Hobitti - Odottamaton Matka (2012)

Veteranfan

Tolkienin keskimaan kirjojen faneja hemmotellaan perusteellisesti Peter Jacksonin ohjaksissa.Onneksi Jackson ei saanut taannoin 15. vuotta sitten silloisen Miramaxin tuotantoyhtiön palveluksessa aikaiseksi Hobitti-filmatisointia,sillä silloin siitä olisi tehty vain 1. leffa,nyt niitä tarjotaan peräti 3.kappalein.

Käsikirjoittajat ovat olleet kaivaneet Hobitti elokuvaan kaiken oleellisen Tolkienin jäämistöstä.350. sivuinen Hobitti-kirja saa elokuvana mammuttimaiset puitteet paljon laajempaan tarinan kerrontaan kuin itse kirja.Elokuvan tekijöillä on ollut tarkoitus syventää henkilöhahmoja,kuten nähtiin "Taru Sormusten Herra" trilogiassa.Hobitti-kirjassa ei ollut kovinkaan draamallista ainesta elokuvaksi sellaisenaan,joten tarinan syventäminen ja laajentaminen on ollut itsestään selvä tavoite saada elokuvasta monitahoinen.

Hobitti elokuva on viihteellinen fantasiaelokuva,jota katsotaan uudestaan ja uudestaan.Loppukuvan jälkeen jää odottamaan seuraavaa jaksoa malttamattomasti.Mutta ainoastaan kirjan lukeneet fanit tietävät odottaa lisäyksiä kirjojen liitteistä,nämä ns. liitteet ovatkin niitä herkkuja,joita Tolkien fanit odottavat.Esim. elokuvassa esiintyvä velho Radagast-ruskea mainitaan kirjassa ainoastaan liitteissä.Mutta elokuvassa Radagast hahmo on saanut hullunkurisena luontovelhona enemmän näkyvyyttä.

Tutut hahmot sormusten herra sarjasta eivät yllätä,ja Klonkun 10.minuutin visiitti elokuvassa varmasti harmittaa joitakin faneja.
Kokonaisuutena Hobitti elokuva antaa enemmän kirjojen lukeneille.Kirjoja lukematta olevat katsojat saattavat tylsistyä ennalta nähtyyn fiilikseen.

Jacksonin ohjauksessa riittää edelleen ruutia.Luovalla hulluudella elokuvansa tekevä ohjaajalla on pistämätön visuaalinen näkemys.Jännitettä lisää lohikäärme Smaugin lähes olematon näkyvyys,tämähän on sitä elokuvallista tietoutta olla esittämättä elokuvan suurinta hirviötä.Valtaisan aarteen alla lymyilevässä Smaug hirviössä on jotain ironista:
Rahan alla lymyilee peto!

TÄHTIÄ ¤¤¤¤

41

756

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tylsähkö liian pitkä

      Juu tästä hobitti elokuvasta puuttuu kokonaan se vetovoima joka oli lotreissa ( joka oli kokonaan viggon ja livin ansiota ).. tää on lähinnä lastenelokuva jonka hahmojakaan ei juuri muista elokuvan jälkeen.

    • Tennispalatsissa

      En voi suositella Hobittia kellekkään!
      Kävin eilen katsomassa sen Tennispalatsissa ja vittu että oli pitkä ja huono.
      Ennaltaarvattava juoni ja sitä rataa...

    • Make it ¤¤¤¤¤

      Hobitti-trilogian ensimmäinen osa oli ehkä joltain osin hieman erillainen kuin itse etukäteen arvelin, mutta silti ihan kirkas rimanylitys ja ainakin minun henkilökohtainen vuoden elokuvahuippuni.
      Ainoa oikeasti kaihertava puute elokuvassa oli se, että se loppui niin nopeasti ja varhaisessa vaiheessa tarinaa, mutta toisaalta sekin puute on hyvin suhteellinen ja ratkaisuna täysin ymmärrettävä, koska sen ansiosta kahdesta seuraavasta osasta tulee pomminvarmasti parempia. Ja pakko myöntää että Smaugin vähäeleinen näyttäminen lopussa oli todella toimiva ja kutkuttava cliffhanger siitäkin huolimatta, että osasin vähän odottaakin sitä.

      Oli kuitenkin myös varsin arvattavissa, että tämä eka osa jakaa aika voimakkaasti mielipiteitä, niin sisältönsä kuin toteutuksensakin puolesta. Vertailulta Sormusten herraan ei itsestäänselvistä syistä voida välttyä ja useamman kerran päätään nostava tuttuuden tunne voi kai ärsyttää joitakin katsojia. Lisäksi mitä elokuvan kanssani katsoneelta ystävättäreltäni kuulin, elokuvan alku on ehkä vähän hidastempoinen sellaiselle katsojalle, jolle jouni on entuudestaan tuntematon (kokonaisuutena hän kuitenkin piti elokuvasta ja koki kevyemmän otteen tekevän siitä LOTRia helpommin lähestyttävän). Itseäni kumpikaan seikka ei häirinnyt, koska pidin kaikkia yhtäläisyyksiä LOTRin kanssa puhtaasti positiivisena nostalgia-factorina ja leppoisampi kevyemmin liikkeelle lähtevä aloitus on jos ei nyt suorastaan välttämättömyys tarinan kannalta, niin ainakin lähdemateriaalille uskollisempi toteutustapa, kuin suoraan Repunpäästä tienpäälle ryntääminen.
      Yksi yleinen kritisoimisen aihe on ollut myös elokuvan High frame 3D versio, koska osan mielestä se saa filmin näyttämään rumemmalta, kaikille kolmedee ei oikeasti vaan sovi ja jotkut tuntuvat inhoavan sitä lähes pelkästä periaatteesta, muttei senkään luulisi itse elokuvaa kenellekkään pilaavan, kun 2D-versiokin lähes joka teatterista löytyy. Itse kuulun joka tapauksessa niihin, joiden mielestä tuo High frame 3Dkin oli onnistunut ratkaisu ja teki varsinkin Uudenseelannin upeille maisemille ihan uudenlaista oikeutta. Ei niin etteikö 3D olisi nykyisin monissa elokuvissa lähinnä turhana rahareikänä, mutta Hobitti ei kyseisiin elokuviin mielestäni missään nimessä kuulu.

      Vähemmän ymmärrettäviä kritisoimisen aiheita on sitten taas tuo jatkuva valitus siitä, miten elokuva olisi jaettu kolmeen osaan pelkän rahastuksen vuoksi. Lähes kaikki elokuvathan ovat tietysti enemmän tai vähemmän kaupallisia, mutten näe mitä tarvetta tekijöillä millekkään ylimääräiselle rahastukselle muka tässä tapauksessa olisi, kun sama porukka tyhjensi kassan aikoinaan jo Sormusten herroilla ja Hobitti on oikeastaan jo syntyjään pomminvarma rahallinen hitti.
      Peter Jackson ei sitäpaitsi ole koskaan mielestäni vaikuttanut ohjaajalta, joka tekisi mitään vain kääriäkseen ylimääräistä tuohta, vaan hän on mies joka oikeasti nauttii ohjaajan työstä ja se myös välittyy hänen elokuvistaan.

      • Veteranfan

        Ohjaaja Peter Jackson kävi oikeutta ensimmäisen osan Sormusten Ritarit elokuvan palkkioista,joita hän ei tänä päivänäkään ole saanut.


    • Hoppittiiiiiiiiiiiii

      Leffa on kakaraskeidaa. Miinustakaa pikku peukku-petterit tämä viesti niin joku elämäänsä kyllästynyt Suoli-24 moderaattori poistaa tämän viestin.

      Todenpuhuja ja säkinsuunpitäjä ei ole koskaan saanut kiitosta....

      • Sentimentalist

        "Leffa on kakaraskeidaa."
        Niin voisi väittää kaikista supersankarielokuvistakin, vaan kummasti niitä näkyy silti menevän monet partanaamat ja kulmarypyt ihan ilman lapsiakin katsomaan. Vaan mikäpäs siinä.
        Mikä ongelma teillä hapannaamoilla muka on sen kanssa, jos aikuisetkin pitävät fantasiasta ja fiktiivisistä/sadunomaisista tarinoista?
        Onko lapsenmielisyydessä ja lapsuuden nostalgisten asioiden vaalinnassa mielestänne muka jotain väärää?


    • the hobbit

      3 kertaa kävin kattomassa ja v*****u oli hyvä, vielä sen kolmannenki kerran jälkeen, ehkä vipalla kerralla rupes puolessa välissä vähän kyllästyttämään, mutta ei missään nimessa mikään huono elokuva!!!

    • rahantekoako?

      Just just. En ole kyseistä elokuvaa nähnyt, mutta kuulin kaverilta että se on käytännössä Sormuksen ritarien toisinto, eli käytännössä yllättävän samankaltainen juoni etc. Mutta kokonaisuutena paljon lapsellisempi ja ennalta-arvattava.

      Oiskohan vain rahantekoa LOTR-faneilla? Kuten kehnonpuoleiset Starwars tietokone-animoidut jatko-osat aikoinaan.

      • Kirja luettu?

        "Just just. En ole kyseistä elokuvaa nähnyt, mutta kuulin kaverilta että se on käytännössä Sormuksen ritarien toisinto, eli käytännössä yllättävän samankaltainen juoni etc."
        Olettekos te neropatit koskaan kuulleet semmoisesta kirjasta, kuin "Hobitti eli Sinne ja takaisin"? Jos ensimmäinen Hobitti-elokuva nimittäin noudattelee pääpiirteissään kyseisen kirjan alkupuoliskon juonta kuten voisi olettaa, niin totta helkkarissa siinä on paljon yhtäläisyyksiä Sormuksen ritarien kanssa. Molemmissa kirjoissa kun vielä taitetaan reissun aluksi täsmälleen sama matka (Konnusta Rivendelliin).
        Kun trilogian toisessa osassa päästään Synkmetsä-episodiin, tarina eroaa jo ihan selkeästi Sormusten herrasta.

        "Mutta kokonaisuutena paljon lapsellisempi ja ennalta-arvattava."
        Hobitti on Sormusten herraa lapsellisempi siitä syystä, että se on alunperin kirjoitettu nuorempaa yleisöä ajatellen. Ennalta-arvattavuus taas johtuu pitkälti juurikin siitä että tarinan aloitus muistuttaa pakostakin LotRia.

        "Oiskohan vain rahantekoa LOTR-faneilla? Kuten kehnonpuoleiset Starwars tietokone-animoidut jatko-osat aikoinaan."
        No kuule ei ole. Hobitti on ihan itsenäinen tarinansa, joka on viihdyttävä aivan sellaisenaankin. Trilogiaksi tarina taas on jaettu siitä syystä, ettei siitä tarvitsisi jättää pois mitään olennaista.


      • pattinenpolvinen

        ei tää hobitti ole ollenkaan kuten lotri! .. tällä elokuvalla ei ole minkäänlaista vetovoimaa ja charmia jota oli lotreissa, omasta mielestä tää oli puhtaasti lasten elokuva, mielenkiinnoton,pitkästyttävä ja sai tosissaan vääntelehtii et jaksoi olla/kattoo loppuun saakka


    • Ajatushautomo

      "Jos ensimmäinen Hobitti-elokuva nimittäin noudattelee pääpiirteissään kyseisen kirjan alkupuoliskon juonta kuten voisi olettaa, niin totta helkkarissa siinä on paljon yhtäläisyyksiä Sormuksen ritarien kanssa. "

      Eli se on sitten huono kirjanakin :)

      • UpJoors

        "Eli se on sitten huono kirjanakin :)"

        No ensiksikin tuo koski siis vain kirjan alkupuoliskoa, kuten totesin tarinat ovat loppukirjan osalta hyvinkin erillaisia.
        Ja toisekseen Sormusten herra on kirjana Hobitin jatko-osa, joka kirjoitettiin useita vuosia viimeksi mainitun jälkeen, joten jos kahden tarinan samankaltaisuus tekee tuoreemmasta teoksesta "huonon", ongelma on enemmänkin Sormuksen ritareissa, kuin Hobitissa.


    • Tröllipeikko

      "No ensiksikin tuo koski siis vain kirjan alkupuoliskoa"

      Niinpä.. Ei kirjaa välttämättä aleta edes lukemaan alkua pidemmälle,jos se näyttää lapsellisen huonolta Lotr leffa toisinnolta. Tietysti hyvä jos ei se sinua haittaa.

      "joten jos kahden tarinan samankaltaisuus tekee tuoreemmasta teoksesta "huonon", ongelma on enemmänkin Sormuksen ritareissa, kuin Hobitissa."

      Ei,vaan se lapsellisuus on suurempi ongelma juuri Hobitissa.

      "Kun trilogian toisessa osassa päästään Synkmetsä-episodiin, tarina eroaa jo ihan selkeästi Sormusten herrasta."

      Se on seuraava episodi se,nythän täällä arvostellaan ykkösosaa.

      • "Kill the trolls!"

        "Niinpä.. Ei kirjaa välttämättä aleta edes lukemaan alkua pidemmälle,jos se näyttää lapsellisen huonolta Lotr leffa toisinnolta. Tietysti hyvä jos ei se sinua haittaa.
        Ei,vaan se lapsellisuus on suurempi ongelma juuri Hobitissa."

        Mitä olen kuullut, moni kyllä näkee sen nimenomaan positiivisena asiana ja vahvuutena, että Hobitti on Sormusten herraa kevyempi ja lapsenmielisempi, koska se tekee tarinasta viimeksimainittua helpommin lähestyttävän ja olen itsekkin sitä mieltä, vaikka lopulta pidänkin Sormusten herroista himpun verran enemmän.
        Mutta mitäpä siitä kinastelemaan, jos sinä olet kerran eri mieltä, kukin tavallaan.

        "Se on seuraava episodi se,nythän täällä arvostellaan ykkösosaa."
        Toki mutta itse en ainakaan vertaile tätä Hobitti-filmatisointia Lotreihin, ennen kuin olen nähnyt molemmat trilogiat kokonaan ja mielellään Hobititkin leikkaamattomina versioina.


    • Frodo lives

      Elokuvan johdanto tuntui pitkähköltä ennen varsinaisen Hobitti -kirjan mukaisen tarinen alkua. Kuitenkin alun kohtaus jossa esitellään Ereborin loisto ja Smaugin sielä tekemä tuho on näyttävä ja perusteltu, selittäen kääpiöiden motiivin Ereborin retkeen. Seuraava kohtaus jossa Bilbo ja Frobo valmistelevat Bilbon läksiäisjuhlaa tuntui mielestäni turhalta selittelyltä, tarina ei olisi sitä kaivannut. Gandalfin ja Bilbon tapaaminen Repunpään ovella oli lähes pilkuntarkasti uskollinen Tolkienin tekstille, mutta elokuvakohtauksena hieman kömpelö, olisi kaivannut dramatisointia.
      Azog-hiiden ymppääminen juoneen on ilmeisesti nähty tarpeelliseksi jota Thorinille saadaan elokuvakerronnan kannalta tarpeellinen antagonisti jo 1. osaan, jossa Smaug ei vielä esiinny. Toisaalta Thorinin viha Azogia kohtaan on paljon henkilökohtaisempaa, tappoihan Azog Thorinin isoisän. HObitti-kirjassa Azog tosin mainitaan vain kerran. Mielenkiintoista nähdä kumpi kohoaa pääpahikseksi seuraavissa osissa. Samoin jää nähtäväksi missä määrin Peter Jackson tuo seuraviin osiin mukaan Dol Guldurin tapahtumia. 1. osan perusteella odottaisin niitä nähtävän.
      Rhadagast Ruskean hahmolle on selvästi saatu inspiraatiotoa Rölli-peikosta! Perusteet Rhadagastin esintymiselle tässä elokuvassa jäivät minulle hämäriksi, mutta ehkä jatko-osat selventävät asiaa. JOka tapauksessa minua häiritsi kontrasti Radagastin koomisen hahmon ja hiisien ja hukkien pahuuden ja julmuuden välillä, tuntui kuin olisi leikattu pätkiä kahdesta eri elokuvasta ja liitetty ne yhteen.
      Hiisien luolat ja niissä tapahtuva jakso muistutti paljon LOTR-elokuvien Moria-jaksoa, lukuunottamatta haukasti toteutteua Isoa Hiittä. Luolien ja niissä tapahtuvien seikkailuiden visuaalinen ilme ja tehosteet sen sijaan ei tuonut mitään uutta LOTR-elokuviin verrattuna.
      Bilbon ja Klonkun kohtaaminen on yksi elokuvan parhaista kohtauksista. Klonkun pahuus ja säälittävyys ei olisi voinut tulla tämän paremmin tulkituksi.
      Lopun näkymä Ereborille ja sen sisään saa odottamaan malttamattomana seuraavia osia. Lohikäärmeen aarteen visualisointi on loistokas. Tolkienin sanat määrältää lukemattomasta, arvoltaan laskemattomasta kullasta tulevat tässä lihaksi.

    • Yksi ja puoli tähteä

      Kun Sormusten herran kolmesta tiiliskivimäisestä osasta tehtiin elokuvat, oli kertomusta pakko tiivistää ja jättää paljon yksityiskohtia pois, mutta ainakin se takasi sen etteivät elokuvat laahanneet unettavasti paikallaan. Hobbitin kohdalla taas on yhdestä pikkukirjasta (jonka tarina ei ole mitenkään eeppinen vaan lähinnä lapsille tarkoitettu seikkailu) tarkoitus tehdä kolme elokuvaa, eikä se käy päinsä muuten kuin kerrontaa väkisin laventamalla ja hidastamalla - ja lisäämällä itseään toistavia typeriä toimintakohtauksia (mikä oli rasittavaa jo Sormus-filmeissä). Taiteellisesti tässä ei ole järkeä, mutta kaupallisesti tietysti on. Maksimaalista rahastusta monen vuoden ajan kaikkine oheisjulkaisuineen ja -tuotteineen... Peter Jackson on uusi George Lucas. Hobitti-elokuva olikin melkein yhtä huono kuin Pimeän uhka!

      • Yksi ja puoli tähteä

        PS. Jopa kohtaus Klonkun luolassa oli pettymys. Eikö Jackson osaa enää ohjata? Osasiko koskaan?


      • Hei nöpö iloinen...

        "Kun Sormusten herran kolmesta tiiliskivimäisestä osasta tehtiin elokuvat, oli kertomusta pakko tiivistää ja jättää paljon yksityiskohtia pois, mutta ainakin se takasi sen etteivät elokuvat laahanneet unettavasti paikallaan."

        Missä kohtaa Odottamaton matka "laahasi unettavasti paikallaan"? Minä en kyllä huomannut, vaikka olenkin katsonut elokuvan jo kahdesti. Ainoa vähän hidastempoisempi kohtaus oli alun Repunpää-pohjustus, mutta sekin oli ainakin omasta mielestäni viihdyttävästi toteutettu ja teki oikeutta lähdemateriaalille.

        "Hobbitin kohdalla taas on yhdestä pikkukirjasta (jonka tarina ei ole mitenkään eeppinen vaan lähinnä lapsille tarkoitettu seikkailu) tarkoitus tehdä kolme elokuvaa, eikä se käy päinsä muuten kuin kerrontaa väkisin laventamalla ja hidastamalla - ja lisäämällä itseään toistavia typeriä toimintakohtauksia (mikä oli rasittavaa jo Sormus-filmeissä). "

        Sikäli kun et sitä ole kuullut, niin Hobitti-elokuvissa käsitellään myös tapahtumia, joihin kirjassa ainoastaan viitataan lyhyesti (minkä olisi kyllä pystynyt päättelemään jo itse elokuvastakin, jos on kirjan lukenut).
        Mitä toimintakohtauksiin tulee, niin minusta ne eivät ainakaan toistaiseksi ole toistaneet itseään missään vaiheessa, vaan ne ovat ihan sopivan mittaisia ja toimivia, olkoonkin että niitä on enemmän kuin pari kolme.
        Tuota rahastus kitinää nyt ei jaksa edes kommentoida, kun on päivänselvää että kaikki kaupalliset elokuvat pyrkivät menestymään rahallisesti; muutenhan ne tehtäisiin talkootyönä...

        "Jopa kohtaus Klonkun luolassa oli pettymys."
        Kaipaisin kyllä vähän tarkempia perusteluja tuolle, että mihin sinä siinä kohtauksessa olit pettynyt?
        Omasta mielestäni kun tuo Klonkun ja Bilbon arvuutteluleikin ja sitä seuraavan takaa-ajokohtauksen toteutus hipoi täydellisyyttä ja on varsinainen synti ja häpeä, ettei Andy Serkis ole edelleenkään saanut roolistaan Oscaria.


    • mr_raven

      latasin ja katsoin elokuvan. tämä on vain minun mielipiteeni jos joku haluaa niin voi mennä elokuvateatteriin katsomaan 3 tuntia käveleviä pikku ukkoja ai niin pelaavathan ne siinä arvuuttelu lekkiäkin kävelemisen lisäksi SIIS todella jännä elokuva odotellaan vielä jatko osia joissa myös voimme päästä katsomaan lisää kävelyä

      • ...

        Katsoin hobitin jo kolmannen kerran (nähnyt jo elokuvateatterissa ja myöhemmin 2 kertaa blyrayna) ja vieläkin siitä löytyy paljon lisää kohtauksia joita ei edellisistä katselukerroista huolimatta muistanut. Kyseessä on pitkä ja erittäin monivaiheinen ja tapahtumarikas elokuva, ei missään tapauksessa tylsä.


    • hyvä oli

      Oli mielestäni parempi kuin lotr-leffat, mutta olenkin aina pitänyt tästä hobittitarinasta enemmän kirjanakin. En ollut seurannut kritiikkejä yhtään ennen katsomista, joten oli yllätys kun jälkeenpäin huomasin että tätä on moitittu. Myös puheet kaupallisesta flopista ihmetyttää, kun näin wikipediasta että nyt on jo kasassa yli 800 miljoonaa ja lisää tulee. Jotain viggoja ja livejä en kaivannut lainkaan tähän, eivät kuulu tarinaan eikä niitä tätä katsoessa edes muista.

    • Bilbo hobitti

      Hobitti on yks parhaimpia leffoja mitä oon nähnyt, pari kohtausta nyt vähän kusi mutta muuten ihan toimiva ja kirjan maailmaa noudattava. Voihan joku olla toistakin mieltä, mutta tämän on ihan mun henkilökohtainen mielipide.

    • JOBU2

      Voi saatana sentään mikä kommentti "3 tuntia kävelyä". Onko bonditkin 2 tuntia ammuskelua tai draamaleffat pelkkää paskan jauhantaa koko leffan ajan? Ihanko loppuun asti ajattelit kommenttisi?

      "Hobitti on kakaraskeidaa" juuri tuommoiset kommentit kertovat vain kyseisten henkilöiden ahdasmielisestä ja henkisestä kehittymättömyydestä. Tuossa leffasarjan ykkösosassa oli jo selvä sanoma, mutta eihän tuollaiset putkiaivot pysty ajattelemaan asioita järkevästi. Leffassakin minun vieressä istui noin 45v ukko ja vaimonsa kanssa nauroivat samaan aikaan kuin minäkin. Esim. Batman-trilogian päätösosa tai Avengers olivat leffoina täyttä tuubaa tähän verrattuna.

      Todella viihdyttävä leffa, kirjalle uskollinen, huumoria, draamaa ja toimintaa. Kameratyöskentely, tehosteet ja näyttelijäsuoritukset A-luokkaa. 5/5
      Jatkoa odotellessa :D

      • fgtrrwe

        ""Hobitti on kakaraskeidaa" juuri tuommoiset kommentit kertovat vain kyseisten henkilöiden ahdasmielisestä ja henkisestä kehittymättömyydestä."

        No mutta... Tolkienhan nimenomaan kirjoitti Hobitin lastenkirjaksi. Valitettavasti Jackson hukkasi näin elämänsä tilaisuuden, sillä Hobitti-fiaskon jälkeen kukaan tuskin viitsii enää rahoittaa elokuvaa Silmarillionista.


      • Fastitocalon
        fgtrrwe kirjoitti:

        ""Hobitti on kakaraskeidaa" juuri tuommoiset kommentit kertovat vain kyseisten henkilöiden ahdasmielisestä ja henkisestä kehittymättömyydestä."

        No mutta... Tolkienhan nimenomaan kirjoitti Hobitin lastenkirjaksi. Valitettavasti Jackson hukkasi näin elämänsä tilaisuuden, sillä Hobitti-fiaskon jälkeen kukaan tuskin viitsii enää rahoittaa elokuvaa Silmarillionista.

        "No mutta... Tolkienhan nimenomaan kirjoitti Hobitin lastenkirjaksi."

        Entä sitten? Ei sen, että kirja on tarkoitettu nuoremmalle yleisölle ja sopivaksi lapsille tarvitse automaattisesti tarkoittaa sitä että se olisi mitään "kakaraskeidaa". Sitäpaitsi Tolkien itse nimenomaan pyrki välttämään kirjoittamasta "alentuvasti" lapsille suunnatuissa myöhemmissä teoksissaan, joihin Hobitti lukeutuu.

        "Valitettavasti Jackson hukkasi näin elämänsä tilaisuuden, sillä Hobitti-fiaskon jälkeen kukaan tuskin viitsii enää rahoittaa elokuvaa Silmarillionista."

        Mikä ihmeen "Hobitti-fiasko"..?
        Silmarillionista nyt on lähtökohtaisestikkin paljon vaikeampi tehdä elokuvaa kuin LOTReista tai Hobitista, koska sen kehyskertomus Ardan jumalolentojen välisestä välienselvittelystä on niin pitkä ja poukkoileva, että sitä on liki mahdoton sovittaa elokuvalliseen muotoon ja toisaalta Silmarillionin yksittäiset elokuvan aiheeksi paremmin soveltuvat tarinat, kuten Hurinin lapset tai Luthienin ja Berenin tarina tuntuisivat sekavilta ja irrallisilta irrotettuna edellä mainitusta kehyskokonaisuudesta, kun menneisiin tapahtumiin ja yksityiskohtiin pitäisi viittailla pitkin elokuvaa sen sijaan että selvittäisiin parilla takaumakohtauksella, kuten Hobiteissa tai LOTReissa.


      • Nemida

        Niinpä! Miksi pitää päteä sellaisella? Jos on ollenkaan lukenut yhtään kirjaa tai kyennyt vähääkään ymmärtämään kirjan juonta, siinä ei ole nykyajan ADHD räiskintää, miksi pitää katsoa elokuva jos se on vain kolme tuntia kävelyä? Että sori vaan että elokuva noudattaa kirjan juonta... Mielestäni ykkönen ja kakkonen erittäin mielenkiintoisia, viihdyttäviä ja kokonaisuudessaan onnistuneita. Kiva saada välillä muutakin kuin tylsää aseilla ja koneilla leikkimistä...

        Erittäin viihdyttävä elokuva mielestäni, suosittelen jos kykenee vähääkään eläytymään. Katsoin kakkosen, ja ehkä paras koskaan näkemäni elokuva 3D tehosteilla,oli niin tunnelmallinen, ei ollenkaan lapsellinen vaan juuri sellainen kuin pitikin, ainoastaan Taurielin ja Kilin(


      • Nemida
        fgtrrwe kirjoitti:

        ""Hobitti on kakaraskeidaa" juuri tuommoiset kommentit kertovat vain kyseisten henkilöiden ahdasmielisestä ja henkisestä kehittymättömyydestä."

        No mutta... Tolkienhan nimenomaan kirjoitti Hobitin lastenkirjaksi. Valitettavasti Jackson hukkasi näin elämänsä tilaisuuden, sillä Hobitti-fiaskon jälkeen kukaan tuskin viitsii enää rahoittaa elokuvaa Silmarillionista.

        Mitäs siinä arvostelet kun näytät aika vähän tietävän ja kykenevän käsittämään koko elokuvista?..
        Muistuttaisin, ettei Silmarillionin elokuvaoikeudet ole Jacksonin tai muunkaan hallussa, vaan edelleenn Tolkienin perikunnan.
        Toisin kuin hobitin ja lotrien.


    • Ardassa samoillen
    • Veteranfani

      Kakaraskeidaa, huoh!

      • Veteranfan

        Hobitti elokuvassa lentelee sen verran monta irtopäätä,ettei elokuvaa voi sanoa lasten elokuvaksi.
        Tai mitä nyt kakaraskeidalla yleensä tarkoitetaan???
        Fantasia elokuvat ovat kaikki mielikuvituksen tuotteita,jos sitä pidetään lapsellisena niin silloin ollaan pahasti hakoteillä genressä.


      • mörkö

        luuseri


      • Kakka Skeida
        mörkö kirjoitti:

        luuseri

        Repesin kyllä täysin kun Klonkku siinä luolakohtauksessa kyykkii kiven takana ja ilmeet ääntelyt ovat kuin vääntäisi kyykkypåskaa, buahahahahahaaaaa!!!!!!

        Elokuvana surkea tekele.


      • Nemida
        Kakka Skeida kirjoitti:

        Repesin kyllä täysin kun Klonkku siinä luolakohtauksessa kyykkii kiven takana ja ilmeet ääntelyt ovat kuin vääntäisi kyykkypåskaa, buahahahahahaaaaa!!!!!!

        Elokuvana surkea tekele.

        Mikäs itse olet? Kysyn vaan..


      • Älä ylenkatso!

        No sinusta sitten varmaan myös Star Warsit, Pirates of the Caribbeanit, jokainen supersankari-elokuva, kaikki animaatiot mukaan lukien Studio Ghiblin ja Disneyn koko tuotanto, tai ylipäänsä mikään lapsille, nuorille ja kaikenikäisille suunnattuun kirjallisuuteen, sarjakuviin, tai minkään sorttisiin satuihin ja tarinoihin pohjaavat elokuvat ovat automaattisesti "kakaraskeidaa"...
        Oikeasti jos ette elokuvasta vaan pidä, niin kukaan ei teitä siihen pakota, mutta mikäli koette tarvetta alkaa sitä kritisoida, niin keksikää herran tähden joku parempi perustelu, kuin että se on lapsille suunnattu, joten sen on pakko olla huono!
        Mikään kun ei edellytä että lapsille suunnatun viihteen tarvitsisi olla jotenkin typerämpää ja sisällöltään köyhempää, kuin aikuisille suunnatun. Jos oikeasti kuvittelet näin, niin aliarvioit lapsia!


    • kriitikko_2014

      Liian pitkä ja tylsä, nämä elokuvat on jo nähty kun yhden on katsonut, nytkin loppui kesken ja taas odotetaan yhtä tylsää jatko-osaa vuonna keppi ja porkkana.

      * (surkea)

    • Älkääverratko

      Nämä hobitti elokuvat ei ole siis ollenkaan kuten lotrit! eli jos menee sillä odotuksella kattoon niin aivan varmasti pettyy!.. tarina on täysin erilainen, tunnelma täysin erilainen ja myös kerronta erilainen. Nämä on enempi ns lastenelokuva kuin lotrit. Myöskään cgi ei ole lotrien luokkaa mikä on hieman outoa.

    • rrimikko

      En ole nähnyt näitä uusia Hobitti-elokuvia, mutta luin joskus alkuperäisen kirjan joka oli lähinnä lasten satukirja. Kirja oli pettymys luettuani aiemmin Tarut Sormusten Herrasta, Silmarillionin, jne. Ja koska kaikki LOTR-elokuvat ovat olleet tylsiä ja/tai naurettavia (onneksi näin kaikki ilmaiseksi), niin onnekseni olen osannut välttää näitä uusia Hobitti-elokuvia kuin ruttoa.

    • Svittusaatana

      Visuaalisesti komeata kuten aina MUTTA: toiminta/taistelukohtaukset ovat olleet Jacksonilta aina täyttä skeidaa. Pitkitettyä ja yliampuvaa Hollywood-paskaa. Vituttaa kun se nyt vaan rikkoo eeppisyyttä niin pahasti. Legolas hyppii ärkkien päiden päällä ja pompitaan joessa. Skeitataan örkillä tällä kertaa. HYI VITTU...

      • Veteranfan

        Ainakaan Jackson ei ota toimintakohtauksia liian vakavasti,minä ainakin repesin hullunhauskoista kohtauksista.

        Huomasitteko kääpiö Bifurilla olleen kirveenterän otsassa???


    • tino4
    • Haaukansilmaä

      Nuo elokuvan kääpiöt eivät muistuta ollenkaan kääpiöitä. Esim.. Thorin Tammikilpi. Oikeat kääpiöt ovat paljon muskulaarisempia -> voimakasrakenteisempia, Heillä on iso ja ruma nenä ja pää. Tavallinen kääpiö on 160cm-170cm pitkä ja painaa90kg-100kg.

      Lotrin Gimli on paljon lähempänä todellista kääpiötä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4080
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3942
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      608
      3835
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      18
      2588
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2425
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      338
      2048
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2032
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1879
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1559
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1402
    Aihe