Opiskelen lukiossa pitkää matikkaa ja fysiikkaa. Molempien kurssi arvosanat lainehtivat 7 - 9 tasolla ja koearvosanat 5 - 8. Innostusta opiskeluun riittää, mutta loppu tulos on eritasoa. Kokeisiin tulee luettua monta tuntia ja päivää, mutta kokeista tulee aina 6 - 8.
Tavoitteenani on päästä TKK:lle ja sinne pyrin. En haluaisi jättää Helsinkiä, tai ainakaan vielä, sillä perheelläni on vaikeuksia.
Mitä mieltä olette? Tuleeko TKK lle pääsy olemaan täyttä helvettiä kun kurssikokeiden arvosanatkin ovat päin v*ttua? Edes helpoimpiin linjoihin?
Olen aina halunnut TKKlle, mutta haaveet tästä alkavat haalistua mitä enemmän kursseja käyn.
Te, jotka olette päässeet sisään, miten teidän lukiokurssinne menivät?
Epätoivo
13
971
Vastaukset
- Hyperbola
Itsellä oli matikan keskiarvo lukiossa 9,7 ja fysiikan 9,5. Molemmista kirjoituksista L. Opiskelen TKK:n teknillisen fysiikan ja matematiikan linjalla.
- hhhhhhhhhhhh
Piste rajoista vois sanoa sitä, että kaikille linjoille on todella helppoa päästä jos verrataan miten vaikeaa valmistuminen on. Itellä fyssan KA lukiossa 10 ja matikka 9,5, konetekniikka on linja. Olisin pisteiden avulla päässyt tefylle muttei kiinnostanut.
- miko91asdasd
Hei,
Lukiokurssit eivät merkkaa mitään, vaan pääsykoe. Jos oikeasti päätät päästä sisään, pääset kyllä, jollekin linjalle johonkin kaupunkiin. Opiskelussakin kyllä pärjää jos jaksaa tehdä töitä ja siihenhän sinä oletkin jo tottunut. Yliopistoissa arvosana 1:kin jo tavallaan hyvä arvosana, matka 1:stä 5:seen on paljon lyhyempi kuin hylätystä ykköseen. Työnantajia taas yleensä eivät mitkään keskiarvot, varsinkaan lukion, edes kiinnosta. Tsemppiä sulle :)- Nymo8787
Eräässä työhaastattelussa minulta katsottiin lukio- ja yo-todistukset läpi ihan suurennuslasin kanssa VAIKKA taustalla oli jo alempi korkeakoulututkintokin OK arvosanoilla. (Olin siis hakeutumassa alani asiantuntijatehtäviin.)
Tämä oli mielestäni jokseenkin.. outoa.
Muissa työhaastatteluissa näin ei ole toimittu.
Kommentteja? - 10+16
Nymo8787 kirjoitti:
Eräässä työhaastattelussa minulta katsottiin lukio- ja yo-todistukset läpi ihan suurennuslasin kanssa VAIKKA taustalla oli jo alempi korkeakoulututkintokin OK arvosanoilla. (Olin siis hakeutumassa alani asiantuntijatehtäviin.)
Tämä oli mielestäni jokseenkin.. outoa.
Muissa työhaastatteluissa näin ei ole toimittu.
Kommentteja?saattavat monelle sihteerille olla ihan hepreaa korkeakoulututkintojen kurssit, joten eivät osaa sanoa niistä mitään. lukiotodistuksen taas moni tajuaa. netistähän sitä olis helppo katsoa kaikkien yliopistojen kurssisisällöt, mutta tämä tuntuu olevan monelle mahdottomuus.
ok arvosanat ovat myös melko kaukana kiitettävästä tasosta, joten halusivat kai katsoa onko sitä huipputasoa ollut edes joskus aikaisemmin.
- vinkki hausta
TKK:lle on helpompi päästä jos valitset vähemmän suositun (=alempi pisteraja) koulutusohjelman ensisijaiseksi, jolloin ensisijaisuuspisteesi vaikuttavat siihen tutkinto-ohjelmaan pääsyyn.
Päästyäsi sisään voit kuitenkin aika huoletta opiskella kursseja sieltä täältä, ja jos/kun myöhemmin vaihdat toiselle osastolle niin useimmissa tapauksissa saat kurssikorvaavuudet sellaisenaan läpi.
Jos sait pääsykokeesta sille haluamallesi linjalle riittävät pisteet heti kättelyssä, on osaston vaihto vain muodollisuus. Sen sijaan jos pisteet eivät olisi riittäneet sille toiselle osastolle, joudut joko suorittamaan kursseja hyvällä arvosanalla tai käymään uudelleen pääsykokeessa seuraavana vuonna.
Vaihtoehtoisesti voit seuraavana vuonna hieman vähemmällä stressillä käydä pääsykokeissa uudestaan ja yrittää sisään haluamallesi linjalle.- Tomiiiiii548489
Onko yliopiston kursseista apua pääsykokeisiin? Eli niinku käydäänkö siellä samoja asioita kuin lukiossa, mutta syvemmin ja tarkemmin, mikä helpottais uudelleen hakua pääsykokeen kautta?
- tekniikan yo
Tomiiiiii548489 kirjoitti:
Onko yliopiston kursseista apua pääsykokeisiin? Eli niinku käydäänkö siellä samoja asioita kuin lukiossa, mutta syvemmin ja tarkemmin, mikä helpottais uudelleen hakua pääsykokeen kautta?
Yliopiston matematiikan kursseista ei liene paljoakaan hyötyä pääsykokeissa, koska kursseilla ei enää juurikaan palata niihin perusasioihin, joita pääsykokeessa kysytään.
Yliopiston mat. peruskursseilla käsitellään esimerkiksi joukkoja, epsilon-delta jatkuvuutta, lineaarialgebraa, matriiseja ym. filosofista ja laskennallisteknistä shaibaa, jolle ei suoraan löydy käyttöä pääsykokeissa.
Kaikesta laskurutiinista on toki aina hyötyä.
Sanoisin, että fys. pääsykokeessa sen sijaan on hyötyä yliopiston perusfyssan kursseista, vaikkakin yliopistokurssien tehtävät ampuvat vaikeustasoltaan pian ohi pääsykokeideen kysymyksistä. Fyssan kursseilla käydään kuitenkin läpi myös kaikki "perusasiat". Fysiikan proffamme ensimmäisillä kursseilla muistutteli, että fysiikan opiskelu yliopistossa voi tuntua puuduttavalta, koska käsitellään samoja asioita, joita on jo opittu lukiossa. Opiskelijoiden iloksi asioita lähestytään vain hieman kierompien tehtävien kautta. Toisin kuin lukiossa, niissä päädytään usein differentiaalilaskentaan. - joooh.
Tomiiiiii548489 kirjoitti:
Onko yliopiston kursseista apua pääsykokeisiin? Eli niinku käydäänkö siellä samoja asioita kuin lukiossa, mutta syvemmin ja tarkemmin, mikä helpottais uudelleen hakua pääsykokeen kautta?
Pääsykokeet ovat juurikin lukion matematiikkaa ja fysiikkaa, joten niissä voi menestyä näitä harjoittelemalla.
Yliopistonpuolella, ihan ensimmäisessä matikan kurssissa oli kyllä jotakin pientä kertausta lukiostakin, mutta suurimmaksi osaksi jotain uutta myös. Eli tuskin auttaa pääsykokeessa yhtä hyvin kuin se, että opiskelisi niitä lukion juttuja itse.
Kannattaa jo nyt tutustua aiempien vuosien pääsykokeisiin. :)
- Kummallista
Mikä ihme estää ihmisiä opiskelemasta jo lukiossa matematiikan ja fysiikan hyvin, etenkin jos on aikomus teknillisiin opintoihin?
- AmkOpiskelijaaa
Itellä ainaki tuli murrosik juurii tähän kohtaan. vasta pari vuotta "pahimman" jälkeen tajus et perhana ois voinu vähä enemmän panostaa aiheeseen :D
- Teekkari2
Ihan vinkkinä vaan, että kannattaa käydä lukiossa kunnolla ne matikan kurssit. Nimittäin tulee aivan helvetinmoinen kiire, jos joutuu yliopisto-opintojen aikana kertaamaan lukion matikkaa sen takia, kun ne yliopiston kurssit tehdään sillä perusteella, että henkilö hallitsee hyvin pitkän matikan.
- matikkanero1
Oma kokemukseni on että meidän lukiossamme heikosti laajassa matikassa pärjänneet jotka menivät teknillisiin korkeakouluihin ovat kaikki valmistuneet. Minä ja muut "lahjakkaat" emme valmistuneet koskaan. Itselläni ainakin oli täysin väärät, lukiosta päälle jääneet opiskelumetodit, sekä asennevamma kaavojen ym. ulkoaoppimista vastaan. Sekä kasvava viha idioottimaisia luennoitsijoita sekä liian vaikeita harkkoja kohtaan.
Nykyään tunnustan huonouteni ja virheeni, mutta ihmettelen edelleen onko niissä harkoissa mitään järkeä.. eikö tarkoitus olisi oppia? Eikö laskemalla ja kertaamalla opita? Käytännössä tehtävistä aina max 3/10 oli sellaisia jotka pystyi tekemään, neljännen valehteli ja loput kuusi oli osannut laskea yleensä enintään yksi opiskelija. Ja ne luennot nyt tietysti olivat ihan täys vitsi, ei niistä sen enempää...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jäätävä epävarmuus
Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko852197- 431790
Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!
Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!721544- 761326
Pitsaa selliiä
Onko uudet pitsat hyviä, kannatteooko käyvä vai suosiollako pittää hilipasta sotkamoon261194- 771181
- 481173
- 591071
Nyt tiedän
Että joku on lahjonut jonkun tai olemme idiootteja. Nuo kokkareiden päsmärit tuli valituksi valtuustoon. Onnea vaan kai381004- 37953