Omat laskuvarjohyppyvarusteet

Hyppyuran aloittaja

Hei!

Olen varannut NOVA-kurssin keväälle ja olen miettinyt, että milloin omat hyppyvarusteet tarvitsisi ostaa. Ikää on vasta 15 joten en viitsisi omia kalliita varusteita vielä ostaa kun ne jäisi äkkiä pieneksi. Onko omia varusteita pakko ostaa vai vuokraavatko hyppykerhot yleensä niitä? Jos varusteet on pakko tai kannattaa ostaa niin minkä hintaisia ovat uudet tai käytetyt laskuvarjot?

2

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • --..--

      Ei varmaan siellä kurssilla vielä tarvita omia kamoja. Kysele kurssilla ohjaajilta niin he varmasti osaavat kertoa paremmin. Vuokra tai lainavarusteita varmasti on saatavilla.

    • EräskinHyppymestaaja

      Suomessa taitaa kaikilla kerhoilla on oppilashyppyvarusteet joita voit käyttää oppilasajan yleensä veloituksetta ("sisältyy kurssimaksuun"). Tai ainakin jos tähän sääntöön joku poikkeus on niin ei vielä ole tullut allekirjoittaneelle vastaan, ja aika monta kerhoa tunnen.

      Omia hyppyvarusteita oppilaat hommaavat yleensä pikkuhiljaa oppilasuran edetessä kohti itsenäsen hyppääjän lisenssiä alkaen yleensä omista hyppylaseista, kypärästä, ehkä hyppypuvusta jne., mutta alkuvaiheessa nekin saat kerholta.

      Oman laskuvarjopaketin hankkiminen tulee vastaan yleensä siinä oppilasuran loppupuolella, koska oppilasvarusteet on varattu ensisijaisesti oppilaille, ja kerhot ottavat lisenssihyppääjiltä niistä vuokraa.
      Oppilasura käsittää NOVAn tapauksessa vähintään 25 hyppyä ja kestää aktiivisuudestasi riipuen yleensä muutamasta kuukaudesta pariin kesään. Jos et halua tässä siirtymävaiheessa oppilaasta itsenäiseksi hyppääjäksi varusteiden puutteesta johtuvaa taukoa niin aloitat hankintaprosessin oppilasuran loppupuolella. Tähän mennessä saat kyllä aiheeseen paljon neuvoa ja opastusta kerhosi kouluttajilta.

      Hintahaitari on laaja. Kelvolliset käytetyt alkanevat siinä 2000 eurosta, täysin uusi paketti kaikilla herkuilla jopa kuutisen tonnia.

      Kurssille mennessäsi (tai itse asiassa sitten kun hyppäät ekan hypyn) et tarvitse yleensä kuin sopivat kengät (esim. lenkkarit) ja sopivat hanskat (esim. hiihto- tai pyöräilyhanskat), jotka ovat sormikkaat, joilla saat hyvän otteen.

      Kurssilla ja luultavasti jo jossain välissä ennen kurssia saat kyllä kerhosta päin lisätietoa aiheesta. Toistaiseksi on turha ressata. Voihan olla, että koko laji ei sinua nappaa ja jätät sikseen kesken oppilastouhujen. Sitä ennen ei kannata turhia ressata ja panostaa paljoa rahaa varusteisiin.

      Älä siis tässä vaiheessa ressaa varusteista mitään, vaan odota ennen kurssia kerhostasi tulevaa informaatiota, ja kurssilla saat kyllä tietoa. Ja se kallis hankinta on tosiaan edessä vasta kun olet hypännyt jonkin aikaa, ja siihen mennessä olet saanut aiheeseen vielä paljon lisää tietoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2466
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1368
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe