Coronaria-päiväkodit

päiväkodeissa mättää

Todella ikävä ilmiö nämä yksityiset päiväkodit. Ainakin Coronarian Touhuloissa toimitaan valtakunnallisesti siten, että hoitajat joutuvat siivoamaan ja tekemään välipalat ja aamupalat. Sen aikaa kun väsyneet hoitajat siivoavat, lapset selviävät yksin. Siivoajien palkkaus kun on niin kallista. Välipalat ovat aina sitä tasoa, että aina vain leivän pala tai banaani käteen, koska ei ole rahaa parempaan eikä ketään keittiöhenkilöä tai laitosapulaista tekemässä aamu- tai välipalaa. Julkisella päiväkodilla syödään mustikkarahkoja ja kiisseleitä. Sitten ollaan liikuntapainotteisia päiväkoteja eikä liikunta tai edes mahdollisuus liikuntaan näy missään. Voiko kukaan tehdä tälle jotain?

11

1418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiinnostunut LTO

      Hei!

      Onko sinulla omakohtaista kokemusta vai mistä tämä tieto on peräisin? Asuinkuntaani ollaan rakentamassa juurikin Touhula päiväkotia ja mietiskelen tässä hakisinko työpaikkaa. Tällä hetkellä teen toista toimintakauden mittaista määräaikaisuutta kunnallisella lastentarhanopettajana.

      Olisiko sinulla mitään tietoa palkkauksesta? Muista työoloista?

      • Jaana

        En ole tämän ketjun aloittaja mutta kommentoin, koska asia on ajankohtainen.
        Lapseni on Coronarian Touhulassa, jossa henkilökunta ei jaksa ja vaihtuu koska johdon lupaamaa laitosapulaista ei palkattu. Päiväkodinjohtaja kertoi, että etsivät uusia vakituisia hoitajia mutta samaan aikaan Coronaria rekrytoi vain sijaisia. Oman kokemukseni perusteella sanoisin yrityksen etiikan kyseenalaiseksi.


    • Kiinnostunut LTO

      Kiitos vastauksesta, vaikka työkokemusta ei sinulla olekaan. Harmillista, jos vaihtuvuus on kovin suurta Touhulassa.

    • siivoanitsekkin

      Nykyisin suuressa osassa päiväkodeista henkilökunta itse siivoaa, eikä se hyvin suunniteltuna ja toteutettuna todellakaan vie liian kauaa aikaa (itsekkin töissä päiväkodissa). Palaute kannattaa varmasti antaa suoraan päiväkodille, suomi24 keskustelupalstalla asian puiminen ei varmasti paranna asiaa millään lailla :) Itse olen kuullut kyseisistä päiväkodeista pelkkää hyvää, mutta tämäkin varmasti hyvin yksikkökohtaista.

      • EI Touhulaan

        En suosittele päiväkoti Touhulaa kenellekään. En hoitopaikkana enkä työpaikkana. Siellä merkkaa vain raha ja se miten asiat voidaan tehdä mahdollisimman kustannustehokkaasti. Kaikessa säästetään, Ihan kaikessa.

        Ryhmäkoot on todella suuria, henkilökuntaa mahdollisimman vähän, siivoojia ei ole ja se todellakin näkyy tilojen puhtaudessa. Ihan hirvittää kun tietää miten siellä siivous hoidetaan. Kaikki ei vain osaa edes siivota, ei siivoojia turhaan kouluteta. Aamupalat syödään mahdollisimman isoissa porukoissa koska henkilökuntaa on niin vähän että ihmisiä ei riitä joka osastolle. Se taas tietää melko levonta menoa. Listaa epäkohdista voisin jatkaa loputtomiin....

        Bisnes on bisnes ja en todellakaan halua itse olla tukemassa tälläistä bisnestä. Ja tämä on valitettavasti tosi, eikä mikään katkera tilitys. Vanhemmat ovat osin tyytyväisiä sillä heille ei kerrota TOTUUTTA. Näytetään vain paras puoli, jos talossa piipahtaa vain tuoden lapsen hoitoon ja hakien pois ei epäkohtia huomaa ja tiedä.

        Ei ihme että vaihtuvuus henkilökunnassa on suurta sillä harva ammattilainen tollaseen työpaikkaan haluaa. Usein talo onkin täynnä hyvin nuoria ja kokemattomia hoitajia jotka ei osaa tai uskalla pitää puoliaan. Sitten jos joku yrittää pitää oikeuksistaan kiinni ja ajaa lasten etua se laitetaan pihalle koe ajan jälkeen. Ellei itse hoksaa lähteä...


      • Sirkku86

        Vaikuta hieman katkeralta ? Oletko ehkä kyseisen firman entinen työntekijä joka on saanut kengän kuvan takalistoon? En ymmärrä tätä kaikkien päiväkotien haukkumista. En itse työskentele päiväkodissa mutta kun Olin poikani kanssa tutustumassa tulevaan päiväkotiin 3pv ajan niin Olin tyrmistynyt miten ne ihmiset pystyvät hoitamaan tommosta määrää lapsia jotka ei kyllä nykypäivänä suurin osa osaa minkäänlaisia käyttäymis sääntöjä. Nostan hattua jokaiselle päiväkodissa työskentelevälle,en itse pystyisi moiseen ja vielä niin huonoilla palkoilla.


    • luottamusvaltuutettu

      Kannattaa varmistaa työsopimusta solmiessa, että työtehtävät vastaavat sitä mitä sovitaan. Jos menee opettajaksi tai hoitajaksi, niin tehtävään ei kuulu laitossiivousta. Touhula vaatii sitoutumaan palkattomaan vapaaseen lomakausina, joka ei ole lomautus. Kannattaa varoa mitä sanoo koeaikana, koska Touhuloissa työsopimus puretaan helposti koeaikana.

    • Hiuztivnp

      Villa Kapteeni Kilossa on todella ala-arvoinen paikka. Henkilökunta vaihtuu ja millään lapsiin liittyvällä ei oo mitään väliä. Kuuluu samaan ketjuun.

      • Espooäiti

        Ala arvoinen paikka? Lapseni ollut siellä syksystä asti hoidossa ja ei ole muuta kuin kehuttavaa . Olisi ehkä hyvä perustella miksi kirjoitat noin? Ryhmäkoot ovat joka tarhassa aivan liian suuret mutta hienosti ainakin Villa Kapteenissa hoidetaan hommat.


    • Tätsyliini

      Älä missään nimessä hae Touhulaan vaan jatka pitkiä sijaisuuksia kunnallisella puolella! Henkilökunnan vaihtuvuus on suurta ja sehän kertoo jo paljon.MOLlin sivuilta voi aina välillä huvikseen tsekata kuinka monta työpaikkaa on Touhuloihin auki. Ihmiset lähtevät vakipaikoista Touhulasta pitkille keikoilla kunnalliselle puolelle. Jatka siis entiseen malliin.
      Varhaiskasvattajien palkka ei muutenkaan päätä huimaa, muistelisin että Touhulassa noin 100e ainakin pienempi palkka kuin kunnallisella. Siksi en ymmärrä miksi asiakasperheet hehkuttavat yksityisen päiväkodin paremmuutta...eiköhän jokainen työntekijä halua mennä paremmin palkattuun työhön?

    • kusipääsipilä

      Se on se valinnanvapaus eli miten ihmeessä tuostakin työstä saadaan kannattavaa ja osinkoa tuottavia yrityksiä ellei jotain vipuilua ja kenoilua olisi eli kaikki tehdään maksimi halvalla ja kaikesta otetaan maksimi hinta siis me veronmaksajat maksetaan joillekin niin paljon rahaa että siitä vielä annetun tehtävän suoritettua jää vielä voittoa , aika kumma.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe