seksitön avoin suhde

ihmetapaus

Kaipaisin näkemystä tilanteeseeni koskien eräänlaista parisuhdetta.
Tutustuin puolisen vuotta sitten vähän omalaatuiseen, mutta kilttiin ja kivaan mieheen ja aloimme tapailla. Tuli ilmi että hän on biseksuaali ja että hänen on hankala olla fyysisesti lähellä toista ihmistä. Itsellänikin on seksuaalisia estoja joten se ei hirveästi haitannut. Koko suhteen ajan on häirinnyt se, että hän on välttelevä ja muut asiat ja ihmiset menevät suhteemme ja yhdessäolon edelle. On siis ollut aika selvä, ettei hän ole mitenkään rakastunut minuun, mutta itse i olin. Koetin kyllä olla ottamatta suhdetta kovin vakavasti ja olla varuillani.

Hän kuitenkin toi esille halun asua yhdessä ja kokea läheisyyttä. Kun eräänkin kerran kysyin, että mitä me nyt haluamme toisiltamme, jotain satunnaista tapailuako niin hän sanoi, että toivoo elämänkumppanuutta.
Muutin sitten hänen luokseen. Lähdimme lomamatkalle ja siellä jutellessa hän sanoi suoraan että ei ole missään vaiheessa ollut rakastunut. Itse olen jatkanut suhdetta aika pitkälti vain omasta rakastumisesta johtuen. Hän sanoi, että haluaa yrittää rakentaa suhdetta, koska pitää minusta ihmisenä.

Lisäksi hänen mielestään suhteessa ei saa olla mitään omistushalua, vaan pitää olla vapaa tekemään mitä haluaa, koskien myös seksiä. Uskollisuus seurustelu- ja parisuhteessa on minulle ollut melkolailla itsestään selvyys. Ollaan täysillä yhdessä sen aikaa kuin ollaan ja sitten jos ei homma toimi niin erotaan. Ei sillä että vastustaisin avoimia suhteita. Yhdessä vain on ihan tarpeeksi haastetta minulle. Hänellekään seksisuhteita tuskin olisi pian tulossa, koska hän ei oikein kykene seksiin. Emme ole harrastaneet seksiä yli puolen vuoden seurustelun jälkeen.

Koetin kysellä mitä hän haluaa, polyamoriaako vai mitä, mutta hän vain intti, ettei toiselta saa kieltää mitään ja rinnasti seksin ruoan ostamiseen kaupasta. Sanoin että en kiellä mitään, onhan luonnollisesti aina oma päätös ja valinta mitä milloinkin tekee. Vapaaehtoistahan se uskollisuus pitää olla.

Pahinta on se, ettei hän selvästi kertonut tätä avoimen suhteen vaatimusta ennen yhteen muuttamista. Toi kyllä usein esille, että ei halua perinteistä suhdetta, mutta enpä siitä osannut arvata. Tyhmä kun olen.

En nyt sitten tiedä mitä tekisin. Olen nyt vain koettanut pysyä väleissä ja toipua pettymyksestä ja päästää irti tunteistani, olla ystävä. Toki pääsen muuttamaan pois kun haluan... Mietin voisimmeko elää ystävinä yhdessä toistaiseksi, avoin suhde on toki ainakin silloin, kun ei ole syvempiä rakkauden tunteita mukana. Rakatuminen on osaltani onneksi ohi. Mitä mieltä tilanteesta?

1

361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos sun on hyvä olla niin elele toki hänen kanssaan. Mutta jos alkaa tunnepuolella jokin painamaan, niin parempi varmaan ottaa läheisyyttä. Ei tunnu että olisit häneltä jotain pois viemässä..

      Itselleni on yllättävän tuttu tilanne tuo, että haluaa ystävyyden tapaista kanssakäymistä, mutta jättää oven auki myös muulle. 12 vuotta olen ollut puolisoni kanssa ja seksielämä kukoistaa, mikä voi olla syynä sille, että en jahtaa pildeä vaikka avoimessa elänkin. Vaan sitä ystävyyttä pilke silmäkulmassa.. hyvähän se on itseään analysoida.

      Eli tiivistettynä sanoen se ei ole sinun ongelmasi jos elämänkumppanisi tarpeet ovat erilaiset, jos kerran voit lähteä. Et ole siellä muuttamassa häntä vaan omista syistäsi, ja jos syysi on riittämätön kanssaelämiseen niin lähde pois :)

      Niin minä tekisin, ja vaimonikin, mitä ollaan puhuttu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8216
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1173
    Aihe