Työnantaja tekee myös vakuutuspäätöksen?

Dzomppa999

Loukkasin tapaturmaisesti itseni työtiloissa, työajan ulkopuolella, työhön liittymättömässä tilaisuudessa. Mainittakoon vielä, että selvin päin, ettei kukaan sitä heti kyselisi. Nyt olen sairaslomalla, tapaturmaa seuranneen kirurgisen operaation jälkeen.

Työtapaturmaksi tätä ei tietenkään lasketa, mutta työnantajallani on vapaaehtoinen vapaa-ajan tapaturmavakuutus henkilöstölle.

Nyt kuitenkin vakuutusasioista vastaava työnantajan edustaja ilmoitti, ettei tapaturmaani lasketa tapaturmaksi eikä korvata. Olen varsin hämmentynyt, sillä kukaan ei ole esim. kysynyt minulta tapaturman yksityiskohtia eikä mitään asiaan liittyviä kuvauksia/lääkärintodistuksia. Ymmärtääkseni asiaa ei ole edes viety eteenpäin vakuutusyhtiölle, vaan tämä "vakuutuspäätös" on täysin henkilöstöosaston itsensä tekemä. Yrittäessäni kysellä perusteita päätökselle, k.o. henkilö ei suostu edes vastaamaan viesteihini.

Mikä olisi paras etenemistapa tällaisessa tilanteessa? Ja mikä on työnantajani vastuu tällaisessa tilanteessa, jos minulle ei edes tarjota mahdollisuutta oikeudenmukaiseen asian käsittelyyn?

Mainittakoon vielä, että kyseessä on yritys, jonka nimen kaikki varmaan tuntisivat, jos sen mainitsisin.

3

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AmmattiliitonVakuutu

      Kyllä työnantajalla on velvollisuus ilmoittaa perusteet jos vakuutusetu evätään. Monilla työpaikoilla on johtotason työntekijöille omat vakuutukset. Vapaa-ajan tapaturmavakuutus on yksi ylimääräinen työnantajan etu ja toinen tyypillinen vakuutusetu on matkavakuutus. Työnantajan tarjoamat ylimääräiset vakuutusturvat voi olla myös koko henkilöstöä koskevia, mutta usein on kysymyksessä sellaiset alat missä ammattiliiton vakuutusturvaa ei ole.

      "Duunaritasolle" näitä vakuutuksia ei oteta koska monilla aloilla ammattiliiton jäsenyys antaa suoraan saman turvan tai se on erikseen saatavissa. Johtotason ammattiliittojen jäsenmaksut on suorastaan älyttömän pieniä ja niillä ei vakuutusturvaa pystytä kustantamaan. Ja usein johtotaso ei kuulu minkään edunvalvonnan piiriin.

      Yleisesti ammattiliittojen vakuutusturvaan kuuluu vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja matkavakuutus. Jos työnantaja katsoo että kuulut ammattiliiton vakuutusturvan alaisuuteen, niin silloin et ole työnantajan johtohenkilöille tarkoitetun vakuutusturvan alainen. Tästä sinun pitäisi kuitenkin saada työnantajalta selvä ilmoitus, jos olet asiaa kysynyt.

      Myös se että työalallasi on mahdollisuus ammattiliiton ja vakuutusyhtiön kanssa tehdyn sopimuksen mukaiseen ryhmävakuutukseen, se voi olla syy miksi sinulle ei ole voimassa työnantajan johtotason henkilöille tarkoitettu vakuutusetu. Näistä ryhmävakuutuksista on suurelta osin nykyisin luovuttu ja ne menee usein suoraan ammattiliiton jäsenmaksusta. Oletko ottanut tästä selvää luottamusmieheltä. Yleensä ammattiliittojen jäsenille tulee tiedotteet liiton järjestämästä vakuutusturvasta - erillistiedotteina tai muiden julkaisujen yhteydessä. Kannattaa lukea liittojen jäösentiedotteet ja lehdet.

    • kysymys vain

      Oletko varma, ettei asia ole mennyt eteenpäin suoraan lääkärin kautta? Ihmettelen, jos et ole toimittanut sairaslomalappua työnantajalle.

    • 20 vuotta alalla

      Ota suoraan vakuutusyhtiöön missä vakuutus on, siellä kyllä on tiedot ketä on vakuutettu. Mikä tahansa ulkoinen vamma kuuluu tapaturmav akuutuksen piiriin.
      Älä luota mitä sanoo vakuutuksen korvaamisesta, sulle riittä tieto etää työnantajasi on vakuuttanut myös vapaa-ajalla. Voi olla vaikka 5 eri tapaturmavakuusta ja kaikista korvataan kulut alkuperäisten kuittien mukaan siis lääkäri,sairaala,matka ja lääkekulut., Haitta-aste ja kuolemantapauskorvaukset kaikista. Vaikka olis liiton kautta ja työnantaja on myös vakuuttanut vapaa-ajan niin molemmista saat korvauksen. Liittojen korvaussummat on niin pieniä etteipä ne yksin ole riittävät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe