Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mitä opit kumppanistasi kun muutitte yhteen?

Mitä uusia asioita opit kumppanistasi kun muutitte yhteen? Mihin asioihin on vaikeinta suhtautua kumppanissasi? Tiedätko pareja joissa toinen tekee jotain mitä itse et sietäisi?

Vastauksessa kerrotko myös ikäsi, sukupuolesi, (mahdollisen) kumppanisi sukupuoli, siviilisäätysi, kauanko olet mahdollisesti asunut yhdessä kumppanisi kanssa ja onko teillä lapsia?

(Nadya Osazee, maisteriopiskelija Helsingin yliopistossa, sosiologia. Käytän vastauksia graduaineistona. Email. nadya.zein (at) helsinki.fi )

2

435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .............

      Olen 22-vuotias nainen, kumppanini on 24-vuotias mies, elämme avosuhteessa. Olemme eläneet avosuhteessa pian vuoden verran (yhdessä kaiken kaikkiaan 4 vuotta). Ei ole lapsia.

      Mitä uusia asioita opit kumppanistasi kun muutitte yhteen?
      - Opin, että hän tekee yllättävänkin paljon kotitöitä, enemmän kuin minä. Se teki toki iloiseksi. Opin myös tietämään paremmin, miten hän toivoo raha-asioiden menevän (laskut, rahaliikenne yleensäkin; hän tykkää että ollaan säästäväisiä, ja hän tykkää maksaa laskut). Opin myös huomaamaan, milloin hän tarvitsee omaa aikaa, yksinolemista. Opin myös että hän on tosi ahkera ja huolellinen.. Asia, mitä en ollut aikaisemmin ehkä niin vahvasti huomannut.

      Mihin asioihin on vaikeinta suhtautua kumppanissasi?
      - Ehkä siihen, että hän tarvitsee aina välillä (mielestäni liian usein :D) sitä "omaa aikaa". Itse kun taas tykkään tehdä yhdessä sitä ja tätä ja tota. Olen joutunut opettelemaan siihen, että joskus hän vain tahtoo olla rauhassa ja puuhata omia juttujaan. Se on hänelle tärkeää, terapiaa vähän niinkuin. Muuten ei ole oikein mitään vaikeita asioita.

      Tiedätko pareja joissa toinen tekee jotain mitä itse et sietäisi?
      - En sietäisi, jos kumppanini juoksisi baareissa joka viikonloppu. Onneksi kumppanini ei ole sellainen. Tosi vähän juhlitaan, ja se on kummallekin ok. En myöskään sietäisi epärehellisyyttä - onneksi meillä jutellaan kaikesta tosi paljon ja yritetään olla mahd. rehellisiä toisillemme. Enkä myöskään varmaan sietäisi, jos kumppanini olisi epäsiisti tai alkoholisoitunut tai polttaisi tupakkaa.

    • Ikuisesti Yhdessä

      Mitä uusia asioita opit kumppanistasi kun muutitte yhteen?

      - Kumppani huomio minua erittäin paljon. Hän jopa tiskaa ja tekee ruoan. Ja kyllä minä annan hänen ilomielin tehdä ruokaa, koska osaa maustaa ruoat paremmin kuin minä, vaikka osaan minäkin ruokaa tehdä. Entiset kumppanini eivät ole tällaista koskaan ennen minulle tehneet.

      Mihin asioihin on vaikeinta suhtautua kumppanissasi?

      - Ehkä siihen että hän herää aikaisin aamulla ja ottaa sitten päiväunet, kun itse taas herään myöhemmin ja olen jättänyt päiväunet melkein kokonaan pois.

      Tiedätko pareja joissa toinen tekee jotain mitä itse et sietäisi?

      - En sietäisi jos kumppanini juoksisi baareissa viikonloput. Onneksi kumppani ei ole sellainen. Yhdessä saatamme juhlistaa jotain, mutta pienesti. Yhdessä käytiin muutaman kerran baarissa ja se on onneksi jäänyt siihen. Yksin kumppani ei onneksi edes baarin kyllä lähtiskään.

      Kirjoittaja 28-vuotias nainen, kumppani 33-vuotias mies, Parisuhteessa, Avoliitoossa ja Kihloissa, Parisuhteessa 1v (28.03.2012), Avoliitossa 1pvän päästä 1v (10.05.2012) ja Kihloissa 1kk päästä 1v (12.06.2012) ja ei ole vielä yhteistä lasta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2238
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1934
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      77
      1658
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1502
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1321
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe