Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten saada kesätöitä ilman työkokemusta?

Toivoton tapaus?

Onkohan mitään mahdollisuuksia minulla päästä kesätöihin, kun ei ole aiempaa työkokemusta TET-jaksoja lukuunottamatta (kannattaako näitä mainita?) ja olen 20-vuotias jo kuitenkin? Ei ole myöskään mitään erityisempiä harrastuksia tai muuta sellaista joita voisi mainita hakemuksessa. Kaiken kukkuraksi olen aikamoisen ujokin. Aina sanotaan että pitää ujous unohtaa työnhaussa, mutta minkäs sille kertakaikkisesti voi jos on ujo, ei sitä noin vaan itseänsä muuteta!! Tosissaan haluaisin saada töitä kesäksi ja varmasti olisinkin ahkera työntekijä ja kaiken tekisin parhaan kykyni mukaan. Haluaisin hankkia työkokemusta ja sitä kautta myös reipastua. Mutta kun tuntuu ettei nämä asiat riitä. Eikä sitä voi mitään tyhjästä nyhjästä hakemukseen. Ymmärrän kyllä että työntekijät otetaan työpaikkaa varten eli valitaan soveltuvimmilta kuullostavat henkilöt, mutta silti..Kellään samanlaisia tuntemuksia?

9

2953

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neuvotaan nyt sitten suo

      Ei tuo helppoa ole ilman suhteita, ei sinulle, eikä kenelleköän muulle. Kesätyöt jaetaan suhteiden kautta, ja jämätöihin palkataan kokeneempia tuntrmattomia henkilöitä.

      Jos kerran olet jo 20-vuotias, niin sinun kannattaisi hankkia pidempiaikainen työ. En tiedä opiskeletko, mutta jos opiskelet, niin tuet tuskin riittävät, paitsi jos olet säästänyt rahaa. Kannattaisi siis hankkia jokin muu työ kuin kesätyö, koska niistä ei yleensä enää tuossa iässä pääse rikastumaan liikaa.

    • Summerjob

      Positiivisella asenteella pääset jo pitkälle. Älä luovuta ja käy rohkeasti kyselemässä itseäsi kiinnostavista yrityksistä! Itse olin jo luovuttamisen partaalla, kunnes otin itseäni viime vuonna niskasta kiinni ja kävin huhtikuun viimeisillä viikoilla kyselemässä mahdollisista kesätyöpaikoista ja puolen tunnin jälkeen oli pesti taattu eräästä kirjakaupasta 6€/h.
      Nykyisin asiat tosin hoidetaan lähinnä sähköisesti, joten lähetä rohkeasti vapaamuotoisia hakemuksia kiinnostaviin toimipaikkoihin, vaikkei heillä mitään hakua olisikaan. Oma-aloitteisuus on kaiken a ja o etkä menetä mitään, vaikket ensimmäisellä yrittämällä paikkaa saisikaan.

      Onnea hakuun! Luota itseesi, löydät varmasti jostain sopivan paikan.

    • okei......

      Ihan ku oisin kirjottanu ton..... Samassa tilanteessa olen paitsi täytän 19 tänä vuonna. Ja olen todellakin TODELLA ujo. Vaikee saada töitä kun ei oo kokemusta, mutta ei sitä kokemusta saa kun kukaan ei ota

    • ....................

      Aloitin työnhakemisen 13-vuotiaana. Silloin varmaan sain kuulla kymmeniä kertoja, ettei ole töitä näin nuorella. Sama jatkui seuraavana vuonna, kunnes lopulta sain paikan lehdenjakajana. Lehdenjakasta päädyin sitten kassalle 15-vuotiaana ja sen jälkeen töitä olikin jo helpompi saada ns. kouluttamattomien alalta.

      Nyt kun on maisterinpaperit tilanne on sama kuin 13-vuotiaana. Työnantajat tenttaavat työkokemusta, joka ei ole mikään ihmeempi. Toki olen ollut töissä graduni puolesta yliopistolla, mutta ns. oikean alan työkokemus puuttuu.

      Jos jokin lohduttaa aloittajaa, niin se on kaikille vaikeaa ellei satu niin, että oma äiti tai isi omistaa yrityksen, minkä kautta saa helposti työpaikan.

      Parasta kuitenkin on se, että kun sen paikan saa, niin se tunne, että on tehnyt kaiken itse.

      Onnea työnhakuun!

    • huo

      Mä oon ite harrastanu kaikeinlaista koko ikäni ja tehny töitä 12-vuotiaasta asti. 15 vuotiaasta eteenpäin tein lisäksi vapaaehtoistyötä useassa paikassa, joten minun on valitettavasti äärimmäisen vaikea ymmärtää miten päästäätte itsenne tuohon tilanteeseen?

      Nyt kuitenkin kannattaa viimeistään siis sunki alottaa tekee JOTAKIN!!! Eli jos et töitä saa ni mee ees tekee vapaaehtoistyötä ni on sit ees ensvuonna jotai mitä osottaa.

      Haet vaan sit kaikkiin mahdollisiin paikkoihin ja jos oot ujo ni esität sen mielummin cv:ssä niin että oot rauhallinen ja tunnollinen. Kuulostaa paljon positiivisemmalta. Sit mietit osaatko jotain tosi hyvin? Esimerkiks ootko hyvä tekee käsillä tai ootko urheilullinen? Korostat kaikkii tämmösii asioit ja oot valmis teke mitä tahansa ni kyl töitä tekevälle löytyy. Kuhan ei nirsoile.

    • Hotsalama

      Yksi työpaikka on Clickworkersilla, josta saat tienattua ihan hyvin massia, jos vaan jaksat ja haluat. Tarvitset englannintaitoa, koska tehtävänannot usein englanninkielisiä. Sieltä löytyy töitä myös sellaisille henkilöille, jotka osaavat saksaa hyvin (käännöstöitä). Itse suosittelen vahvasti ja palkanmaksu onnistuu, kun laitat vaan sinne sen sun veronumeron. Saat tehdä omaan tahtiin ja tienata suurinpiirtein sen verran kuin haluat. Ainakin tällä hetkellä clickworkers etsii suomenkielentaitajia. Sivusto on helppokäyttöinen ja mukava tapa ansaita vähän lisätienestejä. Kannattaa rekisteröityä, koska ei vaadi omaa panosta mitenkään.

      http://www.clickworker.com/become-a-clickworker?utm_source=315566&utm_campaign=CW4CW&utm_medium=email

    • neljättä kesää töissä

      Hankala sanoa. Ite just oon pienestä asti tehnyt hanttihommia vaikka ujo olenkin. Sitä kautta tein vaikutuksen ja sain 14-vuotiaana ensimmäisen oikean työpaikan. Nyt kolme kesää oon tehnyt verokortilla töitä ja ensi kesäksi mua on pyydetty kuuteen eri paikkaan töihin.

      Haet vaan rohkeasti useaan paikkaan ja ilmaiset olevasi innostunut oppimaan. Tsemppiä!

    • kesaduuni_anna

      Tässä ketjussa pukkaa hyviä kommentteja. :)

      Tuohon ujouskysymykseen kuitenkin vielä pakko kommentoida, koska asia koskettaa monia nuoria ja itsekin kamppailin asian kanssa ei vielä niin kauan aikaa sitten.

      Tekstistäsi käy ilmi, että sinua on jo rohkaistu ja neuvottu uhontamaan ujous mm. työnhaussa ja mielestäni osut naulan kantaan todetessasi, "ettei sitä noin vaan itseänsä muutella". Ei suinkaan! Ujoudesta pääseminen vaatii helposti monta työhaastattelu tilannetta, monta muuta erilaista sosiaalista kohtaamista ja useita hyppäyksiä pois sieltä omalta niin sanotulta mukavuusalueeltaan.

      On aika päästää irti tuosta jo lainaamastani lauseestasi, jota kilven tapaan käyttelet, ja alkaa tekemään asialle jotain. Silloin, kun avaa itsensä uusille kokemuksille (mitä sitten jos punastun tai tärisen työhaastattelussa?...), ollaan jo oikealla suunnalla.

      Mitään oikotietä itsevarmaksi oppimiseen en ainakaan itse löytänyt. Neuvoisin siis: Nokka rohkeasti kohti työmarkkinoita ja uusia kokemuksia! Sitä kautta se ujous karkoittuu kuten itsekin jo arvelit. :)

      Onnea ja sitkeyttä työnhakuun,

      KesäduuniAnna
      www.4h.fi

    • Juuri tuollaiselle t

      Juuri tuollaiselle joka alotti keskustelun olisi kiva antaa töitä. Sopivasti ujo ja hieman arka jolla ei ole liiemmin työkokemusta. Ne on usein myös sillä tavalla parhaimpia ja luotettavimpia tekemään töitä. Monet liian rohkeat ovat turhan ylpeitä osaamisestaan ja muutenkin sellaisia itseriittoisia ja tietävät kaiken. Eivät kuuntele mitään ohjeita sillä ne tietää jo kaiken :D

      Siksi aloittajan kaltainen on monessa suhteessa mukava että ne myös kuuntelee, tekee kuten neuvotaan ja ovat tunnollisia.

      Harmi vaan ettei kukaan ole koskaan riittävän läheltä voidakseen tulla töihin. Sinäänsä meille on ihan sama miten kaukaa on sillä aina voi kyytiasioissa auttaa. Meillä olisi kaksi pientä lasta jotka tarvitsisi silloin tällöin hoivaapua. 2 ja 5 vuotiaat sympaattiset pienet olennot :)

      Siihen ei paljoa kokemusta vaadita kunhan vain lähtee liikkeelle sopivalla asenteella.

      Sähköpostia voi laittaa osoitteeseen salolainen (miukumauku) live.fi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe