Hairlekiini kampaamo ei ymmärrä tasausleikkausta

Ex-asiakas!

Moro,

2 kertaa on käynyt niin, että olen heille ketonut, että tekevät vain tasausleikkauksen, mutta silti he ottavat 37€

Nyt stten päätin, että haen toisen kampaamon, jossa ymmärtävät mistä on kyse.

28

13615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 26

      leikataanko tasaisesti yhdessä linjassa max. 2cm vai käydäänkö kerrostus läpi?

      monet asiakkaat sekottavat tasausleikkauksen ja muotoonleikkauksen. tasausleikkauksessa leikataan samassa linjassa, meillä max 5 osiossa hiuksista max 2cm, jos sulla vähääkään kerrostusta ja haluat että kaikki latvat käydään läpi niin silloin se on muotoonleikkaus.

      tässä kuva TASAPITKISTÄ hiuksista, tasausleikkauksessa meillä hiuksia ei pestä ja latvoista leikataan suorassa vaakalinassa max. 5 osiossa latva tasaiseksi, ja tosiaan enintään 2cm.

      http://www.juurikasvu.org/smf/index.php?topic=49.2265

      tässä kuva hiuksista joissa kerrostusta:

      http://www.menaiset.fi/artikkelit/kauneus/hiukset/art2002-Kampaus-kasvojen-mukaan.html

      mikäli sinulla on kerrostusta ja haluat että kaikki latvat käydään läpi, ei vain alalinjaa, on kyseessä muotoonleikkaus. samoin jos otsahiukset leikataan niin sekään ei kuulu tasausleikkaukseen, se on silloin jo muotoonleikkaus. jos sinulla on tasapitkät hiukset ja haluat että ne kerrostetaan, niin silloin hinta muuttuu mallinmuutokseen.

      • Ex-asiakas!

        Kamapaaja aina itse sanoo, että otetaan 2 cm joka latvasta. Kyseessä ei siis ole mikään muotoon leikkaus.

        Aiemmin he ottivat tasausleikkauksesta alle 30€ ja yhtäkkiä se olikin 37€ Minulla on lyhyt tukka, joten siihen ei mene kauan aikaa, kun latvoja leikataan.

        Miksi siis kampaaja yhtäkkiä itse muuttaa toisin sopimuksen minkä on tehnyt asiakkaan kanssa?


      • väsynyt ....
        Ex-asiakas! kirjoitti:

        Kamapaaja aina itse sanoo, että otetaan 2 cm joka latvasta. Kyseessä ei siis ole mikään muotoon leikkaus.

        Aiemmin he ottivat tasausleikkauksesta alle 30€ ja yhtäkkiä se olikin 37€ Minulla on lyhyt tukka, joten siihen ei mene kauan aikaa, kun latvoja leikataan.

        Miksi siis kampaaja yhtäkkiä itse muuttaa toisin sopimuksen minkä on tehnyt asiakkaan kanssa?

        yhtäkkiä myös nousi arvonlisävero yhdeksästä kahteenkymmeneenneljään, samalla, kun nousi vuokrat, muut verot, YEL maksut, ainehinnat, lehtitilausten hinnat, vuokrat..., mutta kuinka ollakaan, ei kampaajien palkat?
        Hinnat muuten nousee taas, sillä palkkoihin tuli muutaman % korotus, eli peruspalkka jo muutaman vuoden alalla olleelle olisi http://www.pam.fi/fi/tyo/palkat/Palkkataulukot/Hiusalan%20palkat%201.5.2012-31.10.2013.pdf

        Mutta eihän tällä alalla työpaikkoja ole, koska hinnoitteu on niin alakantissaan, ettei työllistäminen kannata. Sen asian voi jokainen googlata, tarjolla on vain ja ainoastaan vuokratuoli-, tai sopimusyrittäjyyttä (vaikka jokunen vuokranantaja koitaakin naamioida asian työpaikaksi) Eli yksityisyritteliäksi on pakko ruveta, koska kulut ja hinnoittelu on niin epäsuhdassa, ettei edes 1500-2000€/kk palkkaa pysty maksamaan työllistäjänä. Tmi:llä siis kampaaja tienaa iloisesti alle noiden "huikeiden" taulukkopalkkojen. Ja mistä se johtuu, toki pitkälti myös siitä, että valtiovalta on asettanut itsensä työllistävät tmi:t todella tiukoille, mutta myös siitä, että alan hinnoittelu on aivan alakantissaan, sekä siitä, että bisnes alalla on siirtynyt vuokratoimipaikkojen myyntiin ( se tienaa, jolla on varaa laittaa liike pystyyn, ja vuokrata "tuoli- tai sopparipaikkoja" 3-15 surkealle itsensä työllistävälle tmi yrittäjälle

        Miettiä tietysti voi, minkälaista työtä ja minkälaisilla työajoilla itse tekisit alle näiden taulukkopalkkojen? Kannattava homma, pienellä korvauksella opetan Sinut todella taitavaksi kampaajaksi (uskon, että paremmaksi, kuin ammatilliset koulut! Omalla innollani alaan ja opettamiseen!) Mutta se, että työpaikkaa en pystyisi enää tarjoamaan, on tonen asia.

        Toki voisin vuokrata Sinulle liikkeestäni alivuokralaispaikan, jossa voisit omien työaikojesi puitteissa mukavaa korvausta vastaan toimimaan tmi yrittäjänä, vastaten kaikista kuluistasi. Se, ettei asiakkaita tunge ovista ja ikkunoista, vaan tuloitta (muttet kuluitta!) olet paikalla siivoamassa, vastaamassa puhelimeen, päivystämässä liikkeen aukioloaikoja jne, sopisi oikein hyvin mulle!


    • 20

      mikäli sinulla on kerrostetut hiukset ja niistä käydään 2cm latvoista, se on muotoonleikkaus. oli hiuksesi lyhyet tai pitkät.

      mikäli kaikista hiuksista otetaan tasan 2cm pois, se on muotoonleikkaus, tasapitkissä hiuksissa (tasaus leikkaus) hiukset ainoastaan tasataan alamitasta. mikäli asia sinua enemmän vaivaa, kehoitan sinua menemään kirjastoon ja lainaamaan sieltä kirjan "hiukset" taina luoma ja marjo oksman. kirjassa kerrotaan näiden leikkausten erot ja huomaat että kyseessä ei todellakaan ole lähellekään sama asia. hiustenleikkaus ei ole rakettitiedettä, mutta siinäkin on teoria ja jotta leikkauksesta tulee hyvä, ei sitä voi tehdä "tuosta vaan vähän nipsasten"

      kampaamojen arvonlisävero nousi 9% -> 23% eli 14% ja tämä on lisätty suoraan palvelun hintaan. se ei ole kampaamon tuloa vaan VEROA joka maksetaan valtiolle. tämä on aina asiakkaan maksettava. näin on ihan jokaisessa kaupassa, ostit ihan mitä tahansa. mikäli valtio nostaa arvonlisäveroa TAAS esim. elintarvikkeissa, nousee sinun ruokaostostenkin hinta.

      arvonlisävero tulee nousemaan jälleen ensivuonna, lisäksi sähkö- vesi, vuokrakulut ym. ovat nousseet ilman, että kampaamopalveluiden hintoja on korotettu ja monet kampaamot nostivat vuoden alusta hinnat nyt vuoden alusta vastaamaan kulurakennetta ja myös tavallaan jo "valmiiksi" ensi vuotta varten vähän reippaammin jotta kohta ei tarvitse jälleen nostaa hintoja.

      arvonlisäveronkorotuksesta voit tehdä reklamaation valtionkonttoriin.

      • Anonyymi

        Minäpä kävin useasti Hämeenlinnan Tiiriön Hairlekiinissa ja vein sinne myös äitini. Hinta on korkea, mutta työn jälki hyvää. Sitten tuttavallinen kampaajani - vaituinen sellainen- mainosti 6.kerran alennusta: "saat seuraavan puoleen hintaan". Vaan enpä saanut - hintahuijausta pahimmillaan. Tekniikka onse, että ollaan kovin tuttavallisia jotta saadaan vakiasiakkaaksi ja maksat turhasta! Nyt olen tyytyväinen ei-ketju yrityksen asiakas - ja kukkaro kiittää:)


    • CaritaG

      Kyllä tässä tapauksessa näyttää olevan niin, ettei asiakas ymmärrä tasausleikkausta. :D

      • timo 568

        Kyllä..olen samaa mieltä.Todella turhauttaa lukemista ku ammattilainen kertoo ja asiakas ei vaan ymmärrä.


      • Pettynyt nyt
        timo 568 kirjoitti:

        Kyllä..olen samaa mieltä.Todella turhauttaa lukemista ku ammattilainen kertoo ja asiakas ei vaan ymmärrä.

        Asiakkaan ei kuulukaan ymmärtää näitä asioita. Sen ammattilaisen tulee osata kertoa asiat selvästi ja kunnioittaa asiakasta. En itse mene ikinä Hairlekiiniin enää tämänpäiväisen värikäsittelyn jälkeen. Enkä suomalaiselle kampaajalle: onneksi meillä on jo paljon venäläisiäkin.


      • pettynyt juu
        Pettynyt nyt kirjoitti:

        Asiakkaan ei kuulukaan ymmärtää näitä asioita. Sen ammattilaisen tulee osata kertoa asiat selvästi ja kunnioittaa asiakasta. En itse mene ikinä Hairlekiiniin enää tämänpäiväisen värikäsittelyn jälkeen. Enkä suomalaiselle kampaajalle: onneksi meillä on jo paljon venäläisiäkin.

        Just se on koko ammattikunnan vika, jollet sinä ja se ex kampaajasi ei ymmärtänyt toisiaan ......


      • Anonyymi

        Ei siitä kyse, vaan ilmeisesti ei ymmärrä hintaa. Hairlekiinissa on tosiaan se pelkkä tasausleikkaus yli 30 euroa. Mutta ei minua haittaa. Aiemmin kävin ekasalongissa, siellä maksoi enemmän.


    • naurut

      Mielestäni koko kampaamoala ampuu itseään jalkaan noilla hinnoituksillaan.
      Aivan, jos otsista tasaleikataan ja latvoista pois sentti, mikä hinta siis 37 euroa.
      !!

      Sitten kampaaloala IHMETTELEE kun kansa ei käy.
      Hah.

      • Pa-ka opiskelija

        Valitettavasti se 37e EI mene sen kampaajan taskuun. ALV on sen 23% (n.8,5e tässä tapauksessa) ja lisäksi vuokra, vesi, sähkö ja kaikki muut kulut päälle mitä pitää maksaa. Tämänpä vuoksi itselläni on heti valmistumisen jälkeen alanvaihto edessä kun en tahdo perustaa omaa yritystä, liian stressaavaa... Voisiko joku kertoa mulle että mikä siinä on niin vaikea käsittää että kampaajatkaan ei sitä työn hintaa saa kokonaisuudessaan omaan taskuunsa?!


      • pitkä kommentti

        kyllä nyt tilanne on valitettavasti se, että koko ala on ajettu niin alas, ettei kukaan enää ymmärrä hinnoittelua. Käsityön hinnoittelu on ensisijaisesti aikavelotteista. Tästä voi tehdä vertailua autonkorjaukseen, tietotekniikkapalveluihin, putkitöihin, sähkötöihin... joissa muuten on käytäntönä se, että alkuveloitus on 1 tunti (vaikka itse työ kestäisi 5 minuuttia) johon sitten lisätään käytetyt aineet ja tarvikkeet. Haluaisimpa nähdä vaikkapa yhden sähkömiehen, joka veloittaa pistorasian kannen vaihdosta 5€ (vrt. ajankäyttö) tai kännykkä/kamerakorjaajan, joka veloittaa alle 10 min työstä 6€ uusi näyttö (joiden hinnat siis 15-60€kpl)
        Esimerkin vuoksi voin kertoa, että kameran kolahtaneen näytön vaihdosta pelkkä hinta-arvion tekeminen maksaa 43€. Tämän siis maksan hinta-arviosta, ja jos päätänkin olla korjaamatta laitetta, summa on maksettava. Jos korjaan laitteen (työhön menee ammattilaiselta reilu 5 minuuttia) maksan työstä noin 85- 100€ ja näytöstä 57€ , yht. 142-185€. Kampaaja tekee tällä veloituksella töitä (aineineen ja tarvikkeineen) 2,5-4 tuntia.
        Ja turha nyt rutista siitä näytönvaihtajan ajankäytöstä, netistä löytyy jopa ohje http://www.mytrendyphone.com/shop/external/pages/en/lcd-en.html

        Tällä arviolla kampaajan tulisi veloittaa ajankäytöstä (ilman aine ym. lisiä) n. 800€/tunti, joka taas tarkoittaisi sitä, että latvojen nopeakin tasaus (15-20min) maksaisi yli 200€... eli jos olet selvinnyt alle 40€:lla, työn on varmasti tehnyt yksi niistä suomalaisista itsensä työllistävistä 1300 :sta tmi yrittäjästä, jotka ovat kuluneen vuoden aikana lopettaneet toimintansa, ja siirtyneet työttömyyskortistoon.

        Ja jos tää asia vieläkin jotenkin ihmetyttää, niin maalaisjärjellä jo tulisi tajuta, että koska alalla ei palkallisia työpaikkoja ole, vaan lähes jokainen on pakotettu perustamaan tmi:n ja yrittäjiksi, siitäkin huolimatta, että alan peruspalkka on reilusti alle 2000€, kertoo se jotain työn kannattavuudesta. http://www.pam.fi/fi/tyo/palkat/Palkkataulukot/Hiusalan palkat 1.5.2012-31.10.2013.pdf
        Palkkaa ei siis tmi:llä jää edes taulukkopalkan vertaa, muutenhan niitä työpaikkoja olisi? Vaan kun työntekijän palkkaaminen ei kannata! Jos tämä olisi huippubisnes, eikö palkallisia työtekijöitä huudettaisi töihin kilpaa!

        Ymmärrän hyvin sen, että asiakas ei aina tajua, miksi mikäkin maksaa, mutta huomautan nyt, että ala on hallituksen toimesta ajettu niin tiukille, että kulut alkavat olla kohtuuttomia, ja korvaukset tehdystä työstä ovat aivan alakantissaan moniin muihin käsityöaloihin verrattuna. Myös ns. vuokratuoli/sopimusyrittäjyydet on erittäin kalliita jo perusveloituksiltaan. (jolla siis se vuokranantaja tekee omaa bisnestään, olematta millään lailla vastuussa siitä, jääkö itse tmi:llä tekevälle enää mitään palkkaa itselleen muiden kulujen jälkeen, joita siis ovat lehtitilauksista YEL maksuihin ja alveihin ja tuloveroihin, aine ja työvälinekuluihin, vuokriin, vakuutuksiin, puhelin- ja mainoskuluihin jne jne) Asiakkaan on toki helppo ajatella, että "se" tekee hirveetä tuntiliksaa, mutta veloitus ja palkka on kaksi aivan eri asiaa. Miettiä voi, millä tasolla ja periaatteilla tuntiveloitus on muilla aloilla?

        ...ja miksi kuluneen vuoden aikana on siis reilusti yli tuhat kampaamoyrittäjää lopettanut toimintansa? Kuka hullu enää tätä työtä tekee, muut kuin ne vanhat patut, jotka ei enää kelpaa edes Siwan kassalle, ja moraali ei anna periksi työttömyyskortistoon.

        Pitkä kommentti, mutta toivottavasti luet myös Sinä, joka haaveilet kouluttavasi itsesi hiusmuotoilun pariin. Mieti kaksi kertaa! Sen lisäksi, ettei työpaikkoja ole, ja tmi:llä työllistät itsesi alle taulukkopalkkojen, on myös työajat kaupan alan puitteissä, pitkiä iltoja, viikonloppuja. Viikkotyötunnit ylittää roimasti työaikalainsäädännön. Lomista ei tarvitse haaveilla (sillä loma-ajalta et saa edes niitä pieniä tuloja, mutta maksat kyllä vuokrat ja juoksevat kulut silti. Lomailu tulee kalliiksi!) Muistathan myös sen, että sairausloman omavastuu on pitkä, ja jos sairastatkin pidempään, katoaa sen myötä asiakaspiirisi ja tulosi entisestään.
        (satuinpa lekuriin, joka kysyi, tarvitsenko sairaslomaa. Kun kerroin olevani kampaaja, vastasi, että ainoastaan kampaajat ja juristit eivät ota sairaslomaa, vaikka pää olisi kainalossa... toki juristien tulotaso on vähän muuta, kuin kampaajien, mutta meikäkin ketkutteli kepeillä töihin, nivelsiteiden revähdettyä)


      • tuleva hoitsu
        pitkä kommentti kirjoitti:

        kyllä nyt tilanne on valitettavasti se, että koko ala on ajettu niin alas, ettei kukaan enää ymmärrä hinnoittelua. Käsityön hinnoittelu on ensisijaisesti aikavelotteista. Tästä voi tehdä vertailua autonkorjaukseen, tietotekniikkapalveluihin, putkitöihin, sähkötöihin... joissa muuten on käytäntönä se, että alkuveloitus on 1 tunti (vaikka itse työ kestäisi 5 minuuttia) johon sitten lisätään käytetyt aineet ja tarvikkeet. Haluaisimpa nähdä vaikkapa yhden sähkömiehen, joka veloittaa pistorasian kannen vaihdosta 5€ (vrt. ajankäyttö) tai kännykkä/kamerakorjaajan, joka veloittaa alle 10 min työstä 6€ uusi näyttö (joiden hinnat siis 15-60€kpl)
        Esimerkin vuoksi voin kertoa, että kameran kolahtaneen näytön vaihdosta pelkkä hinta-arvion tekeminen maksaa 43€. Tämän siis maksan hinta-arviosta, ja jos päätänkin olla korjaamatta laitetta, summa on maksettava. Jos korjaan laitteen (työhön menee ammattilaiselta reilu 5 minuuttia) maksan työstä noin 85- 100€ ja näytöstä 57€ , yht. 142-185€. Kampaaja tekee tällä veloituksella töitä (aineineen ja tarvikkeineen) 2,5-4 tuntia.
        Ja turha nyt rutista siitä näytönvaihtajan ajankäytöstä, netistä löytyy jopa ohje http://www.mytrendyphone.com/shop/external/pages/en/lcd-en.html

        Tällä arviolla kampaajan tulisi veloittaa ajankäytöstä (ilman aine ym. lisiä) n. 800€/tunti, joka taas tarkoittaisi sitä, että latvojen nopeakin tasaus (15-20min) maksaisi yli 200€... eli jos olet selvinnyt alle 40€:lla, työn on varmasti tehnyt yksi niistä suomalaisista itsensä työllistävistä 1300 :sta tmi yrittäjästä, jotka ovat kuluneen vuoden aikana lopettaneet toimintansa, ja siirtyneet työttömyyskortistoon.

        Ja jos tää asia vieläkin jotenkin ihmetyttää, niin maalaisjärjellä jo tulisi tajuta, että koska alalla ei palkallisia työpaikkoja ole, vaan lähes jokainen on pakotettu perustamaan tmi:n ja yrittäjiksi, siitäkin huolimatta, että alan peruspalkka on reilusti alle 2000€, kertoo se jotain työn kannattavuudesta. http://www.pam.fi/fi/tyo/palkat/Palkkataulukot/Hiusalan palkat 1.5.2012-31.10.2013.pdf
        Palkkaa ei siis tmi:llä jää edes taulukkopalkan vertaa, muutenhan niitä työpaikkoja olisi? Vaan kun työntekijän palkkaaminen ei kannata! Jos tämä olisi huippubisnes, eikö palkallisia työtekijöitä huudettaisi töihin kilpaa!

        Ymmärrän hyvin sen, että asiakas ei aina tajua, miksi mikäkin maksaa, mutta huomautan nyt, että ala on hallituksen toimesta ajettu niin tiukille, että kulut alkavat olla kohtuuttomia, ja korvaukset tehdystä työstä ovat aivan alakantissaan moniin muihin käsityöaloihin verrattuna. Myös ns. vuokratuoli/sopimusyrittäjyydet on erittäin kalliita jo perusveloituksiltaan. (jolla siis se vuokranantaja tekee omaa bisnestään, olematta millään lailla vastuussa siitä, jääkö itse tmi:llä tekevälle enää mitään palkkaa itselleen muiden kulujen jälkeen, joita siis ovat lehtitilauksista YEL maksuihin ja alveihin ja tuloveroihin, aine ja työvälinekuluihin, vuokriin, vakuutuksiin, puhelin- ja mainoskuluihin jne jne) Asiakkaan on toki helppo ajatella, että "se" tekee hirveetä tuntiliksaa, mutta veloitus ja palkka on kaksi aivan eri asiaa. Miettiä voi, millä tasolla ja periaatteilla tuntiveloitus on muilla aloilla?

        ...ja miksi kuluneen vuoden aikana on siis reilusti yli tuhat kampaamoyrittäjää lopettanut toimintansa? Kuka hullu enää tätä työtä tekee, muut kuin ne vanhat patut, jotka ei enää kelpaa edes Siwan kassalle, ja moraali ei anna periksi työttömyyskortistoon.

        Pitkä kommentti, mutta toivottavasti luet myös Sinä, joka haaveilet kouluttavasi itsesi hiusmuotoilun pariin. Mieti kaksi kertaa! Sen lisäksi, ettei työpaikkoja ole, ja tmi:llä työllistät itsesi alle taulukkopalkkojen, on myös työajat kaupan alan puitteissä, pitkiä iltoja, viikonloppuja. Viikkotyötunnit ylittää roimasti työaikalainsäädännön. Lomista ei tarvitse haaveilla (sillä loma-ajalta et saa edes niitä pieniä tuloja, mutta maksat kyllä vuokrat ja juoksevat kulut silti. Lomailu tulee kalliiksi!) Muistathan myös sen, että sairausloman omavastuu on pitkä, ja jos sairastatkin pidempään, katoaa sen myötä asiakaspiirisi ja tulosi entisestään.
        (satuinpa lekuriin, joka kysyi, tarvitsenko sairaslomaa. Kun kerroin olevani kampaaja, vastasi, että ainoastaan kampaajat ja juristit eivät ota sairaslomaa, vaikka pää olisi kainalossa... toki juristien tulotaso on vähän muuta, kuin kampaajien, mutta meikäkin ketkutteli kepeillä töihin, nivelsiteiden revähdettyä)

        Puhut asiaa, meikäläinen kanssa koitti tuota yrittäjyyttä, kun ei ollut muita vaihtoehtoja, no aloitin alvin ollessa 9% ja lopetin kun alvit nousi tuohon 24% palkkaa tuli n500-700 €, menojen jälkeen eihän sillä elä, onneksi mies insinööri ja hyvissä töissä et sain koittaa yrittäjyyttä.
        Nyt olen tämän vuoden alusta aloittanut koulun, vaihdoin alaa ja minusta tulee lähihoitaja ja suuntaudun vanhuksiin ja toivottavasti pääsen kunnalle töihin ja varmaan pääsenkin, kun hoitsuista pulaa, etenkin vanhuksien hoitajista.
        Liksa tulee olemaan paljon parempi ja kunnon lomat palkallisena ja säännöllinen palkka.


      • 24%
        Pa-ka opiskelija kirjoitti:

        Valitettavasti se 37e EI mene sen kampaajan taskuun. ALV on sen 23% (n.8,5e tässä tapauksessa) ja lisäksi vuokra, vesi, sähkö ja kaikki muut kulut päälle mitä pitää maksaa. Tämänpä vuoksi itselläni on heti valmistumisen jälkeen alanvaihto edessä kun en tahdo perustaa omaa yritystä, liian stressaavaa... Voisiko joku kertoa mulle että mikä siinä on niin vaikea käsittää että kampaajatkaan ei sitä työn hintaa saa kokonaisuudessaan omaan taskuunsa?!

        alv on 24%.


      • Kampaaja

        Vähennäppäs tästä summasta alv 23%, henkilökohtaiset verot n.20%, tuolivuokra n. 35-50%, vesi, sähkö, käytetyt tuotteet, paljonko jää?


      • Anonyymi

        Se on niin valitettavaa että kaikki asiakkaat eivät arvosta parturi-kampaajan ammattitaitoa.
        Sitten valitetaan hinnoista, kun ne jo laskettu valmiiksi mutta silleen että pystyy maksamaan vuokran ja että jotain jäisi silti käteen kans.
        Sitten puhutaan että hinnat ovat kovat, ne ei oo.
        Jos haluaa saada halvalla niin et saa laatua sillä.
        Jos haluat että saat laatua niin kannattaa myös maksaa siitä


    • tästä kyse:

      Mitä hullua, eihän kyse ollut tuosta ollenkaan!
      Vaan jos menet tasoitusleikkaukseen niin sen pitäisi olla tasoitus, vaikka se kampaaja järsii jokaisen hiukset kerroksittain.
      Jos on tasoitus niin tasamitta pois.

      Hinta tasoituksen mukaan.
      Kampaajat on niin vaikeita. Ja ollakseen.

      • Hohhoijaa

        No hyvänen aika. Tasoitushan on se että lopputulos, päässä kiinni olevat karvat, ovat samassa mitassa, eli tasamitassa! Ja sitä varten voi joutua ottamaan jostain kohtaa enemmän ja jostain vähemmän. Ei suinkaan se että kaikkialta (joka hiuksesta) otetaan tasan saman verran pois... Silloinhan juuri esim päällä olevat lyhyemmät hiukset tulevat entistäkin lyhyemmäksi, eikä tasoituksesta ole tietoakaan...


      • 10 15

        Tasoitus on lähinnä pitkien hiusten latvojen leikkaus suoraan alamitastaan. Siis alaskammaten ne "kärjet". Se taas, leikataanko 2cm vai 10 cm, ei vaikuta ajankäyttöön, eikä työnmäärään. Yhtä nopeasti katkeaa sentti tai 20 senttiä..
        Leikkuu muuttuu muotoiluleikkuuksi heti, kun aletaan jakauksittain nostella hiuksia ylös, miettiä leikkuulinjan suuntia, pyöristää etuhiuksia tai kerrostaa latvaa ym.

        Ja sama koskee myös lyhyempiä hiuksia. Malliin leikattu hius ei ole enää tasaus, jos jokapuolelta leikataan "vähän" (kuten usein asiakkaat kyselee) Ihan sama on, leikataanko lyhyemmistä hiuksista 5milliä tai 5 senttiä kauttaaltaan. Kyse ei ole tasauksesta.
        Pikkasen liioitellen tasaus on siis se, että hiukset kammataan alas, ja leikataan alarajasta pois toivottu pituus kertasaksimisella, n. 5 minuuttia. Ei enää päältä tai kerrostuksista. Upea tasapitkä lyhyt "bobbymalli" ei siis ole tasaus, koska työ vaatii suurta tarkkuutta ja ositetaan ja leikataan pienin osin, jotta latva asettuisi kauniisti... vaikka onkin ns. tasapitkä.


    • Apua!!!!!

      Hoihhoijaa. Harlekiini kuten eräs toinenkin ketju on ryöstöputiikki.
      Huono ja ahne hinnoittelu.
      Kaupan päälle paha mieli.

    • Keskusteleva...

      En harrasta kampaamossa käyntiä, mutta eikö alottaja voi kysyä hintaa etukäteen ja päättää sen mukaan mitä tekee tai edes keskustella/neuvotella asiasta? Siis ihan kertoa mielipiteensä avoimesti kampaajalle itselleen?

    • keratiiniCVXZ

      En käy ryöstöketjuissa lainkaan.
      Sitäpaitsi kampaajat monasti arvostelevat negatiivisesti asiakkaan hiuksia. saadakseen vain myytyä tuotteita leikkauksen lisäksi.

      Pesupaikalla olet kaula pitkällä nurinpäin ja siinä sitten sulle sipistään samalla tehtävästä hoidosta.
      Maksaa vaan 7e.
      Leikkauksen lisäksi tietenkin.

      Kysytään käyttämistäsi aineista....ja plaaplaaplaa. ne eivät koskaan ole niin hyviä kuin täällä myydyt.

      Onneksi, minun edukseni, on karkoitettu lompakkoni riistokampaamoista.

    • Anonyymi

      Kävin Hairlekiini, Duossa Juulian leikattavana. Hiustenleikkuun lopputulos etuhiuksista on todella epäsiisti. Toiselta puolelta etuhiukset ovat jääneet huomattavasti lyhyemmiksi ainakin 3cm ja tulos ei todellakaan ole molemmin puolin tasainen. Pyysin nimenomaan rikottua mallia, joka olisi kummaltakin puolilta yhtä pitkä. En todellakaan haluaisia maksaa huonosta leikkuusta. Ja itsekin olisin sanut etuhiukseni siistimmin leikattua. Kiitos, tuolle Juulialle ei enää ikinä! Oli myös huono nyppimään kulmakarvat.

      • Anonyymi

        Hairlekiini Kouvola olen käynyt heillä noin kerran vuodessa permanentissa! Nyt sattuikin kun tilasin tiskiltä aikaa nuori lyhythiuksinen nainen katsoi minua sanoi blondattu tukka ! Meillä ei laiteta siihen permanenttia 🤣 olin ihan äimän käkenä 🙄 minulla aina ollut värjätyt hiukset ja muut heidän kampaajansa ovat tehneet permanentin 😄 nou hätä 😁 kyllä Kouvolan seudulla kampaajia riittä 🤗


    • Anonyymi

      Kyllä, itsekin petyin pahasti Hämeenlinnan Tiiriön rahastukseen - kyllä hiukset saa poikki kohtuuhinnallakin ja tulee ihan yhtä siistiä!

    • Anonyymi

      Piispanristin Hairlekiini pilasi 2 poikani hiukset. Järkyttävän huonoa jälkeä leikkauksen ja palvelun suhteen. Toinen poika lähti itkien parturista. Ei edes pahoittelua, vaan järkyttävä hinta järkyttävästä lopputuloksesta! Olen pöyristynyt. En ole ikinä saanut missään näin huonoa palvelua!

    • Anonyymi

      Moro

      Laura Tamerenlta Hairlekini ei tiedä mitään, vain isoäidin hiustenleikkauksia, en neuvo Lauraa millään tavalla, neuvon Lauraa menemään kouluun oppimaan kokemusta ja kuuntelemaan asiakkaan toiveita

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe