Simo-millanen paikkakunta

muutanko or not

Oisi EHKÄ ajatus sinne muuttaa, millainen paikka se on, ei kovin löydy tietoa tai edes kuvia ko paikasta, rautaiteaseman kunnantalon ja koulujen kuvat löytyy- muuta ei eli , kertokaapa onko kutistuva vai eläväinen kylä? Onko hyviä rantoja uimiseen ja leirintäaluetta, motellia hotellia tms jos käy vieraita joskus,millä ihmiset siellä elää, eli onko teollisuutta ja töitä noin yleensä vai notkuuko nuoriso vaan jouten jne. Kehukaa tai moittikaa jotka oikeasti jotain tiedätte :)

45

1142

  Vastaukset

  • Missä on paikkakunta nimeltä Simo?.

  • ko menet etehlään ,kemin eteläpuolela raivaamatonta pusikkoa.

  • PUNKIT OVAT AINAKIN LÖYTÄNEET JO SIMOON..?

  • Kuule kun tulet Simon kyltin kohdalle paina kaasua ja kovaa. Se on neuvo ellet halua ongelmia. Jos niitä haluat muutat Simoon ja käytät 80% ajastasi yksinkertaisten asioiden hoitoon ja talppaamiseen joiden pitäisi olle itsestään selviä. Jos olet lesta niin sitten on oikea paikka. Jos on lapsia kannattaa miettiä tosi tarkkaan mihin muuttaa ja välttää näitä kuppikunta kuntia.

   • Sarnnaja Manipuloi Isäntä Kylvää Siemen Emännän * * * ** Siemepeltoon

    Martyyri järjestö : Naisen Alistus

    Suvesta Suveen Naisen Asema Martuyyrijöärjestö

    Sarnnaja Manipuloi Isäntä Kylvää Siemen Emännän * * * ** Siemepeltoon

    https://www.youtube.com/watch?v=JuuddkaurdQ

    Romanssi Terveelle Elämälle

    Martuyyrijöärjestö

    Aivo manipulaattio L-Virus 1+1 = 11 Ramada sivu 2

    Lisäntykää Täytäkää Maa

    Suvesta Suveen Hallinto Paikat Vallatu

    Ali Palkka alle 7 e Ei Saa Liittyä Liitoihin

    Lapset Ei Saa Leikkiä Pakanoiden Kanssa


  • onko simo lesta kunta siis, oikeesti?
   kyl kävin kattomassa paikkaa muutama pv sitten-aika rauhallinen oli keskusta, matkahuoltogrillillä muutama henkilö, muualla ei juurikaan ollut ketään, salen pihalla oli loput ihmiset oli joku tapahtuma, baarin ovi oli auki ulos kyllä mut hiljaselta näytti. jaa a pitää kyl harkita muuttoo..

  • No ei täällä montaa lestaa ole ja nekin muutamat ihan harmittomia. Hiljainen kylä, kuin kuoleman edellä koska ei saatu ydinvoimalaa. Kauppapalvelut surkeat. Suomen ainoa toimiva bussimuseo. Muutama pieni uimaranta Simojoella ja meren rannassa. Hotellia ei taatusti ole eikä motelliakaan, asemakylällä yksi homeensyömä leirintäalue ja asuntomajoittaja. Ei taatusti teollisuutta, täällä kepulaisten valtakunnassa suositaan vain pottuviljelijöitä ja muita heinähattuja. Onneksi aktiivinen pesisseura, joka tarjoaa lapsille ja nuorille kesätekemistä. Muutoin maalaiset junttipenikat notkuvat k-kaupalla ja kesätorilla sekä ajavat pillurallia ladoilla, bemareilla, mitsuilla ja mersuilla. Kaikenkaikkiaan aika sisäänlämpiävä kylä, lähes kaikki asukkaaat sukulaisia keskenään.

  • no joo, tämän keskustelun sai nyt aikaan provo:) silti vastaan tähän että simo on ihan hyvä paikka asua, varsinkin lapsiperheelle, tosin palveluiden taso voisi olla parempikin. kylän keskustassa pari kauppaa,grilli ja kälyinen kuppila. simosta löytyy tosi hyviä uimapaikkoja, parempia kuin länsipohjasta keskimäärin. lestaadiolaisia on suhteessa väkilukuun tasan yhtä-paljon kuin lapin kunnissa yleensä eikä heistäkään kenellekkään varmasti haittaa ole, itse asun muualla mutta olen harkinnut paluuta simoon joku päivä.

  • Lapin Varsinais-Suomi sijaitsee Simon kohdalla.

  • Simo nyt on peräpohjolaa niin historiallisesti kuin maisemallisestikin. En ymmärrä miten nämä edes liitettiin lapin lääniin. Kuusamokin kuuluisi enemmän siihen.

  • Vanha koulukirja jo sen kertoi. Simo on pieni paikka Kemin eteläpuolella. Luonto karua ja ihmiset yksinkertaisia.

   • tosi on: simolaine ei muun muasa ossaa yhtäaikaa jauhaa purkkaa ja ajaa polokupyörällä.


   • -lainen kirjoitti:

    tosi on: simolaine ei muun muasa ossaa yhtäaikaa jauhaa purkkaa ja ajaa polokupyörällä.

    .


   • UUTINEN :
    Narsistiset Kylmät Reformi-Martyyrijärjetöt Heikkoudessa Ryhmäytyvät Suureksi Sisäpiiri liittoutumat Aivo-Manipulaattio ORPORTURISMI ILMIÖ Luvataan sekä sorretaan Heikko Itsetunto myy Kaiken Edukseen
    (Ettei Heidän Vilpillisiä -Tarkoitusta - Huomata ) Hurmiottaa - Alistaa . . Ryhmäyttää . .Hallinto Paikat omille . .
    Sekä Laumauttaa . . . Alistaa . . . Johtajaansa
    Suvesta Suveen. . . Irti reformeistä jotka . . . estävät elämää Inverrsio Nurinpäin kääntynyt Tunnemaila Hyvä On Pahaa Paha on Hyvää
    Uusisukupolvi ymmärtänyt Kansan Herännyt . .
    Ihminen säilyttää oman - terveytensä Kun hän on vapaa omasta toiminnastaan
    Itsekäimmät ovat Jo Luopuneet Viroistaan
    Ennen Sairastumista .
    Äänestä Oikein Ymmärsin Kiitos Olen Hyvin . . . Reformilla Leikattu Kodit . .
    Perheet Opiskelijat Eläkeläiset. . .
    Aito -Moraale


  • Simo on aivan hyvä paikka asua,jos tykkää rauhasta. Täällä on kuitenkin kaikki mitä ihminen tarvitsee. Koulut Lukio,pari kauppaa,yks kioski,kirjasto yms. Hyvät harrastusmahdollisuudet,jos esim. tykkää hiihtää tms..

   Suhteellisen lyhyt matka "ostoksille" jos tarttee lähtä jonnei. Tunnin matka ouluun ja kolmen vartin matka Haaparannalle/Tornioon.

   Itse käyn kemissä töissä ja asun Simossa.

   Kemistä itse en pidä lainkaan. Sattuu vaan olemaan hyvä työpaikka siellä. Hyvä työ ja palkka tulee tilille säännöllisesti ja oikein,kuin paavin päivällinen.

   Kemiläiset voi haistaa vitut,kun paskahan siellä jo haisee :=)

  • Kohta ollaan kuiteskin kemiläisiä täällä simossa, tai ehkä merilappilaisia. Kunnan viranhaltijat ja päättäjät ajavat kuntaa toisten syliin järettömällä investointisuunnitelmalla: rahaa tuhlataan suurinpiirtein joka ilmansuuntaan. Tyypillistä lappalaista kouhottamista vaikka ei ole mitään tietoa ja varmuutta hankkeiden rahoittamisesta. Onko suunnitelma maksattaa rahantuhlaus torniolaisilla, keminmaalaisilla ja tervolalaisilla? Vai rakentaa mahollisimman paljon ennen pakkoliitosta ja suurkuntaa, koska sen jälkeen Simoon ei enää investoida.

   • Simolaiset näkivät junan ennemmin kuin kemiläiset, junan mukana tuli sivistys, elikä sivistys tuli Simoon huomattavasti aiemmin kuin Kemiin.


  • No ei se juna ei pysähdy simossa kuin hätäjarrua vetämällä ja kyytiin pääsee jos on kepun valtakirja.lesbotatiolaisia näkyi viimeksi olevan asioimassa kaupassa poikalauma, joiden ikä meni portaassa vuoden välein.survoivat kumppariin suklaapatukoita.tietysti siinä mielessä kannattaa olla simolainen,että voi voittaa suurella todennäköisyydellä 7 oikein.sen jälkeen voikin muuttaa muualle.

   • et sitte kertonu asiasta Salen kassalla?! etkö uskaltanu? taijat olla itsekki vähintääski puolilesbotatiolainen...


  • Asuin Simossa vuoden 2000-luvun alussa. Vuokrasin kämpän siitä Osuuspankin yläkerrasta. Ajatus oli että kun maalaispoika olen, en halua kaupunkiin asumaan, vaikka työpaikka oli siis Kemissä.

   Asunto ok, kauppa vastapäätä. Sierrajengi terrorisoi kylää iltaisin, ainakin yksi (ja ainoa) tuttu kylältä oli todella vihainen näille. Muuten simolaiset ovat tuppisuita, kauppias tervehtii, ja nyt lopettanut(?) bensakauppias. Muille en tainnut koko vuonna juuri mitään puhua tätä yhtä tuttua lukuunottamatta. Kirjasto on hyvä, mutta aukioloajat ihmeelliset. Partuakaan ei työpäivän jälkeen saanut kiinni, piti käydä kaupungissa sekin hoitamassa.

   Mitä aikuiset tekevät Simossa iltaisin? Ei mitään tietoa, tutustuin tähän yhteen ja ainoaa simolaiseen Kemissä harrastuksen parissa. ilmeisesti kaikki aktiiviset simolaiset kulkevat Kemissä harrastuksissaan. Kesällä Simossa voi kalastaa, tosin viime vuosina saaliin saaminen on ollut arpapeliä, viime kesänä en enää käynyt lainkaan Simojoella. Yksi paikallinen kolmikymppinen sanoi toissavuonna yöllä jokivarressa, että "ei täällä oo mitään, kaikki haetaan kaupungista. Ei täälä voi tehä muuta ko naija ja juua".

   Kaikki ovat todellakin sukua keskenään. Sukupolvesta n 60% muuttaa muualle, jäljelle jäävät tilojen jatkajat ja mitään aikaansaamattomat ikilapset. Välillä ne muuttavat Kemiin tai Ouluun vanhempien pakottamina, että itsenäistyisivät, mutta suurin osa näistä tulee takaisin 5 vuoden kuluessa, ovat oppineet juuri sen renttuelämän kaupungissa, miltä varjellakseen vanhemmat lapset maailmalle ajoivat.

   Niin, minä järkiinnyin vuoden aikana ja muutin Simosta ensin Kemiin, nyt asun Oulussa. Omat muistot Simosta eivät ole pahoja, oikea talvi, kaikki tarpeellinen oli lähellä. Kaupunkiin ajaminen 6 päivänä viikossa ei enää vuoden päästä tuntunutkaan niin herkulta, hirviäkin oli hurjasti tien päällä aamuisin ja iltaisin. Mutta, siis SImo ei paha paikka, osta vaikka se Grilli, oli syksyllä myynnissä, ja tee siitä itsellesi työpaikka, käsittääkseni työteliäs ihminen siinä kyllä palkan saa. Tosin siinä on sitten jumissa niin, ettei asioillekaan ehdi, ellei ole omasta perheestä tuuraajaa.

   Toivotan kaikille Simolaisille oikein hyvää uutta vuotta.

   • Vähän teki kipeää, nostatti raivoakin, mutta kolmannen lukukerran jälkeen pisti miettimään, niin, aika paljon perää tekstissä on, sittenkin.


  • NO SIMOLAISIIN EI VOI TUTUSTUA JOS EI ITSE OLE SIMOLAINEN JA OIKEASTA PERHEESTÄ. EIVÄT HUOLI JOUKKOONSA. KEPUT JA LESTAT JOHTAA KUNTAA JA KEHITYS SEN MUKAISTA. KUNTA ON TOSI MASENTAVA.

   • Sarnnaja Manipuloi Isäntä Kylvää Siemen Emännän * * * ** Siemepeltoon

    Martyyri järjestö : Naisen Alistus

    Suvesta Suveen Naisen Asema Martuyyrijöärjestö

    Sarnnaja Manipuloi Isäntä Kylvää Siemen Emännän * * * ** Siemepeltoon

    https://www.youtube.com/watch?v=JuuddkaurdQ

    Romanssi Terveelle Elämälle

    Martuyyrijöärjestö

    Aivo manipulaattio L-Virus 1+1 = 11 Ramada sivu 2

    Lisäntykää Täytäkää Maa

    Suvesta Suveen Hallinto Paikat Vallatu

    Ali Palkka alle 7 e Ei Saa Liittyä Liitoihin

    Lapset Ei Saa Leikkiä Pakanoiden Kanssa


  • noh, noh on simossa sentään suomen ainoa vapaana oleva lohijoki.

  • Alkoi naurattamaan tuo sierrajengi .=) Itsekin kuuluin kyseiseen jengiin. Oli Cosworth sierroja ja perus lookkereita ja sitten muutama vanhempi IS sierra.

   Kyllä me kahvassa ajeltiin kesät talvet...Poikuus parkui pakoputkessa.

   Nykyään ei nuorisolla ole sierroja. On rallit vähentynyt muutenkin simossa.

   Harmi vaan,että täällä ei tytöt pysy.

   Pojat asuu maalla ja tytöt kaupungissa.

   • Ennemminkin idiotismi ja junttius tais parkua siellä pakoputkessa!


   • simolainen&co. kirjoitti:

    Ennemminkin idiotismi ja junttius tais parkua siellä pakoputkessa!

    Sekin on täysin totta. Mut olipahan tekemistä ja kavereiden kanssa viihtymistä.


  • Ratsastan aiheella. Mihin on siirretty simon luistelukaukalo? Ennen se oli siellä pesäpallokentän laidalla parivuotta sitten. Viime talvena se ei ollut siellä?

   Onko se siirretty lukiolle? vai mihkänä??

   hmm.. Tiedän paremmin kemin asiat ,kuin oman kylän asiat ;(

  • Paskapaikka ja itse hankkimalla hankkinut kriteerinsä itse.

  • Jääurheilu kaukalo on pesäpallokentän laidalla. Uusittu kaukalo ja vanha kaukalo siirretty Ylikärppään.

   Simossa hyvät harrastusmahdollisuudet. Hiihtoa,jääurheilua. Sitten jos on painetta pörssissä ni kelkkailu mahdollisuudet on hyvät. Mitähän vielä. Kyllä täällä on mukavempi asua,kuin jossain Kemissä.

  • Simo on ihan ok paikka lukuunóttamatta sitä yhtä romaniperhettä joka juoruilee joka asiasta salaisuudet ei pysy salassa asiat leviävät kuin kulovalkea ja niitä ja samalla pikku jutut paisuvat isoiksi :/

   • Ei ne mittään juoruile ku eivät tiedäkkään mittään, ennemminki niitten juniori on kylän häirikkökakara


   • ei se oo niitten lapsi vaan lapsen lapsi ja viljelee hamppua nykyää


  • no joo, autioituvaa seutukuntaa, Oulun pohjoispuolella on erämaata jäämerelle asti. Laitetaan luonnonsuojelualueeksi koko alue ja asumis/ulkonaliikkumiskielto koko alueelle.

  • perustakaa semmonen pongauspaikka niinku liminganlahti on,pongarit tulis kattomaan tavia ja sorsia ja muita elämiä..

  • "Harmi vaan,että täällä ei tytöt pysy. Pojat asuu maalla ja tytöt kaupungissa."

   Se pittää kuule teän alakaa siellä tekemhän niinkö meilä tuolla Sovankylässä ja Kittilässä. Miehet yhtyy vain miehiin nykyään. Huhujen mukaan enää 3% miehistä on heteroita Sovankylässä.

  • Kunnon häirikkö se kyllä on

  • Simoilaiset 16-vuotiaat tytöt on kiimaisia.

  • Olen kerran saanut simolaista.

   • Tais Simo tykätä.


  • En tiedä montaakaan yhtä kolkkoa paikkaa, kuin simo ja simoniemi. Nimeksikin sopisi paremmin "Junttila" Ihmiset on yhtä kolkkoja ja omituisia, kuin paikkakin.
   Ankean näköistä maalaismaisemaa. Uusia taloja on rakennettu, niiden tosi vanhojen sekaan. Mutta, en tiedä asuuko niissä taloissa edes ketään, kun missään ei näy elämää. Jokunen hevonen vaan jossain haassa pällistelemässä.

   Ainoa kauppa lienee asemakylällä. Grillejä, kioskeja ei löydy mistään. Miten voikin olla niin kuollut paikka?
   Ehkä paikkakuntalaisilla vaan kova tarve näyttää, talojensa rakentamisella pikkukylällä, että mehän ei olla persaukisia.Merenrantaan jos eksyy siellä. Kalasatamakin näyttää ankeammalta, kuin missään muualla.

   Hirviä juoksentelee usein tien yli, mutta silti ei laiteta minkäänlaista hirviaitaa.
   Vaikka porukka ravaa Kemissä kyseistä tietä jonkun matkaa ajellen töihin ja kauppoihin, tylsää yli 20 km matkaa, aamuin illoin. Mukaan lukien muutamat ohiajajat.
   Kuinkahan paljon hirvikolariuhreja odottavat, ennen kun aitaa ilmestyy metsän ja peltojen reunaan. Ne joiden vastuulla tälläisten aitojen laittaminen on, voisivat hiukan ajatella.
   Itse kiertäisin tämän perämeren "Twin Peaksin" kaukaa.

   • Huh huh. Olipa asiavirheitä, saanen korjata!
    Hevosilla myös ajetaan ja ratsastetaan, huomaa paskakasoista jotka ovat tiellä. Simon asemalla on kioski jossa on grilli/pitsan paisto ja lounas. Lisäksi asemalle avattiin juuri pitseri jossa myös grilli.
    Asemankylällä kaksi (2) kauppaa.
    Simoniemen merenranta on kunnostettu ja tehty niin viihtyisäksi että myös kemiläiset käyvät nauttimasta ajasta siellä. Kunnostus muuten jatkuu tänä kesänä.
    Hirviä juoksee nykyään tosi vähän tien yli, mistä kertoo myös hirvi onnettomuuksien vähäinen määrä.
    Hirvi aitaa jatketaan nykyisen tie remontin yhteydessä.
    Simosta kemiin on 30 kilometriä matkaa(ei 20km).
    Valitettavasti jos on aikomuksena mennä etelään tai pohjoiseen täytyy tehdä aika pitkä mutka jos meinaa kiertää Simon (perämeren twin peaksin) kaukaa.


  • Simossa pienen ikuisuuden kärsineenä, voin todeta, että kaikki negatiivinen tästä paikasta totta. Kaikki positiivinen Simosta on parhaillaankin harmaata aluetta. Aikaisempi postaaja vetasi Twin Peaks tyyliin, no kesäisinhän tämä paikka muuttuukin sitten Silent Hill:iksi.

   Ihan pakko on käydä varoittamassa lyhyesti muitakin jotka vahingossa simoon saattaisivat muuttaa.

  • Onneksi pääsee ajamaan ohi..

  • Viimeisin "Twin Peaksiin" Simoon viittaava uutinen oli.
   Talitintit vainoaa Simon lehmien utareita. Nyt siellä vihataan pikkulintuja, niin että menee yöunetkin. Erikoista. Naurettavaa. Simolaisten on varmasti vaikea ymmärtää, että talitiaiset kaipaa talvella talia, rasvaa, ihraa. Onko sitä niin vaikea laittaa niille tarjolle?
   Tuleeko talipallojen ostajilla konkurssi? Voisiko joku alkaa jakamaan ilmaiseksi tässä kunnassa? Jossa ei ymmärretä, mikä on talitiainen. Lukekaa linnuista, niin ymmärrätte jotain, muustakin, kuin tuotantoeläimistä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   1894
  2. Stefu ja Sofia voisi jo lopettaa Martinan kiusaamisen.

   Kaikki on jo nähty kummankin IG storyssa . Pari päivää viikossa selvinpäin ja sitten juomaan. Kaikki tuo esitys on vaan Martiinaa varten ja nyt jo voi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   1284
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   87
   1178
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   27
   938