Haluaisin töihin lontooseen

Tyttöliini

Olen nuori aikuinen ja haluaisin kovasti töihin lontooseen, mistä alan etsimään mahdollisia avoimia työpaikkoja? Kiitos kovasti vastauksista jo etukäteen :)

8

604

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • murmu1

      Itselläni on samat haaveet, ajattelinkin toteuttaa ne viimeistään alkuvuonna. Työstä en tiedä, mutta olen kuullut,että baari/hotelli/bubi yms "hanttihommat" on helpommin saatavilla, kuin korkeammat hommat ja näitä saa helpoiten kävelemään paikkaan CV:n kanssa ja kysellen töitä. Kenen kanssa olet menossa? lähdetkö yksin? itseäni pelottaa ajatus yksin lähdöstä,asunnon ja töiden etsimisestä yksin. Kirjoittele, jos tuntuu, että matkaseura ei olisi pahitteeksi!

    • Kokemusta on

      Talla hetkella on hieman vaikeampaa saada hanttihommiakaan joten alkaa ikina lahteko niin etta ei olisi n. 2-3 kuukauden vuokra ja ruoka rahat tililla... muuten joudut lahtemaan akkia takaisin Suomeen ja pettyneena. Taalla on monia jotka tulevat haaveilemaan ja sitten joutuvat palaamaan kotiin.

      CV kannattaa tehda UK muotoon (vinkkeja paljon netissa) ja huomata se ero etta taalla todellakin kehutaan taitoja eika vahatella niita tai korvata koulutuksella. Kannattaa tottua sanomaan "excellent xyz skills" vaikka osaisikin perusteet esim. Word/Excel ohjelmista :) CV:ssa ei myoskaan tarvita valokuvaa, syntyma-aikaa/paikkaa, sotua tms. nippeli tietoa. Nimi, osoite, email ja puh.numba ovat aika pitkalti ainoat henkilotiedot ja loput on sitten sita mita olet duuneissa duunaillut ja tietysti naissakin voi hieman varitella totuutta eli esmes sales associate kuulostaa paremmalle kuin sales assistant :) Sitten kun on hyva CV ja kirjoitusvirheet korjattu niin eikun rekisteroitymaan agenteille jos haluaa enempi (valiaikaista = temp) toimistohommaa tai sitten kiertamaan kauppoja/pubeja/kahviloita (niin joskus tarppaa varsinkin jos ikkunassa lukee etta hakevat tyontekijaa). Nordic Bakery on ottanut paljon suomalaisia joten kannattaa kysella, mutta jos ei ole rahaa tililla niin ilman toita en lahtisi Lontooseen noin vain...

      Olkaa myos varovaisia kampan vuokraamisen kanssa - eli nyrkki saanto: ela ikina laita rahaa kenenkaan tilille tai anna kateista ellet ole nahnyt kamppaa ja sinulla on siihen vuokrasopimus. Gumtreessa on eniten huijauksia mutta myos hyviakin asuntoja... Nyrkkisaanto 2: jos se on liian hyva niin se ei ole totta! :)

      Tervetuloa toki Lontooseen jos nyt en ihan intoa lytannyt talla postauksella :)

    • Darra_82

      ...ja kannattaa muistaa se, että Helsinginkin vuokratasolla saa jostain zone 5:n hujakoilta yhden huoneen. Kärjistetty esimerkki, mutta se, että vuokrataso on aivan älytön verrattuna mihinkään Suomen kaupunkiin.

    • Londoni

      Miten halpaa on nykyisin asua Helsingissa? Lontoon hintahaitari lahtee n. £350kk ylospain huoneen haussa (eika nyt ihan 5/6 zonelle tarvitse menna). Jakokamppa huoneen ja hyvan sellaisen saa n. £500kk. Tietty riippuen alueesta/huoneen koosta ja onko en-suite vai ei. Kalusteet myos kuuluvat hintaan mika on ihan katevaa varsinkin jos tulet tanne valiaikaisesti asumaan.

      • ex-lontoo

        Yksiöt eteläisessä Helsingissä eli hyvillä sijainneilla ovat tällä hetkellä siinä 650 eur/kk ja kaksiot 850-900 eur/kk (paremmilla paikoilla yli tonnin) vesimaksu 15 eur/kk eli jonkin verran halvempaa kuin Lontoossa ja asunnon kunto hakkaa Lontoon kämpät helposti. Mitä ne kustantavat nykyään Lontoossa? Muutama vuosi sitten Baker Streetin aseman lähellä minulla vuokra hyväkuntoisesta kalustetusta kaksiosta maksoi £1850 / kk kaasu, vesi, council tax jne. eli yli 2500 eur/kk.


    • Londoni

      Onhan tuo Helsinkikin kallistunut. Juu, Baker Streetilla varmasti kaksiosta saa maksaa maltaita. Yleensakin se ihan keskusta nyt on kallista. Lahi alueille on alettu rakentamaan paljon uusia kamppia joten kylla taalla nykyisin loytaa myos ihan hyvassa kunnossa olevia. Tietty eihan taalla talvella ikina ole muutamaa astetta kylmempaa *nooh, joskus harvoin voi menna -5c* niin eihan taalla rakennetakaan sellaisia taloja kuin suomessa.

      Itse asumme zone 1 (kavelymatkan paasta keskustasta) ja tama on suhtkoht uusi kamppa. Tahan kaksioon tosin johon kuuluu respa, kuntosali ja sauna/steam tilat alakerrassa. Maksetaan tasta n. 1800 ekee kuussa. Onhan se tuplat Hesaan verrattuna. Siihen nyt ei kuulu laskuja mutta ne eivat ole tassa kampassa kamalan kalliita vesi ja sahko n. pari kymppia kuussa ja sitten lammitys, jota kaytamme ainoastaan veden lammitykseen kun kamppa on muuten todella lammin. Siihen menee £20 joka kolmas kuukausi. Boonuksena tassa on siis se ettemme tarvitse kuntosali kortteja ja matkustus on myos halpaa koska usein kavelen keskustaan puolessa tunnissa. Saman tyyppisia kamppia siis loytyy Lontoosta.

      Todellakin huoneita joissa on oma kylppari yms. saa tietysti halvemmalla - talla meidan alueella ne ehke ovat n. £600-800kk. Kimppakampissa ei pelkastaan asu niita parikymppisia vaan ihan 'hyvaksyttavaa' on olla esim paalle kolmekymppinen ja jakaa kamppaa.

    • 12rr32

      Jep jep..Uusilla lontoon tulokkailla tuo zone1 on jotenkin must paikka asua,itse en sita ymmarra nain 11 vuotta lontoossa asuneena. Kaippa se vaan on se tiedon puute.Itse asun zone3 suomalaisittain 3huonetta/keittio oma takapiha £800/kk. Alue on todella rauhallinen isoja puistoja hyvat shoppailu mahdollisuudet jne jne. Keskustaan junalla 12min ja bussilla ~30min. Lontoossa on alueita laidasta laitaan ja samoin vuokran hintoja toinen tykkaa aidista ja toinen tyttaresta.

      Londoni taitaa asua canary wharfilla? jonne en itse muuttaisi vaikka maksettais;)
      Vaikka tyo olisis keskustassa kannattaa muistaa,etta toissa voi kayda vaikka Brightonista asti paivittain jos silta tuntuu. Suurlontoon alueelta keskustaan paasee julkisilla tunnissa vaikka zone6 asti.

      Paras yoelamakaan ei todellakaan ole siella keskustassa kuin joillekkin marginaali ihmisille ja tietenkin jos turistien kanssa tykkaa hengailla.

      Asumisen saa jarjestettya itselleen tiukimmillaan about £250/kuukausi ja taivas rajana ylapaassa.Kannattaa myos muistaa kun eu;ssa ollaan etta jos sita itseaan tulee tuulettimeen niin samanlailla taalta saa tyotomyyskorvauksia kun suomessa seka asumistukea jne. Tyottomalle maksetaan vahintaan ~£50/viikko ja asunnon /council taxin ne maksaa kanssa tiettyyn rajaan asti. Tosin laiska saa olla jos tukia joutuu nostamaan.

      Toita saa helpoiten/nopeimmin rekistoroitymalla paikallisille agencylle ja tekemalla niiden kautta keikkoja.
      Netti on pullollaan eri portaaleja mista loytaa toita esim gumtree.com tai www.gov.uk (paikallinen tyokkari ja tietoa kaikesta tanne liittyvasta)
      gumtree.com tarvitsee kertoa oma kohtainen kokemus.Hain tyontekijaa sen kautta ja laitoin sinne 1 ilmoituksen.Siihen tuli 483 hakemusta sahkopostiin joten lotto onnea tarvitsee jos sielta meinaa tyon loytaa.
      Helpoin tapa taitaa ilman koulutusta/kokemusta olla,kun etsii itselleen live-in baari tyon jolloin saa asunnon ilmaiseksi ja yleensa aterian tyon yhteydessa seka £200/viikko ylospain rahaa. (googleen haku live-in jobs in london)

      Tsemppia etsimiseen ja tervetuloa lontooseen. Yhta helposti taalla parjaa kun suomessakin kunhan kayttaa tervetta harkintaa

    • Londoni

      Hauskaa lukea mita ihmiset olettavat kirjoituksen perusteella :) Olen ollut taalla jo 13 vuotta ja asunut ita-, etela-, ja pohjois-Lontoossa zone 5 alaspain. Asun talla hetkella pohjois-Lontoossa, mutta kavelymatkan paassa keskustasta. Joka kerta olen muuttanut lahemmas keskustaa kun minua ei todellakaan kiinnosta se junaan "tunkeminen" ruuhka-aikaan ja ne ongelmat mita "ei oikeanlainen lumi raiteilla" tuottaa :). En myoskaan koe etta esim. jossain Croydonissa olisi yoelama niin hyvaa etten lahtisi enempi keskustaan jammaileen. Tykkaan kayda tanssipaikoissa ja pubeissa joita on keskusta (en nyt tarkoita pelkastaan Sohoa) tulvillaan. Tietysti paikat kuten Hoxton, Bricklane ja Islington ovat helposti ulottuvilla missa koen menopaikat enempi omaan makuuni vaikka kayn saannollisesti myos keskustan meno meiningeissa. Vahan milta nyt tuntuu ja minne kaverit ovat menossa.

      Olen asunut pari vuotta Canary Wharfilla mika oli sinansa janna kokemus. Olo oli (varsinkin viikonloppusin) hieman kuin filmista "28 days later". Surrealistinen paikka asua, mutta viihtyisa puistoineen ja city farmineen. Tietty lyhyella kavelymatkalla Greenwichiin mika on aivan ihana. Keskustaan (Sohoon) sielta tuli sitten harvemmin lahdettya olihan siina South Quay:ssa jonkinlaista menoa.

      Kuten sanoin, olen muuttanut joka kerta lahemmas keskustaa vaikka se hinta haitari nyt pomppaakin enempi, mutta saastan muissa kuluissa kuten matkustuskortissa (kavelen usein), laskuissa (lammityskulut uudessa asunnossa ovat pienet), kuntosalikortissa ja taksi matkoissa (erityisesti jos baarista lahtee kun viimeiset junat ovat menneet siina 12 aikoihin).

      En nyt suosittelisi Gumtree:ta nykypaivana mihinkaan. Kamppien etsintakin siella on aika epavarmaa ja erityisesti uudet tulijat eivat osaa erottaa huijausta oikeasta ilmoituksesta. Jos kamppaa etsii niin spareroom tms. on hyva alku ja taas tyopaikkojen kannalta esim. totaljobs ja reed on ne suosituimmat. Siella on eri agenttien mainostamia paikkoja tosipaljon simppeli toimistohommasta ylospain. Tietty jos pubi hommia etsii niin CV kateen ja katselemaan pubien ikkunoista ilmoituksia tai muutenkin juttelemaan pubi managerille. Pienet kahvilat = sama homma. Isommilla (esim. Starbucks) on kai ihan kunnon netista hakemiskaavake. Kylla taalta toita loytaa kun vain etsii ahkeraan ja on tehnyt hyvan CV:n. Au pair paikkoja mainostetaan usein facebook ryhmassa "Finnish people living in London" ja myos merimieskirkolla.

      Mielestani taalla parjaa helpommin kuin Suomessa jos vain on juuri tuota tervetta jarkea, motivaatiota ja joustavuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2224
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1458
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1300
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1065
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe