Liidauksen aloittaminen

180cm

Kuten otsikko kertoo, olisi aikeissa liidauksen aloittaminen. Eli kysymys kuuluu että miten kyseinen hanke suoritetaan. Olen viimeisen puolen vuoden ajan kiivennyt bouldereita ympäri pk seutua ja nyt talvella käynyt kränkkäämässä konalassa maksimissaan 7a tasolla. Köysi kiipeilystä ainoa kokemus on kesäkuulta noin 6a tasoisen reitin liidaus. Varmistaa en osaa. ( no joo. Atc llä jotenkii, mut ei se mitenkään turvalliselta tuntunu) netistä oon katellu että mun oletetaan osaavan varmistaa kunnolla ennenku voin mennä liidaus kurssille. Eli käytännössä pitäs käydä joku yläköysi kurssi. ei kuitenkaa huvittais maksa(tt)a(a) ( vanhempia) tostakin erikseen. Ja sitten vielä kiinnostais tietää että mistä löytyis porukkaa varmistaa. (loogisesti ajateltuna kiipeilijän ja varmistajan pitäisi olla saman painoisia. Painan reilut 60kg, joten onko tämäkin taas toiveajattelua löytää varmistajaa. Niin ja oon vasta 14 joten tullaanko mulle valittaa et ei me tollasii vitun junnui haluta jne.) Kiitos vastauksista!!!

5

2841

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Huvinkinko

   Oli vähän sekava toi sun viestis, mutta yritän kuitenkin vastata. Homma alkaa luonnollisestikin liidi kurssin käymällä, tai vielä parempi jos löytyy joku kokenut näyttämään ihan henk. koht. Sä kerrot myös että oot kiivenny ennen vaan sporttia etkä ollenkaan yläköyttä!?!??! Nyt en ihan ymmärrä. Ja sitten vielä oot kiivenny vuoden reenillä seiskoja. No toiset nyt on vaan kovia..... Mutta asiaan, riippuu ihan omista taidoistasi tuo yläköysikurssin käyminen. Itse kuitenkin suosittelen lämpimästi. Ja mitäpä väliä tuolla on jos vanhemmat vaan maksaa...
   Ja mikä vika siinä yläköydessä on, ettei nyt sitäkin vois vähän aikaa kiivetä. Ja sitten niihin varmistajiin. 1 boulderoijat saattavat myös kiivetä sporttia 2 kurssilla saat varmasti varmistajan 3 jos ei muuten onnistu, niin voit aina jättää ilmoituksia nettiin. kyllä. Paino ero saattaa tulla ongelmaksi, mutta ei oikeat KIIPEILIJÄT yleensä paina enempää ku sellaset 65-70 kg ja ei sen suuri ongelma pitäs olla. Ja kyllähän kaikille koville junnuille vittuillaan välillä, mutta se on aina vaan herjanheittoa.

  • Liidaan trädiä 7+

   Varmistaminen on köysikiipeilyn tärkein asia ja se pitää opetella hyvin, ennenkuin lähtee leikkimään kaverin hengällä yhtään minnekkään. Totuttele siihen yläköysikiipeilyyn ensin, opettele atc:n käyttö hyvin. Sen jälkeen voit ruveta haaveilemaan liidaamisesta. Liidajan varmistaminenkin on aivan eriasia, kuin yläköysikiipeilijän. Siinä pitää ottaa paljon asioita huomioon. Eli mene kurssille, tai hanki kokenut köysikiipeilijäkaveri.

   Se painoero ei juurikaan haittaa, jos vaan tietää mitä tekee, ja osaa sen hyvin. Aina voi laittaa lisäpainoja valjaisiin roikkumaan.

   Se että boulderoit sisällä 7a:ta, johtuu siitä, että olet hiton kevyt ja pitkä. Toisin sanoen, kiipeät vain pituutta vaativia 7a:n reittejä. Sillä ei pitkälle pötkitä. Hitaasti hyvö tulee

   • Tän ketjun alottajaj djd

    Ok. Kiitti asiallisista vastauksista. Ihan vaan mielenkiinnosta: miten voit sanoo että kiipeen vaan pituutta vaativia reittejä kun et oo kertaakaan nähny mun kiipeevän?
    Mun mielestä esim. 1-3-5-7-9 campus ei vaadi pituutta. Ja jos pk seudun reittejä katotaan niin esim munat, rock, fakiiri, valtiovierailu ei sisällä mitään pituutta vaativaa muuvia. Ja ei tästä pituudesta aina hyötyä ole, esim koivusaaren munat reitissä eka muuvi tosta kahvasta krimppiin on melko ahdas ku pitää vääntää melkeen polvet suussa.


  • Hau1

   AI saattana :) mitä urpoja. Huomaa kyllä että nyt liikutaan pk seudulla.

   • trfgd

    Sano muuta. Melkoista idioottimaisuutta on tulla nollavastauksella soittamaan poskeaan neljä vuotta vanhaan keskusteluun. Selvästikin olet pk-seudulta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa meni synnyttämään

   Hyvinkään sairaalaan. https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-saapui-synnyttamaan-mikko-rakas-kuvasi-kultaansa-videokameralla-katso-kuvat?utm_sou
   Kotimaiset julkkisjuorut
   225
   10449
  2. 73
   2920
  3. Mama Aitolehti syömässä

   Ja säilyttää maskia käsivarressa. No onpa hygieenista.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   1532
  4. Anne Aitolehti ei ole ottanut koronarokotusta

   Jopa Martina on ottanut yhden. Turisee näitä tietoja instassaan, eli ihan julkista tietoa on. Ja Espanjassa ovat. Hohhoijaa tuota typeryyttä.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1278
  5. Voi Pikkarainen

   Sun viimeisin insta kuva. Oot sit oikein taas asetellut Martinan shakkerin pöydälle ja kattokaa, Nalakin näkyy, unohdit vaan Fiatin avaimet. Teidän ka
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   1240
  6. Onko ässien suhteen bilettäjä sittenkin Sofia

   Stefu yrittää pitää työmoodia päällä ja natku vaan bilettää? https://www.seiska.fi/kotimaa/sofia-belorf-ja-stefan-therman-herattivat-huomiota-aamuvarh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   1190
  7. Poliisi vaatii viittä miestä vangittavaksi epäiltyinä Seinäjoella marraskuun lopulla tapahtuneesta

   Onkohan kukaan seuraamassa tai katsomassa oikeuden papereita. löytyyköhän vinkkejä henkilöistä sitten m-infosta tai y-laudalta?
   Seinäjoki
   46
   1107
  8. Maisan vihaajille ikäviä uutisia

   Kaikista epäonnentoivotuksista ja muusta perseilyistä huolimatta Maisa ja Mikko saivat ihanan tyttövauvan. Voimia vihaajille 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   97
   1103
  Aihe