SM 2013

satunnainen seuraaja

Ajattelin aloittaa uuden aiheen sm-kisoista, ettei se hautautuisi tuonne vanhojen topiccien sekaan.

Kiira lienee varma voittaja, mutta mitenkäs muut? Tietääkö kukaan, aikovatko esim. Juulia tai Beata esitellä vihdoin vaikeampia kolmoishyppyjä? Keihin muihin kannattaisi kiinnittää huomiota? Kilpaileeko Cecilia?

Entäs miehissä? Onko Bela vielä sivussa?

24

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • trettifem

      SM-seniorit, naiset
      1. Seidi Rantanen EsJT
      2. Nea Viiri EsJT
      3. Beata Papp Hermes
      4. Henriikka Hietaniemi HL
      5. Juulia Turkkila HL
      6. Sera Väistö JoKa
      7. Timila Shrestha JTL
      8. Olivia Tuuva LL
      9. Alisa Mikonsaari LrTL
      10. Rosaliina Kuparinen LTL
      11. Reetta Romppanen LTL
      12. Eveliina Viljanen PoriTa
      13. Kiira Korpi TapTL
      14. Leena Rissanen TTK

      Ceciliaa ei näy osallistujaluettelossa. Veikkaisin Juulia Turkkilaa toiseksi mitalistiksi ja kolmas lienee porukasta Nea-Seidi-Beata-Alisa?

    • trettifem

      Belakin näyttää olevan yhä sivussa, joten Matthias, Viktor, Valtter lienevät vahvoilla mitaliehdokkaiksi, miksei myös Julian

      • TTK 35

        Joo ja näilä taidoilla ei päästä minnekään. Ei A3 tai VARMAA 3*3 saatika 4 jotain.
        Jollei ole taitoja ei ole menestystä, sama mikä on mitali kolmikko.
        Mikä hehku tässä Jullessa muka on? Äiti sieläkin on se varsinainen piruettien tekijä!


      • silmukka2

        Julian ei osallistu SM-kisoihin loukkaantumisen vuoksi.


    • Vi ska seeee

      Voi olla, että joitakin vaikeampiakin kolmoishyppyjä tullaan näkemään muidenkin kuin Kiiran tekemänä. Toisaalta Kiiran ei tarvitse niitä nyt tehdä muutenkaan, koska perusluistelu on parempaa kuin muilla. Flippejä ja lutzeja ovat muutkin tehneet kuin noviisikärki. Saa nähdä mennäänkö nämä kisat riskillä vai varmistellen-toivottavasti ollaan siirrytty vihdoinkin askel eteenpäin ainakin näissä hyppyasioissa.

      " Vanhojen nuorten" kohdalla itseäni eniten kiinnostaa onko Juulia saanut jo ritin ja flipin kisakuntoon. Mikonsaari yrittää kunninianhimoisesti vaikeita hyppyjä mutta yleensä aika huonolla menestyksellä. Mitähän Törnille on tapahtunut? Toivottavasti ei ole sentään lopettanut niinkuin moni muu lupaus. Myös esim. Rantasen ja Viljasen toivoisi oppineen jo muutakin kuin tulppeja ja schalkoweja. Saa myös nähdä onko B. Papp kehittynyt Orserin opeissa.

      Miesten kohdalla voisi jo odottaa ensimmäistä onnistunuta neloishyppyä tai edes kolmoisakselia.

    • kaari1

      Cecilia loukkaantunut, polvi ei ole kunnossa.

    • ens-ka

      Joensuussa kamppaillaan kuuden Suomen mestaruuden vuoksi.
      Mielestäni ennen kilpailuja ei ketään tulisi nostaa millekään jalustalle. Se tehdään vasta kilpailuiden jälkeen. Paras voittakoon eikä hän joka on ennakkoon palkittu.
      Tuomarit tulee olla kaikille oikeuden mukaisia. Liiton maa/olympia/haastaja valinnat ei saa vaikuttaa kilpailun tuloksiin.
      Hyvää kilpailua, hyviä tyloksia

    • laimeat kekkerit

      Olipa jälleen kerran ankeata katsottavaa. Eipä nämä nuoretkaan vielä vakuuttaneet osaamisestaan tai kilpailuhermojen pitävyydestä. Nyt tulpit ja schalowitkin tekivät tiukkaa vaikeammista hypyistä puhumattakaan. Hohhoiaa vaan.

    • hyppääjä

      Joo tarttis opetella ensin hypyt ja sitten vasta räähistely. Niin tehdään Jaappanissa Koreanamaalla ja Kiinassa

      • oooon kuullut

        Ne kuulemma seuraa sielä Jananissa ja Kiinassa kovin tota Kiiraa.
        On niillä ihmettelemistä miten voitetaan tällaisessa suurmaassa mestaruus yksöis hypyillä. Huomenna sielä aloitetaan tosissaan valssihypyn harjoitukset.


    • 3A+4T

      Pientä takapakki Virtasen syksyyn tuli marraskuussa kun vasemman nilkan nivelside katkesi kolmoisakseliyrityksessä. Samalla kertaa hän sai aivotärähdyksen, päädyttyään jään pintaan alas. Kymmenkunta lepopäivää oli kuitenkin Virtaselle riittävä, sillä lääketieteen opiskelija tiesi miten nilkan saa teipattua niin, että se ei tuota kipua. Episodista johtuen kolmoisakseli eikä neloishyppy kuulunut Virtasen ohjelmistoon SM-viikonlopun aikana.

      Valtteri lopeta jo tämä shitin jauhaminen. Joka kilpailun jälkeen löytyy mitä ihmeellisempiä tarinoita. Uskot varmaan itsekin omiin tarinoihisi Tosiasia on ettet osaa 4T saatika 3A kun kakkonenkin on useasti liian vaikea.

      Nauti voitostasi sillä on hienoa olla yksinkertanen Suomen mestari tuossa iässä.

      Siteeraus edellä on lainattu liiton sivuilta.

      • facessa

        Aivan hieno havainto. Luin viikolla facesta kirjoituksen joka koski edellämainittua henkilöä. Ei sanaakaan mistään loukkaantumisista ennen Saksan kilpailua.
        Hassua eikä totta.


      • :D:D

        Känkkäränkkääääääääääääää...


      • omaelämä
        facessa kirjoitti:

        Aivan hieno havainto. Luin viikolla facesta kirjoituksen joka koski edellämainittua henkilöä. Ei sanaakaan mistään loukkaantumisista ennen Saksan kilpailua.
        Hassua eikä totta.

        Nilkan nivelsiteet olivat jo katkenneet ennen 2. valintakilpailuja. Miksi asiasta pitäisi kertoa julkisuuteen?? asiahan on Valtterin oma, ei muiden..


      • facessa
        omaelämä kirjoitti:

        Nilkan nivelsiteet olivat jo katkenneet ennen 2. valintakilpailuja. Miksi asiasta pitäisi kertoa julkisuuteen?? asiahan on Valtterin oma, ei muiden..

        Aivan, olis pitänyt turpansa kiinni. Sääli ruikuttaja parhaasta päästä.
        Facesta löyty myös tieto että Valtterilla on katkennut napanuora, vihdoin


      • naamakii
        facessa kirjoitti:

        Aivan, olis pitänyt turpansa kiinni. Sääli ruikuttaja parhaasta päästä.
        Facesta löyty myös tieto että Valtterilla on katkennut napanuora, vihdoin

        Sääli itseäsi, koska napanuorasi ei irtoa koskaan.


      • facessa
        naamakii kirjoitti:

        Sääli itseäsi, koska napanuorasi ei irtoa koskaan.

        EM:n jälkeen se onneton ruikuttaa et oli kurjaa kun ei tajunut mitään mitä piti tehdä kun sai sen aivotärähdyksen.Siksi ei selviytynyt vapaa ohjelmaan.
        Mitenkähän se parivuotta sitten katkenut akillesjänne toimii


    • ens-ka

      Olen valmis luopumaan kiistassa onko kysymyksessä kauno-vai taitoluistelu.
      Tähän saakka olen puolustanut taitoluistelua mutta katsoessani nämä SM-kilpailut televisiosta taivun kaunoluistelun puoleen. Enään puuttuu harppi jolla piirretään ympyrä pakollisia kuvioita varten.Nuoremmat kirjoittajat eivät varmaan tiedä mitä se on.
      Täysin älytöntä että komponentti pisteet voivat olla 20p enemän kuin tekniset pisteet. Nyt sekin nähtiin, eikä siinä ole välttämättä raja.
      En ymmärrä enkä halua ymmärtää jäätanssia. Yhden napin irtoaminen vie SM kullan ja edustuksen tulevissa EM kisoissa. Onko se urheilua? Onko kukaan laskenut että onko naisten puvuissa sama määrä koristeita ennen ja jälkeen kilpailuiden?Jäätanssissa saatiin säännöillä "se oikea" voittajaksi.

    • 435

      Kymmenkunta lepopäivää oli kuitenkin Virtaselle riittävä, sillä lääketieteen opiskelija tiesi miten nilkan saa teipattua niin, että se ei tuota kipua. Episodista johtuen kolmoisakseli eikä neloishyppy kuulunut Virtasen ohjelmistoon SM-viikonlopun aikana.

      On se vaan ihmeellistä, jos olet lääketieteen opiskelija et ole niinkuin normaalit ihmiset. Normaalin ihmisen nivelsiteen poikki meneminen aiheuttaa kyllä pidemmän tauon kuin 10 päivää, siinä menee useita viikkoja jopa kuukausia tavallisella ihmisellä.
      Valtteri ei ole koskaan tehnyt 3A eikä 4T missään kilpailuissa. Se mitä tehdään harjotuksissa ja mikä oikeasti sujuu edes harjoituksissa on ihan eriasia kuin mitä tehdään kisa jäillä.
      Onhan se ihan kiva haaveilla tekevänsä joskus ne, taitaa vaan Valtterilla tulla ikä vastaan enekuin ne oppii.

    • yksöistulppi

      Tilastotietoa: Naisten puolella kolmanneksi sijoittunut Alisa Mikonsaari teki viisi onnistunutta kolmoishyppyä. Seitsemäs, yhdeksäs ja kymmenes luistelija teki kaksi onnistunutta ja loput kymmenen yhden tai tai nollan. Mukana ei ole -2 tai-3 pistettä tuottaneet hypyt. Vaikein kolmoishyppy oli lutz (1 kpl) ja ritti (1 kpl). Eli kaiken kaikkiaan aika alokastasoa oli.

    • Soolojäätanssia...

      Lisää tilastoja... Jos naisilta poistaa chsq- elementin, jota junnuilla ei ohjelmassa ole, ja vertaa teknisiä pisteitä keskenään, niin kyllä täytyy todeta, että junnutytöt vievät voiton. Suorastaan noloa Kiiralle ja Juulialle.
      Ja kertoisiko joku fiksumpi minulle, miten Alisa Mikonsaaren kakkospisteet olivat niin alhaiset? Luulisi että onnistuminen näkyisi myös kakkospisteissä.

    • ei asiantuntija

      En ole asiantuntija mutta olen huomannut, että Alisalla on ollut aina aika huonot kakkospisteet. Nähtävästi esim. hyppyihin valmistautuminen on liian näkyvää ja niihin tullaan melko helpoista "kulmista". Ohjelmien koreografia on mielestäni aika hiomaton ja tulkinta vähän hutaistun oloista. Liuku on välillä hitaanpuoleista ja monet onnistuneet hypyt töksähtävät paikoilleen. En tiedä oikein mitä valmennuksessa pitäisi tehdä, jotta kakkospisteiden taso nousisi. Alisa saa aika harvoin suuria laatupisteitä hypystä.

      Mutta kaikesta huolimatta arvostan Alisan rohkeutta ja toivon, että kehitys on myönteistä jatkossa. Jos kakkospisteet saataisiin yli kuuden tasolle niin Alisa olisi selkeästi meidän toiseksi paras luistelija varsinkin kun Turkkila ei ole vielä saanut vaikeutta ohjelmiin. Jotenkin hänenkin ohjelmat ovat alkaneet polkea paikoillaan.

    • kiinnostunut5

      Alisan kakkospisteet kaipaavat jonkin verran hiomista, mutta niin kaipaa meidän muidenkin nuorten luistelijoiden. Esimerkiksi tässä on viime kauden MM-kisojen lyhytohjelma-tulokset. Juulian ja Alisan komponentti-pisteet olivat melkein samanlaiset.

      http://www.isuresults.com/results/wc2012/SEG007.HTM

      Suomessa tyttöjen kakkospisteiden ero on huomattava- Juulialla on paljon suuremmat komponentti-pisteet, kuin ulkomailla, ja Alisalla pysyy kutakuinkin samoina kaikissa kisoissa. Mistäköhän tällaiset piste-erot johtuvat?

    • ei asiantuntija

      ,,, henkimaailman juttuja nämä kakkospisteet. Ehkä Juulia on saanut enemmän bonuspisteitä Suomessa. Toisaalta luistelijan starttinumerokin voi jonkin verran vaikuttaa kansainvälisissä kisoissa vaikka ei sen pitäisi. Katselin , että tulokset ovat lyhytohjelmasta, jossa Julia on ollut toinen ja Alisa kymmenes luistelija.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2860
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2420
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2200
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2002
    5. 171
      1842
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1836
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe