kohtaan vuosienkin päästä unissani

unitapaamisia

Viime yönä unessani kohtasin taas hänet, jonka menetin jo liian kauan sitten.
Arki sujuu, kaikki ok. Mutta miksi vuosienkin jälkeen unissa ja vain hänet. Ja ne unet jatkuu tunnetasolla siitä pisteestä, ettei koko eroa olis koskaan ollutkaan. Ja tavallaan hän ei sillä tavoin ollut "mun", vaikka mun tunteet takertui häneen ja jäi elämään sitä asiaa.
Luulin, että olen jo surutyötä tehnyt, vaikka aina siitä jää arpi, joka ei kokonaan mene kiinni, mutta pääosin paranee. Alitajunta ei ikäänkuin hyväksy sitä tietoista surutyötä tai edelleenkään eroa?
On jotenkin mieltä hämmentävää tai järkyttävää kerta toisensa jälkeen aina yhtäkkiä toisinaan nähdä niitä unia. Ja tajuta se tosiseikka, että eikö omat tunteet voi kohdistua siksi muihin, kun ne niin vahvana ja todellisina on vuosienkin jälkeen jossakin kiinni. Ne tunteet ja tapaamiset niissä unissa on niin vahvoja, että tiedän ettei sellasia ole eikä voi tulla kenenkään muun kanssa, vaikka järjellä koetan sitä itselleni selittää. Silti tiedän, että se on itseni huijaamista.

Mitä tässä tehdä. Eteenpäin ei pääse, taaksepäin ei pääse. Mikään ei ole mistään asiasta huolimatta muuttunut.

13

982

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ooooeee3

      Mä oon kans miettinyt samaa. En mä koskaan tavallaan edes seurustellut ihmisen kans, jota ilmeisesti kaipaan. En tiedä olenko ihastunut vain tunteeseen vain ihmiseen. Vielä sekin, että en todella tuntenut tätä ihmistä laittaa vielä enemmän pakan sekaisin. Itseasiassa ehdin loukkaantua hänelle vaikka ei me edes päästy alkua pidemmälle koskaan. Joka tapauksessa en vain osannut käsitellä tunnetta, jota tunsin häntä kohtaan ja en voinut yksinkertaisesti ottaa sitä riskiä, että hän olis jollain tavalla satuttanut mua. Kaikki oli vain niin haurasta. En todellakaan tiedä, onko valinta, jonka silloin tein, yhtään parempi.
      Vielä sekin, että aivan kuin tuntisin hänen läsnäolon välillä. Yksinkertaisesti tiedostamatta hän on vain läsnä mihin ikinä menenkin. Saatan ajatella häntä useamman kerran päivässä. Se on monta ajatusta näiden neljän vuoden aikana.
      Mullakin on sellainen olo, että en voi tehdä asialle mitään. Mun kädet on sidottu, yksinkertaisesti. Tosiasioiden hyväksyminen vie aikaa ja meille kaikille on annettu yksi elämä ja sitä ei pitäisi tuhlata ikävään.

    • Ymmärrys kasvaa unes

      Itselläni on samanlaisia kokemuksia. Viiemeiset vuodet ovat olleet elämässäni toisella tavalla haasteellisia ja ajatukseni päiväaikaan ei ole päässyt juurikaan entiseen ihastukseeni/suhteeseeni. Välillä ajattelen, että olen tullut jo niin vanhaksi ja että suhteesta on niin pitkä aika, etten tule enää ehkä ajattelemaan häntä. Sitten kuin sattuman sanelemana, hän tulee uniini, ja kaikki on vahvaa tunnetta, etten voi käsittää miten se on enää mahdollista. Aikaisemmin unet aina käsittelivät vaikeita asioita suhteessamme, sitten tuli aika, jossa molemmat olivat hyväksyneet eron ja tukivat toisia, ja nyt ymmärrystä taas on jo liikaakin. Ihmeellinen on ihmisen mieli.

    • mikuvaan83

      Itse eronnut vajaa vuosi sitten n.8 vuotta kestäneestä suhteesta ja pikkuhiljaa alkaa arki sujumaan normaalisti ja en ajattele niitä asioita ihan jatkuvasti. Mutta.. Voi sanoa että melkein poikkeuksetta joka aamu paria tuntia ennen kuin herään näen unia exästä. Unet vaan tuntuu niin todellisilta ja tunteet mitä niissä syntyy ovat jotenkii ihan aitoja. Tuntuu todella hullulle mutta näin se vaan on. Yleisimmin unet ovat positiivisia ja niissä tapahtuu asiat niinkuin niiden haluaisin tapahtuvan. Harvoin mutta muutaman kerran kuitenkin olen nähnyt unta missä hän on ollut minulle todella ilkeä "eli todellinen" =) Kuten edellinenkin kirjoittaja sanoin minusta tuntuu myös siltä että minun on vaikea kiinnostua enään aidosti kenestäkään koska minulla on näköjään jossain alitajunnassa tai mielensyövereissä niin vahvoja tunteita häntä kohtaan. Olen jo tavallaan unohtanut hänen äänensä mutta eräänä aamuna heräsin uneen missä me juteltiin ja hänen äänensä siinä samalla palautui mieleeni niin tarkkana ja aitona. No tietty onhan sitä tehty aiheesta biisejäkin missä unen kautta eletään toista ihmistä uudestaan :) Tässä minun näkökulmaani asiasta, eli miehen joka toivoo että joskus voisi vielä uudestaan tuntea jotain muuallakin kuin unimaailmassa. :/

    • minullakin unissa

      Samalla tavalla itsekin näen joskus unia hänestä jonka kanssa tuli ero pari vuotta sitten. Unet ovat siitä katalia, kun ne tuntuvat aivan todellisilta ja herättyäni on monesti aivan epätodellinen olo. Haluaisi sen toisen olevan siinä vieressä, mutta hän ei ole. Ja kaipaus.. se alkaa kuin alusta juuri sillä hetkellä. Aivan kun ei eroa koskaan olisikaan ollut. Uudestaan täytyy alkaa käsittelemään asioita.

    • Mom-64

      Minullakin viime aikoina ollut unia vain eksästä. Minun unissanikin olemme eronneet, mutta olen haluamassa häntä takaisin elämääni ja jonkinlaista toivoa paluusta unissa aina on. Unissakin hän aina on jonkun toisen naisen kanssa, kuten reaalielämässä.
      Ilmeisesti unet kuvastavat toivoa, että olisimme toimineet toisin, koska minulla on osin ikävä entistä elämää, omaa yhteistä ihanaa kotiamme jne. Varsinkin näin joulun alla uuden kodin joulun laittaminen on saanut varmaasti aikaan tämän unennäön. Suru on erosta vielä kovasti päällä, toivon välillä, etten olisi ajanut miestä pois, mutta varmaan tein parhaan ratkaisun.
      Haluan hänestä toisenlaisia unia tai unistani pois.

    • näin se on

      Se on sellaista loputonta kaipausta, jos asiaa ei hoida loppuun.

    • sallanea

      Mulla vähä sama tilanne, en koskaan ole edes ollut yhdessä tämän haavemiehen kanssa, mutta aina ilmestyy uniin. Olen vakaassa parisuhteessa kohta 3 vuotta ollut, ja rakkaus ja molemminpuolinen luottamus jne on suurta. Silti aina välillä kun käyn vanhempieni luona, nään ohimennen tätä the Miestä ja aina roihahtaa, näen hänenkin silmistään että himo on molemminpuolista. Olimme aikanaan samassa ystäväpiirissä, ja sähköä on ollut niin paljon välillämme että emme edes ole kyenneet olemaan varsinaisesti edes kavereita..sitten tarpeeksi humalassa muutaman kerran olemme päätyneet samaan sänkyyn. En todellakaan tunne tätä haavemiestä tarpeeksi että heittäisin roskiin tämän nykyisen suhteen, mutta nähdessäni unta the Miehestä tai muutaman kerran vuodessa tavatessamme olen viikkoja aivan hänen huumassaan, ja olo on kuin pettäjällä vaikka en olekaan ryhtynyt ajatuksista tekoihin.
      Nyt muutama viikko sitten laitoin humalapäissäni hänelle vihjailevia viestejä joihin hän vastasi samaan sävyyn..laitoin myöhemmin anteeksipyytävän viestin jossa sanoin että olen kyllä edelleen samaa mieltä, mutta.. Vastaukseksi tuli vain "Hah :D" . Nyt olen vähän hämmentynyt.. Järki sanoo että tässä on mulla täydellinen suhde nyt hyvän miehen kanssa, jota ei saa pilata. Mutta en voi olla ajattelematta tätä hottista aika ajoin, ja aina ajatellessani sydämeni alkaa hakkaamaan kovemmin ja hengitys kiihtyy..puhumattakaan kun näen hänestä unia...huhhuh!
      Elämä on hankalaa, ei voi muuta sanoa!

    • vieläkin ihastunut

      Itsellä samankaltaisia kokemuksia.. Olin ihastunut muutama vuosi sitten, mutta tämä lähtikin toisen matkaan. Silloin olin hyvin katkera emmekä olleet tekemisissä juuri koskaan. Nyt vuosien päästä sain vasta selville, että tämäkin oli silloin ja vähän vieläkin ihastunut minuun :) se lämmitti mieltä! Näen unia hänestä ja kuulema myös hän minusta. Molemmat kuitenkin seurustelemme nykyisin ja näemme silloin tällöin kaveriporukassa. Sähköä on aina välillämme ja joka kerta kun tapaamme hymy nousee pakosti huulille :)

      Ajattelen tätä toista päivittäin ja oma seurustelusuhde tuntuu joskus kärsivän, koska tunnen usein haluttomuutta nykyiseen. Mitä enemmän näemme sitä enemmän alan kuvitella että ehkä jonain päivänä olisimme yhdessä. Kuitenkin pakollinen etäisyys tekee välillä hyvää ja silloin osaa keskittyä nykyiseen :) Nykyinen ei tiedä tunteistani tätä toista kohtaan, mutta osaa olla mustis hyvistä väleistämme. Joskus vain tuntuu, että kemiat tämän vanhan ihastuksen kanssa toimivat niin hyvin. Fyysisen vetovoiman lisäksi myös ajatuksemme kohtaavat hämmästyttävän usein. Esim. tulee usein hetkiä kun sanomme saman sanan yhtäaikaa tai osaamme täydentää toistemme lauseet yms.. :) Vanhat muistot yhdistävät myös meitä! :)

      Poden kuitenkin huonoa omaatuntoa tästä ihastuksesta, koska nykyisen kanssa menee kuitenkin hyvin eikä yhtä komeaa ja tasapainoista ihmistä voisi löytää. Suhteemme alussa tunsin samanlaista sielujen sympatiaa nykyiseen, mutta vuosien kuluessa en osaa nähdä häntä samoin silmin kun silloin juuri rakastuneena. Huonot puolet nousevat esiin ja en osaa kuin haukkua häntä kavereille....

      Ihastus ja nykyinen ovat kuitenkin niin erilaisia ja sivusta seuranneena yhteinen elämä ihastuksen kanssa voisi olla hyvinkin hankalaa. Silti jossain takaraivossa elää pieni toive yhteisestä tulevaisuudesta ihastuksen kanssa, vaikka se onkin väärin. Pitäisi vain unohtaa koko henkilö, mutta on vaikeaa : D Pitää tyytyä kaverisuhteeseen, mutta onneksi on edes se nykyään

      • teet väärin

        Olet vilpillinen molemmille. Kurja ja epärehellinen ihminen sille kenelle joudutkin.


      • kahden vaiheilla
        teet väärin kirjoitti:

        Olet vilpillinen molemmille. Kurja ja epärehellinen ihminen sille kenelle joudutkin.

        niin että valitse siitä sitten :-D


    • ikävöivä mies

      Kun sydän sanoo ikävän asuvan siellä, ei sille mitään tehdä voi.
      Ihminen on tunteidensa orja, järki sanoo mitä pitäisi tehdä mutta tunteet venettäsi ohjaa loppupeleissä kuitenkin.
      Voin vaan syvällä miehisellä rintaäänellä sanoa että asialle ei voi tehdä mitään, on ainoastaan opittava elämään tunteen kanssa ja kyllä vuodet ikävää helpottaa mutteivat sitä koskaan poista.

    • vieläkin ihastunut

      Totta. Minkäs teet. Jos saisin itse valita olisin onnellinen nykyisen kanssa enkä haikailisi muita... Vaikea vaan unohtaa kun lähes mahdotonta olla näkemättä tätä ihastusta :( pakko vain elää sen kanssa oli sitten kuinka vaikeaa :s

    • sallanea

      mulla sama juttu. Mielelläni unohtaisin tämän toisen enkä pilaisi tätä almost täydellistä suhdetta..mutta kun en pysty unohtamaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe