Vastavalmistunut sairaanhoitaja ulkomaille töihin, kannattaako?

Hilbertti6

Hei!

Olen vuoden päästä valmistumassa sairaanhoitajaksi ja hinku ulkomaille on kova. Ystäväni on myös vuoden päästä valmistumassa, joskin eri ammattiin. Eli hänen kanssaan olemme suunnitelleet, että muuttaisimme yhdessä. Olemme miettineet Englantia ja Lontoossa asumista.

Mutta, olisiko parempi/järkevämpää kerätä ensin Suomessa esim. vuosi ainakin työkokemusta, vai kelpaako tällainen vasta valmistunut hoitaja? Minkälaisiin työpaikkoihin pääsisi parhaiten/pärjäisi parhaiten vastavalmistuneena? Entä miten niihin kannattaa hakea?

Entä kielitaito, kuinka hyvä sen pitää olla, että alkuun pääsee? Onhan tässä vuosi aikaa petrata kohtuullista englanninkielen taitoani.. Yksi motiivi matkalle on siis myös kielitaidon parantaminen, olisi ihana osata oikein sujuvasti puhua englantia. Tärkeää myös saada uusia kokemuksia ja oppia uutta kulttuuria, olemme molemmat hyvin avoimia ja tutustumme helposti uusiin ihmisiin.

Entä asuminen, ajattelimme jotain vuokra-asuntoa. Mutta meillä on oikeastaan hyvin vaikea/mahdotonta päästä katsomaan paikan päältä etukäteen asuntoja.. Pelottaa kuitenkin, jos niissä yritetään huijata jotenkin. :/ Olisiko parempi ensin mennä pidemmälle lomalle paikan päälle ja käydä katsomassa mahdollisimman paljon näitä vuokra-asuntoja?

3

644

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Londoni

      Varmaan parempi hankkia jotain kokemusta niin et kilpaile taman maan valmistuneiden kanssa. Tarvitaanhan taalla hoitajia, mutta sanotaanko etta jos aloitat hommat ilman kokemusta niin voi olla aika stressaavaa (jotkut selviavat ja jotkut lahtevat maitojunalla kotio) kun tulee liika shokki kaikesta uudesta.

      Suomalaisten englanti on yleensa aika hyva tasosta joten en siita hatailisi - tietty kannattaa prepata toi alaankuuluva sanasto ennen kun lahtee.

      Meilla on sairaanhoitajia ja laakareita semmoisessa facebook ryhmassa kuin Finnish People Living in London joten varmaan silla palstalla saat hyvaa neuvoa.

      Asuntoja kannattaa katsella kuukautta ennemmin - taalla ei ruveta yleensa etsimaan aikaisemmin ja suurinosa asuntomainoksista on juuri niita etta pitaa muuttaa seuraavassa kuussa. Monet tekevat niin etta tulevat hostelliin asumaan ja hommaavat kampan-huoneen paikanpaalta (niita saa todella lyhyella ajalla usein jopa alle parissa paivassa, mutta sanoisin etta 2 viikon sisaan).

      Suurimmat huijaukset tunnistaa siita etta asuntoa ei paase katsomaan ennakkoon tai vuokraisanta kyselee rahoja ennakkoon (tai todistetta maksukyvysta) Western unionin tai muun rahanvalitys firman kautta. Kannattaa siis hommata asunto paikanpaalta (myos tuolla face ryhmassa on vuokrausilmoituksia).

    • Hilbertti6

      Kiitos vastauksesta!

      Onpa kiva kuulla jotain kommenttia. Tosiaan haluaisin lähteä edelleen, mutta mietityttää oma pärjääminen vastavalmistuneena sairaanhoitajana vieraassa maassa ja tietenkin se, onko työkokemus ehdoton vaatimus töihin pääsemiselle silloin. Toki loma-ajat olen hoitajana töitä tehnyt ja harjoitteluista on kokemusta. Varmaan jokin sairaalan osasto, missä on muitakin sairaanhoitajia, olisi parhain paikka, ettei ainakaan voi yksin olla vastuussa. Ei kai vastavalmistunutta voida laittaa yksin vastuuseen/olemaan ainut sairaanhoitaja?

      Miten muuten Englannissa tavallisilla terveyskeskuksen vuodeosastoilla on sairaanhoitajia suhteessa lähihoitajiin?

      Entä onko työpaikoilla miten kielitestejä/lääkelaskutestejä?

      Puhutaan, että Lontoo olisi kalleimpia maita asua, miten Suomeen verrattuna onko elämäminen kalliimpaa/samanhintaista?

      Edelleen oikein mielelläni kuuntelen muidenkin kokemuksia ja mielipiteitä aiheesta! :)
      Tässä on vielä onneksi hyvin aikaa miettiä, mitä tehdä valmistuttua.

    • Londoni

      Kysasin kaverilta aiheesta ja laitan viela taman jatkoksi:

      Tsekkaa noi NHS:n sivut ainakin alkuun http://www.jobs.nhs.uk/

      Mun mielesta sun tulee olla "rekisteroitynyt sairaanhoitaja" NMC:n kautta http://www.nmc-uk.org/ (tarkoittaa paperisotaa Enkun kanssa ja £100 maksua, mutta mahdollista saada). Tarvitset siihen valmistuessasi saatavan todistuksen (englanniksi).

      Naiden lisaksi kannattaa ottaa yhteytta suoraan agentteihin esim. Reed, Totaljobs, Health Professionals ja Pulse ja tietty tsiikata sairaaloiden omat HR tyopaikka sivut. Sinne vaan rekisteroimaan CV. Ekaksi varmaan saisit paremmin sellasia "contract" hommia tai sijaisuuksia.

      Lontoon kalleudesta on monia mielipiteita. Itse taalla vuosia asuneena koen paikan halvemmaksi kuin Suomen. Kauhistelen lomilla aina Suomen hintoja :) Tietty vuokrat on usein tyyriita (kai ne on jo Helsingissakin toki korkeat), mutta muut elamiseen liittyvat asiat on halpoja. Kaupasta saa ruokaa halvalla, ulkona syominen-juominen on halvempaa kuin Suomessa ja vaatteet myos. Tapahtumia ja virikkeita usein loytaa muutamalla punnalla.

      Jotkut turistit usein marmattavat kalleudesta, mutta yleensa he eivat tieda halvoista paikoista ja pyorivat noissa turistirysissa :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe