Onko täällä paljon toimivassa avoimessa eläviä?

Ja mitä se kellekin tarkoittaa?

Eräs ystäväpariskuntamme on sitä mieltä, että jos ei ystäviin tai muihin meidän tabuksi määrittelemäämme ihmisryhmään saa koskea niin suhde ei todella ole avoin.

Toisaalta on tullut vastaan tyyppejä, joista avoin suhde pitää sisällään oikeuden yksityisyyteen, eli että toiselle ei tarvi seikkailuista kertoa jos ei siltä tunnu.

Parisuhde on vain elpynyt avoimen kautta, ja kun tuntee että toinen huolii juuri Sinut vaikka näkee monenlaista muutakin, niin sitä välttää "epätoivoista säätöä" ja ottaa rennosti.

Avoimen kautta on löytynyt uusia kavereita ja ystäviäkin, vaikka säätömielessä on tavattu. Toisaalta pahimmat pulmat ovat tulleet juuri "kielletyistä hedelmistä", joiden kanssa ei ole edes tarvinnut tapahtua mitään, pelkkä väärä ajatus tuntuu riittävän. Tämä jälkimmäinen taitaa olla perus vaaratekijä missä tahansa suhteessa, ja osoittaa miten seksi muiden kanssa ja avoimuus eivät ole se pahin asia suhteelle. Sen tosin tiesimmekin kun ennen avointa oli jo 12 vuotta yhteistä matkaa alla.

Mitenkä muut avoimessa elävät, onko tullut millaisia huomioita tehtyä? Olisi myös hauska tutustua samanmielisiin :)

7

443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmmmmhhh

      En tiedä, onko tämä nyt avoin suhde vai mikä. Mutta eksän kanssa meillä oli avoin suhde ennen kuin alettiin seurustelemaan. Seurusteltiin ja erottiin tossa alkukeväästä. Nyt ollaan edelleen tänäkin päivänä väleissä ja nähdään muutaman kerran viikossa ja harrastetaan usein seksiä, mutta välillä vaan hengaillaan ja tehdään ns. parisuhdejuttuja. Molemmat kuitenkin tapailevat muita samalla, mutta edelleen voin sanoa, että rakastan häntä todella. Olen rakastanut jo kohta 3 vuotta ja rakkaus on se, mikä pitää minua väleissä hänen kanssaan.

      Kuulostaa hyvältä toi teidän avoin suhde, jos kerran se toimii. Ja niinku sanoit, ni uusia ystäviä ja tuttavia tulee helposti totakin kautta, kun saa vapaammin tutustua ihmisiin eikä tarvitse heti tyrmätä toisen lähestymistä toteamalla olevansa varattu kuten ns. normaalissa parisuhteessa jossain vaiheessa joutuu tekemään. :)

      • Hmm, taas sain näkökulmaa :)

        Meillä nimittäin kun on niin pitkä ja tarkkaan harkittu suhde takana, niin se järjestelmällisyys siirtyy helposti myös uusiin tuttavuuksiin. Se voi tehdä fiiliksestä vähän nihkeän jos toinen on kovinkin irrotteleva, mutta vähitellen nuo "sinkkuelämän" otteet alkaa tuntumaan tutummilta. Ikään kuin lopettaa laittamasta ihmisiä ennalta-aiottuihin laatikkoihin ja alkaa suhtautumaan heihin yksilöinä.

        Olen myös huomannut tutuissa, jotka juuri alkoivat puolivakavissaan seurustelemaan, tuon keveyden mitä kuvailet omassa suhteessasi. Ehkä osasyynä sille on yksin asuminen, mitä itse en ole koskaan kokenutkaan. Saman katon alla asuminen ja yhteiset kuviot myös antavat syytä ilmaista varattuna olemisen aika kättelyssä kun vaimo soittaa ja pyytää tuomaan risoton ainekset kesken treffien ;)


    • Onnellinen nainen 30

      Elämme aviomieheni kanssa avoimessa suhteessa. Olemme ihan kuten muutkin pariskunnat, mutta ystävystyminen ja seksin harrastaminen muidenkin ihmisten kanssa on sallittu. Minusta tämä on upeaa, koska voin saada yhtä aikaa sekä pitkän suhteen että sinkkuelämän hyvät puolet. Kuten totesitte, minun ei koskaan tarvitse miettiä mitä voin sanoa tai tehdä kenenkin kanssa, joten elämä on jotenkin "syvempää". Olen käynyt hienoja keskusteluja ja oppinut ihmisistä paljon uutta.

      Avoin suhde pitää avioliiton pirteänä. Tunnen olevani haluttu ja jaksan pitää itsestäni huolta. Itsetunto ja mieliala ovat siis koholla. Toisilta kumppaneilta voi oppia uutta ja myös keskinäinen seksielämämme on vilkkaampaa siksi, että olen seksuaalisesti "virittynyt".

      Harmittaa ja käy sääliksi ihmiset, jotka hampaat irvessä yrittävät pysyä uskollisina tai eivät uskalla ottaa avointa suhdetta puheeksi. Totuushan on, että 2/3 ihmisistä pettää joka tapauksessa. Uskottomuus johtaa liian usein avioeroon ja koko elämän järkkymiseen. Miksei asioista voi sopia? Yhteiskunta syöttää yksiavioisuuden harhaa ja tuottaa siksi suurta kärsimystä. Minä en halua koskaan pettää vaan olla avoin kumppanilleni. Voimme yhdessä iloita toistemme uusista kokemuksista. Se jos mikä lähentää!

      • Ironista miten seksuaalinen kiinnostus muita kohtaan lisää aktiivisuutta suhteen sisälläkin. Varsinkin meillä, jotka olemme kinkyilijöitä, energian löytäminen kattaviin sessioihin voi joskus vaatia verbaalista aktivoitumista. Mitta avoimessa, jossa voin kehitellä leikkejä edes ajatuksen tasolla myös muiden subien kanssa, uusia ideoita tulee kuin itsestään ja aktiivisena pervoyhteisön jäsenenä homma tuntuu paljon mielekkäämmältäkin. 97 % seksistä on kuitenkkn ainakin lähtökohtaisesti vanillaa, mutta kun kulttuurimme on ollut sallivampi ja kiinnostuneempi BDSM:stä viime aikoina domin rooli tuntuu antavan jokaiselle tuttavuudelle lisämausteen vaikka sitä ei makuuhuoneessa soveltaisikaan :)

        Tuo sinkkuelämän hyvä puoli on minusta samalla se huonoin, eli uusien kokemusten saaminen hyvässä ja pahassa. Välillä tulee vastaan ihan vääränlaisiakin ihmisiä, mutta ainakin saan vahvistuksen olettamuksilleni siitä miten pärjäisin maailmalla - koko aikuisikä samassa suhteessa jätti paljon arvailun varaan. Ja kyllä, pitkään suhteeseen mahtuu myös petoksia, jotka tulivat tuntemattomasta inhimillisyyden varjopuolesta, jossa rakkaimman luottamus ollaan valmiita rikkomaan oman mielihyvän takia kun ajat ovat kovat. Onneksi kerroin pettämisistäni ja asiat selvitettiin perinpohjin. Yhteiskunnan kummallisesta asenteesta kulissien ylläpitoon kertoo minusta paljon se, että kun syyllisyyden maahan painamana kysyin neuvoa psykologilta joskus 5 vuotta sitten hän sanoi että turha satuttaa puolisoa tarpeettomasti kertomalla. Paskin neuvo ikinä, josta voi kiittää paria kurjaa vuotta lisää :D

        Tässä viime viikkoina kun aktivisuuteni seuranhaussa on ollut alhaisempi huomaan että salillakaan ei ole tullut käytyä. Ehkä ne ovat sidottuja toisiinsa ja kun teen yhden niin toinen seuraa :)


      • tieto ja luulo

        2/3 pettää joka tapauksessa?
        Höpö höpö. Oikeiden ja laajojen tutkimusten mukaan vain 20% naisista ja 30% miehistä on harrastanut seksiä avioliiton tai avioliiton ulkopuolella (mm. prof. Kontula Helsingin Yliopisto, Väestöliitto Finsex tutkimus)


      • Niin ja ennen

        kaikkea voit saada kaikki taudit joita et muuten saisi.


      • tieto ja luulo kirjoitti:

        2/3 pettää joka tapauksessa?
        Höpö höpö. Oikeiden ja laajojen tutkimusten mukaan vain 20% naisista ja 30% miehistä on harrastanut seksiä avioliiton tai avioliiton ulkopuolella (mm. prof. Kontula Helsingin Yliopisto, Väestöliitto Finsex tutkimus)

        Nuo tiedot olisi varmaan aika helppo munkin tarkistaa, mutta ehkä 2/3 pätee kaikkiin parisuhteisiin eikä vain avo-/avioliittoihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6806
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2686
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      83
      1952
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe