Luisteluohjelman hinta

Vasta-alkaja

Mikä on kohtuullinen/asiallinen hinta 7v tytön ekasta taitoluisteluohjelman koreografiasta?

24

1726

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luistelijan äiti

      Eri seuroissa varmasti tosi erilaisia käytäntöjä, mutta meidän tytölle eka ohjelma ei maksanut yhtään mitään. Valmentaja valitsi musiikin ja suunnitteli koreografian. Hyvin pärjäsi. Seuraavakin ohjelma oli ilmainen - tosin musiikinvalintaan sai lapsi osallistua itse.

      Ymmärtääkseni joissain seuroissa veloitetaan erikseen musiikista, ja sitten tietysti pitää maksaa koreografille, jos hänet palkataan erikseen.

      En kyllä kovin monta kymppiä ekasta mini-sarjan ohjelmasta maksaisi, kun se ei kummoista suunnittelua vaadi. Peruselementit ja simppelit siirtymät.

    • Luistelijan isä

      Samaa mieltä Luistelijan äidin kanssa. Kyllä 7v tytön eka ohjelma pitää mennä seuran piikkiin.

    • 20vKokemuksella

      EI MITÄÄN. Törkeätä jos joku kehtaa pyytää jotakin. Ehkä debytantti eli alokassarjoissa voi jo jotain maksaa.

    • bubbara

      Kyllä meillä maksetaan myös tinttiohjelmasta, olisiko se ollut 15-20e. Siitä sitten hinta tietysti nousee...

    • sdaa

      Kyllä seuran piikkiin noi pitäisi mennä ehdottomasti!

    • Seurakohtaista

      Yleensä valmentaja tekee pienen luistelijan ohjelman eikä se maksa erikseen. Seurakohtaisia eroja taitaa olla. Toiset seurat käyttävät koreografien palveluja jo aika pienille. Koreografien taksat Suomessa ovat noin 1 EUR per ohjelman tekoon tai harjoituttamiseen käytettävä minuutti.

    • _koutsi_

      Kyllä peruslähtökohta on se että työstä maksetaan, varsinkin jos on koulutettu ja pätevä valmentaja. Meidän seurassa n.20 euroa, mikä on mielestäni hyvä. Eriasia tietysti jos valmentaja on seuran täyspäiväinen valmentaja, silloin mielestäni ohjelmasta ei tulisi veloittaa erikseen pienillä luistelijoilla.

    • 1234567890

      Valmentajalta menee aikaa aloittelevienkin luistelijoiden ohjelman tekoon joten tietysti maksu. Varmasti olisi parempaakin tekemistä...

      • luisteluluistelu

        Minusta valmentaja saa tältä ajalta palkan, eikö? Siksi minä sn ymmärrä miksi se maksaa erikseen. Meidän isommalla tytöllä oli ohjelman teossa mukana koreografi ja hänelle toki maksettiin erikseen.


    • 20vKokemuksella

      Tämä rahastus on seikka mikä pitäisi taitoluistelusta ehdottomasti kitkeä pois. EI tällaista ole muissa lajeissa. Lisää tekijöitä jotka tekevät lajia sydänmellä eivätkä laske jokaista tehtyä minuuttia erikseen. Lasten vanhempia "kusetetaan" maksamaan hulvattomia summia harrastuksesta. Järkikäteen seuraihmiset Teillä on mahdollisuus vaikuttaa miten valmentajat toimivat seuroissa. Se ei saa olla valmentajien ylivaltaa. Debyihin saakka Seuran olisi ehdottamasti edellytettävä valmentajilta että ohjelmien tekeminen kuuluu normaaliin valmennustoimintaan.

    • kummallista

      No kylläpäs taas ihmetyttää tämäkin ketju! Tosiasiahan on että jokaisella valmentajalla on varmasti omanlaisensa työsopimus, olipa hän miten koulutettu ja pätevä tahansa. Työsopimuksessahan on määritelty mitä tehtäviä ja kuinka paljon työtunteja kullekkin kuuluu ja mitä niistä maksetaan.
      Jos ohjelmien teko ei kuulu valmentajan tehtäviin, niin tietysti se maksetaan erikseen ja monissa seuroissa ohjelmansa voi teettää myös ulkopuolisilla -> mikä tietysti maksetaan ite.

      Kummallista keskustelua, et sinäkään tee töissäsi varmasti tehtäviä, mitkä ei sinulle kuulu, saatikka että tekisit niitä sitten ilmaiseksi (voit tietysti ehdottaa työnantajallesi esim. että siivojalle voi antaa potkut, sinä hoidat ne jatkossa ilmaiseksi omalla ajallasi).

      • Luistelijan isä

        Jos olet siivooja, niin kyllä sinun tehtäviisi kuuluu siivoaminen. Samoin valmentajan toimenkuvaan kuuluu ohjelmien teko. Ei tässä olla pyytämässä ilmaista tai ylimääräistä työtä valmentajalta.

        Kuten ketjussa aiemmin on todettu, niin palkattu koreografi on asia erikseen, mutta kun kyse on 7v tytön ensimmäisestä ohjelmasta, niin se ei mielestäni saa maksaa, vaan sen tulee kuulua automaattisesti luistelumaksuihin.


    • ^^^^

      Mutta jos valmentajan toimeenkuvaan ei nimenomaan kuulu yksinluisteluohjelmien teko niin tottakai siitä kuuluu maksaa! Järjetöntä edes ajatella että ilmaiseksi jos ei varsinaiseen työhön kuulu! Tuskin itsekkään tekisit ylitöitä ilman korvausta!?

    • Luistelijan isä

      Miksi se ei kuuluisi valmentajan toimenkuvaan? Ei kai nyt voida rajata valmentajan työtä niinkään, että piruetit ei kuulukkaan toimenkuvaan, eli sun täytyy maksaa ylimääräistä piruettien opettamisesta.

      Tarkoitan tällä sitä, että ei kaikkea olla voitu kirjoittaa työsopimukseen. Lasten ohjelmien tekio mielestäni kuuluu valmentajan toimenkuvaan, ja sillä siisti.

    • reilupeli

      20v. kokemuksella ja Luistelijan isä ovat oikeassa. Ohjelmilla rahastaminen on mielestäni erittäin epäilyttävää. Jos palkataan ulkopuolinen koreografi, asia on eri, mutta 7v. luistelijan ensimmäinen ohjelma kuuluu ilman muuta valmentajan tehtäviin.
      Yksi asia jota ei vielä ole mainittu, on se, että verottaja olisi varmasti erittäin kiinnostunut kuulemaan näistä ylimääräisistä maksuista. Jos valmentaja ottaa rahaa ylimääräisellä ajallaan tekemästään ohjelmasta, eikö se ole verotettavaa tuloa? Jos ohjelma tehdään seuran jäillä, valmentaja saa siltä ajalta myös palkkaa omasta työstään. Ylimääräiset kaksi ja viisikymppiset eivät ehkä tunnu suurelta yksittäin, mutta kun valmentaja tekee vuosittain vaikka kymmenenkin ohjelmaa ja tulo on verotonta... Vai kuinka moni täällä on saanut valmentajalle maksamastaan maksusta kuitin? Kuinka moni voi olla varma, että verot tulee maksettua? ja tämä sama pätee myös niinsanottuihin yksityistunteihin.

    • ........

      Ei ainakaan meidän seurassa mitään veronkiertoa tehdä! Ohjelmista maksetaan ja niin yksityistunneistakin ja niistä menee ihan normaalisti verot. Huomaa että suurinosa kommenteista on nimenomaan vanhemmilta jotka ajattelevat vain rahaa eivätkä tajua miten suuri työ valmentajilla on jo muutenkin. Saati sitten jos tulee ylimääräisiä ohjelmantekoja ja se pitäisi vielä tehdä ilmaiseksi. Valmentajilla on omakin elämä, perhe, harrastukset ja usein toinen työ tai koulu.

    • ^^^^

      Luistelijan isä, entäs jos on vaikka luistelukouluohjaaja, muodostelmaluisteluvalmentaja tai jäätanssivalmentaja? Ei mahda silloin kuulua pikkutyttöjen ohjelmanteot??? En toki kyseisestä tilanteesta tiedä..

    • valmentaja1233

      Tietenkin valmentajalle maksetaan palkka tekemästään työstä. Eihän kukaan nyt ilmaiseksi töitä voi tehdä- ohjelman tekoon kun kuitenkin menee aikaa 1-2 tuntia. Valmentajan koulutustason mukainen palkkahan siitä on sitten maksettava, mikä luultavasti on noin 20-30 euroa. Järjetöntä edes ajatella, että valmentaja tekisi ilmaiseksi ohjelman, koska niitä kisoihin haluavia äidin pikku lellikkejä saattaa olla seurassa aikamoisen monta. Kokemuksesta voin kertoa, että jos jokaiseen vapaaehtoiseen työhön suostuu, voi loppuunpalaminen kaikkien luisteluohjelmien, musiikkien kokoamisien ja sääntöjen tarkastelun kanssa olla jo aika lähellä, mikä ei ole valmentajan eikä luistelijoiden edun mukaista. Työstä maksetaan palkkaa ja sillä siisti. Vapaaehtoistoiminta spr:n rahankerääjänä on sitten erikseen.

      • väärällä alalla?

        Minusta on väärällä alalla, jos toteaa valmennettavistaan "äidin pikku lellikkejä". Muuten olen pääsääntöisin asiasta samaa mieltä.


      • Luistelijan isä
        väärällä alalla? kirjoitti:

        Minusta on väärällä alalla, jos toteaa valmennettavistaan "äidin pikku lellikkejä". Muuten olen pääsääntöisin asiasta samaa mieltä.

        Meinasin jo lopettaa kommentoointini tästä aiheesta, mutta kun luin "valmentaja 1233" kommentin, niin en voi olla hiljaa. Kuten nimimerkki "väärällä alalla?" sanoo, on valmentaja ehdottomasti väärällä alalla, jos pitää luistelijoita "äidin pikku lellikkeinä". Vaihda kiireesti alaa.


    • Reilupeli

      Kysehän on työsopimusasiasta. Kuinka monta tuntia viikottain on varattu esim. suunnitteluun ja onko työsopimuksessa määritelty ohjelmien teko työaikaan kuuluvaksi. Mielestäni näin tulisi toimia kaikkien valmentajien kohdalla. Jos sopimukseen tämä ei kuulu, tulisi valmentajan saada seuralta palkkaa tehdyistä tunneista ja se on seuran asia, laskuttaako vanhempia. Kenenkään ei varmasti oleteta tekevän ilmaista työtä, mutta pimeä työ on laitonta ja jos valmentajat alkavat itse rahastaa vanhempia, niin silloin toimitaan väärin. Eikä tässä ole kyse vanhemmista jotka ajattelevat vain rahaa tai omia pikku lellikkejään, vaan täysin siitä, että minkälainen toiminta on hyväksyttävää ja minkälainen ei. Vai olenko todella ainoa joka on nähnyt setelien siirtyvän suoraan vanhemman kädestä valmentajan taskuun?

    • voi...voi....

      Meillä seura laskuttaa ohjelmanteosta. Silmut 50, minit 35 ja tintit 20 tai jotain tuonne päin. Yksityistunteja ei anneta, tai tietysti jotkut saavat todella paljon "yksityistunteja".

    • asiantuntija1958

      Tietysti valmentajalle palkka. Seuran kautta kierrätetään varmaankin? Jos seura ei maksa palkkaa valmentajalle, sen maksaa vanhemmat seuralle joka sitten tilittää valmentajalle. Veroja ei kierretä eikä pimeää työtä tehdä..

    • Skatemom

      PIenten luistelijoiden ohjelmat sisältyvät yleensä valmentajan toimenkuvaan. Jos seurassa on useampi valmentaja voi tehtäviä olla jaettu eritavoin. Yleensä valmentaja saa työajaltaan tuolloin palkkaa ja se siinä. Yleensä tällöin myös ohjelma tulee ilman lisäkustannusta pienelle luistelijalle.

      Ulkopuolista koreografia käytettäessä kustannukset menevät joko suoraan koreografin laskuttaessa luistelijaa tai sitten se kiepautetaan seuran kautta. Tällöin kustannukset tulevat luistelijalle ja erityisesti pienempien luistelijoiden keskuudessa on myös mahdollista että luistelijoilla on mahdollisuus valita ottaako ulkopuolisen mahdollisesti kalliinkin koreografin vai käyttääkö vain omaa valmentajaa.

      Koreografeilla on joko ohjelman pituuteen tai käytettyyyn työmäärään perustuva maksu. Eli esim. 100e /min joka siis tarkoittaa ohjelman pituuden mukaista maksua tai esim. 40 € / 20 min (jäätyöaikaa). Toiset koreografit ovat miettineet ohjelman jo täysin valmiiksi ja toiset saattavat lähteä miettimään sitä tarkemmin vasta jäällä luistelijan nähtyään.

      Valmentajilla on tiettyjä koreografeja joihin heillä on suhteita, joista pitävät, joihin luottavat tms. Luistelijaa kannattaa myös kuunnella, toisen koreografin liikekieli voi tuntua omemmalle kuin toisen, toisen kanssa muuten ajatukset osuvat yhteen jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2926
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2490
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2250
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1817
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe