Lukion ihanimmat ja turhimmat kurssit

Muru

Eli mitkä on suosikki/inhokkikurssit ja miks?
Itellä suosikkeja kaikki tähänastiset historian yh:n ja filosofian kurssit

28

4642

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • abi44

      riippuu paljon ammatti haaveesta mutta kai se matikka on tärkein. ainakin sillee että osaa prosenttilaskut yms muut perusjutut.
      mielestäni lukion kursseja voisi supistaa reippaasti(sillä lähes kaikki turhia) ja ottaa oikeasti niitä mitkä ovat sitä yleissivistävää ja hyödyllistä.esim. historiasta maailmansodat (his03), kaikki yh:t (etenki yh03), geo03(maapallon riskit),ter, kielet. jotain ehkä unohtu mutta nuo on pääasiassa ne kurssit mistä jää jotakin mieleen(tai ainakin kannattaisi jäädä), uskonnot, filosofia, psyka yms menee toisesta korvasta heti ulos. fys, kem, bi, matikkaa en sillee kommentoi koska jotkut tarvii jotkut ei, ainahan me fyysikkoja yms tarvitaan.
      oma lemppari englanti.

    • Vanha kääkkä

      Eli suosikkeja ovat kaikki helpot ja mukavan rentouttavat kurssit. Ihan ymmärrettävää. Ikävä vain, että tulevan työllistymisen kannalta nuo inhokit (matematiikka ja luonnontieteet) olisivat niitä tärkeimpiä. Kielet tulevat tietysti heti perässä.

    • -abina-

      Suosikit: Kaikki psykologian, liikunnan ja terveystiedon kurssit (paitsi ei terveystiedon 3. kurssi). Inhokki: USKONNON 3... KIRKKOHISTORIAA, hyi helvetti! :D

      Kaiken kaikkiaan lukiokurssit ovat kivoja ja mielenkiintoisia. Itsellä nyt abivuosi menossa.

    • 8+8=20 ainakin

      Riippuu kai aika paljon opiskelutekniikasta, meneekö "heti toisesta korvasta ulos" vai ei...Ei kaikesta kai tartte olla suoraan hyötyä johonkin ammattiin. Kyllä varmaan on ihan arvartavaa tietää monistakin asioista, vaikka ei niitä suoraan tarttiskaan. Ite opiskelen kaikkea mahdollista, koska en yhtään vielä tiedä, mikä ala kiinnostaa eniten.

      • 8+8=20 enintään

        ei se johdu opiskelu tekniikasta jos joitakin asioita ei vain halua edes muistaa vuoden päästä. abi vuonna huomaat miten turhia jotkin aineet ovat.


      • hildegarden
        8+8=20 enintään kirjoitti:

        ei se johdu opiskelu tekniikasta jos joitakin asioita ei vain halua edes muistaa vuoden päästä. abi vuonna huomaat miten turhia jotkin aineet ovat.

        "jos joitakin asioita ei vain halua edes muistaa vuoden päästä" - no ei varmaan sitten kyllä muistakaan...asennekysymys siis myös osittain. ei kaikkea tietenkään voi muistaa loppuelämäänsä, mut toi määritelmä "turha aine" on niin yksilökohtainen, että ei sitä voi yleisesti täällä määritellä, mikä on turhaa ja mikä ei. vai...


    • Muru

      Moi! Kiva kun ootte vastaillu:-) Oon tosiaan kakkosella ja varmaan pitäs kohta jo ruveta miettimään vähä tulevaisuutta lukion jälkee. Mulla on nimittäin vähä ongelmana noi mun suosikkiaineet, koska ainakaan hissaa tai vielä vähemmän filosofiaa ei tosiaankaan kannata lähtee opiskelemaan:( ... Yh:sta ny vois jotain keksiä, esim. se lakitiedon kurssi yh3 oli tosi kiinnostava, vaikka eihän se taida olla kun pintaraapasu oikiksen aiheista. Oon mä ihan ok hyvä esim. psykas ja uskonnoskin, mutta ei mua silti niitä innosta lähtee lukemaan. Eikö ainaki psykaa oo ihan törkeen hankala päästä opiskeleen? Mitäs suunnitelmia teillä on vai ootteko jo opiskelemas?

    • wrewerwr

      Lyhyen matikan viides kurssi eli tilastot ja muut vastaavat on yksi inhokeistani, ei vain jotenkin nuo laskut iske ollenkaan.

      Toinen varmaan oli kirkkohistoria, sain siitä kyllä ysin mutta erittäin tylsä aihe. Sitten olikohan toinen biologian kursseista, risteytyshommat ja muut ärsyttivät.

    • kljsdfkljgskldfjgkjl

      Hahah fysiikka, kemia ja (pitkä) matematiikka turhimpia? Ne ovat varmaankin kaikista tärkeimpiä lukiossa jos ajatellaan jatko-opiskelun kannalta. Lääkikseenkin tarvitset fysiikkaa ja kemiaa (pääsykokeet). Omasta mielestäni osa fysiikan kursseista olivat varmaan koko lukion mielenkiintoisimpia (2,7,8), tosin kemian kurssit olivat tylsiä ja fysiikan statiikka osuudet.

      Omasta mielestä myös filosofian kurssit olivat mielenkiintoisia ja yh 2 oli ihan mukava kurssi. Hirveimpiä kursseja lukiossa olivat mielestäni kaikki historiat, uskonnot ja ruotsit ja niillähän et tule pääsemään kuin korkeintaan humanistiksi, jonka kohtalon kaikki tietävät.

    • kurumi

      Ei millään pahalla mutta jos väität että fysiikassa ei ole mitään järkeä niin miksi edes kirjoitat tänne viestäjä? Tiesitkö että fyysikot ovat keksineet ja kehittäneet lähes kaiken tekniikan maailmassa, myös tietokoneen ja maailmanlaajuisen netin, josta kirjoitat. http://www.youtube.com/watch?v=0NbBjNiw4tk&feature=relmfu

      Aina kun fysiikka kehittyy, tarvitaan myös kehittyneempää matematiikkaa. Lisäksi biologian ja kemian ansiosta meillä on esimerkiksi kattava valikoima erilaisia lääkkeitä ja kehittynyt terveydenhuolto. (tosin terveydenhuollon laitteetkin perustuvat fysiikkaan)

      Jos nyt mietitään mitä lukion aineita tarvitaan elämässä, niin vastaushan on oikeastaan, ei mitään muuta paitsi Englantia. Muut aineet ovat lähinnä vain yleissivistystä, paitsi toisaalta esimerkiksi matematiikka, fysiikka, filosofia ja psykologia parantavat lisäksi ajattelukykyä. Esimerksiksi historia ei paranna millään tasolla älykkyytäsi, se on vain pänttäämistä ja ulkoaopettelua.

      Mutta älä missään nimessä käy lukiotasi sen perusteella, että mikä on tärkeää oikeassa elämässä, vaan valitse ja panosta aineisiin, jotka tiedät olevan sinulle tärkeitä jatko-opiskelun kannalta ja mitkä ovat omasta mielestäsi mielenkiintoisia aineita :).

      Ja ei kannata suhtautua esimerkiksi fysiikkaan noin negatiivisesti; jos oikeasti tietäisit mitä kaikkea sillä on saatu/saadaan aikaan ymmärtäisit kyllä.

      • matikka!

        ehkä ap tarkoitti(toivottavasti) että niissä ei ole mitään järkeä hänelle ammatin suhteen, koska ei osaa niitä? eihän kaikki tarvitse ammatissa matikkaa yms.
        sillä luulisi että kaikki tietää että matikka, fysiikka, biologia, kemia ovat niitä tärkeimpiä aineita maailman kannalta (lääketiede, tekniiikka yms.) kun taas jotkut reaalit kuten uskonto ja hissa ovat turhaa. sinäänsä et tee mitään tiedolla egyptin historiasta tai kirkkohistoriasta yms. ehkä tulevat papit yms ammatit hyötyy niistä mutta ei ole välttämätöntä maapallon edistyksen kannalta.


    • A-matikan lukija

      Njaa.. Matikankurssit ovat mulle niitä suosikkeja, koska ne ovat täysin loogisia. Itse saan päänsärkyä kaikesta sellaisesta, mitä on vaikea perustella logiikalla, ja esim. filosofian tietoteoriat ovat tälläisiä.

      PItkän matematiikan ei välttämättä ole pakko upota kaikille, mutta auta armias jos lyhyt matikka ei uppoa - niin silloin mielestäni pitää miettiä että missä vika. Lyhyt matematiikka on käytännössä pitkän matikan ydinasiat (vain yksinkertaisimmissa muodoissa, eikä edes kaikkia niistä mistä pitkällä on kursseja) yhdistettynä erilaisiin soveltaviin tehtäviin, mitä on pitkää enemmän.

      Kemiakaan ei maistunut, sen takia kun on niin kamalasti muistettavaa (x=y, z=a) verrattuna fysiikkaan jossa monikin asia on matemaattisin säännöin perusteltavissa (jotka uppoavat mun mieleen kaikkein parhaiten). Sama juttu bilsan kanssa.

      Pitkä saksa.. yrgh, oli pakko lopettaa ekan kurssin jälkeen, kun ei siitä tullut mitään edes ylä-astepohjalla.

    • reerer

      "ehkä ap tarkoitti(toivottavasti) että niissä ei ole mitään järkeä hänelle ammatin suhteen, koska ei osaa niitä? eihän kaikki tarvitse ammatissa matikkaa yms.
      sillä luulisi että kaikki tietää että matikka, fysiikka, biologia, kemia ovat niitä tärkeimpiä aineita maailman kannalta (lääketiede, tekniiikka yms.) kun taas jotkut reaalit kuten uskonto ja hissa ovat turhaa. sinäänsä et tee mitään tiedolla egyptin historiasta tai kirkkohistoriasta yms. ehkä tulevat papit yms ammatit hyötyy niistä mutta ei ole välttämätöntä maapallon edistyksen kannalta."

      Kyllä vain yhteiskunnassa riittää ammatteja joissa historiaa, uskontoa ja muuta tarvitaan, niiden ymmärtäminen on välttämätöntä monissa ammateissa joissa ollaan tekemississä muiden kulttuurien kanssa ja historiasta voidaan myös oppia tulevaisuudenkin kannalta tärkeitä asioita. Ne ovat välttämätön osa yleistietoa jota tarvitaan hyvin monilla aloilla, jotta voi ymmärtää miksi maailma on sellainen kuin se nyt on täytyy tietää historiaa ja myös jonkin verran uskonnoista.

      • ei uskonnoitsija

        matikka, fys, biologia, kemia ovat silti tärkeämpiä. etpä ilman tekniikan kehitystä istuisi koneella. kerro ihan omasta mielenkiinnostani mitä todella hyödyllistä nämä esim. nämä uskonnolukijat tekevät?


      • Siihen potentiaalia
        ei uskonnoitsija kirjoitti:

        matikka, fys, biologia, kemia ovat silti tärkeämpiä. etpä ilman tekniikan kehitystä istuisi koneella. kerro ihan omasta mielenkiinnostani mitä todella hyödyllistä nämä esim. nämä uskonnolukijat tekevät?

        Menevät opiskelemaan kulttuuriantropologiaa yliopistoon.


      • humaaa112
        Siihen potentiaalia kirjoitti:

        Menevät opiskelemaan kulttuuriantropologiaa yliopistoon.

        humanisti alalla ei kauheasti ole töitä (ainakaan Suomessa), kaikki tietää varmaan miksi. syyt tuolla ylhäällä jossain.


    • Saa, mitä tilaa

      Lukioon asti näyttävät yltäneen alakoulun suosikit eli laulu, leikki ja liikunta. Sitä vastoin aineet, joilla varmistettaisiin pääsy työllistävien alojen jatko-opintoihin, näyttävät olevan harvempien suosiossa. Lisäksi ihmisen on opittava tekemään sellaistakin, mikä ei välttämättä ole pelkästään mukavaa, sillä tuollaista on joka työtehtävässä.

      Itsepä sitten maailman realiteetteihin törmäätte.

    • wrwrewrw

      "matikka, fys, biologia, kemia ovat silti tärkeämpiä. etpä ilman tekniikan kehitystä istuisi koneella. kerro ihan omasta mielenkiinnostani mitä todella hyödyllistä nämä esim. nämä uskonnolukijat tekevät?"

      Vaikkapa kansainvälisiä suhteita hoitavat poliitikot tarvitsevat ymmärrystä toisista kulttuureista ja uskonto monissa maissa on todella paljon merkittävämmässä asemassa sekä poliittisena vaikuttajana että tapakulttuurissa kuin Suomessa.

      En väitä että monikaan ainoastaan uskontoon keskittynyt ammatti olisi erittäin merkittävä, mutta näin yleistietona ymmärrystä sekä historiasta että muista uskonnoista tarvitaan erittäin monessa ammatissa, esimerkkeinä nyt tosiaan vaikkapa poliitikot ja ylipäätään kaikki ammatit joissa ollaan jossain tekemisissä vieraiden kulttuurien kanssa.

      Lisäksi yleissivistys on asia jota itsessäänkin tulee vaalia, uskonto ja historia ovat osa yleissivistystä ja lukion on tarkoitus olla yleissivistävä laitos. En todellakaan halua nähdä Suomea samanlaisena junttilana kuin monet Yhdysvaltain alueet ovat, julkinen koululaitos kusee siellä ja ihmiset eivät tiedä yhtikäs mitään kotimaansa ulkopuolelta.

      • ttwtwwt

        Ja joo kyllä tietenkin kehityksen kannalta luonnontieteet ovat tärkeitä, mutta taas tuskin edes asuisit itsenäisessä valtiossa jos kukaan ei olisi koskaan vaivautunut lukemaan Suomen kansan historiaa ja innostunut tätä kautta nationalismista.


      • Vanha kääkkä

        Yleisivistykseen kuuluvat kuitenkin myös luonnontieteet. Monet humanistisesti suuntautuneet tuntuvat ajattelevan, ettei heidän tarvitse tajuta mitään esim. fysiikasta, vaikka samaan aikaan vaativat, että insinöörien tulisi ymmärtää historiaa ja uskontoa. En nyt ota kantaa siihen, mikä sisältö kussakin oppiaineessa on "yleissivistävää" ja mikä nippelitietoa. Kaikki tieto on hyväksi. Olisi joka tapauksessa suotavaa, että ylioppilaslakin saavilla olisi kohtuullisen hyvin hallussa vähintäänkin kaikkien pakollisten kurssien sisältö.

        Omana aikanani (kymmenisen vuotta sitten) turhimpia olivat pakolliset historian kurssit, sillä niillä käytiin läpi aivan samat asiat kuin yläasteellakin, eikä edes mitenkään syventäen. Jos jollakulla eivät nuo asiat mene päähän peruskoulussa, miksi ne menisivät lukiossakaan?


    • uskonnollinenheppu

      " uskonnoitsija" vastaan tuohon kysymykseesi mihin ammatteihin uskonnonlukijat menevät.. Jos tyypit ovat kiinnostuneita mm. työskentelemisestä seurakunnissa tai muissa vastaavissa ammateissa. yksinkertaista :) mutta kyllä uskontoa on hyvä tietää yleissivistyksenäkin. Se on tosi tärkeä aine, että suomessakin voisi pysyä kristinusko vahvimpana uskontona!

    • .linkki.
    • lukiopoi

      Nimimerkki "wrwrewrw" oletko koskaan käynyt lukiota? Kyllähän sillä perususkonto tiedolla tekee jotain. Esimerkiksi juuri nämä mainitsemasi poliitikot. Mutta lukiossa pakolliset uskontokurssit ovat täyttä turhuutta 1. kurssia lukuunottamatta. Kakkos kurssi on kirkkohistoriaa (Martin Luther yms) ja kolmos kurssi aivan perus yleistietoa etiikasta, abortista yms. (sain kurssista 9 lukematta ja tekemättä mitään).
      Historian kursseista vain kolmonen on yleissivistävä (maailmansodat). En usko, että poliitikot tekevät mitään Suomen historian tiedolla ulkomailla, Egyptin (Mesopotamian) valtakauden ajoista taikka keskiajan jälkeen syntyneillä taidesuuntauksilla.

    • werwerwerwer

      "Nimimerkki "wrwrewrw" oletko koskaan käynyt lukiota? Kyllähän sillä perususkonto tiedolla tekee jotain. Esimerkiksi juuri nämä mainitsemasi poliitikot. Mutta lukiossa pakolliset uskontokurssit ovat täyttä turhuutta 1. kurssia lukuunottamatta. Kakkos kurssi on kirkkohistoriaa (Martin Luther yms) ja kolmos kurssi aivan perus yleistietoa etiikasta, abortista yms. (sain kurssista 9 lukematta ja tekemättä mitään).
      Historian kursseista vain kolmonen on yleissivistävä (maailmansodat). En usko, että poliitikot tekevät mitään Suomen historian tiedolla ulkomailla, Egyptin (Mesopotamian) valtakauden ajoista taikka keskiajan jälkeen syntyneillä taidesuuntauksilla."

      No puhuin lähinnä uskonnosta ja sen perustiedoista yleensä, kirkkohistoria on kieltämättä aika turhaa ja joo etiikankin kurssi jo takana on. Kirkkohistoriassa on kyllä tosin se hyvä puoli että viimeistään siinä näkee minkälaisia hirmutekoja ja hulluutta on kristinuskon nimissä harjoitettu läpi historian ja voikin edistää kriittistä ajattelua uskontoja kohtaan.

      Mielestäni uskonnossa kannattaisi vaihtaa joko kirkkohistorian tai etiikan kurssi tähän mikä nyt on valinnainen, toisista uskonnoista kertovaan kurssiin. Siinä oikeasti voi oppia jotain uuttakin ja auttaa ymmärtämään muita kulttuureja paremmin.

      Kuitenkin edelleenkin pidän silti jokaista kurssia tarpeellisena ihan sivistyksen ja tiedon itsensä kannalta vaikka joitain asioita sopisikin laittaa pakollisista valittaviin kursseihin ja toisinpäin.

      • ytrty

        Jos jostain pitäisi lukiossa karsia se olisi ruotsi, aika merkityksetön kieli jolla on aina vain vähemmän merkitystä kansainvälisissä suhteissa ja kaupassa. Järkevämpää opetella 5% vähemmistön puhumaan suomea kuin 95% enemmistön ruotsia.


    • FILOSOFIA ON TURHAA

      Omat inhokkiaineet ovat ehdottomasti filosofia ja fysiikka! Filosofia on niin tyhjänpäiväistä soopaa, ettei mitään rajaa! On naurettavaa, että lukiossa pitää lukea yksi kokonainen kurssi pakollisena filosofiaa, joka käsittelee asioita, kuten ''onko ympyrää olemassa?'' Ymmärtäähän sen, että maailma tarvitsee omat ihmettelijänsä, mutta herra isä - yksi kokonainen kurssi kaikille opiskelijoille. Pakollisena aineena. Ei, ei ja vielä kerran ei.

      Fysiikan mainitsin, koska siitä en kerta kaikkiaan tajua mitään. Ylä-asteella opetuksen taso oli surullisen alhaista, mikä johti siihen, etten tajunnut lukiossa hölkäsen pöläystä mistään 1. kurssin aiheista. Toisaalta aika jännä, koska olen suoriutunut pitkästä matikasta 8-10 arvosanoin.. No, fysiikka on kuitenkin yksi suurimmista inhokeistani.

      Mikään ei voita kuitenkaan filosofiaa, se on varma nakki :) Se on paskinta ikinä.

      Parhaimpiin kursseihin luen kaikki historian, yhteiskuntaopin, matematiikan sekä kielten kurssit!

      • Nyt jo abi

        Kaltaisiasi henkilöitä, joiden mielestä parhaimpia aineita ovat matikka, yh, hissa ja kielet (siis nuo kaikki yhdessä), on todella harvassa. En tiedä omasta koulustani ketään samanlaista tapausta, vaikka opiskelenkin suuressa lukiossa.

        Itse pidän ylivoimaisesti eniten matikasta, mutta kyllä fysiikka on sitten vahvana kakkosena. Yh ja hissa olivat ihan ok, mutta kieliä inhoan yli kaiken (saksaa lukuunottamatta).


    • back2earth

      musiikit, terveystiedot, kuvikset, uskonnot, psykat ja filosofiat
      Noista jos kirjotatte jonkun, niin ette saa kyllä yhtään respectiä vaikka saisitte ällät kaikista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      72
      3053
    2. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      55
      2715
    3. Kuoleman pelko katosi

      Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
      Hindulaisuus
      432
      2335
    4. Viikonloppu terveiset kaivatulle

      tähän alas ⬇️⬇️⬇️
      Ikävä
      79
      2178
    5. Jos sitä keittelis teetä

      Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
      Ikävä
      95
      1996
    6. Myötähäpeä kun näkee sut,

      tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
      Ikävä
      54
      1906
    7. Huomenta ........

      Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
      Ikävä
      12
      1576
    8. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

      Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
      Kuhmo
      17
      1537
    9. Ei mun tunteet

      ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
      Ikävä
      30
      1380
    10. Mitä nämä palautteet palstalla ovat?

      Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?
      Ikävä
      29
      1349
    Aihe