Magnus Londenille ym. Eftersnackille vastausta

Käännöststo

Ruotsinkielisen median suhtautumista suomalaisuuteen olen usealla esimerkillä tuonut esiin, esim. radio Vegan harjoittaman systemaattisen suomalaisuuden solvaamisen. Esim. Eftersnackissa(Jälkivääntö) on miltei poikeuksetta joka viikko jokin keskusteluosuus, jossa suomalaisuus tai finnar todetaan tavalla tai toisella huonoksi. Sinällään tai verrattuna ruotsinkielisyyteen tai ruotsalaisuuteen. Eftersnackissa reagoitiin tähän väitteeseen ja puolustauduttiin tätä syytöstä vastaan uudenvuodenlähetyksessä sanomalla, että
"emme me mitään sellaista tee, ei kaikki ole kielipolitiikkaa, mehän olemme osa Suomea, olemme finnar, saamme arvostella itseämme, miksi ei ruotsiksi saisi sanoa vapaasti..."
Näin sanoi Magnus Londen ja muut nyökyttelivät.(Björkqvist, Lehtola, Backström, Eriksson) Jokainen esitti olevansa täysin puolueeton, "puhdas" Suomen kansalainen. Kielsivät rkp-läisyytensä kiivaasti, vakuutivat etteivät ole saaneet koskaan mitään Rkp:ltä. (On selvää, että ilman Rkp:n hyväksyntää he eivät päivääkään istuisi, missä istuvat)
Londen ja muut kielsivät siis täysin, että olisivat solvanneet suomenkielisiä, suomen kieltä ja siten Suomea. He väittivät vain arvostelleensa normaaliin tapaan omaa maataan.
Olen lukemattomia kertoja kuunnellut, kuin joku heistä ensin vartavasten kuvailee jotain negatiivista myyttiä suomalaisista, käyttäen sanoja finnar tai finsk ja sitten on yhteistuumin todettu, että "suomenruotsalaiset tai ruotsalaiset ovat toistenlaisia, parempia, milloin milläkin tavalla. On vatvottu asiaa, käymällä läpi stereotypioita, huhuja, "sitähän sanotaan" toistoja ja täysin rasistisia yleistyksiä suomenkielisestä kansanryhmästä. Tehty selkeä ero, vertailu, kieliryhmien välillä, aina suomenkielisten tappioksi.
Puolustautuessaan ja kieltäessään syytöksen he toimivat samalla tavalla kuin sanojen finsk ja finländare käytön kanssa (katso ketju, jonka aloitti Fred Karlsson)
Suomeksi he esittävät, että

,,,,on olemassa vain yksi sana "suomalainen" ja koska suomen kielessä ei ole sanaa suomenmaalainen (finländare), puhumme me vain itsestämme eli kaikista suomalaisista, emmekä tee erotusta suomea äidinkielenään puhuvien ja ruotsia puhuvien välillä. Käytämme sanaa finsk ja finländare vuorottain, mutta tarkoitamme, jos ne käännetään, vain yhtä sanaa eli suomalainen-sanaa, joten olemme puhtaita, emme solvaa,,,,

Karlssonketjussa sana finländare todettiin "kielipoliittisesti latautuneeksi", mutta suomen kielessä sana suomalainen on "puhdas" merkitykseltään.

Tätä Londen ym. käyttävät hyväkseen, kun solvaavat suomalaisuutta radio Vegassa.

Solvauksen tapa on heillä kieleen sidottu. Metodina on nimenomaan sanojen vaihtelu, rinnakkaiskäyttö ja siten negatiivisuuden siirtäminen suomea puhuville, sanan finsk kautta, mutta positiivisuuden ruotsia puhuville, sanan finländare kautta.
"finsk"=huonoa, finländsk=hyvää, koska siihen sisältyy ruotsinkielisyys. Ruotsinkieliselle kuulijalle mieluinen viesti menee toki perille, vaikka Londen ym. välillä käyttäisikin sanaa finländsk, solvatessaan suomalaisuutta sanan finsk avulla.
Mutta usein suomenkieliset ovat hänen puheissaan aivan avoimesti huonompia kuin ruotsinkieliset, ihan kansanryhmänä.

HBL:ssä artikkeleissa on usein otsikossa finsk, mutta tekstissä finländsk, ja tätä HBl käyttää hyväkseen värittäessään uutisen negatiiviseksi, mikäli se kertoo suomenkielisistä ihmisistä tai ilmiöistä. Useinhan ihminen lukee vain otsikon.
(Radio Vega ei myöskään kaihda ohjelmissaan ja henkilöhaastatteluissa silkan haukkumisen esiintuomista -sananvapauden nojalla. Esim. eräs Wegelius-puheenvuoro kesällä))

Pia-Maria Lehtola, ym. keskustelijat käyttävät puheessaan sujuvasti tätä metodia, jonka nyt siis täysin kieltävät.

Ilmoittamalla, että "kuulun itse pieneltä osin tähän", Londen haluaa kieltää solvaamisen.

On erikoista, että jonkun maan kansalaiset/toimittajat käyttävät valtavasti aikaa oman maansa solvaamiseen, mutta vastenmieliseksi sen tekee se, että heidän viitepuolueensa haluaa, että he siten siirtävät Ruotsiin, sen mediaan ja ruotsalaisten ulottuville Suomen yleisradion kanavalla jatkuvasti esittämänsä suomalaisuuden solvaamisen. Tätä on jatkunut kauan ruotsinkielisessä mediassa ja Ruotsi on omaksunut sen lähettämän viesti, mikä sinne on Suomesta Rkp-läisen toimittajaperinteen kautta mennyt.
Ja jopa suomenkielinen, Rkp:n omistuksessa oleva sanomalehti toistaa sitten näitä kierrätettyjä solvauksia suomalaisuuden huonoudesta.
"Sitähän sanotaan että suomenkeiliset voivat huonommin kuin ruotsinkieliset..." on tunnetuin tällainen kierrätyssolvaus, joka on lähtöisin Rkp-mediasta.
(Psykologi Markku Ojanen ihmetteli, mistä on tullut myytti suomalaisten onnettomuudesta. Rkp:stä, Rkp:n poliittisesta agendasta se on lähtöisin, Ojanen)

43

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käännöststo

      Ruotsin media on omaksunut solvaamisen halukkaasti, koska sillä on trauma, koska se menetti Suomen alueen 1809.
      Rkp:lle suomalaisuuden solvaaminen taas on poliittinen tehtävä, koska vain siten se voi vahvistaa ruotsalaisuutta, puolueohjelmansa mukaisesti.
      Rkp:n toteuttava ääri-ilmiö tästä ovat Åbo Akatemian eräät tutkimukset, joissa suomalaisuus pyritään todistamaan huonoksi tieteellisestikin, ja ruotsin kieltä,tarjotaan sille "lääkkeeksi". (Kts mm. Fredrika Nykqvist)

      Jälkivääntö ei tule luopumaan solvauskäytännöistään, mutta tietäkööt, että eivät ne jää huomaamatta.

      Radio X3M:n ohjelmissa sana finsk lausutaankin kuin se olisi kirosana.

      • Sylttytehdas.

        Ruotsin media saa jatkuvalla syötöllä VAIN kielteistä uutismateriaalia Suomesta.

        Arvatkaapa sylttytehtaan nimi?


    • Käännöststo

      Maanantaina alkava 10-osainen, Rkp:n maksama ohjelmasarja on osa Rkp:n kielipoliittista taistelua. Sen viesti suomenkielisille on, että "ette te ole mitään, jos ette hyväksy pakkoruotsia".
      Me jopa joudumme osin maksamaan tuon ohjelman.

      Eikö edes oikeamieiyyttä esittävän filosofi Joel Backstömin päässä kello soi?
      "kuin mustat"- muistuuko mieleen?

      Paavo Lipponen sanoi: "Mitään suomalaista ei ole olemassakaan, puhdas suomalaisuus on kauheaa."
      Lipponen sai Rkp:ltä rahaa ja mitalin.
      Ahtisaari myi nimensä Rkp:n "kielimanifestille".
      Stiftelse för det tvåspråkiga Finland jakoi taas pakkoruotsin suojelurahaa jokaiselle haluavalle. Monelle suomenkieliselle juuri 799 euroa eli euron alle ilmoitusrajan.

    • Niin!

      Ja samaan hengenvetoon svekosurut tuomitsevat pakkoruotsi-kritiikin suruvihaksi!

      Täysin yksisilmäistä ja kohtuutonta sakkia. Vuosisatojen etuilu on kasvattanut svekosurut todella kieroon.

    • ilmapuntari

      Tänäänkin olivat kovin huolissaan rasismista Suomessa.
      Kumma ,etteivät huomaa mitään moitittavaa omassa esiintymisessään.
      Vertailu suomenkielisten ja ruotsinkielisten välillä kuuluu perussettiin ja
      aina vaaka kallistuu heidän puolelleen.
      Eivät näe tässä mitään rasismia.
      Vaikka Londen on peräti närkästynyt,jos epämiellyttävä henkilö elokuvassa
      esitetään suomenruotsalaisena !
      Koska kaikki epämiellyttäväthän ovat suomenkielisiä !!

      • prinsessaprinsessa18

        Prinsessa-filmissä ainoa keksitty pääroolihahmo oli toi ilkeä lääkäri, joka todellisuudessa oli suomenkielinen. Elokuvassa hän oli ruotsinkielinen. Londen ilmeisesti kysyi: miksi näin? (kun elokuva muuten perustui todellisuuteen).


    • eri sääännöt

      Jälkiväännöss puolustettiin Abu.hannaa, ioka "mietiskeli ääneen" että olisi voinut työntää helposti sen 80-vuotiaan naisen metron alle.
      Londen ei pitänyt sitä kovin vakavava, koska sen avulla hänestä rasismikeskustelu nousi esiin, koska Abu-hanna "toi sen avulla pointtinsa esiin"..

      Ajatelkaa, jos Halla-aho, joka on myös kaupunginvaltuutetuksi noussut samalla kertaa kuin Abu-hanna, olisi kirjoittanut blogissaan vastaavaa! Jo olisi Mika Illman laittaau haasteen.(Ai niin Halla-aholleha tulikin jo haaste, kun hän tekstissään "toi pointtinsa esiin tietyillä lauseilla".
      Mutta ei Abu.Hannalle. Hän saa "tuoda pointtinsa esiin haaveilella suomalaisen vanhuksen työntämisestä metron alle.

    • Kääännöststo

      Miksi Londen ym. eivät voi rehellisesti tunnustaa, että eivät ole kielipolitiikassa toimittajiina puolueettomia?
      Jeanette Björkqvist on toimittaja, ruotsinkielisen Soc komin tuote.
      Samoin Magnus Londen.
      Londen on innokas partiolainen, tulossa vielä paljon Kaarlekustaan taholta, ennustan. Palkintoja tuli kummallekin äskettäin.
      Kummatkin ovat työssä ruotsinkielisessä, Rkp:n hallitsemassa paikassa. HBL:ssä ja Yle:ssä freelanserille etu seuraa etua, jos on rkp-myönteinen.
      Joel Backström on Åbo Akademista. Esittää puolueetonta filosofia. Leipää ei pöydässä olisi jos ei olisi rkp-myönteinen. Filosofit eivät yleensä ole kovin rikkaita tai vaikutusvaltaisia pelkän filosofian turvin.
      Pia-Maria Lehtola on Pixelin, FST:n juontaja. Linnanjuhlissa, koska Rkp sallii.
      Miten monet kerrat Lehtola onkaan antaumuksella Jälkiväännössä selostanut suomenkielisten puutteita, verrattuna suomenruotsalaisiin. Oikein maistellut sanojaan, maiskutellut suomenkielisten jollain kuvitteellisilla ominaisuuksilla, aina päätyen, että ne ovat negatiivisia. "...sitähän sanotaan, että suomenkieliset ovat..."
      Eivät ne kerrat ole minun korvieni ohi menneet. Eivät ne Yle:n arkistosta häviä.

      Haukkumalla suomenkielisiä(epämääräisin finsk/finländsk-termein tai ihan suoraan) ruotsinkielinen toimittaja nostaa itsensä hyvin nopeasti esiin ja suosioon.
      Ruotsinkielinen, Rkp:tä äänestävä radio Vegan kuulija haluaa kuulla(siellä autossa, kasvihuoneessa, aamiaisella..) jokapäiväisen annoksensa finnarinsolvaamista. Ja se tulee kyllä, joka päivä.
      Jos Jälkivääntö lopettaisi suomenkielisten haukkumisen, olisivat kuulijat pettyneitä.

      Londen ym.,
      Tiedätte yhtä hyvin kuin me fennotkin, että Suomessa on kielipoliittinen kriisi, jossa vastapuolet toimivat. Te toimitte, että säilyttäisitte asemanne. Valtava Rkp:n luoma koneisto, laajat resurssit, silkka raha, sen avulla lahjominen, mediapropaganda, ne ovat teillä aseina. Eivät ne ole enää salaisuuksia, me olemme paljastaneet ne kaikki.
      Meillä aseina ovat internetin kirjoitukset, joilla tuomme esiin kielipolitiikan mädännäisyyden.
      Me emme solvaa ruotsinkielisiä, että "ruotsinkieliset ovat tyhmiä, verrattuma meihin", kuten te solvaatte, Rkp:n ihanteen, Freudenthalin oppien mukaan.
      Ei, me tuomme esiin faktoja, joita te ette ole pystyneet kumoamaan. Ette uskalla ryhtyä suoraan väittelyyn, koska teillä ei ole mitään perusteita kannoillenne. Meillä on, teillä ei ole.
      Olav s.Melin joutui Heikki Talan akanss pahasti alakynteen TV:ssä.
      Joel Backstöm ei uskaltanut alkaa täällä väittelemään, vaikka on ammattikeskustelija ja filosofi.
      Jatkatte vaan radio Vegassa Rkp:n teille opettamaa liturgiaa, asiakysymyksiin ette pysty tarttumaan.
      Kiellätte kielipoliittisen kriisin olemassaolonkin. Miten olikaan niin monta puhdasta, viatonta, puoleetonta ruotsinkielistä uudenvuodenpalaverissaan!
      Silmät kirkkaina, mieli keveänä, täysin ilman likaista kielipolitiikkaa! Täysin tiedottomian mistään sanaparin finski/finländsk kielipoliittisestalatauksesta!

      Eikö olisi parempi ihan suoraan myöntää, että kielipoliittista kamppailuahan tässä käydään?
      Kumpikin puoli haluaa omaa asiaansa ajaa.
      Ei ehkä kannattaisi myöskään meitä haukkua mielisairaiksi, kuten Björkvist teki lähetyksessä.
      Ei täällä olla mielisairaita, vaan halutaan vapauttaa suomenkieliset pakosta.
      Ei se ole mielisairautta.
      Miten voitte, esim. Björkqvist, samaan aikaa kieltää suomenkielisiltä oikeuden oman vapautensa ajamiseen, ja samaan aikaan tehdä kaikenlaisia artikkeleita ulkomailta, joissa puolustatte vapautta hirveällä innolla?
      Eikä siinä ole ristiriitaa?
      Lopettakaa tekopyhyys!

      Ei se kielipoliittinen sisällissota mihinkään häviä, vaikka te ette kuulisi, näkisi ettekä puhuisi siitä.

    • Käännöststo

      Jälkiväännön formaatti on ottaa esiin maailman ilmiöitä, ajankohtaisuuksia ja vääryyksiä, päivitellä niitä ja pähkäillä löysästi, miten ne voisi ratkaista.
      Jälkiväännöllä ei ole mitään uskottavuutta niin kauan kuin se kieltää Suomen kielipoliittisen kriisin olevan realiteetti ja että itse keskustelijaryhmä olisi kielipoliittisesti neutraali.

    • mutta kuse..

      Onko persulla jotain huolia kun sivukaupalla jauhaa tyhjänpäiväistä sontaa?

      • 750

        Jokainen suomenruotsalainen tietää,ettei näitä ongelmia vähemmistökielen
        osalta mieti ainoastaan persut.
        Itse en ainakaan tunnustaudu persuksi.
        He tietävät tasan tarkkaan kuinka kyllästyneitä ollaan nykyiseen kielipolitiikkaan
        ja siksi se on aina päällimmäinen aihe heille.
        Minä luen Huvudstadsbladetia ja katson myös yle femmaa senverran,että
        omahyväisyys on kertakaikkiaan alkanut tympiä.
        Tänään taas tuli täystyrmäys itä-Suomelle.
        Suomen hallitus ei ole pätkääkään huolissaan siitä,että Suomeen saataisiin
        työpaikkoja.
        Tähän maahan tarvitaan kielitaitoisia ihmisiä,jotka pystyvät myymään
        tuotteitamme,ei siinä pakkoruotsilla pitkälle pötkitä jos vain ajatellaan
        sitä kiitollisuusvelkaa vaalirahoituksesta.
        Me veronmaksajat maksamme miljoonia puoluetukia ja pitäisi olla kokonaan
        kiellettyä sen lisäksi ottaa muuta voitelurahaa.
        Korruptio senkun rehottaa ja parhaiten se näkyy tässä kieliasiassa.


    • fbgsdnf

      "...kun loppuu argumentit sulta
      leiki kuollutta..."

    • Irvokasta

      Jälkivääntelehtijät on sopiva nimi Eftersnackille. Vääntelehtivät, kun eivät voi edes itselleen tunnustaa, että ovat Rkp:n käskyläisiä, vaikka se kaikille muille on täysin selvää.
      Sairas, sairas on kielipolitiikka.

    • ei muka rkp-läinen?

      Pia-Maria Lehtola
      Pia-Maria Lehtola (s.1970) on opiskellut pohjoismaisia kieliä ja kirjallisuutta Helsingin yliopistossa ja journalistiikkaa Svenska social-och kommunalhögskolanissa Helsingissä. Hän työskentelee makasiiniohjelma Pixelin juontajana ja kulttuuritoimittajana FST5:llä. Lehtolan sisustuskirja Talviunelmia julkaistaan syksyllä 2010.
      Teokset:
      Talviunelmia (2010)

      • hallooooooooo

        Halloooo, siis millä tavalla tämä todistaisi että Lehtola olisi rkp-läinen???


    • "Olen lukemattomia kertoja kuunnellut, kuin joku heistä ensin vartavasten kuvailee jotain negatiivista myyttiä suomalaisista, käyttäen sanoja finnar tai finsk ja sitten on yhteistuumin todettu, että "suomenruotsalaiset tai ruotsalaiset ovat toistenlaisia, parempia, milloin milläkin tavalla."

      Olet pimee Käännöststo! Olet surkea ja epäeettinen kääntäjä mutta omat mielipiteesi ovat vielä syvemmältä!

    • päiväkahvillako oot?

      Kielilaki on kuin ankdaamin dekoltee: Antava, muttei pure.

    • Niin_noI

      Ovat ruotsalaiset kyllä saaneet ihme automaatin aikaiseksi. Sen purkaminen tullee vaatimaan suoraa toimintaa.

      Vahvaa ruotsalaisuutta vaativilla tuleekin olemaan nenä verillä - tietenkin näin kuvaannollisesti asia ilmaisten. Mutta on todellakin järjetöntä kuvitella, että suomalaiset nuoret sietäisivät enää kauaa suoranaista rasismia itseään kohtaan.


      Joko YLE on SVT?
      HS = Röyhkeää lehtimiestaidottomuutta!
      Iltalehti nyt = Pakkoruotsi aina!
      Olen allerginen Närpiön tomaateille.
      Sanonpa vielä yhden asian: Ahvenanmaa

    • tiedokkksi

      Magnus Londen on Svenska.nu:n palveluksessa.

    • bdfb dfbv

      Media toitottaa tällä hetkellä kiivaasti rasismista. Siis kuinka se kantasuomalainen on se kauhea rasisti.
      Todellisuudessa Suomessa Rkp on kaikken pahin rasisti. Se perustaa toimintansa Freudenthaliin, joka ihan oikeasti sanoi, että suomalaiset ovat alempaa rotua.
      Puolue siis edelleen jakaa mitaleja rasistin nimeen!
      Rkp:n rahanjaon vuoksi on kantasuomalaisille pakkoruotsi kouluissa ja virkaruotsi.
      Yle ei uutisoi gallupista, jonka mukaan suomalaiset taas samoin luvuin kuin ennenkin haluavat pakkoruotsin pois.
      Yle ei salli rasismikeskustelussa kielipolitiikkaa, ei julkaise kommentteja, jotka tuovat esiin tämän Rkp:n rasismin.

    • Kylmä totuuss

      Magnus Londen, häpeä! Et uskalla olla kielipolitiikasta mieltä omantuntosi mukaan, koska pelkäät, että menetät etujasi.

    • Hurrander

      Kääännöststo:lle, jolla on mm tällaista asiaa:

      ”Miksi Londen ym. eivät voi rehellisesti tunnustaa, että eivät ole kielipolitiikassa toimittajiina puolueettomia?”

      ”Joel Backstöm ei uskaltanut alkaa täällä väittelemään, vaikka on ammattikeskustelija ja filosofi. Jatkatte vaan radio Vegassa Rkp:n teille opettamaa liturgiaa, asiakysymyksiin ette pysty tarttumaan.”

      ”Ei ehkä kannattaisi myöskään meitä haukkua mielisairaiksi, kuten Björkvist teki lähetyksessä. Ei täällä olla mielisairaita, vaan halutaan vapauttaa suomenkieliset pakosta. Ei se ole mielisairautta.
      Miten voitte, esim. Björkqvist, samaan aikaa kieltää suomenkielisiltä oikeuden oman vapautensa ajamiseen, ja samaan aikaan tehdä kaikenlaisia artikkeleita ulkomailta, joissa puolustatte vapautta hirveällä innolla?”

      ------

      Eli suoria kysymyksiä näille henkilöille (ja ilmeisesti suoria valheita – en ole esm koskaan kuullut että ohjelmassa olisi haukuttu suomenkielisiä mielisairaiksi mutta jos olen väärässä pystyy nimimerkki ”Kääännöststo” varmasti laittamaan linkin siihen ohjelmaan sekä aikakoordinatit milloin tällaista olisi lausuttu meille muille arvioitavaksi).
      Seuraavaksi sinä, joka piiloudut kyseisen nimimerkin taakse, voit varmaan paljastaa oman oikean nimensä koska itse en näe miksi kenelläkään olisi velvollisuus vastata älyttömyyksiin joita esittävät kaikki te jotka innokkaasti haukutte nimettöminä muita ihmisiä. Astukaa itse esiin – ehkä saatte sitten vastauksiakin?

      • Patriootti 22

        Koska te rantahur-rit tulette esiin nimimerkkienne takaa ???
        Kuten esim "tapio rautalapio"

        Näytä mallia


      • Käännöststo

        Uudenvuoden 2-osaisessa lähetyksessään (2012-2013) Eftersnack otti laajasti kantaa kielipoliittiseen keskusteluun ja täällä tapahtuneeseen Jälkivääntö-ohjelman arvosteluun, julistautuen useiden keskustelujoiden suin täysin "rkp-vapaaksi". Jopa Rkp:n listoilta kunnanvaltuustoon noussut kielsi saaneensa mitään tukea "niiltä", Rkp:ltä.
        Varsinkin Björkqvist mutta myös esim. myös Backström ja Lehtola ilmaisivat aivan suoraan pitävänsä suomenkielisiä kielikeskustelijoita "häiriintyneinä, sairaina, harhaisina ja mieleltään vääntyneinä".
        Varsinkin Björkqvistin lausunnot olivat hyvin painokkaita. Lehtolan mietiskeleviä, sääliviä ja ylemmyydentahtoisia. Backström oli myös tarmokkaasi tuomitesamassa kielikeskutelijat, vaikka aeimemmin oli verrannut suomenkielisiä Etelä-Afrikan mustiin asemaltaan.
        Londen vakuutti kiihkeästi ohjelman olevan täysin puolueeton ja kielsi koskaan esittäneensä mitään negatiivista suomenkielisyydestä tai suomalaisista.
        Voi olla, että hän ei näe sitä itse.
        Minä olen kuunnellut vuosia ohjelmaa ja näen aivan selvästi ohjelman punakeltaisen langan, joka on kielipoliittinen. Radio Vegan kaikki ohjelmat ovat, koska koko kanava on olemassa kielipolittisiin tarpeisiin ja sen valvoja on Rkp. 70 % ruotsinkielissitä äänestää Rkp:tä. Sitä päivää ei ole Vegassa valjennut, jossa ei olisi ainakin kerran lausuttu jokin negatiivinen kommentti "finnareista".
        Londenin ja Björkqvistin journalismissa on silmiinpistävää se, että he antaumuksella puolustavat kaikenlaisia vääryyksiä, mitä ulkomailla tai Suomessa tapahtuu, päivittelevät ja siunailevat maailman pahuuksia ja vinoutumia. Mutta samaan aikaan he ovat täysin sokeita ja mykkiä kommentoimaan sitä aivan ilmeistä huutavaa vääryyttä, mikä Suomen kielipolitiikassa on.

        Miksi ilmoittaisin Eftersnackille henkilötietoni? Mitä merkitystä niillä olisi?
        Mihin tarkoitukseen Londen, Björkqvist ja Lehtola niitä tarvitsisivat?

        Ja saavathan he ne Rkp:n johdolta, milloin vain kysymällä, jos haluavat.


      • Pahupahu
        Käännöststo kirjoitti:

        Uudenvuoden 2-osaisessa lähetyksessään (2012-2013) Eftersnack otti laajasti kantaa kielipoliittiseen keskusteluun ja täällä tapahtuneeseen Jälkivääntö-ohjelman arvosteluun, julistautuen useiden keskustelujoiden suin täysin "rkp-vapaaksi". Jopa Rkp:n listoilta kunnanvaltuustoon noussut kielsi saaneensa mitään tukea "niiltä", Rkp:ltä.
        Varsinkin Björkqvist mutta myös esim. myös Backström ja Lehtola ilmaisivat aivan suoraan pitävänsä suomenkielisiä kielikeskustelijoita "häiriintyneinä, sairaina, harhaisina ja mieleltään vääntyneinä".
        Varsinkin Björkqvistin lausunnot olivat hyvin painokkaita. Lehtolan mietiskeleviä, sääliviä ja ylemmyydentahtoisia. Backström oli myös tarmokkaasi tuomitesamassa kielikeskutelijat, vaikka aeimemmin oli verrannut suomenkielisiä Etelä-Afrikan mustiin asemaltaan.
        Londen vakuutti kiihkeästi ohjelman olevan täysin puolueeton ja kielsi koskaan esittäneensä mitään negatiivista suomenkielisyydestä tai suomalaisista.
        Voi olla, että hän ei näe sitä itse.
        Minä olen kuunnellut vuosia ohjelmaa ja näen aivan selvästi ohjelman punakeltaisen langan, joka on kielipoliittinen. Radio Vegan kaikki ohjelmat ovat, koska koko kanava on olemassa kielipolittisiin tarpeisiin ja sen valvoja on Rkp. 70 % ruotsinkielissitä äänestää Rkp:tä. Sitä päivää ei ole Vegassa valjennut, jossa ei olisi ainakin kerran lausuttu jokin negatiivinen kommentti "finnareista".
        Londenin ja Björkqvistin journalismissa on silmiinpistävää se, että he antaumuksella puolustavat kaikenlaisia vääryyksiä, mitä ulkomailla tai Suomessa tapahtuu, päivittelevät ja siunailevat maailman pahuuksia ja vinoutumia. Mutta samaan aikaan he ovat täysin sokeita ja mykkiä kommentoimaan sitä aivan ilmeistä huutavaa vääryyttä, mikä Suomen kielipolitiikassa on.

        Miksi ilmoittaisin Eftersnackille henkilötietoni? Mitä merkitystä niillä olisi?
        Mihin tarkoitukseen Londen, Björkqvist ja Lehtola niitä tarvitsisivat?

        Ja saavathan he ne Rkp:n johdolta, milloin vain kysymällä, jos haluavat.

        Kuuntelin itse 1.1.2013 ja tämä on aivan sairas tulkinta ja "käännös" siitä ohjelmasta. Toisin sanoen: Valehtelua. "Käännöststo" lietsoo vihaa.


      • vega2
        Käännöststo kirjoitti:

        Uudenvuoden 2-osaisessa lähetyksessään (2012-2013) Eftersnack otti laajasti kantaa kielipoliittiseen keskusteluun ja täällä tapahtuneeseen Jälkivääntö-ohjelman arvosteluun, julistautuen useiden keskustelujoiden suin täysin "rkp-vapaaksi". Jopa Rkp:n listoilta kunnanvaltuustoon noussut kielsi saaneensa mitään tukea "niiltä", Rkp:ltä.
        Varsinkin Björkqvist mutta myös esim. myös Backström ja Lehtola ilmaisivat aivan suoraan pitävänsä suomenkielisiä kielikeskustelijoita "häiriintyneinä, sairaina, harhaisina ja mieleltään vääntyneinä".
        Varsinkin Björkqvistin lausunnot olivat hyvin painokkaita. Lehtolan mietiskeleviä, sääliviä ja ylemmyydentahtoisia. Backström oli myös tarmokkaasi tuomitesamassa kielikeskutelijat, vaikka aeimemmin oli verrannut suomenkielisiä Etelä-Afrikan mustiin asemaltaan.
        Londen vakuutti kiihkeästi ohjelman olevan täysin puolueeton ja kielsi koskaan esittäneensä mitään negatiivista suomenkielisyydestä tai suomalaisista.
        Voi olla, että hän ei näe sitä itse.
        Minä olen kuunnellut vuosia ohjelmaa ja näen aivan selvästi ohjelman punakeltaisen langan, joka on kielipoliittinen. Radio Vegan kaikki ohjelmat ovat, koska koko kanava on olemassa kielipolittisiin tarpeisiin ja sen valvoja on Rkp. 70 % ruotsinkielissitä äänestää Rkp:tä. Sitä päivää ei ole Vegassa valjennut, jossa ei olisi ainakin kerran lausuttu jokin negatiivinen kommentti "finnareista".
        Londenin ja Björkqvistin journalismissa on silmiinpistävää se, että he antaumuksella puolustavat kaikenlaisia vääryyksiä, mitä ulkomailla tai Suomessa tapahtuu, päivittelevät ja siunailevat maailman pahuuksia ja vinoutumia. Mutta samaan aikaan he ovat täysin sokeita ja mykkiä kommentoimaan sitä aivan ilmeistä huutavaa vääryyttä, mikä Suomen kielipolitiikassa on.

        Miksi ilmoittaisin Eftersnackille henkilötietoni? Mitä merkitystä niillä olisi?
        Mihin tarkoitukseen Londen, Björkqvist ja Lehtola niitä tarvitsisivat?

        Ja saavathan he ne Rkp:n johdolta, milloin vain kysymällä, jos haluavat.

        ”Minä olen kuunnellut vuosia ohjelmaa ja näen aivan selvästi ohjelman punakeltaisen langan, joka on kielipoliittinen. Radio Vegan kaikki ohjelmat ovat, ”


        Herätys "Käännöststo", herätys!

        Näyttää siltä että sun ongelma on ainoastaan se että vegan ohjelmat ovat ruotsinkielisiä.


    • + + + + + + + + + +

      En voi astua alas tältä pakkoruotsiristiltä.

    • ---- --

      to the lost

    • Det är så komiskt att ni tar "eftersnack" som om det skulle vara världens viktigaste faktaprogram. Det skall ju tas med humor. Och humor fick man ju använda om den andra språkgruppen.

      • Jolly Joker

        Fennorna förstår sig inte på humor. Allt vad en svenskspråkig säger är alltid sant.


    • v czv

      Ei Jälkivääntö ole komiikkaohjelma, vaan keskusteluohjelma "aiheista, jotka ovat olleet viikon aikana esillä".
      Joka kerta se kertoo ensin tämän formaattinsa.

      Ei Londen pyri tekemään siitä huumoriohjelmaa.

    • hmm....

      rkp läisillä on huono itsetunto kun pitää toisia mollata.

    • fghbngfsb

      Jälkivääntäjät eivät mitenkään voi tunnustaa edes itselleen, että ovat rkp-läisiä täydestä sydämestään.

      • vapaus21

        Toimii siis sun mielestä niin että ruotsinkielinen on automaattisesti rkp-läinen?
        Ovatko sitten kaikki suomenkieliset toimittajat varmasti joko kok, ps, kesk tai sdp-läinen??

        Ohjelmassa on (kerran kuukaudessa, muistaakseni) mukana tasan yksi rkp-läinen. Muut ovat monta monta kertaa ilmoittaneet äänestävänsä eri puoluetta eri vaaleissa. Backström sen sijaan kertoi pari viikkoa sitten ettei hän ole koskaan äänestänyt rkp-tä.

        Ja vaikka Backström (ja muut) olisivat äänestäneet rkp-tä, eikö Suomi on vapaa maa?? (ainakin toistaiseksi?)


      • f bgf bgfx
        vapaus21 kirjoitti:

        Toimii siis sun mielestä niin että ruotsinkielinen on automaattisesti rkp-läinen?
        Ovatko sitten kaikki suomenkieliset toimittajat varmasti joko kok, ps, kesk tai sdp-läinen??

        Ohjelmassa on (kerran kuukaudessa, muistaakseni) mukana tasan yksi rkp-läinen. Muut ovat monta monta kertaa ilmoittaneet äänestävänsä eri puoluetta eri vaaleissa. Backström sen sijaan kertoi pari viikkoa sitten ettei hän ole koskaan äänestänyt rkp-tä.

        Ja vaikka Backström (ja muut) olisivat äänestäneet rkp-tä, eikö Suomi on vapaa maa?? (ainakin toistaiseksi?)

        Suomessa on vaalisalaisuus.
        70 % ruotsinkielisistä ilmoittaa äänestävänsä Rkp:tä.
        Lehtola on opiskellut ruotsinkielisten toimittajien osastossa HY:ssä. Ei valmistunut., Londen samoin siellä. Backström ÅA:ssa. Ovat kaikki ruotsinkielisistä kouluista.
        Toiminta ja puheet kertovat, mitä puoluetta kannattaa, tai ei vastusta.
        Ohjelma on vastenmielisen tekopyhä siksi, että se nostaa esiin kaikenlaisia muita puheenaiheita ja epäkohtia, mutta ei näe kielipolitiikassa muuta vikaa, kuin sen, että "finnarit eivät palvele tarpeeksi liukkaasti ruotsiksi".

        Vain kerran Joel Backström on sanonut olevansa sitä mieltä, että suomenkieliset ovat Suomen kielipolitiikassa samassa asemassa kuin mustat Etelä-Afrikassa olivat ja että hän ymmärtää täysin, miksi suomenkieliset eivät halua pakkorutosia. ja että se on väärin..
        Vaan seuraavissa lähetyksissä hän keskittyi haukkumaan hulluiksi niitä, jotka arvostelivat ohjelmaa siitä, että se esittää aina suomenkieliset huonossa valossa. Katsoi parhaaksi vaieta totuudesta ja turvata siten asemansa ohjelmassa. Ei Vega kauaa sellaisia pidä, joiden puheet poikkeavat Rjkp:n kielipolitiikasta.

        Suomenkielisistä toimitatjista ainakin Yle:ssä suurin osa on sossuja ja vihreitä.


      • f bgf bgfx !!
        f bgf bgfx kirjoitti:

        Suomessa on vaalisalaisuus.
        70 % ruotsinkielisistä ilmoittaa äänestävänsä Rkp:tä.
        Lehtola on opiskellut ruotsinkielisten toimittajien osastossa HY:ssä. Ei valmistunut., Londen samoin siellä. Backström ÅA:ssa. Ovat kaikki ruotsinkielisistä kouluista.
        Toiminta ja puheet kertovat, mitä puoluetta kannattaa, tai ei vastusta.
        Ohjelma on vastenmielisen tekopyhä siksi, että se nostaa esiin kaikenlaisia muita puheenaiheita ja epäkohtia, mutta ei näe kielipolitiikassa muuta vikaa, kuin sen, että "finnarit eivät palvele tarpeeksi liukkaasti ruotsiksi".

        Vain kerran Joel Backström on sanonut olevansa sitä mieltä, että suomenkieliset ovat Suomen kielipolitiikassa samassa asemassa kuin mustat Etelä-Afrikassa olivat ja että hän ymmärtää täysin, miksi suomenkieliset eivät halua pakkorutosia. ja että se on väärin..
        Vaan seuraavissa lähetyksissä hän keskittyi haukkumaan hulluiksi niitä, jotka arvostelivat ohjelmaa siitä, että se esittää aina suomenkieliset huonossa valossa. Katsoi parhaaksi vaieta totuudesta ja turvata siten asemansa ohjelmassa. Ei Vega kauaa sellaisia pidä, joiden puheet poikkeavat Rjkp:n kielipolitiikasta.

        Suomenkielisistä toimitatjista ainakin Yle:ssä suurin osa on sossuja ja vihreitä.

        Siis .... hetkinen! Se, että Lehtola (ruotsinkielisenä), Backström (ruotsinkielisenä) ja Londen (ruotsinkielisenä) ovat opiskelleet ruotsinkielisessä kouluissa eivät kai todista mitään poliittisista näkemyksestä?? Suomenkielinen toimittaja sen sijaan käy suomenkielisessä toimittajakoulussa, mitä se muka todistaisi??


      • easygoing2
        f bgf bgfx kirjoitti:

        Suomessa on vaalisalaisuus.
        70 % ruotsinkielisistä ilmoittaa äänestävänsä Rkp:tä.
        Lehtola on opiskellut ruotsinkielisten toimittajien osastossa HY:ssä. Ei valmistunut., Londen samoin siellä. Backström ÅA:ssa. Ovat kaikki ruotsinkielisistä kouluista.
        Toiminta ja puheet kertovat, mitä puoluetta kannattaa, tai ei vastusta.
        Ohjelma on vastenmielisen tekopyhä siksi, että se nostaa esiin kaikenlaisia muita puheenaiheita ja epäkohtia, mutta ei näe kielipolitiikassa muuta vikaa, kuin sen, että "finnarit eivät palvele tarpeeksi liukkaasti ruotsiksi".

        Vain kerran Joel Backström on sanonut olevansa sitä mieltä, että suomenkieliset ovat Suomen kielipolitiikassa samassa asemassa kuin mustat Etelä-Afrikassa olivat ja että hän ymmärtää täysin, miksi suomenkieliset eivät halua pakkorutosia. ja että se on väärin..
        Vaan seuraavissa lähetyksissä hän keskittyi haukkumaan hulluiksi niitä, jotka arvostelivat ohjelmaa siitä, että se esittää aina suomenkieliset huonossa valossa. Katsoi parhaaksi vaieta totuudesta ja turvata siten asemansa ohjelmassa. Ei Vega kauaa sellaisia pidä, joiden puheet poikkeavat Rjkp:n kielipolitiikasta.

        Suomenkielisistä toimitatjista ainakin Yle:ssä suurin osa on sossuja ja vihreitä.

        "finnarit eivät palvele tarpeeksi liukkaasti ruotsiksi".

        Ha ha, ngt sådant har ingen på Eftersnack någonsin sagt, och då har jag lyssnat på programmet i snart fem år.

        Lögner igen.


    • Ilmoittakoot itse

      Eftersnack, Londen etunenässä, voisivat ensi perjantaina sanoa suoraan, kannattavatko he vaiko eivät rasistista Freudenthal-mitalia jakavaa puoluetta Rkp:tä.
      sillähän se selviää.
      He joko sanoutuvat siitä irti eli tuomitsevat rasismin finnareita kohtaan.
      Tai sitten he ovat rkp-läisiä.

    • cv c x xc

      Olisi aika luontevaa, että he keskustelisivat Tv.sarjasta. Mutta ei sanaakaan...

      • Edistystä!

        Nyt siis Jälkivääntö on Käännöstston mukaan siistinyt vihapuheitaan, johtuen hänen tekemistään käännöksistä ja kritiikistä.


    • torpedo27

      Käännöststo ei ole kääntäjä vaan valehtelija. Taas kerran.
      Ohjelmassa ei ole ollut vihapuhetta, ei nyt eikä aikaisemmin.

      Käännöststo sen sijaan on se joka lietsoo vihaa.

    • Käännöststo

      Vasta n. 2-3 viikkoa on Jälkivääntö pidättäytynyt minuuttikaupalla harjoittamasta fruedenthalista vihapuhetta. Epäilen, ettei muutos ole pysyvä. Ohjelman formaattiin kuuluu ja on koko ohjelman ajan kuulunut kielipoliittinen vertailu suomenkielisyyden ja ruotsinkielisyyden välillä, onhan ohjelma radio Vegassa ja tarkoitus on käsitellä ajankohtaisia aiheita. Ohjelma on tarkoitettu ruotsinkielisille, ja-samalla tavalla kuin radio Vegan lauantain hupijutustelu Fritt fram- ruotsinkieliset ovat tottuneet, että ainakin kerran tunnin aikana sanotaan jotain pikkuhauskaa/ilkeää finnareista. Fritt framissa on toisena (Stefan ja Staffan) juttelijana HBL:n toimittaja Staffan Bruun.
      Fritt framissa on hyvin tavallista, että käytetään yksittäisiä suomenkielisiä sanoja hauskan luomiseen.

      Ruotsinkielinen Yle ei ole pitänyt tätä vihapuhetta minään vihapuheena(sanakin on aika tuore), koska suomenkielinen Yle on tuottanut esim. sellaista ohjelmaa kuin Uutisvuoto, jossa freudenthalilainen vihapuhe on ollut pääosassa. Suomalaisuutta on lyöty kuin viersta sikaa.
      Kokoonpanosta riippuen on joskus mukana jopa puolet ruotsinkielisiä. Stan Saanila aina. Aiemmin Tabermann, joka harjoitti freudenthalilaista vihapuhetta joka viikko, tehden analyysejä perheväkivallasta -aina "suomalaisena ilmiönä". Käyttäen sanaa "suomalainen" mukamas neutraalina, vaikka tietenkin tarkoitti finnareita. Tabermannin lempiaihe oli kertoa kuinka "kännisen perhe ajettiin hankeen".

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      336
      3970
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      278
      2267
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      119
      1592
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      94
      1410
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1393
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1257
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1228
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1088
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1064
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      332
      976
    Aihe