TANSSIJAN LIHASTASAPAINO!

tanssin harrastelija

Olen tanssinut 11 vuotta. Lähinnä streettiä, hip hoppia ja erilaisia show-sekotuksia.
Sen lisäksi olen käynyt kuntosalilla, kävelylenkeillä ja erilaisisa jumpissa, esim. dobycombat, pilates ja zumba.

Viimeisen muutaman vuoden aikana minulle on kasaantunut paljon erilaisia vaivoja: selkävaivat ( esim.lukot), lonkkavaivat (limapussitulehdukset), polvet (särky) ja olkapäät (särky, rutina, polttelu). Jäsenkorjaaja neuvoi, että minun pitäisi parantaa lihastasapainoa. Asento ja kävelytyyli minulla on kuulemma vääränlaisia koska lihakset eivät ole tasapainossa. Lisäksi minulla on erittäin liikkuva kroppa - olen melko notkea, minulla on yliliikkuvat nivelet ja yliojentuneet polvet.
Syön terveellisesti - lihaa, vihanneksia, hedelmiä, marjoja, munia, juustoa, piimää, öljyjä, voita, kalaa, kanaa ja jonkin verran perunaa ja täysjyväviljatuotteita. Hiilaripainotteinen ruokavalio ei sovi.

Onko kenelläkään tietoa siitä, että mitkä lihakset helposti jäävät heikoiksi tanssipainotteisessa treenissä? Olen kyllä menossa ammattilaisen puheille pyytämään kuntosaliohjelmaa, mutta ajattelin kuitenkin kysyä, jos jollakin olisi asiasta tietoa tai kokemuksia.

Aion myös kokeilla erilaisia hoitomuotoja ja kaivaa tietoa vähän sieltä sun täältä... Tähän asti kukaan ei ole minua osannut oikein auttaa. Lääkärit kohauttelevat olkapäitä, tai sitten testeistä tai kuvista ei mitään löydy.

2

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sskkii

      Jos yrittäisin vastata tähän, vaikken mikään asiantuntija olekaan. Tanssista en ymmärrä mitään.
      Vähän arvausta.
      Selkävaivat ja polven yliojentuminen viittaavat siihen, että kehossa olevat mutkat eivät ole kohdallaan. Veikkaisin että alaselän notko on korostunut ainakin joissakin liikkeissä. Myös lantionasento ns. keskiasento menetetään usein liikkeissä, ja vääränlainen lantionasento vaikuttaa reisiluuta pitkin myös polven asentoon, joka hetkittäin yliojentuu.
      Kysymys on todellakin lihastasapainosta. Kehon mutkat ovat lihastyön varassa, joten ne ovat myös muutettavissa, ei mikään helppo ja nopea toimenpide, koska vääränlaiset liikemallit ovat syvällä. Asennon korjaukset on tehtävä tietoisesti, oltava tietoinen lantion asennosta, selän tuesta, lapojen asennosta ym.
      Sinänsä voihan selän laittaa kohdalleen itsekin aika helposti, jos ajatellaan että häpyluu ja häntäluu eivät ole samalla kohdalle kuten oikeassa lantion asennossa niiden pitäisi olla. Ottaa tennispallon, asetuu selinmakuulle ja laittaa sen tennispallon lähelle häntäluuta, muistaakseni siinä kehotettiin pitämään polvet koukussa ja jonkun matalan penkin päällä, mutta kokeilemalla löytää varmasti hyvän asennon. Siinä asennossa selkä alkaa vähitellen pidentyä, mutta asennossa on oltava aika pitkään, viitisen minuuttia, pallossa oleva paine saa aikaan hyvin hitaasti etenevän venytyksen.
      Olen kokeillut tuota ja se toimii, sitten vain vaikka kävelemään ja tunnustelemaan miltä tuo vähän erilainen tuntuma selkään vaikuttaa liikkumiseen.
      Jos olet kaivamassa tietoa, kuten kerrot, niin suosittelen Thomas Myersin kirjaa Anatomy trains.
      Tanssin harrastajat ovat usein aika naisellisia naisia, joskus ilmeisesti ihanteelliseen naisvartaloon kuului selän vieminen notkolle, jolloin takapuoli korostuu ja rintavarustus työntyy esiin. Olen tehnyt tämän havainnon katselemalla vanhoja kirjoja. Voin tietysti olla väärässä.
      Kuntosaliharjoittelussa selän vieminen notkolle viittaa usein puuttelliseen vatsalihasten käyttöön selän tukena, jolloin vatsa pullahtaa ulos.
      Yksi mahdollisuus olisi hengitykseen sidotut harjoitukset, voimajooga, astangajooga tai pilates. Harjoittelun tuloksena ihminen alkaa vahvistua sisältä ulospäin. Monet asentoa ylläpitävät lihakset ovat myös hengityslihaksia. Olen kuullut että monet tanssijat ovat innokkaita pilatesharjoittelijoita, varsinkin jos ovat kohdanneet selkävaivoja jossain vaiheessa.
      Sellainen sisäistynyt harjoitus, jossa liikkeet tehdään huolellisesti hengityksen tahtiin, voisi olla paikallaan, siis ei mitään musiikin rytkettä ja rytmiä tällä kertaa.

    • tanssin harrastelija

      kiitos vastauksestasi! voisin kokeilla tuota tennispallo-juttua.

      minulle itseasiassa on sanottu noin vuoden ajan, että minulla on alaselän notko korostunut. mutta kun kävin jäsenkorjaajalla, mistä jo aloitusviestissä kerroin, hän tyrmäsi tämän. hänestä minulla ei ole notkoselkää, mutta vääränlainen asento kuitenkin. en sitten ymmärtänyt kysyä, että millä tavalla tarkkaan ottaen.
      mutta minusta tuntuu, että olen saattanut olla hänen vastaanotollaan tietoisempi asennostani ja korjannut sitä.
      alaselän lihakset minulla ovat lähes aina todella jumissa, ja jännitystilat siellä varmasti vetävät alaselkää notkolle.

      olen kokenut, että vatsalihakset minulla olisivat hyvässä kunnossa, mutta olen saattanut elää väärässä uskossa, kun on tällaisia ongelmia tullut. minulla on tapana pitää koko ajan pieni tonus vatsassa, jotta se ei pullottaisi - ryhdin vuoksi.


      tanssijana olen tietoinen asennoistani ja siitä, mitkä lihakset milloinkin työskentelevät. mutta uskon että silloin, kun huomio ei kiinnity omaan asentoon, lipsahtaa se huonoksi.. kuten sanoitkin, asennon korjaamisen täytyy olla tietoista. vanhoihin tottumuksiin luisuu helposti. uskon, että minulla on tapana röhnöttää lonkan ja alaselän päällä - kannatus kyljistä ja vatsasta puuttuu silloin.

      on todellakin vaikea tietää, mistä tämä kaikki on lähtöisin, mikä on minkäkin seurausta jne. mutta voisin kuvitella, että jonkinlaisesta ketjureaktiosta on ehdottomasti kyse.

      osaisiko kukaan sanoa, että voisiko osteopatiasta olla hyötyä? minulla ei ole sellaisesta kokemuksia.
      olen saanut lähetteen fysioterapiaan, eli sellaista hoitoa olen seuraavaksi kokeilemassa. luultavasti saan jumppaohjeita - tai toivottavasti ainakin. ja toivoisin myös apua jännitystiloihin.. lihakset ovat sumpussa lonkan ja alaselän alueelta lähes jatkuvasti.

      joogaa en pysty tekemään, koska niveleni kipeytyvät siitä. olen saanut kyllä erinomaista ohjausta (asennot, linjaukset ok), mutta lonkkani eikä polveni tahdo kestää jostakin syystä sitä. pilateksen olen kokenut minulle paremmaksi. syvien lihasten treenaus voisi kyllä olla hyödyllistä, ehdottomasti.

      hip hop, street ja show -lajeissa ei ehkä kiinnitetä huomiota yhtä paljon siihen, että lonkankoukistajien pitäisi olla pitkät ja notkeat, kuten esim. nykytanssissa ja baletissa. lonkankoukistajat saattavat jäykistyä tietynlaisessa tanssiasennossa (erityisesti esim. länsi-afrikkalaiset tanssit) ja silloinhan se vetää lonkkaa väärään asentoon ja tekee pepusta pyöreämmän. joten tuollainen naisellisuus, mistä puhuit, voi hyvinkin pitää paikkaansa. itse ainakin olen voimakkaasti päärynän mallinen... tietysti genetiikalla ja muullakin on merkitystä, mutta kuitenkin.

      niin ja kiitos kirjavinkistä!

      aloitan ainakin fysioterapialla, mutta haluan kokeilla muitakin vaihtoehtoja. ja olen hyvin avarakatseinen, joten jos jollakin on hyviä ja erikoisempiakin ehdotuksia, kertokaa ihmeessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe