VV:llä kikkailu, uusi työ ja koeaika?

Kiccailija

Mitenkä lienee, onnistuisiko sellainen kikkailu, että ottaisin vuorotteluvapaata (arvelen saavani) ja pestautuisin vuorotteluvapaalla toisen työnantajan leipiin, jossa 6 kk koeaika. Kuningasidea olisi tehdä kaikki laillisesti siten että vuorotteluvapaalla uuteen työhön pestautuessa luopuisin VV-korvauksesta ja nauttisin uudesta työpaikasta maksettavaa palkkaa. Koeajan päätyttyä irtisanoisin itseni alkuperäisestä työpaikasta, josta lähdin vuorotteluvapaalle.

Tausta järjestelyn tarpeeseen on se kun on asuntolainaa jäljellä ja haluaisin siirtyä uuden työnantajan leipiin ilman irtisanomisriskiä. Uudessa työpaikassa on 6 kk koeaika ja kvartaalitaloudessa kun eletään, niin työantajalla voi hyvinkin tulla kiusaus käyttää koeaikaa tekosyynä irtisanomiselle, jos firmalle tulee väen vähentämisen tarve.

15

7783

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • virkamises alallla

      lain mukaan menee, tietty riski uudessa, muttta suoittelen, jos tökkii.
      Vain kerran eletätään, ainakin tietääkseni -.ja kohta vuorottelukin on hallituksen karsintalistalla.

    • olisi reilua

      Meillä saa hyvät työntekijät reilusti palkatonta vapaata siksi aikaa kun uudessa työpaikassa on koeaika jos vaihtaa työpaikkaa. Ja ellei halua sanoa mihin on menossa, voi muuten vaan pyytää harkinnanvaraista palkatonta virkavapaata/palkatonta työlomaa vaikka vuodeksi, kyllä meillä ainakin myönnetään. Ei tarvi kertoa mihin sen käyttää.

      Kun anot vuorotteluvapaata, on nykyisen työnantajasi palkattava sinne sijainen ja hän on siihen sitten jumissa kun on tehnyt määräaikaisen työsopimuksen tämän kanssa siihen asti kunnes se päättyy.

    • mietteliäänä

      Onko epärehellisyys irtisanomisperuste?

      • 3+15

        Riippuu tapauksesta.

        Epärehellisyys voi olla jopa purkuperuste (eli potku persaukseen eikä irtisanomisajan palkkaa).


      • Kiccailija

        Ei ainakaan esimiesasemassa. Kun on vuosikymmeniä potkittu päähän ja nöyryytetty työaikana nussimalla saadun aseman turvin, tilaisuuden tullen sitä ihan mielellään antaa samalla mitalla takaisin ja miksei vähän enemmänkin.


    • tapauksen tunteva

      Laissa on säännelty työpaikan koe/vaihtomahdollisuus mm. rahoituspykälin, ei siis liene kielletty kikkailu vaan yksi hakuperustevaihtoehto!

    • varmemmax vakuudex
    • mmm

      Itse olin vuorotteluvapaalla uudessa työpaikassa, enkä sitä salannut vanhassa jäädessäni vapaalle.

      • vuorovapaalla ollut

        Tuskinpa olet ollet ollut, se ei ole mitenkään laillista ja mahdollista tai kyse on ollut jostain muusta sopimuksesta jossa et ole saanut vv korvausta! verokortti on jokatapauksessa varsinaisella työnantajalla kyseisen vv:n ajan!!!


      • ONNEKS LOPPU

        VUOROTTELUVAAN TEKIJÄ ON VAIN SE TYÖTÖN ,JOKA TULEE TYÖVOIMATOIMISTON KAUTTA , SINUUN SUHTAUDUTAAN KUIN SPITAALISEEN MIKSI MUUTEN OOT TYÖTÖN KYSYMYKSIÄ LATELEEI KUULES KUKAAN TÄNÄAIKANA EI OLE TYÖTÖN ?MIKSI SINÄ MITÄ HÄH KOLME KUUKAUTTA OLI LIIKAA JA KIITOS EI SIIHEN FIRMAAN ENÄÄ MENNÄ KIITOS


    • Kukin vuorollaan

      Eipä tuo mitään epärehellisyyttä ole. Jokainenhan voi vaihtaa työpaikkaa jos ei viihdy ja uuteen ois mahdollisuus. Ja vuorotteluvapaan sijaiseksi saa sitten joku työtön hommia, sehän on vain hyvä.
      Minä aikoinani jäin vuoden vuorottelulle kun tuntui että en jaksa enää sitä työtä. No en oikein pärjännyt sillä tulolla sitten ja sain muun alan töitä.
      Kun vuorottelu alkoi loppua kohti, irtisanoin itseni vanhasta työstä ja kun olin uudessa niin irtisanomisaika kului siinä sivussa.
      Tilalleni palkattu työtön sai sitten vakkaripaikan sieltä vanhasta paikastani.
      En mielestäni ollut epärehellinen ja lopputulos oli kaikille osapuolille hyvä.

      • vuorovapaalla ollut

        Siis mitä tarinaa moinen? Lähdetään heti vuodeksi vv ja sitten vasta tajutaan että en pärjää tällä RAHALLA? Menit "töihin" ja vuoden päästä irtisanouduit noinvain irtisanomiset kaikkineen siinä sivussa duunia painaen toisaalla???

        Ei mene todellakaan noin asiat! Sen vuoden toki voi olla vv, mutta ei toisessa palkka-duunissa samaan aikaan (laillisesti)!

        Mitä hyödyttää väärän kuvitelman levittäminen tänne sivuille jossa asialista kysellään?

        Kerro tänne miksi näin teet, niin autamme ongelmasi kanssa painimiseen ja jopa rauhoitut ihmisten-ilmoille jokupäivä, oikeaan elämään!


    • vuorovapaalla ollut

      Ei onnistu ja vaikka jotenkin ihmeellisesti onnistuisikin niin kiinni siitä lopulta jää ja se tulee kalliiksi sinulle sekä työhön ottaneelle.

      VV on virallinen kolmenosapuolen sopimus ja verokorttisi on työnantajallasi koko sen ajan eli ilman verokorttia et voi toimia toisessa työpaikassa. Kukaan tuskin palkkaa pimeästi 66kk.n työharjoitteluun ja jos palkkaakin niin firma kannattaa kiertää kaukaa, koska et voi olla koskaan varma saatko mitään työnteostasi koska et ole oikeasti kirjoilla...

      • Kannattaaselvittää

        Ilmeisesti "vuorovapaalla ollut" ei ole tiennyt sitä tosiasiaa, että töitä toki saa tehdä vuorotteluvapaalla mutta silloin ei saa nostaa vuorottelukorvausta. Eli voit ottaa maksimi vuorotteluvapaat, tehdä duunia muualla mutta tällöin et voi nostaa työttömyyskassasta rahaa. Sitten kun vuorotteluvapaa on loppumassa niin irtisanot toisesta duunista ja palaat alkuperäiseen työhön.

        Jos ei osaa lukea vuorotteluvapaan ehtoja, niin ei voi muuta kuin syyttää itseään hölmöydestä. Harmittavan moni ei jaksa ylipäätään paneutua mihinkään tässä maailmassa. Ohjekirjoista ja muista ehdoista lähtien. Sitten itketään kun hommat menee vituilleen tai päinvastoin miten oli kuvitellut.


    • mmmmm

      Minä vastasin tuolla jo aikaisemmin, että olin vuorotteluvapaalla toisella työnantajalla töissä. Kerroin se avoimesti alkuperäiselle työnantajalle ja luottamusmiehelle. Vuorotteluvapaa-anomukseenkin kirjoitin olevani töissä toisella työnantajalla. Onnistui.

      Vuorotteluvapaakorvausta en saanut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3023
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2364
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2112
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1943
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe