ITÄTUULI!!

zuzzu1

Olisi kiva saada tähän asiallista kommenttia Itätuulen asuntojen sekä piha alueiden remontoimisesta ja ulkotilojen kohentamisesta.
Toimitan asialliset viestit Itätuulelle Helmikuun alusta 2013 Kiitos kaikille jo etukäteen ja toivotaan todellakin että saataisiin asioihin jonkinlaista muutosta parempaan suuntaan.

197

5685

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • asukas2

   Olisi niin paljon johon haluaisin muutosta.Ihmetyttää kun ei enää isännöitsijällä ole aikaa asukkaiden läsnä ollessa tehdä asunnon tulotarkastusta,mutta kun ei ehdi tehdä lähtötarkastustakaan asukkaan läsnäolessa.Joihinkin asuntoihin jätetään jopa huonekaluja ja siivous unohtuu.sitten joutuvat rahtaamaan tavaroita asunnoista ja näinollen huoltomiehet pois heille kuuluvista töistä.
   Roskakatokset ovat saastaiset,niitä ei ole pesty ainakaan viiteen vuoteen,kesällä haisee.
   Portaikoita ei enää pestä,hirvittää taas keväällä kun vain mopataan ja harmaa pöly jää käytäville leijumaan.Yleensäkin siivous on huonontunut ratkaisevasti
   Mitään ylläpito korjauksia ei tehdä,talojen remontit tulee kalliiksi jos kaiken annetaan rapistua.
   Pieniäkään asioita ei hoideta,isännöitsiälle kun ilmoittaa hän lupaa korjata asian heti huomenna,lupaukseksi tahtoo useimmiten jäädä.

   • anu8

    porrassiivoukset on todella huonoa ei näy siivoojia jos näkyy niin 1 minutti,ei siinä kerkiä tekemään mitään saunat haisee liasta


  • APINA

   Johan on busines rappiolla.Minullekkin tarjottiin Lehtokadulta sellaista kopperoa,etten missään ollut aiemmin nähnyt kojua, joka olisi luokiteltu asunnoksi,vaikka kaikkea on tullut nähtyä.Kämppä haisi kuselle,kuin ammoniakkipommin räjähdyksen jäljiltä.Säleverhot retkotti,ikkunat läpinäkymättömän likaiset,ikkunat lahot,parvekeovi yhden saranan varassa,matto poltettu reiille,seinissä suuria kuoppia,ei tiskiallasta,resunen sähköhella.Sähköjohdot roikkuivat katosta lattiaan asti,pistokkeet paljaana ja irti.Ainoa mikä oli laadukasta oli vuokra,se oli moninkertainen,jopa laatuasuntoihin nähden muualla.Olisi aika ryhdistäytyä tämänkin jengin,ei tule tuudittautua ajatukseen,että tämä lomakoti on ikuinen suuren palkannoston huvimaja.

   • meni huti

    Missä itätuulella on asuntoja Lehtokadulla??


   • APINA
    meni huti kirjoitti:

    Missä itätuulella on asuntoja Lehtokadulla??

    Lehtokatu 25 on mätätuulella kaksikerroksinen,kenties kaverilta lunastettu rötiskö.


   • asukas-

    Itätuulella ei ole kyllä Lehtokadulla yhtään asuntoa. Kannattaa tarkistaa oikeat tiedot ennen kuin menee mollaamaan! Taitaa olla tässä viestiketjussa muutenkin menossa kampanja Itätuulen henkilöstöä vastaan. Nimimerkin suojissa on helppo haukkua. Omasta mielestäni Itätuulella palvelu pelaa aivan hyvin!


   • ööpeli
    asukas- kirjoitti:

    Itätuulella ei ole kyllä Lehtokadulla yhtään asuntoa. Kannattaa tarkistaa oikeat tiedot ennen kuin menee mollaamaan! Taitaa olla tässä viestiketjussa muutenkin menossa kampanja Itätuulen henkilöstöä vastaan. Nimimerkin suojissa on helppo haukkua. Omasta mielestäni Itätuulella palvelu pelaa aivan hyvin!

    tarkistappa itse. He vuokraavat myös asuntoa ko. talossa. On jonkun muun firman.


   • ent asukas
    APINA kirjoitti:

    Lehtokatu 25 on mätätuulella kaksikerroksinen,kenties kaverilta lunastettu rötiskö.

    on muuten osaketalo


   • Anonyymi
    meni huti kirjoitti:

    Missä itätuulella on asuntoja Lehtokadulla??

    https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/342499852_1432830737520732_8137850011027304454_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=nCkm1PA6xAAAX8zJ5Ls&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=00_AfA2coOusoJQlwowCHmVz0evyFEYJ4QxQmgR7FxClCwyvg&oe=644B1051

    Olin pääsiäisenä Kannuksessa Mutkalammilla jonne on viimeisen kahden vuoden aikana noussut 69 tuulimyllyn puisto. Tällaista jälkeä jää luontoon jotta saadaan sitä vihreää energiaa. Avolouhoksia kun on tarvittu ainesta tienpohjiin joita tännekin jouduttu tekemään noin 100km ellei ylikin. Parhaillaan oli 3m kerros ajettu maata tiehen. Metsää on jouduttu kaatamaan hirveitä määriä. Katsoin yhdenkin myllyn ympäriltä kaadetun 3-4 hehtaaria. Hiilinielut pienenee. Maisemaa ei tunnistanut enää samaksi mitä se oli vielä 2 vuotta sitten. Nähtäväksi jää miten nämä 69 myllyä vaikuttaa alueen Karjaan sillä alueella on useita karja / lammastiloja. Työntekijät olivat kaikki ulkomaalaisia että se niistä työllisyysvaikutuksista. Vihreät ei puhu mitään näistä luonnon haittavaikutuksista, puhuvat vain siitä vihreästä energiasta.


  • Kotini mun

   Minua taas ärsyttää suunnatomasti juuri se että asioihin ei puututa heti vaan annetaan paikkojen suoraansanottuna räjähtää käsiin, Jos heti puututtaisiin repsottaviin paikkoihin ihan sama ulkona että sisällä paikat pysyisivät kunnossa, eikä juuri luvattaisi hoitaa mutta ei hoideta kuitenkaan. Kaikki Itätuulen asukkaat eivät ole sitä kaupungin pohja sakkaa, kaikki eivät halua lainaa ja isoa ok-taloa. Minä en halua vaikka siihen kykenisinkin ja tiedän monia muitakin ihmisiä jotka eivät halua. Haluaisin että hommaan otettaisiin vaikka uusi isännöitijä joka katsoo että hommat mitä luvataan tulee tehtyä pikimiten asiakkaan niin ilmoittaessa ja joskus myös entrattaisiin ulkoalueita ja panostettaisiin muutenkin asukkaiden viihtyvyyteen.Ymmärän vuokran korotukset ym jos niille saataisiin jotakin vastinetta mutta en ymmärrä sitä että nykyiset asukkaat joutuvat maksamaan tyhjien asuntojen kustannukset. Uskon että kun paikoista pidetään huolta ja asioihin puututtaisiin normaalia rivakammin saataisiin myös uusia asukkaita taloihin. Oklanholman seutukin oli kivan näköista asuin aluetta kun ne remontoitiin. Entäpäs nyt?? suoraan sanottuna kun talo tungetaan täyteen ulkomaalaisia jotka eivät yhtään tiedä miten niissä asutaan on se kaunis asuinalue muisto vain.Ja en EN ole rasisti! Minusta saa olla myöskin ulkomaalaisia keskuudessamme mutta ei niin että niitä on yksi talo kokonaan täynnä, vaan hiukan hajauttaa heitä ehkä hekin silloin sopeutuisivat suomalaisiin paremmin. Ja myöskin katsottaisi mihin niitä ns "juokaleita" laitettaisiin ja epäkohtiin puututtaisiin heti. Vuokrat ovat todella huimat laatuun nähden ja muissa kaupungeissa on nyt huomattu että panostamalla asuntoihin sekä piha-alueisiin on saatu paljon uusia asukkaita sekä asukkaat enemmän valveutuneiksi siitä mitä "omalla" asuinalueella tapahtuu ja tehdään joten näin ilkivaltaankin puututtaisi varmasti entistä paremmin ja asukkaat eivät ajattelisi hälläväliä tyyliin.Lisäksi asukkaat itsekkin voisivat jotain pientä remppaa asuntoihin tehdä ja ajatella että KOTIANI minä laitan eikä ajateltaisi että en minä eihän tämä ole kuin kaupungin vuokratalo (ajatuksissakin pitäisi pikkusen siis petrata)Minulla ainakin on Koti vaikka asunkin vuokratalossa.. Mutta toivotaan että saataisiin parannusta näihin asioihin lähiaikoina tai itätuulen asunnot ihan oikeasti vain tyhjenevät.

   • Edelleen asukas2

    Kiitos nim.Kotini mun kirjoituksen johdosta!!
    Olen aivan samaa mieltä kanssasiI


   • vuokralainen

    Kotini mun kirjoittajalle. Kirjoituksessasi oli mielestäni paljon hyviä pointteja, mutta yhdestä asiasta olen eri mieltä. Maahanmuuttajia ei missään nimessä asumaan samaan taloon, koska heillä on aivan erilaiset elämäntavat, ja heidän kotoutus ei ole onnistunut, vaikka sitä on tehty jo hyvin monta vuotta. Tiedän tapauksia missä työssä käyvät ovat joutuneet muuttamaan pois asunnoista, koska maaahanmuuttajat eivät sopeudu meidän elintavoille. En sano tätä pahalla, mutta ikävä kyllä se on vain totta. Asun itse tällä hetkellä itätuulen vuokra-asunnossa, ja voin sanoa, että heidän koko organisaatio pitäisi muuttaa, se on jäänyt ajastaan jälkeen, eikä voi toimia tyydyttävällä tavalla. Erityisesti minua on hämmästyttänyt tämä asiakaspalvelu, joka on valitettavan usein jopa ylimielistä, vaikka vuokralaisen kuuluu ilmoittaa kaikista ilmenneistä vioista. Ehkä siksi monet jättävät viat ilmoittamatta,ja eivät välitä mistään. Itse kun ilmoitan jostain viasta, alkaa aina hirveä väittely, ettei näin ole. Mitään ei todellakaan korjata, ei ainakaan kovin helpolla, siinä alkaa hirveä vääntö. Ja jos jotain korjataan, sitä ei tehdä hyvin, se on aina pikakorjaus, ja myös sen näköinen


  • Epäsiistit saunatilat

   Asuntoja ei remontoida lainkaan esim tiedän monia asukkaita jotka on asuneet samassa asunnossa liki 20 vuotta eikä sinä aikana mitään tehty.
   Lumityöt tehdään huolimattomasti ja hitaasti ja kulkutie esim varasto ja pyykinkuivaustiloihin on tukossa pitkään lumisateen jälkeen. Siivous on huonoa etenkin saunatilat pitäisi siivota kunnolla. Saunan pukuhuoneen matto on kuvottava. Matto on jotain pehmää materiaalia ja se kastuu litimäräksi useiden saunojien käytössä. Matto kerää märkänä bakteereja ja on terveysriski. Saunan pesuhuone on laho kaakelit pullistelevat seinillä ja löylyhuoneessa hengenvaarallinen laudeviritelmä sellainen erillinen kaiteeton hökötys joka on vaarallinen vanhuksille ja tuki ja liikuntasairaille. Vuokrat ovat kohtuuttomia asuntojen tasoon nähden.

  • Sommar blumma

   Toivoisin siisteys tason parantamista, käytävillä-sauna-varasto ja piha-alueella. Lisäksi talvella lumityöt pitäisi tehdä niin, ettei niistä ole estettä, ambulansille, invataksille, eikä liikuntarajoitteisille. Kesälllä kun otetaan opiskelijoita hoitamaan piha-alueita keskustassa, pitäisi myös jonkun opastaa mitä leikataan ja miten leikataan, Valtakatu 32 piha pitäisi kitkeä rikkaruohoista ja laittaa uudet istutukset kokonaan.

   • Toope.

    "Valtakatu 32 piha pitäisi kitkeä rikkaruohoista ja laittaa uudet istutukset kokonaan. ".
    Löytyykö talosta talkoohenkeä? Mainitsemasi tehtävät ovat vaatimustasoltaan sitä luokkaa, että ne pystyy tekemään aikuinen ihminen, jolla on kansakoulu tai peruskoulu käytynä tai vastaavat tiedot tai muuten kiinnostunut asiasta.


   • Järki käteen

    "Valtakatu 32 piha pitäisi kitkeä rikkaruohoista ja laittaa uudet istutukset kokonaan. "
    Entäpä jos asukkaat olisivat oma-aloitteisia ja kitkisivät itse nurmikot ja panisivat kukkia. Sillä tavoin säästettäisiin huoltokustannuksissa eikä vuokria tarttis yhtenään nostaa. Lupa täytynee kysyä ensin, mutta kyllä Itäinentuuli Oy:n isännöitsijä antaa luvan asukkaiden oma-toimiseen nurmikon hoitoon, kunhan ei ppuihin kajota.


  • entinen asukas

   Kylläpä oli asiallisia kirjoituksia! kiitos niistä! ja kyllä itätuuli on kuoleva organisaatio. Itketään, että asunnot väärän kokoisia ja liian syrjässä. Miten on markkinoitu? onko asuntoja kunnostettu? onko vuokraa tarkistettu asunnon kunnon ja paikan mukaiseksi? vastaan itse: EI. Isännöitsijä lupaa ja lupaa, mutta ei tee mitään. Ei tällä systeemillä mikään toimi. Yksityisillä vuokrat on jo edullisemmat. Omaa organisaatiota ei pienennetä vaikka asukkaat vähenee. Tyhjien asuntojen ongelmaa maksatetaan jäljellä olevilla, ei asukkaatkaan voi sietää mitä vaan. Jossakin vaiheessa tämä lypsylehminä olo loppuu, kun huomaa että keskustassa voi asua samalla rahalla, mitä jossakin oklan kämpässä, jota ei ole remontoitu koko asumisaikana. Pitkää asumista ei palkita mitenkään, monissa yhtiöissä esim. viiden vuoden asumisen jälkeen haluaako esim. laminaatit tai astianpesukoneen. Huono johtaja - ei voi jatkua kauaa. Ja tosiaan nettisivujakaan ei päivitä kukaan.

   • kkclllsskddddddddddd

    nyt näköjään joku heräsi päivittelemään :)


  • Huh huh...

   Onneksi olen asunut yksityisellä vuokranantajalla vuosikymmenet.Siivoojakin käy rapun siivoamassa 3 kertaa viikossa.

   • o h

    3 kertaa viikossa! Kylläpä talossa asuu sottaista väkeä.


   • Koirille vai ihmisil

    Kolmesti viikossa rapun siivoaminen ei riitä talossa, jossa asuu koiranomistajia. Silloin raput pitää siivota vähintään kerran päivässä, myös viikonloppuna.


  • itätuulen asukas

   Kaikilla keskusteluun osallistuneilla melkeinpä sama mielipide eli isännöitsijä vaan lupaa ja lupaa,mutta ei tee kuitenkaan mitään. Siinä varmaan yksi syistä miksi moni asukas on entinen asukas. Tietysti syitä on monia muitakin mutta siinä ainakin yksi mihin itätuulella voitaisiin tarttua ja korjata asiaa. Ja sitten taloista.. Moni itätuulen talo on oikeasti remontin tarpeessa niin sisältä ja päältä. Täällä missä minä asun vietiin kaikki lasten keinut ,liukumäet ym leikki välineistöt ja luvattiin että syksyllä tulee uudet..no siitä on mennyt nyt jo 4-vuotta. Lisäksi jotkut rappukäytävät on todella huonosti siivottu niistä saunoista puhumattakaan, Mutta on tuo hälläväliä asenne tarttunut jo mitä ilmeisemmin itätuulen henkilökuntaankin joten onko se ihme jos tarttuu asukkaisiinkin. Nettisivuja ei ole päivitetty moneen vuoteen ja asiakaspalvelu on todella ala-arvoista siellä ei kunnioiteta asukasta yhtään, eikö heidänkin pitäisi pitää mielessä se että asukas on yhtä kuin asiakas. Parannusta tarvittaisiin monella osa alueella ja jostakin olisi hyvä aloittaa.

   • Potkut porukalle

    Itätuulen käyttökate tällä hetkellä 75% joka tarkoittaa sitä, että tyhjien asuntojen kustannukset maksatetaan nyt tällä hetkellä asuvilla vuokralaisilla. Mikä on mielestäni väärin, ei ole vuokralaisen vika jos kukaan ei halua näihin enää muuttaa. Vuokrat kohtuuttoman suuret asuntojen tasoon verrattuna, lisäksi tämä erittäin huono aisiakaspalvelu jota moni on saanut osakseen. Ei ole siis ihme, että asunnot pysyy tyhjinä. Mitään ei korjata, meilläon ollut lukot rikki kauan aikaa, ja ilmoitettu monesti, mutta mitään ei näy tapahtuvan. Murtoja ollut useita, ja isännöitsijä vain pyörittää peukaloitaan, mutta ei saa edes näitä korjautettua. Henkilökuntaa toimistolta voisi vähentää, koska he eivät saa ilmoitettuja reklamaatioita edes hoidettua. Itätuulen siivoojat, niinkuin huoltomiehetkin, jollekin isommalle ammattitaitoiselle firmalle. Meidän käytäviä ei ole siivottu kunnolla, viimeksi siivoojat pesivät saunan ja rapun viidessä minuutissa, mitä siinä ajassa ehtii tehdä?


  • edelleen asukas2

   Sitten kun nämä asialliset kommentit toimitetaan Itätuuleen niin kannattaa miettiä tarkkaan kenelle ne luovuttaa.Isännöitsijän voisi sivuuttaa,hänellähän on aikamoinen kyky saada toinen uskomaan puheisiinsa vaikka niillä ei olisi minkäänlaista todellisuuspohjaa.

  • kjehkjeh eee

   Ja kaikki oli ihanasti rempallaan......... :)

  • asukas4

   Itätuulen maalarit 8t työ aikaan entisen 3t sijaan.Seurattu on ovat vähä töisiä.

  • Asukas3

   Olen itsekin Itätuulen asukas ja allekirjoitan kyllä aikaisemmat kirjoitukset tässä ketjussa. Paitsi...

   Kaiken syypää ei ole isännöitsijä vaan toimitusjohtaja. Hän on se joka päättää ja määrää mitä isännöitsijä saa tehdä. Tämä hre tj, on mm sulkenut yhden talon asukkailta ja sulkemisen jälkeen valitti lehtijutussa, kun ei ole pikkukaksioita, mitkä menisivät vuokralle. Siinä suljetussa talossa niitä oli yhdeksän. Ja ettei tähän takerruttaisi enempää, niin hra tj:llä oli hallituksen lupa valita talo, mikä tyhjennetään.

   Vuokrat alkavat todellakin olla jo sitä luokkaa, että pitää pikkuhiljaa alkaa etsimään yksityiseltä asuntoa, jotta siinä pystyy asumaan.

   Itätuuli ei todellakaan ole päivittänyt sivustoaan ja kaikki tyhjät asunnot eivät ole edes haettavana. Yksiöt menisivät kyllä heti, jos niistä vain tiedettäisi, että on vapaana.

   Kun vain toimitusjohtaja vaihtuisi, niin kaikki asiat menisivät paremmin.

   • anu8

    niin toimitusjohtaja ja isännöitsijä vaihtoon äkkiä


   • eteläTuuli

    Olen itsekin Itätuulen asukas


  • Vuosia seurannut

   Pitkään Itätuulella asuneena olen seurannut vuosien saatossa toiminta organisaation muutosta. Muutos sai alkunsa toimitusjohtaja Pasi Peltomäen lähtiessä Itätuulelta ja Tuomo Svanberin tullessa valituksi uudeksi toimitusjohtajaksi. Koko toimintaorganisaatio muuttui käänteiseksi "asukkaat ovat Itätuulta varten" ajattelumalliksi. Terveessä asunto osakeyhtiössä ajattelumallin pitäisi olla juuri päin vastoin. Kunnioitus työntekijöiltä asukkaita kohtaan, sillä juuri me, asukkaat, maksamme heidän palkkansa ja heidän pitäisi yrittää tehdä työnsä parhaalla mahdollisella tavalla jo aivan siitä syystä,että mitä paremmin asukkaat Itätuulella viihtyvät sitä enemmän he tässä firmassa haluavat asua. Jostain kummasta syystä asiat ovat kuitenkin päinvastoin.

   Isännöitsijä laiminlyö jatkuvasti työsarkaansa, mikä tuli jo yllä tiedoksi ja itse sen olen omakohtaisesti kokenut jo muutavan vuoden ajan. Johtuuko se siitä, että hän ei ehdi töitänsä hoitaa, vai siitä, ettei yksinkertaisesti välitä.

   Kiinteistönhoitajat ovat puun ja kuoren välissä ja yrittävät epätoivoiseti hoitaa velvoitteet, tai ainakin ne mistä saavat työkomennot, sillä vain murto-osa soitoista, korjaustarpeista yms menee heille asti, Vieläkin suurin osa jää sinne isännöitsijän pöydälle, lappuihin taskuun tai vain muistamattomuuteen.

   Itätuulen työmoraali on hyvin heikko. Työyhteisö ja työilmapiiri on huono ja toimitusjohtaja ei nauti työntekijöidensä luottamusta.

   Talot rapistuvat, roskakatokset ovat saastaisia ja haisevat, siivous on ala-arvoista, asukkaista ei huolehdita, heidän perustarpeet asumiseen liittyen laiminlyödään. Vuokrat ovat jo vanhoissakin taloissa niin korkeat, että asumistuki ja toimeentulotuki ei enää avustusmuotona tue asumiskustannuksia. Jos kaupungin ulkopuolella kolmiosta ilman saunaa joutuu maksamaan vuokraa yli 700 euroa, kuka alkaa maksaa, kun yksityisellä saa paljon pienemmällä rahalla huomattavasti parempitasoisen asunnon.
   Ja miksi kukaan ei puutu vuokrien kohtuuttomiin suuruuksiin. Yksinkertaisesti siksi, kun Itätuulen hallituksessa ei ole päteviä hallituksenjäseniä niitä arvioimaan. Siitä tuonnempana.

   Tämä edellä mainitut asiat murentavat pikkuhiljaa koko Itätuulen perustaa.
   Ehkä kaikkein huonoin asia koko vyyhdissä on se, etteikukaan valvo toimitusjohtajan työsarkaa, vaan hän voi aika vapaasti toimia ja tehdä päätöksiä. Hänen yläpuolellaan on Itätuulen hallitus, missä istuu tavallisia kemiläisiä ihmisiä. Kun asioita käsitellään Itätuulen hallituksessa, ei heillä monellakaan löydy kokemusta rekennuspiirustuksista, vedenkulutusluvuista, kaikenlaisista luvuista, mitä toimitusjohtaja papereissaan heille tiedottaa. Eikä heillä ole käsitystäkään mitä oikeasti Itätuulen asumise ruohonjuuritasolla tapahtuu, Asia on yksiselitteinen, toimitusjohtaja nauttii hallituksen luottamusta ja kun hän sen tekee, Itätuulen hallituksen tulee sokeasti luottaan kaikkeen mitä toimitusjohtaja Svanberg heille esittää. He eivät näe päätöstensä seurauksia muutoin kuin tyhjissä asunnoissa, kun asukkaat syystä tai toisesta muuttavat pois.

   Itätuulen koko organisaatio olisi muutettava. Toimitusjohtaja ehdottomasti vaihtoon ja isännöitsijä. Tämä olisi hyvä alku. Pitäisi perustaa oma organisaatio valvomaan toimitusjohtajan työsarkaa ja tehdä se tulosvastuulliseksi esim. käyttäen mittarina miten asukkaat viihtyvä Itätuulella, mittaamalla tyhjien asuntojen määrää, onko se kasvava vai pienentyvä.

   Toimitusjohtaja Svanberg käyttää aina selityksenä tyhjien asuntojen suureen määrään, pois muuttoa Kemistä. Äkkiseltään voisi tämän uskoa, mutta kun tarkastelee syvemmin koko tilannetta ja haastattelemalla asukkaita eri alueilta, totuus onkin toinen.

   Tässäpä ajattelemisen aihetta kaikille ja otakaa ihmeessä kantaa, Nyt voitte mahdollisesti vaikuttaa näihin asioihin.

   • sivusta seurannut

    Itätuulen hallitus myös vaihtoon, siellä istuu todellakin henkilöitä, jotka eivät hallitse tehtäviään. Hallitus myös vaihtoon, ja organisaatio uusiksi, yhdyn täysin ylläolevan tekstin kirjoitukseen. Täyttä asiaa, kokemuksen myötä.


   • edelleen asukas2
    sivusta seurannut kirjoitti:

    Itätuulen hallitus myös vaihtoon, siellä istuu todellakin henkilöitä, jotka eivät hallitse tehtäviään. Hallitus myös vaihtoon, ja organisaatio uusiksi, yhdyn täysin ylläolevan tekstin kirjoitukseen. Täyttä asiaa, kokemuksen myötä.

    Mistä saisi tietää keitä kuuluu Itätuulen hallitukseen?


   • ring,ring..
    edelleen asukas2 kirjoitti:

    Mistä saisi tietää keitä kuuluu Itätuulen hallitukseen?

    Hallituksen jäsenet selviävät varmaan kaupungintalon kautta. En löytänyt netistä, on yhtä piilossa kuin Svanbergin kännykkänumero, joka on salainen, ettei vain kukaan häntä tavoittaisi.


   • liikaa vuokraa perit

    Kun kaupunginhallituksessa esitettiin asiaa Kivikon perhetalojen purkamisesta, siellä kerrottiin suoraan, että Itätuulen asukkaan maksavat yli euron neliö tyhjien asuntojen ongelmaa. Sanottiin, ettei tarvitse tehdä vuokriin korotuksia, mutta ei luvattu alentaa vuokraa. Roiman korotuksen jälkeen tämä tuntuu huvittavalta, eihän muutenkaan lienee kehtaisi korottaa. Alennuksia ei luvattu. Eli kusetus jatkuu.


  • todella kyllästynyt

   Itse asuin itätuulen kiinteistössä oklaholman kadulla monta vuotta. Kun muutin asuntoon hommat toimivat ihan kohtuudella itätuulen mittapuulla.. ;) pikkuhiljaa esim vuokra ja vesimaksut nousivat kohtuuttomiksi ja sitten alkoi huoltotyöt jäämään väliin. Suuresta vedenkulutuksesta syytettiin asukkaita ja asiaa ei tutkittu sen tarkemmin. Myöhemmin kävi ilmi että talossa oli yhden asunnon kuumavesiputki hajonnut ja siitä johtui suuri veden kulutus. vesiputki oli asunnon kunnosta päätellen ollut poikki ainakin yli vuoden. Tuntuu oudolta että asuntoja ei tarkastella säännöllisin väliajoin. Ilmeisesti asukkaiden hyvinvoniti ei vain kiinnosta ollenkaan itätuulen johtajistoa! Nyt olen asunut useamman vuoden yksityisellä ja asumisolot on kyllä parantuneet tuntuvasti! vuokrat ovat kohtuulliset ja kiinteistöistä HUOLEHDITAAN! Enään en suostuisi muuttamaan itätuulelle vaikka se olisi viimeinen kiinteistöfirma koko suomessa...

  • Asuin myös siellä

   Asuin samaan aikaan siinä Oklan talossa, kuin sinäkin. Itätuulelle välitettiin pyyntöjä, että tarkastaa tyhjät asunnot, kun vedenkulutus on niin hurjan suurta. Pyyntö esitettiin monta kertaa, mutta mitään ei tehty. Se oli siis täyttä huolimattomuutta. Asukkaat siis maksoivat vesimaksuissaan sen, kun oli Svanbergin mielestä turhaa tarkastaa asuntoja. Ja joutuihan Itätuuli sen kärsimään omissa nahoissaankin, kun tyhjä asunto missä vesivahinko oli, piti periaatteessa "rakentaa" uudelleen.
   Kun vesivahinko tuli ilmi, asukkaiden vesimaksuun ei tullut muutosta pyynnöistä huolimatta. Maksoimme heidän hutiloinnistaan aika paljon.

  • sikolättiläiset

   Huolehtikaa te asukkaat itse yleisestä siisteydestänne, kolaankin voi tarttua. Roskia voi kerätä, lunta harjata. Olla tupakoimatta huoneistoissa, parvekkeillä ja rapuissa....niin eihän se kuulu vuokranmaksajan panna rikkaa ristiin kun on muutenkin korkea vuokra.

   • sommar blumma

    Vuokrasopimukseen kuuluu tietyt palvelut. Siihen kuuluu kiinteistöjen huolto- siivous-lumityöt talvella ja kesällä pihojen siistimeinen ruohon leikkauksineen. On taloja joissa väestö on vanhentunut, ovat nuorempana tehneet näitä lumi yms. töitä. Nyt kun eivät kykene iän tai muun ruumiinvamman vuoksi, on aika Itätuulen tehdä nämä. Talkootyö on aina vapaaehtoista, niin omistus- kuin vuokra-asunnnosskin, siihen ei voida ketää velvoittaa. Toki yleistä aiheentonta roskaamista olisi toivottavaa välttää, koska se vaikuttaa hyvin ikävästi ympäristöön. Mutta siihen tuskin koskaan päästään, niin paljon erilaisia ihmisiä asuu näissä Itätuulen taloissa. On työssäkäyviä, eläkeläisiä, sosiaalitapauksia, joista viimemainitut ovat ehkä hieman eri elämäntavan omaavia. Koskaan ei varmaan vuokra-asunnoissa päästä samaan kuin esim. omistusasunnoissa, koska nissä on aina jokaisella periaate, elää niin ettei häiritse toisia, eikä myös kuluta hyödykkeitä turhaan.


   • snouw

    Minua myös ihmetyttää näillä tupakoitsijoilla, kun se pitää laittaa jo käytävllä palamaan. Natsat heitetän sitten pihalle, työntekijät ei näitä siivoa, vaan he olettavat, että ne asukkaat jotka asuvat näissä taloissa. Lisäksi kaikki lääkepakkaukset heitellään käytäville. Kaiken huippu oli eräs huoltomies joka pukkasi rapulta lumet koneella, ulko-ovi vain rytisi, oli liian iso vaiva ottaa kolalla ja harjalla. Toisena päivänä huoltomies kiikutti kolan ikkunan alle, kuin merkiksi, alkakaa kolata vuokralaiset! Vuokrasopimuksessa ei mainintaa, että lumityöt kuuluvat vuokralaiselle.


  • kiss5

   Itätuulen asukas olen kyllä kanssa miettynyt että muutan pois ei toimi mikään.

   • kass

    ..ei taida olla auvoisempi tulevaisuus muuallakaan...


  • exkemisti

   mie ihmettelen samoja asioita...Kemin kaupunki omistaa Itätuulen 100%...eikö Kemiläiset tee tästä tutkinta pyyntöa!!!Verot muutakon nousee....

  • ei enää...

   Olen joskus asunut muualla vuokratalossa, ja kaikki hommat toimi. Vastaavaa mitä olen nähnyt Itätuulen asuntoyhtiössä, en ole nähnyt missään. Yksityisten asunnot on olleet remontoituja ja kunnossa, näin ei taas itätuulella ole. Myös työsuhde asunnot ovat olleet hyviä, ja huolto toiminut.

   • yksyks

    en ole nähnyt toimivaa huoltoyhtiötä missään.


  • capslock 73

   Minua ihmetyttää työntekijöiden asenne ja esimiehen johtamis taidot????Jos Yrityksellä on kokoajan tyhjentyviä kämppiä ja niissä ei ole asukkaista..aina kuitenkin Henkilökunta on mitoitettu täyden asumisen tarpeeseen..elikkä vähätkää asukkaat eivät ole heidän kiinnostuksen ja hullon piirissä enään...Mistä niille maksetaan....

  • Kannattee miettiä

   Kerrompa minäkin tositapahtuman Oklaholmankadulla.
   Viime talvena kerrostalon yhden rapun asukkaat kärsivät kylmistä asunnoista. Useasti soitimme Itätuulelle ja lopulta huomasimme mistä asia johtuu. Rappukäytävän ulko-ovi (sellanen lämpöovi. Käytävässä ei ole esim kahta ovea ulos, mikä osaltaan sulkisi kylmyyden ulos) oli jäätynyt sisältäpäin puoleenväliin asti. Voitte vain kuvitella, kuinka kylmä pakkasilma pääsee käytävään ja siitä asuntoihin. Energian hukka oli melkoinen. Yksi asukkaista omasi hitsaustaitoja, katsoi ovea ja sanoi,että ovi pitäisi nostaa saranoilta pois ja hitsata suoraksi. Asukas olisi itse tehnyt sen, mutta hänelle ei ollut työhön tarvittavia hitsausvälineitä. Taas soitto Itätuulelle. Sanottiin, ettei onnistu, kun on talvi ja kylmä. Palelimme siis kesään asti. Kesällä soittelimme useasti samasta asiasta, joskos nyt kun on lämmin hitsailla. Saimme tiedon, että asia oli mennyt toimitusjohtaja Svanberille ja hän kilpailuttaa hitsausurakan. Jälleen odotimme. Ja kyselimme ja asia seisoo edellen toimitusjohtajan takana, näin meille kerrottiin. Nyt on jo toinen talvi ja ovi jäässä sisältäpäin. Alakerran asukas kotona ollessaan peittää oman ulko-ovensa sisältäpäin tyynyillä ja ylä-osan hengarivaatteilla jotta toppavaatteissa tarkenisi kotonansa olla. Asia on edelleen hoitamatta ja energian hukka valtava.
   Edellä mainitussa jutussa joku kertoi vedenkulutuksesta ja siitä kuinka asiaa ei tutkittu ja siitä seurauksena isot vesimaksut niin asukkaille kuin Itätuulle itselleen. Kyllähän tällainen leväperäisyys ja laiminlyönti tuo todella isoja kuluja niin Itätuulelle kuin asukkaillekin. Herää siis kysymys missä mennään. Hox! Itätuulen hallitus ja kaupunginvaltuusto ja kaupunginjohtaja.

  • Sivusta seurannut

   En asu kyseisessä talossa, mutta olen kuullut tuon jutun siitä kylmyydestä ja siitä, ettei sitä ole hoidettu. En ymmärrä, miksei asukkaat siitä rapusta muuta jonnekin lämpimämpään paikkaa.

   • itätuulella asuva

    eihän kukaan kotoa pois halua muuttaa...


   • rakenneuudistus

    Yksinkertaisia ratkaisuja ei ole varsinkaan tässä Itätuulen kiinteistö huollossa. Huono ratkaisu on myös se, että asukkaat muuttavat muualle, onhan käyttökate nyt jo alhainen, ja he jotka asuvat joutuvat vuokrissaan kustantamaan nämä tyhjät asunnot. Koko organisaatio uusiksi, ja tässä tilanteessa säästöt voisivat keskittyä myös toimiston henkilökunnan määrään. Näitä tehtäviä voitaisiin siellä jakaa, joten säästöä kertyisi sieltäkin päin. Nyt heillä on tarkat rajat mitä kenenkin tehtäviin kuuluu, he eivät suostu tekemään tehtäviä jotka kuuluvat toiselle. Tämä on hyvin vanhanaikainen ajattelumalli, josta Itätuulen pitäisi päästä jo eroon. Silloin kun ko. henkilö on ei ole paikalla, joku toinenkin voi viedä asiaa eteenpäin. Huoltomiehet kulkevat usein myös käsikädessä, hoitaen tehtävää, joka voidaan hoitaa yhden miehen voiminkin. Näin hommat hoituisivat nopeammin, kun hekin työskentelisivät eri osoitteissa.


  • sivusta seuraava

   "Kiitos kommenteista emme yhtiönä kommentoi nimimerkeille ,mutta jos haluatte tietoja, niin soittakaa ja kysykää ,jos on mieltä painavia asiaoita.0400694326 vastaan mielelläni kysymyksiin.Sama numero on myös tiedotteessa, jonka toimitusjohtaja lähettää asukkaille vuosittain." Isännöitsijän vastaus facebookissa, hänen luettuaan tämän ketjun.

   • Tietävä

    Missä?


   • linkkilinkkili

  • Sivusta seurannut

   Missä tuo isännöitsijän vastaus on näkyvillä?

   • anu8

    kyllä isännöitsiältä ei vastauksia heru svamberi ja ilkka äkkiä vaihtoon sillon asiat toimis


  • aurinko2

   Olen asunut Itätuulen asunnossa 14-vuotta,eikä ole mitään valittamista..En ymmärrä näitä valittajia ollenkaan ! Kyllä kai sitä itsekkin voi tehdä jotain vaikka asuukin vuokralla esim.vaihtaa lampun,lakaista lumet portaan edestä ym.(tulleepa siinä samalla hyötyliikuntaa).Sanonpa vaan että mitä paskaa jauhatte,muuttakaa muualle jos niin paljon ottaa päähän!

   • järjen valo

    Näistä kirjoituksista on tullut selväksi, ettei kysymys ole mistään pikkuasioista, esim. lampunvaihdosta. Vaan ongelmat liittyvät yleensä, palveluun, kohtuuttomiin kustannnuksiin asuntojen tasoon verrattuna, sekä myös vanhoilliseen organisaation toimintaan. Lisäksi ihmetystä on herättänyt nämä, vuokran korotukset-ja vesimaksut, joissa on suuria eroja Itätuulen eri talojen välillä. Mielestäni yhtiö on huonosti hoidettu, silloin kun käyttökate on vain 75% silloin jää paljon tuloja saamatta, ja se näkyy taas ylimääräisenä korotuksena niille jotka näissä asuvat. Itätuulen pitäisi selvittää, miksi ihmiset muuttavat näistä niin paljon pois, miksi sillä on niin paljon tyhjiä asuntoja?


  • edelleen asukas2

   Nämä kirjoitukset voisi tuoda julkisuuteen myös paikallislehdissä,tai jos joku toimittaja tekisi tästä asiasta jutun.Isännöitsijä ei letkauta korvaansa näille keskusteluille mitä näillä sivuilla on käyty,
   Ratkaisevaa muutosta Itätuulen toimintaan on saatava!!
   Sinä joka aloitit tämän keskustelun niin toivon että jaksaisit viedä tätä asiaa eteenpäin ja kerrot meille muille minkälaisen vastaanoton sait Itätuulessa.
   Jos mikään ei muutu,täytyy ottaa yhteyttä kaupungin päättäjiin.
   Olisi mukava saada tietää missä nämä isännöintiin tyytyväiset asukkaat asuvat.
   Meillä asukkaat tekevät lumitöitä ja kesäisin pidetään piha-alueet siistinä,hoidetaan pensaat ja istutettu itse hankkimia kukkia ja pensaita.Mutta emme ala pesemään käytäviä ja vaihtamaan lamppuja emmekä puhdistamaan räystäskouruja.Emmekä voi esim.talojen ulkolaudoituksia uusia,emme voi pesukoneita ja kuivaushuoneen puhallinta korjata.Asumme siivosti,emme sotke käytäviä mutta joskus ne olisi kuitenkin vesipesun tarpeessa.käytävillä olevia ikkunoita ei ole pesty vuosiin!! Vuokra nousee ja samassa tahdissa kaikki rapistuu ympärillä.Ei pysy palansissa ,ei.

   • Anonyymi

    Hannu Karpo teki ennen hyviä ohjelmia,


  • juna kulkee

   Näistä asioista on mielestäni hyvä kirjoittaa, ja uskon vahvasti, että jossain vaiheessa, nämä tulevat myös Itätuuulen tietoon. Jos kukaan ei ota kantaa, eikä uskalla sanoa mielipidettään, silloin kun joku asia, ei hänen mielestään toimi, niin mikään asia ei koskaan muutu. Keskustelut on jo hyvä alku, ja jos ne saadaan vielä eteenpäin, voi joskus jotain muutoksia näihin systeemeihin tulla. On myös muistettava, että meitä ihmisiä on niin paljon erilaisia, ettei kaikki todellakaan voi olla asioista samaa mieltä. Otetaan esimerkiksi lainaus, "jokainen voi itsekin jotain tehdä" onhan se näinkin, mutta on olemassa huonokuntoisia vanhuksia, liikuntarajoitteisia, sairauksia jotka ei näy välttämättä ihmisestä. Ja asialla on sekin puoli, että tietyt tehtävät kuuluvat vuokran-antajalle, ei vuokralaiselle. Jos vuokralaiset ottavat tehtäväkseen hoitaa huoltomiesten työt, saammeko siitä vuokran alennusta? Tuskin.

  • ZZ-gg

   Ja sakki istuu täällä ja odottaa että kunpa joku viittis viedä asioita eteenpäin! Mitäs jos vätykset KERRANKI tekisitte jotain ihan ite????

  • asukas,

   Esim. Taaplaajankatu5, saisi olla pihalla jokin keinu, tai grillauskatos. Jos tämä ei onnistu, niin ihan penkkikin riittäisi. Olisi kiva kesällä istuskella pihalla, mutta täällä se ei ole mahdollista. Pitää kävellä Karihaaran torille missä lähimmät penkit, ja siellä usein alkoholisteja, joten epämiellyttävä paikka.

  • palvelusta maksava

   Monet ihmiset muuttavat vuokra asuntoon juuri sen takia että niissä EI ole lumitöitä ja muita kustannuksia kuin vuokra, ja koska asukas maksaa näissä itätuulen vuokra asunnoissa palvelun esim: Lumentyönnöt, hiekoitukset kesäisin nurmikon leikkuut sekä huolto työt niin kyllä se silloin kuuluu itätuulelle. Olisi myös kiva että itätuuli omalta osaltaan tekisi hommansa mitä lupaa eikä aina unohda niitä sinne mappi Ö:hön !!

  • Water

   Joskus tuntuu kun katselee noita siivoamatta olevia paikkoja, että siivouskin kuuluu asukkaalle. Olen nyt asunut reilun tovin, enkä koskaan ole vielä nähnyt, että siivoojilla olisi vesiämpäriä mukanaan, käytävät vain lakaistaan, ja sen ne on näköisetkin. Nyt kevät saapuu, voi vain kuvitella miten likaiselta kaikki taas näyttää. Saunoja ei varmaan ole koskaan peruspesty, ja kuitenkin ne ovat jatkuvassa käytössä.

  • Tietävä

   Kuulkaapa ihmiset!
   Mitäs jos kokeilisitte jotain ihan muuta konstia kuin täällä valittaminen?? Keinojahan kyllä löytyy asioita viedä eteenpäin mutta te olette just niitä puskista huutelijoita jotka odottaa että joku muu hoitaa ja ite ette viitti asioiden eteen tehdä yhtään mitään!
   Luuletteko te että näillä kirjoituksilla mikään paremmaks muuttuu?? Voin kertoa ettei muutu, ei Räisänen näitä lue.
   Nyt vaan nimilistaa keräämään, valitusta kaupunginvaltuustoon tai -hallitukselle, lehtijuttua, radiojuttua..

  • nettinörtti

   Tietävälle tiedoksi. Tämä on nimenomaan keskustelupalsta, jossa jokainen voi tuoda mielipiteensä esille. Mistäs tiedät, vaikka asioille ollaan jo jotain tekemässä? Sinä et sitä tiedä, mutta ne jotka jotain yrittää, ovat tästä tietoisia. Nämä keskustelut ei missään nimessä ole valituksia, vaan asukkaiden omia henkilökohtaisia kokemuksia, miten näitä asioita hoidetaan, ja kuten jokainen varmaan tietää netti on tänä päivänä paras viestintä mahdollisuus, joka saa hyvin äkkiä viestintää laajemmallekin alueelle.

  • <i<i<i

   Tuossa ylempänä luki, että ei Räisänen näitä lue. Olen ihan varma, että kyllä Räisänen kuten Svanbergkin näitä lukevat. Eri asia on sitten, että onko sillä mitään merkitystä, vaikka lukevatkin. Swanberg ei tunnetusti ajattele pätkääkään asukkaita ja heidän viihtyvyyttään.

  • tuskan parahdus

   Lopettakaa jo se turhasta valittaminen. Se nimittäin tuhoaa aivot, tai sen mitä ehkä kuvittelee vielä jäljellä olevan.
   Aivot ovat enemmän lihasten kaltainen elin kuin kuvittelemmekaan.
   Negatiivisuus tarttuu. Se joka altistuu pitkään kestävälle valittamiselle, alkaa todennäköisemmin itsekin narista ja valittaa asioista. Pahinta on, että negatiivisuus tekee ihmisen tyhmemmäksi.
   Asiallinen kritiikki on eri asia. (Täällä harvinaista) Silloin ongelmaan myös etsitään ratkaisua.
   Ratkaiseva ero on asenteessa. Kitisijä ei ole kiinnostunut ratkaisuista, vaan haluaa kieriskellä kurjuudessa. Ja niitähän tällä palstalla löytyy?

   • narikkaaivo

    valittaminen mukavaa ja aivot narikassa


  • itätuulenvätykset

   juu kaikki itätuulen työntekijät lopputilille ja uudet tilalle,,,,,itätuuli on veronmaksajien kustantama "yhtiö"siksi kukaan ei tee mitään kun kunnan työntekijöille ei voi antaa lopputiliä,,,,,kaikki huoltomiehet saamattomia vätyksiä,yksityisellä tuommoiset ei olisi viikkoakaan töissä,,,,,huoltomiesten "keskipaino"noin 140kg,eivät pysty solmimaan kenkiensä nauhoja,miten nämä tekee mitään huoltotöiltä,,,,,,,no ei mitenkään,päivä kuluu kahvitellessa,autolla ajaessa omia asioita toimitellessa,,,,,,

  • <i<i<i

   Tuo nyt ei ollut enää mitenkään asiallista, mennä ihmisten painoon. Ja olet sitäpaitsi vielä väärässäkin täysin. Minulla ei ole mitään moittimista siinä, kun olen antanut ilmoituksen meilillä - en soittamalla, sillä Räisänen ei merkitse asioita ylös ja ne unohtuu - niin hommat on tehty yleensä seuraavana päivänä. Olen illalla laittanut meilin.
   "tuskan parahdus" ei näköjään edes tiedä mistä täällä kirjoitellaan, kun tuolleen suhtautuu. Kuten joku jo aiemmin kirjoittikin, täällä on omakohtaisia kokemuksia suurin osa. Tuo ylläoleva ei niihin kuulu.

  • angry women

   Minun kokemukseni huollosta ovat olleet taas huonoja, ikävä kyllä en voi kehua ja kiittää. Mikään ilmoittamani korjaustarve, oli se netin-tai puhelimen kautta tehty, ei ole sujunut, ilman vääntöä. Pahinta oli sähkölaitteen rikkoutuminen, josta tuli meille paljon ongelmia. Ikävintä on se, että isännöitsijä tekee päätöksen ns. mutu tuntuman perusteella, pyynnöstä huolimatta, hän ei tule edes katsomaan, vaikka sitä mahdollisuutta tarjottiin. Kaiken lisäksi nämä huoltoyksikön miehet toimivat sitten isännöitsijän todistajina, vaikka eivät ole edes käyneet paikan päällä. Kerran bongasin huoltomiehen suoraan pihalta, katsomaan patteria joka oli vain yhdestä kulmasta lämmin. Mies seisoi noin puoli tuntia kädet taskussa, piti esitelmaän, että noin sen patterin kuuluu ollakin. Aikani sitten asiasta valiteltuani, sain vihdoin ja viimein toisen huoltomiehen, joka sai sen toimimaan. Olen ikäni asunut keskuslämmitys olevissa taloissa, ja tiedän kyllä miten patterin tulee toimia. Mutta kieltämättä tympäisee, aina tuo hirveä vääntö joka asiassa, kukaan tuskin valittaa jos paikat on kunnossa.

  • capsloca 74

   aletaan kerään nimi lista jokaisesta talosta ja laitetaan sitten Pohjolansanomat asialle...katellaan mitä tapahtuu

  • Tietäjä

   Tehkää Itätuulen asukkaat valitus korkeimmalle orkanisaatiolle, eli
   Asuntohallitukselle Helsinkiin.

   • Tietävä

    Asuntohallitus on lakkautettu 1993.


  • selvitys pyyntö

   Oikea osoite valituksille on Itätuulen hallitus/puheenjohtaja Päkkilä. Sinne valitukset kirjallisena, ja pyyntö hallituksen käsittelystä kirjallisena vastauksineen. Sen jälkeen asiaa voidaan viedä eteenpäin, mikäli yhteisymmärrykseen ei päästä.

  • <i<i<i

   Milloin pj on vaihtunut Itätuulen hallitukseen? Eikö se olekaan enää Pietarilan Markku? Päkkilä on hyvä tyyppi. Paitsi että jos tekee valituksen esim Svanbergista, niin Svanberg vastaa siihen itse, eli ei mitään hyötyä.

   • lakiesitys

    Jos henkilökohtaisesti valitetaan itätuulen henkilöstöön kuuuluvasta henkilöstä, oli se sitten tj. itse tai joku muu, hän ei voi omassa asiassaan ottaa siihen kantaa, koska on jäävi, eli esim. Itätuulen hallituksen puh. joht. tai joku muu hallituksen jäsen vastaa. Muuten menetellään täysin lainvastaisesti, on olemassa vuokranantajan laki, jota heidänkin tulee noudattaa. Toki tiedän tapauksia, joissa näin ei ole siitäkään huolimatta menetelty, mutta jos asian riitauttaa, se joka ei lakia noudata, vastaaa itse toiminnastaan.


  • ~~~~

   Tiedän kokemuksesta, että se josta tehdään valitus - tässä tapauksessa tj Svanberg - niin hallitus antoi Svanbergin itse vastata valitukseen, tai itseasiassa valituksiin, sillä niitä on ollut kaksi.
   Vastaukset olivat vielä täysin ala-arvoisia eikä ollenkaan asiallisia, kuten valitukset olivat. Tämän takia juuri ei ole mitään merkitystä tehdä valituksia Itätuulen henkilöistä. Valitukset olivat vielä monien asukkaidet allekirjoittamia ja asukkaat olivat monesta Itätuulen talosta.

   • lain tunteva

    Valitukseen liittyen. Jos teillä on tallessa dokumentti jota valitus koskee, sekä siiihen liittyvä vastaus, asia on mahdollista viedä eteenpäin. Asianomainen ei voi vastata itseään koskevassa asiassa, hän on jäävi, hän ei voi myöskään olla hallituksessa päättämässä omasta asiastaan. Minä teinä veisin asian eteenpäin, ei kannata koskaan jättää asioita kesken.


  • ~~~~

   Siitä on jo sen verran aikaa, ettei kannata alkaa taistelemaan vanhoja juttuja. Eiköhän nyt ole jo jonkun muun vuoro yrittää tehdä jotain. Saimme kokea niin paljon negatiivista asiaa tj:n puolesta - hallituksen valtuuttamana - että ei enää. En sen tarkempaa ala tänne enää niitä asioita julkisesti kirjoittelemaan. Mutta jos joku on tekemässä jotain asiallista valitusta, niin tiedän ihmisiä, jotka sen allekirjoittaisivat.

  • Rose Rosalie

   Olen itse saanut osakseni myös sellaista kohtelua, etten voi käsittää miten Itätuulella on vara olla niin ylimielinen. Heidän käyttökatteensa on alhainen ja tappioit sen mukaiset. Tj:n Svanbergin mukaan se johtuu siitä, että asukkaat muuttavat paikkakuntaa, tämä ei kyllä ole ainut syy, että asuntoja on tyhjänä, ja tulee olemaan edelleenkin. Johtaja toivoo, että uusia vuokrataloja tulisi alkaa pikaisesti rakentamaan, siitä ei taida olla mitään sen kummempaa visiota. Ja tällä huolto periaatteella, että annetaan paikkojen olla kunnostamatta, ja piha-alueet hoitamatta, uusi tuotannosta ei kannata edes haaveilla. Vanhojen talojen vuokrat ovat jo monelle kipukynnyksen huipulla, ja uusien talojen vuokrat vielä kalliimpia. Minä en yhtään ihmettele, miksi näistä niin moni muuttaa muihin vuokra kohteisin.

  • jaskajokunen7

   Juu, vois sanoa paljonkin jos jaksaisi mut ku ei jaksa.. haittaaks se..... mikään ei toimi itätuulella, se on totta mutta toisaalta missä muuallakaan toimii?? vesimaksu 26 euroo per nuppi kuukaudessa, hana auki koko ajan.... lumet tulee sisään parvekkeen ovesta, lapioidaan takasin ulos.... :))

  • Tietävä

   Osaako muuten kukaan teistä kertoa faktatietoa milloin Itätuuli siirty kiinteisiin vesimaksuihin ja miksi näin tehtiin??

   • Lorottaja

    Silloin, kun vesimaksu perustuu todelliseen vedenkulutukseen, on jokaiseselle asunnolle oltava erilliset vesimittarit ja vielä sekä kuumalla että kylmälle käyttövedelle oma mittarinsa. Sitten niitä pitäisi myös käydä lukemassa säännölliseti. Lisää kustannuksia aikamoisesti. Uusissa rakennuskohteissa tämä on mahdollista.


   • kkkkkkkkk e iiiiiiii

    taloissa joissa on vesimittarit, luovuttiin mittauksesta useita vuosia sitten perusteella; "ei voida veden kalkkipitoisuuden takia taata, että mittarit näyttävät oikein". Osaketaloissa joissa on mittarit, kyllä tehdään laskutus. Onkohan itätuulen mittarit jotenkin erityisen kalkkialttiit? vai eikö osata vai jakseta tehdä laskutusta?


   • vesilasku
    kkkkkkkkk e iiiiiiii kirjoitti:

    taloissa joissa on vesimittarit, luovuttiin mittauksesta useita vuosia sitten perusteella; "ei voida veden kalkkipitoisuuden takia taata, että mittarit näyttävät oikein". Osaketaloissa joissa on mittarit, kyllä tehdään laskutus. Onkohan itätuulen mittarit jotenkin erityisen kalkkialttiit? vai eikö osata vai jakseta tehdä laskutusta?

    Tänä vuonna tuli uusi laki liittyen vesimittareihin. Ne asennetaan jokaisiin vanhoihin taloihin putkiremontin yhteydessä. Uusiin ne tulevat automaattisesti. Itätuulessa ne on ainakin talossa jossa asun, mutta ei jostain syystä käytössä. Kalkipitoinen vesi ei ole syy miksi ne on poistettu käytöstä, ja toivomme todellakin, että saamme pian selvityksen, miksi näin? Svanberg vastasi minulle, "jokainen voi vaikuttaa omaan kulutukseensa" todellakin, mutta naapurin kulutukseen et sitten voi. Siksi vesimittarit olisi oikeudenmukainen ratkaisu jokaiselle, maksaa ainoastaan siitä mitä kuluttaa.


  • <i<i<i

   Eihän tuota enää muista milloin siirryttiin. Ja todennäköisesti syy on ollut se, että saadaan todelliset kulut katettua. Tarkoittaa tällä hetkellä sitä, että kun on tyhjiä asuntoja taloissa, eikä niitä tarkasteta koskaan pyynnöistä huolimatta ja niissä sattuu olemaan vaikka vuotavia vessan pyttyjä, niin muut asukkaat saavat maksaa ne vesimaksuissaan. Ja kuten joku tuolla ylempänä kirjoitti siitä vesivahingosta tyhjässä asunnossa joka sekin johtui siitä, että kesti niin kauan - olisko peräti vuosissa? en muista kirjoitusta nyt niin tarkkaan - ennenkuin se huomattiin, kun ei tarkastuksia tehty. Omakotitaloissakin maksetaan pienemmät vesimaksut kuin itätuulella.

  • water

   Koska ainakin yhdessä Itätuuulen asunnossa on kohtuuttomat vesimaksut, siihen nähden, mitä yleensä keskikulutus, olisi todellakin oikeus ja kohtuus, että asennnetut mittarit takaisin käyttöön. Se olisi oikeudenmukainen ratkaisu kaikille, silloin tulisi se jokaisen kohdalle se todellinen kulutus maksuun.

  • Laiminlyöntejä

   Yhdessä talossa korjattiin 12 kpl wc pönttöjä, syynä niiden vuotaminen. Tarkastuksia ei olisi tehty, jos talon luottamushenkilö ei olisi ollut niin aktiivinen ja vaatinut sitä. Tässäkin tapauksessa normaalit wc-tilojen vuosittaiset (tai ainakin kerran kahdessa vuodessa) tarkastukset oli laiminlyöty.
   Herää kysymys kuinka kauan kyseiset pöntöt olivat vuotaneet ja vieneet ylimääräistä vettä.
   Itätuulella on mittarit, mistä he näkevät jos veden kulutus äkillisesti nousee. Nousuun voi olla mitä moninaisimmat syyt, eikä taloyhtiö välttämättä ole siihen syyllinen, mutta jos jätetään tutkimatta ja tarkastamatta ilmoituksista ja mittaritiedoista huolimatta, on se räikeää laiminlyöntiä.
   Vastuun voi tietenkin sälyttää asukkaiden omalle kontolle, mutta jos olemme realistisia, kuinka moni asukas , jos esim. wc -pöntön vuotamien ei ole silmin nähtävää tai kuultavaa, hoksaa tai ajattelee pönttönsä tarvitsevan korjausta. Asukkaa ovat vuokrataloissa niin moninaisia, että eivät välttämättä ilmoita vaikka huomaisivatkin. Siksi meillä on taloyhtiöllä kiinteistönhuolto, minkä pitäisi valvoa ainakin kaikkea sellaista, mistä voi aiheutua yhtiölle vahinkoa ja sitä kautta asukkaille.

  • ent.ität.talkari

   Muistan ajan kun itätuulessa oli 11talomiestä nyt 4 taloja 30per kiint.hoitaja.Enempi taloja vähempi talkareita.Repikää siitä syitä.

   • Uusi aika koittaa

    Sitten kun talojen lainat maksettu itätuuli myy talot jollekkin yritykselle joka myy ne jollain halvalla könttäsummalla jollekkin asuntofirmalle joka remppaa ne omistusasunnoiksi , siksi ne mitään remontoi . Sitte kun ne on myyty itätuuli yhtiönä lakkautetaan ja kemi ulkoistaa asunnonvuokrauksen ja vuokraaja on firma joka osti talot it:ltä. Vuokrat halpuu koska ostohinta oli halpa ja asukkaat viihtyvät edullisissa ja rempatuissa asunnoissaan. Patalaiskat siivoojat ja tampiot kiinteistönhoitajat lempataan kortistoon ja tilalle palkataan ahkeria burmalaisia jotka tekee päivässä saman kuin ne siivoojavetelykset viikosra


  • edelleen asukas 2

   Joko olet saanut toimitettua näitä viestejämme Itätuuleen?
   Odotan mielenkiinnolla minkälaisen vastaanoton sait,kerrothan siitä meille.

   • Murju

    Mielenkiinnolla odotetaan. Olen suunnitellu ouluun muuttoa katselin saunallista pientä kaksiota vm2006 vuokra kaikkineen 518 eli itätuulen vuokrat asuntojen tasoon nähden ylikalliit


   • remontti-arska
    Murju kirjoitti:

    Mielenkiinnolla odotetaan. Olen suunnitellu ouluun muuttoa katselin saunallista pientä kaksiota vm2006 vuokra kaikkineen 518 eli itätuulen vuokrat asuntojen tasoon nähden ylikalliit

    Olen samaa mieltä näiden asuntojen hinta-laatusuhteesta. Ihmettelen näitä kalliita vuokria,kun asuntoja ei edes siivota edellisen asukkaan jäljiltä, vaan se jätetään seuraavalle vuokralaiselle. Remonteista voi vain haavella nekin pitkäaikaiset asukkaat jotka ovat asuneet vuosikymmeniä, ilman mitään pintaremontteja.


   • Kauan asunut
    remontti-arska kirjoitti:

    Olen samaa mieltä näiden asuntojen hinta-laatusuhteesta. Ihmettelen näitä kalliita vuokria,kun asuntoja ei edes siivota edellisen asukkaan jäljiltä, vaan se jätetään seuraavalle vuokralaiselle. Remonteista voi vain haavella nekin pitkäaikaiset asukkaat jotka ovat asuneet vuosikymmeniä, ilman mitään pintaremontteja.

    Olen asunut liki 20 vuotta ja yhtään mitåän ei tehty esim lattia naarmuinen ja matossa reikiä isännöitsiä räisänen kehotti panemaan teippiä påälle ja peittämään matoilla. Tosi "Järkevä ehdotus" sopii itätuulen imagoon , mitenhän teipille kävisi siivotessa. Ikkunat on umpilahonneet, tapetteja ei ikinä uusittu, kaappien ottinet katkenneet, jääkaappi toimii miten sattuu väliin lämpotila plus 10 väliin 0 astetta.


  • ,.,.,.,.

   Itätuuli ei remontoi tyhjiä asuntoja kuin vain sieltä, mistä luulevat niiden menevän. Minulla on ollut naapurissa tyhjänä yksiö jo vuoden verran. Jos se olisi pintarempattu ja laitettu haettavaksi niin varmasti olisi mennyt aikaa sitten.

  • zuzzu1

   En ole vielä saanut toimitettua tätä asiaa eteenpäin koska aika vähän oli kertynyt tekstiä tänne.Mutta toimitan kyllä ihan lähi aikoina. Olen ajatellut toimittaa tämän palstan tekstit niin kaupungin jollekkin kunnan valtuutetulle kuin myös itätuulelle ja todellakin toivon että näihin asioihin puututaan! Tätä tekstiä on liitetty myös facebookin Kemi palstalle,ei kylläkään se ihan virallinen Kemi palsta mutta kuitenkin,sinne voi halutessaan käydä kommentoimassa ihan omalla nimellään jos joku niin haluaa. Kiitos kaikille kirjoituksistanne, aivan samat mietteet ovat minulla kuin on ollut suurimmalla osalla teistäkin.

  • griminal main

   Asun yhdessä talossa, josta raportoitu vakavia järjestysongelmia. Itätuuli ei tee asialle yhtään mitään. On ollut jo tapaus, jossa hengenlähtö oli todella lähellä, pitää varmaan tulla yksi ruumis malliksi, ehkä sitten Räisänenkin herää horroksestaan, samoin Ylisiurua toimistolla. Rikospoliisi sekä järjestyspoliisi vierailee sattuneesta syystä usein, mutta Itätuulen mielestä asialle ei voi mitään. Kuitenkin on olemassa laki, jonka nojalla asiaan voidaan puuttua. Olisiko Iltalehti kiinnostunut tästä jutusta?

  • edelleen asukas 2

   Odotin paljon tältä viestiketjulta,ja mielestäni täällä on paljon asiallisia kommentteja jotka olisi syytä saada päättäjienkin tietoon.
   Viestiketjun aloittaja kirjoitti että voi facepookin Kemin palstalle näitä mielipiteitään julkaista mutta harvapa haluaa julkisesti omalla naamallaan näistä asioista keskustella.Siinä tulee leimatuksi,myös meidän isännöitsijä kuuluu kyseiseen ryhmään ja uskoisin että keskustelusta tulisi vain juupas eipäs tasoinen eikä mitään edistystä eikä parannuksia sitä kautta tule.
   Vieläkin toivon että "zuzzu" ei jätä tätä asiaa tähän!!

  • tyytyväinen asukas

   Tee vikailmoitus varikko@kiinteistoitatuuli.fi Olen ainakin saanut hyvän ja nopean palvelun.

   • huwaiy

    Voi kunpa tietäisit monta ilmoitusta on tehty, mutta ikävä kyllä asiat ei etene. Mutta sama, ei tätä enää kauan kestä. Isommat pyörät ovat lähteneet jo pyörimään, ja toivomme, että epäkohtiin saadaan jokin kompromissi.


   • tyytyvänen asukas
    huwaiy kirjoitti:

    Voi kunpa tietäisit monta ilmoitusta on tehty, mutta ikävä kyllä asiat ei etene. Mutta sama, ei tätä enää kauan kestä. Isommat pyörät ovat lähteneet jo pyörimään, ja toivomme, että epäkohtiin saadaan jokin kompromissi.

    Tuskimpa vain.


  • Kohta vanhus

   Olisihan se mukava tietää miten on mahdollista että Itätuulen asunnoissa asuvat maksavat niin huimasti vedestä,taitaa olla Suomen korkeimmat vesimaksut.
   Jos asunnoista lähes puolet tyhjillään ja useassa asunnossa ollaan vain kirjoilla,posti haetaan kerran viikossa.Tiedän missä he oikeasti asuvat,eivät kukaan Itätuulen asunnoissa,hellut ovat muualta.
   Jossain vuotaa ja paljon,enkä ole nähnyt että joku kävisi näissä tyhjissä asunnoissa tarkastuskäynnillä,
   Olosuhteiden pakosta täytyy asua Itätuulen asunnossa,harmittaa.

  • Itätuulen soundit

   Itätuulen asunnoista on monta ihmeellistä asiaa,ne hämmästyttää, kummastuttaa vuokran maksajaa...näin minä täällä lauleskelen. Eikä suinkaan ainut ihmetyksen aihe ole nämä vapaamatkustajat (vuokralaiset) jotka asuvat virallisesti muualla, epävirallisesti Itätuulessa. Tämä kohtuuton vedenkulutus voi jopa liittyä edellämainittuihin seikkoihin, tai sitten jossain on vuotavat WC-kalusteet, vuotava putki. On se aika erikoista kun viereinen talo jossa on lapsiperheitä liuta enemmän, siellä ei kulu vettä kuin wc-pytyn vetojen verran? Joten joku tässä mättää ja vielä pahasti. Vuokrat ovat myös tolkuttomat, asunnot huonokuntoisia, ja korjauksista käydään aina katkera vääntö. Tietenkin jos itätuulella töissä, ja hän muuttaa Itätuulen asuntoon, silloin tehdään kyllä remontti ja siivous, tai jos sattuu olemaan sukulaisuussuhde tiettyyn henkilöön, voi saada jopa siistin asunnon.

  • kkkkppddddddddddstt
  • resident 32

   Itätuulen siivoojat, kävitte valtakadulla olevassa talossa,siihen meni aikaa kahdelta siivoojalta 15min. Mitä ihmettä siinä ajassa ehtii tehdä, talossa useampi rappu, ja saunatilat.?Kertaakaan en ole vielä nähnyt teidän ottavan käytäviä mopilla. Nyt kun on tulossa kurakelit, pelkkä isojen roskien kerääminen ei enää riitä. Joten mitä jos siivottaisiin kerrankin kunnolla?

   • Tietävä

    Täällä Mäntylässä sama homma. Viime kesänä lattialle pudonnu kärpänen on edelleen lattialla rappukäytävässä. Kun ei moppi osu niin se ei osu :-D


  • edelleen asukas2

   Asukkaiden täytyy vain tehdä reglamaatioita toinen toisen perään jos se joskus auttaisi.Onhan tämä aivan uskomatonta ettei mikään etene,ei korjata vikoja joista on tehty ilmoitus,ei täytä isännöitsiä lupauksiaan,ei.
   Ja tämä "siivoojien" työskentely aivan ala-arvoista,sen mitä he käväisevät kerran viikossa käytävillä ei varmaankaan rasita heitä,ei tule selkävaivoja eikä mitään muutakaan rasitusvammoja ja sehän on tietenkin hyvä mutta meille asukkaille se tarkoittaa hengityksen vaikeutumista jälleen ensi keväänä kun hiekkapöly leijailee ja tulee jopa asuntoihin sisälle.Täytyy lähettää lääkärilaskut Itätuuleen.
   Kyllä tässä on jo monta vuotta ollut sellainen tunne että Itätuulen alasajo on käynnissä,sitä vain ei meille kerrota.Hyvähän se olisi jos joku muu omistaisi nämäkin asuintalot,uskon ettei huonommaksi enää voi mennä.

  • moppi+sanko

   Itätuuli voisi laittaa nämä "agitaattorit" asialle, jotka kiertävät autoilla pihoilla, ajaen pysähtymättä harjojen ja lumilapioiden kolistessa lavalla. Voisivat laittaa megafonin auton katolle, jolla ilmoittaisivat tulostaan, niin asukkaat voisivat juosta pihalle tekemään vikailmoituksia. Toimisto kun on auki satunnaisesti virallisesti, ja epävirallisesti auki toisinaan. Siivoojille voisi hankkia myös sen mopin roskapussien lisäksi, niin ehkä käytävät joskus siivottaisiin vähän paremmin.

   • ttuua

    Montako itätuulen rempamiestä tarvitaan maalipurkin hakuun ? KOLME JA PUNAINEN TRANSIT


   • rereremonti
    ttuua kirjoitti:

    Montako itätuulen rempamiestä tarvitaan maalipurkin hakuun ? KOLME JA PUNAINEN TRANSIT

    EI ihme seurasin Haapalankadulla kuukaudenpäivät remontia saavuttiin aamulla klo8.30 töihin pois klo13.30 ja väliin mahtui hyvän pituiset ruoka ja kahvi tunnit.


  • keisari6

   Itätuulen valittajat,yksityisellä on kemissä paljon vuokra asuntoja,omistus asunnotkin ovat halpoja,20000e saa jo oman asunnon,itehän te niitä asuntoja rikotte.Helsingissä ei tahdo saada edes asuntoa niin täällä voi valita,Kemiläiseen kulttuuriin kuuluu ikuinen valittaminen varsinkin ne jotka haluaa kaiken olevan ilmaista.Olen 30 vuotta aina tehnyt töitä,välillä kahtakin kun ei ole muille kelvannut,niilä rahoilla olen hankkinut asunnon,huvilan,2 komeaa autoa,lomareissuja teen,paljon voi itsekkin vaikuttaa omaan hyvinvointiin.

   • voi hyvä sylvi

    Yksityisiä vuokranantajia on monenlaisia - niitä jotka pitää huolen kämpästä ja nostaa vuokran pilviin ja niitä jotka ei tee remonttia ja silti pitää hyvää katetta tulla. Harvassa on reilu ja rehellinen vuokranantaja yksityispuolella. "Itehän te niitä asuntoja rikotte". Sattuu vaan olemaan niin, että huoneisto kuluu ihan normaalissakin asumisessa. Tee sinä töitä ja patsastele. Kaikki ei halua omaa asuntoa. Töitä teen minäkin, mutta mieluummin asun vuokralla kuin omassa.


  • keisari6

   Voi hyvä sylvi. otan osaa että et ole saanut omaa asuntoa,kaikki ei osaa säästää ja hoitaa raha asioitansa mutta on siinä se hyvä puoli että olette kateellisia niille joilla jotakin on,nytkin istun merenrannanta asunnossani nauttien komeasta auringosta.

  • edelleen asukas 2

   Keisarille:
   Koskaan ei tule olemaan niin että jokaisella menee hyvin,sellaista yhteiskuntajärjestelmää ei ole.Aina tulee olemaan "monen kerroksen väkeä"niin täällä meillä hyvinvointi Suomessa kuin rikkaassa Ameriikassa ja varsinkin kommunistimaissa kuten Kiinassa.
   Mutta jotta näillä hyväosaisilla olisi helpommat ja rauhalliset olot kannattaa pitää hyvä huoli niistäkin jotka jostain syystä ovat pudonneet kelkasta.
   Mitä tulee heihin jotka haluavat tai ovat pakotettuja asumaan Itätuulen asunnoissa niin he maksavat siitä kovan hinnan,on asukkaita joka lähtöön niinkuin on näissä "omissa" asunnoissakin. Tässä viestiketjussa on ollut hyvin kiitettävästi asiallisia kommentteja.On mielestäni oikeutettua vaatia niitä asioita joita vuokrasopimuksessa lukee.On myös oikeutettua vaatia että taloista pdetään huolta.
   Vielä haluan korostaa että kaikki Itätuulen asukkaat eivät ole ns.sosiaalipummeja.
   Toivon keisarille uusia vaatteita.....

  • uneton seatlessa

   Mielestäni Itätuuli voisi kyllä katsoa ketä näihin asuntoihin ottaa vuokralle. Laittaisi nämä möykkääjät, ja asuntojen särkijät johonkin syrjäseudulle, missä saisivat huutaa ja tapella joka yö, eikä kukaan häiriintyisi, kun koko porukka olisi samaa sakkia. Mutta kun ei,laitetaan rauhalliseen rappuun vähintään muutama häirikkö, näin ilmeisesti taataan, etteivät tavalliset ihmiset varmasti saa nukkua. Valituksia tehtaillaan, mutta mitään ei näy koskaan tapahtuvan, ja tappelu, huuto vain jatkuu yö yön perään.....

  • your lucky night

   Vinkkinä voin antaa kaikille niille jotka asuntoa etsitte. Jos olette töissä, ei missään nimessä Itätuuulen asuntoihin, jos ette sairauden tai jonkun muun syyn takia saa nukuttua, ei missään nimessä Itätuulen asuntoihin, jos haluatte kohtuu hintaisen asunnon, ei missään nimessä Itätuulen asuntoihin, jos haluatte, että asunnot ovat kunnossa, ei missään nimessä Itätuulen asuntoihin. Mutta jos haluatte, yöt valvoa, muuttakaa ihmeessä tänne, jos haluatte häiriköidä yökaudet, muuttakaa tänne, täällä saa vapaasti huutaa tapella, hakata seiniä, möykätä niin paljon kuin sielu sietää, ja koskaan ei häädetä pois. Ainoastaan ne asukkaat jotka pystyvät, kyllästyvät, ja väsyvät, muuttavat kipinkapin pois. Mutta häiriköt pysyy, se on ainakin tullut selväksi.

  • rukous sesam

   Anna meille tänä yönä joka öinen unemme, älkää valvottako meitä enää, sillä me emme enää jaksa. Pyhitetty olkoon toimistonne joka ei tälle asialle tee yhtään mitään. Kiitos valvotuista öistä, rytmihäiriöistä huonosti nukuttujen öiden jälkeen. Kiitos myös kaikesta suuresta "myötätunnosta" mekkalaan liittyen. Kiitos myös siitä että, ette ole ottaneet näitä metelin pitäjiä niihin taloihin joissa itse asutte. Kiitos etttä olemme saaneeet heidät ihan itse pitää, sillä ilman heitä, mekin saisimme nukkua, ainakin joskus. Kiitos myös siitä, että huonosti hoidettu yhtiönne, näkyy meidän vuokralaisten kustannuksina, sillä jonkun ne tapppiot pitää maksaa.

  • memory

   Häiriköinnistä tuli mieleen hupaisa juttu. Kerran eräs asukas valitti häiriköinnistä Itätuulen toimistolla, siellä vakuutettiin, että tämä asia on koko ajan työn alla. Valitus koski samaa asukasta, jonka alapuolelta oli työssä käyvä henkilö muuttanut pois juuri öisen mekkaloinnin takia. Nyt sitten uusi asukas valitti samasta asiasta, ja se oli edelleen työn alla, vaikka vuosia jo kulunut edellisestä valituksesta. Joten saa sitä asukkaat uskoa, toivoa, että jotain joskus tapahtuu.

  • kasvi

   Tuo ihan totta itse jouduin muuttaan pois,kun häiriköille ei tehty mitään.Oli muuten työn alla ja varoituksia annettu,mutta minun piti muuttaa.

  • medbörjäre

   Itätuulella muuttavat kaikki ne ihmiset pois, jotka joutuvat näiden häiriköiden takia valvomaan. Mutta häiriköt saavat jäädä, koska ne ovat työn alla vuosia, mutta mitään ei tapahdu. Ehkä Itätuuli pitää enemmän näistä häiriköistä, kuin normi kansalaisista.

  • suomipoika3

   Eihän itätuulen toimistossa voida tietää etukäteen ketkä häiriköivät,te valittajat viekää nimilista ketä ei voi ottaa vuokralle, ette varmaan tiedä itsekkään? Tehkää aloite että te rauhallisemmat asukkaat muutatte samaan taloon ja möykkääjät siirrettäisiin omiin,muutto mukava piristys.

  • Thank you very mach

   Kyllä toimistoa on tlanteesta häriöiden osalta informoitu, lista joka Itätuulella on käytössä, velvoittaaa listan vientiä oikeuteen asti, todistajien kera, eli jotka tohtivat nimensä listaan laittaa. Tämä taas aiheuttaa asukkaiden välille koston kierteen, ja sen jälkeen entistä hankalampi asua. On myös esitetty toive, että laitettaisiin häiriköt ihan omaan yksikköönsä, silloin näitä valituksia ei tulisi. On ihan sanomattakin selvää, että liian erilaiset ihmiset tavoiltaan, eivät sovelle samaan taloon, varsinkaan kerrostaloissa. Olen itse jo saanut koston esmakua maistaa, ollessani liian aktiivinen näiden asioiden suhteen. Ja voin vakuuttaa, että apua en ole ainakaan Itätuulen puolelta saanut.

   • Tietävä

    Mikä lista ja mitä kummaa höpötystä??
    Itätuulenki asuntoja koskee normaali huoneenvuokralaki samoin kuin kaikki muutkin lait. Kahdesta kirjallisesta varoituksesta (varsinki jos syy on sama molemmilla kerroilla) voi asukkaan häätää. Jos asukas kiistää perusteet ja haluaa alkaa vänkäämään niin sillon on eessä käräjät. Kaikkein selvintä on soittaa poliisit paikalle totaan häiriö, jää merkintä sinnekin. Vituttaahan se kyllä, on varmaan poliiseilla parempaaki tekemistä mut näin se kuiten menee.


  • omaelämä

   Älkää te ihmiset valittako pannaan jalalla koreasti ja ryypätä rässäytetään niin kyllä se elämä siitä kirkastuu.

  • konsultaatio

   Edelleen sitä mieltä, että koko Itätuulen organisaatio uusiksi, mitä nopeammin sitä parempi. Ihmettelen miten tälläinen systeemi voi nykyaikana edes toimia, toki olen kuullut usealta taholta, että heilllä on ihan omat pelisäännöt, ja siltä se vaikuttaa. Yhtiössä on niin paljon parannettavaa, että sitä varten lienee syytä palkata jo konsultti, että hommat alkavat pelittämään, ja tappiokierre loppuu.

  • ihan olen hämmästyny

   Nyt tuli ensimmäisen kerran aihetta yhtyä tähän keskusteluun. yhdessä talossa oli talvella vesivuoto, jonka paikallistaminen tuntui olevan hankalaa. Vettä hävisi tuhottomia määriä vuorokaudessa. Ei kerrottu löytyikö vuoto, löytyi rikkoutunut lämmönvaihdin. Nyt asukkaille tuli kirje, että vettä menee lähes tuplasti normaalikulutukseen verrattuna. Vähentäkää kulutusta, voitte itse vaikuttaa vesimaksuihin! Siis, he nyt kaiken sen hukkaan valuneen veden laittavat asukkaiden tuhlauksen syyksi!! missä nämä ihmiset ovat koulutuksen alalle saaneet?????

   • Lautajuma

    No ei mitenkään voi asukkaiden elintavoista johtua tuplakulutus. Kyllä sietäis toimistolla katella peiliin ennen kuin tuommosia laittaa postiin.


   • Tietävä

    Kuulostaa tutulta, Suojalanpolku 2:ssa oli samanlaista hommaa pari vuotta sitten. Muutin pois joten en tiedä kuka siellä joutu maksumieheks, todennäköisesti asukkaat.


   • water

    Meillä myös sama ongelma, vesimaksu paikkakunnan kallein, olemme saaneet vastauksen, jonka mukaan maksua pitäisi vieläkin nostaa, koska kulutus heidän mukaansa suurta. Tämä ei voi pitää paikkaansa, koska talossa asuu enimmäkseen yksinäisiä ihmisiä. Meillä on vesimittarit, jotka itätuuli poistanut käytöstä. Jossakin vuotaa, onko ne wc-pytyt, hanat, putket, tai joku lämmönvaihdin, se pitäisi ehdottomasti selvittää? Mutta itätuuli ei ole kiinnostunut asiaa tutkimaan, kuitenkin vieressä saman firman talo, jossa vuokra halvempi, ja vesimaksut myös, kuitenkin talossa enemmän perheitä, joten tuntuu oudolta tämä ero kahden talon välillä.


  • hui,hai

   Vesimaksut pöyristyttäviä.Eipä taida Suomenniemeltä löytyä toista taloyhtiötä jossa olisi yhtä hurjat maksut vedestä.Mikään ei riitä Itätuulelle. Uskomaton tämä viimeaikainen syytös asukkaita kohtaan. Mennäpä kysymään henkilökohtaisesti niin ei tule kuin vihaiseksi,saa sieltä niin uskomattomia selityksiä.

   • lomautus

    Koska itätuulen käyttökate on huimasti tappiollinen, eikö heidän pitäisi lomauttaa osa henkilökunnasta toimistolta, ainakin se 25% joka on katteesta pois. Heillä on mielestäni suhteettoman suuri henkilökunta toimistolla, ja nyt on vielä yksi tilapäinen työntekijä otettu lisää. Nykyisin ei ole monessakaan paikassa lomittajia, vaan työt jaetaan muiden kesken. Itätuuleella on erikoinen järjestelmä, yksi henkilö hoitaa vain sitä hänelle annettua tehtävää, nykyisin joka paikassa, varsinkin toimistolla, kaikki tekee kaikkea, tj:tä myöten.


   • nuorempia kehiin
    lomautus kirjoitti:

    Koska itätuulen käyttökate on huimasti tappiollinen, eikö heidän pitäisi lomauttaa osa henkilökunnasta toimistolta, ainakin se 25% joka on katteesta pois. Heillä on mielestäni suhteettoman suuri henkilökunta toimistolla, ja nyt on vielä yksi tilapäinen työntekijä otettu lisää. Nykyisin ei ole monessakaan paikassa lomittajia, vaan työt jaetaan muiden kesken. Itätuuleella on erikoinen järjestelmä, yksi henkilö hoitaa vain sitä hänelle annettua tehtävää, nykyisin joka paikassa, varsinkin toimistolla, kaikki tekee kaikkea, tj:tä myöten.

    taitaa vaan olla niin, että eläkettä lähestyviä ihmisiä otetaan hoitamaan hommia, niin siinä ei mikään kiinnosta. Odotetaan vaan, että menis nyt se muutama vuosi...


  • mainostus hanskassa?

   tämä firma osaa mainostaa, heh. Olipa hauska lehtimainos eilen lonarissa, kuka ikikuunaan tommosen mainoksen perusteella lähtisi asuntoa hakemaan. Vertaa esim. VVO:n lehtimainokseen....

  • hyyryläiset

   Sain kerran vastauksen vedenkulutukseen tj. Svanberg ilmoitti, jokainen voi vaikuttaa omaan kulutukseensa. Totta tosiaan. Vastasin hänelle, että niin todellakin voi omaan kulutukseen vaikuttaa, mutta ei naapurien, eikä näiden epäviralllisten vuokralaisten, jotka eivät virallisesti asu talossa, epävirallisesti kyllä.

   • oma koti kullan..

    Itätuulen aukioloajat. Avoinna 9.00-11.30 jos ovi sattuu aukeamaan, soita kelloa, koputa oveen äänekkäästi, mutta älä hämmästy jos ovi ei aukene. Kävele toiselle ovelle, tee sama uudelleen, mutta elä hämmästy, jos ei sekään ovi aukene. Mene sen jälkeen hakemaan asuntoa muualta, niin ne muutkin tekee. Niin moni turhaan seisoo oven takan päivästä toiseen, kurkkii ikkunasta, mutta ei sinne näe, ne on peitetty niin hyvin. Sitten asunnon hakijat jatkavat matkaansa lannistuneena uusiin kohteisiin, jos siellä vaikka ovet olisivat auki, ja saisi sen asunnon sitten sieltä. Onne matkaan.


   • Abf
    oma koti kullan.. kirjoitti:

    Itätuulen aukioloajat. Avoinna 9.00-11.30 jos ovi sattuu aukeamaan, soita kelloa, koputa oveen äänekkäästi, mutta älä hämmästy jos ovi ei aukene. Kävele toiselle ovelle, tee sama uudelleen, mutta elä hämmästy, jos ei sekään ovi aukene. Mene sen jälkeen hakemaan asuntoa muualta, niin ne muutkin tekee. Niin moni turhaan seisoo oven takan päivästä toiseen, kurkkii ikkunasta, mutta ei sinne näe, ne on peitetty niin hyvin. Sitten asunnon hakijat jatkavat matkaansa lannistuneena uusiin kohteisiin, jos siellä vaikka ovet olisivat auki, ja saisi sen asunnon sitten sieltä. Onne matkaan.

    Oletteko miettinyt kuin alkeelliset lukot asunnoissa on! Ikivanhat abloyavaimet periaatteessa kuka tahansa saa lukon auki halutessaan eli lukoilla psykologinen merkitys.
    Toinen asia on esteettömyys. Itätuulen asunnoista vain murto osa sopii liikuntarajoitteisille ja ongelmana on myös se missä vanhukset tai liikuntarajoitteiset voi säilyttää esim yläkerrassa asuessaan rollaattoria tms Entä sähk6lukitus 'myös saunoissa on hengenvaarallisia tapataurmille altistavia korkeita laudeviritelmiä ilman kaiteita, entä jos vanhus knmpastuu yrittäessään päästä ylälauteelle? Se on totta että saunat on saastaisia, litimärkä niljakas kumimatto limpsahtelee varpaiden välissä ja lattian kuivaamiseen makaa puolimärkä luutu kun tulee puhtaana saunasta ei ilkeä moiseen riepuun tarttua. Halpa moppi ei taloutta kaada. Onko sitten niin että firmaa ajetaan hissukseen alas ja siksi välinpitämätön asenne


  • uni3

   Naapurissa tehdään asuntoon remppaa... aloittavat aamulla kello 7.00 ja poraavat asunnossa koko päivän.. koita siinä yötyöläisenä nukkua!

   • Ahmed Khaheli

    Tekevät lailliseen aikaan, kun yöllä ei saa. Turhaa valitat.


  • Torniolainen )))))

   Pitäiskö tuo itätuulen johto tuulettaa oikein kunnolla tai ulkoistaa tehoton toiminta ammattimiehille säästyy verovaroja ja ei menis koko rakennuskanta purku kuntoon. Idästä on tuullut jo tarpeeksi olis aika uusien tuulien.

  • edelleen asukas

   Kyllä niin haluttaisi ottaa ämpäri käteen ja luututa käytävä,sitä ei ole pesty miesmuistiin,mutta kun tuo vuokrakin on niin korkea että ole ymmärtänyt siihen kuuluvan edes porraskäytävien pesu.Mikä ihme on tämä käytäntö ettei siistijät enää tee työtä jota heiltä asukkaat odottavat ja edellyttävät??

   • Siistijä

    Ei ole siivooja näkynyt!!! Käytävä meilläkin järkyttävässä kunnossa!!


   • Abf
    Siistijä kirjoitti:

    Ei ole siivooja näkynyt!!! Käytävä meilläkin järkyttävässä kunnossa!!

    Kurkistakaapa lauteiden alle. Musta pinttynyt kerros kivettynyt paikoilleen. Vanhoja laastareita, purukumeja ym roskaa onkohan lauteita pesty koskaan? Miksi ne siivoojat ei siivoa vai onko saaneet vähennetty toisaalta onhan kohteitakin vähemmän.

    Hyvät siivoojat!!!
    Please! Siivotkaa ainakin saunat jos ette muuhun viitsi taipua


  • naapurit4

   Onko itätuuli perustanut kaatopaikan Tervaharjulle viikkoja jätteet venynyt pitkin parkkipaikkaa.

   • Tietävä

    Taitaapa olla asukkaiden perustamasta kaatiksesta, tokkopa Itätuuli viittis vaivautua tommoseen (kaan).


   • Tietävä
    Tietävä kirjoitti:

    Taitaapa olla asukkaiden perustamasta kaatiksesta, tokkopa Itätuuli viittis vaivautua tommoseen (kaan).

    Siis taitaapa olla KYSE


  • talkoot

   Meillä on täällä valtakadulla kaatopaikka ollut jo vuoden pihalla. Siitä kaadettiin viime vuonna puita, ja loput oksat ja risukasat vieläkin siivoamatta. Joka päivä kuitenkin itäuulen auto ajaa katsomaan, onko rytöläjä siivottu, mutta kuski ei nouse kertaakaan autosta, vaikka voisi nostaa koko kasan auton lavalle ja viedä roskat pois. Siinä on asukkaan jättämät pari tuolia ja muuta roskaa, oikein somasti grillipaikan vieressä.

  • jeeeeeeeeee10

   onneksi muutat sieltä kohta pois, pääsee tollasesta ammattivalittajasta ...

   • asukas tietäväinen

    En mä mihinkään muuta, kuka täällä huolta kantaa jollen minä, jokin roti sentään täälläkin pitää olla. Jos on asunut pitkään uskaltaa johonkin kantaa ottaa. Tuskin niitä jotka muuttaa, paljon tämän puljun asiat kiinnostaa. Ne on kuule niitä ns.parempia ihmisiä, jotka asuu vaan pakosta jonkin aikaa täällä, ei muuten.


   • hah haha
    asukas tietäväinen kirjoitti:

    En mä mihinkään muuta, kuka täällä huolta kantaa jollen minä, jokin roti sentään täälläkin pitää olla. Jos on asunut pitkään uskaltaa johonkin kantaa ottaa. Tuskin niitä jotka muuttaa, paljon tämän puljun asiat kiinnostaa. Ne on kuule niitä ns.parempia ihmisiä, jotka asuu vaan pakosta jonkin aikaa täällä, ei muuten.

    vai "parempia"!!!!!! sinähän se vitsikäs olet. Kyllä tuollaisia asukkaita ei kaipaa kukaan.


  • annabuu

   Missäs Itätuulen siivoojat,kun eivät käyneet tänään torstaina siivoon Mäntylän portaikoita. Oli niin hiekkaa täynnä,että kävinpä itse lakaiseen. Onko siivoojilla vapaapäivä,katsotaan tuleekohan huomennakaan.

  • mimmu11
   • PHK63

    Kyllä täytyy sanoa, että kateeksi käy!! Ei Itätuulelta saa mitään etua, vaikka on asunut kymmeniäkin vuosia. Remontti tarpeet voi saada - työ pitää tehdä itse- mutta pensselit, telat yms pitää ostaa itse.
    Äitini on asunut Itätuulella yli 40v joten tiedän asian olevan faktaa. Tai eihän se Itätuuli ole ollut koko aikaa, vaan kaupungin asunto aiemmin.


  • hurlum hei

   Siivoojat kävivät,en muuten olisi sitä huomannut mutta kun satuin näkemään heidät.Siis työnjälki oli jälleen sitä mitä ennenkin,ei tullut puhdasta jälkeä!!

  • olavi14

   moi mitähän näil puheenjohtajilla taloissa kun niille ei kuulu mikään jos menet sanomaan jostakin niin vastaus on soita ite räisäselle mut asiat kuuluu puheenjohtajalle ilmoittaa mut takajärvetie 29sille ei kuulu mikään mutta aina haluu jatkaa kaikki rempallaan.mut saahan ne joulu lounaan svamperin ja räisäsen kans hyvästä työstä vaikka eivät puutu mihinkään on meillä puhjohtaja saanu lekkimökin saavat kaljotella kun piha talkoot no onhan sekin suuri saavutus

   • puh.joht.

    äänestäkää uusi puheenjohtaja. mitä valitat?.


  • olavi.14

   moi meillekkö tuli takajärvetie 29tieto et vesimaksut nousee niin eiköhän yksi äijä heti ilmestyny laittomasti ainakin viikonloput asu tuskin maksaa vesi maksua ja sauna maksua pitää käydä kysymässä toimistolta et nostaa tälle naiselle jo nyt vesi maksutsais hävetä koko nainen en tiedä nko viel puhjohtajaon kyllä esimerkillinen muutako kaikki vaan ottamaan asukkaita vaikka sukulaisia ja laskemaan yötä päivää vettä kun itätuulelle ei riitä mikään tuon naisenpitäs hävetä on toisia asukkaita kohtaan väärin jotka rehellisesti asuu ja maksaa vesi ja vuokrat itse ja kun tietää et maksut nousee vuoden alussa mutta ei taida hävetä on niin ollakseen eikä todella ole saanu mtään aika seksi puhjohtajan aikana

  • asukas2

   Itätuulen huoltokustannukset??? Missä huolletaan ja mitä huolletaan???

  • ex-asukas

   Ei Itätuulella voi olla huoltokustannuksia, aina kun pyydämme korjausta johonkin, on vastaus aina, "ei kuulu mulle" kenelle sitten, herää kysymys? Näin ollen ei voi huolto kustannuksia sitten kertyä. Tämä on kyllä erikoinen yhtiö, täällä toimii kaikki toisinpäin kuin muualla. Epätotta puhutaan asioissakin joissa voisi edes olla rehellinen. Ohjeet jotka toimistolta saa koskien toiminta tapoja vikailmoituksiin liittyen, ne ei sitten käytännössä toimi. Ikävintä on erään toimistotyöntekijän vähemmän ammattimainen käytös. Henkilö ajaa punaisella autolla, tunnistaa hyvin siitä.

  • Tyytyväinen asukas

   Miksi sinä siitä enää murehdit jos olet EX-ASUKAS elä vain omaa eläämäs. Typerää haukkua toisia .

  • GeeGan

   Menkääpä nyt kaikki joilla on jotain sanottavaa Itätuulen asunnoista sinne yleiseen asukas kokoukseen, joka järjestetään maanantaina 27.5.2013 kello 18:00 KOy Itätuulen kiinteistönhoidon tukikohdassa. Kulmatie 10 Syväkangas.
   Ei tartte sit täällä vinkua tekemättömistä, tai muista asioista? Kaikki voivat vaikuttaa, mutta ken uskaltaa? Sillee aikuisten oikeasti.
   Ilmoitus oli tämän päivän LounaisLapissa sivulla 26.

  • Useassa mukana ollut

   Yleinen asukaskokous on yleensäkin vain tiedotustilaisuus Itätuulen asioista. Ja nekin asiat tarkkaan valittuina.

   • ıןnnʇäןǝʇǝ

    Ainahan kokouspöytäkirjassa on kohta "muut esille tulevat asiat".
    Silloin saa avata sanallisen arkkunsa ja purkaa tunteitaan taloyhtiötä kohtaan ja jos asioita ei kirjata ylös, niin silloin voi tehdä valituksen yleisen kokouksen huomiotta jättämisestä.


  • Kyllästynyt3

   Saatte ainakin kiini Toimitusjohtajan ja Isänöitsiän ja pääsette kertoon huolenne.Jos siitä on jotain hyötyä.

  • nykynen okt asukas

   siis onnetonta touhua... vuokrat kalliita ja asuntoja ei kunnosteta... asuin jokunen vuosi sitten peurasaares itätuulen asunnossa, niin patteria ei saatu korjattua koko talveen useasti pyydetyn korjausmiehen jälkeenkään... sähköpattterin antoivat kun asiaan ei muka löydetty ratkaisua ja arvatkaa kuka sai maksaa ekstra-sähköstä, kun en tiedä mitä se patteri loppupeleissä söi...

   • Itätuulen ja

    niin kuin muidenkin kiinteistöyhtiöiden ongelmana on 60-90-luvuilla rakennettu rapistuva kiinteistökanta, joiden korjaukseen ei enään vuokratulot riitä. Vuokria ei voi kohtuuttomasti enään nostaa, joten ainoa ratkaisu on antaa talojen rapistua ja kunnes ne ovat asuinkelvottomia, eikä vuokralaisia enään löydy. Sitten ne puretaan, niin kuin kävi "perhetaloille".


  • Näin on.

   Narinaa narinaa...Menkää yksityiselle vuokralle tai ostakaa oma kämppä!Niin yksinkertasta.Turhaa napisemista tehkää asioille jotakin kun tänne vaan turhautumisianne puratte!

  • may way

   MIten tämä zuzun viemä asia etenee? Ei ole kuulunut siitä yhtään mitään?

  • Tietävä

   Niinkuin alunperin veikkasinki, asia ei etene mihinkään ja sakki jatkaa valittamistaan täällä.

   • haavetango

    Kuunteli Svanbergin uudet visiot uusista vuokra-asunnoista. Osa entisistäkin asunnoista vuokraamatta, enkä sitä kyllä ihmettele. Kyllä oli naurussa pitelemistä, miten ihmeessä ne uudet asunnot sen paremmin pysyvät kunnossa, tai kohtuullisella vuokratasolla, kun entisetkään ei sitä ole.


  • 26+34

   Kertois Svanberg totuuden.Uskon että asunnot ovat kohta jonkun grynderin omistuksessa.Uskon myös että huonommaksi ei enää voi mennä.Tässä ketjussa on käyty lähes kaikki korjaamisen arvoiset asiat,mutta en nyt muista onko käsitelty miten piha-alueita näin kesäisin hoidetaan tai paremminkin miten ne jätetään hoitamatta.Ei kai uusia asukkaita asuntoihin saada kun ensivaikutelma on jo pihalla hyvinkin ankea.Huomautan että kaikkea korjaamisia eivät asukkaat voi tehdä eikä ole kyse korjauksista jotka vaatisivat suuria rahoja,vaativat ainoastaan työntekijöiltä hieman enemmän intoa tehdä työtä josta palkan saavat.

   • jotin tehdään jossak

    Eräkadulla uusi katos ja rovakadulle rakennetaan uutta aitaa.


   • 66v
    jotin tehdään jossak kirjoitti:

    Eräkadulla uusi katos ja rovakadulle rakennetaan uutta aitaa.

    Mitä vaikuttaa jos pykätään joku katos eikä siistitä ympäristöä.Näyttää pusikot rehoittavan aika monessa pihassa,Milloin viimeksi nuurmikot ajettu? Autoromut koristavat parkkipaikkoja ym.ym.


  • Taulu7

   Hei eikö itätuuli aijo tällä syksylle enää leikata nurmikkoa.Pensaakin pitäisi siitiä.Mehän asutaakin paskassa eikä välitetä olenkaan.

  • tyytyväinen asukas

   Kyllä oklaholmankadulla ainakin leikataan nurmikoita kokoajan leikkuri pörrää pihalla ja tulee siistiä jälkeä .

  • 33+27

   Meidän pihapiiriin täytyy tulla niittokoneella jos aikoo nurmet lyhentää ennen talven tuloa.

  • tyytyväinen asukas

   Kyllä ne tulee leikkaan nurmikot kun kerkijävät niilä raukoilla ei ole kuulemma kuin yksi tomiva leikkuri

  • 31+29

   Enpä usko että kerkeävät joka pihoille jos vain yksi leikkuri toimii ja jos tulevat niin talvi voi yllättää.Työpäivä heillä on niin risainen ettei siinä kovin paljon näkyvää jälkeä kerkeä tekemään.Pihalle kun tulevat kahdeksan jälkeen niin heti puoli yhdeksän aikoihin lähdetään kahvitauolle ja tullaan takaisin n.puoli kymmeneltä,sittenhän jo alkaa ruokatunti häämöttää ja puoli yhdeltätoista auto starttaa ja perävalot vain vilahtaa.Tätä samaa rataa menee myös iltapäivä.No nyt joku sanoo että kyttään,niin kyttäänkin sillä asukkaathan maksavat nämä palkat joita "ahkerat"työntekijät nauttivat.Siis olen heidän työnantajansa!!

  • äiti31

   Asuin itätuulen asunnossa puolisen vuotta tässä vastikään. Omalta kohdaltani voin sanoa, että sain palvelua, eikä minulla ole oikein valittamista, paitsi hirvittävästä vuokrasta, Takajärven pimeimmässä nurkassa kolmio vesimaksuineen melkein 750e... huh huh. Ja naapureista. Siinä syyt muuttoon. Öisin metelöitiin, naapuri makasi sammuneena rapussa, yhdessä asunnossa pieksettiin vaimoa jne. Ei todellakaan lapsiperheen paikka.
   Asunto oli kuitenkin hyvä kuntoinen ja kun oli huoltohommia, tuli huoltomies saman päivän aikana käymään ja ne parit ongelmat mitä puolen vuoden aikana oli, saatiin heti hoidettua. Mielestäni lumityötki hoidettiin tosi hyvin ja hiekoitus, ei moittimista niistä. Toimistolta sain myös oikein hyvää palvelua.

   Kävin katsomassa kahta muutakin asuntoa itätuulelta ja ne olivat ihan hirveässä kunnossa, lattiamatot reikiintyneet, tapetit ihan riekaleiset ja huh.... Parannusehdotuksia itätuulelle siihen: toinen asunto olisi paikan puolesta ihanteellinen lapsiperheelle (takajärventie), mutta eihän niin hirveän kuntoiseen asuntoon kukaan voi muuttaa. Rempatkaa asunnot ni ei ne tyhjänä makaa. Varsinkin kun vuokrat on niin suuret, että menee yli rajojen, joiden mukaan saa astukea, niin olettaisi asuntojen olevan siinä kunnossa että niihin voi vaan muuttaa. Itse olisi saanut rempata asunnon, ilmeisesti materiaalit olisi it maksanut, mutta rempattavaa oli niin hirveästi, että liian suuri olisi työ.

   Nyt vuokralla yksityisellä. Samat neliöt, oma sauna, kunto sama kuin itätuulen asunnossa (jossa asuin siis, joka oli rempattu ja todella siisti) ja vesimaksujen kanssa alle 650e. Tyytyväinen :)

  • vesimittari 73

   Minua kiinnostas tuo Itätuulen veden laskutus periaate??Itse asun omakotitalossa 5 hengen perheen kanssa ja on saunat ja pyykkikoneet pyörii joka päivä...meidän kuintenkin vesi lasku on kuukaudessa n.50€....Kannastasko jonkun tehdä siitä kysely ihan viranomaisen puolelta,koska liika vesimaksu pitää palauttaa asukaille tai heidän taloille!!!!Turha perustelu saunoilla ja pesutupa maksuilla,koska niihin on laskettu konneellisen verran kulutusta hintaa.....Minusta noi vesimaksut ovat aivan hirveät!!!!

   • Sarpsukka69

    Itätuulen asunnoissa vesi laskutetaan niin että päämittarin lukema jaetaan tasan kaikkien asukkaiden kesken. Mulla ei oo pyykkikonetta eikä tiskikonetta, käyn aika usein suihkussa salille treenien jälkeen ja sinkkutalouden tiskit on aika pieniä. Silti maksan kuukaudessa 23€ ja koskaan ei laskua tasoiteta. :-/


  • vesi 2014

   Onneksi olkoon talolle, jonka vesimaksut alenivat hieman kohtuullisemmaksi. Kiitos kuuluu eräille, mutta eivät halua pitää itsestään turhaa ääntä. Pääasia että maksu vähän aleni, se oli kohtuuton asukkaita kohtaan.

  • zuzzu

   Hei! Ikävä kyllä tämä viesti ei etene, koska ITÄTUULI ei ota vastaan nimettömänä julkaistuja risuja. Siinäpä syy miksi en ole tätä eteenpäin saanut edes vietyä. Toivon kuitenkin että joku siellä ITÄTUULEN pallilla istuva henkilö lukisi nämä ja ottaisi edes jotain kantaa, edes kerran! Tyhjiä lupauksia on kuultu jo ihan tarpeeksi. Olisiko nyt aika antaa edes jotain takeita lupauksille. Olisi kiva tietää mitä olette suunnitelleet tulevaisuudelle, lähinnä tarkoitan korjaus ym hankkeita. Kai niistä jossain on mustaa valkoisella. Joku voisi kyllä väsätä vaikka adressin täällä http://www.adressit.com/ Ja hakea näkyvyyttä esim facebookissa/ twitterissä. Se olisi niinkuin viimeinen oljenkorsi.. Miettikää!

  • 55-26

   Ihmeellisiä hidalgoja nämä Itätuulen johtohenkilöt jos heitä ei hetkauta ns,yleinen mielipide. Nykyään tehdään mielipidetutkimuksia ja kaikenmaailman gallupkyselyitä ja olen ymmärtänyt että näillä on vaikutusta päätöksentekiöihin.Nämä kaikki kyselyt ja tutkimiset tehdään niin ettei vastaajien nimet ole julkisia,

  • rajatila
  • EX-asukas

   Itätuuli ei ota valituksia vastaan. Svanberg on poistanut numeronsa, ja jos soitat vaihteen kautta, ei taatusti vastaa. Sähköpostiin ei vastaa, jos asia koskee itätuulen organisaation toimintaa, valitusten muodossa. Asioita yritetty Päkkilän kautta hoitaa, paperit eivät menneet koskaan käsittelyyn kaupungin talolla. Svanberg antoi kirjallisen vastauksen, ja meni asian vierestä, eli ei ottanut asiaan mitään kantaa. En voi ymmärtää miten tämä systeemi voi Kemin kaupungissa yleensä toimia. Yleensä kun tappiota tulee takkiin, toimitusjohtaja vaihtuu. Mutta nämä Kemin kaupungin virat ovat ns. suojatyöpaikkoja, saavat olla töissä eläkkeelle saakka, vaikka kuinka asiat porsii tappiolla. Talot vain rapistuu ja tappiota tulee huikeista vuokrista huolimatta. Tässä olisi Mot-ohjelmaan hyvä dokumentti poliittisesta satiirista.

  • djksldsjfklsd

   Hommatkaa töitä näille joutilaille kirjoittajille

   • pitkä työhistoria

    Töitä olisi tosiaan paljon, varsinkin tässä Itätuulen organisaatiossa. Mutta he toimivat kuin vanhan kommunistin aikaan, eli jotkut päättävät mielivaltaisesti poliittisin perustein, ja työntekijät pelkäävät paikkojensa puolesta.
    Onneksi on kuitenkin olemassa muita paikkoja, joten ei tee mieli vaihtaa.


  • "joutilas"

   Olen yksi näistä "joutilaista"kirjoittajista,tosin ennenaikaisella eläkkeellä oleva mutta vaikka on monenlaista fyysistä vammaa niin taitaisin kuitenkin pystyä töihin Kiinteistöyhtiö Itätuuleen vaikka siivoushommiin.Ei näytä että siinä työssä ihmeemmin rasittuisi.Voi taivahan vallat,on se niin kauheaa katseltavaa näiden työntekijöiden asenne työntekoon,eivät taida ymmärtää ketkä maksavat heidän palkkansa,jos ei ole asukkaita niin ei ole palkanmaksajiakaan.

   • Asukki

    Nyt on hyvä sauma päästä siivoushommiin itätuulen taloihin , siivou s kuulema ulkoistetaan.


  • Taitoa

   Jos hallitukseen valittaisiin kyvykkäitä henkilöitä eikä pelkällä poliittisella mandaatilla olevia niin moni asia olisi paremmin hoidettu. Nytkin hallituksessa istuu henkilöitä joiden taidot eivät alkuunkaan riitä asioiden hoitoon kyvykkäästi sievät kynnet taitavat olla paljon mukavampaa katsottavaa.

  • kummastuttaa

   Katselin tätä viestiketjua,joka oli aloitettu jo vuonna 2013 ja edelleen on toimarina Svanberg.Mitään ei siis ole asukkaat saaneet aikaan.Ei voi olla niin,etteikö viralta saada pos jos on asukkaiden mielestä kykenemätön hoitamaan asioita.Hänhän tosin jää eläkkeelle muutaman vuoden päästä.

   • Anonyymi

    Onko kokemuksia Itätuulen Valtakatu 32 asunnoista. Asuuko siellä paljon noita maahanmuuttajia? onko rauhallinen vai levoton paikka,


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko kokemuksia Itätuulen Valtakatu 32 asunnoista. Asuuko siellä paljon noita maahanmuuttajia? onko rauhallinen vai levoton paikka,

    Niin pitäskö kertoa yksi tarina näistä muualta tulleista siellä asuvista? Sen kuulin yheltä asukkaalta joka on muuttanut, mutta kun pitäs itte nähä onko näin?


  • Anonyymi

   No toimitusjohtaja vaihtunut naiseksi. Eletään vuotta 2022. Mikään ei ole kuitenkaan muuttunut. Jos olet vanha asukas asunnon vaihtoa et tule saamaan missään vaiheessa koska uudet otetaan ensin. Sinulle sanotaan että puoli vuotta pitää vähintään asua että saa sisäistä siirtoa anoa, mutta kun on jo 3 vuotta kulunut et edelleenkään saa vaihtaa asuntoa, koska sitten tyhjiä ei kuulemma ole. Lumityöt pitää tehdä itse, nurmikko pitää leikata itse koska kesätyöntekijät eivät vaivaudu pihalle edes katsomaan. Tippuvia rännejä ja kattotiiliä saa väistellä, koska niitä ei ole varaa korjata. Aina kyllä lupaillaan kaikkea mikä ei tule koskaan toteutumaan. Asunnot ovat talvella niin kylmiä että sisällä pitää istua toppatakki päällä. Jos satut tarvitsemaan sähkömiestä, sitä pitää odottaa puoli vuotta, koska tieto ei kulje erityisen nopeaa. Naapurit ovat työttömiä juoppoja, jotka juhlivat aamu 4 asti. Toisia juoppojahan meteli ei haittaa kun voivat mennä mukaan bileisiin.

   • Anonyymi

    Missä tämmöstä?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   311
   2446
  2. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   127
   2211
  3. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   76
   1697
  4. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   155
   1567
  5. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   212
   1537
  6. Martina Aitolehti poseeraa rakkaansa kanssa - Somessa kuitti:"Oletko lainannut Haaviston Antoniota?"

   Hmmm, onhan noissa miehissä yhdennäköisyyttä täytyy myöntää… Vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja katso kuvat: http
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1398
  7. Ulkomaillakin jo irvaillaan ja naureskellaan Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla p

   Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla peppuvitsein Saksalaislehti Bild uutisoi Sanna Marinin bikinikuvas
   Tampere
   136
   1029
  8. Miksi itsenäisyyspäivää vietetään...

   ...kun itsenäisyys menetettiin 4.4.2023 kun meidät liitettiin NATOon? Päätäntävaltamme siittettiin UsaNatolle tuona suru
   Maailman menoa
   369
   921
  9. Sinulle On Postia

   Niin elikkäs kuten otsikko sanoo jollekin olisi postia. Pelokkaana mietin tuleeko vastausta laisinkaan. Ja jos tulee
   Ikävä
   64
   914
  10. No joko susta on nainen tullut johtaja

   Kun sä olet opiskellut niin paljon, ja olet niin terävä?
   Ikävä
   72
   834
  Aihe