ylitöistä kieltäytyminen ja säännöt

ylityöllistetty

Muistatteko, mikä on maksimiylityömäärä kuukaudessa? Saako ylitöistä kieltäytyä ja jos saa niin millä perusteilla? Onko mitään sääntöä siitä, kuinka lyhyellä varoitusajalla ylitöihin on jäätävä?

Työnantaja teettää ylityönä sellaisia töitä, jotka olisi mielestäni hyvällä etukäteissuunnittelulla ehtinyt tehdä normaali työajallakin. Asiasta on puhuttu työnantajan kanssa, mutta ilman vaikutusta. Ylityöistä kieltäytyminen on arveluttavaa, koska mielessä pyörii potkujen uhka (tietysti syyksi sanottaisiin jotain muuta hyväksyttävämpää).

4

2897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvä kopioimaan

      Ylityöraja on 138 tuntia 4 kuukaudessa ja 250 tuntia vuodessa. Ylitöiden teettäminen vaatii aina työntekijän suostumuksen. Voi siis kieltäytyä syytä kertomatta.

      Ylitöistä kieltäytymisestä ja työvuoroluettelon muuttamisesta täällä http://www.alavenyliikaa.fi/tyovuoroluettelon_muuttaminen.html (pätee muillakin aloilla)

    • ~~c

      Kaikki ylimääräinen työ työvuoroluettelossa olevien vuorojen lisäksi ei ole automaattisesti ylityötä. Se voi olla lisätyötäkin, johon työntekijä on voinut antaa suostumuksensa jo työsopimuksessa. Tasoittumisjaksosta ja jo esillä olevista työvuoroluetteloista riippuu, voiko ylimääräisen työn laskea vielä ylityöksi vai onko se lisätyötä.

      Irtisanomisperusteiden on aina oltava asialliset, mutta toki jos yrityksessänne on yt-neuvottelut menossa ja tuotannollisista ja taloudellisista syistä joudutaan irtisanomaan, yrityksen kannattaa tietysti irtisanoa vähiten tuottavia henkilöitä, jotka voivat olla esim. juuri niitä jotka eivät koskaan jousta omista menoistaan, tai sitten eniten saikuttavat tai muuten työssään tehottomimmat.

    • ylityöllistetty

      Kiitos avusta!

    • prässityöpaikka

      Jatkuvan ylityön tarve kertoo jostain suunnitteluvirheestä työnjohdossa, on palkattava lisää henkilökuntaa tai työmäärä on sopeutettava niin että ne keretään tehdä varsinaisen työajan puitteissa.

      Olen itsekin sellaisessa pinteessä työpaikalla että linjan kaikki muut koneet ovat uudempia ja tehokkaampia kuin tämän työpisteen ikiwanha epäluotettava, hidas, kulunut paskakone mistä johtuu että työpisteelläni on ainainen ruuhka. Kaksikin nopeaa ja uudehkoa konetta suoltaa tälle onnettomalle rohjolle töitä ylivoimaisen paljon, usein työt seisovat koneen häiriöiden ja korjausten vuoksi jolloin tämä piste on entistäkin suurempana tulppana linjalla, seuraava työpiste ammottaa tyhjyyttään kun sekin vetää paljon paremmin kuin tämä työpiste.

      En tiedä miten kannattaa pitää tällaisia paskakoneita linjan välillä tulppana, koko ajan puhutaan kuitenkin että läpimenoaikoja pitäisi saada nopeammaksi mutta tällainen tulppa kun tässä välissä on niin se jää pelkäksi juhlapuheeksi kun mitään käytännön toimenpiteitä ei tehdä tämän tulpan purkamiseksi. Ennemmin yritetään vaan painostaa ainaisiin ylitöihin vaikka tämä työ jo muutenkin on raskasta niin ettei vapaa-ajalla jaksa enää suuremmin riehua. Olen minä niitä ylitöitä tehnytkin mutta yleensä jos esim. viikonloppuna on saanut kasaantuneet työt tehtyä, heti maanantaina ruuhka on jo yhtä suuri, todella turhauttavaa!!

      Tässä on työntekijä aika helvetinmoisessa prässissä tällaisessa tulppatyöpisteessä, tällaisia paikkoja jos on muuallakin niin en ihmettelekään jos jollain napsahtaa päässä ja lähtee tekemään hyvinkin pahoja tekoja...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      788
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      695
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      646
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      628
    Aihe