vihapuhe ja vanhoillislestadiolaisuus

ristiina

Tutkinpa minäkin lomallani mistä kansa puhuu netissä. Hämmästyin vanhoillislestadiolaisia ronkkivaa kirjoittelua, erityisesti sen määrää ja yksisilmäistä valheellisuutta. Onko todella niin, että kun jotkut ihmiset vielä nykypäivänä haluavat perustaa elämänsä Jumalan sanan varaan, on se pahinta mihin kukaan voisi sortua?

Näiden nettikirjoittelujen perusteella me vanhoillislestadiolaisiksikin kutsutut olemme siis lapsenraiskaajia, aivopestyjä, sovinistisia alistajia, uskonnon uhreja, ylpeitä, ulkokullaisia, lasten heitteillejättäjiä ja hyväksikäyttäjiä. En tunnista näistä kirjoituksista sen paremmin itseäni, perhettäni tai ystäviänikään. Toisaalta alan ymmärtää työpaikalla tapahtuneet oudot kyselemiset ja sattumukset (lestadiolaisista "varoitetaan" esim. sijaista tai uutta työntekijää jne. heh..). Kuinka suuri osuus kirjoittelun pahansuopuudessa on viha, joka näyttää olevan uskosta luopuneille vääjäämätön kaveri, aivan kuin he tarvitsisivat sitä katkeruuteen asti voimakseen jotta pääsisivät eroon entisestä elämästään.

Hyvät ihmiset, suomalaiset! SRK:n puhujat, lapsemme ja vanhempamme olemme aivan samanlaisia tallaajia kuin kuka hyvänsä, vikoja ja raadollisuutta löytyy, ja joskus sitä ihan oikeaa hyvyyttäkin. Eroamme vain siinä, että Jumalan sana on ylin ohje elämässämme, ja sitä tahdomme voimaksemme esilläpitää. Jatkuvan armon ja anteeksiantamuksen turvin me pysymme uskomassa, emme mitenkään muuten. Tulkaa seuroihin, kuunnelkaa vaikka netistä puheita. Tulkaa koteihimme kylään. Tämä on ihan yksinkertaista raamattujen mukaista oppia.

Elävä usko tuo rauhan ja rakkauden, eikä se ole koskaan mielipide. Opista on turha kiistellä, koska ei se järjellä avaudu koskaan. Kunnioitetaan toistemme vakaumusta. Ylipäätään kunnioitetaan elämää niin, että myös vanhoillislestadiolaisista kodeista tulevat lapset ja nuoret voivat elää tässä yhteiskunnassa tasa-arvoisina.

48

395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei ristiina,

      kiitos kantaanottavasta viestistäsi. Tämä palsta on kuitenkin tarkoitettu Suomi24:n kehitysideoita varten, joten siirsin aloitusviestisi Vanhoillislestadiolaisuus-palstalle. Toivottavasti voit jatkaa keskustelua siellä.

      Terveisin,
      Mari
      Suomi24

    • "Eroamme vain siinä, että Jumalan sana on ylin ohje elämässämme"

      Vanhoillislestadiolaiset eroavat uskovaisista seuraavissa asioissa:

      1. Korotatte itsenne Jumalaa korkeammaksi (syntien anteeksianto - vl-opetuksen mukaan Jumala ei kykene antamaan syntejä anteeksi, vain vl-henkilö voi antaa synnit anteeksi).

      2. Olette korottaneet itsenne koko maailman ainoiksi oikeiksi ja Jumalalle kelpaaviksi uskovaisiksi.

      3. Ivaatte vl-herätysliikkeen ulkopuolisia uskovaisia kutsuen heitä halveksivasti "epäuskoisiksi".

      Joh. 3:16

      "16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä."

      Matt. 7:1-2

      "1. "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi;
      2. sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan."

      Matt. 23:12

      "12. Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan; ja joka itsensä alentaa, se ylennetään."

      • Höpsis!

        1. Uskovaiset eivät anna syntejä anteeksi inhimillisinä ihmisinä, vaan uskovaisissa asuva Pyhä Henki tekee sen: "Jumala puhuu teille meidän kauttamme" (1. Kor. 5:20).
        2. Uskovaiset ovat armahdettuja syntisiä, eivät muita syntisiä parempia. Jos joku näkee toisen kokemuksen ainoasta oikeasta uskosta "itsensä korottamisena", niin enemmän se kertoo näkijän omista uskomuksista. Taitaa olla sellainen ainakin pään mitan "syntisten" yläpuolella...
        3. Väärin uskovien kutsuminen epäuskoisiksi ei ole ivaamista, sillä Raamatun mukaan Kristuksen opista harhailevat ovat jumalattomia.


      • yks uskovainen
        Höpsis! kirjoitti:

        1. Uskovaiset eivät anna syntejä anteeksi inhimillisinä ihmisinä, vaan uskovaisissa asuva Pyhä Henki tekee sen: "Jumala puhuu teille meidän kauttamme" (1. Kor. 5:20).
        2. Uskovaiset ovat armahdettuja syntisiä, eivät muita syntisiä parempia. Jos joku näkee toisen kokemuksen ainoasta oikeasta uskosta "itsensä korottamisena", niin enemmän se kertoo näkijän omista uskomuksista. Taitaa olla sellainen ainakin pään mitan "syntisten" yläpuolella...
        3. Väärin uskovien kutsuminen epäuskoisiksi ei ole ivaamista, sillä Raamatun mukaan Kristuksen opista harhailevat ovat jumalattomia.

        Ongelmana vain on se, että siinä vl-ihmisessä, joka saarnaa synnit anteeksi, ei ehkä olekaan Pyhää Henkeä, vaan hän on "kuollut kala". Kymmenen neitseen vertaus jo antaa ymmärtää, että "taivasten valtakunnassa" puolet on tyhmiä neitseitä, joilla öljyä ei ole tarpeeksi (öljyhän n Pyhän Hengen symboli). Siis noin puolet on vailla Pyhää Henkeä. Siinäkin tpauksessa, että olettaisimme vl-liikkeen olevan sama kuin "jumalöan valtakunta" (mitä itse en todellakaan oleta).

        Paavalain kirjeessä Timoteukselle sanotaan: Yksi on välimies jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Jeesus Kristus. Ja Jumala todella puhuu ihmisille Pyhän Hengen kautta, Hengen, joka asuu uskovaisissa ihmisissä, mutta siinä ei sanota, että Jumala armahtaisi vain ja ainoastaan toisen uskovaisen saarnan kautta,. Puhuminen ja armahtaminen ovat kaksi eri asiaa.

        Melperin mainitsema ylpeys, joka ilmenee siinä, että pidätte itseänne ainoina oikeina uskovaisina on totta. Se on sitä tälläkin palstalla mainittua "vain me"-oppia. Sen mukaisesti ihminen, joka ei noudata kaikkia kirjoittamattomia perinnäissääntöjä on jo "elämällään kieltänyt uskonsa" ja tietysti kaikki, jotka eivät ole kuuliaisia SRK:n määräyksille siitä, mitä uskovainen "haluaa tehdä" taikka "ei halua tehdä" ovat mielestänne uskosta osattomia.

        Teille ei riitä se, että uskoo Jeesuksen omaksi vapahtajakseen ja te unohdatte pienoisevankeliumin Joh 3:16: Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän anoti ainoan poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.---Tässä ei mainita mitään "toisen uskovaisen" eli Pyhän Hengen omaavanihmisen väliintulosta.

        Sitten mainitset "väärin uskovien kutsumisesta epäuskoisiksi" tyypillisellä vl-varmuudella, että vl-usko oilisi oikein uskomista. Se oikein uskominen käy selvästi ilmi tuosta pienoisevankeliumista, eikä siihen tarvita mitään SRK:n lisäyksiä, n.s. kirjoittamattomia perinnäissääntöjä. Kaikki uskovat oikein, jotka uskovat Jeesuksen Vapahtajakseen. Koeta nyt todistaa Raamatulla SRK:n usko oikeaksi ja se, minkä takia muut uskovaiset mielestäsi "uskovat väärin":)


    • Tuo justiin

      Herättää närää.

      Tuo ylenkatsominen.

      Ei oikein koskaan olla samalla tasolla

      Ja saarnoissa paheksutaan tavallisen ihmisen elämää vaikka saarnaan löytyisi haureutta, väkivaltaa, aviorikoksia esimerkiksi asti ihan omasta yhdistyksestä....

      • Brita Kajsa

        Olipa pitkä riimi,
        vaikka sisältö tiivis

        ja hyvä niin,
        minä jo väsyksiin

        olen rustannut,
        uutta juonta pukannut

        yrittäessäni puolustaa,
        tietä tasoittaa

        omalta osaltani,
        tältä paikaltani.

        Tätä kirjoitustapaa,
        aivot silti lataa

        tämän tästä,
        lakkaa lepäämästä

        eivät kokonaan,
        kuinkas muutenkaan.

        Hyvä, että uutta,
        jutunjuurta,

        hauskaa luettavaa,
        mielen pohdittavaa

        sinä nyt laitoit,
        naurut hyvät annoit

        minullekin pöllölle,
        savolaishölmölle.

        Love,

        BK


    • M@k3

      Uskontojen uhreja te ainakin olette, sitä tuskin kukaan pystyy kieltämään.
      Kukaan tuskiin kadehtii teitä, mutta säälii kyllä monikin.

      Ei säälissä ole vihaa ja jos sinä yrittäisit auttaa jotain uskonnon uhria pääsemään pois aivopesuansasta, niin tuskin tekisit sitä pahuuttasi?

    • Ihmestys

      Miksikähän SRKlaiset naureskelevat muiden lahkojen omituisille tavoille, mutta eivät näe että oma lahko on muiden mielestä yhtä outoja tapoja täynnä.

      • 27

        Ja miksi SRK:n saarnamiehet saavat nimitellä muita paholaisen orjiksi yms. jos heitä ei saa sanoa edes Voittosen lakeijoiksi?


    • Raamattu ohjenuorana

      >kun jotkut ihmiset vielä nykypäivänä haluavat perustaa elämänsä Jumalan sanan varaan, on se pahinta mihin kukaan voisi sortua?

      Olet ymmärtänyt jotain totaalisen väärin. On toki aivan ykkösjuttu perustaa elämänsä Jumalan sanan varaan toisin kuin noudatella Oulusta saneltuja käyttäytymismalleja!

    • VL-farisealaiset!

      Järkyttävää tekstiä oman itsensä ylevämmyydestä ja muitten kuin heikäläisten yläpuolella asettautumista.

      Vai on Pyhä Henki maallikkouskonveljissä, joka oikeuttaa antamaan anteeksi mitä tahansa hirveitä tekoja. Onko se Pyhä Henki myös niissä raiskatuissa lapsissa, joitten on pitänyt antaa anteeksi raiskaajalle raiskaamisen jälkeen??

      Sairaita, luonnevikaisia psykopaatteja olette tuollaisten tekstien kirjoittajat.
      Siivotkaa omat synnille haisevat lantakasanne - vasta sitten voitte edes katsoa muita ihmisiä silmiin kuin kirjoitella tuollaisia omahyväisiä tekstejä.
      Tehän olette ottaneet itselle Jumalan paikan - te todelliset vääräuskoiset fariseukset.

    • "Tämä on ihan yksinkertaista raamattujen mukaista oppia."

      Älä viitsi VALEHDELLA!

      Kerro, missä kohtaa Raamatussa sanotaan:

      1) Vanhoillislestadiolaiset ovat ainoita oikeita uskovaisia.

      2) Vl-herätysliikkeen ulkopuoliset uskovaiset ovat "epäuskoisia".

      3) Jumala ei pysty suoraan antamaan syntejä anteeksi.

      4) Pelkkä vl-herätysliike on Jumalan valtakunta.

      Noin SRK ja vl-saarnamiehet opettavat.

      Jumalan sanan RAISKAAJIA te vanhoillislestadiolaiset olette!!

    • ristiina

      Enpä arvannut, että sittenkin lähti tämä keskustelu opillisille raiteille. Tosin perin luonnollista, että juuri opillisista kysymyksistä eli uskomme perusteista tulee kiista ja se pahennuksen aihe. Lyhykäisesti kommentoin näistä keskeisimpiä sen mitä osaan, mutta opista ja raamatun tulkinnasta on paras puhua kasvotusten ja silloin, kun on aidosti kysyvää mieltä.

      Eo pohdinnoissanne on paljon vääriä väittämiä alkaen siitä, että uskoisimme Jumalan valtakunnan olevan vanhoillislestadiolainen herätysliike. Niin ei ole. Evankeliumi on kulkenut suusta suuhun kansoissa sen mukaan, miten Jumala on hyv'äksi nähnyt lapsiansa lähettää, eli missä on etsiviä armosta vielä osattomia ihmisiä. Näin se kulkee yhä edelleen. Eli ei Lestadius tätä uskoa perustanut ja samanlainen tallaaja hän oli aikanansa kuin sinä tai minä. Hällä oli lahjoja ja kuuliaisuutta ja Jumala häntä käytti työmiehenään.

      Jumalan valtakunnan rajat kulkevat sydämestä sydämeen, ja Pyhä Henki todistaa meille että olemme Jumalan omat. Aivan uppo-outo ihminen alkaa hetikohta haista tavatessa tutulta, jos hällä on sama usko sydämessään. Kutsumme sitä tallin hajuksi.:) Pyhä Henki opastaa seurapuhujia, ja seuravieraat kuuntelevat puhetta tutkivalla mielellä. Joskus puhuja voi joutua puheessaan harhateille, ja silloin seurakunta häntä neuvoo rakkaasti. Puhujan tehtävä on vaativa ja aivan ajallisessakin mielessä varmaan usein raskas. Tuskin siihen virkaan kukaan itse haluaa. Kun seurakunnasta nousee ajatus pyytää jotakuta puhujaksi, voidaan ko henkilö pyytää ottamaan tehtävä vastaan.

      Raamattujen mukaan Jumala ei anna syntejä anteeksi esim. rukouksessa tms. vaan on pyhän saarnaviran asettanut maan päälle jo ajan alussa, "Kelle te synnit anteeksi annatte .." jne. Tämä uskomme ydin nousee raamatun evankeliumeista esille monella tavalla. Monissa kohdin käy ilmi, että Jumala ei antanut parannusta haluavalle ihmiselle syntejä anteeksi vaikka tämä olisi pyytänyt sitä , vaan lähetti aina jonkun uskovaisen etsivän ihmisen luo. Paavaliahan Herra puhutteli suoraan kysyen, miksi tämä vainosi häntä. Paavali menetti näkönsä ja sai myöhemmin parannuksen armon ja myös näkönsä takaisin Herran lähettämän uskovaisen ihmisen kautta.

      Näistä ja kaikesta muustakin on rakentavaa keskustella naamatusten. Jos nyt tässä lähden kaikkia väärinkäsityksiä ja -tulkintoja oikomaan, saan tehdä sitä aamuun asti. Alkuperäisessä viestissäni siis keskeisin vetoomus oli, että kunnioittaisimme toistemme vakaumusta arjessa. Se, että raamatun tulkintamme poikkeaa valtaväestöstä ja nykyaikana kirkonkin virallisesta opetuksesta, ei oikeuta ketään pilkkaan tai halveksuntaan. Minulla on oikeus uskoa näin.

      Uhhuh. Kadunpa jo koko viestiäni. Vastauksista paistaa vihastuminen. Ei tää rakenna vaan hajottaa entisestään.

      • "Raamattujen mukaan Jumala ei anna syntejä anteeksi esim. rukouksessa tms."

        Missä kohtaa Raamattua näin sanotaan?

        1.Tim. 2:5

        "5. Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus"

        "Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,
        niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
        jotka ovat meitä vastaan rikkoneet."
        (Isä meidän rukous)


        "Paavali menetti näkönsä ja sai myöhemmin parannuksen armon ja myös näkönsä takaisin Herran lähettämän uskovaisen ihmisen kautta."

        Missä sanotaan, että Saulus sai "parannuksen armon" Ananiaksen kautta?

        "Alkuperäisessä viestissäni siis keskeisin vetoomus oli, että kunnioittaisimme toistemme vakaumusta arjessa."

        Vanhoillislestadiolaisten kunnioitus vl-herätysliikkeen ulkopuolisiin uskovaisiin nähden ilmenee halveksivana huudahduksena:

        "Te epäuskoiset!"


      • Brita Kajsa

        Kyllä rakentaa,
        laumaa kokoaa

        puhaltamaan tuleen,
        yhteen hiileen.

        Pakko täällä myös huumoria,
        ottaa matkalle avuksi,

        sillä vaikka ei siedä,
        toista tiedä,

        yrittää itse suvaita,
        eikä niin mitata.

        Sinulla kirjoitus hyvä,
        sanoma syvä

        joten: ethän välitä,
        jos ei kaikki käsitä,

        vaan kohta käyvät,
        kaikki kaunat

        päällesi vuodattaa,
        eivät osaa suodattaa,

        eivät erottaa,
        humaaniutta kuuluttaa,

        ja uskoa tunnustaa,
        kaksi eri asiaa.

        Sinulle Ristiina,
        oppis raittiina

        pidä jatkossa,
        älä piilossa,

        vaan kerro useasti,
        meille suloisesti

        toivostasi,
        aarteestasi.

        JT

        BK


      • Luterilainen uskova

        Teitä SRK-lestadiolaisia onkin jo niin paljon että teitä riittä moneen junaan.

        Mielipiteet liikkeen sisällä erilaisista säännöistä ja opillisista uskomuksista vaihtelevat suuresssa skaalassa.

        http://freepathways.wordpress.com/2012/08/05/missa/

        Ehkä olisi järkevää palauttaa usko raamatulliselle pohjalle?


      • Jrt. Ritva
        Luterilainen uskova kirjoitti:

        Teitä SRK-lestadiolaisia onkin jo niin paljon että teitä riittä moneen junaan.

        Mielipiteet liikkeen sisällä erilaisista säännöistä ja opillisista uskomuksista vaihtelevat suuresssa skaalassa.

        http://freepathways.wordpress.com/2012/08/05/missa/

        Ehkä olisi järkevää palauttaa usko raamatulliselle pohjalle?

        Ei kun se on nimenomaan niin että me emme uskovaisinakaan ole yhdestä puusta. Uskovaiset on ihmisinä erilaisia ja uskon ymmärryksessäänkin erilaisia. Sille ei mitään voi. Jumala yksin näkee sydämen tilan!


      • Jrt. Ritva kirjoitti:

        Ei kun se on nimenomaan niin että me emme uskovaisinakaan ole yhdestä puusta. Uskovaiset on ihmisinä erilaisia ja uskon ymmärryksessäänkin erilaisia. Sille ei mitään voi. Jumala yksin näkee sydämen tilan!

        "Jumala yksin näkee sydämen tilan!"

        Miksi sitten SRK ja vl-saarnamiehet opettavat näkevänsä kaikkien maailman ihmisten sydämeen ja sen pohjalta "tietävän", että Jumalalle kelpaavaa uskoa löytyy vain vl-sydämistä?

        Etkö sinä usko herätysliikkeesei viralliseen opetukseen?


    • Miksi ihmettelet?

      Lastenraiskaamiseen, rikosten salaamiseen, rikollisten suojelemiseen, uhrien vaientamiseen ja lastenpuolustajien vainoamiseen perustuva uskontonne ei kovin suurta arvostusta ansaitse -ei todellakaan minkäänlaista!

      • ristiina

        No, taitanetko tietää hyvä kirjoittaja että väitteesi on kaukana totuudesta? Pedofiliatapauksia on vanhoillislestadiolaisiinkin lukeutuvissa perheissä, kyllä. Tehty tutkimus oli muuten 30 vuodelta, ja jos tuloksia verrataan valtaväestön lukuihin, on ko iljettävää tekoa ollut vain promille vanhoillislestadiolaisiin lukeutuvissa, kun taas normaalisti sitä väestössä on jopa 1-2 %. Vuosittain poliisille ilmoitetaan muistaakseni 2000-3000 tapausta Suomessa, näin olen kuullut poliisista. Muutenkaan uskomme ei perustu mainitsemiisi asioihin millään lailla, aivan nyt kyllä olet sekoittanut asiat. Pedofilia-jupakkaa en voi oikein muuten kommentoida, koska en asioista mitään tiedä.

        - Se on ystävät melkolailla auennut mulle niin tämä asia, että lestadiolaiset asetetaan mielellään koko yhteisömme omantunnon vartijoiksi, vaikka ei meistä kenestäkään siihen ole. Tämä näkyy työpaikallakin joskus. Jos joku uskovainen perhe/ihminen joutuu johonkin julkisyntiin, siis tekoon joka näkyy eli esille tulee, on se kuin lahja muulle kansalle. Lehdistökin rakastaa syntiin joutunutta ihmistä, kunhan se kurja vain kuuluu vanhoillislestadiolaiseen liikkeeseen. Tämä on jo aivan absurdit mittasuhteet saava, vainoamiseksikin kääntynyt ilmiö.

        Summa summarum - huvittaa tää keskustelu!! Rakkaat ihmiset, en viitsi enää oikoa vimmaista vihapuhetta. Menkää eka itseenne, ja lähestykää jos on asiallista asiaa. Jutellaan vaan, aika moni on halukas tietämään oikeasti elämästämme, ja ymmärrän, että moni väärintulkinta johtuu siitä että mielikuvitus täyttää tietämisen aukot.

        Tämän keskyustelupalstan ryhmistä löytyy lähinnä likapesiä, siltä se tuntuu ja näyttää. En halua olla tekemässä lisää näitä pesiä. Voiko asioista keskustella normaalilla tavalla, toisiamme kunnioittaen? - Johtuneeko sen vaikeudesta/mahdottomuudesta, että tällä suomi24palstalla ei juuri sellaista esiinny?


      • ristiina
        ristiina kirjoitti:

        No, taitanetko tietää hyvä kirjoittaja että väitteesi on kaukana totuudesta? Pedofiliatapauksia on vanhoillislestadiolaisiinkin lukeutuvissa perheissä, kyllä. Tehty tutkimus oli muuten 30 vuodelta, ja jos tuloksia verrataan valtaväestön lukuihin, on ko iljettävää tekoa ollut vain promille vanhoillislestadiolaisiin lukeutuvissa, kun taas normaalisti sitä väestössä on jopa 1-2 %. Vuosittain poliisille ilmoitetaan muistaakseni 2000-3000 tapausta Suomessa, näin olen kuullut poliisista. Muutenkaan uskomme ei perustu mainitsemiisi asioihin millään lailla, aivan nyt kyllä olet sekoittanut asiat. Pedofilia-jupakkaa en voi oikein muuten kommentoida, koska en asioista mitään tiedä.

        - Se on ystävät melkolailla auennut mulle niin tämä asia, että lestadiolaiset asetetaan mielellään koko yhteisömme omantunnon vartijoiksi, vaikka ei meistä kenestäkään siihen ole. Tämä näkyy työpaikallakin joskus. Jos joku uskovainen perhe/ihminen joutuu johonkin julkisyntiin, siis tekoon joka näkyy eli esille tulee, on se kuin lahja muulle kansalle. Lehdistökin rakastaa syntiin joutunutta ihmistä, kunhan se kurja vain kuuluu vanhoillislestadiolaiseen liikkeeseen. Tämä on jo aivan absurdit mittasuhteet saava, vainoamiseksikin kääntynyt ilmiö.

        Summa summarum - huvittaa tää keskustelu!! Rakkaat ihmiset, en viitsi enää oikoa vimmaista vihapuhetta. Menkää eka itseenne, ja lähestykää jos on asiallista asiaa. Jutellaan vaan, aika moni on halukas tietämään oikeasti elämästämme, ja ymmärrän, että moni väärintulkinta johtuu siitä että mielikuvitus täyttää tietämisen aukot.

        Tämän keskyustelupalstan ryhmistä löytyy lähinnä likapesiä, siltä se tuntuu ja näyttää. En halua olla tekemässä lisää näitä pesiä. Voiko asioista keskustella normaalilla tavalla, toisiamme kunnioittaen? - Johtuneeko sen vaikeudesta/mahdottomuudesta, että tällä suomi24palstalla ei juuri sellaista esiinny?

        Hei ja vielä sinä joka runoilet! Sulla on kyllä lahja tuossa, että sanat riimittelet nopsaan ja jopa sisällöllisesti saat tiiviisti mahtumaan yhteen. Kiitos kannustavasta suht.!


      • ristiina kirjoitti:

        Hei ja vielä sinä joka runoilet! Sulla on kyllä lahja tuossa, että sanat riimittelet nopsaan ja jopa sisällöllisesti saat tiiviisti mahtumaan yhteen. Kiitos kannustavasta suht.!

        Voitko ristiina kommentoida tätä listaa ja oikaista Raamatun kera, jos väitteeni ovat mielestäsi vääriä:

        TÖRKEIMPIÄ VL-VALHEOPPEJA

        1. Vanhoillislestadiolaiset ovat ainoita oikeita ja Jumalalle kelpaavia uskovaisia.

        - Törkeää omavanhurskautta ja muiden uskovaisten vähättelyä. Tähän Raamattu ei anna mitään pohjaa.
        Vl-valheoppi.

        2. Jumala ei pysty suoraan antamaan syntejä anteeksi eikä pelastamaan ihmissielua - vain vl-henkilö voi antaa synnit anteeksi ja vain hänen kauttaan voi sielu pelastua.

        - Täyttä harhaa, jota Raamattu ei tue millään muotoa.
        Vl-valheoppi.

        3. Pyhä Henki toimii vain vl-herätysliikkeessä.

        - Täysin hihasta vetäisty harhaoppi.
        Vl-valheoppi.

        4. Pelkkä vl-herätysliike on Jumalan valtakunta.

        - Jyrkässä ristiriidassa Jeesuksen opetuksen kanssa.
        Vl-valheoppi.

        5. Raamattu kieltää ehkäisyn.

        - Raamattu ei missään kohtaa kiellä ehkäisyä.
        Vl-valheoppi.


      • ristiinalle:
        ristiina kirjoitti:

        No, taitanetko tietää hyvä kirjoittaja että väitteesi on kaukana totuudesta? Pedofiliatapauksia on vanhoillislestadiolaisiinkin lukeutuvissa perheissä, kyllä. Tehty tutkimus oli muuten 30 vuodelta, ja jos tuloksia verrataan valtaväestön lukuihin, on ko iljettävää tekoa ollut vain promille vanhoillislestadiolaisiin lukeutuvissa, kun taas normaalisti sitä väestössä on jopa 1-2 %. Vuosittain poliisille ilmoitetaan muistaakseni 2000-3000 tapausta Suomessa, näin olen kuullut poliisista. Muutenkaan uskomme ei perustu mainitsemiisi asioihin millään lailla, aivan nyt kyllä olet sekoittanut asiat. Pedofilia-jupakkaa en voi oikein muuten kommentoida, koska en asioista mitään tiedä.

        - Se on ystävät melkolailla auennut mulle niin tämä asia, että lestadiolaiset asetetaan mielellään koko yhteisömme omantunnon vartijoiksi, vaikka ei meistä kenestäkään siihen ole. Tämä näkyy työpaikallakin joskus. Jos joku uskovainen perhe/ihminen joutuu johonkin julkisyntiin, siis tekoon joka näkyy eli esille tulee, on se kuin lahja muulle kansalle. Lehdistökin rakastaa syntiin joutunutta ihmistä, kunhan se kurja vain kuuluu vanhoillislestadiolaiseen liikkeeseen. Tämä on jo aivan absurdit mittasuhteet saava, vainoamiseksikin kääntynyt ilmiö.

        Summa summarum - huvittaa tää keskustelu!! Rakkaat ihmiset, en viitsi enää oikoa vimmaista vihapuhetta. Menkää eka itseenne, ja lähestykää jos on asiallista asiaa. Jutellaan vaan, aika moni on halukas tietämään oikeasti elämästämme, ja ymmärrän, että moni väärintulkinta johtuu siitä että mielikuvitus täyttää tietämisen aukot.

        Tämän keskyustelupalstan ryhmistä löytyy lähinnä likapesiä, siltä se tuntuu ja näyttää. En halua olla tekemässä lisää näitä pesiä. Voiko asioista keskustella normaalilla tavalla, toisiamme kunnioittaen? - Johtuneeko sen vaikeudesta/mahdottomuudesta, että tällä suomi24palstalla ei juuri sellaista esiinny?

        Valehtelet silti silmät ja korvat täyteen puhdistaksesi vl-pedofiiliskandaalissa täydellisesti ryvettyneen yhteisönne olematonta mainetta.

        Suomessa paljastuu vuosittain 1000-1100 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, mutta viime vuonna (2011) vl-pedofiiliskandaalin räjähdettyä käsiin, luku nousi 1700:aan!

        Itse en pidä tuollaista kerskumisen aiheena, vaikka se teitä siellä seuroissanne niin paljon huvittaakin.


      • Brita Kajsa
        ristiina kirjoitti:

        Hei ja vielä sinä joka runoilet! Sulla on kyllä lahja tuossa, että sanat riimittelet nopsaan ja jopa sisällöllisesti saat tiiviisti mahtumaan yhteen. Kiitos kannustavasta suht.!

        Kiitos ihan itsellesi,
        kuuluu oikeasti,

        sillä ei useasti,
        kovin harvasti

        lasten ääni esillä,
        pimeillä vesillä

        haaksirikkoon,
        uskon vararikkoon

        aina vaara,
        sydämen maalla

        mennä,
        siis apuun ennä

        siksi muistutan,
        mieleesi teroitan:

        ethän lakkaa,
        nurkkaan pakkaa

        verbaalisesti hyvää,
        kirjoittaa pyhää

        pois unohda,
        vaan sanan muodolla

        sanan silloin,
        toisen tällöin

        kirjoitat ja muistutat,
        mieliimme teroitat

        totuutta aivan,
        maksaa vaivan

        ;)

        BK


      • etsivä-xx
        Melperi1 kirjoitti:

        Voitko ristiina kommentoida tätä listaa ja oikaista Raamatun kera, jos väitteeni ovat mielestäsi vääriä:

        TÖRKEIMPIÄ VL-VALHEOPPEJA

        1. Vanhoillislestadiolaiset ovat ainoita oikeita ja Jumalalle kelpaavia uskovaisia.

        - Törkeää omavanhurskautta ja muiden uskovaisten vähättelyä. Tähän Raamattu ei anna mitään pohjaa.
        Vl-valheoppi.

        2. Jumala ei pysty suoraan antamaan syntejä anteeksi eikä pelastamaan ihmissielua - vain vl-henkilö voi antaa synnit anteeksi ja vain hänen kauttaan voi sielu pelastua.

        - Täyttä harhaa, jota Raamattu ei tue millään muotoa.
        Vl-valheoppi.

        3. Pyhä Henki toimii vain vl-herätysliikkeessä.

        - Täysin hihasta vetäisty harhaoppi.
        Vl-valheoppi.

        4. Pelkkä vl-herätysliike on Jumalan valtakunta.

        - Jyrkässä ristiriidassa Jeesuksen opetuksen kanssa.
        Vl-valheoppi.

        5. Raamattu kieltää ehkäisyn.

        - Raamattu ei missään kohtaa kiellä ehkäisyä.
        Vl-valheoppi.

        Kas kun olet onnistunut keräämään kaikki ne asiat, joihin vl liikeessä ei uskota.
        1, Ei Kun kaikki, joilla on puhdas oppi. Sinulla on vain eri näkeymys siitä mikä on oikea puhda soppi.
        2. Ei vl niitä syntejä anna anteeksi.Anteeksianamuksen evankeliumi on siellä missä on puhda soppi. Eipä sitä Pyhää Henkeä tuonut Simon noitakaan vaikka varmasti samaa "mantraa" olisi hokenutkin.
        3. Pyhä Henki herättää ihmisen tunnon siellä missä herättää. Ihmisen tulee sen ohjaamana päätyä sinne missä on puhdas evankeliumi. Esimekkinä vaikka Cornelius.
        4. Jumalan valtakunta on näkymätön.
        5. Tässä ollaankin sitten siinä, että Raamatussa ei ole ehkäisykieltoa vaan Jumalan lahjana kyky saada lapsia. Ihminen täyttää Jumalan tahtoa niillä lahjoilla mitkä Jumala suo. Vaikeampaa asiaa ei ihmisellel elämässä anneta kuin Jumalan tahdon täyttäminen omassa elämässä. Siinä kun on se Jumlana tahdon kuulemisen vaikeus. Siitä kun on Raamatussa kaksi näkökulmaa johtuen siitä että kukaan ihminen ei sitä kykene tekemään, koska ihminen ei kykene täyttämään lakia. Sitä varten Raamatussa on vanhurskauttamisoppi sekä esim jakeet:
        Matt. 12:7
        Jos te ymmärtäisitte, mitä tämä tarkoittaa: 'Armahtavaisuutta minä tahdon, en uhrimenoja', te ette tuomitsisi syyttömiä. [Hoos. 6:6 ; Matt. 9:13]

        Minun omaan ymmärrykseeni ei mahdu miksi yksittäisiä asioita nostetaan ihmisen elämästä mittariksi, kun ihminnen ei kuitenkaan voi täyttää lakia koskaan. Uskovaisen ihmisen elämä on kokonaisuus.


      • Suvikristiina
        etsivä-xx kirjoitti:

        Kas kun olet onnistunut keräämään kaikki ne asiat, joihin vl liikeessä ei uskota.
        1, Ei Kun kaikki, joilla on puhdas oppi. Sinulla on vain eri näkeymys siitä mikä on oikea puhda soppi.
        2. Ei vl niitä syntejä anna anteeksi.Anteeksianamuksen evankeliumi on siellä missä on puhda soppi. Eipä sitä Pyhää Henkeä tuonut Simon noitakaan vaikka varmasti samaa "mantraa" olisi hokenutkin.
        3. Pyhä Henki herättää ihmisen tunnon siellä missä herättää. Ihmisen tulee sen ohjaamana päätyä sinne missä on puhdas evankeliumi. Esimekkinä vaikka Cornelius.
        4. Jumalan valtakunta on näkymätön.
        5. Tässä ollaankin sitten siinä, että Raamatussa ei ole ehkäisykieltoa vaan Jumalan lahjana kyky saada lapsia. Ihminen täyttää Jumalan tahtoa niillä lahjoilla mitkä Jumala suo. Vaikeampaa asiaa ei ihmisellel elämässä anneta kuin Jumalan tahdon täyttäminen omassa elämässä. Siinä kun on se Jumlana tahdon kuulemisen vaikeus. Siitä kun on Raamatussa kaksi näkökulmaa johtuen siitä että kukaan ihminen ei sitä kykene tekemään, koska ihminen ei kykene täyttämään lakia. Sitä varten Raamatussa on vanhurskauttamisoppi sekä esim jakeet:
        Matt. 12:7
        Jos te ymmärtäisitte, mitä tämä tarkoittaa: 'Armahtavaisuutta minä tahdon, en uhrimenoja', te ette tuomitsisi syyttömiä. [Hoos. 6:6 ; Matt. 9:13]

        Minun omaan ymmärrykseeni ei mahdu miksi yksittäisiä asioita nostetaan ihmisen elämästä mittariksi, kun ihminnen ei kuitenkaan voi täyttää lakia koskaan. Uskovaisen ihmisen elämä on kokonaisuus.

        """1, Ei Kun kaikki, joilla on puhdas oppi. Sinulla on vain eri näkeymys siitä mikä on oikea puhda soppi.""""----Jumalan edessä ei kelpaa minkään liikkeen oppi, vaan Jumalan vanhurskaus, Jeesuksessa Kristuksessa, joka otetaan uskossa Jeesukseen Kristukseen lahjaksi ja armosta vastaan Hänen sovintotyönsä tähden.

        """2. Ei vl niitä syntejä anna anteeksi.Anteeksianamuksen evankeliumi on siellä missä on puhda soppi. Eipä sitä Pyhää Henkeä tuonut Simon noitakaan vaikka varmasti samaa "mantraa" olisi hokenutkin."""-----Syntien anteeksisaamista ja sielun pelastusta on kaikkialla siellä, missä Kristus ja Kristuksen Sana saa Pyhän Henkensä kautta puhutella ihmisiä parannukseen ja syntien anteeksipyytämiseen.

        """3. Pyhä Henki herättää ihmisen tunnon siellä missä herättää. Ihmisen tulee sen ohjaamana päätyä sinne missä on puhdas evankeliumi. Esimekkinä vaikka Cornelius.""---Pyhä Henki kirkastaa aina Kristusta ja sinne Pyhä Henki ohjaa- Kristuksen luo.

        """4. Jumalan valtakunta on näkymätön. ""----Amen! ja ihmisrajoitusten ulkopuolella.

        ""5. Tässä ollaankin sitten siinä, että Raamatussa ei ole ehkäisykieltoa vaan Jumalan lahjana kyky saada lapsia. Ihminen täyttää Jumalan tahtoa niillä lahjoilla mitkä Jumala suo. Vaikeampaa asiaa ei ihmisellel elämässä anneta kuin Jumalan tahdon täyttäminen omassa elämässä. Siinä kun on se Jumlana tahdon kuulemisen vaikeus. Siitä kun on Raamatussa kaksi näkökulmaa johtuen siitä että kukaan ihminen ei sitä kykene tekemään, koska ihminen ei kykene täyttämään lakia. Sitä varten Raamatussa on vanhurskauttamisoppi sekä esim jakeet:"""
        ----Amen! Sitä varten on Raamatussa totisesti vanhurskauttamisoppi ja se Jumalan vanhurskaus tulee Raamatun mukaan uskosta Jeesukseen Kristukseen kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat, EROITUKSETTA, ei siis riipu liikkeestä, mihin kuuluu tai uskoo, vaan USKOSTA JEESUKSEEN KRISTUKSEEN, tunnustaen Hänet omaksi Herrakseen, vapaasti ja rohkeasti, että Hän on sinun elämäsi Herra.


      • etsivä-xx
        Suvikristiina kirjoitti:

        """1, Ei Kun kaikki, joilla on puhdas oppi. Sinulla on vain eri näkeymys siitä mikä on oikea puhda soppi.""""----Jumalan edessä ei kelpaa minkään liikkeen oppi, vaan Jumalan vanhurskaus, Jeesuksessa Kristuksessa, joka otetaan uskossa Jeesukseen Kristukseen lahjaksi ja armosta vastaan Hänen sovintotyönsä tähden.

        """2. Ei vl niitä syntejä anna anteeksi.Anteeksianamuksen evankeliumi on siellä missä on puhda soppi. Eipä sitä Pyhää Henkeä tuonut Simon noitakaan vaikka varmasti samaa "mantraa" olisi hokenutkin."""-----Syntien anteeksisaamista ja sielun pelastusta on kaikkialla siellä, missä Kristus ja Kristuksen Sana saa Pyhän Henkensä kautta puhutella ihmisiä parannukseen ja syntien anteeksipyytämiseen.

        """3. Pyhä Henki herättää ihmisen tunnon siellä missä herättää. Ihmisen tulee sen ohjaamana päätyä sinne missä on puhdas evankeliumi. Esimekkinä vaikka Cornelius.""---Pyhä Henki kirkastaa aina Kristusta ja sinne Pyhä Henki ohjaa- Kristuksen luo.

        """4. Jumalan valtakunta on näkymätön. ""----Amen! ja ihmisrajoitusten ulkopuolella.

        ""5. Tässä ollaankin sitten siinä, että Raamatussa ei ole ehkäisykieltoa vaan Jumalan lahjana kyky saada lapsia. Ihminen täyttää Jumalan tahtoa niillä lahjoilla mitkä Jumala suo. Vaikeampaa asiaa ei ihmisellel elämässä anneta kuin Jumalan tahdon täyttäminen omassa elämässä. Siinä kun on se Jumlana tahdon kuulemisen vaikeus. Siitä kun on Raamatussa kaksi näkökulmaa johtuen siitä että kukaan ihminen ei sitä kykene tekemään, koska ihminen ei kykene täyttämään lakia. Sitä varten Raamatussa on vanhurskauttamisoppi sekä esim jakeet:"""
        ----Amen! Sitä varten on Raamatussa totisesti vanhurskauttamisoppi ja se Jumalan vanhurskaus tulee Raamatun mukaan uskosta Jeesukseen Kristukseen kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat, EROITUKSETTA, ei siis riipu liikkeestä, mihin kuuluu tai uskoo, vaan USKOSTA JEESUKSEEN KRISTUKSEEN, tunnustaen Hänet omaksi Herrakseen, vapaasti ja rohkeasti, että Hän on sinun elämäsi Herra.

        Suvikristiinalle aloitan kohdasta 1.

        kirjoitat olevasi vl

        suvikristiina
        3.6.2012 11:41
        0
        Sulje
        Kaipaamme omaan liikkeeseemme uudelleen L.L.Laestadiuksen kaltaista herätystä, että katseemme kiinnittyisivät Jeesukseen Kristukseen ja Hänen kauttaan tulevaan armoon ja syntien anteeksiantamukseen ja elämään.

        Keskustellaan sitten kristinopista suvikristiina ja pelastuksesta ja vanhoillislestadiolaisesta opista.

        Onko kaste vältttämätön pelastukselle?
        Kastetaanko vauvat?

        Kerropa nyt meille mitä oppia sinä uskot nimittäin on kyse vanhurskauttamisesta ja pelastuksesta nyt sitten. Kysynpä "vanhana luterilaisuuden kasvattina", josko antautuisit keskusteluun jostakin muusta kuin siitä yhdestä ainoasta Raamatun jakeesta. Mitenkä on uskosi sakramentteihin?


      • Suvikristiina
        etsivä-xx kirjoitti:

        Suvikristiinalle aloitan kohdasta 1.

        kirjoitat olevasi vl

        suvikristiina
        3.6.2012 11:41
        0
        Sulje
        Kaipaamme omaan liikkeeseemme uudelleen L.L.Laestadiuksen kaltaista herätystä, että katseemme kiinnittyisivät Jeesukseen Kristukseen ja Hänen kauttaan tulevaan armoon ja syntien anteeksiantamukseen ja elämään.

        Keskustellaan sitten kristinopista suvikristiina ja pelastuksesta ja vanhoillislestadiolaisesta opista.

        Onko kaste vältttämätön pelastukselle?
        Kastetaanko vauvat?

        Kerropa nyt meille mitä oppia sinä uskot nimittäin on kyse vanhurskauttamisesta ja pelastuksesta nyt sitten. Kysynpä "vanhana luterilaisuuden kasvattina", josko antautuisit keskusteluun jostakin muusta kuin siitä yhdestä ainoasta Raamatun jakeesta. Mitenkä on uskosi sakramentteihin?

        Enkö ole kyllin selvästi jo ilmaissut mihin minä uskon ja enkö ole juuri kirjoittanut miten ihminen vanhurskautuu ja pelastuu? Uskon niinkuin jo Maaningan suviseurojen julkilausumassa hyväksyttiin: Vain yksin usko Kristukseen vanhurskauttaa ihmisen. Tästä olen jo monta kertaa kirjoittanut ja yrittänyt kirjoituksillani vakuuttaa omaa näkemystäni ja uskoa tähän. Kaikkein eniten minua lohduttaa ja vakuuttaa tästä itse Jumalan erehtymätön Sana, RAAMATTU, joka puhuu tästä samasta uskosta, pelastavasta uskosta Jeesukseen Kristukseen yli 40 kertaa. Tässä muutamia kohtia, joihin uskon niinkuin itse Raamattu ne sanoo:

        Mark. 16:16
        Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
        Joh. 3:15
        että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.
        Joh. 3:16
        Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
        Joh. 3:18
        Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
        Joh. 3:36
        Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä."
        Joh. 5:24
        Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.
        Joh. 6:35
        Jeesus sanoi heille: "Minä olen elämän leipä; joka tulee minun tyköni, se ei koskaan isoa, ja joka uskoo minuun, se ei koskaan janoa.
        Joh. 6:40
        Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä."
        Joh. 6:47
        Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä.
        Joh. 11:25
        Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut.
        Joh. 11:26
        Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?"
        Joh. 12:44
        Mutta Jeesus huusi ja sanoi: "Joka uskoo minuun, se ei usko minuun, vaan häneen, joka on minut lähettänyt.
        Joh. 12:46
        Minä olen tullut valkeudeksi maailmaan, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen.
        Joh. 14:12
        Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö,
        Ap. t. 10:43
        Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."

        Tosi vakuuttavaa tekstiä, mitä merkitsee usko Jeesukseen Kristukseen. Lapsen lailla uskon näin niinkuin Raamattu sanoo, sanooko kuka tai ketkä muuta tahansa: Luotan Jumalan sanaan ja uskon Herraani Jeesukseen Kristukseen: yksin Hänen sovintotyönsä kautta hankittuun lahjavanhurskauteen, minulle, sinulle, meille kaikille lahjaksi, armosta ja uskosta Häneen syntien anteeksisaamiseksi.


      • Suvikristiina
        Suvikristiina kirjoitti:

        Enkö ole kyllin selvästi jo ilmaissut mihin minä uskon ja enkö ole juuri kirjoittanut miten ihminen vanhurskautuu ja pelastuu? Uskon niinkuin jo Maaningan suviseurojen julkilausumassa hyväksyttiin: Vain yksin usko Kristukseen vanhurskauttaa ihmisen. Tästä olen jo monta kertaa kirjoittanut ja yrittänyt kirjoituksillani vakuuttaa omaa näkemystäni ja uskoa tähän. Kaikkein eniten minua lohduttaa ja vakuuttaa tästä itse Jumalan erehtymätön Sana, RAAMATTU, joka puhuu tästä samasta uskosta, pelastavasta uskosta Jeesukseen Kristukseen yli 40 kertaa. Tässä muutamia kohtia, joihin uskon niinkuin itse Raamattu ne sanoo:

        Mark. 16:16
        Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
        Joh. 3:15
        että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.
        Joh. 3:16
        Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
        Joh. 3:18
        Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
        Joh. 3:36
        Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä."
        Joh. 5:24
        Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.
        Joh. 6:35
        Jeesus sanoi heille: "Minä olen elämän leipä; joka tulee minun tyköni, se ei koskaan isoa, ja joka uskoo minuun, se ei koskaan janoa.
        Joh. 6:40
        Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä."
        Joh. 6:47
        Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä.
        Joh. 11:25
        Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut.
        Joh. 11:26
        Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?"
        Joh. 12:44
        Mutta Jeesus huusi ja sanoi: "Joka uskoo minuun, se ei usko minuun, vaan häneen, joka on minut lähettänyt.
        Joh. 12:46
        Minä olen tullut valkeudeksi maailmaan, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen.
        Joh. 14:12
        Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö,
        Ap. t. 10:43
        Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."

        Tosi vakuuttavaa tekstiä, mitä merkitsee usko Jeesukseen Kristukseen. Lapsen lailla uskon näin niinkuin Raamattu sanoo, sanooko kuka tai ketkä muuta tahansa: Luotan Jumalan sanaan ja uskon Herraani Jeesukseen Kristukseen: yksin Hänen sovintotyönsä kautta hankittuun lahjavanhurskauteen, minulle, sinulle, meille kaikille lahjaksi, armosta ja uskosta Häneen syntien anteeksisaamiseksi.

        Vastausta (jatkoa) etsivä-xx:lle:

        Minä en usko sakramentteihin (Ei Raamattukaan kehoita siihen), vaan minä uskon Jeesukseen Kristukseen. Uskon niinkuin olen sanonut lapsen lailla myös siihen, mitä Raamattu sanoo kasteesta:

        Mark. 16:16
        Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Tässä selvästi sanotaan, että kaste ei pelasta, vaan (taas kerran) usko Jeesukseen Kristukseen.

        Ja mitä tulee ehtoolliseen, niin Raamattu sanoo:

        Matt. 26:26-28

        26 Ja heidän syödessään Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi opetuslapsillensa ja sanoi: "Ottakaa ja syökää; tämä on minun ruumiini".
        27 Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille ja sanoi: "Juokaa tästä kaikki;
        28 sillä tämä on minun vereni, liiton veri, joka monen edestä vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi.

        Taas kerran tässä tulee esiin: kenen veri eli kuka on syntien Anteeksiantaja, kuka on tehnyt liiton Jumalan kanssa, sopinut keiden puolesta ja kuka on se TODELLINEN VÄLIMIES ihmisten ja Jumalan välillä. Koko Raamattu alusta alkaen ennustaa ja julistaa tästä Jumalan Armolahjasta meille: JEESUKSESTA KRISTUKSESTA, läpi koko Raamatun puhutaan vain yhdestä nimestä, jossa pelastutaan: Jeesuksesta Kristuksesta.Raamatussa ei puhuta mistään muusta syntien anteeksisaamisesta ja pelastuksesta kuin syntien anteeksisaamnen ja pelastus JEESUKSESSA KRISTUKSESSA ja senpä vuoksi myös meillä aina synninpäästössä vakuutetaan seuroissa Jeesuksen nimessä ja veressä, koska vain siinä: uskossa Jeesukseen Kristukseen on todellinen anteeksianto.

        Jokainen voi testata Raamatun lukemalla sitä, että kuinka monessa kohtaa Raamattu puhuu siitä, että ihminen pelastuu uskomalla sakramentteihin tai kuinka monta kertaa apostolit kehoittavat uskomaan synninpäästön julistukseen kun taas verrataan kuinka monta kertaa he kehoittivat uskomaan itse syntien Anteeksiantajaan ja pelastukseen Hänessä.


      • etsivä-xx
        Suvikristiina kirjoitti:

        Vastausta (jatkoa) etsivä-xx:lle:

        Minä en usko sakramentteihin (Ei Raamattukaan kehoita siihen), vaan minä uskon Jeesukseen Kristukseen. Uskon niinkuin olen sanonut lapsen lailla myös siihen, mitä Raamattu sanoo kasteesta:

        Mark. 16:16
        Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Tässä selvästi sanotaan, että kaste ei pelasta, vaan (taas kerran) usko Jeesukseen Kristukseen.

        Ja mitä tulee ehtoolliseen, niin Raamattu sanoo:

        Matt. 26:26-28

        26 Ja heidän syödessään Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi opetuslapsillensa ja sanoi: "Ottakaa ja syökää; tämä on minun ruumiini".
        27 Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille ja sanoi: "Juokaa tästä kaikki;
        28 sillä tämä on minun vereni, liiton veri, joka monen edestä vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi.

        Taas kerran tässä tulee esiin: kenen veri eli kuka on syntien Anteeksiantaja, kuka on tehnyt liiton Jumalan kanssa, sopinut keiden puolesta ja kuka on se TODELLINEN VÄLIMIES ihmisten ja Jumalan välillä. Koko Raamattu alusta alkaen ennustaa ja julistaa tästä Jumalan Armolahjasta meille: JEESUKSESTA KRISTUKSESTA, läpi koko Raamatun puhutaan vain yhdestä nimestä, jossa pelastutaan: Jeesuksesta Kristuksesta.Raamatussa ei puhuta mistään muusta syntien anteeksisaamisesta ja pelastuksesta kuin syntien anteeksisaamnen ja pelastus JEESUKSESSA KRISTUKSESSA ja senpä vuoksi myös meillä aina synninpäästössä vakuutetaan seuroissa Jeesuksen nimessä ja veressä, koska vain siinä: uskossa Jeesukseen Kristukseen on todellinen anteeksianto.

        Jokainen voi testata Raamatun lukemalla sitä, että kuinka monessa kohtaa Raamattu puhuu siitä, että ihminen pelastuu uskomalla sakramentteihin tai kuinka monta kertaa apostolit kehoittavat uskomaan synninpäästön julistukseen kun taas verrataan kuinka monta kertaa he kehoittivat uskomaan itse syntien Anteeksiantajaan ja pelastukseen Hänessä.

        Minä kysyin sitä siksi että peräänkuuluta lestadiuksen aikaista lestadioalisuutta. Siinä on suhde sakramentteihin "omanalisensa" ja omanlaisensa suhteessa esim vapaakirkkoon tai helluntailaisiin. Tässä on hyvä puhe siitäkin aiheesta lauantain ensimmäinen puhe Jämsän opistoseuroissa.
        http://www.jamsanopisto.fi/jkrko/seuraohjelma.jkrko

        Puhe tekee hyvää myös monen vanhoillislestadiolaisen kuunnella jos ei ole kuullut.

        Jos kasteopetus ei olisi tätä, olisin varmaankin lähtenyt kauas niistä, joiden uskon sisältö ja mittari on ulkonäkö, mikä minulle ei lestadiolaiseksi syntyneelle on tästä ulkonäköuskon asiasta vain "kammo" sitä kohtaan.


    • >> Näiden nettikirjoittelujen perusteella me vanhoillislestadiolaisiksikin kutsutut olemme siis lapsenraiskaajia, aivopestyjä, sovinistisia alistajia, uskonnon uhreja, ylpeitä, ulkokullaisia, lasten heitteillejättäjiä ja hyväksikäyttäjiä. En tunnista näistä kirjoituksista sen paremmin itseäni, perhettäni tai ystäviänikään. > viha, joka näyttää olevan uskosta luopuneille vääjäämätön kaveri, aivan kuin he tarvitsisivat sitä katkeruuteen asti voimakseen

      • Normipuhetta

        "Eikö entisten vl:ien yleistäminen "katkeriksi", tms. ole vihapuhetta?!? "

        Ei tietenkään ole vihapuhetta vaan ihan normaalia puhetapaa.
        Tätä sanaahan on käyttänyt liikkeen johtohenkilökin lähtemisen armon saaneista.


    • Sola Scripta

      "Opista on turha kiistellä, koska ei se järjellä avaudu koskaan."

      Teikäläinen pappi Tuomas palola sanoi YLEn Horisontti ohjelmassa, että nykyisellä lestadiolaisuudella ei ole mitään varsinaista oppia, vaan se syntyy ja luodaan seurapuheissa.

      Teidän oppi on siis "ilmassa". Puhujat kehittelee sitä milloin mihinkin suuntaan.

      Kristityille on olemassa Lutherin ohje: Uskon tulee perustua yksin Raamattuun. Tämä on teille lestadiolaisille siis vieras ajatus.

    • Ruisleivän purija

      Nykyään on muotia leimata ihan normaali julkinen arviointi ja kritiikki muka "vihapuheeksi".

      Uskonnollisten yhdistysten toiminta tapahtuu julkisesti. Liikkeiden tulee noudattaa Suomen lakeja toiminnassaan. Niiden toimintaa on kenen hyvänsä lupa arvostella, sen takaa perustuslaki.

      Arvostelun tulee tietenkin olla asiallista.

    • Merkit ovat vakavat

      Amadalle sen verran puheena olevasta aiheesta, että mielenterveyden järkkymisen taistalla taitaa olla ulkoa
      päin väkisin henkilöön tuotu "kristilliyys".

      Hengellistä ja henkistä väkivaltaa on tehostettu erottamalla liikkeen keskusjohdon käsityksistä poikkeavat henkilöt väkivaltaisesti yhteisön piiristä. Tästä huolimatta, vaikka merkit ovat täysin vastaansanomattomia, liikkeessä ei ole havaittu huomaamaan kuka liikettä todellisuudessa johtaa.

      Jumala kun on rakkaus ja rakkaus ei hylkää yhtäkään Jumalan luomaa ihmistä.

      Tuomitseminen helvettiin. Onneksi Jumala on sanassaan sulkenut selvästi tämän vaihtoehdon pois, ja kadotustuomion lausujaa odottaa kadotus.

      Siksi onkin hyvin tärkeätä, että ketään ei pakoteta omaksumaan sellaisia elämänarvoja joita hän ei itse sisimmässään hyväksy ja omaksu.

    • Suvikristiina

      ""Aivan uppo-outo ihminen alkaa hetikohta haista tavatessa tutulta, jos hällä on sama usko sydämessään. Kutsumme sitä tallin hajuksi.:)"""

      Ainoa ikävä puoli tässä vaan on se, että se tallin haju tarkoittaa enemmänkin SRK:n luoman vanhoillislestadiolaisuuden hajua kuin aitoa Kristuksen tuoksua. Tämä tuli taas kerran hyvin näkyviin Lopen suviseuroissa, kun Kristustuoksuinen Jyrki Rauhalan saarna ei ollutkaan monien mielestä riittävästi "tallinhajuista".

      Meidän vl:ien on muistettava, että aito lestadiolainen saarna on Kristuskeskeistä, koska itse evankeliumin focus on Kristus. Tästä L.L.Laestadius saarnasi. Se on sitä aidointa "tallinhajua" kun saarnataan syntien anteeksiantamusta ja pelastusta YKSIN KRISTUKSESSA, ei tallissa.

    • 9+9

      Oikein kirjoitat Suvikristiina! Me saarnaajatkin julistamme aina synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, emmekä omissa nimissämme, koska usko vain Jeesukseen Kristukseen, syntien Anteeksiantajana ja Sovittajana vanhurskauttaa ihmisen.

    • 191919
    • SRK tuhoaa ihmisiä!

      Te vl-uskovaiset ja keskusjohtonne olette kyllä puuttuneet erittäin tehokkaasti kaikkiin "jumalanvaltakunnan tervaajiin", kuten Johanna Hurtigin työhön. Saitte neljän vuoden aktiivisen painostuksen, vainoamisen, uhkailun ja juoruilun jälkeen ajettua hänet yhteisöstänne.

      Oletko tyytyväinen "saavutuksiisi"?

    • +Catholic+

      Katolista kirkkoa on haukuttu Suomessa 1500-luvulta. Mitähän lestadiolaiset meistäkin lapsilleen kertovat??!

      • etsivä-xx

        Sinulla ei ole uskon asiat nyt kohdallaan. Syntyperäisllä katolisilla ei ole sinun ongelmaasi eivätkä he "vaella" luterilaisilla nettipalstoilla itkemässä 1500-luvun uskonpuhdistuksen perään. Jo olet kääntynyt kaoliseen uskoon miksie et saa siellä sielunrauhaa? Onko niin että siellä ei ollutkaan se äitikirkon syli niin lämpöinen eli ihmissuhteet eivät olekaan niin helppoja kuin ajattelit. Ihan oikeesti. Katliselle kirkolle on ihan sama mitä jossakin luterilaisen kirkon herätysliikkeessä heistä ajatellaan.

        Voisithan sinä kuunnella seuroja netistäkin. Minä saatan käydä katosine kirkon messussakin (en ehtoollisella) jos se sattuu kohdalle. Luterilaisen kirkon nykyinen messukaava ei poikkea katolisesta. Luettu Raamatunteksti on sama. kun luterilaisen kirkon saarna ei aina vastaa oman herätysliikkeen tulkintaa väliäkö sillä jos kuuntelee katolisen messun. En kuitenkaan tunnusta katolista oppia jo alkaen sakramenttien määrästä ja vanhurskauttamisopista. Ehtoollisellakin jakoivat viimeksi vain leivän kun oikea ehtoollinen on molemmat muodot Jeesuksen ruumis ja veri on molemmat tarkoitettu kaikille, tämänhän nykyinen katolinen kirkko periaatteessa jo salliikin, mutta käytännössä näyttää olevan toinen käytäntö.


    • Jeesus on Tiemme

      """Taas kerran tässä tulee esiin: kenen veri eli kuka on syntien Anteeksiantaja, kuka on tehnyt liiton Jumalan kanssa, sopinut keiden puolesta ja kuka on se TODELLINEN VÄLIMIES ihmisten ja Jumalan välillä. Koko Raamattu alusta alkaen ennustaa ja julistaa tästä Jumalan Armolahjasta meille: JEESUKSESTA KRISTUKSESTA, läpi koko Raamatun puhutaan vain yhdestä nimestä, jossa pelastutaan: Jeesuksesta Kristuksesta.Raamatussa ei puhuta mistään muusta syntien anteeksisaamisesta ja pelastuksesta kuin syntien anteeksisaamnen ja pelastus JEESUKSESSA KRISTUKSESSA ja senpä vuoksi myös meillä aina synninpäästössä vakuutetaan seuroissa Jeesuksen nimessä ja veressä, koska vain siinä: uskossa Jeesukseen Kristukseen on todellinen anteeksianto."""

      Kyllä taas kerran liikutuin, kun luin kirjoituksesi Suvikristiina. Olen sanonut aikaisemminkin, että on hyvä, että meidän vl:ien keskuudessa on vielä niitä, jotka uskaltavat pysyä pois SRK:n julistamalta linjalta ja pidättäytyvät aidossa vanhoillislestadiolaisessa uskossa, jossa kulmakivinä uskon suhteen olivat Raamattu ja Jeesus Kristus.

    • ristiina

      Hyvä Suvikristiina,
      kautta aikojen on Jumalan seurakunnassa kuolleet oksat nousseet sotaan elävää seurakuntaa vastaan. Ei heillä ole huoli kansojen pelastuksesta eikä Perkeleen vallan murtamisesta tässä maailmassa, ja lieneekö heillä janoakaan enää sen vertaa, että pysyisivät elävän viinipuun ytimessä kiinni. Saara-äidin hoiva ei kelpaa, vaan se nimetään vanhoillislstadiolaisten saarnaajien mielipiteeksi; tämä on älytöntä. Ei kukaan SRK:n päälle usko, eikä SRK:ssa tehtaila mitään oppirakennelmia, vaan Pyhä Henki kullekin puhujaveljelle, jos hän elävässä yhteydessä viinipuuhun on, avaa Jumalan sanaa ja ilmoitusta kokonaisuuten, siitä mitään poisottamatta tai siihen mitään lisäämättä.

      Eriseuroilla tämä valtakunta on peitetty, näinhän se näyttää aina vain olevan, ja se surettaa kovin. Kun rakkaus karkaa, se karkaa kokonaan.

      Mutta vielä haluan sanoa ennen kuin tästä lopullisesti poistun, että Kristus syntyi tallissa, ja mielelläni minä tallille haisen. Miten mielelläni minä haluaisin taidollisesti puhua, vaan en taida siihen kyetä. Voin vain tuntoni jkertoa, että olen sinusta huolissani nyt, samoin niin monesta muusta jotka horjuen joukossamme seisotte.

      Mainitsit erään suviseurapuheen. Koska eräs ystäväni mainitsi kuulleensa yhdessä suviseurapuheessa eriseuran äänen, ja koska täm ihan uteliaisuuttani nyt netistä. Tiedätkö, kyllä se oli kylmää kyytiä. Ei puhuja tainnut Kristuksen tuoksusta paljoa tietää. Aivan kummallisesti hän myös sortui opettamaan, ja iloinen olen kun kerrot, että moni oli sitä sairastanut; varmasti asia on Rauhalalle itselleen tuotu sellaisenaan ja häntä rakkaasti asiasta hoidettu. Luin eteenpäin puheen tekstikohtaa ja havaitsin, että hän jätti pois tärkeimmät avaavat kohdat tuosta Paavalin kirjeestä, mutta en niitä nyt ryhdy tänne sijoittamaan. Raamatun sana on liian pyhää täällä revittäväksi ja kiisteltäväksi. Hyryä mukaillen: Vain kuollut usko on muuttunut mielipiteeksi.

      Olen pelästynyt täällä näkyvää kirjoittelua sen pimeyden vuoksi, etenkin kun kirjoittajat uskovaisiksi esiintyvät. Tämä taitaa koko suomi24-vanhoillislestadiolaisuutta käsittelevät palstat olla täynnä harhailevien tekstejä. En tänne enää tule jotta ette mua saisi raadeltua, jos ihan kaanaankielellä yritän pelästystäni avata. Ja sinä etsivä epäuskoinen rakas: tule seuroihin kuulemaan puhtaaksi tekevää, elävää Jumalan sanaa ja selitystä.

      • "Tämä taitaa koko suomi24-vanhoillislestadiolaisuutta käsittelevät palstat olla täynnä harhailevien tekstejä."

        Kirjoitat normaalia vl-KORSKAA ja vl-OMAVANHURSKAUTTA. Mutta siihenhän sinut on opetettu.

        "tule seuroihin kuulemaan puhtaaksi tekevää, elävää Jumalan sanaa ja selitystä."

        Jopa olet sekaisin!


      • etsivä-xx

        voi Ristiina kun minä en tunne tallinhajua teistä kummastakaan en sinusta enkä suvikristiinasta. Tallinhaju syntypeäisille vanhoillislestadiolaisille ei tule raamatusta vaan siinä on iso osa suljetun yhteisön tapoja. Niistä siinä seurapuheessa oli kysymys. Siitä että sellainenkin, joka ei ole koskaan muuttumassa tapojen ja suvun perinnön osalta vanhoillislestadiolaiseen kuosiin, saa vaikka Tuomaan uskolla kulkea mukana ja joskus tuntea että puhutaan sitä oman lapsuuden tuttua keiltä kaanaan kielen sijaan. Helluntaina luvattiin, että sanaa julistetaan jokaisen omalla äidinkielellä, minulle se on eri kieli kuin sinulle. Siitäkin siinä saarnassa haluttiin sanoa. Olisin todellakin kiinnostunut tietämään mitä tarkoitat "Luin eteenpäin puheen tekstikohtaa ja havaitsin, että hän jätti pois tärkeimmät avaavat kohdat tuosta Paavalin kirjeestä".

        Erona suvikristiinaan on kuitenkin, että minä uskon, että siihen että Cornelius haetutti Pietarin oli todellinen tarve. Tästäkin puhuttiin sinnä puheesa mihin aiemmin ketjussa jo viittasin lauantain ensimmäinen puhe Jämsän opistoseuroissa.
        http://www.jamsanopisto.fi/jkrko/seuraohjelma.jkrko


    • Kari Taiminen

      Hyvä ristiina! Sinun kirjoituksesi on jotenkin kovanlaatuista ja eroaa kovin Suvikristiinan kirjoitteluista, että neuvoisin sinua tarkasti kiinnittämään huomiota siihen, että oletko oksana SRK:n viinipuussa, etkä oksana Kristus-viinipuussa.

      Rakkaudella Kari

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mulla on paikat märkinä

      Olen mies nyt vastaanottavaisessa tilassa.
      Ikävä
      53
      3827
    2. Taasko on ammuskeltu kaupungilla

      Mitä,mitä,mitä??? Tämä ei vetele!
      Kokkola
      61
      2324
    3. Ihmettelen sinua... En koskaan päässyt

      Selvyyteen että minkälainen olet pohjimmiltasi, mitä haluat minusta. Nyt näyttää että olet myös tosi hyvä valehtelija. E
      Ikävä
      77
      1621
    4. Nuorille miehille kasvavat nyt naisten sormet

      Nuorten miesten feminiinisyys lisääntyy myös tässä suhteessa https://yle.fi/a/74-20103869
      Maailman menoa
      143
      1488
    5. Pääministeri hillatorilla kun olis pitänyt olla...

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000010638113.html Loppuiko puhti, osaaminen vai onko pääministerillä ylivoimainen e
      Maailman menoa
      227
      1301
    6. Suden aamukahvi

      Huomenta tähänkin päivään. 🌻😊🌞☕❤️ Today is tomorrow's yesterday 🍁
      Ikävä
      40
      1288
    7. miten kerron?

      niin eli miten kerron sen että tykkään hänestä
      Ihastuminen
      16
      1099
    8. Hei, sie, J-mies

      Hali ja pusu 🤭
      Ikävä
      30
      1054
    9. Mikä kaivatussasi kiehtoo?

      Äly vai ulkonäkö
      Ikävä
      31
      954
    10. Koira on ihmisen paras ystävä, mutta myös kallis - Oletko sinä maksanut maltaita eläinlääkärillä?

      Oletko sinä maksanut maltaita koirasi tai lemmikkisi hoidosta eläinlääkärillä? Nyt selvityksessä eläinlääkäreiden velo
      Lemmikit
      31
      934
    Aihe