Olenko liian herkkä

Eksynyt ja hukassa

Minusta tuntuu, että mies alistaa minua henkisesti koko ajan. Kun hän tulee töistä kotiin (pääsen itse töistä aina ennen häntä) minua alkaa samantien ahdistaa, koska tiedän, että kohta se taas valittaa jostakin mitä olen tehnyt/jättänyt tekemättä. Tiedän, etten ole mikään himosiivoaja ja tämä tuntuu haittaavan miestäni suuresti. Yritin yhdessä vaiheessa olla "kunnon vaimo", mutta motivaationi siihen meni täysin kun mikään ei riittänyt, aina oli muka likatahra jossain (tarkistaa aina siivouksen laadun kun olen siivonnut).

En tiedä olenko liian herkkä ja otanko kaiken normaalia herkemmin itseeni (niinkuin mies sanoo).Muttta tässä muutama esimerkki: hän tykkää leikkiä autolla kun olen kyydissä (mutkat mennään kahvassa, ajetaan ylinopeutta ja muutenkin törttöilee) ja olen sanonut monesti että yksin ollessaan voi leikkiä,muttei silloin, kun minä olen kyydissä. Mies vain nauraa minulle vaikka huutaisin naama punaisena, koen tämän hyvin loukkaavana ja en tiedä onko minulla oikeutta loukkaantua tuollaisesta, jotenkin se vain sattuu kun ei oteta tosissaan.
Hankimme juuri koiranpennun (nyt 10vko ikäinen) ja mies ulkoiluttaa sitä usein VAPAANA mm. parkkipaikalla ja olen siitäkin sanonut, huutanut ja melkein itkenyt että lopettaisi tuon ja käyttäisi hihnaa. Ja mitä mies siihen; virnuilee sanoo että muka tietää ettei koira lähde omille teilleen ja ei edes minun takia voi käyttää hihnaa koska hän on mielestään oikeassa tuossa asiassa että pentua saa ja pitää ulkoiluttaa, enkä saa kyseenalaistaa sitä tai siitä seuraa riitaa TAI minulle nauramista.
Ja eilen oltiin pankissa hankkimassa yhteinen tili, johon tulee sellaiset pankkikortit joihin saa pluskortin samaan korttiin niin mies vaati, että luovun omasta plussakortistani ja otan rinnakkaiskortin hänen korttiinsa eikä missään nimessä minun korttiini, koska se on kuulemma periaatekysymys. Nuo antamani esimerkit eivät kuulosta niin merkityksellisiltä, mutta voisin jatkaa tuota listaa loputtomiin ja nuo pikkuasiatkin rupeavat raivostuttamaan, kun niitä on niin monta. Tuntuu, etten saa itse päättää MISTÄÄN. En saa lähteä yksin edes alakerran kapakkaan.
Ongelma on luultavasti oman pääni sisällä, mutta tuntuu etten juurikin mieheni takia hallitse omaa elämään ollenkaan, kun en saa itse päättää mistään.Tunnen itseni ja mielipiteeni välillä aivan merkityksettömiksi ja mieheni on saanut minut uskomaan, etten osaa enkä tiedä mitään, että hän tietää paremmin kuitenkin, etten ole normaali ja otan asiat ja kritiikin liikaa itseeni, ja että minulla on huono huumorintaju kun en ymmärrä hänen "vitsejään" joissa mollaa hän minua.

Olen jo pari kertaa pakannut kamani, mutta mies saa minut aina jäämään kauniilla sanoillaan ja lupauksillaan. Yksin jääminen pelottaa minua aivan järkyttävän paljon, joten olen liian heikko eroamaan ja salaa toivon, että mies jättäisi minut, vaikka se kipeää tekisikin.

Onko kellään neuvoja mitä edes voisin tehdä tai edes vertaistukea?

5

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yks mies

      Yksinjäämisen pelko lienee yleisin syy kestää huonoa suhdetta.

      Myös sama pelko voi olla syynä miehesi käytökseen. Jokaisella on oikeus myös omaan elämään, parisuhteesta huolimatta. Me elämme täällä kuitenkin vain tämän kerran. Ei se kruunu kirkastu yhtään uhrautumalla, usko pois. Kyllä myös omaa rahaa pitää olla käyttää, omiin tarpeisiinsa, eikä jokaisesta sentistä tarvitse tehdä toiselle tiliä, ei miehesikään varmaankaan niin tee. Plussa kortin vaatiminen omaan tiliin, on vain yksi tapa kontrolloida toista.

      Miksi näin teillä tapahtuu, siksi että annat niin tapahtua.
      Teillä ei ole kyse suhteesta, eikä rakkaudesta, vaan vallasta.
      Mitä enemmän suostut alistumaan sen enemmän sinua alistetaan. Jos haluat parisuhteenne parantuvan molempien mielestä, sinun pitää alkaa yhdenvertaiseksi miehesi kanssa. Ryhdistäydy, ja arvosta itseäsi, niin toinenkin voi niin tehdä. Jos suostut matoksi, niin sinuun pyyhitään jalat mennen tullen. Tuskin se teistä kummastakaan on hauskaa, loppupeleissä.
      Uskon että miehesi pelkää sinua enemmän sitä yksinjäämistä, usko pois. tsempppiä

    • Eksynyt ja hukassa

      Kiitos vastauksesta! Niin siis avasimme yhteisen tilin, jolle siirrämme molemmat saman verran rahaa kuukaudessa, että eihän minun palkaani vaadi itselleen säilytettäväksi, onneksi :)

      Olen yrittänyt laittaa hanttiin monesti, mutta se ei vain jotenkin onnistu. Hän "voittaa" aina, hän saa minut ylipuhuttua suostumaan asioihin joita en aluksi halunnnut tehdä. En varmaan vain jaksa vääntää asioista puoltatuntia kauempaa ja luovutan ja suostun...

      Onko muuten teidän mielestänne sellainen reilua, että mies omistaa asunnon ja vaatii minua maksamaan puolet lainasta ja yhtiövastikkeesta "vuokrana", eli 600e kuukaudessa? Emme siis ole naimisissa. Kävimme pankissa juttelemassa, enkä saa ostettua puolia asunnosta, joten se ei ole vaihtoehto...

      • huh2

        Laina ei kuulu sinulle. Yhtiövastikkeesta puolet kuuluisi. Hän on huijannut mahdollisesti.

        Ota vakavasti asia ja muuta erilleen. Olet vaarassa tuon miehen kanssa.


    • juokse karkuun

      Hae keskusteluapua kriisikeskuksista (edes nimettömänä) ja kysy terapeuttia, hän neuvoo ja auttaa (tai muu työntekijä). Muuta erilleen miehestä pian... ja peru kortit. Eron voit päättää sen jälkeen kun asutte erillään...miten haluat suuntaan tai toiseen. Älä pelkää mitä mies sanoo, muuta vaan... Vaikka hän haluaisi erota. Älä suostu toisen painostukseen missään asiassa, pyydä kaverisi ja vanhempasi avuksesi.

      Ero on ainoa vaihtoehto, koska miehellä on noin pahoja luonneongelmia ja hän vaarantaa terveyttäsi jatkuvasti.... Vaikka miestä rakastaa kuinka, lopputulos tulisi olemaan pahempi kuin nyt. Henkisesti väkivaltainen, voi olla myöhemmin fyysisesti väkivaltainen. Ollaan nyt jo erittäin vakavissa ongelmissa, mies ei muutu, ikävä kyllä (vaikka nainen haluaisi että muuttuu kaikin keinoin).

      Minulla on kokemusta sairaista ja odoistakin miehistä. Ja kertomasi perusteella on järkevintä poistua takavasemmalle. Mies ei rakasta. Hän ajaa itse eroon. Hän ei kykene arvostamaan naisia ja kohtelemaan toista oikein. Onko hänellä salasuhteita myös, kun noin vähän arvostaa naisia? Monilla tuollaisilla voi olla, jotka naisia alistavat.

      • lisäksi.

        Ja missään tapauksessa älä menee enää hänen kyytiinsä, hän tapattaa toisen autollaan pahimmillaan. Hän harjoittaa tosiaankin kiusaamista ja henkistä väkivaltaa sinuun. Mitätöi ja mollaa. Lopeta suhde. Löydät uutta elämää muualta lopulta.

        Jos olisi mitään mahdollisuuksia edes pariterapiassa, kertoisin sen. Mutta miehellä on pahempia juttuja, eikä se auta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1184
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      50
      701
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      585
    Aihe