Milloin annat joulun tulla kotiisi?

Pörrääjä

Olen pitäytynyt vielä kynttilöiden polttelussa, vaan nyt polttelee jo kovasti koristevalojen luoman tunnelman kaipuu. Ajattelin että jos yhden koristeen päivässä asettelisi mieleiseen paikkaan niin silloin joulu tulisi ikään kuin hiipimällä.

Jokos teidän pihassa palaa koristevalot?

25

260

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kynttilöiden polttaminen pihassa alkaa heti kun maassa on lunta. Sähkötuikkuja en suosi pihassa ja jostain syytä en niistä edes tykkää. Toki ne ajavat asiansa joissain tapauksissa, mutta aito liekki on aina sykähdyttävä.

    • Ehei pala vielä, mä kuulun niihin mattimyöhäisiin. Perinteisesti laitan jouluvalot itsenäisyyspäiväksi. Tuikkuja polttelen sisällä aina joskus, mutta en niitäkään säännöllisesti.

      Nyt on kyllä niin pimeätä ja nakeaa kun ei oo lunta massa, syksy näyttää sysimustalta...vie helposti mielenkin alakuloon.

    • Jouluaatto on sopiva ajankohta heittää hevon....siis pihakuuseen jouluvalot! :)

    • ballit

      Oikeastaan pakko antaa Joulun tulla viimeistään siinä vaiheessa kun ryhdyn valmistelemaan Joulun eväitä.

      Toisaalta Joulu saa tullakin katkaisemaan vuoden pimeintä aikaa pikku puuhasteluineen. Vältän kyllä rihkamoiden levittelyä, eikä Joulukuusi ole mikään krääsäteline.

      Kynttilälyhtyjä jo pihalla poltettu. Aika karmeen näkösiä noi valonauhat/käärmeet, mitä tossa naapuri alkaa varmaan kohta viritteleen joka saatanan paikkaan.

    • Mun joulu tulee yleensä pöytäliinojen muodossa jos sen kummemmin tulee ollenkaan.
      En ole sellainen oikea jouluihminen, näin yksin asuessa...
      Lahjoja olen nyt paketoinut kun ne jaetaan toisillemme tossa kymmenennen päivän paikkeilla kun on pikkuneidin synttärit. Asutaan kaikki eri kaupungeissa.
      Sinne kokoonnumme ja sitten jokainen viettää oman perinteensä mukaisen joulun.
      Mulle siihen ei useinkaan kuulu mitään muuta kun joulurauhasta nauttiminen.

    • Pörrääjä

      Huomenna on enää kuukausi jouluun, joten sen kunniaksi virittelin tänään koristevaloja palamaan, kyllä nyt on mukavampaa pimeän aikaan ;)

    • pitäisköhän minunkin....on täällä niin synkkää ja pimeää. Ja susiakin kuuluu liikkuvan ihan parin kilometrin päässä ://

      Mutta kun oon AINA laittanut valot itsenäisyyspäiväksi, niin menisiköhän mun maailmani ihan sekaisin ennenaikaisista valoista :) Ihminen on kyllä kummallinen, kun sitä johonkin kaavoihinsa jämähtää, niin eipä niistä kovin helposti osaa irtiottoa tehdä.

      • Pörrääjä

        Ei mee, mäkin oon yleensä ensimmäisenä adventtina sytytellyt, nyt en malttanut odotella. Kovasti helpottaa pimeyttä ;)


      • Pörrääjä

        Olin juttusilla paikallisen metsästäjän kanssa, kertoi lähikulmilla asustavista karhuista, pitäisiköhän viritellä valonheittäjät pihalle:/


      • Pörrääjä kirjoitti:

        Olin juttusilla paikallisen metsästäjän kanssa, kertoi lähikulmilla asustavista karhuista, pitäisiköhän viritellä valonheittäjät pihalle:/

        Kyllähän niitä petoeläimiä alkaa olla metsät pullollaan, kun niitä asutetaan oikein urakalla Suomen metsiin, ihan asutusten viereenkin, mutta sehän ei kaupunkilaispäättäjiä hetkauta. Muutaman marjojapoimivan maalaisen jos pedot syövät, mitä väliä :D Eipähän oo ihan niin paljoa eläkeläisiä tulevina vuosina elätettävänä haja-asutusalueilla.......


      • Pörrääjä kirjoitti:

        Olin juttusilla paikallisen metsästäjän kanssa, kertoi lähikulmilla asustavista karhuista, pitäisiköhän viritellä valonheittäjät pihalle:/

        ps.
        Tuolla toisaalla on näköjään taas kato käynyt ;)
        Kait sitä annettavaa oli sitten tullut taas tarpeeksi....


    • Oon tässä parin vapaani aikana laitellu valoja, osaa poltellutkin. Kovin on hitaaansorttista väkeä tuon suhteen tässä lähistöllä.
      Iltaisella kävelyllä olin huomaavinaan; rivareissa oli monilla jo valoja.. omakoti -alueella ei kellään?
      Ei kait ne ihmiset seuraile, miten muut.. tuli vaan mieleen..

    • Pörrääjä

      Tänään virittelen paljon kynttilöitä valmiiksi lyhtyihin ja turvallisille polttoalustoille, sillä saattaapi tulla taas sähkötöntä aikaan kunhan myrsky ehtii tänne katkomaan puita sähkölinjojen päälle. Tänään paketoin ensimmäiset joululahjat :)

      • Kivat sulle ;)
        Mä en oo edes hankkinu yhtään joululahjaa! Nuorisollehan se on helppoo.. suht pieni ja littee paketti. Pikkulapsukaisilta, siis heidän vanhemmiltaan tarvii kysyä mitä on joulupukille kirjoitettu toivomusta.
        Ja kun kaikilla yleensä on jo kaikkee, noilla iäkkäämmillä.. lahjakortti johkin hemmotteluun..
        Omakotiasumisen aikoihin oli noita sähkökatko -ongelmia.. On nytkin kynttilä ja tikut lähettyvillä.. kun oon vähä tunnelmoinu :)


    • Tänään meille tuli joulu :) Olen uurastanut koko päivän, siivosin, silittelin ja vaihdoin jouluverhot ja ripustelin ikkunoihin jouluvaloja. Kyllä nyt silmä lepää tässä jouluisessa tunnelmassa. Olen siirtänyt tietsikkapöytäni ikkuan eteen ja nyt eteeni aukeaa sininen, harmooninen tähtitaivas (verhojen kuvio). Varmaan viestini ovat tästedespäin seesteisiä ja rauhallisia...unenomaisia :)) Älkää nukahtako niitä lukiessa.............

      • Mua alkoi het haukotuttaan, kun luin viestisi. Saattaa se tietysti johtua siitäkin, kun nousin jo kuudelta aamulla kukkumaan. On se ankeeta käkikellon käkenä oleminen :))


      • kerbiili62 kirjoitti:

        Mua alkoi het haukotuttaan, kun luin viestisi. Saattaa se tietysti johtua siitäkin, kun nousin jo kuudelta aamulla kukkumaan. On se ankeeta käkikellon käkenä oleminen :))

        Hih.... kannattaa siis käydä illalla lueskelemassa viestejäni niin saa helposti unenpäästä kiinni :) Mitäs sä noin varhain olet lauantaiaamuna ylös könynnyt, kävitkö metsällä?


    • Viime viikolla laitettiin ulos valoja ja tänään laittelin kyntteliköt ikkunoille. Ihanaa, kun on taas valoa joka puolella. :)
      Kummasti se vaan piristää tätä arkea tollaset pikkujutut.

    • Tänään kauppareissulla tarttui mukaan eka hajusintti.. yritin pakkaselta hyvin suojata. Ei vielä tuoksu, tuskin väriä erottaa.. ne kun aukeaa niin nopeesti sitte kun vauhtiin pääsevät..

      • Mä ennen rakastin noita sinttejä, mut nyt jostain syystä se haju on alkanut ärsyttämään. Menee se tää maailma kummaks, mitä vanhemmaks tulee.


      • mii-su kirjoitti:

        Mä ennen rakastin noita sinttejä, mut nyt jostain syystä se haju on alkanut ärsyttämään. Menee se tää maailma kummaks, mitä vanhemmaks tulee.

        Noi ekat mitä ne myy, on niin supussa.. ei oikein väriä erota. Ei niiden tuosukaan oo sitte kovin voimakas.. toivottavasti vähä kuitenkin.


    • Pörrääjä

      Enää 2 viikkoa jouluun, jess! Tänään taas virittelin lisää tuikkuja pensaisiin, kivasti valaisevat :)

    • ingalina

      On jouluvalot ulkona ja sisällä.Jos mulla olisi enämpi aikaa niin olisin varmaan niin kuin sie että aina vain lisää laittaisin.Olen aika kova hössöttämään joulun kanssa mutta aika nopsaan joulun jälkeen haluan ottaa kaikki valot ja koristeet pois :)
      Eräs immeinen kerran tuumasi että ei tykkää jouluvaloista jos niitä on liikaa:)Kuulemma talotkin näyttää hänen mielestä ilotaloilta;) Hän ajaa linkkaria edestakaisin kun kyytittee brittejä.

    • En juhli Joulua enkä muitakaan pyhiä enää. Tuntuu mukavalta kun ei enää ole mukana tuossa kommerciella touhuissa.

    • saunatonttu2

      Jouluhan on ilon ja valon juhla, vaikkei vaalisi kristillisiä perinteitäkään. Itselläni joulufiilis alkaa hiipiä heti joulukuun alussa. Itsenäisyyspäivän jälkeen alan leipoa ja pikkuhiljaa koristella kotia. Toki myös jouluruokia voi tehdä pakkaseen valmiiksi, on sitten Jouluna aikaa olla yhdessä perheen kanssa. Mutta tärkeintä adventin ajassa on hiljentyä.. aidon Joulun odotukseen! Hyvää Joulua kaikille!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe