"Kuplailmiö"

ÄrSYttÄä1

Moro!

Totanoi, osittain varmaan väärällä palstalla mutta kirjoittelempa silti. Eli miten ootte päässyt tosta ujoudesta eroon? Itse meen aina ihan totaalisesti lukkoon kun nään jonkun tosi kivan olosen tytön, naama syttyy tuleen, alan pälyillä ympärilleni ja aina jälkikäteen pohdin että näytin varmasti tosi "vakuuttavalta"(eli eksyneeltä).

Jollekkin tuntemattomalle tytölle puhuminen tuntuis varmaan samalta kun joku vapaapudotus hyppääminen, en oo uskaltanut(kerran meinasin joskus lukiossa avautua ihastukselle mutta toinen kaveri alkoi selittämään ettei pidä suinpäin mennä avautumaan ja meni sisu täysin kurkkuun. Myöhemmin lukion jälkeen laitoin facebook viestiä ja tuli jäätävät pakit joita seurasi kyynistyminen, josta oli hitonmoisen vaikeaa päästä pois).

Ihan eri juttu onkin sitten tytön kanssa juttelu. Ne kuulumiset ja perus meiningit kyllä jotenkin luontevasti saa vaihdettua (ja hyvänä päivänä myös vähän huumoria joukkoon) mutta jos pitkään istuskelee jossain niin mistä sitä luontevuutta oppii muuten kuin hengaamalla(eli ilmeisesti juuri sillätavalla?)? Joskus mennyt jonkun tytön kanssa ihan vaan kahville tai johonkin kävelylle mutta aina tuntuu että tyssää siihen keskustelemiseen.

Ensin tuntuu menevän ihan hyvin mutta sitten mulla alkaa se kenkien tuijottelu/pälyily show. Myös KAIKKI hiljaset hetket on tosi vaikeita, tulee koko ajan semmonen olo että "Nyt varmaan pitäis sanoa jotain mikä aloittais jonkun hauskan keskustelun". Vaikka löytyis niitä yhteisiä juttuja niin jotenkin se luontevuuden puute tuntuu pistävän vastaan koko ajan. Sitten jälkikäteen alan mitettimään että pädinkö taas koko illan jostain ja kysyinkö nyt ollenkaan niistä "sen" jutuista

Nää on tosi ärsyttäviä juttuja kun tietää kyllä että en oo ainut ja monet naisetkin varmaan ajattelee usein samalla tavalla mutta sitä alkaa aina jälkeenpäin epätoivoilemaan mielessään että "sinne meni".

Itseluottamus pienentynyt myös varmaan kotiolojen ja alakouluaikojen takia kun vanhemmat huutaneet ihan pienestä pitäen ja tullut sellanen fiilinki ettei mikään riitä. Sitten kun koulussakin osasin ryssiä sosiaaliset suhteet ja pilata myös kaikkien muiden koulupäivät pistämällä potutuksen jakoon keinolla millä hyvänsä ,ei ole mikään ihme ettei nää sosiaaliset taidot mun osalla hirveästi kehittyneet... :/

Mutta miten siitä liiasta itsetutkiskelusta ja jäisyydestä pääsee eroon? Kun sitä olis niin kiva osata vaan "mennä", nauttia ja puhua niistä arjen pienistä asioista kun pikkuhiljaa alkaa kolmekytä vuotta lähestyä... MUTTA sitten pääkoppaan tulee se ärsyttävä tyyppi joku toteaa että "eipäs muuten mennännäkkään". Ärsyttää :/

6

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ALOOOOOITTAJA

      AINII!

      Ja sit vielä että miten te pystytte sen itsetarkkailun seasta keskittymään 110 prosenttisesti siihen ihastuksen kanssa keskusteluun ja siihen mitä se sanoo jos kaikki energia menee siihen kenkien "tarkkailemiseen" ja jatkuvaan mielensisäiseen itsensä kokoamiseen???

      • kppoppp

        Se juju onki siinä, että ei keskity siihen itsetarkkailuun OLLENKAAN vaan nimenomaan keskittyy siihen toiseen ihmiseen 110 prosenttisesti. Kuuntele tarkkaan mitä hän sanoo, tee huomioita ympäristöstä ja tapaamastasi naisesta ja sano ajatuksiasi ääneen.

        Jos nyt mietit tilannetta, jossa juttelet vaikka läheisten kavereitten tai perheenjäsenen kanssa niin ethän sää silloinkaan analysoi tarkkaan joka sanaa, jonka sanot. Tai mieti mitähän tuoki nyt ajattelee minusta ym. Keskityt kuuntelemaan sitä toisen asiaa ja vastauskin ja keskustelun eteenpäin vieminenkin käy silloin vaivattomammin. Ja tunnelma on rennompi, ei mene lukkoon jollon ei varsinkaan keksi mitään juteltavaa.

        Jotenkin pitäisi yrittää myös rentouttaa se ilmapiiri. Jos välillä on hiljaisia hetkiä niin eivät ne ole mikään maailmanloppu. Mutta se on oikeasti aika ahistavaa jos on hiljaista ja treffikumppani tuntuu olevan jossain ihan muissa maailmoissa, selvästi kelailee ja hermoilee jotain oman pään sisällä, mutta ei saa kakistettua mitään ilmoille. Itse olen ollut tuollaisilla treffeillä ja oli hieman vaivaantunut tunnelma. Mutta lyhyesti sanottuna lakkaa miettimästä itseäsi ja keskity siihen treffikumppaniin. Ja lähde ihan rennoin mielin liikenteeseen, aina hyvä jos juttu etenee pidemmälle, mutta ei se nyt mikään maailmanloppu tartte olla jos ensimmäisiä treffejä pidemmälle ei edetä.


    • kont.toim.hlö

      Yksi asia mikä pitää ymmärtää on se että toinen ihminen on "vain" toinen ihminen. Syö, nukkuu, on tunne-elämä, rahahuolia, unelmia jne. Voi siis olla tosi kiva, tai sitten vain kuin joku toinenkin josta et oikein välitä, esim. ylimielinen.

      Harjoittele peilin edessä joitakin small talk -kysymyksiä kuten "miten aiot viettää kesälomaa?", "mitä kuuluu?", "hieno ilma tänään, eikö vain?"

      Ja kuvittele että se uusi henkilö on kuin vanha tuttu joka oletusarvoisesti käyttäytyy asiallisesti. Ja se uusi henkilö voi myös olla ujo, eli hänkin voi hermoilla sinun tapaamistasi.

      Tuskinpa kukaan väittää etteikö ihastuksen kohteen kanssa juttelu hermostuttaisi... Jos huomaa ettei hermostuta vähänkään niin silloin saattaa olla että toisella on mielessä vain yritys päästä petipuuhiin.

    • :)

      Kahvilassa ollaan nenät vastakkain ja ainoot asiat mitä siellä voi tehä on juttelu ja juoman lipittely. Ehkä kahvila ei oo hyvä treffipaikka SULLE, ainakaa vielä.

      Mä myös inhoon niitä pitkiä hiljasia hetkiä kahvilla, eikä se, että mielessä pyörii kokoajan sanat "puhu jotain, keksi jotai" auta asiaa yhtää. Kahvila on aika HC deittailupaikka eikä sovi ainakaan ekalle treffikerralle.

      Niinpä mä oon feidannu kahvilat ja ottanu tavaks käydä pelaa minigolfia, mieluite ulkona, jonka jälkeen voi kuitenki halutessaa ehottaa sitä kahvia, jos silt tuntuu.
      Golfates ei olla naamat vastakkain ja hiljaset hetket on ihan luonnollisia, jolloinka se ei luo turhia lisäpaineita treffeille.

      Ei tää nyt sun "ongelmaan" auta, mut näi voisit välttää niide ongelmien aiheuttajat. :)

    • näin mulla

      Itselläni ei nyt mitenkään kauheesti kokemusta ole, mutta asiassa auttaa sekin että jos tuntee itsensä hyvin. Nimittäin silloin osaa vähän niin kuin huijata itseään, tavallaan. Omalla kohdallani olen huomannut, että tutustun parhaiten kun pidän alusta asti ihan kaverilinjan (en koskaan ole käynyt varsinaisilla treffeillä ja ajatus tuntuu jotenkin teennäiseltäkin). Eli kun ei ole suuria paineita tehdä mitään vaikutusta toiseen vaan ajattelee, että kavereina tässä vaan hengaillaan niin rentoutuu paljon paremmin ja uskaltaa olla oma itsensä. Ja sehän olisi juuri parasta, että syy miksi toinen sinusta kiinnostuu on sinä itse eikä se rooli mitä esität hänen edessään. Aikaa voi viettää tehden vaikka jotain yhdessä, jokin yhteinen harrastus, missä ei koko ajan tarvitse puhua pälistä ja missä on helpompi löytää jutun aihetta siinä tekemisen lomassa kuin yrittämällä väen väkisin jotain small talkia jossain kahvilassa.

      • :)

        Tuo kaverilinja kuulostaa kätevält ^^


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe