Muutto Uuteen- Seelantiin

Empuli

Kaipaisin kertomuksia ja informaatiota Uudesta Seelannista.
Miten pääsisin kuuden hengen perheen kanssa parhaiten alkuun muuttohankkeessa? Löytyykö maasta tarpeeksi töitä? Tarvitaanko viisumi, työlupa vai mistä lähden alkuun? Onko mahdollista ostaa kiinteistö vaikka ei kansalaisuutta olisikaan? Jne, paljon kaikenlaista kun tahtoisin tietää, löytyisikö täältä apua:)
Kirjoittaa voi suoraan myös sähköpostiin emmalag [at} gmail.com

8

6618

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • napierNZ

      hei :) Itse asustelen taalla pohjoissaarella, etta tervetuloa vaan :)
      Itsellani ei ole perhetta, joten siihen en osaa vastailla :) Oma mielipiteeni, rehellinen sellainen, etta hyvin hankala loytaa toita. Tyotilanne ei taalla ole mitenkaan ruusuinen...niinkuin monessa muussakin maassa, hakuprosessissa suositaan paikallisia. Jos heidan joukostaan ei loydy, niin sitten katsellaan meidan papereita :) Ttyolupa kuitenkin on suhteellisen helppo saada, siis kunhan saat sen tyopaikan ensin!

      Viisumit kylla tarvitaan...UuteenSeelantiin voi tulla suomalaiset ilman erillista turistiviisumia. Sita siis ei tarvitse erikseen hakea, kunhan saapuu maahan ja viisumileima isketaan passiin. Siina kuitenkin voi kayda niin etta pyydetaan nayttaa lentolippua pois maasta. Etta turistiviisumi ei ehka ole se parhain vaihtoehto, jos pysyvammin haluatte tanne muuttaa.

      http://www.immigration.govt.nz/

      tuolta loytyy tarvittavat tiedot ja vaihtoehdot. Suomalaisille sinallaan sopiva maa tama NZ, etta meille ei viisumit maksa mitaan :)

      Valitettavasti en osaa tuosta kiinteistojen ostamisestakaan sanoa, itse kun olen vasta ensimmaista vuokra-asuntoa etsimassa :) MUtta kuulemma nyt on ostajien markkinat, talojen hinnat alhaalla:)

      jos olet kirjautunut facebookiin, siella on ryhma 'finnish people living in new zealand' sielta voi loytya enemman neuvoja ja kokemuksia.

      http://www.nzembassy.com/netherlands/relationship-between-new-zealand-and-netherlands-plus-denmark-norway-and-finland/new-z-10

      tuosta voisi kanssa loytya apua :)

      • HakaVesa

        Moi! Unelmani on muuttaa Uuten Seelantiin. Ja kaikki nämä virallis kuviot ovat hallussa, entä jos on valuuttaa elää? Anteeksi tyhmä kysymys


    • aisantuntija

      Talon ostamiseen et tarvitse kansalaisuutta, mutta rahaa sen sijaan tarvitset. Kiinteistokauppa taalla kay kuumana ja hinnat ovat jo ylittaneet edellisen hintapiikin joka oli 2008. Ainakin oman nakemykseni mukaan kiinteistojen hinnat ja vuokrat ovat rajussa nousussa varmaankin seuraavat 2 - 3 vuotta.

      Aikalailla sama milla viisumilla tanne tulette, viisumiin voi anoa jatkoaikaa taalla ollessa ja jos tyopaikan saatte, niin myos tyolupa-anomuksen voi jattaa kunhan on maassa laillisesti, esim. turistiviisumin kanssa.

      • hakavesa

        Kommentit auttaa.. Suora kysymys _ kannattaako tulla?


    • Empuli

      Kiitos teille molemmille :)

    • Residenssinz

      Asuimme Uudessa Seelannissa reilut kaksi ja puoli vuotta ja ehdotan, että yrität etsiä toista maata, johon muuttaa. Residenssin saaminen oli sitten niiiin hankalaa, voisin sanoa että jopa hel....ä. Kielimuuri, joka on huomattava, on myös pieni asia kaiken muun rinnalla. Englanti kyllä menee, mutta tuo murre.
      Sitten tuohon puhtaaseen ja vihreään maahan.
      Syöpätilastot maailman kärkeä. Maaperässä suuret määrät DDT:tä. Salaatit, vihannekset, hedelmät jne. DDT:n lisäksi myrkytettyjä valtion luvalla. Juomavesi:
      Voimakkaasti kloorattua tai sadevettä katoilta. Maito: Sisältää DDT:tä. Uimavedet:
      Raikasvetisistä uimapaikoista 60% uimakelvottomia suuren kolibakteeri määrän takia - eli pas...aa. Talot: Pääosin vuotavia, homeisia, kylmiä jne. Ruoka: Lohi - värjättyä. Peruna - vetistä ja mautonta. Liha - sitkeää ja huonolaatuista. Viinit - kitkeriä ja happamia sekä tuholaisaineiden kyllästämiä. Suurimmalla viinin viljelyalueella, eteläsaarella, 80% viljelijöistä syöpä. Lista voisi jatkua loputtomiin, jos ei usko niin eikun yrittämään, jos terveys kestää.
      Lyhyesti: Uusi Seelanti = Englantilainen Etelä Amerikka. Ota molemmilta kaikki huonot puolet, sekoita ja heitä ne kaukaiselle saarelle - syntyy Uusi Seelanti.
      Itselläni oli hyvä työ ja mahdollisuus nähdä todellisuus.
      Plussat: Hyvät olosuhteet golfin peluuseen, sukeltamiseen, kalastukseen, extream harrastuksiin, vaellukseen jne. Merivesi on puhdas ja samoin ilma(paikoin). Kysy lisää [email protected]

    • Danman2008

      Noh noh nm. Residenssinz. Melkein puoli vuosikymmentä vaimoni kanssa Uudessa-Seelannissa asuneena en vaihtaisi tätä maata mihinkään. Rento elämäntyyli, mahtavat matkustusvaihtoehdot, aina ystävälliset ihmiset ja Suomeen nähden halpa hintataso ovat vain muutamia positiivisia puolia. Kielimuuri? Normaalia englantia täällä puhutaan....

      Työluvan ja/tai residenssin kanssa riippuu tietysti työkokemuksesta ja koulutuksesta. Teknologia-alan tai sairaanhoitoalan töitä on tarjolla vaikka millä mitalla, kyse on kyllä enemmänkin omasta aktiivisuudesta (kuten missä tahansa).

      Suomeen nähden kiinteistöjen hinnat ovat kyllä suhteettoman kalliit, myös vuokrat. Täällä on uudisrakentamista liian vähän, joten saatavilla olevista kiinteistöistä on krooninen pula ja tätä kautta hinnat ovat katossa. Aucklandissa on kanssa aikamoinen ruuhkaliikenne, joten kannattaa olla tarkka mihin muuttaa.

      Kannattaa tosiaan kysellä lisätietoja tuolta Facebookin finnish people living in new zealand foorumista.

    • Anonyymi

      Jos teilla on viela mitaan merkittavampaa tyoelakekertymaa Suomesta tahan mennessa, niin silloin seuraava asia on EHDOTTOMASTI otettava huomioon:
      Uudessa Seelannissa jokainen kansalainen saa saman kansanelakkeen tuloista riippumatta. Varat taman elakkeen maksamiseen kerataan verovaroista. Talla hetkella elake on noin 20.000 NZD vuodessa. MUTTA maahanmuuttajien entisesta kotimaassaan saama tyoelake vahennetaan ensin tasta summasta! Joten jos teilla on jo tyoelakekertymaa sen verran etta saisitte jo 1,000 euroa/kk elaketta, niin sitten ette tule saamaan centtiakaan US:n kansanelaketta, riippumatta siita kuinka kauan teette toita US:ssa. Saatte vain ilon maksaa muiden US:laisten elaketta veroissanne.

      Monille maahanmuuttaneille tama tulee taydellisena yllatyksena. Monet ovat ahkeroineet ja maksaneet veroja taalla 25-30 vuotta ja sitten yllattaen vanhasta kotimaasta saatu tyoelake 10 - 15 vuoden ajalta pyyhkii taysin pois US:n elakkeen. Ja jos olette tyossakayva pariskunta, niin sitten tama voi iskea teita molempia!

      Jos ette usko etta tallainen epaoikeudenmukainen systeemi voi jossain olla, katsokaapa vaikkapa tata sivua: https://sites.google.com/nzpensionprotest.com/nzpensionprotest/home
      Esimerkiksi Ilmarisen, Varman ja Veritaksen tyoelakkeet on mainittu nimelta mutta lista ei tiettavasti ole laheskaan taydellinen: https://sites.google.com/nzpensionprotest.com/nzpensionprotest/the-law/list-of-deductible-pensions

      Joten jos teilla on tyoelakekertymaa, niin sitten esim. Australia olisi paljon, paljon parempi kohde, ainakin taloudellisesti koska siella on tyoelakesysteemi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe