Missä kulkee terveellisen ja epäterveellisen liikunnan raja

edaserfrf

Missä se menee. Mikä on terveellistä liikuntaa joka parantaa kohdistaa hyvää terveyttä, mikä on epäterveellistä liikuntaa mikä voi olla hengen vaarallista, sydämmelle yleensä.

Syön verenpainelääkkeitä itse , joten hyvä on tietää mikä on sopivasti, eikä liikaa!

49

2444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -

      Kaipa sitä voi rehkiä liikaa suhteessa omaan terveyteensä tai kuntoonsa. Esim. flunssainen ihminen voi pahentaa tilaansa urheilemalla, kuten varmaan kaikki tietävät.

      Mutta aika harvoin terve ihminen liikkuu liikaa. Kun aloittaa liikuntaharrastuksen varovasti ja lisää vähitellen liikunnan määrää, voi varmaan löytää itselleen sopivat rajat.

      • Koira yhteiskunta

        Voiko liikkua liikaa?
        Voinko liikkua liikaa?

        Mikä tuollainen voiko on?


      • vain hyötyliikuntaa

        En "harrasta" liikuntaa, mutta teen fyysistä työtä, jossa joudun kävelemään, nostelemaan. En omista autoa, työmatkat 2x10 km pyöräilen, vain kovilla pakkasilla bussilla.
        Koiran kanssa juoksen/ kävelen n. 15-30 min. 3 kertaa päivässä.
        Kesällä ja syksyllä marjastan ja sienestän, aina väh. pari tuntia kerrallaan.
        Ehkä pitäisi alkaa harrastaa liikuntaa; "harrastuksena" käyn vain uimassa ja saunassa 2 kertaa viikossa.
        Verenpainelääkkeet jätin jo vuosia sitten.


    • juttistyyppi

      parempi että liikkuu, kun vaan makaa alla

    • N

      Miksi kysyt.

      • siks ku siinä on

        No eikö se tullut selväksi tuossa aloituksessa?


    • hjkhkhkhjk

      Moni vetää liian lujalla sykkeellä kaikki lenkit, vaikka vain osa lenkeistä pitäisi olla lyhyitä kovalla sykkeellä tehtäviä lenkkejä.

      Esim hiihtää 2h keskisykkeellä 175 ei varmaan ole hyvää treeniä.

    • pururadan kutsu

      Terveellistä, peruskuntoa kohottavaa liikuntaa ovat järkevällä tempolla (sykemittari tai PPPP-menetelmä on hyvä) tehdyt lenkit. Ne voivat kuntotasosta riippuen olla reipasta kävelyä, sauvakävelyä tai juoksua. Lönköttelyn vastapainoksi ja sen ohella kannattaa myös huolehtia lihaskunnosta.

      Ja jos tympii, niin laji vaihtoon välillä.

      *PPPP = Pitää Pystyä Puhumaan Puuskuttamatta

    • tervekehotervemieli

      Sopivan kuormittava juoksuharjoittelu on terveellistä. Ultramaratoonaus ja ylipitkät lenkit on epäterveellistä.

    • pieni tallustelija

      Sinulle hyvää liikuntaa olisi kävely/uinti/pyöräily. Sykkeen taso ei saisi nousta kovin korkeaksi. Kyllä sen itse tuntee millaisella vauhdilla liikkuu. Hengittäminen tulisi olla vaivatonta (edellyttäen että peruskunto on kohallaan) ja puhumaan pitäisi juu pystyä puuskuttamatta. Liikunnan harjoittamisen tulisi tuoda hyvää oloa ellei tuo, niin silloin ehkä ollaan rehkitty liikaa tai kova stressi/riittämätön uni/kilpirauhasongelmat/suolisto-ongelmat/saatavat aiheuttaa ikäviä " sivuvaikutuksia" liikunnan suorittamisen jälkeen.

      Terveellistä ei siis ole liikkua sairaana. Raskasta fyysistä liikuntaa viitaten. Aina hoitaa flunssat hyvin loppuun ja korkean kuumeilun jälkeen tietysti elimistön täytyy saada uutta" rakennusainetta"(vitaalista ravintoa) jaksaakseen taas pyörittää sisäelinten toimintaa ja siten luovuttaakseen sulle liikkuvalle energiaa liikunnan suorittamiseen. Ehkä punttien nosto ei ole sun lajisi. Talvisin kohtuullista hiihtoa, luisteluakin. syksyisin kävelyä puhtaassa luonnossa, pyöräilyä. Uinti sopivaa minä vuodenaikana hyvänä.

      Ei liikunnan aina tarvitse olla "itsensä loppuun asti vetämistä". Liikunta on hyväksi sydämelle kun sydän saa vamppailla tasaisesti. Hölkkä on hyvä laji muuten..Ikääsi en kyllä tiedä oletko nuori ,vanha, liikuntaelinsairas..

      Verenpaineen laskuun vaikuttaa positiivisesti oikeanlaisen suolan nauttiminen eli kristallisuola käyttöön. Ylimääräinenn rasvahan saa kyytiä säännöllisellä liikunnalla. Oikeasti vitaalinen ravinto siihen lisättynä voi saada verenpainearvosi taas loistaviksi.

      Nautinnollisia kävelyretkiä syksyyn!!!

      • Aivo

        Itse olen käyttänyt verenpainelääkkeitä lähes 20 vuotta, ja sinä aikan hölkännyt 3-4 kertaa viikossa ja juossut 13 täyttä maratonia. Itse lääke ei ole esteenä kovallekaan harjoittelulle, mutta kannattaa kertoa lääkärille asiasta, niin hän ottaa verenpainelääkkeen valinnassa asian huomioon.


    • Liikunnan ammattil.

      Hei! En yleensä näihin vastaa, mutta olen toiminut yli 10v. liikunta alalla..Joten tähän on oikeasti vastausta annetavana..Ehkä joku muukin on jo kertonut..En ehtinyt tuota viestiketjua lukemaan..

      Eli, sinulla on verenpainelääkitys, joten sinun tulisi välttää kovilla painoilla tehtävää lihaskuntoharjoittelua..Siis maksimivoimaharjoittelua..Kevyemmillä painoilla ja kiertoharjoittelutyyppisesti harjoittelu on erittäin suositeltavaa sinulle..Neuvoisin sinulle myös ehdottomasti matalasykkeistä, pitkäkestoista liikuntaa..Sykettä voisit seurata sykemittarin avulla..Arvio sykkeet n. 110-140 välillä..(huom. tämä on arvio, sillä en tiedä max.sykkeitäsi.) ..Ja sitten vaan liikuntaa vähintään 60min. kerrallaan..Pidempäänkin voi liikkua..Tällainen liikunta kasvattaa hiussuoniston kapasiteettia ja verisuonten seinämien joustavuutta..Parasta verenpainlääkettä mitä voi olla! ..Suosittelen tämän tyyppistä liikunta sinulle 2-3 kert. viikossa..En tiedä lähtötasoasi, joten vähempi määrä tai suurempi määrä voi olla optimaalisempi sinulle..Esim. uinti, pyöräily, lenkkeily (kävely tai juoksu) ...

    • -25kg ja -20/20mmhg

      Varovanen aloitus kannattaa, ei toisaan liian kovilla sykkeillä. pppp on hyvä ohje; alussa pari kuukautta kannattaa vältellä kovia sykkeitä. Ja mulla ainakin laski parissa kuukaudessa huomattavasti verenpaineet kun aloitin säännöllisen liikunnan. Eli kannattaa varautua sopimaan lääkärin kanssa annostuksen pienentämisestä :)

    • puoli vuosisataa

      Kyllä tässä on tullut viime aikoina liikaa liikuttua. On tullut sairasteltua flunssaa. Joutuu jättämään lenkit vähäksi aikaa.

      Ei verenpainetablettien käyttö liikuntaa estä, mutta kannattaa käyttää sykemittaria ja yritttää ottaa sykehuippuja alemmaksi. Kyllä lenkillä mäkijuoksussa maksimisyke nousee joskus yli 140:n pakosti. Mitä enemmän ikää tulee niin sitä enemmän kannattaa varoa sykehuippuja.

      Mutta suosittelen sykemittarin hankintaa

      • roskapostirobotti.

        Mulla on lenkin keskisykkeet noin 140 ja ylämäet noin 170, että oot aika hyväkuntoinen jos ylämäkijuoksun maksimi on 140??


      • puoli vuosisataa
        roskapostirobotti. kirjoitti:

        Mulla on lenkin keskisykkeet noin 140 ja ylämäet noin 170, että oot aika hyväkuntoinen jos ylämäkijuoksun maksimi on 140??

        Oli mulla kesällä "vaikeuksia" nostaa maksimisykettä läheisellä kotilenkkipolulla. Joutui ottamaan loppukirejä. Tietenkin se riippuu myös siitä, kuinka mäkistä lenkkeilymaasto on. Mäkiharjoittelulla voidaan myös pudottaa keskimääräistä maksimisykettä. Kyllä mullakin oli alkukesästä tietyssä kauempana sijaitsevassa mäessä syke 170, mutta se putosi loppukesästä 150:n

        Nyt kun on tullut kylmä sateinen syksy ja ollut pari viikkoa flunssaa/poskiontelotulehdusta, niin asia on aivan toinen.


    • 1a

      Liikunta on terveydelle vaarallista.Katsokaa tai kuunnelkaa urheilu-uutisia. Lähes jokaisessa lähetyksessä on joku Suomalainen urheilija, jolla on joku paikka hajalla. Jos ei ole käsi, jalka, korva, kieli, nenä, selkä, pakarat jne. sitten on kuumetta, flunssaa, ihottumaa, kaljuuntumista, jalkasientä, poskiontelontulehdus jne.

      Itse en juurikaan harrasta liikuntaa. Olen normaali painoinen, terve, todella harvoin edes flunssaa. Varvas on murtunut ja se tapahtui juuri urheillessa.

      Pidän itseni terveenä olla urheilematta. Mitä lie voi tapahtua, kun kuuntelee noita urheilijoita.

      • tervehiuksinen

        Tasapainoinen ja terve ihminen voi harrastaa liikuntaa ihan oman tuntemuksensa mukaan.Mutta sanonta että huippu-urheilija ei koskaan tervettä päivää näe.Kokemusta on yksinkertaisista legendoista pilvin pimein.


      • grannen

        kohtuus kaikessa. huippu urheilijat treenaa melkein työkseen. samoinhan on nähty jalkapallon pelaajat, jatkuvasti joku kuolee tai saa sydäninfarktin.
        ei kroppaa saa rääkätä liikaa, tietenkin se koettelee m.m sydäntä joka on lihas.
        pitäisi olla päivänselvä asia kaikille.


    • www.ravintoavain.fi

      www.ravintoavain.fi

    • hoitsu

      Liikunta kuuluu ehdottomasti verenpainepotilaalle! Sopivasti hengästyttävä liikunta alentaa verenpainettasi ja jos vielä saa ylipainoa pois saadaan joskus lääke lopetettuakin. Edellä mainittu PPPP (Pitää Pystyä Puhumaan Puuskuttamatta) on hyvä ja kaikille helppo neuvo.

      Monet verenpainelääkkeet estävät syketason nousua. Sykemittari on tosi hyvä hankinta. Jos verenpainelääkkeesi on beetasalpaaja tai muuten näyttää siltä ettei sykkeesi nouse kovasssakaan rasituksessa, lasketaan sopiva harjoitussyke Karvosen kaavalla: Mittaa ensin leposyke ja korkein syke mitä saat rasituksessa eli maksimisyke. Näiden erotus on sykereservi.
      Harjoitussyke = leposyke sykereservistä 50-80% (viidestäkymmenestä kahdeksaankymmeneen prosenttiin)

      Suosittelen vielä www.sydanliitto.fi sivustoja!

      • Olen kyllä

        Sitä mieltä että sykemittarit saa heittää romukoppaan,niitä ei tarvita yhtään mihinkään,terve järki riittää.
        Itse olen aina harrastanut liikuntaa ja nuorempana myös kilpaurheilua eikä ole tullut edes mielen hankkia mitään mittareita.


      • halooo!!!!
        Olen kyllä kirjoitti:

        Sitä mieltä että sykemittarit saa heittää romukoppaan,niitä ei tarvita yhtään mihinkään,terve järki riittää.
        Itse olen aina harrastanut liikuntaa ja nuorempana myös kilpaurheilua eikä ole tullut edes mielen hankkia mitään mittareita.

        Niin ja kun et ole itse käyttänyt niitä niin tiedät, että ne ovat turhia?

        Tämä on se tyypillinen ajattelumalli. Navigaattoriakaan et tarvitse, kun sinulla on tiekartta vuodelta 1960 kädessä? Haloo hei!!!!


    • järki käteen

      Ota yhteyttä lääkäriin. Voit tietenkin poimia vastausten joukosta itsellesi mieluisimmankin vaihtoehdon ja pitää tätä totuutena.

    • Huippukuntoinen äijä

      Itse olen viimeksi harrastanut liikuntaa vuona 1979 ja kunto nyt todella hyvä.Ei ole ollu paikat hajalla eikä kuumetta vointi mitä parhain en ymmärrä miks pitäs harrastaa liikuntaa.Kun ilmankin pysyy loistavassa iskussa eikä ole urheilu vammoja riesana.

    • 5678900

      Söisit oikein, niin ei tarvitsisi lääkkeitä turhaan popsia!
      Ihmiset syövät nykyään aivan liikaa lääkkeitä, kun suurin osa sairauksista olisi hoidettavissa oikeanlaisella ruokavaliolla. Hölmöt ihmiset ottavat vastaan kaikki lääkäreiden tuputtamat lääkkeet, sen kummempia miettimättä. Ja raha virtaa, ainakin yhteen suuntaan.
      Etelä-Euroopassa käytetään monien sairauksien hoitoon yleisesti vähähiilihydraattista ruokavaliota. Joten, jos haluat pysyä terveenä, lue lisää kyseisestä ruokavaliosta ja ala syömään sen mukaan.
      http://www.anttiheikkila.c o m/

      • 6789033

        P.S. Järki päässä siinä liikunnassa, ihmistä ei ole luotu rääkkäämään itseään. Maltti on valttia!


    • vanha pieru

      Ihmiset vouhotta liikuntaa nykysin aivan liikaa kaikenmailman mittareita ja pelejä.Ennen pärjäsi hyvin ilman vouhkaamista ja numeron tekoa asioista kaikki meni omalla painollaan.Eikä hommat ampunu yli oi niitä aikoja ilam n pilkun nussimista asiat otettiin rennosti.Silloin kun tehtiin hommia tehtiin ne hyvin ja sitten kun huilattiin otettiin oikeesti rennosti.

      • Hai metsuri,justeeri

        Ja kuitua 10m3/pv.Hai. Ja ilman mittareita ja keskellä talvea.


    • Liikkuva nainen

      Liikuntaa voi tosiaan olla määrällisesti liikaa viikossa: lepopäiviä pitää olla vähintään yksi, mielellään kaksi (ainankin aloittelevalla kuntoilijalla). Lepopäivä mielellään lihaskuntoharjoittelupäivän jälkeen. Jos kahtena peräkkäisenä päivänä on aerobista liikuntaa, kannattaa sijoittaa rankempi treeni ensimmäiselle päivistä. Ketjussa on tyyppejä, jotka kehuskelevat sillä, että eivät liiku. Esim. mitokondrioiden (solujen voimakeskusten määrä) lisääntyy kuntoillessa, ja se hidastaa kehon rappeutumista. Hikoilu on tärkeä kuona-aineiden poistoväylä: kehon happamuutta (joka muodostuu pääasiassa happoja elimistössä muodostavista ravintoaineista) hikiliikunta vähentää, samoin venyttely. Maitohapporajan ylittäminen on eri asia, mutta niistäkin hapoista pääsee lepäämällä eroon. Aivojen serotoniiniaineenvaihdunnan kannalta kunnon liikunta on avainasemassa: se purkaa aminohappokerääntymiä jotta tryptofaani pääsee perille. Ja koko kehon hapettaminen, liikunta hormonitoiminnan, suolentoiminnan, koko aineenvaihdunnan tukena...Säälittää nuo tyypit, jotka ei liiku. Vammoja voi syntyä nimenomaan, että menee ylikuntoon liikkumalla liikaa tai että ei syö kyllin monipuolisesti eikä riittävästi proteiineja. Homma on rasituksen, levon ja ravinnon tasapainottelussa ja kuhunkin vaiheeseen pitää etsiä se itselle sopiva yhdistelmä.

    • Supermarjo

      On hyvä esimerkki siitä kun kippo on mennyt nurin ja kaikki lähtenyt käsistä,jäljellä on nuutunut luuranko.

    • pilkku ja muuta

      Otsikko kuului, voiko liikkua liikaa. Vastaus: voi. Ja yhteen sydämeen mahtuu vain yksi ämmä, sekin tieto helpottaa, pilkkuja unohtamatta.

    • kaikki kukat

      Olisi arvannut että verenpaineen osahoitona voisi olla liikunta. Googlesta löytynee verenpaineisen liikunnasta lääkäreiltäkin.
      Pitkän ja terveen elämän kannalta liikunta on paikallaan, vaikka ruokavaliokin on huomionarvoinen.
      Itsellä tuli hölkästä, maratoneista, polvikipua ja nyt pyöräilen.
      Jos aloittaa ja etenkin painoa pudottaen on monipuolisuus paikallaan, painojen kanssa, hölkkää, uintia, mistä tykkää.
      Joskus on täydellisessä liikkumattomuudessa sairaalassa luutkin heikontuneet niin että potilaan luu murtunut sukkaa jalkaan vetäessä.
      Normaalin elämän lisäksi olisi yksi raja noin joka toinen päivä 1/2 h. Jos liikkuu vain autollaan, voisi olla 1/2 h päivittäin hyvä.
      Vointi paranee noustaessa 1 h / pv.
      Parasta liikunta olisi mieluisena muutenkin, sienestys, lumityöt, kai tanssikin, tai muu liikunta seurassa, työmatkat pyöräillen voisi olla riittävää sekin.

    • juoksijavaan

      itselläni on astma, mutta juoksen silti paljon ja korkeilla sykkeillä vaikka ei saisi, mutta kyllä se keho varsinkin keuhkot kertoo kun pitää vähän hidastaa tahtia. vielä siitä ei ole seurannut mitään vakavaa

    • Kylmät kädet

      Liikkua kannattaa aina, olit sitten missä kunnossa tahansa.

      Itse tein tuossa torstaina 2 tunnin kävelylenkin yön hiljaisuudessa. Kokemus oli hieno, tunnelma, kun ihmisiä ei näy mailla eikä halmeilla ja saa nauttia luonnon kauneudesta ilman häiriötekijöitä. Eläimet tosin olisi toivottuja, mutta ne pakenee.

      :(

    • Vastaus:

      Voice, The

    • Monta tuttua

      Liiallinen lenkkeily voi kuluttaa niveleiä, jos alkaa olla yli 50v.

    • uiiihh

      Kyllähän sitä voi liikkua liikaa. Esimerkiksi liian rankkoja lenkkejä peräkkäisinä tai samana päivänä jolloin lihakset eivät pääse palautumaan kunnolla. Tuohon verenpaineisiin en osaa antaa neuvoa, mutta lääkäri varmasti pystyy. Itse harrastan paljon aerobista ja anaerobista liikuntaa, juoksua, mäkitreeniä, intervallia ja sitten tietysti palauttavia ja kuluttavia lenkkejä. Mutta kannattaa varmaan alottaa varovasti ja nostaa peruskuntoa ja sitten ruveta vaikka lisäämään anaerobista treeniä mikä nostaa nopeasti hapenottokykyä ja maitohapon kestävyyttä vauhtia tulee lisää ja lenkit kasvaa äkkiä pidemmiksi.. Muista myös venyttely ja palautus ettei tule niitä kuntoilijoiden vaivoja...

    • Hyötyliikunta A ja O

      Itse harrastan oikeastaan pelkkää hyötyliikuntaa. En sitten tiedä, liikunko liian vähän, mutten ainakaan liikaa: koulumatkoista tulee yhteensä pari kilometriä per päivä ja käytän koiran iltaisin noin puolen tunnin hölkkälenkillä. Kauppamatkatkin teen kävellen, tosin niistä ei paljoa kerry. Ehkä vähän päälle kilsa sinne ja takaisin, mutta riippuu kaupasta missä käyn. Prismaan jos kävelee niin tulee heti yhteensä kolmisen kilometriä mittariin. Mutta kaikki menot tapahtuvat kävellen, kun ei tuota autoa ole. Eiköhän hyötyliikunnalla saa jo aika hyviä lukemia, kun syö terveellisesti niin ei tarvitse olla mikään himoliikkuja, jotta eläisi terveenä. T. parikymppinen, normaalipainoinen opiskelijatyttö.

    • tietoa tämä

      Kaksi tuntia Max terveys liikunta kerta.

      • Anonyymi

        Juu. Miule riittää 2h pitkis.


    • Anonyymi

      Alle tunnin hölkkä terveysliikuntaa.

    • Anonyymi

      Epätervettä mielestäni se että 40-50v harrastelijalla elämä pyörii hölökän ja siitä somessa raportoinnin ympärillä. Ei ole onnellinen elämä varmaan ja perimmiltään tarkoitus ja onni hukassa

      • Anonyymi

        Raportin teko kestää 5min palautusjuoman äärellä koneella istuessa. Ei pöyri koko päivä hölkän ympärillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raportin teko kestää 5min palautusjuoman äärellä koneella istuessa. Ei pöyri koko päivä hölkän ympärillä.

        Saitko riittävästi tykkäyksiä ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saitko riittävästi tykkäyksiä ?

        En välitä tykkäyksistä. Ei ole aikaa koko päivää somessa notkua. Nyt sunnuntaina ehtii suomi24:ää lukemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raportin teko kestää 5min palautusjuoman äärellä koneella istuessa. Ei pöyri koko päivä hölkän ympärillä.

        Kalikka kolahti.


    • Anonyymi

      Tiktokukkelit epäterveitä. Jakavat dataa kiinan kommunistiselle puolueelle huomionkipeydessään.

    • Anonyymi

      Joka päivä hölkkääminen tervettä. Somessa notkuminen epätervettä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10596
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1878
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1636
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1438
    Aihe