Työkaverit toiselta planeetalta

Tylsää porukkaa

Tykkään työstäni, siis työtehtävistä itsessään. Samaten työmatka on ihanan lyhyt ja palkkakin ihan jees.

Mutta se ilmapiiri töissä... Työkavereinani on pari miestä ja kolme naista. Kaksi naisista on reilut kymmenisen vuotta minua vanhempia, eli lähempänä viittäkymmentä. Yksi naisista on pari vuotta minua nuorempi. Minulla ei ole MITÄÄN yhteisiä mielenkiinnon- ja keskustelunaiheita kenenkään naisista kanssa. Vanhemmat naiset ovat aika takakireitä ja huumorintajuttomia, eli ei puhettakaan mistään kevyemmistä jutuista tai härskeistä vitseistä, eikä se nuorempi nainenkaan halua jutella mistään yleensä meidän ikäisiä kiinnostavista asioista (parisuhdejutuista, elokuvista, muodista noin niin kuin esimerkkinä).

Kahvitauoilla ja lounastauoilla joudun pidättelemään haukotuksia kun muut selostavat silmät loistaen jostain puutarhan hoidosta, kummilapsista, lemmikkikoiran korvatulehduksesta tms. BOOOORIIIINGGG!!!

Itse olen räväkkä, paljon elämässäni kokenut, avoin ja vilkas tyyppi, joka mieluusti keskustelisi joskus joistain henkilökohtaisemmistakin asioista myös näiden työkavereiden kanssa, joita näkee kuitenkin 40 tuntia viikossa. Jokainen meistähän on joskus kokenut kipeän eron, pettymyksiä, joutunut olemaan surullinen tai huolissaan, ja myöskin kaikenlaisia ilon aiheita. Itse haluaisin jutella yhtä estottomasti kuin vaikka Sinkkuelämän naiset, mutta ei onnistu näiden kanssa.

Jos joskus yritän aloittaa keskustelun jostain räväkästä aiheesta (esim jostain lehtijutusta, joka sivuaa seksiä tms), niin etenkin vanhemmat naiset sulkevat suunsa kokonaan, silmäilevät tietävästi toisiaan, eivätkä kommentoi mitään.

Jos jokin on tullut selväksi, niin kukaan heistä ei halua eikä aio puhua mistään liian likeltä itseään liippaavasta asiasta, vaan aiheet pidetään v*ttu hylamaidossa, krysanteemeissa, alvin korotuksessa ja sähkön hinnassa. Jippiaijei.

28

2321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lomaloppu

      no onpas jollakin pienet murheet jos ei ollu provo

    • Tämä on totuus

      Miksi luulet, että kaikki haluavat kuunnella toisten valitteluja yms. tai miksi kenenkään pitäisi kertoa henkilökohtaisia asioita ihmisille jotka ovat vain työkavereita, eivät "oikeita"?

      Me kaikki olemme erilaisia.

    • KTY123

      Ota tauolla puhelin käteen ja soita jollekin kaverillesi, jonka kanssa juttu luistaa.
      Eikä kahvitaukoa ole pakko pitää kahvihuoneessa.

    • 20+5

      ei ketään kiinosta sun 'parisuhde ongelmasi'..

    • puutarhuritarpa

      Ikäisesi kiinostuksen kohteena olevat elokuvat ei kiinosta vähänkin enemmän elämää nähneitä ihmisiä ja muoti kaikista vähiten... sillä kun ei ole mitään merkitystä mikä kulloinkin on tässä kuussa muotia muttei ensi kuussa... kas kun elämä on aivan muuta kuin elokuvia ja muotia ja muuta pissistouhua.... esim. juuri sitä puutarhan hoitoa, ehkä sen tajuat kun olet 20v.vanhempi..... pistä tämä muistiisi ja punnitse arvojasi ... muistelepa sitten mikä olikaan jonkin arvoista.

      • rhododendrone

        Ketä nyt kiinnostaa mitkään kaalit ja kaalimaankakarat, muodissa pysytään sentään ajantasalla.


      • muotimisssssy
        rhododendrone kirjoitti:

        Ketä nyt kiinnostaa mitkään kaalit ja kaalimaankakarat, muodissa pysytään sentään ajantasalla.

        kakarat ketää kiinosta muita kun niitä kellä niitä on itsellään....kaalit ja eritoten yli 600neliön istutusalueet kaikkine kukkineen ,pensaineen ja koristeineen, ah, mikään ei voita... varsinkin kun se on omalla pihalla... mitä virkaa jollain räteillä on , jotka ensiviikolla joutaa kaatsalle kun on niiiin vanhoja, ja vielä valmistettu sellaisista 'muoveista' jottei sovellu edes matonkuteiksi saati minkäänlaiseen kierrätykseen...puhu sin' kaikessa rauhassa muodista ja katso.... ketä kiinnostaa, paitsi toista pissistä.Milloin olet ajan tasalla muodissa..... et koskaan ja jos et ole, niin sehän on arvotonta, vai mitä... vai eikö haittaa jotta olet aina 'pikkuisen' jäljessä.


    • jepjep too

      Ymmärrän täysin... Olen samaa mieltä kanssasi, koska töissä jos on huippu porukka ja juttu luistaa ja ns. puhutaan kaikki asiat ja kemiat kohtaa niin kyllä siellä viihtyy ..
      Työviihtyvyyden kannalta tärkein on työkaverit ja toisten huomioon ottaminen.

    • 9*+2

      Mutta ketään ei kiinosta vatvoa jotain yhdenyön parisuhde ongelmia ja maailmanmuotia nääs kun se elämä on aivan muuta... elämästä puhutaan työkavereitten kanssa ei mistään huuhaa jutuista.

    • Erkkaopetar

      Aika ihmeellistä, että katsot oikeudeksesi määritellä, mitkä keskustelunaiheet kahvihuoneessa ovat suositeltavia. Etkö vielä ymmärrä, että eri ihmisillä on eri mielenkiinnonkohteet ja harrastukset sekä erilainen näkemys siitä, mitkä asiat ovat julkisia?

      Eipä minuakaan kyllä pätkääkään kiinnostaisi sinun pissisjuttusi. Jos alkaisit niitä minulle puhua, todennäköisesti vain kävelisin pois, mikä kieltämättä saattaa vaikuttaa epäkohteliaalta. Esimerkiksi puutarhanhoito ja lasten (omien ja muiden) edesottamiset ja pärjäämiset kyllä kiinnostavat. Samoin tällä hetkellä sattuneesta syystä korjausrakentaminen. ;-)

      Siinä saatat kyllä olla oikeassa, että muodista voi puhua loputtomiin, se kun vaihtuu koko ajan. Eri asia tietysti on, onko se kiinnostavaa tai tärkeää...

      • ei kai sentään

        On se muoti nyt tuhat kertaa kiinnostavampi asia keskustella kuin jonku itsetärkeän open pennut tai puutarhanhoito.


      • 66+66
        ei kai sentään kirjoitti:

        On se muoti nyt tuhat kertaa kiinnostavampi asia keskustella kuin jonku itsetärkeän open pennut tai puutarhanhoito.

        mitä siinä muodissa on puhuttavaa vanhoista räteistä ei jaksa ja oikeita muotijuttuja ei täällä ole ennenkuin jo ovat vanhoja tänne tullessaan, puhu sä niist' räteistäs' vaan ja me muut ihan toisista jutuista.


    • Mennään metsään taas

      Eihän siinä työilmapiirissä ole mitään vikaa, kun kerran on aiheita, joista kahvihuoneessa silmät loistaen jutellaan! Näyttäisi se vika olevan enemmänkin sinun pissismentaliteetissasi, jolle muut eivät mielestäsi osaa antaa sille kuuluvaa (?) arvoa.

    • mellby

      meidän työpaikalla puhutaan vaikka mistä muttei juuri noista ns.' parisuhdeongelmista', muodista, uutuusmusiikista,meikeistä tms.Meitä on niin miehiä kuin naisiakin ikää on 19-66v ja kaikille kelpaa samat aiheet, jokainen tuo sitten omia asioitaan sen minkä tuo julki.Puhutaan juurikin puutarhoista ja näytetään valokuvia, autoista, omista harrastuksista ja mitä on tapahtunut kaikenkaikkiaan maailmalla tai pienemmissä kuvioissa,otetaan kantaa politiikkaan ja maailman menoon yleensä, lomista, työstä ,remonteista...mistä vaan, koskaan ei ole hiljaista hetkeä tullut, mutta nauruun on joku meinanut kuollakin kun ei henkeä ole saanut vedettyä nauramiseltaan.Töissä ne 3kpl 30min. taukua ovatkin ne hauskimmat hetket.Olisiko omissa jutuissa vikaa jollei viihdy.Ja tosiaan, taukokopissa ei ole pakko olla.

    • Temppeeraattori

      Voi taivas, mikä herneaivo! Onko tuollaisia siis sittenkin olemassa? Luulin, että vain sarjakuvissa ja urbaanilegendoissa...

    • ++++++''++++

      ai niiku aloittaja... olenpa samaa mieltä aloittajasta.

    • kissus

      Olen nyt kyllä hieman ymmälläni. Valitat etteivät työkaverisi halua jutella tärkeistä ja henkilökohtaisista asioista kuten muodista ja juorulehtien ihmissuhdekuvioista, vaan he paljon mieluummin kälättävät keskenänsä ihan vaan yleisistä perheenjäsentensä nuhakuumeista ja lemmikkiensä korvapunkeista?

      Kaipa heitit tämän ihan vitsinä?

    • höh?

      Ne on sun työ"kavereitas". Se kaveriporukka, jonka tarvii olla samalla aaltopituudella sun kanssas, on jossain muualla kuin töissä.

      Teillä taitaa olla liian pitkät kahvi- ja lounastauot ja muutenkin liikaa aikaa yleiseen kälätykseen, jos väärät puheenaiheet sua ehtii noin paljon ärsyttää.

      Pakkoko on kahvilla käydä toisten kanssa?

    • Samaa mieltä

      Tiedän mistä puhut! Itse olen 25v ja työkaverit yli 20v vanhempia ulkomaalaisia akkoja, jotka kälättävät keskenään omaa kieltään.. Eli tuntuu että minulla menee vielä huonommin kuin sinulla.. Työkaverit merkitsee aika paljon työpaikalla kuitenkin, saas nähdä kauan jaksan olla kyseisessä paikassa... Yksin tauoilla istuminen hajoittaa myös pään..! :(

    • 3+7

      NO OPETTELE SAMA KIELI NIIN VOIT KÄLÄTTÄÄ MUKANA

    • Ihme homma

      Ihme valittajia, mä ainakin kuuntelen mielummin maidon ja sähkön hintakehitystä kuin jonkun teinin parisuhdeongelmia tai haute couture juttuja. t. 30 mies
      :D

    • 45+12

      sen takia niitä pissiksiksi sanotaankin.... 'poikaystävä' sitä/tätä... siideri on hyvää... rokki on ihanaa..tatuoinnit ihquuu... siis mitä helvataa... kuka tuota kestäisi ja vielä napapaidat siihen siideriläskin päälle ja samat jutut niin voi voi....

    • sympatirallaa

      Ite oon 24-vuotias tyttönen ja joskus niin hävettää sellaisten naisten puolesta, jotka alkaa tauolla sössöttämään omista ongelmistaan. Näähän on hyvin usein niitä vasta taloon tulleita vanhempia blondeja. Kaikki muut vaan kattoo kuppinsa pohjalle ja miettii; "Ei kiinnosta!!", ja pyöräyttää nätisti silmiään. Miksi se tilanteen korjaaminen jääkin aina meille nuoremmille. Ei muakaan kiinnosta!

    • ju ukko ikäinen

      jos on 'blondi' tai sitten vastaavasti 'mustapääkerttu' niin sama on juttu pissiksiä kaikki tyynni ja jutut senmukaiset ikä yleensä alle 25 ja työharjoittelussa.

    • hohhoijakkaa

      Ehkä kannattaisi tutustua työpaikalla niihin samanikäisiin ja vähiten erilaisiin ihmisiin... Huom! Voi olla että samanlaisuus on eri ihmisten mielestä vähän eri asioita

      • erimaailmasta

        Samanikäinen voi olla henkiseltä kypsyydeltä ja älykkyydeltään täysin eri planeetalta. Ei se ikä siis ratkaise välttämättä yhtään mitään esim. jossain kunnan suojatyöpaikassa kaikki voivat olla todella, todella vähä-älyisiä, hitaita, lapsellisia ja koulutustaso&arvomaailmat ihan erilaisia esim. päällikköjen koulutus voi olla pelkkä peruskoulu ja ajatellaan, että vain toimitusjohtajat harrastaa urheilua tms. älytöntä, puheet voi olla pelkkiä alapääjuttuja ja hi hi hi hii, tirsk, tirsk tai sitten milloin lähet dokaa hi hi hihi.


    • onneksi_ei_meillä

      seksiä tunkee nykyään ovista ja ikkunoista. Televisiossa ei ole mitään muuta kuin helvetti soikoon kaikenmaailman amandaharkimoitanaimahääjuttuja! En ole telkkaria avannut herra ties milloin viimeksi kun elokuvatkin ovat nykyään joko tappamista tai naimista täynnä.

      Jos mun pitäisi kuunnella työpaikalla työkavereitten nainnit sun muut henk.koht. kotkotukset niin vetäisin itteni kaulakiikkuun. Mua kun ei kiinnosta tippaakaan kenenkään panemiset eikä ihmissuhde draamaat, joten pliis, älkää tuoko kotiasioitanne eikä parisuhdepaskaanne duuniin.

    • Anonyymi

      Mua henkkoht rassasi mun pomo... hän ei hoitanut puhelintaan vaan minun piti vastata siihen ja odotella pomoa puhelimeen... omat työt kärsi tästä... toinen pomo sama firma/eri paikkakunta: hän hoiti puhelunsa itse... on eroja ihmisissä/ajattelutavoissa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6153
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3916
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2299
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1910
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1353
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1030
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe