Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Juhannus pilalla

mmm62

Meni sitten juhannuskin valvoessa ja surressa sotkua työasioissani. Osaisiko kukaan kommentoida asiallisesti tilannetta:

Sovin työnantajani kanssa, että voisin hankkia lisäpätevyyttä toimimalla toisen alan tehtävässä toisessa firmassa. Sopiva toinen firma löytyikin, sain sovittua vuoden pestin sinne ja vanhasta työstäni vuoden virkavapauden. Nyt yhtäkkiä out of the blue kolmas firma tarjoaa minulle samanlaista pestiä mutta oikein huomattavasti paremmalla palkalla. Tämmöiselle pienipalkkaiselle ihmiselle ero on merkittävä.

Mikä sotku tästä nyt tuleekaan?!?

Mitä minun pitäisi vastata viimeisimpään työtarjoukseen? Että olen lupautunut toisaalle?

Voinko vielä perua toisen firman kanssa sähköpostitse sopimani työn. Työsopimusta ei ole vielä kirjallisena tehty.

Tarvitseeko minun jotenkin perustella omalle työnantajalleni, miksi muutankin mieltäni ja valitsen yhtäkkiä kolmannen firman?

Käykö tässä sotkussa niin, ettei minulla lopulta ole yhtään työpaikkaa?!?

3

345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimimerkki varattu

      Teet uuden työsopimuksen kolmannen firman kanssa joka alkaa kun nykyinen määräaikainen työsopimus päättyy, ja irtisanoudut siitä ensimmäisestä työpaikasta. Mikään ei estä ihmistä vaihtamasta työpaikkaa, varsinkaan parempi palkka. Jos viihdyt ensimmäisessä työpaikassasi voit tietenkin ensin kysyä palkankorotusta, ja jos saat mielestäsi riittävän suurta palkkaa korotuksen jälkeen sanot ei kiitos sille kolmannelle.

      Mitään sitovaa et ole tehnyt ennenkuin nimet on papereissa. Ja koska kyseessä ei ole työsuhteen purku koeaikana vaan normaali irtisanoutuminen, mitään perusteluita ei tarvitse keksiä tai kertoa.

    • änkyrävänkyrä

      Tietenkin menet sinne, missä maksetaan hyvin, ellei sinulla ole entisessä paikassa muutoin asiat todella hyvin. Eihän työnantajakaan mieti moisia, kun kenkää antaa. Sen minkä olen johtoryhmässä istuessani huomannut on, ettei kiitollisuudesta tai lojaalisuudesta palkita, et tule saamaan vuoden uhrautuja-mitalia.

      Siis oma napa ensin :)

    • Anna palaa vaan!

      Työsopimuksen tekeminen ei velvoita sinua aloittamaan työtä toisen työnantajan palveluksessa. Vaikka kyseessä olisikin paperinen ja allekirjoitettu työsopimus (toki sähköposti on sinänsä validi), työsuhde alkaa virallisesti vasta siitä hetkestä, kun menet ensimmäisenä työpäivänä sovitusti töihin. Työsuhteen allekirjoituspäivä (solmimispäivä) ja työsuhteen alkamispäivä on sitä paitsi muutenkin kaksi ihan eri asiaa. Ja joka tapauksessa voit hyödyntää koeaikaa siinä mielessä, että voit vaikka ensimmäisenä työpäivänäsi ilmoittaa, että sinähän et sinne aio jäädä.

      Eli, sinun sijassasi ottaisin vastaan kolmannen työtarjouksen. Jos työnantaja on luotettava, voit hyvin irtisanoa nykyisen työsuhteesi, sekä ilmoittaa toiseen työpaikkaan, että kiitos kaunis, mutta olet ottanut viime hetkellä vastaan toisen työtarjouksen. Menettely saattaa tuntua sinusta pahalta, mutta hei, tällaista se työmarkkinoilla on. Pahempiakin asioita tapahtuu, ei pidä jussia tällaisella pilata. Sinun on työntekijänä ajateltava työntekijän, eli sinun, etua.

      Huom! Selvitä kuitenkin etukäteen työsuhteen ehdot, työtehtävät ja edut, joita kolmas työnantaja tarjoaa. Varmista, että nämä mainitaan myös työsopimuksessa. Sitten ei muuta, kuin onnea uusiin haasteisiin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe