Epätoivo

pitäisikövaiei13

Opiskelen lukiossa pitkää matikkaa ja fysiikkaa. Molempien kurssi arvosanat lainehtivat 7 - 9 tasolla ja koearvosanat 5 - 8. Innostusta opiskeluun riittää, mutta loppu tulos on eritasoa. Kokeisiin tulee luettua monta tuntia ja päivää, mutta kokeista tulee aina 6 - 8.

Tavoitteenani on päästä TKK:lle ja sinne pyrin. En haluaisi jättää Helsinkiä, tai ainakaan vielä, sillä perheelläni on vaikeuksia.

Mitä mieltä olette? Tuleeko TKK lle pääsy olemaan täyttä helvettiä kun kurssikokeiden arvosanatkin ovat päin v*ttua? Edes helpoimpiin linjoihin?

Olen aina halunnut TKKlle, mutta haaveet tästä alkavat haalistua mitä enemmän kursseja käyn.

Te, jotka olette päässeet sisään, miten teidän lukiokurssinne menivät?

13

932

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyperbola

      Itsellä oli matikan keskiarvo lukiossa 9,7 ja fysiikan 9,5. Molemmista kirjoituksista L. Opiskelen TKK:n teknillisen fysiikan ja matematiikan linjalla.

    • hhhhhhhhhhhh

      Piste rajoista vois sanoa sitä, että kaikille linjoille on todella helppoa päästä jos verrataan miten vaikeaa valmistuminen on. Itellä fyssan KA lukiossa 10 ja matikka 9,5, konetekniikka on linja. Olisin pisteiden avulla päässyt tefylle muttei kiinnostanut.

    • miko91asdasd

      Hei,

      Lukiokurssit eivät merkkaa mitään, vaan pääsykoe. Jos oikeasti päätät päästä sisään, pääset kyllä, jollekin linjalle johonkin kaupunkiin. Opiskelussakin kyllä pärjää jos jaksaa tehdä töitä ja siihenhän sinä oletkin jo tottunut. Yliopistoissa arvosana 1:kin jo tavallaan hyvä arvosana, matka 1:stä 5:seen on paljon lyhyempi kuin hylätystä ykköseen. Työnantajia taas yleensä eivät mitkään keskiarvot, varsinkaan lukion, edes kiinnosta. Tsemppiä sulle :)

      • Nymo8787

        Eräässä työhaastattelussa minulta katsottiin lukio- ja yo-todistukset läpi ihan suurennuslasin kanssa VAIKKA taustalla oli jo alempi korkeakoulututkintokin OK arvosanoilla. (Olin siis hakeutumassa alani asiantuntijatehtäviin.)
        Tämä oli mielestäni jokseenkin.. outoa.

        Muissa työhaastatteluissa näin ei ole toimittu.

        Kommentteja?


      • 10+16
        Nymo8787 kirjoitti:

        Eräässä työhaastattelussa minulta katsottiin lukio- ja yo-todistukset läpi ihan suurennuslasin kanssa VAIKKA taustalla oli jo alempi korkeakoulututkintokin OK arvosanoilla. (Olin siis hakeutumassa alani asiantuntijatehtäviin.)
        Tämä oli mielestäni jokseenkin.. outoa.

        Muissa työhaastatteluissa näin ei ole toimittu.

        Kommentteja?

        saattavat monelle sihteerille olla ihan hepreaa korkeakoulututkintojen kurssit, joten eivät osaa sanoa niistä mitään. lukiotodistuksen taas moni tajuaa. netistähän sitä olis helppo katsoa kaikkien yliopistojen kurssisisällöt, mutta tämä tuntuu olevan monelle mahdottomuus.

        ok arvosanat ovat myös melko kaukana kiitettävästä tasosta, joten halusivat kai katsoa onko sitä huipputasoa ollut edes joskus aikaisemmin.


    • vinkki hausta

      TKK:lle on helpompi päästä jos valitset vähemmän suositun (=alempi pisteraja) koulutusohjelman ensisijaiseksi, jolloin ensisijaisuuspisteesi vaikuttavat siihen tutkinto-ohjelmaan pääsyyn.

      Päästyäsi sisään voit kuitenkin aika huoletta opiskella kursseja sieltä täältä, ja jos/kun myöhemmin vaihdat toiselle osastolle niin useimmissa tapauksissa saat kurssikorvaavuudet sellaisenaan läpi.

      Jos sait pääsykokeesta sille haluamallesi linjalle riittävät pisteet heti kättelyssä, on osaston vaihto vain muodollisuus. Sen sijaan jos pisteet eivät olisi riittäneet sille toiselle osastolle, joudut joko suorittamaan kursseja hyvällä arvosanalla tai käymään uudelleen pääsykokeessa seuraavana vuonna.

      Vaihtoehtoisesti voit seuraavana vuonna hieman vähemmällä stressillä käydä pääsykokeissa uudestaan ja yrittää sisään haluamallesi linjalle.

      • Tomiiiiii548489

        Onko yliopiston kursseista apua pääsykokeisiin? Eli niinku käydäänkö siellä samoja asioita kuin lukiossa, mutta syvemmin ja tarkemmin, mikä helpottais uudelleen hakua pääsykokeen kautta?


      • tekniikan yo
        Tomiiiiii548489 kirjoitti:

        Onko yliopiston kursseista apua pääsykokeisiin? Eli niinku käydäänkö siellä samoja asioita kuin lukiossa, mutta syvemmin ja tarkemmin, mikä helpottais uudelleen hakua pääsykokeen kautta?

        Yliopiston matematiikan kursseista ei liene paljoakaan hyötyä pääsykokeissa, koska kursseilla ei enää juurikaan palata niihin perusasioihin, joita pääsykokeessa kysytään.

        Yliopiston mat. peruskursseilla käsitellään esimerkiksi joukkoja, epsilon-delta jatkuvuutta, lineaarialgebraa, matriiseja ym. filosofista ja laskennallisteknistä shaibaa, jolle ei suoraan löydy käyttöä pääsykokeissa.

        Kaikesta laskurutiinista on toki aina hyötyä.

        Sanoisin, että fys. pääsykokeessa sen sijaan on hyötyä yliopiston perusfyssan kursseista, vaikkakin yliopistokurssien tehtävät ampuvat vaikeustasoltaan pian ohi pääsykokeideen kysymyksistä. Fyssan kursseilla käydään kuitenkin läpi myös kaikki "perusasiat". Fysiikan proffamme ensimmäisillä kursseilla muistutteli, että fysiikan opiskelu yliopistossa voi tuntua puuduttavalta, koska käsitellään samoja asioita, joita on jo opittu lukiossa. Opiskelijoiden iloksi asioita lähestytään vain hieman kierompien tehtävien kautta. Toisin kuin lukiossa, niissä päädytään usein differentiaalilaskentaan.


      • joooh.
        Tomiiiiii548489 kirjoitti:

        Onko yliopiston kursseista apua pääsykokeisiin? Eli niinku käydäänkö siellä samoja asioita kuin lukiossa, mutta syvemmin ja tarkemmin, mikä helpottais uudelleen hakua pääsykokeen kautta?

        Pääsykokeet ovat juurikin lukion matematiikkaa ja fysiikkaa, joten niissä voi menestyä näitä harjoittelemalla.

        Yliopistonpuolella, ihan ensimmäisessä matikan kurssissa oli kyllä jotakin pientä kertausta lukiostakin, mutta suurimmaksi osaksi jotain uutta myös. Eli tuskin auttaa pääsykokeessa yhtä hyvin kuin se, että opiskelisi niitä lukion juttuja itse.

        Kannattaa jo nyt tutustua aiempien vuosien pääsykokeisiin. :)


    • Kummallista

      Mikä ihme estää ihmisiä opiskelemasta jo lukiossa matematiikan ja fysiikan hyvin, etenkin jos on aikomus teknillisiin opintoihin?

      • AmkOpiskelijaaa

        Itellä ainaki tuli murrosik juurii tähän kohtaan. vasta pari vuotta "pahimman" jälkeen tajus et perhana ois voinu vähä enemmän panostaa aiheeseen :D


    • Teekkari2

      Ihan vinkkinä vaan, että kannattaa käydä lukiossa kunnolla ne matikan kurssit. Nimittäin tulee aivan helvetinmoinen kiire, jos joutuu yliopisto-opintojen aikana kertaamaan lukion matikkaa sen takia, kun ne yliopiston kurssit tehdään sillä perusteella, että henkilö hallitsee hyvin pitkän matikan.

    • matikkanero1

      Oma kokemukseni on että meidän lukiossamme heikosti laajassa matikassa pärjänneet jotka menivät teknillisiin korkeakouluihin ovat kaikki valmistuneet. Minä ja muut "lahjakkaat" emme valmistuneet koskaan. Itselläni ainakin oli täysin väärät, lukiosta päälle jääneet opiskelumetodit, sekä asennevamma kaavojen ym. ulkoaoppimista vastaan. Sekä kasvava viha idioottimaisia luennoitsijoita sekä liian vaikeita harkkoja kohtaan.
      Nykyään tunnustan huonouteni ja virheeni, mutta ihmettelen edelleen onko niissä harkoissa mitään järkeä.. eikö tarkoitus olisi oppia? Eikö laskemalla ja kertaamalla opita? Käytännössä tehtävistä aina max 3/10 oli sellaisia jotka pystyi tekemään, neljännen valehteli ja loput kuusi oli osannut laskea yleensä enintään yksi opiskelija. Ja ne luennot nyt tietysti olivat ihan täys vitsi, ei niistä sen enempää...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7996
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      38
      2893
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2208
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1865
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1378
    Aihe