En uskalla

Avuton pelkuri

Moi! Mä oon ratsastanu puolvuotta mut en silti uskalla laukata ;( Mä haluaisin laukata mut ainaku saan tilaisuuden nii en uskalla! En oo koskaan pudonnut mut silti mua pelottaa et laukka pomputtaa niin paljon et tipun ja jään kavioihin! Voiks joku auttaa? :(

33

2064

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Avuton pelkuri

      Kommenttii sais laittaa :/

    • Lotta14

      Ei sitä tarvii pelätä! Mä laukkasin jo neljännellä kerralla ja oli tosi kivaa. Laukka ei pomputa jos meet siihen silleen mukaan, nojaa vaan taakse ja rentoudu! Ja voithan sä mennä jollain rauhallisella hevosella, joka ei mee hirveetä vauhtii. Kannattaa kokeilla! =)

      • Avuton pelkuri

        Ok :)


    • Amppuliiiiii

      Itse ratsastin jo 5 kerralla. Silloin tietenkin vähän jännitti että mitenköhän käy, mutta kaverit sitten kannustivat niin ratsastin lopulta laukkaa putoamatta. Kannattaa keskittyä hevoseen ja ratsastamiseen, koska minulla ainakin oli sellainen hevonen alla että se saattoi vähän väliä oikaista vähän reunoissa. :)

      Ja laukka ei pomputa kamalasti, ei ainakaan minulla vaikka en tajunnut tehdä mitään. :) Vähän vaan nojaat taakse ja rentoudu, niin hyvin se menee. :)

      • Avuton pelkuri

        Koklaan seuraaval kerral ;)


    • JE

      Rohkeesti vaan! :)

    • jfvigrwfl

      Heippa! Itse laukkasin kuudennella kerralla! Jos meet mukaan laukkaan ja myötään heti kun hevonen nostaa laukan niin kaikki menee hyvin. istut vaan ja nautit kyydistä!! Tsemppiä sulle ;)

    • sunmack

      Et sinä sieltä putoa ! Voit vaikka pyytää seuraavaksi kerraksi jonkun hevosen, millä on hyvä laukka, ja vaikka mennä vielä liinassa niin nostosta ei ole kovasti paineita. Mukaudut laukkaan varmasti, ja huomaat miten mukavaa se on. ;)

    • Ärrr. Ja onnea!

      En halua pelotella, mutta rohkaisen sinua oikealla tavalla ja faktoilla. (Monien vuosien kokemuksella) Ärsyttäviä nää ihmiset jotka tulee sanomaan, että et sinä putoa. Koskaan ei voi tietää putoaako vai ootteko jotai maagisia ennustajia? Entä jos putoaakin esim. pillastuu, pukittaa,tasapaino horjahtaa? Meet tunnille sit sillee et : ''nyt mä laukkaan netissä sanottiin, ettei mitää tapahdu'' sit et oo valmiina ja tasapaino herjahtaa tiput niin sit mietit joo valehtelua. HALUAN EHDOTTOMASTI ETTÄ LAUKKAAT SE ON OIKEESTI IHANAA! MUTTA AINA PITÄÄ OLLA VARUILLAAN. eri hevosilla eri lainen LAUKKA. jotkut POMPUTTAA ja PAHASTI. jotkus taas EI. Tän tekstin ei oo ny tarkotus säikyttää. mut kerron et piä faktat mieles! Laukkaaminen on mukavaa ja kun KOKEILET EKAA LAUKKAASI. Muista hyvä tasapaino VOIT OTTAA HEVOSEN HARJASTA KIINNI MYÖS. jos pelottaa. Ja jos tuntuu ku nostat laukan et ei täst tuu mitää nii hiljennä takasin raviin. MUTTA LAUKASSA TÄRKEIN PIÄ PEPPU PENKISSÄ NI EI OO SILLO PAHA. o ei ehk tärkein mut joo. Sori tää pitkä kirjotus mut ärsyttää ihmiset jotka haluu tietty rohkasta niiku mäki haluan. Mutku laittaa sillee et ''et sinä tipu'' ''ei laukka pomputa'' kaikki riippuu ihmisestä ai hevosesta. EIKUN LAUKKAAMAAN toitsi tää autto :) Elä ny tippumista rupee si pelkäämään. Kaikki tippuu joskus. Mäki oon tippunu. Kerroin faktat. älä pelkää. janii .::D:D:D: luultavasti ku nostat laukan vatsa lihaksil peppu satulas piät ni hyvi se menee! Anteeeks jos joku loukkaantu oikeist neuvoist ja ONNNEA! LAUKKAA NII RAKASTUT!

    • assi

      Tietenkin se ekalla kerralla vähän pomputtaa, mutta mitä enemmän sitä teet, niin sitä enemmän siihen totut :)

    • Mä laukkasin ekalla tunnilla kun menin suoraan jatko tunnille mutta jos uskallat ravata niin kyllä uskallat varmasti laukata laukka pomputtaa paljon vähemmän mitä harjoitus ravi oikeastaan laukka ei pomputa se kyllä keinuttaa :) Älä pelkä vaan kokeile rohkeasti jos se tuntuu pahalta hidasta raviin :)

    • Falabellafani

      Ei todellakaan tarvitse pelätä! Jos sinua pelottaa, voit pyyttää opettajaa, että hän pitäisi sinua liinassa, ja sinä saisit keskittyä hakemaan tasapainon laukassa. Opettaja varmasti huolehtii hevosesta.
      Laukka on keinuvaa, eli ei mitenkään pomputtavaa :) Uskalla siis vain! Pidät siitä varmasti!

      Tosin, arabeilla pomputtaa laukka

    • Esteratsastaja

      Puhun nyt sitten omalla kokemuksella.

      Itse laukkasin ensimmäisen kerran ekalla ratsastustunnillani, joka oli myös ensimmäinen hetki hevosen selässä. Liinassa tosin laukkasin, mutta laukkapohkeet osasin antaa ja muutenkin olin jo ensimmäisellä tunnillani yhtä hyvä kuin muut tuntilaiset ryhmässä, mukaanlukien yksi ujo 6 vuotta ratsastanut tyttö. Parin kierroksen jälkeen liina irrotettiin ja laukkailin kenttää ympäri. Aluksi laukka pompottaa ja siinä voi olla hieman vaikea istua, mutta sitten kun lopetat sen jännittämisen ja istut rennosti taakse, laukka on hyvin pehmeää ja helppoa. Kannattaa opiskella paljon teoriaa ja lukea hevostietokirjoista asiaa laukkaamisesta, se auttaa paljon. Mahdollisuus tippumiseen on aina, mutta jos pyydät laukkaan vaikka opettajan juoksemaan vierelle (Jos ratsuna on pieni poni jonka vauhdissa pysyy ihminen) on tippumisen mahdollisuus aika pieni. Tippuminen kyllä kirpaisee, mutta vain hetken. Kannattaa kokeilla, laukkaaminen on ihanaa!

    • .................,..

      ei se pomputa!!! Kannat alas ja perse penkkiin ni sää et kohta muuta ennää halua tehäkkään :D
      harjotusravi pomputtaa enemmän muutan...

    • LAukkkaaja hullu

      mmm, itse laukattiin jo ekal kerral, ja se oli mukavaa :D ei sitä ole koskaan tarvinnut pelätä

    • Mäinevaan

      Sun pitäis pudota, nii tietäis ettei se oo niin kamalaa:) Nii kaverille kävi:)) Onnea ens tunnille;)

    • Pelkuri 2

      Mulla on sama ongelma etten uskalla laukata.. Nyt olen laukannut 2 kertaa .. Usko tai älä laukka on helpompaa kuin ravi.. se ei pomputa ( jos on isompi hevonen)
      pienillä poneilla esim shettiksillä niin se pompottaa :DD olen meinaan itse kokeillut

    • pelokasoon

      Mulla on ollu vuoden tauko ratsastuksesta eli laukkasin (n. 3 kertaa) viimeks vuos sitte. En oo viel laukannu sen jälkee mut ens tunnilla aattelin yrittää uskaltaisinkoha mä :D Mua vähä pelottaa koska oon aina jännittäny laukkaamista koska en vaan osaa istuu siinä :o Tosin mulla ainaki on sellane muistikuva et sillo vikal laukka kerral meni hyvi, mut en sit tiiä... ääks :Dd

    • Duud98

      Itse olen poika ja laukkasin (vahingossa) jo ekalla tunnilla, sen jälkeen laukan nosto ei enää onnistunut ja vaihdoin hevoseen joka on "automaatti" pohkeilla. Pidän siitä erittäin paljon koska se tottelee ja oikuttelee juuri sopivasti :) Mutta se on heittänyt minut selästä kahdesti ja se on ollut vain hauskaa, jos tiput niin yritä nauraa sille niin siitä jää hauska muisto eikä trauma. Itsekkin eka tippuminen oli kentän ainoaan vesiastiaan...

    • Heiiijj

      Laukka on ihanaa! Yleensä siinä on helpompi pysyä kuin ravissa. Aina, kun laukkaan, haluan mennä vain kovempaa ja kovempaa XD

    • tallilainen

      Laukka pelotti muokin laussa,muttei enää.Uskalsin vaan mennä.Olihan se aika kyytiä mutta kyllä se on ihanaa!

    • AloitelevaRatsastaja

      Laukka ei pomputa mun mielestä ainakaan. Hevonen jolla ratsastan tunneilla on tutun hevonen. Sen ravi pomputtaa ihan sikana ja sitten laukka ei pomputa yhtään.

    • ...

      Ravi pompottaa enemmän ku laukka. kokeile vaa rohkeesti!:)

    • ratsu poika

      näin on laukassa helpompi olla.
      omalla ajokilla todella vaikea ravi
      jollain nopeudella mutta paranee kun
      lisää vauhtia. laukka todella tasasta ja
      kivaa.

    • 2016__________

      2016 juu myöhäs on mutsiis oon alottelija viel otekki mut annan neuvoja jo ei millään tunnu et uskaltais laukata, no joo kaiken ehtii ja pitäis tietty tehä vast sitku silt tuntuu eli on monta vaihtoehtoa mutta esim. tässä se helpoin yietty eli riman alimmasta kohtaa = harjoittele vielä perusasioita ja kun olet varma taidoistasi niin sitten vasta laukkaa tai sitten päätät että tänään laukataan ja jos sulla on esim opettaja niin pyydä sitä et se hakee vaikka liinan niin voit ensin itsekses keskittyä ihan laukan myötäilemiseen, nostamiseen yms ja sitten tee sitä liinassa niin kauan kun tuntuu ja sitten naps. Ota liina pois ja jos osaat jo myödätä en tiiä kirjotetaaks noi nii jos osaat nii huomaat et vauhtu on vaa kovempaa mut voin luvata laukkaaminen on hauskaa ja katokku jos liinassa osaat jo kaiken paitsi sen että siinä nyt vaan on se liina niin ei se ilman liinaa sen hullumpaa ole mitä tasaisempi laukka sitä varmemmin ensimäinen itsekseen laukannosto ja laukkaaminen onnistuu ! Tsemppiä ja kaikille tiedoksi en kirjoittanut tätä aloittajalle vaan kaikille "pelokkaille" jotka samasta syystä kuin ap tänne ajautui ! Tsemppiä ja hyviä laukkoja

    • Enuskalla

      Oon käyny tunneil ky 13 kertaa ja laukkadin 12 kerral... meinasin tippuu heti läheti ohajt ja jalkjarit tipou raipoa ja sattu rinnast ja sen koomin en oo heoan seläää menny...... sori tää puheli vähä lagii!!!!

    • Riila

      Älä jännitä pehvaas äläkä laukkaa ekalla kerralla kaarteita ni siitä se lähtee! Jännittyneet pakarat on ku kumipallot, joten nojaa rennosti taa, ota satulakaaresta kii ja jarruta jo ennen ekaa kaarretta takas raviin. Muista prrr-ääniapu jos et saa hyvin ohjista pidätettyä (jos pidät kii). Pyydä pehmeälaukkaista heppaa koska jännittää. Hyvin se menee!

    • onneapuspus

      Hei, ei hätää! Olen ratsastanut 10 vuotta, ja vasta tänä vuonna olen uskaltanut laukata. Laukka on nopeaa ja aroille ratsastajille hurjaa, mutta se on yli 95% ratsastajien mielestä paras askellaji! Sitä saa pelätä, mutta ei se ole oikeasti niin paha. :)

    • need4speeeed

      Laukka ei pompota kuten ravi, ja on ainakin omasta mielestäni helpompi askellaji pysyä satulassa. Ekat laukat pääsin ratsastamaan heti alkeistason jälkeen. Pelkoja ei ollut, koska olin vaan ihan innoissani päästessäni viimein menemään vauhdikkaammin :D.

    • Anonyymi

      Itse menin laukkaa ja kiito laukkaa ja tipuin mutta ei se sattunut ja laukka on todella hauskaa

    • Anonyymi

      Itse myös ratsastin ekalla kerralla ja menin kiito laukkaa pellolla tipuin vain yhden kerran selälleen mutta eikun vaa ole rohkea,nojata taakse ja rentoutua

    • Moi kaikki,olen ratsastanut pari päivää ja olen mennyt jo laukkaa ja kiito laukkaa. Tipuin molemmilla kerroilla,ekalla selälleen ja toisella jaloilteen.En tiedä uskallan jo enään mennä laukkaa tai kiito laukkaa

    • Anonyymi

      Moi kaikki!Mä oon Julia ja oon ratsastanut vasta pari päivää.Olen mennyt jo laukkaa,kiito laukkaa,käyntiä ja ravia.Olet tippunut vain kaksi kertaa kiito laukassa ja laukassa.Ekalla kerralla tipuin selälleen ja toisena kertana jaloilleen👏🏻minua on alkanut pelottaa mennä laukkaa tai kiinni laukkaa.Joten voitteko te ohjeistaa mua miten oikeen ollaan hevosen selässä kun mennään laukkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe