Seurustelen fakki-idiootin kanssa

hermot.lopussa

Älkää hämmentykö ruman kuuloisesta sanasta. Fakki-idiootti on siis ihminen, jonka tietämys rajoittuu omaan alaansa.

Minun mieheni on tällainen. Jos hänen alastaan puhutaan, niin enpä ole tavannut ketään joka tietäisi aiheesta yhtä paljon. On siis erittäin hyvin perehtynyt juuri omaan alaansa.

MUTTA. Yleissivistystä tai tietämystä muista asioista miehellä ei ole YHTÄÄN. Ei edes peruskoulutasoisesti. Yhtään kirjaa ei ole eläissään lukenut (paitsi tietenkin alansa ammattikirjat), eikä juuri kouluja käynyt, ja se näkyy ja kauas. Mieheni kuuluu niihin ihmisiin jotka istuvat aina hiljaa, koska ei ole mitään sanottavaa. Ei tietoa eikä siiskään myös mielipiteitä. Asian vakavuutta kuvaa ehkä se, että mies sekoitti maailmankartalla Grönlannin USA:n kanssa, ei tiennyt vielä n. vuosi sitten Suomen itsenäistymisvuotta, ja Napoleonista ei ollut kuullutkaan, eikä osaa kertoa antiikin Kreikasta tai Roomasta ainuttakaan faktaa.

Mitä tekisitte tilanteessani? Mies on mukava ja kiltti, mutta minulla loppuvat hermot pikkuhiljaa kun välillä mies oikein loistaa (omasta alastaan puhuessaan siis) ja välillä vaikuttaa tyhmemmältä kuin 10-vuotias kummityttöni. En ole koskaan ennen tavannut tällaista ihmistä.

Tätä viestiä kirjoitan nyt melko ärtyneessä mielentilassa, minkä varmaan huomaa, mutta en silti ole liioitellut mitään vaan tilanne on oikeasti juuri näin paha.

43

2352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin on rätkät

      Täällä toinen, joka ei kestä tiedollisesti kovin rajoittunutta ihmistä, ei kumppanina ainakaan. Kyllä täytyy olla tiedollisesti utelias, kuten minäkin.

      • nol"

        haha, miks oot sen kanssa


      • Jätä se
        nol" kirjoitti:

        haha, miks oot sen kanssa

        Jätä sellanen, joka ei muuta osaa kun käpertyä yhden oman asian ympärille. Noitahan on, mut onneks harvassa! Suurimmalle osalle on selvyys lukea, oppia, puhua, mietiskellä pikkasen niinku muutakin kuin jotain suppeeta omaa erikoisalaa. Potkut persuksille vaan, nyhvätköön keskenään. Jos perheen haluaa, sopis elää perhe-elämää?!


    • mindfucker

      Täällä joutuu lukemaan fakki-idioottien juttuja.
      Ei mene tasan onnen lahjat.

    • asdgasdgdsg

      Pitäiskö vaikka asialle tehdä jotain sitten? Vaikka erota ja hankkia fiksumpaa seuraa?

      Ei asiat tuosta muutu. Jos on tyhmä, niin tulee sitä aina olemaan.

    • onko tällaisiakin?

      Miten sitten päädyitte yhteen, jos kerta miehesi ei osaa keskustella yleissivistävästi? Lumosiko sinut hänen tietoutensa omasta alasta ja muut aiheet jäivät totaaliseen pimentoon? Kauanko olette olleet yhdessä, onko lapsia jne.? Ihan siksi kyselen, että jos noin kovasti jo sieppaa niin ehkä parasta etsiä toinen...

      • hermot.lopussa

        Kyllä, ei tullut mieleenkään että niin fiksulta yhdellä osa-alueella vaikuttava ihminen voisi olla täysi torvi muilla osa-alueilla. Mies myös myötäili minua alussa paljon, minkä olen tajunnut vasta jälkeenpäin. Esimerkiksi matkoista kertoessani (olen reppureissannut paljon) mies ei koskaan myöntänyt ettei tiedä edes missä maanosassa mennään, nyt myöntää. En olisi alkanut seurustella jos olisin tämän tiennyt, mutta nyt olen jo kaikesta huolimatta ehtinyt rakastua tuohon toopeen ;P


      • Sama laulu
        hermot.lopussa kirjoitti:

        Kyllä, ei tullut mieleenkään että niin fiksulta yhdellä osa-alueella vaikuttava ihminen voisi olla täysi torvi muilla osa-alueilla. Mies myös myötäili minua alussa paljon, minkä olen tajunnut vasta jälkeenpäin. Esimerkiksi matkoista kertoessani (olen reppureissannut paljon) mies ei koskaan myöntänyt ettei tiedä edes missä maanosassa mennään, nyt myöntää. En olisi alkanut seurustella jos olisin tämän tiennyt, mutta nyt olen jo kaikesta huolimatta ehtinyt rakastua tuohon toopeen ;P

        Mullapa kävi just samalla tavalla!! En voinu päästää mieleenikään että niin hienosti jostakin haastava tyyppi oliskin lopulta täysin yhen asian mies ja päälle laiska ku helevetti ja mykkä. Olis pitäny lähteä litoon suhteesta jo 2 kk:n päästä, mut onneks tajusin joka tapauksessa lähteä, vähän pidemmän ajan kuluttua sitten. Eikä ole kaduttanu!!! Suhde kyllä, lähtö ei.


    • ,..,

      Mitäkö tekisin?
      Miettisin tietysti, haluanko olla hänen kanssaan vai en. Onko hänellä muita avuja jotka kompensoivat tätä yksipuolisuutta? Himoitsenko häntä? Nautinko hänen seurastaan?
      Jos päättäisin että hänen rajoittuneisuudestaan huolimatta haluan olla hänen kanssaan, ottaisin itseni tiukkaan puhutteluun: Jos haluat hänet, hyväksyt hänet. Et niuhota etkä tuomitse. Silloin kun olet tehnyt tämän tietoisen valinnan, vastuu on sinun. Sinä tiedät millainen hän on ja silti haluat hänet.

      Ei hänen tarvitse muuttua. Sinun vain tarvitsee hyväksyä.

      • hermot.lopussa

        On muita avuja, kuten hyvä luonne ja tietenkin rakkaus ja kiintymys. Nautimme toistemme seurasta, KUNNES tulee puheeksi jokin asia mitä mies ei tiedäkään. Näitä tapahtuu hyvin usein ottaen huomioon miehen tietotason (ei mm. tietänyt mitä kieliä Etelä-Amerikassa puhutaan, ei edes espanjaa). Silloin tilanne johtaa nopeasti minun räjähtämiseeni, sillä olen niin kyllästynyt.

        Eli aika mielenkiintoisessa tilanteessa ollaan, kun välillä menee ah-niin-hyvin, välillä en siedä miestä silmissäni kun vaikuttaa niin TYHMÄLTÄ. Olen useasti koittanut päättää että en enää suutu ja yritän hyväksyä miehen sellaisena kuin on, mutta jotkut asiat ovat vaan niin uskomattomia etteivät hermot pidä.

        Unohtui aiemmin vastata, olemme olleet yhdessä 2 vuotta.


      • Zenmiesonspiidikeinonen

        1. Ei kannata sekoittaa tyhmyyttä ja faktatiedon puutetta. Internet tietää kaiken mutta ei sillä ole älyä.
        2. Avio-onni ei välttämättä kaipaa kumpaakaan. Minä ja vaimoni olemme korkeasti koulutettuja ja osaamme monia kieliä, mutta lähinnä vain hupsuttelemme ja naureskelemme kuin pikkulapset. Ja se just on parasta


    • ,..,

      jos saan sanoa, vaikuttaa siltä että sinun osalta alkuhuuma on päättynyt ja hormonit eivät enää siloita tuntemuksiasi häntä kohtaan. olethan jo aiemminkin huomannut ett ä miehesi yleistieto ei ole niitä parhaita. se ei vaan ole häirinnyt niin paljon. dopamiini ja varsinkin oksitosiini on ns. kritiikinpoistohormoneja. niitä erittyy paljon suhteen alkuaikoina.

      kysy itseltäsi miksi haluat että mies tietää asioita mitä sinä tiedät tai mitä yleensä ihmiset tietävät? onko sillä väliä että hän ei tiedä? miksi sillä on väliä?

      ymmärrän kyllä sinua sikäli, että eräs ystäväni (ei seksisuhde) on täysin puukäsi kaikissa käytännön asioissa ja se ärsyttää niin paljon etten pysty pitämään ystävyyssuhdetta yllä. miten ihminen ei osaa edes pärkele sytyttää tulta takkaan? millainen idiootti??
      sulla on melkoinen haaste tuossa.

    • sirpale mennyttä

      Sanoisin että suhde jossa ei huumorintaju ja keskinäinen ymmärrys toisen arkivitseihin ei kanna pidemmälle.

      Joko sinäkin tyhmistyt ajankanssa ja sinusta tulee torvelo 2 . Kymmenen vuoden kuluttua teit'ä

      pidetään yhdessä helvetin tyhmänä parina. Kun tahtovat nuo ihmiset laittaa samaan koriin millainen mies sellainen vaimo.

      Kannattaa tosiaan miettiä onko sisäinen totuutesi nyt avannut silmäsi ja näet miten tulet tahkoamaan tuossa suhteessa.

    • tilasto oppilas

      Otan osaa...

      Lähtölaskenta suhteessanne on alkanut.

    • tyhmämies?

      Exäni osasi puhua vain ja ainoastaan metsästyksestä ja aseista...joka paikassa...isoon ääneen. Aihe jatkui myös silloin, kun olimme (avo)eron yhteydessä tekemässä lapsestamme elatussopimusta lastenvalvojan luona. Tuskin keski-ikäinen, naispuolinen sossutäti oli kovin kiinnostunut mieheni metsästysjutuista. Häpesin... Yhdessäolomme aikana mieheni metsästysfakkiutuminen ei minua hirveästi häirinnyt, koska en lähtenyt hänen kanssaan vuosiin minnekään, missä olisin joutunut kärsimään myötähäpeää miehen puheiden vuoksi. Hyvin meni...aikansa.

    • pakki,, va.

      En kaikki viestejä jaksanut lukea, mutta siis sinä tykkäät matkustella ja olet reppuselässä kulkenut joka paikassa, eli sinä tiedät maat ja maanosat ja kielet..
      Miehesi ei näitä nyt osaa yhtään.

      Voisiko olla että hän tietää paljon muutta mutta ei juurikaan näitä asioita jotka ovat taasen sinulle tärkeitä,, matkustelunkin kautta.

      En itsekkään nyt äkkiseltään muistanut mitä kieltä Etelä-Amerikassa puhutaan...
      usan ja grönlannin kyllä erotan,,, ...

      • toinen fakkipakki

        "En itsekkään nyt äkkiseltään muistanut mitä kieltä Etelä-Amerikassa puhutaan...
        usan ja grönlannin kyllä erotan,,, ."

        :D siinäpä se tyhmyys sitten tulikin.
        Jujuhan oli siinä että siellä puhutaan monia kieliä, esim. portugali, englanti, ranska yms yms.


      • Voi muNa

        ItseKKään sairaanLoisesti Grönlannissa kerran XD Eiks ni?


    • 16+20

      Minun exä on vähän samankaltainen mies. Minäkään en aluksi tajunnut asian laitaa, mutta sitten kun tajusin, se häiritsi minua suuresti. Ei hän sinänsä tyhmä ollut, hän vaan ei ollut kiinnostunut mistään noin yleisesti. Oli turhauttavaa keskustella mistään, päädyin aina puhumaan yksin, koska hänellä ei ollut muuta sanottavaa kuin ahaa ja niinkö. Hän ei juurikaan kertonut minulle mitään uutta, ei antanut uusia näkökulmia asioihin, oli usein aivan vailla mielipidettä.

      Itse olen aika pohdiskeleva ihminen, ja minusta on kiva keskustella asioista. Minusta on kiva oppia uusia asioita ja luen paljon kaikkea. No, mehän oltiin aivan liian erilaisia. Ei tuo nyt ainoa syy ollut eroomme, mutta erilaisuutemme takia suhteemme tuntui minusta aika tyhjältä, ei ollut oikein sellaista yhteyttä. Kun alkuhuuma katosi, mietin usein, että miksi oikein olen tuollaisen miehen kanssa. Samaan aikaan ajattelin, että olenkohan nyt vaan liian nirso ja haaveilen jostain ritarista valkoisella hevosella. Siksi yritin vain hyväksyä asian. No, ero kuitenkin tuli, ja tuntui kuin olisin päässyt ulos jonkinlaisesta häkistä. Silloin oikeastaan vasta tajusin miten paljon kaipasin jotain muuta hänen kanssaan ollessani.

      • Vieraileva sovinisti

        Ihan samanlainen kokemus oli itsellänikin. Ex-naiseni ei ollut varsinaisesti tyhmä ja hän luki paljon, mutta hänellä puuttui jotain joka olisi laajentanut hänen maailmankuvaansa sen lukemisen tai oikeastaan minkään muunkaan kautta. Tieto ei vain jäsentynyt sillä tavoin, että hän olisi voinut käyttää hyvääkään kirjaa muuksi kuin viihteeksi.

        Jotenkin pidin uskoa, että kyllä tää tästä, mutta ei mitään kehitystä.

        Sitten kun erosin ja löysin seuraavaksi älykkään kumppanin tuntui kuin suuri raskas taakka olisi poistettu hartioilta.


      • yks nähty koettu
        Vieraileva sovinisti kirjoitti:

        Ihan samanlainen kokemus oli itsellänikin. Ex-naiseni ei ollut varsinaisesti tyhmä ja hän luki paljon, mutta hänellä puuttui jotain joka olisi laajentanut hänen maailmankuvaansa sen lukemisen tai oikeastaan minkään muunkaan kautta. Tieto ei vain jäsentynyt sillä tavoin, että hän olisi voinut käyttää hyvääkään kirjaa muuksi kuin viihteeksi.

        Jotenkin pidin uskoa, että kyllä tää tästä, mutta ei mitään kehitystä.

        Sitten kun erosin ja löysin seuraavaksi älykkään kumppanin tuntui kuin suuri raskas taakka olisi poistettu hartioilta.

        Mä luulen kanssa ettei tyhmän, semmosen siis joka ei osaa ottaa vaikutteita, soveltaa ja funtsia, paljoa kannata mitään henkistä kasvua käsittelevää kirjallisuuttakaan kuluttaa. Kun ei oo lahjoja paitsi möllöttämiseen ja "niin joo öö"-tasosten myötäilyjen laatimiseen.... Parempi ehkä noille keskittyäkin vaan siihen omaan kapeeseen juttuun. Kunhan ei antas kenenkään ymmärtää omaavansa laajemmankin sivistyksen.


    • eihän tuossa vielä..

      älä mitään mä seurustelen täyden idiootin kanssa ja tyhmenen päivä päivältä

      • Vakka ja kansi!!

        Ja todellinen idiootti hän onkin koska seurustelee kanssasi!


    • 7 + 1

      Ensyklopedioita saa kaupasta, jos sellaisen kanssa haluaa seurustella. Minulle on tärkeämpää että arki ja yhteinen huumori sujuu. Kyllähän moinen yleistiedon puuten vähän hämmentäisi, mutta ei loppujen lopuksi painaisi kokonaisuudessa paljonkaan. Arvostan enemmän tilannetajua kuin kirjatietoutta.

      • yks nähty koettu

        Entäs ko puuttuu se tilannetaju, tunneäly ja se yleissivistys ja keskustelukyky ja kaikki? Helvetin hienoo tajuta yks päivä styylaavansa tämmöisen ihmisen kanssa :D Niin ja puuttuivat myös kaikki käytännön taidot. Sitä yhtä juttua vaan koko elämä oli tolla ihmisellä. Elämä? Ha! :D Kun ei minnekään voinut ees matkustaa ettei joutunut jutustaan eroon. Ja kaikki poikkeama rutiineista pelotti. Kuinka joku VOI olla tollanen?? :DD Mun ei onneksi tarvi sitä enää fundeerata. Taas yhtä ihmistyyppiä "viisaampana" :)


    • Vieraileva sovinisti

      Ei ole kysymys kirjatietoudesta vaan ihan erilaisesta elämänkatsomuksesta ja arvoista.

      Jos toinen haluaa avartaa maailmankuvaansa ja keskustella ja toiselle riittää työ ja tositeevee niin sellaisen parin arjesta alkaa olla yhteinen huumori kaukana.

      • 16+20

        Juuri näin.


    • janppa jokunen

      Ostoskeskuksissakin noita ääliöitä näkee naisissa, nuorissa. Sipsutellaan korkeissa koroissa, pillipöksyissä epämukavasti, kannetaan merkkiveskaa just tarkkaan harjotellussa asennossa, välillä pysähytään peilaamaan salaa ikkunapinnoists, et onks lookki niinku hyvin. Vittu me nauretaan noille!!! XD

      • janppa jokunen

        Noilta ku menis kysymään että koska Suomemme itsenäistyi tai kuka oli itsenäisyytemme eka pressa..? Siinä kohoais täyteaineella pruutattu kulma jos toinenki. Mitä laitetumpi ja teatraalisempi pimu, sen tyhmempi. Kokemusta ON.


      • Vieraileva sovinisti
        janppa jokunen kirjoitti:

        Noilta ku menis kysymään että koska Suomemme itsenäistyi tai kuka oli itsenäisyytemme eka pressa..? Siinä kohoais täyteaineella pruutattu kulma jos toinenki. Mitä laitetumpi ja teatraalisempi pimu, sen tyhmempi. Kokemusta ON.

        Siis monet niistä ei tiedä edes kuka on nykyinen presidentti tai missä on Norja. Jos niille sanoo, että EU on Yhdysvaltain osavaltio niin ne uskoo sen.

        Mutta kysypä jotain Big Brotherin tyypeistä tai Justin Bieberistä niin tietoa löytyy.


      • antisalkkaristi
        Vieraileva sovinisti kirjoitti:

        Siis monet niistä ei tiedä edes kuka on nykyinen presidentti tai missä on Norja. Jos niille sanoo, että EU on Yhdysvaltain osavaltio niin ne uskoo sen.

        Mutta kysypä jotain Big Brotherin tyypeistä tai Justin Bieberistä niin tietoa löytyy.

        Jep jep, ja kuitenkin kukahan ne ihan fiksutkin miehet napsii lopulta pois markkinoilta? Hieman vaatimattomamman näköinen bb:stä tietämätön ja muuten fiksu nainen vai korkkarilissu tekoripsissään? Jälkimmäinen, koska enemmistölle miehistä naisen älykkyydellä ei ole väliä, kunhan panett@a. Sen ovat täällä miehet moneen kertaan todenneet, esim. legally blonde sai kuulla tästä yhdessä ketjussa. Mies kuitenkin lopulta haluaa voida loistaa naisensa silmissä ja olla se älykkäämpi.


    • n.25.hki

      Kuulostaa että miehelläsi on asperger, siinä on tyypillistä älykkyys ja kiinnostus juuri johonkin tiettyyn alaan suunnattuna. Mikään idiootti miehesi ei siinä tapauksessa ole. Monilla maailmsnkuuluilla henkilöillä kuten albert einsteinillä on epäilty olleen asperger.

      • faktatkohdalleen

        No eikä kuulosta. Aspergerit ovat huonoja sosiaalisissa suhteissa, eivät faktoissa.

        http://www.asy.fi/asperger.html

        Aloittajalle sanoisin, että olette hyvin erilaisia ihmisiä. Jos ette ole ihan nuoria, niin miehesi tuskin tulee tuosta muuttumaan. Ja vaikka olisitte nuoriakin, niin muuttumiseen tuskin kannattaa toivoaan pistää.


    • otan osaa

      Kyllä normaali ihmisen pitäisi tietää ihan perus asioita kuten Napoleon, edes isompien valtioiden sijainti ja edes muutaman fakta antiikin Kreikasta tai sen henkilöhahmoista. Ihan sama vaikka ei olisi käynyt kuin peruskoulun, sillä lapsetkin jo tietävät näistä asioista.

    • nursing&caring

      Hyvä nähdä että näitä on muitakin! :-D
      Oma ex tuli töstä (rakennusmies). Alkoi "kesksustelu"; tänään kannettiin niin-ja-niin-paljon kuraa. Kakkosnelosia sinne ja raurotusta tänne. Ja mestari sano... ja muurari sano.... OOOOOOOHHH auttakaaaaaa!!!!!!
      Muuta siitä ei ulos saanut. Oman veljensäkin kanssa kun tapasivat niin istuivat ja keskustelivat: -toinen: Niiiiiiiiin................on se ollu kuumaa. Toinen (pitkä hiljaisuus) - joo, on sitä lämintä piisannut. Sitten piiiiiiiiiiiiitkä hiljaisuus,ja jompi kumpi: -jaaaaaaaha.............minkähänlaista ilmaa ny alkaa piteleen........
      Ja kuten yllä monet kertoo, ei harmaintakaan hajua mistään yleissivistyksestä! Ja lukeminen oli tuskan takana, sekin pakollinen mitä oli pakko lukea, ja entäs kirjoitus!?
      Lauseet: maija Meni. Kauppaan ja Osti. kilonvoita ja.....
      Ja väitti kyllä perruskoulun käyneensä(?)
      Jos kysysit kumpi on kuumempi; kuu vai aurinko? Vastaus oli sitä luokkaa että Kanada!
      Muuten kyllä osasi toimia arjessa, ihan perusasioissa eikä ihmisiä pelännyt.
      Ja miksi sitten aloin ollenkaan seurustella? Hyvä kysymys. Nuoruus ja kokemattomuus, se se kai silmät sokaisi. Onneksi ne myös aukesi melko pian! :-D
      Enkä itsekään ole mikään akateemikko. Lukion jälkeen terveydenhuolto-oppilaitos ja valmistuin sairaanhoitajaksi. Nyt aikeissa jatkaa kätilöksi.
      Herrajumala kun muistaakin!!! Miten senkin ajan jaksoin!!!!??

    • Erilaisuusonrikkaus

      Miksi ihmeessä parisuhteessa kumppani pitäisi olla joku keskustelutaitoinen kaikkitietävä pelle? Jos itse tietää paremmin niin sehän on aina parempi kuin joku tietäisi vielä paremmin.

      Viisaus ei tule lukemalla vaikka lukisi kaikki mahdollisimman materiaalin mitä pystyy. Viisaus on ihmisessä mitä oivaltaa ilman lukemista toisten kirjoittamaa tekstiä niin ettei tarvitse opetella näennäisesti viisautta LUKEMALLA ja kopioimalla toisten sanomaa.

      Katsotko viisaudeksi sen että joku on lukenut ja osaa suoltaa sitä lukemaansa tietoa sitten tarpeen tullen ulos näyttääkseen hyvin viisaalta?

      Kaikkein viisain ihminen ei suolla ulos ihan turhaa paska tietoa ja turhaa jorinaa mitä maailma on täynnä. Ihminen joka paljon puhuu niin ei oikeastaan sano yhtään mitään vaan toistaa jotain kirjoista opittua ja jotain mitä on jo sanottu moneen kertaan.

      Historiaa minäkään en ulkoa osaa ja miksi ihmeessä pitäisi aivan turhaa tietoa opetella ulkoa sillä saahan sitä netistä jos tarve vaatii. Inhoan ihmisiä joillaka on joku tarve päteä suurella tietomäärällä ulkoa opetetuilla tiedoilla mutta he ovat kaikkein tyhmimpiä ja epäsosiaalisimpia ihmisiä mitä tiedän. Ei hyväksy jos ei joku muista ulkoa jotain vuosilukua tai aivan mitättömiä asioita joilla ei tee elämässä yhtään mitään. Mitä helvettiä todellisessa elämässä tekee mitään historian tai tieteen kanssa yhtään mitään? Nää helvetin lukeneet eivät osaa käytännön töitä kuten tiedän ja tunnen moniakin niitä joillekka kaikki yksinkertaiset arjen asiat tuottavat suuria vaikeuksia.

      Ota mukava ja kiltti mies joita on harvassa niin saat jopa viettää sellaisen kanssa turvallista vanhuutta kuin ne joillekka sellaiset eivät ole kelvanneet hakiessaan jännä miestä niin ovat nyt yksin.

      Suvussani kaikki naiset epäonnistuivat suhteissaan mennessään huuman mukana ja oli ainoa yksi jonka suhde perustui järki suhteeseen eikä hetken huumaan. Yhden ainoan onnistuneen suhteen sain nähdä lapsuudessani ja nuoruudessani ja vietin aikaa heidän kanssaan ja kuinka näin omin silmin ettei se ollut feikkiä vaan ajan kanssa tullutta aitoa rakkautta ja välittämistä jossa nainen määräsi ihan kaiken ja mies ei puhunut yhtään mitään kunhan oli vain tyytyväisenä ja heidän kanssaan oli hirveän hyvä olla. Omilla vanhemmillani oli tullut ero ennen kuin olin kouluikäinen niin että kärsin äitini vaihtuvista suhteista. Otin oppia sukulaiseni suhteesta ja valitsin miehen joka ei liikoja puhu paskaa vaan on heikko ulosanti ja meidän suhteeemme on kestänyt yli 30 vuotta. En halunnut lapsia ja minua ei jätetty sen takia ja vielä sairastuinkin mutta minua ei jätetty senkään takia ja tämä turhia puhumaton mies rakastaa minua yli kaiken vaikka mitä tapahtuisi.

      Minkä ihmeen takia parisuhteen toinen osapuoli pitäisi olla joku juttukaveri sillä saahan juttukavereita harrastuksistaankin. Minä en halua joskus ja välillä puhua kenenkään kanssa ja ymmärrän sen muistakin. Tunne on kaikkein tärkein että tunnistaa puhumattomatkin tunteet ja se ei onnistu kuin erittäin älykkäiltä ihmisiltä.

      Älykkään ihmisen ei tarvitse lukeakkaan yhtään kirjaa ollakseen älykäs sillä kirjoja lukemalla ei tule älykkääksi vaan yleensä vain tyhmät lukevat kirjoja kun he eivät muuten tunne olevansa älykkäitä vaan pitää lukemalla saada se mielikuva itsestään tekemällä tehden että he muka olisivat älykkäitä mutta totuus on aivan toinen.

      Jos teillä menee muuten hyvin niin miksi väkisin pitäisi vääntää juttua miehesi kanssa vaan juttele jossain muissa piireissä niistä kirjatiedoista mitkä ovat itsellesi tärkeitä. Meillä on ollut mieheni kanssa ihan eri harrastukset 30 vuotta ja aivan kamalaa olisikin jos nekin olisivat aivan samat ja aivan kamalaa jos olisimme vielä ihan samanlaiset ihmisinä tai luonteiltamme kun monet hakevat samanlaista kumppania ja samanlaisia harrastuksia omaavia niin ihmettelen kuinka kauan voi mielenkiinto pysyä ihan samanlaiseen ihmiseen mitä itse on? Juu ei kauaa varmasti ja nää tyypit vaihtaa kumppania kuin sukkiaan tai kalsareitaan.

      Erilaisuus on rikkaus ja jos ihminen on älykäs ei siis kirjasta opittu tieto vaan elämänkokemuksen kautta tullut ja toisille se tulee ja toisille ei mutta pitkä prosessi se on ja osaako sitä käyttää. Jokainen voi sieltä kirjoista ulkoa opittua lukemaansa toistaa samaa paskaa kuin poliitikko jolla on paskanjauhamisen taito sillä ei poliitikoksi muuten tulisikkaan jos ei osaa puhua paskaa suut ja korvat täyteen.

      Nyky kakarat huutaa kaikki samaan ääneen niin ettei sieltä saa selvää yhtään mitään onko kenelläkään mitään sanottavaa ja yleensä ei ole. Kaikki vaan huutaa ja kiljuu niin paljon kun kurkusta lähtee niin kuin häiriintyneet luonnevikaiset tekevät.

      Nyt ei kukaan syytä lapsettomia kun on alkanut tulla pakolaisia ja tiesin sen jo 30v sitten ettei tämä suomi pysy samanlaisena ja tänne alkaa tulvimaan ilmastopakolaisia kun heidän omat elinympäristönsä ovat tuhoutuneet. Ensin tulee elintasopakolaisia ja sitten todellisia pakolaisia ja niitä vielä odotellaan oikein suurinta määrää mitä tulee

      • NäinMeillä

        "Miksi ihmeessä parisuhteessa kumppani pitäisi olla joku keskustelutaitoinen kaikkitietävä pelle?"

        Jotta voisi joskus keskustella muustakin kuin ihan arkisista lähipiirin asioista. Monet kaipaavat sellaista.

        "Viisaus ei tule lukemalla vaikka lukisi kaikki mahdollisimman materiaalin mitä pystyy."

        Ei tulekaan mutta viisas yleensä myös haluaa tietää asioista sen sijaan että vain luulee tietävänsä.

        "Historiaa minäkään en ulkoa osaa ja miksi ihmeessä pitäisi aivan turhaa tietoa opetella ulkoa sillä saahan sitä netistä jos tarve vaatii."

        Jos oikeasti tiedät paljon perustietoa historiasta, sinun on tosiaan helppo nopeasti tarkistaa joku puuttuva fakta netistä. Mutta jos perustietosi ovat jo alunperin olemattomat, on hyvin hankala edes etsiä sitä tietoa saatika että sen nopeasti löytäisit ja omaksuisit. Ja tuskin sinä kesken keskustelun enää alat jotain tietoa Googlaamaan.

        "Inhoan ihmisiä joillaka on joku tarve päteä suurella tietomäärällä ulkoa opetetuilla tiedoilla mutta he ovat kaikkein tyhmimpiä ja epäsosiaalisimpia ihmisiä mitä tiedän. "

        Tietämys ja sosiaalisuus eivät ole mitenkään sidoksissa toisiinsa. Paljon tietävä ihminen voi ihan yhtä hyvin olla samalla sosiaalinenkin ihan kuten tyhmäkin voi olla sosiaalinen tai epäsosiaalinen. On toki ihan itsestäänselvää että paras yhdistelmä on sekä fiksu että sosiaalinen ihminen.

        "Mitä helvettiä todellisessa elämässä tekee mitään historian tai tieteen kanssa yhtään mitään?"

        Esimerkiksi muodostaakseen edes jonkin verran järkeviä mielipiteitä ajankohtaisista ja tärkeistä asioista? Monien ihmisten laukomista melipiteistä huomaa valitettavasti aika selkeästi että yleistietoa ei ole sitten yhtään ja asiat on käsitetty aika lailla alusta asti väärin.

        "Nää helvetin lukeneet eivät osaa käytännön töitä kuten tiedän ja tunnen moniakin niitä joillekka kaikki yksinkertaiset arjen asiat tuottavat suuria vaikeuksia."

        Tämäkään ei ole mikään poissulkeva asia. Monet ovat sekä tietomäärältään fiksuja että ihan normaalin käteviä.

        "Ota mukava ja kiltti mies joita on harvassa niin saat jopa viettää sellaisen kanssa turvallista vanhuutta kuin ne joillekka sellaiset eivät ole kelvanneet hakiessaan jännä miestä niin ovat nyt yksin."

        Kiltti ja mukava mies voi olla myös samalla fiksu.

        "Minkä ihmeen takia parisuhteen toinen osapuoli pitäisi olla joku juttukaveri sillä saahan juttukavereita harrastuksistaankin."

        Yleensä ihminen viettää eniten aikaa kotona ja siellä kotona on se puoliso. Olisi aika tylsää jos puolison kanssa ei olisi mitään järkevää keskusteltavaa.

        "Älykkään ihmisen ei tarvitse lukeakkaan yhtään kirjaa ollakseen älykäs sillä kirjoja lukemalla ei tule älykkääksi vaan yleensä vain tyhmät lukevat kirjoja kun he eivät muuten tunne olevansa älykkäitä vaan pitää lukemalla saada se mielikuva itsestään tekemällä tehden että he muka olisivat älykkäitä mutta totuus on aivan toinen."

        Jostain kumman syystä älykkät ihmiset lukevat enemmän kirjoja ja oppiskelevat pidemmälle kuin vähemmän älykkäät. Toki joku tyhmäkin joskus yrittää briljeerata kirjatiedolla mutta hyvin nopeasti yleensä huomaa että hän ei ole oikeasti ymmärtänyt mitä on lukenut vaan sotkee asioita.

        " Jokainen voi sieltä kirjoista ulkoa opittua lukemaansa toistaa samaa paskaa kuin poliitikko jolla on paskanjauhamisen taito sillä ei poliitikoksi muuten tulisikkaan jos ei osaa puhua paskaa suut ja korvat täyteen."

        Kirjoja ei ole tarkoitus opetella ulkoa vaan niiden sisältö ymmärtää ja omaksua.


      • fakki-idiootit

      • lisääfakki-idiotismia

      • fakki-idiotisminvaliot

    • ghjcg

      Lueskelin koko pötkön läpi ja eri ihmisten mielipiteistä tuli itselle muutamia asioita mieleen. Vastaukseksi yhdelle ihmiselle, esimerkiksi aloittajalle niistä ei ehkä sen vuoksi ole.

      Aloittaja kertoo räjähtävänsä miehen tyhmyydelle esimerkiksi jos tämä ei tiedä mitä kieliä Etelä-Amerikassa puhutaan. Tästä sitten joku toinen tulkitsi että jutun juonihan oli vastata että siellä puhutaan monia eri kieliä? Kyllä saattaisin itsekin pohtia hetken kysymyksenasettelusta että mitähän tiettyjä kieliä sitä mainitsisi ja jos siinä vaiheessa joku räjähtäisi silmille ja vielä sillä perusteella että mikään tietty kieli ei edes ollut oikea vastaus vaan "useita kieliä" niin kyllä alkaisi ihan kaikessa hiljaisuudessa muotoutua ko. kiukuttelijasta ihan tietynlainen kuva. Mies on myötäillyt ensitreffeiltä alkaen eli onko asenne ollut kokoajan niin hyökkäävä ettei rauhallisempi ihminen viitsi kanssaan yrittääkään keskustella?

      Ketjussa jossain on tämä miehinenkin näkökulma "ostarin bimboista". En sano etteikö kaikki ole mahdollista, mutta asiaan on kyllä toinenkin näkökulma. Nuorena ja nättinä sitä itsekin joskus törmäsi näihin sankareihin jotka ihan lähtökohtaisesti suhtautuivat alentuvasti ja halusivat osoittaa omaa paremmuuttaan ja fiksuuttaan, naureskella muille ihmisille ja jopa valehdella. Itse en ole lähtenyt viihteelle tappelemaan vaan rentoutumaan joten kuuntelin kyllä sujuvasti, ihmettellen ainoastaan miksi käytämme aikaamme jauhamalla silkkaa potaskaa kun yhtä hyvin olisi voinut ihan oikeasti koittaa tutustua ja jutella. Eli siinä kun "janppa"- kulta höröttelet toisten oletetulle tyhmyydelle niin voi hyvinkin olla että saatat olla kokoajan tarkkailun alaisena kun juttukaverisi tutkii ja miettii samalla mikä ihme ajaa ihmisen tuollaiseen käytökseen. Omasta mielestäsi tietenkin purjehdit paikalta voittajana kun et ole ymmärtänyt että sinun pelisi on kyllä huomattu, vaan mahdatko itse olla ihan kartalla. Ylipäänsä kaikki tuollainen oman asian hyökkäävähkö ajaminen elämän kaikilla osa-alueilla voi johtaa melko hätäisiin päätelmiin toisista ihmisistä, mutta ainakin tunne toisen tyhmyydestä on sitten molemminpuolinen... ;-)

      Se vika voi olla ihan siellä peilissä jos ei joidenkin ihmisten kanssa keskustelu oikein lähde sujumaan, katsokaas kaikki eivät viitsi tapella. Ja ihan varsinkaan sen ihmisen kanssa jonka kuuluisi olla se tuki ja turva maailman myrskyissä. Teiltä puuttuu toisten ihmisten kunnioitus tykkänään, ja niitä toisia ihmisiä pitäisi osata kunnioittaa ihan sellaisina kun ne ovat jos haluatte jotenkin päästä oikeasti eteenpäin kyseisen yksilön kanssa. Nuorempana kun haettiin sitä oikeaa kumppania, oppilaitosta, työpaikkaa, asuinkuntaa niin tutustui kokoajan uusiin ihmisiin jotka usein ovat keski-ikäisenä jääneet jo taakse. Varsinkin omista ja ystävienkin seurustelusuhteista ja avoliitoista jäi monesti käteen kaikkia mielenkiintoisia uusia asioita vaikkei loppuelämän rakkaustarinoita olisikaan syntynyt. Nyt kuulostaa siltä että jos tämä pari on eronnut jo (toivottavasti) niin miehen käteen ei todellakaan jäänyt kipinää tutustua antiikin Roomaan kun edellinen kumppani puhui siitä mielenkiintoisesti, vaan päinvastoin mielikuva hullusta joka tenttaa edes yhdenyhtä faktaa ko. asiasta eikä mies todellakaan halua ikinä enää kuulla koko asiasta sanaakaan.

      Ketjussa on esitetty myös monin eri tavoin huolta siitä millainen kuva jää muille ihmisille paitsi miehestä, myös "tyhmän" miehen vaimosta. Ystävyydet on katkolla kun toinen ei osaa sytyttää takkaa? Kaikki sitä samaa kunnioituksen puutetta koko porukalta. Toinen on pärjännyt elämässä kuitenkin varmaan ihan itseä tyydyttävällä tavalla jo ennenkuin onnistui sotkeentumaan johonkin joka kertoo kuinka kaikki onkin oikeasti päin peetä ja alkaa sanella miten kuuluisi asioiden olla, ja ihan pyytämättä alkaa yhtäkkiä ottaa vastuuta kyseisen aikuisen ihmisen elämästä. Kai tuo olisi holhouksen alainen jos ei itse osaisi vastata itsestään joten mitä ihmettä se kuuluu vaimolle sen enempää kuin kenellekään muulle? Ymmärtäisin jos kyseessä olisi jokin perhettä tuhoava vaiva kuten päihteiden huomattava liikakäyttö tai peliriippuvuus tms. mutta te puututte siihen mistä ihminen keskustelee tai on keskustelematta. Jos tuonkaltainen kouluttaminen kiinnostaa niin hankkikaa koira älkääkä luulko että toinen ihminen on olemassa vain jotain teidän omaa ohjelmaa toteuttaakseen. Ihan paras on kyllä huoli tuosta mitä muutkin ajattelee koska "tuomitsevat" puolisot parina, ei yksilöinä. Voi olla näin mutta onko kyseessä sitten joku niin merkittävä ja ennenkaikkea merkittävän viisas porukka että asiasta pitäisi huolestua kovastikin?

      On taatusti parasta vaihtaa seuraa jos ei pysty hyväksymään ja kunnioittamaan toista sellaisena kuin tämä on, jollain tapaa sitä kyllä toivoisi sitten että varsinkin fiksuna itseään pitävä edes yrittäisi kyseenalaistaa sitä omaakin luonnetta, toimintaa ja osuutta asiaan. Valitettavasti uskon että tämä toive on monien kohdalla melko turha.

      • tuskinaloittajaerehtyy

        On se totta, että voi olla ihan hyvä ja osaava ihminen ilman että tietää esim. milloin Suomi itsenäistyi.

        Sekin voi olla totta, että ihmisen fiksuudesta ei aina saa oikeaa kuvaa. Ulkonäöstä ei ainakaan kannata päätellä mitään. Seurustelukumppanin kylläkin moni tuntee aika hyvin (varsinkin nainen miehen). Mutta onhan sitä sellaisiakin ihmisiä, että eivät viitsi tutustua toiseen, vaikka olisivat naimisissakin. Tai niin sulkeutuneita ihmisiä, että heistä ei aviopuolisokaan ota selvää. Tai että luulevat tuntevansa toisen, mutta ovatkin ymmärtäneet ihan väärin.

        Aina kai kaikissa ihmisissä jokin ärsyttää, mutta pitäisi olla vastapainoksi jokin mikä kiehtoo.

        Olet oikeassa, että ei pitäisi halveksia tai pitää itseä huonompina ihmisiä, jotka ovat erilaisia kuin itse on. Seurustelu onkin sitten eri juttu.

        Mutta siinä erehdyt, jos luulet, että peruskoulu-Suomessa ei enää ole sellaisia ihmisiä, jotka eivät esim. tiedä milloin Suomi itsenäistyi tai jotain vastaavia juttuja. Saati Etelä-Amerikan kieliä. Kyllähän niitä vain on. Eikä aloittajan mieskään ole tyhmä, koska tietää paljon niistä asioista, jotka häntä itseä kiinnostavat.


    • werewrewrew

      droppaa se. henkinen laiskuus tai autismi syyynä jos ei internet eralla löydä muuta kuin yhden fakki alueen, josta kiinnostua. en jaksais. se droppaa st kun älyää et voi kunnioittaa tyhmää.. droppaa jo ennenkuin dropppaat sun tunnelman. tsori. äly pitää olla suht samalla tasolla tai kiinnnostukse ohteet.. muuten ei yvä heilu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3411
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      173
      1449
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1228
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1112
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      795
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      782
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      41
      739
    Aihe