Putkiasentajan palkka nykyään?

segehemminen

Eli oon 16v ja sain tietää, että pääsin opiskelemaan talotekniikkaa ja minua kiinnostaisi tietää paljon putkiasentajan palkka on noin 3-5v työkokemuksella ja nouseeko palkka kun on suurempi työkokemus ja minkälaista se työ on?

48

15075

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • segehemminen

   ja palkka mieluiten kk muodossa!

   • segehemminen

    Oon ajatellu sit amiksen jälkeen lukee LVI-Indinööriks onko se järkevää? Ja paljon ne tienaa.


  • fggdfgdfgdfgfgdgfdgf

   Tsekkaa mol.fi ja sieltä ko. alan duunipaikat ja paljonko palkkaa tarjoavat (jos on siis näkyvissä palkkaus). :)

  • röörinrassailija

   Urakkatöissä yli 30€. Tuntipuolella varmaan noin 20€. Firmasta ja porukasta riippuen... Alkuun joutuu tyytyy vähempään.

   • segehemminen

    puhutsää nyt putkiasentajasta vai insinöörist?


   • ....................

    Tottakai hetkellisesti voikin tehdä kolmen kympin kta:lla. Mutta ei se ole mikään jatkuva tila.


  • putkar

   Asentajasta se puhuu, mutta noi on sieltä kärkipäästä ja vaatii ammattitaidon lisäks melkosia neuvottelukykyjä. Ala ei tosiaankaan ole mikään kultakaivos mut kyl sä hengis pysyt. Urakkapalkat ei oo mikään itsestäänselvyys, firmoja jotka niitä maksaa ei oo joka nurkan takana. Väittäisin et aika suuri osa tän alan asentajista tekee tuntipalkalla ja kta pyörii varmaan jossan 15 paikkeilla.

   Työ on useimmiten aika raskasta fyysisesti ja myös henkisesti suurien vastuiden takia, riippuen tietenki ihmisestä. Harva firma kattelee laiskoja tekijöitä pitkään, vielä vähemmän urakkaporukat jos niistä haaveilet. Asentajan työhön ei riitä pelkkä motivaatio palkasta, ei ainakaan itsellä, vaan työstä pitää jossain määrin tykätä.

   Mitä tohon insinööriin tulee niin työ muuttuu fyysisestä henkiseksi, paineet vaan kasvaa. Luultavasti parempi vaihtoehto, jos ei tykkää liata käsiään. Palkasta en juuri tiedä, mutta ei se taida kovin paljon parempi ja vaatii monen vuoden opiskelun. Toisaalta oman firman perustaminen onnistuu valmistumisen jälkeen.

   • segehemminen

    mut siis jos oon putkiasentaja niin voinko amiksen jälkeen parin vuoeen työkokemuksella perustaa oman yrityksen


   • segehemminen

    mut jos saa joku noin 15e eihän se ny niin paskasti oo joku 2700e kuus paljo sit muute jäis kätee? Ja itellä on kuitenkin aika hyvä kunto jne se ei haittaa!


   • Täti
    segehemminen kirjoitti:

    mut jos saa joku noin 15e eihän se ny niin paskasti oo joku 2700e kuus paljo sit muute jäis kätee? Ja itellä on kuitenkin aika hyvä kunto jne se ei haittaa!

    Käteen jäävää palkkaa voit laskeskella osoitteessa www.veroprosenttilaskuri.fi
    Kerrot kuukausipalkan 12,6 (lomarahat) ja saat vuosiansion.
    Veroprosentin päälle tulevat työttömyysvakuutusmaksu ja työeläkemaksu, yhteensä 5,75 % palkasta


   • segehemminen
    Täti kirjoitti:

    Käteen jäävää palkkaa voit laskeskella osoitteessa www.veroprosenttilaskuri.fi
    Kerrot kuukausipalkan 12,6 (lomarahat) ja saat vuosiansion.
    Veroprosentin päälle tulevat työttömyysvakuutusmaksu ja työeläkemaksu, yhteensä 5,75 % palkasta

    en tarvii tollasia tietoja! Vaan esim sitä että onko putkiasentajilla minkälaista työtä? Paljon on palkka? Kertokaa putkiasentajan työstä jne!!


   • LVI123
    segehemminen kirjoitti:

    mut jos saa joku noin 15e eihän se ny niin paskasti oo joku 2700e kuus paljo sit muute jäis kätee? Ja itellä on kuitenkin aika hyvä kunto jne se ei haittaa!

    LVI puolen insinööreistä eniten arvostetaan niitä joilla on kokemusta myös asentajana. Suoraan koulunpenkiltä tulleet eivät ole olleet toimivia kapistuksia.


   • nsp

    Venäläiset putkarit tekee töitä noin 6 euroa tunti. Venäläisten putkareiden määrä nousee Suomessa kovasti.


  • Paskaputkiasentaja

   Millaista tietoa herra olisi valmis vastaanottamaan? Paskaputken asennustahan sen työ on.

   Aamulla kello 7 haalarit päällä ja töihin. On muuten tosi rentoo...

   Alkuun saatat päästä vaihtelemaan patteriventtiilejä. Jos tyyli on tollanen niin vaihtelet niitä vielä lisää ja aika pitkään...

   Sitten kun asenne muuttuu ja luulot karisee niin pääset ehkä kalustamaan pyttyjä ja hanoja. Tämän jälkeen oikeassa porukassa rahahanat saattaa vähitellen aueta jos opit tekemään...

   • segehemminen

    sää oot saanu väärän kuvan, koska oon todella hyvällä asenteella sinne menos mutta sää oot ilmeisesti putkari? Minkälaine palkka sul on?


  • paskaputkiasentaja

   Vuosiansio 78000€. Urakkatöissä pääkaupunkiseudulla. ateriakorvaus ja kilometrikorvaukset päivittäin.

   Ihan kannattava ala, jos on työtä tekevä ja vähän ronski...

   • segehemmine.

    entä jos ei asu pk seudul?


   • segehemmine.

    Tai oikeestaan keski-suomes? Ootko ollu montakin vuotta alal ?


   • LVI123

    Satakunnassa urakkatöistäkin maksetaan tietyissä firmoissa hyvin. Niin uskon että Jyväskylän ympäristöstäkin löytyy. Sitä paitsi hirveästi yli 60000 ei kannata tienata koska verottaja rokottaa. Sitten jossain vaiheessa maksat solidaarisuus veroa. Raja meni jossain 6000 euron kk ansiossa. Vuonna 2016 vissiin vielä vähemmän.


  • Nimmmmimmmmmmm

   LVI-alalla on tällä hetkellä töitä sekä asentajille että insseille, varsinkin jos erikoistuu korjauspuolelle. Tosin kerrostaloputkirempat on joskus "elämyksiä." Asukkaita on niin moneksi.

   • segehemminen

    mitä tarkoitat "elämyksellä" tiedätkö putkiasentajan palkasta jotain?


   • --putkari--
    segehemminen kirjoitti:

    mitä tarkoitat "elämyksellä" tiedätkö putkiasentajan palkasta jotain?

    Hän tarkottaa elämyksellä varmaan omituisia ihmisiä omituisine tapoineen, joihin törmää useasti asunto osakeyhtiöissä. Itse olen ollut putkarina yli kymmen vuotta ja itsellä tuntipalkka 16,50€. Joskus tosi harvoin urakalla tehnyt mutta ei ne tienestit sillä mitenkään kauheasti ole noussut. Työ on aika raskasta ja välillä likaistakin. Itse en ainakaan kauheasti suosittele putkarin alaa, lue mielummin vaikka inssiksi asti niin pääset helpommalla.


  • nimimmmmmm

   Juuri noin. Saattaapi olla että vierekkäin on asuntoja, joissa toisissa pitää olla suunnilleen sukkienkin päällä suojat ja seinän takana tarttee kumisaappaat ja rokotuksen, ennen kuin uskaltaa mennä...ja kyllä, kerrostaloissa on todella saman taloyhtiön sisällä näin suuria eroja!

  • putkiässä

   Itselläni kokemusta asennushommista noin 17 vuotta. Kuukaudessa tienaan noin 4000-4300e. Kokemus on valttia.

  • 768*50

   1600e-3000e kokemuksesta, tuloksesta ja vastuusta riippuen bruttona savossa.

  • Unohda palkka

   Eiköhän sun kannata keskittyä siihen opiskeluun ja unohtaa nuo palkka-hömpötykset. Todennäköisesti sillon kun olet työelämässä palkasta on ehditty jo luopua kokonaan (työ itsessään on palkka), eli katse kohti tulevaisuutta ja nauti eri työmahdollisuuksista.

  • putkinainen

   Mielenkiintoinen ja monipuolinen työ. Tietysti pitää olla voimaa että jaksaa. Kerrostalorempat on tosiaan elämyksiä, tähän mennessä kuitenkin kohtuudella selvitty niistäkin. Vanhat puliukot pahimpia, kämppä haisee kuselle ja viinalle. Jutut on omalaatuisia.
   Itse kun menee hyvällä asenteella niin hommat hoituu. Palkkaa saa sen verran että pystyy elämään normaalia elämää.

  • Putkimies91

   Itellä kokemusta reilu 2 vuotta ja palkka joka kuukausi 3600-4100 päivärahat (500-600e). Ei sitä kauheaa kokemusta tarvi, kunhan tietää mitä tekee ja painaa täysillä:))

  • marija1

   Sisältääkö putkiasennus paljon hitsausta?

   Entäs huoltoautossa työskentely? Tehdäänkö työtä yksin vai parina?

   Onko naisia ollenkaan alalla?

   • vanhempi2

    Tessistä löytyy taulukot sitten "naamakerroin"


  • vaihtoehto....

   Luet ensi asentajaksi ja teet hommia 3-5 vuotta jotta opit alan hommat kunnolla.
   Sitten iltalinjalla painat työn ohessa inssin laput ja laitat oman firman pystyyn.
   Alkuun palkkaat max 2 kaveria ja itse teet 70-30 suhteella asentajan ja firman pyörittäjän hommia. Kun saat rahaa kasaan sen verran, että kasvuun on mahdollisuus niin palkkaat porukkaa lisää.
   10-15 vuotta ja sinulla on hyvän toimeentulon tuova 10-20 hengen firma joka tuo mukavan toimeentulon.....tai sitten ei.

  • Putken veto.

   Katsokaa palkat lvi työehtosopimuksesta.

  • Masentaja

   Hienoo "putkiässät" sun muut kun annatte niin hyvän kuvan palkoistanne uraansa suunnittelevalle, mistä helvetistä nuo palkat on revitty 20 vuotta alalla eikä voi palkalla paljon kehuskella, kokemusta löytyy ihan joka hommasta, tietysti jos osaa kiristää pomoa/ työnjohtajaa saunaillassa niin tietysti se palkka nousee.
   Ei se paska sen paremmalta haise vaikka olisi kuinka hyvä palkka, kun viemäriä poikki
   leikkaat. Vai onko näin että "ässät" tekee vaan ne pitkät putkivedot ja käärii rahat, sitten tulee toinen asentaja ja korjaa "ässän" tekemät kötöstykset ja virheet, näin on monesti tullut todettua.En pidä teitä "ässiä" oikein minäänkään, taidatte olla enempi niitä ruskean reiän ritareita.

  • Urakkaputkari

   päivitetääs, viimevuoden kta 35e, tänää tein saneeraus rivitalossa komposiittia katon väliin 15keppiä= 75m, metri hinta n.0,31nh nh=16,13e , hyvä mesta niin pääsee vaikka 200m, jonkun lainen oma ennätys 72kpl VM 0,5nh/kpl en malttanu lähtä edes juhannuksen viettoon ajoissa kun oli niin kivaa, noihin tulee vielä 25% kun saneeraus ja asukkaat päällä. Ne jotka kyttää vaa ylityökorvauksii on ihan pelkkää huoltoporukkaa=hanan vaihtajii, urakkaputkari on sitten ihan eri ja ne tekee rahaa firmalle ja itellee, kaikella rakkaudella.

  • Urakkaputkari

   Toi palkkojen ristiriita tulee siitä että urakalla tekee vissiin alle puolet putkareista, en miekää ennen. Rahan ahneus vie eteen päin ja että pitää kuitenkin hyvän fiiliksen itellää yllä, ei kyllä kannata ihan koulun penkiltä lähtä yrittää. Kokemusta tarvii niin tietää mitä tekee, samanlaista putken vetoo se sitten loppu peleissä on.

   • paskatessi

    Komposiitin veto ei ole oikeaa putkiasennusta, komposiitti on täyttä vitun paskaa. Normituntikertoimetkin täyttä vitun paskaa suurelta osin. Hitsattavissakin täyttää paskaa kun hitsaat heittoja ja käyriä, ei siitä kerry metrejä.

    On se saatana ihmehomma, kun hitsaat kolme kankea, suora veto, 3 karvia, se on 18 metriä.

    Hitsaa jotain venttiiliryhmää, 10 karvia ja alle 2 metriä. Mitä enemmän pokkauksia, heittoja venttiilejä, sitä paskempi ulosmaksu.

    Tämä epäkohta on olemassa ja täysin totta. Ihan täyttä vitun paskaa tuo metrihomma. Ei siinä pärjää kun jollain hallityömaalla suorilla vedoilla.

    Tähän kun lisätään vielä esimiesten perseily, eli ei organisoida mitään ja ei tilata materiaaleja, niin vitutuskäyrä nousee 357%,, kun KTA laskee kuin lehmän häntä kusemisen ja paskomisen jälkeen.


   • asdasdasdddd

    Ja itseasiassa 3 karvilla suoralla kangella tulee 24 metriä linjaa. 2 karvilla 18.


  • Palkka on varmaan jotain semmosta 2 euroo tunnilta. Ei hätää kyllä sillä saa päivässä kupim kahvia.

  • pärjää

   itse saan 19,50€/h x160h kk=3120= brutto miinus verot 30% on jää kateen 2184€ ja tosta sähkölasku vuokra auto ja kaikki muut niin ei paljoa jää.
   ja emäntä tienaa 13€/h

   • Anonyymi

    2184e/kk verojen jälkeen ja ei pärjää????? ja emäntä tienaa myös????
    Taitaa olla elämätavoista kyse millä tulee toimeen ja millä ei.
    Vuokralla minäkin asun(yksin) ja oma auto käytössä ja harrastuksia lisäksi.
    Oma kk palkka minimissään 1650e/kk nettona.


  • Putkiroope

   Työkokemusta 21 vuotta. Takuupalkka 26,50€/tunti. Urakkabonukset siihen päälle. Vuosiansiot liikkuvat yleensä noin 70 000-80 000€.

  • SuperMario-Luigi

   Tampereella 1vuoden putkialan( 10v muun työn) kokemuksella 13.5€/h korjausrakentamista joitain pientalokohteita. Ruokaraha
   Ja bussiraha maksetaan yms. Tessissä luvattu. Mielenkiintoista vaihtelevaa hommaa.
   80 000€ vuosiansioita odotellessa 😂

  • Anonyymi

   Tämä nyt on jo tosi vanha keskustelu, mutta koska moni tätä varmasti lukee, niin jatketaan. Putkiasentajan palkka nykyään on keskimäärin 3500€ /kk. TES:in mukaan minimipalkka 16€ /h. Keskimäärin taitaa suomalaisten putkiasentajien tuntipalkat pyöriä siellä 20€ /h.

   • Anonyymi

    Oho
    Tienaavat enemmän kuin ahneet paperimiehet.
    Ei ihme että putkiremontit maksaa tähtitieteellisiä summia....


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oho
    Tienaavat enemmän kuin ahneet paperimiehet.
    Ei ihme että putkiremontit maksaa tähtitieteellisiä summia....

    Pitää muistaa, että se lasku minkä ne antaa on tuntiveloitus ei putkimiehien tuntipalkka firmojen kuluihin menee rahaa.


  • Anonyymi

   Jos urakkamies jää alle 30€/h ei ole kummoinen putkimies. Ja sitten on tietysti nää onnettomat tuntimiehet 17€/h.

  • Anonyymi

   Saat tienattua oman asunnon ja ruuan alle 50v aikana. Kun tehnyt työtäsi eläkeikään joka pieni ja aikanaan kuolet, asunnon syö jälkeläiset jos on....

  • Anonyymi

   Tämä on jo vanha keskustelu mutta koska moni varmasti eksyy tänne tänäkin päivänä niin laitetaan alle talotekniikan tessin MINIMI palkat vuonna 2022 taulukossa osaamisen mukaan.

   Pr €/h
   S 11,62
   1 14,00
   2 16,56
   3 17,41
   4 18,37

   S. Työ tehdään mallin mukaan
   toisen asentajan avustuksella.
   Työssä ei edellytetä itsenäistä
   työmenetelmien osaamista.

   1. Tehtävä koostuu toisen
   ohjauksessa tehtävistä LVV-asennuksista.

   2. Tehtävä koostuu työselityksen
   ja piirustusten mukaan tehtävistä
   LVV-asennuksista tai tehtävä käsittää LVV kunnossapitotehtäviä.

   3. Tehtävä koostuu työselityksen
   ja -piirustusten mukaan tehtävistä LVV ja erikoisputkistoasennuksista tai tehtävä käsittää LVV- ja
   erikoisputkiston kunnossapitotehtävät.

   4. Tehtävä koostuu vaihtelevien
   projektien kuten sairaaloiden,
   laboratorioiden, rahtiterminaalien,
   autokorjaamoiden, meijerien ja
   teollisuuslaitosten asennusten
   ja muutostöiden tai kunnossapitotöiden kokonaistoimintojen
   itsenäisestä osaamisesta.

   Yllä olevien tuntihintojen päälle lisätään sitten vielä henkilökohtainen palkanlisä joka määräytyy esimerkiksi aiemmasta osaamisestasi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksinasumisen tukeminen lopetettava

   Mukavuudenhaluiset köyhät haluavat asua kalliisti yksin. No ei se mitään, jos maksavat itse asumisensa. Mutta kun eivät. Kun lopetetaan asumistukie
   Maailman menoa
   504
   2780
  2. Sara Chafak Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa

   Verotuksessa tulot olleet melko maltillisia edellisinä vuosina ja sitten tullaan rikkaina telkkariin esiintymään. Puoliso Jeffrey Lawman ei ole ollut
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   1440
  3. 3 vuotias lapsi jätettiin yksin Espoon Friisilän päiväkodin pihalle.

   Hoitohenkilökunta oli häipynyt ja lapsi yksin leikkimässä hiekkalaatikolla. Vanhemmat olivat hakeneet sovitusti lapsensa ennen viittä ja päiväkoti oli
   Yhteiskunta
   47
   1001
  4. Jo toinen ei-koti! Päivi Lipponen ei kutsu Maria Veitolaa Paavo Lipposen kanssa jakamaansa kotiin

   No jopas...! Päivi Lipponen asuu puolisonsa Paavo Lipposen kanssa Helsingin Töölössä. Hän ei kutsu Maria Veitolaa yökylään Helsingin kotiin, vaan Porv
   Suomalaiset julkkikset
   46
   898
  5. Mitä haluaisit

   Sanoa kaipaamallesi neiti- ihmiselle, juuri nyt?
   Ikävä
   74
   848
  6. Andy McCoy heittää hurjan väitteen "heponisti"-elämästään: "Levy-yhtiö toi sulle kamaa, että sä..."

   Ohhoh… Rock-legenda Andy McCoy avautuu huumeiden käytöstään ja esittääkin aikamoisia väitteitä. Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/andy-mccoy-h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   841
  7. Martina IG:ssä pitää rotikoita vapaana metsässä, vaikka lakisääteinen kiinnipitoaika on alkanut

   Ja naisella jo aiempi tuomio metsästyslain rikkomisesta! Martina kuvaa videolla vapaana juoksevia koiria ja selittää "nää nauttii, on kyl iha mielentö
   Kotimaiset julkkisjuorut
   306
   829
  8. Tiedäthän nainen sen

   Että sun ei tarvi tehdä mitään ylimääräistä. Olet täydellinen ja rakastan sinua. Mikään ei muuta tunteitani sinuun.
   Ikävä
   39
   815
  9. Mikä ihastuksesi kohteessa on kuumaa

   Mikä saa haluamaan juuri häntä? Ole rehellinen.. Kukaan ei saa tietää👀
   Ikävä
   37
   747
  10. Mutta sinä et pidä minusta

   Olisi mukava tietää että mitä sinulle kuuluu.
   Ikävä
   37
   637
  Aihe