Esimiehen käytös

päähajoaa

Esimieheni käyttäytyy minua kohtaan alentuvasti, kohtelee minua alempiarvoisesti kuin muita työntekijöitä, ei sano päivää ja haukkui minua asiakkaiden edessä idiootiksi. Muiden palkka tuli ajoissa tilille, minun 11 päivää myöhässä ja silloinkin vasta sen jälkeen kun olin yhteydessä liittoon.
Esimies yrittää vääntää jokaisen sanomani asian vääräksi eikä todellakaan kuuntele minua ollenkaan, myös seläntakana hän on minusta pahoja asioita sanonut (mm. minun vikittelevän hänen miestään?! ) sitä en tietty voi todistaa mutta muut asiat voin. Hän myös väänsi sen kun soitin tuosta palkan myöhästymisestä liittoon uhkailuksi?! Ja tuli siitä huutamaan minulle takahuoneessa niin että ihan oikeasti pelkäsin fyysisen koskemattomuuteni puolesta..katkera vanha ämmä sanon minä...
Onko tämä tarpeeksi hyvä syy irtisanoutua ilman karenssia?

8

1113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 25

      Kysy työvoimalautakunnasta. Meilläpäin oli lounasravintola, jossa olevista työpaikoista työkkäri kyllä kertoi, mutta ilmoitti samalla että ei seuraa karenssia jos sinne ei hae/mene. Samoin sieltä lähteville ei tullut karenssia. Siellä oli juuri tuollainen huutava omistajatar.

      Olisit muuten voinut ehkä käyttää tuon palkan myöhästymisen hyväksesi. Olisit ensin huomauttanut asiasta (todistajien läsnä ollessa) ja jos palkkaa ei tule niin olisit voinut pitää työsopimusta purkautuneena työnantajasta johtuneesta syystä. Olisit lähtiessäsi saanut puuttuvan palkan, irtisanomisajan palkan ja ehkä myös lisäksi muutaman kuukauden palkkaa vastaavan korvauksen sopimusrikkomuksesta. Yksityiskohdat liiton kautta.

    • päähajoaa

      pikkaisen vaikea mennä luottamusmiehen tms puheille kun täti hoitaa ihan itse nuo hommat, tai siis "hoitaa" kaikki on aina työntekijän vika, ja jos ei ole niin rouvan perseennuolijakerho pitää siitä huolen että on. anteeksi karu kielenkäyttöni mutta alkaa ottaa hermoon niin paljon. nyt olen saikulla välilevynpullistuman vuoksi ja työnanatajani sanoi siihenkin että laiskat ne vaan saikkua hakee vaikka selkä on siinä kunnossa että lekuri laitto leikkausjonoon ja kun tuo tapahtu niin mieheni kirjaimellisesti kantoi minut päivystykseen.

      voinko jotenkin irtisanoutua vetämällä syyksi työpaikkakiusaamisen?

    • trtwsrt

      Sekä toistaiseksi voimassa oleva työsopimus että määräaikainen työsopimus on purettavissa, mikäli työsuhteen osapuoli olennaisella tavalla rikkonut työsuhteesta johtuvia velvollisuuksiaan. Purkaminen vaatii kumman tahansa osapuolen toimesta toteutettuna lain mukaan ns. "erittäin painavan syyn" olemassaoloa.

      Työntekijän hyväksyttäviä purkuperusteita ovat mm. työnantajan tekemä olennainen harhauttaminen, työntekijän maineen tai siveellisyyden vaarantuminen, törkeä kunnianloukkaus, liian vähäinen työmäärä, palkan maksun laiminlyönti.

      Purkuperusteeseen on puolin ja toisin vedottava välittömästi, viimeistään 14 päivän kuluessa. Työsopimus päättyy välittömästi purkuilmoitukseen.

    • päähajoaa

      kiitos, viestistäsi oli apua, olen todella kiitollinen! :) mieluummin oikeasti olen työtön kuin jatkan tuossa puljussa, ehkäpä se aurinko paistaa vielä minunkin risukasaan!

    • työnteettäjä 123

      Jos asiat on todella noin viturallaan, eikä työnantaja puutu asiaan, niin puhu ensin lääkärille. Kerro että olet masentunut kohtelustasi. Saat sairaslomaa ja myöhemmin voit sitten irtisanoutua, jos ei tilanne kohene.

    • päähajoaa

      se on nimenomaan työnantaja kuka kiusaa ja lietsoo muut siihen mukaan..

      • Kiusattuna

        Niinpä, on vaikea olla kun on kiusattu ja mustamaalattu. Tätä kiusaamista ja mustamaalaamista tekee lähin esimies ja hänen kaartinsa. Siinä on mennyt nyt terveys ja luottamus omiin kykyihin, miksi joidenkin pitää olla niin ilkeitä tai kateellisia, että tekevät noin. Miten tämän selität ylemmälle esimiehelle kun lähiesimies mustamaalaa sinua? Miten jatkossa saat töitä muualta kun kysyvät lähiesimieheltä ja hän kertoo valheita sinusta? Onko loppuikä oltava sairaseläkkeellä vai kuntoutuuko enää työelämään? Varmaan henkisesti viisainta on ottaa lopputili ja yrittää kuntoutua takaisin työelämään ja elämään yleensä. Uskon, että töitä tekevälle ja osaavalle löytyy, koska muut tahot kertovat sinusta muuta kuin nykyinen lähiesimies.


      • voittaja1
        Kiusattuna kirjoitti:

        Niinpä, on vaikea olla kun on kiusattu ja mustamaalattu. Tätä kiusaamista ja mustamaalaamista tekee lähin esimies ja hänen kaartinsa. Siinä on mennyt nyt terveys ja luottamus omiin kykyihin, miksi joidenkin pitää olla niin ilkeitä tai kateellisia, että tekevät noin. Miten tämän selität ylemmälle esimiehelle kun lähiesimies mustamaalaa sinua? Miten jatkossa saat töitä muualta kun kysyvät lähiesimieheltä ja hän kertoo valheita sinusta? Onko loppuikä oltava sairaseläkkeellä vai kuntoutuuko enää työelämään? Varmaan henkisesti viisainta on ottaa lopputili ja yrittää kuntoutua takaisin työelämään ja elämään yleensä. Uskon, että töitä tekevälle ja osaavalle löytyy, koska muut tahot kertovat sinusta muuta kuin nykyinen lähiesimies.

        pois vaan ja mahdollisimman nopeasti tollaisista työpaikoista. äläkä itse sitten katkeroidu äläkä tunne alemmuuden tunnetta tai huonoutta he toimivat väärin ja sinä oiken vaikka ehkä välillä kyseenalaistat sen, huomaa ajattelevansa että jos sittenkin olen niin huono kun noin moni niin väittää?? koska ei kait kukaan voi olla niin ilkeä että syyttäisi turhasta.. kyllä voi. työyhteisöissä on paljon tuollaista käytöstä, sehän kertoo vaan että ihmiset voi huonosti! ja oikeasti moni ymmärtämötön purkaa sen juuri toiseen ihmiseen. lähde pois sieltä enenkuin he sairastuttavat ja murskaavat sinut kokonaan! olet oikeassa, kun luotat vaan omiin kykyihisi ja teet työsi aina huolella niin aina löytyy niitä ihmisiä jotka oat valmiita puhumaan puolestasi.
        olen itse kokenut tuon täysin saman. olin yksityisellä töissä, pomo kimpussa nöyryytystä kiusaamista vähättelyä työyhteisön pilkkaa, lopputiliä ei antanut.. eli en kovin huono työssäni ollut puheista huolimatta?tarjosi jopa jatkoa!!
        lähdin pois, tyhjänpäälle ennemmin työtön kun toisten tallottavana hain töitä ja kappas pääsin vanhoilla suhteillani unelma paikkaan jossa kiitosta tulee ja yhteisö on aivan uskomaton kannustava ja ammattitaitoinen.. olen niin onnellinen tällähetkellä ja pirun hyvä työssäni koska motivaatio on huipussaan ja siitä se tulos syntyy!! jotkut älykääpiö työn antajat kuvittelevat että vihainen nöyryytetty alainen olisi tehokas:D!!
        tsemppiä sulle lopulta hyvyys voittaa aina kun vaan uskot siihen että ansaitset parempaa!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5604
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      57
      1718
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe