Vuokratyö ja lomat?

....

Kertyykö vuokratyössäkin palkallista lomaa? Olen ollet vuokratyössä noin 6kk ja sopimus on määräaikainen, 0-37,5 tuntia viikossa. Töitä on kuitenkin ollut hyvin, esim. nyt syksyllä täysiä viikkoja. Palkkalaskelmassa näkyy vain vuosilomakorvauksen kohdalla kertymät vuoden alusta.

7

5739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lomallalallaa

      Lomat kertyy 1.4-31.3 ja ne pidetään niinku aina seuraavan lomakautena.eli ens vuoden kesälomia on alettu keräämään 1.4.2012 lähtien.
      Vuosilomalaki / tes jota noudatatte osaa kertoa tarkemmin kuinka monta tuntia kuukaudessa töitä täytyy tehdä, jotta lomakertyy. Kaupanalalla se muistaakseni on 35h....tai sitten katotaan kuinka monena päivänä kk:ssa työssä olet....
      Mutta vilkaseppa sieltä tessin puolelta :)

    • Lomapoika

      Vuosiloma on palkallinen loma. Ts. vakityössä loma-ajalta saa tavallisen palkan ja lomarahan.
      Vuokratyön luonteesta johtuen, loma korvataan yleensä rahana. Kyse on ihan samasta asiasta, joka tapahtuu työntekijän sanoessa itsensä irti vaikkapa maaliskuussa. Tällöin ansaittu loma - jota ei voi pitää - maksetaan rahana.

      Vuokratyössä kukin sitten joko tuhlaa tai säästää lomakorvauksen pitääkseen lomaa. Tarkoitus on, että ko. korvauksella on haluamanaan ajankohtana ikään kuin palkallisella lomalla.

      Tiedän tapauksia, joissa ao. työntekijä onkin kuluttanut nuo lomarahat talven aikana, eikä sitä säästössä sitten ole, kun sitä tarvitaan. Vaatii tietenkin vähän omaa ajattelua ja ryhtiä.

    • ....

      Sitten kysyisin vielä sopimuksen uusimisesta. Sopimus uusittiin ja kestää maaliskuulle asti. Voinko tänä aikana kuitenkin purkaa sopimuksen ja siirtyä käyttäjäyrityksen omille kirjoille?

      • tuunarih

        Et voi. Ja todennäköisesti vuokrafirma on lisänny jonkin ehdon tehdessään sopimusta työnantajasi kanssa tuosta siirtymisestä.
        Työsopimuksessakin pitäisi olla maininta tuosta suoraan siirtymisestä työnantajasi palvelukseen....rippuu vuokrafirmasta. Omassani oli maininta, ettei kesken määräaikaisen sopimuksen loikita :)


    • Lomapoika

      Määräaikaista sopimusta ei voi purkaa kuin molemminpuoleisella suostumuksella.

    • hämminkisetämäkin

      Kyselin vuokrafirmalta, eli varsinaiselta työnantajaltani, milloin he maksavat lomakorvauksia, joita ei ole maksettu minulle nyt puoleentoista vuoteen. Vastasivat, että ei niitä maksetakaan kuin siinä tapauksessa, että päätän pitää lomaa tai työsuhde päättyy. Tässä on nyt vain sellainen erikoinen juttu, että (a) en ole aikeissa pitää lomia ja (b) työsuhteeni on jatkuvina toisiaan seuraavina pätkinä, eli paperilla se alkaa ja päättyy yhtenään (vaikka siis käytännössä jatkuu keskeytyksettä). Työnantajan tulkinnan mukaan työsuhde ei kuitenkaan missään vaiheessa katkea, vaan jatkuu yhtenäisenä sopimuksesta toiseen. Milloin siis saan ne lomakorvaukset, jos tämä rumba jatkuu hamaan tulevaisuuteen?

      • Eienäävuokrafirmoja

        Kannattaa olla tarkkana noiden lomarahojen kanssa, itsellä on eräästä vuokrafirmasta sellainen kokemus, että kun irtisanouduin lomarahoja ei tullut sinä palkkapäivänä kun työsopimuksessa oli kirjoitettu ja nyt olen joutunut niitä pyytämään jo useampaankin kertaan kun lupauksista huolimatta eivät ole maksaneet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      76
      5715
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe