Mistä töitä vastavalmistuneelle??

pian maisteri

Valmistun kahden kuukauden päästä filosofian maisteriksi pääaineenani englannin kieli. Olen tehnyt opiskeluaikani tarjoilijan töitä ja hakenut nyt jo muutaman kuukauden oman alani työtä muun muassa käännöstoimistoista sekä erilaisista valtion virastoista. Mitään ei kuitenkaan ole kuulunut enkä ole (mahdollisesti kokemuksen puutteen takia) saanut edes haastattelukutsuja. En halua jatkaa tarjoilijana enää maisterina, mutta muutoin pelkään jääväni valmistuttuani suoraan kortistoon. Mitä tässä tilanteessa olisi järkevintä tehdä ja miten liitto voi auttaa?

10

556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • akavan_erityisalat

      Tervehdys pian filosofian maisteri,

      nykyään yliopistosta valmistuneen työllistyminen on muuttunut haasteellisemmaksi. Oman alan töitä kannattaa hakea sinnikkäästi. Liitostamme saat apua henkilökohtaisen ura- ja palkkaneuvonnan, verkostojen sekä erilaisten koulutusten muodossa.

      Muistathan huomioida työtä hakiessasi myös koulutuksen ja työkokemuksen ulkopuolelta tulleen kokemuksen mahdollisten harrastusten ja luottamustoimien myötä. Muistathan, että halutessasi työnantajalta voi pyytää työtodistuksen, jossa arvioidaan osaamistasi:

      http://www.tjs-opintokeskus.fi/etusivu/etusivun_uutiset/?a=viewItem&itemid=237

      Jos kuitenkin joudut jossain vaiheessa olemaan työttömänä, toivottavasti olet liiton/työttömyyskassan jäsen. Saat lisätietoa ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta osoitteesta http://www.tyj.fi/.

      Jos olet alle 30-vuotias, tutustu myös vastavalmistuneen nuorisotakuuseen: http://www.nuorisotakuu.fi/.

      Ystävällisesti,
      Akavan Erityisalat

    • austerism1

      Kääntäjänä saat töitä helpoiten yrittäjänä. Käytännössä varmaankin 90% kääntäjistä, ellei enemmänkin, toimii freelancerina ja nimen omaan oman yrityksen kautta.

      Jos siis kääntäjäksi halajat, niin periaatteessa tarvitset toiminimen. Toisaalta yrittäjäksi ryhtyminen ei välttämättä ole järin suositeltavaa. Käännösalan tilanteesta saa tietoa SKTL:n ja Kaj Ry:n kautta.

    • akavan_erityisalat

      Hei,

      yrittäjyys on todella yksi vaihtoehto! Yrittäjäksi ryhtyminen on toki aina henkilökohtainen päätös, mutta käännösalan yrittäjäjäsenemme ovat pääosin tyytyväisiä tähän ratkaisuunsa. Myös kääntäjäyrittäjänä voi olla liittomme ja KAJ:n (Käännösalan asiantuntijat) jäsen ja hyödyntää jäsenetuja. Näitä ovat esimerkiksi apu yrityksen perustamisessa, oikeudellinen neuvonta sekä neuvonta sopimusten laatimisessa, tulkinnassa ja saatavien perinnässä sekä muissa yrittämiseen liittyvissä asioissa. Yrittäjälle tärkeät vastuu- ja oikeusturvavakuutukset sisältyvät myös jäsenyyteen.

      Ystävällisin terveisin,
      Akavan Erityisalat

    • pakkoyrittäjä

      Harkitse tarkkaan, ennen kuin ryhdyt yrittäjäksi! Putoat saman tien yhteiskunnan turvaverkkojen ulkopuolelle. Kannattaa tutustua osuuskuntatoimintaan, missä sinua ei välttämättä tulkita yrittäjäksi, jolloin voit olla välillä myös työtön. Nimenomaan englannin kääntäjistä on reipas ylitarjonta ja hintakilpailu välillä niin järjetöntä, ettei tällä työllä päätoimisesti elä.

    • akavan_erityisalat

      Hei,

      Olemme myös kiinnittäneet huomiota itsenäisen ammatinharjittajan ja pienyrittäjän asemaan. Tavoitteenamme on, että yrittäjän sosiaaliturva ja työttömyysturva saatetaan samalle tasolle kuin palkansaajan.Tällä hetkellä ongelmallista on erityisesti työttömyysturvan osalta se, että yrittäjäkassojen jäsenmaksut ovat korkeita, jolloin monella pienyrittäjällä ei ole varaa liittyä niihin. Sosiaaliturva puolestaan on täysin riippuvainen yrittäjän ottaman YEL-vakuutuksen tasosta. Jos YEL-taso jää pieneksi, niin myös sairauspäiväraha jää vähäiseksi.

      Yrittäjyyden pitäisi aina olla oma valinta. Mikäli yrittäjäksi on ryhtynyt vastoin tahtoaan, niin sosiaali- ja työttömyysturvaan liittyvät ongelmat näyttäytyvät helposti suurempina. Työttömyysturvan kannalta osuuskunta on yksi vaihtoehto; mikäli osuuskunnassa on vähintään 7 jäsentä, pidetään heitä työttömyysturvassa.
      palkansaajina.

      Ystävällisin terveisin
      Akavan Erityisalat

    • vinkki2

      Lähde ulkomaille opettajaksi.

    • Hei! Olen itsenäinen yrittäjä, joka on erotilanteen takia muuttamassa takaisin kotikonnuilleen monen sadan kilometrin päähän nykyisestä asuin- ja työskentelykunnasta. Olen ammatiltani hieroja, ja aloitan siis asiakaskunnan haalimisen ihan alusta. Onko kenelläkään tietoa, voiko yrittäjä saada esimerkiksi asumistukea kelalta? En haluaisi työttömäksi ryhtyä siksi että siten saisin vähän aikaa enemmän rahaa, vaan todella nostaa tämän puljun pystyyn taas. Se vain vie aikansa haalia riittävästi asiakaskuntaa jotta saisi rahat riittämään edes perustarpeisiin ilman tukia.

      • akavan_erityisalat

        Hei ladelila,

        Sinun kannattaa asumistukiasian osalta olla yhteydessä suoraan tuen myöntäjään eli Kelaan. Kela arvioi taloutesi käytettävissä olevien tulojen lisäksi myös sen, miten yrittäjyytesi vaikuttaa tuen myöntämisen perusteisiin.

        Ystävällisin terveisin,

        Akavan Erityisalat


      • Olen itse ollut juuri samassa tilanteessa ja tutkinut asiaa. Nykyään yrittäjänäkin voi saada asumistukea. Tulot lasketaan maksamasi YEL:in mukaan.


    • Rutiköyhä yrittäjä

      Yrittäjäksi pakosta. Moni ryhtyy yrittäjäksi vasten tahtoaan välttääkseen työttömyyden. Useat elävät köyhyysrajan alapuolella.

      http://areena.yle.fi/tv/1818489

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4953
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4495
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2891
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1696
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe