Kenan koulu

Yhteinen sävel

Äidinkielen opettajat.
Saako eräät oppilaat tiettyjä vapautuksia esim suullisten esitelmien pidosta äidin soittaessa asiasta? Voiko esitelmän pitää opelle kahden kesken? Saako vapautuksen uintikerroista..jos äiti soittaa ja länkyttää puhelimessa?

32

752

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puolensa pitää pitää

      Ketään ei saa, eikä voi pakottaa esitelmöimään, ei mihinkään muuhunkaan ellei oppilas itse halua vapaaehtoisesti osallistua. Ei uimaan, ei kertakaikkiaan mihinkään. Oppilas voi kieltäytyä tyhjänpäiväisistä jonninjoutavuuksista.
      Vanha kansakoulumainen opettajaterrorismi on mennyttä aikaa.

      Kaikenlainen pakottaminen ja alistaminen on kiellettyä.

    • rauhaisa_koulu

      Kyllä saa vapauksia kunhan äiti soittaa , 8:n luokalla yksi tyttö ryyppää , vetää tupakkaa mielinmäärin mutta kotona ei välitetä asiasta , ostetaan penikalle alkoholit , tupakat ja saa kulkea missä haluaa ja koulusta ollaan pois jos vähänkään on varvas kipeä. Vastuutonta toimintaa niiltä vanhemmilta , olisi oikein että tyttö laitettaisiin johonkin muuhun kouluun pois Sodankylästä niin homma rauhoittuu HETI.

    • nähnyt

      Tietoa ja nähty on monet tapaukset joita vanhemmat suojelee vaikka tekevätkin tietämättä lapselleen pahaa

    • ilmoittaja1

      on siinä koulussa muutama tietty ja yksi tuntema tyttö joka saa kaiken kotona vastuutonta hommaa annetaan periksi kaikki ei tiedä hyvää kun sosiaali puuttuu asiaan josta tehdään ilmoitus

    • Aika näyttää.

      Kenan koulussa on myös koulukiusaamista mihin ei puututa.Katellaan läpi sormien.Kouluterkkari kertoi koululla oppilaiden poltelleen kannabista välkällä.Nuoret ei pidä sitä hommaa ollenkaan minään....on homma menny aiwan kummalliseksi!

    • Suoraan kysyvä

      Mitä teidät perheen tuskasta ja ongelmista, jonka lapsi on kenties saanut vapautuksen mainitsemistasi asioista? Kehtaatko olla kateellinen viikkokausien vatsakiuvuista, unettomista öistä ja panikkikohtauksista, joita em. asiat aiheuttavat? Ei niitä vapautuksia länkyttämällä hankita, vaan ihan asiallisten suunnitelmien ja yhteistyöpalavereiden avulla. Ja miksi kysyt täällä, etkä suoraan koululta? Kirjoituksesi kertoo omasta ajattelustasi, ei vapautuksia saaneen perheen erityisasemasta.

      • Kato peiliin.

        Kyllä eräänkin perheen tyttö uskaltaa kaverisakilla kyykyttää ja arvostella toisten vaatteita,meikkaamista ym...haukkuu/huorittelee toisia lapsia,opettajia..sitten äiti soittaa opelle ja sanelee mitä tytön ei tarvi tehdä.Opettajalta toivon selkärankaa samonomaan äidille että koulussa tietyt asiat tehdään ja JOS ei tednä niin numerossa näkyy.Ei niille kullanupuille kaikkea pidä antaa periksi/tehdä puolesta.


    • peilit

      kyllä nuoret paljonkin hallitsevat tilanteita myös kotona ja silloinhan vanhemmat eivät tohdi kieltää vaan suostuvat nuoren vaatimuksiin,tiedän paljon nuoria kenan koulussa jotka hallitsevat tilanteita myös kotona,saavat viinat ja tupakat kotona vanhemmilta sitten myös koulussa vaativat tiettyjä vapauksia jotta hallinta kyky ei lipsu koulussa nyt vanhemmat jotka koette kotonanne näin tapahtuvan,menkää peilin eteen kysykää peililtä missä vika ? tahi kenessä ? syyllinen löytyy siitä peiliin katsojasta.

    • opeterrorismi alas

      Jonninjoutavia esitelmiä, ei niihin voi ketään pakottaa. Tehkööt ne jotka haluaa pelleiilä pellehermannin hommilla. Uinnit pitää olla kaikille täysin vapaaehtoisia.

      Paerempi aika vaaraton kannabis kuin alkoholisti jo ennen murrosikää. Alkoholi erittäin vaarallinen hermomyrkky, huumausaine.

    • Apua saa

      Mitä siitäkin tulisi jos joka hommaan koulussa sanottaisiin "tätä ei tarvitse tehdä"..."tämä on vapaaehtoista"...eihän se mene työelämässäkään noin.
      Ei kaikki voi olla aina mukavaa ja kivaa.
      Tämän päivän Lapin Kansassa mainitaan."Mitä vakavampia ongelmia lapsilla on,sitä useammin taustalla ovat vanhempien ongelmat"...eli ei ne ongelmat korjaannu sillä että yksi lapsi saa koulussa kaikki haluamansa vapautukset ja toiset tekee vähän työläämpiä hommia.
      Koko perhe vaan ammattiauttajien juttusille, perheneuvolaan,Mtt:oon jne.

    • Väännän rautalangast

      Debiilit.Kyse on esitelmistä ja uinnista tässä ketjussa. Eikö se mene kaalhin?

      Muut asiat analysoin sitten erikseen. Asian ydin on: Opettajien mielivaltainen terrorismi kuriin.
      Opettajien hullu aika on ohi. Teidän on sopeututtava nykyaikaan. Selkiskö debiilit?

      • lololololol

        Minusta tuntuu, että tuollaisen säälittävän minianarkistin kannattaisi vaan keskittyä analysoinnin sijasta onalysointiin. Lahjoja ja taipumuksia siihen puuhaan varmaan enemmän...


      • Debiili skannattu ny
        lololololol kirjoitti:

        Minusta tuntuu, että tuollaisen säälittävän minianarkistin kannattaisi vaan keskittyä analysoinnin sijasta onalysointiin. Lahjoja ja taipumuksia siihen puuhaan varmaan enemmän...

        En kaipaa, enkä tartte tejän lollopyllyjen säälejä. Säälikää vain ittiänne. Sen te osaatte. Puutteessako elätte, kun pitää rivoilla?

        Lahjoja? Täällä mitään lahjoja saa. Se on raaka evoluutio. Keeniperimä. Toisilla on sitä älliä ja joillakin ei näytä olevan muuta kuin tosikkomainen virtsapää.
        Mene paskalle tyhjentämään pääsi. Siinä se oloki helepottuu.

        Analysoitu on taas yksi debiili.


    • äiti28

      Itse sain pitää aikoinaan opettajalle kahden kesken esitelmän,olin koulukiusattu koko yläaste ajan,suunnattoman ujo ja arka,vastaku mua kiusattiin kun en pitänyt esitelmää muiden oppilaiden läsnäollessa..kiusaamiseen ei puututtu enkä uskaltanut asiasta kertoa.Niin minusta tuli ujo aikuinen,paniikkihäiriö ja sosiaalinen pelko,vieläpä yksinäinen.Nyt lähes kolmikymppisenä pikkuhiljaa alkanu luottaa ihmisiin ja pelot väistyä.Kyllä se niin on että jos lapsi on ujo niin pitää ymmärtää ja antaa esitelmöidä pelkästään opettajalle,ei ainakaan saa paniikkikohtausta ja taju meinaa lähtiä,meitä arkoja löytyy joka luokasta!

    • pähkäilijä 1

      Vielälö se nooanaikainen typerä esitelmäkäytäntö on käytössä? Eikö mitään edistystä ole tapatunut yli 50 vuoteen? Minusta se on henkisesti sairasta lapsien rääkkäystä.
      Ei saa pakottaa tällaiseen toimintaan kenenkään kanssa. Miten se muka parantaa lapsen elämän laatua nyt ja tulevaisuudessa aikuisena?
      Lapsen pakottaminen myös esim. uimaan on pahaa tunne-elämän ruttoa.

      Keskittyisitte puolueettomasti esimerkiksi tuohon koulukiusaamiseen.
      Unohtakaa omahyväinen pelkurimainen luonteenne. Pelko pois "opet". Tulkaa ulos kaapeistanne. Jos olette tarpeeksi älykkäitä, käsitätte kyllä mitä tarkoitan?

      Joka ei käsitä, menköön nurkkaansa häpeämään.

    • jipppppiiii!!!!

      Oon onnellinen, etten asu enää Sodankylässä!!!

      ps. se onnellisuus ei liity mitenkään koulunkäyntiin, vaan siihen, ettei enää tarvitse olla tekemisissä umpimielisten ja esiintymistä (muualla kuin nakkikopilla 2,5 promillen kännissä) pelkääviem junttien kanssa.

    • Hormonit, ymmärrän.

      Kyl se tuntuu olevan vaikeeta. Kyl, kyl, kyl. Kyl te ootte tyhmii.
      Hiivasyndrooma hoidettu siis, hoito tepsinyt. Ko on noin lystiä. Öljynvaihto (puolukkapäivät) ohi taas vähäksi aikaa. Hormonivaihtelut, ne sen tekee. Mielialanvaihtelut. Hormonit, niistä ne johtuvat.

    • Luusereita on

      Ei tartte tehdä esitelmää kun ei osaa eikä tajua. Osaa olla "pissis"...sillä pärjäää.
      Oma elämä.Jos oppii siihen että aina joku puhuu puolesta niin hieno juttu.TAKAAN että jossain vaiheessa elämä opettaa.

    • Sisäistäjä opettaa

      Esitelmä ja esitelmä. Jo se tuntuu tärkiä olevan. Mikä siinä niin närästää vaikkei kaikki ole samassa muotissa aivopestyjä laumasieluja? Omatoiminen älykäs persoona kulkee omia polkujaan.

    • Takasin!!

      Pois Kena ja takaisin JEESIÖRANNAN koulu niinkuin ennen hyvään aikaan!!!

    • Ehkäpä se joskus

      Mitä siitä nimestä. Ei se nimi mitään muuta.
      Enpä tiijä niitä vanhoja hyviä aikoja. Kamalia ne olivat. Kyllä se pikkuhiljaa...mutta hitaasti, hitaasti edistyy parempaan päin kaikki asiat.

      • Ihailee

        No ei nimeä voi vaihtaa ..rehtorin poika voitti kannettavan tietokoneen nimikilpailun kunniaksi.

        Yleensä perheenjäsenet ovat jääviä edes osallistumaan mihinkään skabaan...mutta Jeesiörannankoululla eri meininki.


    • Hometta nokkaan

      Sompiossa oli juttu jotta Kenan koulussa sisäilmaongelma A-rakennuksen yläkerrassa ja oppilaat menee alakertaan...HALOO...sama ilmanvaihto kummassakin kerroksessa...vanhemmat puuttukaapas asiaan....meillä lapset yläasteen tiloissa....

    • venäjää

      Ruma nimi se on kuitenkin ja viittaa venäläiseen. (alesanteri kena pas....aa)
      Jeesiönranta on komee kotimainen nimi!!

    • nappi ottaan kiusaaj

      Eikö ne opet oo aika munattomia ku eivät saa ees kiusaavia oppilaita kuriin...

    • Psykologi

      Opet pelekää. Vapisevat pelosta. Eivät halua puuttua kiusaamiseen. Suurin syy on nykyisin pelko.

    • Tuomionpäivä-6.12

      Kiusaamiseen ois hyvä puuttua yleensäkin ennenkuin päitä alkaa putoileen. Aikansa ku jotain kiusataan niin sitten hirttää ja kiusaajat päätyvät oman käden oikeuden tuomiolle,,,hyvä näin! Mielestäni opettajien tulisi kuitenkin saada asiat järjestykseen ennenmoista episoodia joka ei lopulta auta ketään kunnollaa------

    • Rouva 52

      Tuntuu kyllä siltä,että opettajilla ei ole haluakaan lopettaa kiusaamisia kouluissa.
      Tapahtui sitä koulukisaamista ennenkin ja opettajat ei kun kattoivat ikkunoista ja
      naureskelivat,omikka eivät tulleet jopa kaveriksikin kiusaamaan, lapsukaiseten rääkkäjät inhotukset. Vanhanajan kansakoulun käynyt jeesiöläinen rouva.

    • Auktoriteettia

      Toivottavasti olitte seuraamassa Tahkokallion luentoa vanhemmuudesta ja lasten kasvattamisesta Paarmansalissa maanantai-iltana! Lapsen kasvatus lähtee vanhemmista ja perheestä - koulu ei ole kasvattaja! Koulukiusaamiseen tulee puuttua vanhempien - heidän lapsistaan kun on kyse! Vältelläänkö vastuuta?? Mitä tuohon luennointiin tulee.. ei lapsille tarvitse antaa vaihtoehtoja - kaikille tasavertainen linja. Se, että esiintyy luokan edessä on vielä melko vaisua, verrattuna siihen, että jonakin päivänä olet työssäsi tilanteessa, missä esiintymistaidosta on apua! Ei pidä kasvattaa pumpulissa - elämä kun ei ole sitä!

      • kesä,heinä,elo

        Tässä ei nyt luentoja tarvita,eikä mitään tekopyhää hienostelua (auktoriteettia).
        Asia on kyllä niin,että opettajan tulee puuttua,rohjeta mielestäni välittömästi koulukiusaamiseen. Eikä vähätellä asiaa niinkuin heillä on aina tapana ja ei olla huomaavinaan kiusaamista. Kiusaamisen kyllä huomaa paikalla kun sitä alkaa ilmetä koulussasa.Eikä opejen pidäkkään osallistua kasvatukseen,sillä heillä
        ei ole edes oikeutta sellaiseen,omat p..sehedelmät poislukien.


    • Opet ollenee tyhmii

      Minä en ole tarvinnut auktoriteetteja tähän mennessä, enkä tule tarvitsemaan.
      En pidä ketään, enkä mitään yhtään minään. Ajattelen itse ja teen niinkuin parhaakseni näen.
      Kannattaa opettajien lukea toisaalla olevaa palstaa (sod.24). Kysyä itseltään rehellisesti (jos äly riittää siihen) asuuko minussa sisällä iso vai pieni korppi tai kiho.

    • Tuossa koulussa oli ainakin vielä 2010-2013 suuresti koulukiusaamista. Naurettavaa uhoamista, nimittelyä, juoruamista, esittävät tuntevansa pelkän nimen perusteella. Lapsellista käytöstä vielä teini iässä. Osa kiusaajista oli normaaleista perheistä. Sodankylä tarvitsee tukea naapuri kunnista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe