Vanhat mestarit SUL:n johtotehtäviin

J75 roi

Miksi ihmeessä Suomessa ei kunnioiteta tarpeeksi vanhojen ja menestyneiden urheilijoiden mielipiteitä, eikä oteta vastaan sitä asiantuntemusta sekä valtavaa tietotaitoa mikä heillä olisi tarjottavana? Arto Bryggare, Risto Ulmala, Seppo Räty, vain muutama mainitakseni ovat käyneet Euroopan ja jopa maailman huipulla, ja he tietävät paremmin kuin kukaan mitä sinne pääsemiseksi oikeasti vaaditaan.

Näkeehän sen jo tuloksistakin, kun Roni Ollikaista valmentaa Bryggare, ja tulokset ovat kehittyneet huimasti nuorella miehellä viimeisen parin vuoden aikana. Siinä on tehty vain oikeita asioita. Bryggare oli omalla urallaan erittäin kova harjoittelija, ja vielä kovempi kilpailijana. Hän ei puhu paskaa sanoessaan että jääkiekko pilaa Suomen urheilun, sillä niin se todellakin tekee.

Samoin aikoinaan kun Risto Ulmala valmensi Keskisaloa, syntyi kovaa tulosta, mutta harmi vaan ettei yhteistyö jatkunut kuin yhden kauden ajan. Ulmala tunnettiin armottomana harjoittelijana, kuin 90-luvun Juha Väätäinen. Hän ymmärsi oitis miten saa tulostason nousemaan: kovalla määrä- ja tehorääkillä. Mikään muu ei tuo tulosta.

Seppo Räty vaatisi vain riittävän lahjakkaita tyyppejä valmennukseensa, niin eiköhän tulosta tule silloinkin, koska Seppo jos kuka tietää miten pitää treenata jos aikoo saada kepin lentämään. Eihän se auta vaikka kuinka olisi "korvien väli kunnossa", jos fysiikka ei vain riitä pitkiin heittoihin. Seppohan riuhtaisi varsin alkeellisellakin tekniikalla pitkälle, sisulla ja raa'alla voimalla.

7

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jepjepjoo

      Veikkaisin että yksi keskeisin syy on se että on täydellisesti eri asia urheilla menestyksekkäästi itse, valmentaa menestyksekkäästi; verrattuna tilanteeseen jossa johdat suuren keskusliiton toimintaa.

      Nee'e on ihan eri asioita.

      Kauhuskenaario: Seppo Räty SUL:n johdossa !!!!!

    • J75 roi

      Ainakin Bryggaren ajatukset Suomen urheilun tilasta ovat mielestäni osuneet täysin oikeaan; jääkiekko vie harrastajat ja sitä kautta menestyksenkin, ja nykypäivänähän sen huomaa ihan konkreettisesti kun katsoo kisamenestystä. Kuka olisi sellainen henkilö, joka menestyjien puutteessa kehittäisi systeemin jolla onnistuttaisiin saamaan yleisurheiluun lisää nuoria, houkuteltua esim. juuri jääkiekon parista heitä kokeilemaan rahkeitaan juoksu-, heitto, ym. lajeissa. Veikkaan että jos niin tapahtuisi että massaa saadaan lajin pariin seuraavan vuosikymmenen aikana riittävästi, niin 2020-luvun yleisurheilumenestys on Suomessa aivan eri tasolla verrattuna tähän hetkeen.

      Pelkkä valmennusuudistusten tekeminen ei riitä, tarvitaan myös ja ennenkaikkea riittävä harrastajapohja josta jalostaa menestyjiä, ja se vie aina aikansa. Puhutaan vuosista, varsinkin tässä tilanteessa kun konkreettisesti nähdään se totuus, kuinka kaukana EM-kärjestäkin tämän hetken lupaavimmat suomalaisyleisurheilijat ovat.

      Mihin perustui 70-luvun suuret harrastajamäärät? Se lähti jo siitä että lapsista ja nuorista kasvoi työtä pelkäämättömiä, tervehenkisiä ihmisiä joilta puuttuivat tyystin nykynuorten ennakkoluuloiset asenteet. sellainen kehitys on omiaan kasvattamaan huippu-urheilijoita riittävästä massasta, eli siis pelkät harrastajamäärät eivät mielestäni riitä, muutenhan Suomi juhlisi jääkiekossakin joka vuosi mitalia kaikissa kisoissa. Yhteiskunnan rakennetta kun ei voi muuttaa tuosta vaan, niin on pyrittävä vaikuttamaan asenteisiin, ja siinä on iso rooli valmentajilla ja muilla henkilöillä urheilijoiden kasvattamisessa, mutta loppujen lopuksi kuitenkin urheilijalla itse on se suurin vastuu.

    • Paljon peiteltiin..

      Taitaa aika nyt kuultaa muistot.....harrastuspohja oli kyllä 70-80 luvulla laajempi, mutta niin oli myös "lääkkeet" millä varmistettiin pärjääminen. Suomihan oli DDr:n ohella todella edelläkävijä nois "kunnon ajoituksissa".

    • tikulla silmään

      Vaikea sanoa mikä on ollut steroidien osuus 40 vuotta vanhoissa Suomen ennätyksissä. Voisin kuvitella, että niitä käytettiin aika paljon, koska jotkut Suomen ennätykset ovat kestäneet niin kauan voimassa. Toisaalta aineiden käyttöä ei testailtu niin paljon kuin nykyisin ja doping-säännöt oli mitä oli.

    • ent.penkkiurheilija

      Eilisessä radion jutussa selvisi syy kaikkeen. Joku studioon soittaja puhui urheilijoiden alkoholin käytöstä. Siihen nämä johtohenkilöt, että "ennen sitä ryypättiin, mutta nyt se on vähentynyt". OK. vedetään rinnakkain alkoholin käytön väheneminen ja tulostasojen heikkenenminen, niin samaa rataa menevät kummatkin käyrät.---Samaan asiaan törmätään talviurheilussakin, eli mäkihypyssä; Suomen ainoa kansainvälisen tason mäkihyppääjä pullautettiin ulos kuvioista ryyppäämisen takia.

    • J75 roi

      Siis kaikki vaan ryyppäämään niin tulostaso nousee. Taidan itsekin aloittaa ryyppääjän uran kun ei oikein kulje, jos se rentouttaisi kehoa ja mieltä sopivasti. Onhan se kumma juttu, Väätäiset ja kumppanit ryyppäsivät ulkomailla kuukausia ja söivät lihaa rekkakuormallisen, kun taas nykyiset "huiput" popsivat kasviksia ja lipittävät jotain alkoholitonta siideriä. Sitten hymyillään mainoksissa kuin mannekiinit ikään, ja näkeehän sen jo olemuksesta ettei töitä ole tehty riittävästi, keho kun on kuin makaronia.

    • Karua hommaa

      Bryggare sanoi ihan asiaa, mutta jääkiekkoa ei saisi arvostella julkisesti tässä maassa. Lajit kilpailevat verisesti harrastajista, ja lätkä on päässyt voitolle tässä kamppailussa.

      Itse asiassa Suomessa isoin urheilu ei käydä kilpakentillä vaan lajien välisenä kamppailuna. Saavutetut mitalit eivät ole niinkään Suomen mitaleja, vaan lajin saavutuksia, jotka vauhdittavat tämän lajin markkinointia ja edistävät harrastajien hakeutumista ko. lajin piiriin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      4
      1509
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      18
      1133
    3. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1021
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1019
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1018
    6. 4
      922
    7. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      918
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      3
      911
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      899
    10. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      880
    Aihe