Koirille myytävät lihavalmisteet mietityttävät.

Jundai

Minkähänlaista lihaa nuo koirille myytävät lihavalmisteet lopulta oikein mahtavat sisältää,sillä ostin aijemmin koirallemme kuivamuonan jatkeeksi aina noita erilaisia koirille tehtyjä lihavalmisteita kuten esim.Oscarsin ja Kennelpakasteen lihoja sekä sitä Maukas tuotteen pötköjä ja samoin eläinkauppojen pakastimista muun muassa hevosen lihaa sekä kalkkunanlihaa ym. niin silloin kun niitä koiralleni syötin,niin koirani rapsutteli jatkuvasti itseään ja sen iholla oli siellä täällä pieniä rupia .Ja sitten kun lakkasin kokonaan ostamasta noita koirien lihoja ja siirryin ostamaan pelkästään ihmisille myytävää naudanjauhelihaa ja jatkoin sillä sitten sen lihaosuuden antamista kuivamuonan jatkeeksi,niin nyt on koiramme iho ollut sitten oikein hyvässä kunnossa eikä koiramme ole enää itseään rapsutellut myöskään.Aina yleensä syytetään kyllä naudanlihaa allergioitten aiheuttajaksi,mutta meillä se ei näytä niin olevan ainakaan, vaan toimii oikein hyvin.Mutta jostain syystä nuo kaikki koirille tehdyt lihavalmisteet eivät ilmeisesti sitten hyväksi meidän koiralle kyllä kään ole, koska koiramme sellaisia iho-oireita niitä syötyään sai.Ja se kuivamuona ei sitä ongelmaa ole voinut aiheuttaa myöskään, koska sitä ollaan syötetty jo useamman vuoden,ja syötetään edelleenkin niinkuin ennenkin ja se on sellaista kalliimpaa ja laadukasta kuivamuonaa myös,mutta nuo koirien lihat ilmeisesti kyllä sitten niitä ongelmia aiheuttivat. Joten mietityttää vaan tosiaan että mitähän sellaista noissa koirille myytävissä lihoissa oikein mahtaa sitten erilaista olla, kuin ihmisille myytävissä lihoissa,koska koiramme ihmisille tarkoitetulla lihalla voi hyvin,mutta ei koirien lihavalmisteita syömällä..

23

2311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samoista ruhoista

      Lemmikkien lihat on ihan sitä samaa kuin ihmisten,mutta huonommista osista.Eläimiä ei lajitella teurastamoissa tai näytteiden otossa "tuo on ihmisten,siitä otetaan se ja se,tuo on lemmikeille,ei testata".
      Myös "teurasjätteet" (mahat,kurkkutorvet jne) on yhtä turvallisia kuin ihmisten lihat.Ainoa ero lemmikkien ja ihmisten lihoissa on se,että ihmisten lihat pakataan useasti suojakaasuun,joka tappaa lihan luonnolliset entsyymit(mitkä ovat erittäin tärkeitä koiran omalle entsyymitoiminnalle).
      Jos koiralla on ollut pientä ongelmaa aineenvaihdunnan kanssa on lihan omat entsyymit voineet tehdä spurtin aineenvaihdunnalle ja aiheuttaneet hetkellisesti ylikierroksilla käyntiä (näppylät).Pienet aineenvaihduntahäiriöt ei läheskään aina näy päällepäin.

      Teollisissa kuivaruuissa voi tulla aina hetkellisiä eroavaisuuksia valmistuseriin,
      esimerkiksi pieniä määriä vehnää tai perunaa voi päästä ruuan sekaan,vaikkei sitä juuri siinä ruuassa pitäisi olla.

      Iho-oireet ovat voineet johtua jostain täysin muusta tekijästä kuin ruuasta.Esim.kirpuista tai muista hyönteisistä,siitepölystä,myrkyllisestä kasvista,nokkosista ym.

      Maukas sisäelinpötköön oli tosin hetkisitten päässyt kasvissosetta sekaan.Eli niinkin on voinut käydä.
      Kennelrehulla on hyvälaatuisia lihoja,jotka tulevat Atrian teurastamoilta.

    • Jundai

      No niin,kyllähän se varmaan niinkin tietysti on, koska ihmisethän eivät todellakaan syö niitä moniakaan eläinten osia, jotka koirille hyvin kyllä käyvät.Mutta tiedä sitten miten se muuten lopulta sittenkuitenkaan on. on,sillä joskus vuosia sitten taaksepäin oli Koiramme lehdessä juttua artikkeliKennelrehusta ja siinä sen omistaja muistaakseni juuri sanoi ,että he saavat edullisesti hankittua teurastamolta muun muassa sellaisia eläinten ruhoja joissa on jotain pientä vikaa,kuten esim.jonkinlaista hajuhaittaa.Ja se pani minut silloin jo heti ajattelemaan sitä myös,että jos lihassa on joku hajuhaitta, niin onko sellainen liha sitten ihan kunnossakaan jos jollekin oudolle haiskahtaa,niin sekin pani minut silloin jo miettimään näiden lihojen laatua kyllä myös.
      Ja joku kerran sanoi minulle sellaistakin myös,että koirille myytävissä lihoissa saattaa olla sellaisten eläinten lihaa myös,jotka ovat ennen teurastusta olleet jonkun utare- tai muun tulehduksen vuoksi antibioottikuurilla ja sellaisissa lihoissahan voi tietysti sitten olla olla jäljellä antibioottjäämiäkin vielä myös,joka ei kyllä varmaankaan niin terveellistä syötävää sitten ehkä ole kyllä myöskään.Ja sellaisia lihojahan ei juuri ihmisille käsittääkseni myyntiin saa edes laittaakaan,mutta ilmeisesti kelpuuttavat ne ehkä koirien ruoaksi kuitenkin.Joten miten sitten tosiaan mahtaa oikein ollakaan ,mene ja tiedä kun niin paljon kaikenlaista nykyään tapahtuu,kuten juuri hiljattain muun muassa sekin huijausyrityskin myös missä ne sianlihatkin oli värjätty jotta olisivat näyttäneet naudanlihalta.

    • Teurastamossa töissä

      Eläinten lääkkeissä on varoajat,EIKÄ sellaisia eläimiä oteta edes teurastamoihin sisään,jolla ei varoaika ole ylittynyt.Sellaiset eläimet ei saa liikkua tilalta minnekkään.Pahan loukkaantumisen ym takia eläimet,joiden varoaika ei ole ohi lopetetaan tilalla ja ruho hävitetään muilla keinoilla.Eli kennelrehu ei todellakaan myy "viallisia" lihoja.

    • BC-hurtta

      Kokeilin eläinkaupan pakastelihaa (kalkkuna, lohi) ja totesin, että ne sisältää 50% vettä. Ravintoaineen kilohinta lähenteli siten normaaleja jauhelihoja ja kalaa. Joten lohta ja jauhelihaa kaupasta, pakastetaan annospaloiksi ja koira voi hyvin. Eikä ole mitään ekstraa. Nappulat parasta mahdollista, niita ei mene paljoa, kun on tuoreruokaa lisäksi.

    • vai semmoista ;)

      Sehän on sitten ollut aika hyvää tavaraa, normi liha nimittäin sisältää:
      vettä n. 70%
      proteiinia n. 18%
      rasvaa n. 15%
      muut n. 2%

      Kerrotko vielä mikä on tuota parasta mahdollista nappulaa, itse en vielä moista ole löytänyt :)

    • kulervonpoika

      Oletko katsonut Amerikkalaista tv-ohjelmaa Jamie Oliverin ruokavallankumous, jossa em. tv-kokki on laittanut Amerikkalaiset koulut haasteeseen terveellisemmän ruoan puolesta...
      No mutta kuitenkin, tässä tv-ohjelmassa Jamie Oliver esitteli koululaisille ja heidän vanhemmilleen, miten liha uudelleenkäsitellään, eli "pestään", ja tuo pesuneste on jonkin sortin ammoniakkia.
      Ammoniakki sairastuttaa niin ihmiset kuin eläimetkin.
      Vaikka koiramme ja me, söismme kuinka terveellisesti tahansa, niin aineet joilla ruokamme käsitellään ennen vatsaamme joutumista, ovat se suurin ja yleisin syy allergioihin ja sairasteluihin, kuten ehkäpä myös sinun koirasi pienet ruvet.
      Kun aloit syöttämään ihmisille tarkoitettua ruokaa, niin huomasit selvän eron, ja ruvet lemmikistäsi katosivat, hyvä.
      Minä en koskaan osta mitään valmiiksi jauhettuja mössöjä pötköissä, vaan ostan lihan, kanan siivet, lohen jne juuri sellaisessa muodossa, että näen mitä ne todellakin ovat.
      Hiukan kalliimmaksihan se tulee ruokkia koira noin, mutta ehkäpä kuitenkin säästän, kun ei tarvita eläinlääkäriä.
      Suosittelen ruokkimaan koiran vain sellaisella ruoalla jonka tunnistat.

    • mirrimamma

      Koirani syö kotiruokaa. Ostan ihmisille tarkoitettua lihaa. Barf myymälöissä myytävissä lihoissa, (ostan esim kauris, lammas, hirvi, peura) on otain sellaista, että kun paistan, haisee teurasjätteelle. Koira kyllä syö. Mutta on sellainen tunne, että ostan teurasjätettä, kun pitäisi ostaa koiralle lihaa.

      Ostan vain ihmisten lihaa nykyisin. Se ei ole iso satsaus koiran hyvinvointiin. Hiillihydraattina on puuroa, ohrasta, vehnästä nykyisin, joskus maissita ja joskus perunasosetta tai bataattisosetta.
      Mun koira ei syö kuivamuonaa.
      Liha o yleesä raakaa, mutta jos erä on vanheemassa, nii paista sen

      • feujioakol

        Kai se haisee teurasjätteelle, kun se sitä on! Jos heittäisit koirasi eteen lampaan ruhon, luuletko, että se söisi pelkät lihat? Ei todellakaan. Nyt sinä tarjot koirallesi pelkkää puhdasta lihaa, josta se saa proteiinia ja suun täytettä. Lisukkeena puuroa, josta koira ei saa irti käytännössä mitään.

        Koirasi ruokalistalta puuttuvat täysin elintärkeät luut, sisäelimet, kananmunat ja maitotuotteet. Koirasi luusto on luultavasti jotain perunasoseen näköistä, koska se ei ole nähnytkään kalkkia äärimmäisen naurettavan ruokavaliosi aikana.


    • Jundai

      Tuossa oli paljon monenlaista mielenkiintoista asiaa ja tietoakin myös teidän kaikkien kommenteissa,joten kiitti vaan kaikille!

      Ja en muun muassa tiennyt sitäkään edes myös, että ne lihat sillä jollain ammoniakilla pestään,,joka kuulosti kyllä aika kamalalta ja epäilyttävältä myös.Ja jos lihoille niin tosiaan tehdään,niin en yhtään sitten kyllä ihmettelekään,että niistä voi sitten sairastuakin myös.

      Ja itse olen tuon saman pannut merkille myös ,että kun olen eläinkaupan lihoja kypsentänyt, niin niissä on ollut juuri sellainen kummallinen niinkuin teurasjätteen haju kyllä myös,joka saattaa tietysti johtua juuri siitä, kun niihin jauhetaan tietysti sekaan kaikki mahdollinen teurasjäte minkä katsovat koiran ruokaan voivansa hyödyntää etteivät menen hukkaan nekään myös.

      Mutta siinä oli varsin varteenotettava hyvä neuvo kyllä myös,että kannattaa tosiaan varmaan ostaa sellaista lihaa, jonka pystyy aina tunnistamaan myös ,joten niin täytyy jatkossa kyllä sitten tehdäkin myös.

      Mutta silti kuitenkin luulen ,että ostan edelleen koiralleni noita ihmisille myytäviä lihoj kuitenkin,koska koirani iho on nyt ollut sen jälkeen niin hyvässä kunnossa, kun lopetin eläimille tarkoitettujen lihavalmisteiden syöttämisen.Ja koirathan kun ovat kaikki yksilöitä kukin, joten se mikä sopii toisen koiralle ei aina sitten toiselle koiralle taas sovikaan,mutta jokainenhan sen parhaiten tietysti tietää,että mikä omalle koiralle parhaiten sopii.

    • kulervonpoika
    • Jundai

      Kiitos linkistä !Vaikutti aika mielenkiintoiselta sivustolta,joten täytyypä tutkia sitä vähän tarkemmin vielä.

    • Kiara

      Tässäpä teille aika karmeata luettavaa koiran ruoista.Kopsasin ne tuolta netistä tähän,joten toivottavasti on luvallista.Tuo kopsaamani kirjoitus löytyy tuosta alla olevasta linkistä

      http://calcifers.bubblelol.com/barf-f9/ ... in-t14.htm

      Ja tässä alla itse se teksti sitten myös,niin pääsette tästä suoraan sen tärkeimmän siitä lukemaan.


      Teollisten ruokien kyseenalaiset raaka-aineet

      Teurastamoissa teurastetaan vain terveitä, yhä kävelemään pystyviä eläimiä. Muille eläimille on mm. Amerikassa ja Kanadassa olemassa omat ”kierrätystehtaat”, jonne otetaan kaikenlaisia eläimiä ja eläinperäistä jätettä. Näissä tehtaissa valmistetaan eläinproteiinia, joka myydään edelleen lemmikkieläinruokavalmistajille.

      Eräässä lehdessä oli kirjoitus tällaisen tehtaan toiminnasta:
      ”Tehtaan lattialla oli tuhansia kuolleita koiria ja kissoja; karjan päitä ja sorkkia; lampaita, sikoja ja hevosia; kokonaisia haisunäätiä; rottia ja pesukarhuja – kaikki odottamassa valmistusta. Tehtaan kuumuudessa kuolleella eläinkasalla tuntui olevan oma elämänsä, miljoonien matojen luikerrellessa ruhojen ympärillä.”

      ”Tehdas käsittelee mädäntyneet eläinruhot, auton alle jääneet sekä lopetetut koirat ja kissat, joista valmistuu kuivaproteiinivalmistetta myytäväksi lemmikkieläinruoan valmistajille. Eräs pieni tehdas Quebecissä kierrättää n. 10 000kg koiria ja kissoja viikossa….Turkkia ei poisteta ja kuolleet eläimet keitetään kaikki yhdessä, sisäelimineen, luineen ja rasvoineen 115 ?C n. 20 minuuttia.”

      ”Joka vuosi USA:n 286:ssa ”kierrätystehtaassa” hävitetään hiljaisuudessa n. 12,500,000 tonnia kuolleita eläimiä, rasvaa ja lihajätettä… Baltimore’s Valley Proteinin isossa sammiossa on erilainen sekoitus kuolleiden koirien, kissojen, pesukarhujen, opossumien, kauriiden, kettujen, käärmeiden, sirkusnorsun poikasten ja poliisihevosten ruumiinosia…USA:laiset lemmikkieläinruoan valmistajat, kuten Alpo, Heinz ja Ralston-Purina ostavat täältä eläinproteiinia.”
      Lähde: http://www.mad-cow.org/~tom/cats_bse_rend.html

      Raaka-aineiden käsittelyt

      Näihin tehtaisiin tuodaan myös teurastamoista jätettä, joka joudutaan viranomaisten määräyksestä denaturoimaan, jottei sitä voida käyttää enää ihmisravinnoksi. Eläinlääkäri Wendell O. Belfieldin mukaan hyväksytyt denaturointiaineet ovat polttoöljy (fuel oil), paloöljy (keronsene), jalostamaton karbolihappo ja sitronella, joista kolme ensimmäistä ovat erittäin myrkyllisiä aineita.

      Lemmikkieläinten lopettamiseen käytettävä myrkyllinen aine, sodium pentobarbital, pysyy eläinten keittolämpötilassa (115?C) muuttumattomana, joten sitä on myös valmiissa lemmikkieläinruuissa. Kerta-annospitoisuudet ovat pieniä, mutta vuosien kuluessa niitä kertyy elimistöön suurempia määriä, ja haittavaikutuksena on todettu mm. maksa- ja munuaisvaurioita sekä syöpää.

      Lopetus- ja denaturointiaineiden lisäksi ruokiin joudutaan lisäämään erilaisia säilöntä-, väri-, maku- ja muita lisäaineita, joilla on haitallisia sivuvaikutuksia. Yleisesti käytetyt BHA ja BHT aiheuttavat paljon allergisia reaktioita sekä maksa- ja munuaisvaurioita. Erään rasvan stabilointiin käytettävän aineen, Ethoxyquin, epäillään aiheuttavan mm. syöpää. Puolikosteissa kuivamuonissa käytetään usein propylene glycolia, joka tuhoaa punaisia verisoluja.

      Myrkyllisten aineiden lista on lähes loputon, joten ei tarvitse ihmetellä lemmikkien runsasta sairastelua. Suomeenkin tuodaan Amerikasta ja Kanadasta monenlaisia lemmikkien valmisruokia. Tuoteselosteita lukemalla on mahdoton selvittää, minkälaisista raaka-aineista ruoka on valmistettu. Kuten Eileen Layne, Kalifornian Eläinlääketieteelliseltä Laitokselta, toteaa: ”Kun luet lemmikkieläinruoan tuoteselostetta ja siinä sanotaan, että sisältää lihaa tai luuateria, se on juuri sitä – keitettyjä tai konvertoituja eläimiä, joista osa on koiria ja kissoja.”

      Valmisruokapakkauksissa oleva lause; ”Sisältää EU:n hyväksymiä antioksidantteja.”, tarkoittaa mm. yllämainittuja BHA:ta ja BHT:tä.

    • Ukinox

      On tuo kyllä todella järkyttävää luettavaa!!!

    • hermokimppu

      Huomasitte linkkiä lukiessanne varmaan, että tiedot ovat lähes 20 vuoden takaa. Kiinnostaisi tietää, onko nykyään laatuvaatimukset ja valvonta parantunut .

    • ziush

      Voisiko joku sanoa onko olemassa mitään kuivanappulaa, mitä uskaltaisi koiralleen syöttää ja vielä semmoista ettei olisi eläintestattu. Koirani syö enimmäkseen luita ja raakaa lihaa, mutta myös kuivanappuloita. Ärsyttää kun mihinkään tuotteeseen ei voi luottaa mitä se on.

      • purewildiavaan

        Jenkeissähän Taste of wild on arvosteltu ja testattu parhaimmaksi koirien kuivamuonaksi mitä on. Testi oli kriittinen ja tarkka joten uskaltaisin suositella kyseisestä merkkiä. :)


    • 5555444

      Minä ostan aina koiralleni vain ihmisten jauhelihoja, possunsuikaleita sun muuta. En koskaan eläimille tarkoitettuja koiranamakkaroita ja lihoja. Nappuloita syövät pääasiassa minun koirani (jahti vahtia) mutta noin kerran kaks viikossa ostan lihaa ja annan koirille.

      • 20+4

        Mikset osta koirille tarkoitettuja lihoja? Ne ovat paljon luonnonmukaisempia kuin ihmisten lihat. Ja halvempia.


      • 20+4 kirjoitti:

        Mikset osta koirille tarkoitettuja lihoja? Ne ovat paljon luonnonmukaisempia kuin ihmisten lihat. Ja halvempia.

        Luonnonmukaisuudesta tiedä viimekädessä,mutta siinämielessä voisi sanoa,että koostumukseltään monipuolisempaa yleensä,ja nimenomaan koiraa ajatellen.
        Mutta tosiaan,halvempia on,ja siinä toinen syy,miksi itse käytän.Muuten menisi omaisuus :D
        Ihan turhaa on ruokkia ihmisille tarkoitetuilla lihoilla,mutta eipä siinä mitään,jos joku niin haluaa.Ja jos vaikka yksi joku tirri on,niin voi olla kätevämpääkin jossain tapauksissa.
        Mitään koiranmakkaroita en ole syöttänyt,joten niistä en pahemmin tiedä,mitä edes sisältää.


    • 5555444

      Miksi se on ihan turhaa ruokkia ihmisille tarkoitetuilla lihoilla? Ai koska se maksaa? Ehkä joillakin on varaa ostaa koirille ihmisten lihoja, ymmärrän ettei kaikilla. Mutta itse ostan sen takia koska olen monesti lukenut noita koirille tarkoitettujen jauhelihapötköjen sun muiden tuoteselosteita, kosteutta enimmäkseen, rasvasta tai proteiinista tietoakaan.. Kyllähän nyt ihmisten jauhelihat on varmasti parempaa koirillekin tai esim possunsuikaleet muut lihat mitä nyt myydäänkään marketeissa ihmisille.

      Ainakaan näitä pedigree pötköjä en osta ollenkaan koirille, eihän niissä ole mitään ravintoaineita, väriaineita kylläkin senki edestä ja mitä lie säilöntäaineita ja muka EU:n hyväksymiä hapettumisenestoaineita ja muuta shittiä.

      Olikohan Oscar merkkisiä lihapullia mitä joskus ostan ja sitten just niitä makkarapötköjä olikohan Oscar merkkinen sekin vai joku muu mut myydään pakastealtaissa (koirille tarkotetuissa siis) tulee joskus noita ostettua kylläkin, kosteutta niisäkin kaikista eniten taisi olla mutta edes jonkin verran protskuakin.

      Mutta kun tuntuu ettei sillä ole väliä mitä kaikkee koirien lihavalmisteisiinkin työnnetään, kaikenlaista ihmisille kelpaamatonta jätettä lytätään yhteen nippuun ja myydään koirien ruoaksi, hyi. Pitäs lailla kieltää tollaset pedigree ja friskies "makkara"pötköt... Hau hau on sellanen mitä sillon tällön myös ostelen, mutta en noita muita vois kuvitellakaan.

    • näin meillä

      Meillä koira syö pääasiassa kennelrehun kalkkunan reisipaloja, possun ja hevosen paistia sekä lihaista rasvaa. Toisinaa annan myös jauhelihaa ja ruuan tähteitä. Lisänä merilevä, kalkvita ja öljy. Kuivanappulaa menee n. 30kg/v. Jahti&Vahti extra energia.

      http://www.kennelrehu.fi/

      • näin meillä :)

        ...ja tietysti kesällä PALJON kalaa!! :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      98
      1906
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      238
      1552
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1030
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      925
    5. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      83
      857
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      815
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      755
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      741
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      714
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      709
    Aihe