Simo-millanen paikkakunta

muutanko or not

Oisi EHKÄ ajatus sinne muuttaa, millainen paikka se on, ei kovin löydy tietoa tai edes kuvia ko paikasta, rautaiteaseman kunnantalon ja koulujen kuvat löytyy- muuta ei eli , kertokaapa onko kutistuva vai eläväinen kylä? Onko hyviä rantoja uimiseen ja leirintäaluetta, motellia hotellia tms jos käy vieraita joskus,millä ihmiset siellä elää, eli onko teollisuutta ja töitä noin yleensä vai notkuuko nuoriso vaan jouten jne. Kehukaa tai moittikaa jotka oikeasti jotain tiedätte :)

49

4108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sodankylän isäntä

      Missä on paikkakunta nimeltä Simo?.

      • Anonyymi

        Muistaakseni maajussiohjelmassa näytetään Simoa.


    • pyssyjänkä

      ko menet etehlään ,kemin eteläpuolela raivaamatonta pusikkoa.

    • PUNKIT...

      PUNKIT OVAT AINAKIN LÖYTÄNEET JO SIMOON..?

    • simoilen

      Kuule kun tulet Simon kyltin kohdalle paina kaasua ja kovaa. Se on neuvo ellet halua ongelmia. Jos niitä haluat muutat Simoon ja käytät 80% ajastasi yksinkertaisten asioiden hoitoon ja talppaamiseen joiden pitäisi olle itsestään selviä. Jos olet lesta niin sitten on oikea paikka. Jos on lapsia kannattaa miettiä tosi tarkkaan mihin muuttaa ja välttää näitä kuppikunta kuntia.

      • HENKINEN-VÄKIVALTA

        Sarnnaja Manipuloi Isäntä Kylvää Siemen Emännän * * * ** Siemepeltoon

        Martyyri järjestö : Naisen Alistus

        Suvesta Suveen Naisen Asema Martuyyrijöärjestö

        Sarnnaja Manipuloi Isäntä Kylvää Siemen Emännän * * * ** Siemepeltoon

        https://www.youtube.com/watch?v=JuuddkaurdQ

        Romanssi Terveelle Elämälle

        Martuyyrijöärjestö

        Aivo manipulaattio L-Virus 1 1 = 11 Ramada sivu 2

        Lisäntykää Täytäkää Maa

        Suvesta Suveen Hallinto Paikat Vallatu

        Ali Palkka alle 7 e Ei Saa Liittyä Liitoihin

        Lapset Ei Saa Leikkiä Pakanoiden Kanssa


    • muutanko jne

      onko simo lesta kunta siis, oikeesti?
      kyl kävin kattomassa paikkaa muutama pv sitten-aika rauhallinen oli keskusta, matkahuoltogrillillä muutama henkilö, muualla ei juurikaan ollut ketään, salen pihalla oli loput ihmiset oli joku tapahtuma, baarin ovi oli auki ulos kyllä mut hiljaselta näytti. jaa a pitää kyl harkita muuttoo..

    • vielä simolainen

      No ei täällä montaa lestaa ole ja nekin muutamat ihan harmittomia. Hiljainen kylä, kuin kuoleman edellä koska ei saatu ydinvoimalaa. Kauppapalvelut surkeat. Suomen ainoa toimiva bussimuseo. Muutama pieni uimaranta Simojoella ja meren rannassa. Hotellia ei taatusti ole eikä motelliakaan, asemakylällä yksi homeensyömä leirintäalue ja asuntomajoittaja. Ei taatusti teollisuutta, täällä kepulaisten valtakunnassa suositaan vain pottuviljelijöitä ja muita heinähattuja. Onneksi aktiivinen pesisseura, joka tarjoaa lapsille ja nuorille kesätekemistä. Muutoin maalaiset junttipenikat notkuvat k-kaupalla ja kesätorilla sekä ajavat pillurallia ladoilla, bemareilla, mitsuilla ja mersuilla. Kaikenkaikkiaan aika sisäänlämpiävä kylä, lähes kaikki asukkaaat sukulaisia keskenään.

    • ex-simolainen

      no joo, tämän keskustelun sai nyt aikaan provo:) silti vastaan tähän että simo on ihan hyvä paikka asua, varsinkin lapsiperheelle, tosin palveluiden taso voisi olla parempikin. kylän keskustassa pari kauppaa,grilli ja kälyinen kuppila. simosta löytyy tosi hyviä uimapaikkoja, parempia kuin länsipohjasta keskimäärin. lestaadiolaisia on suhteessa väkilukuun tasan yhtä-paljon kuin lapin kunnissa yleensä eikä heistäkään kenellekkään varmasti haittaa ole, itse asun muualla mutta olen harkinnut paluuta simoon joku päivä.

    • PMK68

      Lapin Varsinais-Suomi sijaitsee Simon kohdalla.

    • trulli

      Simo nyt on peräpohjolaa niin historiallisesti kuin maisemallisestikin. En ymmärrä miten nämä edes liitettiin lapin lääniin. Kuusamokin kuuluisi enemmän siihen.

    • Bfkdlgllgf

      Vanha koulukirja jo sen kertoi. Simo on pieni paikka Kemin eteläpuolella. Luonto karua ja ihmiset yksinkertaisia.

      • -lainen

        tosi on: simolaine ei muun muasa ossaa yhtäaikaa jauhaa purkkaa ja ajaa polokupyörällä.


      • ...
        -lainen kirjoitti:

        tosi on: simolaine ei muun muasa ossaa yhtäaikaa jauhaa purkkaa ja ajaa polokupyörällä.

        .


      • UUDISTUMINEN

        UUTINEN :
        Narsistiset Kylmät Reformi-Martyyrijärjetöt Heikkoudessa Ryhmäytyvät Suureksi Sisäpiiri liittoutumat Aivo-Manipulaattio ORPORTURISMI ILMIÖ Luvataan sekä sorretaan Heikko Itsetunto myy Kaiken Edukseen
        (Ettei Heidän Vilpillisiä -Tarkoitusta - Huomata ) Hurmiottaa - Alistaa . . Ryhmäyttää . .Hallinto Paikat omille . .
        Sekä Laumauttaa . . . Alistaa . . . Johtajaansa
        Suvesta Suveen. . . Irti reformeistä jotka . . . estävät elämää Inverrsio Nurinpäin kääntynyt Tunnemaila Hyvä On Pahaa Paha on Hyvää
        Uusisukupolvi ymmärtänyt Kansan Herännyt . .
        Ihminen säilyttää oman - terveytensä Kun hän on vapaa omasta toiminnastaan
        Itsekäimmät ovat Jo Luopuneet Viroistaan
        Ennen Sairastumista .
        Äänestä Oikein Ymmärsin Kiitos Olen Hyvin . . . Reformilla Leikattu Kodit . .
        Perheet Opiskelijat Eläkeläiset. . .
        Aito -Moraale


    • Simosta16122012

      Simo on aivan hyvä paikka asua,jos tykkää rauhasta. Täällä on kuitenkin kaikki mitä ihminen tarvitsee. Koulut Lukio,pari kauppaa,yks kioski,kirjasto yms. Hyvät harrastusmahdollisuudet,jos esim. tykkää hiihtää tms..

      Suhteellisen lyhyt matka "ostoksille" jos tarttee lähtä jonnei. Tunnin matka ouluun ja kolmen vartin matka Haaparannalle/Tornioon.

      Itse käyn kemissä töissä ja asun Simossa.

      Kemistä itse en pidä lainkaan. Sattuu vaan olemaan hyvä työpaikka siellä. Hyvä työ ja palkka tulee tilille säännöllisesti ja oikein,kuin paavin päivällinen.

      Kemiläiset voi haistaa vitut,kun paskahan siellä jo haisee :=)

    • Zimzalazimo

      Kohta ollaan kuiteskin kemiläisiä täällä simossa, tai ehkä merilappilaisia. Kunnan viranhaltijat ja päättäjät ajavat kuntaa toisten syliin järettömällä investointisuunnitelmalla: rahaa tuhlataan suurinpiirtein joka ilmansuuntaan. Tyypillistä lappalaista kouhottamista vaikka ei ole mitään tietoa ja varmuutta hankkeiden rahoittamisesta. Onko suunnitelma maksattaa rahantuhlaus torniolaisilla, keminmaalaisilla ja tervolalaisilla? Vai rakentaa mahollisimman paljon ennen pakkoliitosta ja suurkuntaa, koska sen jälkeen Simoon ei enää investoida.

      • Junakulkeetaas...

        Simolaiset näkivät junan ennemmin kuin kemiläiset, junan mukana tuli sivistys, elikä sivistys tuli Simoon huomattavasti aiemmin kuin Kemiin.


    • kiitosmuttaeikiitos

      No ei se juna ei pysähdy simossa kuin hätäjarrua vetämällä ja kyytiin pääsee jos on kepun valtakirja.lesbotatiolaisia näkyi viimeksi olevan asioimassa kaupassa poikalauma, joiden ikä meni portaassa vuoden välein.survoivat kumppariin suklaapatukoita.tietysti siinä mielessä kannattaa olla simolainen,että voi voittaa suurella todennäköisyydellä 7 oikein.sen jälkeen voikin muuttaa muualle.

      • salestaja

        et sitte kertonu asiasta Salen kassalla?! etkö uskaltanu? taijat olla itsekki vähintääski puolilesbotatiolainen...


    • Kaupparatsub

      Asuin Simossa vuoden 2000-luvun alussa. Vuokrasin kämpän siitä Osuuspankin yläkerrasta. Ajatus oli että kun maalaispoika olen, en halua kaupunkiin asumaan, vaikka työpaikka oli siis Kemissä.

      Asunto ok, kauppa vastapäätä. Sierrajengi terrorisoi kylää iltaisin, ainakin yksi (ja ainoa) tuttu kylältä oli todella vihainen näille. Muuten simolaiset ovat tuppisuita, kauppias tervehtii, ja nyt lopettanut(?) bensakauppias. Muille en tainnut koko vuonna juuri mitään puhua tätä yhtä tuttua lukuunottamatta. Kirjasto on hyvä, mutta aukioloajat ihmeelliset. Partuakaan ei työpäivän jälkeen saanut kiinni, piti käydä kaupungissa sekin hoitamassa.

      Mitä aikuiset tekevät Simossa iltaisin? Ei mitään tietoa, tutustuin tähän yhteen ja ainoaa simolaiseen Kemissä harrastuksen parissa. ilmeisesti kaikki aktiiviset simolaiset kulkevat Kemissä harrastuksissaan. Kesällä Simossa voi kalastaa, tosin viime vuosina saaliin saaminen on ollut arpapeliä, viime kesänä en enää käynyt lainkaan Simojoella. Yksi paikallinen kolmikymppinen sanoi toissavuonna yöllä jokivarressa, että "ei täällä oo mitään, kaikki haetaan kaupungista. Ei täälä voi tehä muuta ko naija ja juua".

      Kaikki ovat todellakin sukua keskenään. Sukupolvesta n 60% muuttaa muualle, jäljelle jäävät tilojen jatkajat ja mitään aikaansaamattomat ikilapset. Välillä ne muuttavat Kemiin tai Ouluun vanhempien pakottamina, että itsenäistyisivät, mutta suurin osa näistä tulee takaisin 5 vuoden kuluessa, ovat oppineet juuri sen renttuelämän kaupungissa, miltä varjellakseen vanhemmat lapset maailmalle ajoivat.

      Niin, minä järkiinnyin vuoden aikana ja muutin Simosta ensin Kemiin, nyt asun Oulussa. Omat muistot Simosta eivät ole pahoja, oikea talvi, kaikki tarpeellinen oli lähellä. Kaupunkiin ajaminen 6 päivänä viikossa ei enää vuoden päästä tuntunutkaan niin herkulta, hirviäkin oli hurjasti tien päällä aamuisin ja iltaisin. Mutta, siis SImo ei paha paikka, osta vaikka se Grilli, oli syksyllä myynnissä, ja tee siitä itsellesi työpaikka, käsittääkseni työteliäs ihminen siinä kyllä palkan saa. Tosin siinä on sitten jumissa niin, ettei asioillekaan ehdi, ellei ole omasta perheestä tuuraajaa.

      Toivotan kaikille Simolaisille oikein hyvää uutta vuotta.

      • asemakylältä

        Vähän teki kipeää, nostatti raivoakin, mutta kolmannen lukukerran jälkeen pisti miettimään, niin, aika paljon perää tekstissä on, sittenkin.


    • DEPPIS

      NO SIMOLAISIIN EI VOI TUTUSTUA JOS EI ITSE OLE SIMOLAINEN JA OIKEASTA PERHEESTÄ. EIVÄT HUOLI JOUKKOONSA. KEPUT JA LESTAT JOHTAA KUNTAA JA KEHITYS SEN MUKAISTA. KUNTA ON TOSI MASENTAVA.

      • HENKINEN-VÄKIVALTA

        Sarnnaja Manipuloi Isäntä Kylvää Siemen Emännän * * * ** Siemepeltoon

        Martyyri järjestö : Naisen Alistus

        Suvesta Suveen Naisen Asema Martuyyrijöärjestö

        Sarnnaja Manipuloi Isäntä Kylvää Siemen Emännän * * * ** Siemepeltoon

        https://www.youtube.com/watch?v=JuuddkaurdQ

        Romanssi Terveelle Elämälle

        Martuyyrijöärjestö

        Aivo manipulaattio L-Virus 1 1 = 11 Ramada sivu 2

        Lisäntykää Täytäkää Maa

        Suvesta Suveen Hallinto Paikat Vallatu

        Ali Palkka alle 7 e Ei Saa Liittyä Liitoihin

        Lapset Ei Saa Leikkiä Pakanoiden Kanssa


    • simo salmon river

      noh, noh on simossa sentään suomen ainoa vapaana oleva lohijoki.

    • Simosta16122012

      Alkoi naurattamaan tuo sierrajengi .=) Itsekin kuuluin kyseiseen jengiin. Oli Cosworth sierroja ja perus lookkereita ja sitten muutama vanhempi IS sierra.

      Kyllä me kahvassa ajeltiin kesät talvet...Poikuus parkui pakoputkessa.

      Nykyään ei nuorisolla ole sierroja. On rallit vähentynyt muutenkin simossa.

      Harmi vaan,että täällä ei tytöt pysy.


      Pojat asuu maalla ja tytöt kaupungissa.

      • simolainen&co.

        Ennemminkin idiotismi ja junttius tais parkua siellä pakoputkessa!


      • Simosta16122012
        simolainen&co. kirjoitti:

        Ennemminkin idiotismi ja junttius tais parkua siellä pakoputkessa!

        Sekin on täysin totta. Mut olipahan tekemistä ja kavereiden kanssa viihtymistä.


    • simolainen1

      Ratsastan aiheella. Mihin on siirretty simon luistelukaukalo? Ennen se oli siellä pesäpallokentän laidalla parivuotta sitten. Viime talvena se ei ollut siellä?

      Onko se siirretty lukiolle? vai mihkänä??

      hmm.. Tiedän paremmin kemin asiat ,kuin oman kylän asiat ;(

    • krihteerit

      Paskapaikka ja itse hankkimalla hankkinut kriteerinsä itse.

    • Simolainenkin

      Jääurheilu kaukalo on pesäpallokentän laidalla. Uusittu kaukalo ja vanha kaukalo siirretty Ylikärppään.

      Simossa hyvät harrastusmahdollisuudet. Hiihtoa,jääurheilua. Sitten jos on painetta pörssissä ni kelkkailu mahdollisuudet on hyvät. Mitähän vielä. Kyllä täällä on mukavempi asua,kuin jossain Kemissä.

    • zimo2

      Simo on ihan ok paikka lukuunóttamatta sitä yhtä romaniperhettä joka juoruilee joka asiasta salaisuudet ei pysy salassa asiat leviävät kuin kulovalkea ja niitä ja samalla pikku jutut paisuvat isoiksi :/

      • zimo3

        Ei ne mittään juoruile ku eivät tiedäkkään mittään, ennemminki niitten juniori on kylän häirikkökakara


      • manne-ennustaja

        ei se oo niitten lapsi vaan lapsen lapsi ja viljelee hamppua nykyää


    • naturellisti

      no joo, autioituvaa seutukuntaa, Oulun pohjoispuolella on erämaata jäämerelle asti. Laitetaan luonnonsuojelualueeksi koko alue ja asumis/ulkonaliikkumiskielto koko alueelle.

    • elinkeinomies

      perustakaa semmonen pongauspaikka niinku liminganlahti on,pongarit tulis kattomaan tavia ja sorsia ja muita elämiä..

    • håmåpeetter

      "Harmi vaan,että täällä ei tytöt pysy. Pojat asuu maalla ja tytöt kaupungissa."

      Se pittää kuule teän alakaa siellä tekemhän niinkö meilä tuolla Sovankylässä ja Kittilässä. Miehet yhtyy vain miehiin nykyään. Huhujen mukaan enää 3% miehistä on heteroita Sovankylässä.

    • zimo2

      Kunnon häirikkö se kyllä on

    • Simostako?

      Simoilaiset 16-vuotiaat tytöt on kiimaisia.

    • Ihan simona

      Olen kerran saanut simolaista.

      • Simo & Simo

        Tais Simo tykätä.


    • Twin_Peaks

      En tiedä montaakaan yhtä kolkkoa paikkaa, kuin simo ja simoniemi. Nimeksikin sopisi paremmin "Junttila" Ihmiset on yhtä kolkkoja ja omituisia, kuin paikkakin.
      Ankean näköistä maalaismaisemaa. Uusia taloja on rakennettu, niiden tosi vanhojen sekaan. Mutta, en tiedä asuuko niissä taloissa edes ketään, kun missään ei näy elämää. Jokunen hevonen vaan jossain haassa pällistelemässä.

      Ainoa kauppa lienee asemakylällä. Grillejä, kioskeja ei löydy mistään. Miten voikin olla niin kuollut paikka?
      Ehkä paikkakuntalaisilla vaan kova tarve näyttää, talojensa rakentamisella pikkukylällä, että mehän ei olla persaukisia.Merenrantaan jos eksyy siellä. Kalasatamakin näyttää ankeammalta, kuin missään muualla.

      Hirviä juoksentelee usein tien yli, mutta silti ei laiteta minkäänlaista hirviaitaa.
      Vaikka porukka ravaa Kemissä kyseistä tietä jonkun matkaa ajellen töihin ja kauppoihin, tylsää yli 20 km matkaa, aamuin illoin. Mukaan lukien muutamat ohiajajat.
      Kuinkahan paljon hirvikolariuhreja odottavat, ennen kun aitaa ilmestyy metsän ja peltojen reunaan. Ne joiden vastuulla tälläisten aitojen laittaminen on, voisivat hiukan ajatella.
      Itse kiertäisin tämän perämeren "Twin Peaksin" kaukaa.

      • Anonyymi

        Huh huh. Olipa asiavirheitä, saanen korjata!
        Hevosilla myös ajetaan ja ratsastetaan, huomaa paskakasoista jotka ovat tiellä. Simon asemalla on kioski jossa on grilli/pitsan paisto ja lounas. Lisäksi asemalle avattiin juuri pitseri jossa myös grilli.
        Asemankylällä kaksi (2) kauppaa.
        Simoniemen merenranta on kunnostettu ja tehty niin viihtyisäksi että myös kemiläiset käyvät nauttimasta ajasta siellä. Kunnostus muuten jatkuu tänä kesänä.
        Hirviä juoksee nykyään tosi vähän tien yli, mistä kertoo myös hirvi onnettomuuksien vähäinen määrä.
        Hirvi aitaa jatketaan nykyisen tie remontin yhteydessä.
        Simosta kemiin on 30 kilometriä matkaa(ei 20km).
        Valitettavasti jos on aikomuksena mennä etelään tai pohjoiseen täytyy tehdä aika pitkä mutka jos meinaa kiertää Simon (perämeren twin peaksin) kaukaa.


    • Anonyymi

      Simossa pienen ikuisuuden kärsineenä, voin todeta, että kaikki negatiivinen tästä paikasta totta. Kaikki positiivinen Simosta on parhaillaankin harmaata aluetta. Aikaisempi postaaja vetasi Twin Peaks tyyliin, no kesäisinhän tämä paikka muuttuukin sitten Silent Hill:iksi.

      Ihan pakko on käydä varoittamassa lyhyesti muitakin jotka vahingossa simoon saattaisivat muuttaa.

    • Anonyymi

      Onneksi pääsee ajamaan ohi..

    • Anonyymi

      Viimeisin "Twin Peaksiin" Simoon viittaava uutinen oli.
      Talitintit vainoaa Simon lehmien utareita. Nyt siellä vihataan pikkulintuja, niin että menee yöunetkin. Erikoista. Naurettavaa. Simolaisten on varmasti vaikea ymmärtää, että talitiaiset kaipaa talvella talia, rasvaa, ihraa. Onko sitä niin vaikea laittaa niille tarjolle?
      Tuleeko talipallojen ostajilla konkurssi? Voisiko joku alkaa jakamaan ilmaiseksi tässä kunnassa? Jossa ei ymmärretä, mikä on talitiainen. Lukekaa linnuista, niin ymmärrätte jotain, muustakin, kuin tuotantoeläimistä.

    • Anonyymi

      Simolaiset on tosi röyhkeitä mielestäni

    • Anonyymi

      Hmm olen kemistä ja mulla on se kuva että simosta tulee vain rikollisia prove me wrong

      • Anonyymi

        Otan osaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      445
      4778
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1702
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1438
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1339
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1296
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1171
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      865
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe