esimies vaatii

opiskelija

olen opiskelija, joka tekee yrityksessä töitä työntekijänä joka tarvittaessa tulee töihin, ja jolla on myös oikeus kieltäytyä tarjotusta työstä. nyt keväällä aloin tehdä yhdelle yksityiselle yrittäjälle muutamia vuoroja, koska hän ei löytänyt muuta työntekijää kun tarvitsi. no, koulun ohella tein hänelle nyt toukokuussa muutamia vuoroja, ja hän tiedusteli, mitä kesällä aion. sanoin etten mitään ihmeellistä, ei mitään suunnitelmia. hän sanoi että tarvitsee ehkä jonkun lomittamaan yhtä työntekijäänsä ja sanoin että voin tulla lomittamaan kun ei ole muutakaan.

me emme siis ole tehneet tämän yrittäjän kanssa mitään sopimusta, vaikka hän on siitä puhunut mutta emme ole sitä tehneet.

nyt minulle tämän viikon alussa soitettiin työpaikaltani (jonne teen satunnaisia vuoroja koulun ohella), että olisi nyt auennut kesätyöpaikka joka alkaisi kesäkuun alussa ja että siitä tehtäisiin erikseen määräaikainen sopimus. sanoin että minun pitää kysyä eräältä toiselta, voinko ottaa työn vastaan, jos hänellä ei olekaan vaikka lomitusta josta aiemmin puhuimme.

soitin siis tälle yrittäjälle jonka kanssa olimme lomituksesta puhuneet, ja hän sanoi, että lomitus olisi vasta heinäkuussa, johon sanoin että en tiedä kuinka kauan toinen työ kestäisi, mutta ottaisin sen vastaan nyt koska se olisi minun kannaltani kannattavampaa. yrittäjä vastasi, että näin sinun pitää sitten tehdä, ja sanoin vielä, että jos työ ei kestä koko kesää, voin tehdä lomituksen heinäkuussa.

nyt sitten kun työn pituus selvisi kun paperit ja sopimus tulivat postissa, (työ kestää kesäkuusta elokuun loppuun) yrittäjä lähettää minulle viestin, jossa kysyy minua seuraavaksi päiväksi töihin. vastaan, että vieraita kotopuolesta on tulossa, joten en pääse. siihen yrittäjä laittaa, että työvuorot menevät omien menojen edelle, on siis valittava ilta tai aamuvuoro!

vastaan että en voi tehdä kumpaakaan nyt, koska minulle tulee vieraita koko viikonlopuksi. kirjoitan myös, että nyt on tieto kuinka pitkään kesätyö kestää, että se tulee kestämään koko kesän, enkä siis kerkeä lomittaa heinäkuussa, ja sanoin että mahdollisuuksieni mukaan voin kyllä tehdä vuoroja jos pystyn.

tähän yrittäjä vastaa: "lupasit lomittaa, joten oletan että lupaus pitää. lomitus alkaa 2.7, ja ilmoitan vuorot myöhemmin"

kysymys siis kuuluu: voiko hän vaatia minua tekemään lomituksen?

mielestäni ei, koska en ole tehnyt hänen kanssaan sopimusta, ja lisäksi kysyin häneltä etukäteen, jos voisin ottaa toisen työn vastaan. tilanteet muuttuvat.

mielipiteitä, omia kokemuksia?

3

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi hyvänen aika

      Myös suullinen sopimus on sopimus. Pitää vähän miettiä mitä puhuu ja lupailee, eikä lupailla liikoja. Miten edes kehtasit sanoa jostain vieraista? Noloa.

      • u-s-k-o-m-a-t-o-n-ta

        et tiedä kaikkea tästä asiasta, vaikka paljon jo selitinkin aiemmin.. tämäkin yrittäjä nimittäin lupasi minulle myös vuoroja aina, joita ei sitten koskaan tullutkaan. kerran jopa menin työpaikalle, ja yrittäjä sanoi, ettei minua siellä tarvitakaan, vaikka aiemmin sanoi että tarvitaan, ja kun kysyin loppuviikon vuoroista, hän vain sanoi ettei tarvikaan. sitten kun olen työvuorojen sijaan sopinut muuta, tämä viestillä kysyy töihin, ja sanoo ettei omat menot ole yhtä tärkeitä kuin työvuorot!

        minä kyllä menen silloin töihin kun on sovittu, mutta pidän myös siitä kiinni, että jos minulle tulee kaukaa vieraita, en heitä jätä yksin sen takia että jokin yrittäjä keksiikin pitää vapaapäivän yhtäkkiä, ja olettaa minun juoksevan heti takaisin töihin. oikeudet ne on jokaisella jonkun laiset. ja minä kyllä sanon reilusti ja en oo yhtään nolona siitä, mikä mulla on sillä hetkellä esteenä, etten pääse töihin.

        ja kyllä, minä mietin aina tarkkaan mitä lupaan ja kelle, siispä tässäkin tilanteessa kysyin LUVAN ensin yrittäjältä, saanko ottaa toisen työn vastaan, ja sitten otin työn vastaan. luitko edes mitä kirjoitin?


    • janäinhyppääjänis

      Jos olet tarvittaessa kutsuttava, et ole sopimussuhteessa keikkojesi ulkopuolella- tottakai voit ottaa itsellesi edullisempaa työtä vastaan. Ja, jos olet tehnyt toisekseen suullisen sopimuksen... Jostain, se on ihan yhtä pitävä, kuin paperisoppari.
      Erotettavissa, että ehkätyöt joskus ei ole sopimus.
      Olet kysytty-
      Osaat-
      Vaadi aina kunnon soppari, niin sinua ei pissitetä- Varallaolostakin on omat korvauksensa olemassa, jos sinun on kytättävä vaaditusti jotain työtehtävää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6390
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2170
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe