Lomakorvaukset

Tietoa vailla

Pieni ongelma olis käsillä, ja tähän kysymykseen en yksioikoista vastausta mistään lyötänyt, joten koitetaan täältä.
Eli tilanne on sellanen, että saan joka palkan yhteydessä lomakorvauksen tilille. joka on se 11,5 prosenttia. Nyt kuitenkin työsuhde on päättymässä ja viimeinen palkka on maksettu tilille. Kaikki vuosilomat on kuitenkin pitämättä, joita on kertynyt 25 päivää. Kysymys kuuluukin että pitääkö yrittäjän maksaa minulle jotain näistä pitämättömistä vapaista vai riittääkö se että on maksanut joka kuukausi tuon prosentti korvauksen.

9

819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ~cs~

      No niin eikä taas mitään tietoa alasta millä ollaan.

      25 päivää lomaa tarkoittanee, että työsuhteesi on jatkunut yli vuoden (?) eli sinulle on huhtikuusta 2012 lukien kertynyt 2,5 päivää lomaa per kk.

      Jos työsuhteesi päättyy nyt, eli ennen uuden lomakauden alkua (2.5.) aivan oikein lomat jäävät pitämättä ja pitämättömästä lomasta maksetaan lomakorvaus.

      Jos pitäisit lomasi, maksettaisiin lomapalkka ja kenties myös lomarahaa, jonka useimmat alat tuntevat, ei lomakorvausta.

      Tuo lomakorvauksen maksaminen kuukausittaisen (?) palkan yhteydessä kuulostaa mainosjakeluyhtiöiden touhulta.

      Olet ilmeisesti saanut kaiken mitä pitääkin.

    • tietoa vailla

      Niin no eipä tuolla alalla, nyt juuri merkitystä ole mutta taksihommia.. Muutenkin tuo palkanmaksu alalla aika erikoista, sen takia täs nyt yrittää sit selvitellä että ei jää mitään pyytämättä, mutta ei myöskään vaadi mitään mikä ei kuulu mulle. Itselle niin uusi tilanne että työt loppuu niin ei ole tullut perehdyttyä tarpeeksi asioihin ja nuo ns viralliset selvitykset on aina niin koukeroisia.
      Mutta kiitoksia sulle tästä, eiköhän ne ole sitten oikeen menneet, toivottavasti =)

      • ~cs~

        No lähinnä siksi kysyin alasta, kun on eri käytäntöjä, eikä kaikkia löydy aina kirjoitettuna mistään..lain mukainen taso on kuitenkin vähimmäistaso.


      • nklio
        ~cs~ kirjoitti:

        No lähinnä siksi kysyin alasta, kun on eri käytäntöjä, eikä kaikkia löydy aina kirjoitettuna mistään..lain mukainen taso on kuitenkin vähimmäistaso.

        No niin tunnut tietävän asioista. Joten kysymys: saan lomakorvauksen johon kuuluu tulla lomaraha päälle. Yksityisen sosiaalialan tes. Liitosta neuvoivat, onko näin


      • "asiantuntija"
        nklio kirjoitti:

        No niin tunnut tietävän asioista. Joten kysymys: saan lomakorvauksen johon kuuluu tulla lomaraha päälle. Yksityisen sosiaalialan tes. Liitosta neuvoivat, onko näin

        http://www.finlex.fi/data/tes/stes3742-PT41Yksosala1202.pdf 19 §
        Lomakorvauksestakin saa lomarahan edellyttäen, että 19 § ehdot täyttyvät.

        Kannattaa uskoa ennemmin liittoa. Täällä kuka vaan voi esiintyä ns.asiantuntijana


    • palkanlaskijana

      On kylläkin omituista maksaa lomakorvausta 11,5 % jokaisessa tilissä mikäli työsuhde on sellainen että siitä kertyisi lomapäiviä. Tuo 11,5 % maksetaan mikäli tehdään töitä alle 35 h/kk taikka alle 14 pv/kk, riippuen siitä kumpi lomakertymä työsopimukseesi on kirjattu.

      Mutta jos olet tuohon jokaisessa tilissä maksettuun lomakorvaukseen tyytynyt niin ei sen lisäksi mitään maksettavia lomia ole kertynytkään. Eli vaikka työsuhteesi olisi jatkunutkin niin palkallista lomaa ei olisi ollut koska se on rahana maksettu.

      Työsuhteen päättyessä maksettavaan lomakorvaukseen KÄYTTÄMÄTTÖMISTÄ lomapäivistä ei tule lomarahaa päälle ellei sitten ole kyseessä tuotannollinen taikka taloudellinen irtisanominen . Tällöin lomaraha=lomaltapaluuraha maksetaan siitä osasta lomaa joka osuu irtisanomisajan lomakaudelle.

      On olemassa tessejä joissa määritellään lomarahan maksamiskäytäntö. Toisissa sen maksaminen edellyttää lomalta töihin palaamista. Toiset tessit määräävät lomarahan maksettavaksi kun jää lomalle ja vaikka työsuhde päättyisi lomaan eikä työntekijä palaa töihin niin lomaraha maksetaan.

      • Nälkäpalkkatyöläinen

        Unohtamatta sitä, että joillain aloilla koko "lomarahaa/lomaltapaluurahaa" ei ole olemassakaan...


    • tietoa vailla

      Joo no taksi-ala on mitä on.. Kukaan ei halua maksaa palkkaa muutakuin lähes itse keksimillään korvauksilla.. ja jos kuskille ei passaa, niin eipä sitä töihin pääse alunperinkään.. Vittu hirveä ihme kun alalla on taloustilanteesta huolimatta huutava pula kuskeista..
      Ja näillä korvauksilla tarkoitan juurikin yli, pyhä, loma jne korvauksia, palkkahan suurimmassa osassa on kuitenkin ns liiton palkka, tosin prosenttimuotoisena, mutta kuitenkin.
      Noh eipähän tarvi tolpalla kyyristellä enää, ja työt loppui kyl nimenomaan siihen että että työtä ei ollut tarpeeksi tarjolla niin monelle kuljettajalle.. Joten vaatiahan varmaan vois, mut taitaa senkin olla turhaa :D

      • Tuttu renkinä

        Joo-o... tuttava on ollut renkinä jo jonku aikaa, ihan provikkahommaahan tuo on ja jos laskee tuntiliksan, niin ei todellakaan puhuta kovin kaksisista euromääristä tuntia kohden...

        Ajelepa siinä sitten 12h rupeamia yökaudet ja aamulla sitten laskeskelet yön provikat tuntia kohden... ei hurraamista. Puhelinmyyjillä sama homma.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9696
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2837
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      169
      2620
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1637
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1501
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1439
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe