Vielä kerran: K2 Mach 90 vs. Mach 100

Penaali

Nyt on tullut luettua täälä jo pää ihan pyörryksiin mitkä luistimet kannattaisi ostaa, niin kysytään. Tällä hetkellä on vanhat salomonit 78mm pyörillä ja nyt ois ajatus hommata hyvät luikkarit joilla pääsis semmosia tunnin pitusia lenkkejä vetään.

Olin jo oikeestaan päättänykki että ostan nuo k2 mach 100 ja niitä sovittamassa kävinki, mutta toisaalta tuli noista mitä luin täältä mieleen, että tuleekohan ensinnäkin vauhti liian isoksi noilla mach 100 verrattuna mach 90 - siis jos päätyisinkin ostaan mach 90, koska se nyt näyttää sitten toiselta vaihtoehdolta - ja toiseks jos tekniikka ei ihan sieltä huipulta ole, niin onko 100/90 rullilla kuinka vaikee mennä? Eli siis mach 90 tai 100 varmaanki hankittua tulee, mutta rupesi mietityttään että onko kumpi sitten se parempi vaihtoeho vai onko edes suurta eroa?

Ja vielä onko kokemuksia tuosta "Boa" kiinnityksestä?

3

520

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jotain pohdintaa...

      No periaatteesahan ero 90mm ja 100mm välillä ei niin suuren suuri ole. Ja jos luistelusta tykkää, niin kyllähän noi sataset kannattais laittaa. Mutta toisaalta jos sulla on aiemmat ollu 78 milliset niin onhan tuo tieten isohko hyppäys. Teoriassa kannattais aluks ottaa 90milliset ja sitten vaihtaa isompiin. Mutta käytännössä luistimet kuitenkin maksaa jonkun verran, joten jos luistelee enemmänkin ja kumminkin nauttii siitä hommasta eikä vain ja ainoastaan kuntoilumielessä luistele niin ottaisin sittein kuitenkin tämän vuoksi noi sataset. Nopeesti niihin tottuu ja on se kumminkin niin kiva sitten niillä mennä. Kiskohan kokonaisuudessaan tulee aika paljon pidemmäksi kun alla on 4 x 100mm renkaat verrattuna sun nykyiseen 4 x 78mm pituuteen mut sellasta se on, kaikkeen tottuu. Ja varsinkin jos kokeilit niitä jo ja ei hirvittänyt se kiskon pituus niin voila. Rauhassa kannattaa aluksi opetella sitten niillä kääntymiset ja muut ennen kuin rupee nauttimaan vauhdin riemusta, niin ja saahan niitä polkea ylämäkeen vähä eri tavalla kuin pienempiä rullia...

    • toiskari

      Hankin just 100mm kokoisilla renkailla olevat rullaluistimet. Koska vasta muutaman vuoden olen luistellut 80mm renkailla niin harppaus oli hurja. Vanhat 76mm renkaat oli tosi helpot rullailla aikaisemmin...

      Uudet luistimet pakotti kiinnittämään huomiota tekniikkaan ja nyt tulee tavallaan treenattua kahta asiaa, pienemmillä pyörillä vedän urbaaneja lenkkejä oppiakseni luistelemaan vaikeissa paikoissa ja isommilla pyörillä sitten tekniikkatreeniä.

      Hankin nuo 100mm renkaiset rullikset koska tuntui, että 80 mm renkailla ei pääse tarpeeksi nopeasti ja haluaisin vetää rullismaratonin.. Kyllä noilla pienemmilläkin pyörillä luistelee kummasti muutaman tunnin lenkkejä ja kun tekniikka paranee niin niilläkin pääsee nopeasti.

      Tämän perusteella suosittelen niitä 100mm renkaita ja sitä, että varaat aikaa opetteluun ja luistelet myös vanhoilla luistimillasi lenkkejä.

    • EK:

      Tekniikka on oltava suht kohdallaan 90/100mm luistimissa,jos ei ole niin tehottomaksi menee.
      On päästävä luistimen "päälle" potkun alkuvaiheessa,ns.pihtipolviasento on aika yleinen kun potku jää vajaaksi on silloin täysin tehoton.
      90/100mm vauhtiero ei ole kovinkaan suuri eikä siihen kannata kiinnittää huomiota jos tuollaiset haluaa hankkia.
      Tekniikan vaativuus on se juttu mikä ratkaisee pääseekö ollenkaan "kovaa" vai ei.
      Kyllä harppaus on aika suuri pikkupyöristä suuriin ja uskaltaisin veikata että ainakin aluksi on yllätyksiä tulossa oikean tavan löytämiseksi.
      Jotkut oppivat ja jotkut eivät opi isopyöräisillä luistelemaan,se on näin yksinkertainen asia.,itsehän sen tietää.
      Osta sataset jos niin haluat ja toisiksi pyöriksi tarjous-alesta edulliset 90mm joita voit sitten vaihdella kun pääsee asiasta jyvälle,näin selviää sitten ero 90/100mm.
      Itse samassa tilanteessa lähtisin 84mm liikkeelle ja sitten pikkuhiljaa eteenpäin eri kokojen myötä,kasinelosilla pääsee aivan riittävän lujaa jos se vauhti on kriteerinä,pyörän "kumiseos" ratkaisee miten se käskijäänsä kuljettaa.
      Mutta jokainen omalla tyylillään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe