Vuosilomien lauantait?

ei laskupäätä

Hei!

Kaipaisin neuvoa lauantaiden laskemisessa lomapäiviksi vuosilomia pidettäessä. Ymmärsin että jos pitää täyden lomaviikon (ma-su) lomapäiviä kuluu 6pv. Entäs vajailta viikoilta?

Kesälomani aikana minut kutsuttiin viimeisellä viikolla yhdeksi arkipäiväksi takaisin töihin. Lasketaanko silloin tältä ns. vajaalta viikolta myös lauantai lomapäiväksi? Menikö minulla sillä viikolla siis 4 vai 5 lomapäivää?

Entä miten on vuodenvaihteessa, jos lomaa pidetään 24.12.2012-2.1.2013.
Jouluviikon to ja pe lasketaan lomapäiväksi, entäs se lauantai? Uudenvuodenaatto taitaa kuluttaa myös yhden lomapäivän.

10

6415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kohtalaiska

      Ne molemmat on lomapäiviä.

      Ns. lauantaisääntöä laki ei tunne. Ainoastaan vuosiloman ajankohta ratkaisee sen, kuinka monta lauantaita lomaan kuuluu. Lomaan ei siis tarvitse sisältyä tiettyä määrää lauantaipäiviä. http://www.erto.fi/tyosuhdeopas/vuosiloma/loman-pitaeminen

      Työnantaja ei saa ilman työntekijän suostumusta määrätä vuosilomaa alkavaksi työntekijän vapaapäivänä, jos tämä johtaa lomapäivien vähenemiseen. Kolme päivää tai sitä lyhyempää loman osaa ei saa ilman työntekijän suostumusta antaa niin, että lomapäivä sattuisi työntekijän työvuoroluettelon mukaiseksi vapaapäiväksi. (Vuosilomalaki 24 § 1 mom.)

      Kun sinut kutsuttiin töihin kesken loman, se tarkoitti käytännössä sitä, että sovit työnantajan kanssa keskeyttäväsi lomasi siksi päiväksi ja samalla sovit, millä ehdoilla menit silloin töihin. Vai etkö sopinut? Jos et sopinut, niin varmaan suostuit silloin siihen korvaukseen (0?), mitä työnantaja ehdottaa. Kannattaisikohan ottaa asia puheeksi pomon kanssa?

    • cci~

      Viikko 52 tänä vuonna kuluttaa 4 lomapäivää, eli lauantai lasketaan myös lomapäiväksi. Viikolla 1 uudenvuodenaatto kuluttaa lomapäivän myös, tietysti.

      Siis kun olet lomalla 24.12.2012-2.1.2013 sinulta kuluu kuusi lomapäivää.

    • sdgfagdf

      Jaa, millähän perusteella viikko 52 kuluttaa 4 lompäivää?

    • 3

      Vuosilomalaki 4 § Määritelmät
      Tässä laissa tarkoitetaan:
      ...
      3) arkipäivällä muita viikonpäiviä kuin sunnuntaita, kirkollisia juhlapäiviä, itsenäisyyspäivää, jouluaattoa, juhannusaattoa, pääsiäislauantaita ja vapunpäivää

      Viikolla 52 on
      24 jouluaatto ei ole arkipäivä
      25 joulupäivä ei ole arkipäivä
      26 tapaninpäivä ei ole arkipäivä
      27 arkitorstai on arkipäivä
      28 arkiperjantai on arkipäivä
      29 arkilauantai on arkipäivä
      30 sunnuntai ei ole arkipäivä

      Lomapäiviä kuluu 3

    • ymmyrkäinen

      Voisko joku vielä valaista, mitä ero näillä on?:

      Esimerkki 1: Henkilö pitää lomaa koko pääsiäisviikon, maanantaista sunnuntaihin. (Vuonna 2012: 2.-8.4) Vuosilomaa kuluu neljä päivää (maanantai - torstai).

      Esimerkki 2: Henkilö on sopinut pitävänsä lomaa täyden kalenteriviikon 3.-9.12.2012, jossa itsenäisyyspäivä osuu torstaille 6.12.2012.
      Tällöin häneltä kuluu lomaa kaikki kyseisen viikon arkipäivät eli viisi lomapäivää (maanantai, tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai)

      Molemmissa tapauksissahan kokonaiseen viikkoon sisältyy yksi pyhäpäivä ma-pe välillä (1. Perjantai 6.4 / 2. Torstai 6.12.).
      Kuitenkin noissa kuluu päiviä 4 vs. 5.
      Ei tajua...

      • se on se pääsiäisla

        Pääsiäisviikolla lomapäiviksi ei lasketa pitkäperjantaita ja sitä seuraavaa pääsiäislauantaita (eikä tietenkään sunnuntaita). Normiviikolla kuluu 6 lomapäivää, pääsiäisviikolla 6-2 = 4. Pääsiäislauantaista on säädetty vuosilomalaissa!

        Itsenäisyyspäiväviikolla lomapäiväksi ei lasketa itsenäisyyspäivää (to). Muut arkipäivät (ma-la) kuluttavat lomapäiviä eli 6-1=5 lomapäivää kuluu.


    • Jokerit19

      Miten tuo laskenta toimii, jos pitää omia vapaita. Esim otan ylimääräistä lomaa perjantain ja maanantain. Monta päivää työnantaja vähentää palkasta ??

      • palkanlaskijana

        Palkattomia päiviä ovat vain työpäivät eli tuo perjantai ja maanantai edellytäen ettet tee vuorotyötä ja viikonloppuja. Jos taas teet vuorolistan mukaan töitä ja tuolle ajanjaksolle sinulle on merkattu töitä kaikille päiville perjantai - maanantai ja otatkin ne palkattomana niin se on sitten 4 päivää. "Normaalissa päivätyössä" se on 2 päivää


      • huonohkosti

        Meidän kuukausipalkkaisten palkasta menee tuommoisessa tapauksessa pe, la, su ja ma eli neljän paivän palkka. Paiväpalkka lasketaan kk-palkka jaettuna ko. kuukauden kalenteripäivillä. Muualla voi olla paremmin.


      • lomansa ansainnut
        palkanlaskijana kirjoitti:

        Palkattomia päiviä ovat vain työpäivät eli tuo perjantai ja maanantai edellytäen ettet tee vuorotyötä ja viikonloppuja. Jos taas teet vuorolistan mukaan töitä ja tuolle ajanjaksolle sinulle on merkattu töitä kaikille päiville perjantai - maanantai ja otatkin ne palkattomana niin se on sitten 4 päivää. "Normaalissa päivätyössä" se on 2 päivää

        Meillä luultavasti tuntikorttijärjestelmämme laskee automaattisesti lomapäivät ja lauantai myös. Kun olen pitänyt to-pe vapaana, niin lauantaikin on mennyt lomapäiväksi, että kannattaa olla tarkkana ettei kyseteta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe