Ducaton etujarrut

Ducaton jarrut

Ducaton jarrut ovat alkaneet oireille s.e. muutaman kilometrin ajon jälkeen niistä alkaa kuulua hankaavaa ääntä. Jarruja pumppaamalla ääni katoaa mutta vain palatakseen jonkin ajan kuluttua takaisin. Onkohan vikaa sylintereissä (palat OK)?

8

2078

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gynde

      Ei ne jarrut täällä arvuuttelemalla kuntoon tule. Pajalle, pyörät irti, jarrut purkuun, puhdistus ja voitelu, kasaus. 90 % tulee kuntoon näin, lopuissa kymmenessä prosentissa on vika joka vaatii esim. koko satulan, jarruletkun tms. vaihdon.

    • Tarkka pelistään

      Taitavat olla männät/satula jumissa tai hyvällä tuurilla vain palat ihan loppu josta tuo hankaava ääni.
      Tälläiset vaivat voi välttää hyvin pienellä ajalla,rahalla ja vaivalla kun renkaiden vaihdon yhteydessä(rasvaa kierteisiin) ottaa lampun käteen ja tutkii jo silloin palojen/jarrukenkien kuntoa ETUKÄTEEN,miltä levy/rumpu näyttää puhdistaa irrotetun rummun,herkistelee/voitelee paikkoja,käsijarruvaijerin kunnon,ABS johdot ja etuvetoisissa nivelten suojakumit(jotka ite pyyhin puhtaaksi ja voitelen silikonilla kuten jarruletkutkin eikä ikinä ole tarvinnut vaihtaa 30v aikana kun ollut kortti ja ei uusia autoja) tietysti se 1 tärkeimmistä:Jarrunesteen vaihto n3v välein!!
      Tyhmästä päästä siis kärsii lompsa ja koko kroppa!
      Jonkun mielestä tietty tyhmää ja ei kannata vaan kukin tyylillään ja pajallakin oltava töitä=)

    • Haloo pakut

      Tässä tuli muuten asiaa ja painavaa sellaista!
      Kuinkahan monelta korjaamoreissulta,rahanmenolta ja tielle jäämiseltä olisikaan pienellä järjenkäytöllä ja kohtuuvaivalla säästyttykään jos olisi ns ennakoivaa huoltoa ynnä korjailua kotipihassa,tallissa tai samalla korjaamoreissulla huollossa.

      • Ducaton etujarrut

        Asiahan oli ihan relevanttia MUTTA kaikki eivät vain ole syntyneet meisseli kädessä, joten suutari pysyköön lestissään. Ajokorttihan meillä kaikilla on mitä ilmeisemmin kun liikenteessä olemme mutta se tekee hyvin harvasta vielä mekanikkoa. Sen takiahan nuo korjaamot ovat ja antaa niiden vaan ansaita leipänsä kadehtimatta sitä yhtään. Toisaalta, oppiihan näillä sivuilla asiaan perehtymätönkin aina jotain uutta, jos vaikka joku päivä tulisi otettua meisseli ja avaimet käteensä ja alkaisi itsekin tutkia vaikka jarrujen fysiologiaa niin voisi päästä eroon tuosta mainitsemastasi "tyhmän pään" syndroomasta!

        Kiitti vaan kommenteista!


    • Åke.H

      Eipä tuo nyt Rakettitiedettä ole jos päällisin puolin jarruja ym silloin tällöin kurkkaa ja kait renkaat edes itse vaihdat vai onko ylivoimaista...ehkäpä jopa käyt palveluasemalla tankkaamassa?
      Eiköhän jokainen MIES nyt senverta osaa että tietää katsoa jarrupalojen kunnon ja onko ok/ei,jarrunesteen voi toki vaihdattaa,kunhan muistaa vaihdattaa=)
      Silikoni tai rasvapurkki lie kaikille tuttu,niinkuin riepukin..vai?

      Kukaan ei kait ole syntynyt ruuvimeisseli tai jakari kädessä ja oppiminen lie tapahtunut pikkuhiljaa eli voimmeko vetää johtopäätöksen että: kuski vain ajaa kunnes auto leviää,ei pese/huolla tai muutenkaan nappaa liata manikyyrikynsiä.
      Seuraavaksi soitto korjaamolle tai hinurille haukkuminen kun romu ei kestä.

      Odottelemme valmistumista ja taas kovaa ajoa poppikoneet jytisten niinkauan kuin pyörät pyörii.
      Eipä ihme kun vaihdokit on kunnoltaan mitä on ja kunnon automiestä yhä vaikeampi korvispojista löytää kun kaikki on aina oltava helppoa valmiina.
      Ehkäpä ne on vanhempia patuja jo joilla ei työkalukammo.

      • Ducaton etujarrut

        Nykyautoissa on sen verran hyvät takuuajat (3-5 v), että kipaisen kyllä heti takuuajan päätyttyä kaupoille ja uutta pirssiä alle, että sillä lailla. Muuten rakettitieteenkin alkeet ovat sen verran älyä vaativaa, että ei niitäkään voi vaatia kaikilta. Eli jos vaikka meisseli ja silikonipurkki sattuisikin pysymään käsissä niin hyvin, että osaa niillä jopa vielä tehdäkin jotain tilanteeseen sopivaa niin r-tieteen alkeita ei vielä kannata vaatia osattavaksi.

        Ja vaihdokkien huono kunto kyllä kertoo enemmänkin siitä, että a-kauppias ei varmasti tee niiden eteen mitään ennekuin ostaja murisee jostain näkyvästäkin viasta. Ovat ne autokauppiaat aivan oma rotunsa.

        Kestävyyttä vain sen silikonipurkin kanssa!


    • Lueppa takuuehdot

      Joopa joo,käyhän se noinkin mutta kun kaikki ei pysty/halua tai tarvetta uudelle autolle ja sehän se vasta edullinen tapa onkin pistää kymppi-kaks väliä muutaman vuoden välein uuteen vaihtaen,heh.
      Takuitakin on niin monenmoisia ja useimmiten se ei korvaa yhtään mitään kun tosipaikka tulee!!
      Ovat ovelasti rajanneet kuluvat osat ,ruostejutut ja paljon muuta pois takuun piiristä.
      Nimimerkillä:kokemusta on.
      Eikä se toisaalta tienposkessa paljon naurata tai vaikka hinausauton kuljettajalle letkauttaa vian menevän taas takuuseen....

    • Jaketsiki

      Joo kyllä mäkin pari kertaa vuodessa laitan ehjän auton atomeiksi ja kasaan uudelleen ihan vaan sen takia ettei sitä tarvis tehdä kerran viidessä vuodessa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 113
      2353
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2197
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1991
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1374
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe