ihanälyttömänkyllästynyt

ihanvitunhullua

Oon kurkkuani myöten täynnä mieheni laiskuuta. Muutimme vuosi sitten yhteen. olemme 24 vuotiaita. mieheni osallistuu kotitöihin vain kun käsken. Jos edellytän häneltä jotain tai pyydän tai käsken tekemään jonkin kotityön siitä seuraa riita. Hän lykkää kotityön tekemistä päiväkaupalla. Joudun sanomaan ja sanomaan ja sanomaan. Pyykkiä hän pesee joskus,lähinnä omiaan siinä vaiheessa kun vaatteet loppuu häneltä kesken. WC-PÖNTÖN HÄN ON PESSYT TÄMÄN VUODEN AIKANA TASAN ! KERRAN!!!! onko se jotenkin minun hommani? onko minusta sen miellyttävämpää pyyhkiä hänen paskojaan pytystä kuin hänen minun?? Kuuluuko se homma enemmän naiselle? Miksi minun pitäisi tehdä se aina, miksi on kohtuutonta vaatia että teemme sen vuorotelle puoliksi? tulen hulluksi. ollaan tapeltu tästä lukemattomia kertoja, mikään ei muutu. Hän ei muutu. Ilmeisesti ainoa vaihtoehto on muuttaa pois. mieheni ei tee vapaaehtoisesti ja oma-aloitteisesti MITÄÄN muuta kuin mainitsemaani pyykkäystä, sitäkin harvoin. ei imuroi, ei tiskaa omasta aloitteesta. en voi jatkaa näin. Yhteinen koti = yhteiset velvollisuudet kodin ylläpitämiseksi.

21

685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • swanholm

      Tuo nimimerkkisi kertoo ihan tasan tarkkaan tilanteesi.
      Olet vasta 24-vuotias; tajua, että et todellakaan ole velvoitettu passaamaan jotakin k***pää-äijää loppuelämääsi.
      Ei tuollaiset tyypit miksikään muutu!
      Jos haluat välttämättä seurustella hänen kanssaan, asukaa edes erillään, voit pitää oman reviirisi siistinä ja muhikoon ukko sotkuissaan omassa läävässään.
      Et sinä ole mikään kotiorja!

    • Musta Pekka

      Asuiko tämä mies omassa kodissaan ennen yhteenmuuttoa? Jos asui, niin miltä se näytti?
      Pitäisikö teidän ottaa joku siivouspäivä, jolloin yhdessä siivoaisitte kaikki paikat: toinen pesee vessan, toinen imuroi jne.

    • hmm.

      Minusta teidän kannattaisi toistaiseksi asua eri asunnoissa. Sinun määräyksesi ei toimi, eikä se ole kivaa toista kohtaan. Hänen pitää saada tehdä työt valitsemanaan ajankohtana, eikä silloin kuin sinulle tulee juuri mieleen. Pitäisi olla lista ja puolet..

      Jokainen ihminen ei siivoa joka päivä kauheasti, vaan tiettyinä päivinä. Eikä kerralla kannata tehdä kaikkea, vaan jakaa osiin. Hienoa että hän pesee pyykkiä, se on suuri juttu. Hänellä pitää olla wc ankkaa, puhdistusainetta, siivoushanskoja, liinoja useampi, ja oikea tekniikka vessan pesuun, kukaan ei osaa sitä ilman opetusta...

      Hankkikaa tiskikone oikeasti, kukaan normaalijärkinen ei hinkuta himolla astioita käsin kuin pakkotilanteessa. Tiskipöytä on kaikkea muuta kuin selälle/hartioille sopivalla korkeudella. SIlti voi joutua pesemään jotain käsin esim paistinpannu. Jos ei pidä imuroinnista, kiinnostaako häntä lattianpesu, siihen ei kannata käyttää käsin laitettavaa moppia.. vaan varteen suoraan laitettava pää. Ja ämpäri mihin puristetaan moppia.

      Hän voi olla perfektionisti siivouksessa ja kuluttaa siten liikaa aikaa yhden kohdan hankaamiseen? Saa paineita siivouksesta? Silloin kannattaa opettaa että hän ottaa asian vähän rennommin, eikä yritä liikaa ja jätä hommaa siihen sen takia. Minusta kukaan ihminen ei ole laiska, se on pahin haukkumasana suomessa... Takana on usein joku muu syy siihen. Hän ei ehkä ehdi siivoamaan, jos sinä ehdit joka paikkaan ensin nopeana päsmärinä(?)... Tai ei ole tottunut siivoamaan, jos äiti teki kaiken. Pikkuhiljaa siirtyy siivoamisen ihmeelliseen maailmaan. Pölyä ei tarvitse pyyhkiä joka sekunti himolla.

      Jos mies siivoaa mopilla tai imurilla kerran kahdessa viikossa, ja sinä samoin toisella välineellä niistä. Mies valitsee kummalla näin alkuun kannustimeksi... Wc puhdistus myös kerran kuussa rätillä ja aineella. Ja muuten wc-ankka ja harja jokapäiväisessä käytössä. Tiskikone voisi olla sukulaisten lahja, jos ei oma raha vielä riitä. Pölyt puoliksi. Ei stressiä ja homma hoituu. Kumpikin pesee omat vaatteet ja tekee omat ruuat omilla välineillä, omalla rahalla. Jos pölyä ilmaantuu lisää, voi imuroida välipäivinä erikseen ja siitä saisi jonkin bonuksen jompi kumpi ja kannustimen.

      Pieni lista esiin. Mies valitsee sitten oman ajankohdan kun tulee tunne siivouksesta (tietää mitä tekee kun opastetaan), kalenterissa on vain suuntaa antavaa. Milloin hän haluaa tehdä imuroinnin ja moppauksen. Sinä voit ottaa toisen. Tai sitten sinä voit siivota kerran kahdessa viikossa imuri moppi ja mies toisella kertaa saman. Ei ole yhtenä päivänä pakko tehdä kumpaakin, yhtenä päivnä imuroi ja jonain toisena moppaa.

      • sekin.

        "Wc puhdistus myös kerran kuussa rätillä ja aineella."

        Eli mies kerran ja sinä kerran = 2 kertaa kuussa. Päivittäin wc-ankka pesu jos siltä näyttää ja harja. Miehen pitää tunnistaa likaisuus pöntössä.


      • korjaus.

        "Milloin hän haluaa tehdä imuroinnin ja moppauksen."

        Imuroinnin TAI moppauksen, korjaan tuon. Olisi kuitenkin kiva että sinä tiedät itsekin milloin sinä siivoat, ettei mene miehen systeemin vuoksi sekaisin. Eli joku neuvottelu. Koska ensin pitää imuroida, että voi mopata, eikä toisinpäin. Ehkä imurointi sopisi sinulle jos olet hätäisempi. Ja miehellä on kaksi päivää aikaa hoitaa moppaus sen jälkeen tyyliin. Säätäkää.


    • As simple as that

      Niin siis miksi sä olet sen kanssa? Naisten suurin ongelma on, että ne kuvittelevat voivansa muuttaa toisia ihmisiä. Eroa miehestäsi ja etsi sellainen mies, jonka maailmassa sun kanssa samat asiat ovat prioriteettijärjestykseltään samanlaisia. Mitä sitä turhaan molempien kärsiä suhteessa, jossa toinen ei ole toiselle sellainen, kuin toinen toivoo. Todennäköisesti eroamalla teet palveluksen toisellekin osapuolelle ja hänkin pääsee etsimään sitten sellaisen naisen, joille nuo asiat tai niiden jakaminen haluamallasi mallilla eivät ole niin etusijalla.

    • voisiko olla

      Naisen ja miehen käsitys siiteydestä voin olla erilainen. Nainen haluaa että joka päivä imuroidaan, mies imuroisi kerran viikossa. Silloin ei tule tilannetta että viikkon ei olisi imuroitu kun viimeistään 3 päivän jälkeen nainen imuroi koska mies on laiska jne..

    • Nainen22.

      Tuollainen on rasittavaa eikä sitä pitäisi kestää kenenkään, koska kummankin velvollisuus on pitää koti siistinä! Ainahan se ei mene niin.. Minä muutin mieheni kanssa yhteen noin neljä vuotta sitten, alku oli hankalaa sillä mieheni ei tajunnut tehdä oma-alotteisesti kotitöitä ja muutenkin tuntu olevan vaikeaa, aikani minä katselin sitä touhua kun kuitenkin opiskelin ja olin kotona huomattavasti enemmän kun taas mies teki töitä suht paljon. Ärsyynnyin kuitenkin siihen että viikonloppusin edes ei sujunut kotityöt kunnolla, aina kun mainitsin että täytyis imuroida, tiskata tai laittaa pyykit koneeseen niin sitten hän teki vaikkei mielellään ois halunnutkaan, tosin usein aloituksessa kesti niin kauan että täytyi itse tehdä. Riitoja tuli paljon ja mietin, että pystyinkö jatkamaan suhdetta hänen kanssaan vai pitäisikö muuttaa erilleen. Päätin että haluan vielä yrittää koska kuitenkin rakastan häntä kovasti, monet kerrat keskustelimme ja sanoin, että nämä asiat vaivaavat minua ja haluan muutosta asioihin. Lopulta rupesin pikku hiljaa huomaamaan muutosta asioissa ja suhdekkin parani. Nykyään ei tarvitse edes käskeä kun kotityöt on hoidettu. Ihmistähän ei voi muuttaa mutta kyllä puhuminen ja surullisuus saa toisen muuttumaan jos oikeasti välittää toisesta. Suosittelisin, että puhut hänelle. Kerrot mikä mättää ja teet myös selväksi ettei naisten velvollisuus ole pelkästään hoitaa kotityöt. Annat aikaa muuttua mutta ellei ole edes halua niin suosittelisin muuttamaan pois. Tsemppiä!

    • mek

      Ei muuta kun lopetat kaikki kotihommat ja jos jotain puuttuu niin sanot miehelle että teeppä itte.

    • MiNä

      Meilä oli sama tilanne miehen kanssa. Mies ei tehnyt kotitöitä ja muutenkin prioriteetit olivat sellaisia, että päättelin siitä, että en ollut hänelle loppujen lopuksi niin tärkeä kuin olisin halunnut olla.

      Päätin lopulta erota ja muuttaa pois. Ajattelin, että kyllä minuakin varten on jossain joku, joka arvostaa ja kohtelee minua hyvin. Tai jos ei ole, olen sitten mieluummin yksin.

      Tapasin nopeasti uuden miehen ja seurustelin pari vuotta hänen kanssaan. Yllättäen tuo minua huonosti kohdellut ex-mieskin haikaili yhä perääni.

      Erottuani sitten myöhemmin tästä uudesta miehestä palasimme yhteen. Nyt olemme olleet naimisissa yli kymmenen vuotta, ja nyt mies kohtelee minua hyvin ja kotityötkin jaetaan suurinpiirtein tasan.

      Ehkä joitakin asioita ei vain osaa arvostaa ennenkuin menettää ne.

    • Kotiorja

      Täällä olisi yksi kanssasisar lisää. Huoh, se on niin ärsyttävää ja puuduttavaa ja kaikenkaikkiaan olo on niinkuin jollakin työntekijällä ja vieläpä omassa kodissa!

      Hieman haluan selventää että minun lapsuuden kodissani on aina siivottu ja koti on ollut siisti ja kauniisti laitettu, äitini ja minun yheisiin harrastuksiin kuuluu kodin sisustaminen ja koti ja sen ulkonäkö on minulle todella tärkeää. Etenkin siisteys. Ahdistun helposti jos kotona on sotkuista tai likaista.
      Avomieheni on maalta kotoisin ja asunut isänsä kanssa nuoruutensa. Hänen isänsä kotona hallitsee sallainen "hallittu kaaos", kämppä on enemmän tai vähemmän sekaisin ja ei hajua milloin sitä siivotaan. Kaippa mies on kotoa tämän sotkuisuuden oppinut sitten, minkäs teet.

      Olemme olleet yhessä n. viisi vuotta, minulla ikää 23, hänellä 26. Näistä viidestä vuodesta olemme asuneet yhessä kolme. Ja arvaa kuka meillä siivoaa?
      Mies laittaa tiskit silloin tällöin ja saattaa tyhjentää koneen. Pyykkiä pesee kyllä joskus harvoin ja kun on aika laittaa kuivuneet vaatteet kaappin, hän ottaa vain omat vaatteensa ja jättää minun vaatteeni paikalleen. Ei siinä mitään, mutta minä aina viikkaan hänen vaatteensa ja ojennan ne hänelle jotta hän voi laittaa ne siististi kaappiin. Kai sitä olettaisi että hän voisi tehdä samoin myös minulle? Tai en tajua mikä siinä omien vaatteiden viikaamisen sivussa on niin vaikeaa viikata myös ne minun pari paitaa?
      Siivoan kerran viikossa päivittäisen siistimisen lisäksi. Siivoan lähes poikkeuksetta yksin koko yhteisen asuntomme, näin on ollut melkein aina. Alussa pyysin häntä mukaan, mutta enää en jaksa katsella hänen draamakohtaustaan kun hän "joutuu" tarttumaan imurin varteen. Aina kamala mökötys ja huokailu ja vittuuntunut naama. Ja sen lisäksi että hän imuroi harvoin (kerran vuodessa), hän tekee sen vielä huonosti. Kylpyhuone jää imuroimatta, samoten sohva ja huonekalujen alustat. Kylpyhuonetta hän ei ole siivonnut koskaan, tuskin tietää edes miltä wc-harja näyttää tai että mitä sillä kuuluisi tehdä. Pölyjä pyyhkiessään ei siirrä koriste-esineitä edestä vaan luutuaa niiden välistä, jonka takia minä joudun pyyhkimään pölyt uudestaan.
      Meillä on kaksi kissaa, joista lähtee paljon karvaa ja siksi minun mielestäni päivittäinen siistiminen on tärkeää puhumattakaan viikkosiivouksesta. Hänen mielestään sopiva siivousrytmi olisi kerran kuukaudessa! Jos jo päivässä kissanhiekka kulkeutuu ja karvat pölyää niin mikä olisikaan näky kuukauden siivoamattomuuden jälkeen? MInä en halua asua tunkkaisessa sikolätissä! Piste.

      Olen todentotta alkanut harkita eroa. Mitä jos saamme lapsia joskus ja sotkua tulee nykyiseen verrattuna paljon enemmän. Siivoanko minä sittenkin, miehen ja lasten sotkut? Luultavasti näin olisi.

      Työttömänä ollessani asia oli ihan ok, sillä hän joutui rahallisesti kustantamaan enemmän ja minä ns. tein kotityöt, jotta osallistuisin enemmän yhteiseen elämän pyörittämiseen. Sanoin silloin että en tule jatkamaan samaa rataa töihin päästyäni, mutta kas kummaa... näin vain on. Mies on aina väsynyt ja viikonloppuisin haluaa rentoutua (pelata ja ryypätä), eikä tuhlata kallista vapaa-aikaansa siivoamiseen. Minä herään arkisin neljän jälkeen, kun hän nukkuu vielä melkein 3 tuntia pidempään ja päälle päikkärit. Silti minä saan siivota myös arkisin, eilenkin koko kämpän hänen ollessaan päikkäreillä.

      Olen uskomattoman kyllästynyt tähän kompromissikyvyttömään ja laiskaan mieheen, ero taitaa olla ainoa vaihtoehto elleivät asiat muutu.

    • Järki käteen

      "Yhteinen koti = yhteiset velvollisuudet kodin ylläpitämiseksi. "

      Joo kyllä, MUTTA myös yhteiset NORMIT siitä mikä on se taso joka on hyväksyttävä. Nyt sinä esität vaatimuksia jotka luultavasti olet oppinut kotoasi ja miehesi olisi tyytyväinen löysempiin standardeihin. Ei se niin mene. Jos et tingi omista vaatimuksistasi on ihan kohtuullista että teet niitten eteen itse myös työt.

      Muuta pois ellet kykene itsekään joustamaan. Tai heitä ukko ulos jos luukun hallintasuhteet on sellaiset että se kuuluu enemmän sinulle.

    • bulbasaur1

      tarjoo pesääääÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      ÄÄ
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä

      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä

      Ä
      ÄÖ
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä

      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä

      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä

      Ä
      Ä
      Ä
      Ä

      Ä
      Ä
      Ä
      Ä

      Ä
      Ä
      Ä
      Ä

      Ä
      Ä
      ÄÄ
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      ÄÄ
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      ÄÄ

      Ä
      Ä
      Ä
      Ä

      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      ÄÄ
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      ÄÄ
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä

      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      ÄÄÄÄ
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä

      Ä
      Ä

      Ä

      Ä
      Ä

      Ä

      ÄÄ
      Ä
      Ä

      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      ÄÄÄ

      Ä
      Ä

      Ä
      Ä

      Ä

      ÄÖ
      Ä
      Ä

      Ä
      Ä

      Ä
      Ä
      Ä
      Ä

      Ä
      ÄÄ
      Ä
      Ä

      ÄÄ
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä

      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä
      Ä

      Ä
      ÄÄ

      ÄGH
      ÄG
      ÄS
      ÄGH
      ÄHTÄ

      TRÄ


      TÄY
      ÄY
      ÄR
      Ä
      ÄE

      SWÄT'ÄÄ
      YÄ56
      UÄTÄU
      76Ä
      Ä
      7IÄ
      TRÄ
      ÄTGÄ



      5YÄ
      5Ä6U
      Ä56
      AUÄA
      AUÄA
      TAÄUA
      TÄQI
      AQ
      YIÄAQ
      ÄAQ
      Ä
      JÄQHY

      AQGHÄAQ
      ÄF
      JÄRÄ
      J
      TÄAQJKAQÄ
      YUAQKÄ
      AQÄAQK
      AQTÄ
      AQJÄAQ
      T
      AQTÄAQ
      TYÄAQI
      AQÄYKÄAQ
      AQÄJQ
      ÄGAQJÄ
      GFAQÄ
      JTÄ
      YJUÄ
      YQÄA
      QYUÄAK
      QÄA
      QKÄAY
      QÄAQ
      TYÄAJQ
      ÄTAQJ
      ÄAQT
      JÄAQGHÄ
      AQJÄAYQ
      ÄAK
      ÄYAQKÄYÄ
      AJKAÄ
      JA
      QTÄAJQÄAQ
      AQAÄ
      TYAQGÄ
      AQTÄ
      AQJÄAQT
      JÄAQ
      AQÄ
      AQÄ

      AQ
      AÄQA
      ÄQA
      ÄQAÄ
      QAÄ
      AQÄAQÄA
      ÄQAÄ
      QAÄ
      QAÄ
      QAÄ
      QAÄ
      AQÄ
      AÄA
      QÄA
      QÄA
      AQÄ
      AQÄ
      AQÄ
      AQÄA
      QÄA
      ÄQA
      QÄA
      QÄAQÄ
      AAQÄ

      QSÄ
      QWSÄW
      SÄW

      SWÄS
      WÄS
      WÄSW
      ÄS
      WÄS
      QSÄ
      AQÄ
      AQÄ
      AQÄAQ
      ÄAS
      QÄASQ
      ÄAS

      QÄÄ

      AQÄ
      AQASÄ
      QÄAS
      QÄA
      QÄAS
      QÄAS
      QÄAS






      QÄASQÄ
      ASÄ
      QASÄQSÄQS
      ÄQS
      ÄQSÄ
      WWÄ
      WEÄWEÄ
      ÄEFÄ
      GTRÄ
      HTRÄ
      GTÄR

      ÄGEÄ
      GETÄ
      GTRÄ
      HRÄ
      HTRÄ
      HÄR
      ÄGTR
      ÄGTR
      ÄGTR
      ÄGT
      ÄG

      GÄE
      ÄG
      ÄGTRE
      ÄGTR

      GTEÄ
      GTEÄ
      GREÄ
      GÄE
      GTÄ
      EEÄT

      TEÄ
      EÄET
      ÄE

      EÄE
      ÄE

      EEÄ
      E
      ÄE

      ÄE

      EÄE
      ÄE

      E
      ÄÄH
      TR
      ÄHY
      RY
      HYR

    • Kotiorja

      Eli minun pitäisi joustaa ja suostua kerran kuukaudessa tehtävään siivoukseen, koska siihen mieskin kykenee ja sen takia sitten vihata/hävetä kotiani ja tuntea oloni epämukavaksi siellä? Minusta reilumpaa olisi se, että mies kävisi vaikka viikkosiivouksen aikana tamppaamassa matot, osallistuisi edes vähän (edes 10% työstä). Tai menisi edes poissa edestä, eikä levittelisi roskia ympäriinsä ja istuisi koneella kun yritän siivota työpöytää.

      Mielestäni en vaadi liikoja, sillä niin monessa muussa asiassa taivun hänen tahtoonsa, siivoaminen on oikeastaan ainuita asioita joita häneltä vaadin/pyydän ja sitäkin niin vähän nykyään (eli olen vain vittuuntunut hänen osallistumattomuudestaan).

    • nainen/24v.

      meillä on vähän sama meininki.

      itse olen opiskelija mutta käyn töissä ja harrastuksissa eli minulla ei ole kauheasti vapaa-aikaa, mieheni on täyspäivätöissä.

      Minä pesen aina pyykit ja hoidan tiskit, pesen vessan ja yleensä imuroin ja luuttuan. Mies melko usein laittaa ruokaa ja välillä osallistuu keittiönpintojen pyyhkimiseen tai lattian lakaisuun. minä teen vähintään 80% siivouksesta.

      Lisäksi minä aina käyn kaupassa. Miehen mielestä 150e on ihan riittävä summa molemmilta ruokiin kuussa (sisältäen kaikki siivoustarvikkeet, pyykinpesuaineet, tiskiaineet, hygieniatuotteet kuten shampoot, deodorantit, hammastahnat jne) minulla aina menee yli tuon budjetin, mutta mies ei halua maksaa enempää, kun tuon summan pitäisi riittää.

      • tarkennus.

        tai siis yhteensä 300e, 150e kummatkin maksaa.


      • Älä kokkaa sille jos se ei maksa. Asun yksin ja mulla menee jo 150 yksin ruokaan kuussa ja siinä ei ole niitä pesutarvikkeita eikä vessapapereita laskettu mukaan.


    • Minä olisin hyvä tekemään kotitöitä. No asunhan yksin mut en antais naisen tiskata mun lautasia tai pestä mun vaatteita. Vaatteet laittaa koneeseen 10 sekunnis ja koneen päälle 5 sekunnis. sit vaatteet laittaa minuutis narulle kuivumaan. Eli ei hirveen paljon aikaa siihen mene. Lautasen tiskaan 30 sekunnis et ei sekään rasittavaa homma ole.

      Teen usein ittelle ruokaa enkä osta valmis aterioita joten tiskaaminen on mulle päivänselvä juttu.Tuskin naiset haluis tällästä miestä joka tekee kotitöitä. Josku aikaa sitten mun veli asui mun luona hiukan aikaa ja se jätti lautaset aina tiskaamatta.

      No mä vein kaikki muut astiat varastoo ja jätin itelle yhen lautasen, yhen haarukan ja yhen lusikan ja yhen mukin. Jos ei tiskaa niin ei tarvii syödäkkään. Kyllä se sit alkoi tiskaamaan kun näytin mikä on homman nimi..

    • Arvostakaa itseänne!

      Voi naiset, miksi ette heitä noita laiskoja tohvelisankareita pihalle?
      Mieluummin yksin, kuin laiskan luuserin kanssa.

    • nalkuttajailkimys

      Tässä meidän tilanteemme:
      Olen itse 20-vuotias opiskelija. Minulla on lähiopetusta ti-pe noin 5 tuntia päivässä ja lisäksi käynnissä on etäopintoja, joihin menee päivässä noin tunti. Mieheni käy kokopäiväisesti töissä. Olemme asuneet yhdessä 2 vuotta ja nykyään tilanne on se, että mies tiskaa ja ehkä tekee ruuan KERRAN viikossa. Muina päivinä nämä hommat jää minulle. Vaikka opiskelen ja minulla on enemmän "vapaa-aikaa", niin en haluaisi tehdä kaikkea yksin.
      Tuntuu, että mies ei vaan ymmärrä tehdä oma-aloitteisesti mitään. Mies nukkuu joka ilta sohvalla, kun minä tiskaan tai siistin kämppää. Kun mainitsen jostain asiasta, kuten roskien viemisestä tai siistimisestä niin saan vastauksen "teen sen sitten huomenna" ja valistusta siitä kun aina iltaisin nalkutan (vihaan tuota sanaa. Ei tarvisi nalkuttaa, jos ottaisi kerrasta opiksi.) Oma ongelmani on tietysti se, että en kestä jättää asioita huomiselle. Teen siis itse.
      Viikkosiivous (imurointi, lattian peseminen ja pölyjen pyyhkiminen) on aina minun hommani. Ollut jo vuoden verran. Nykyään mies ei edes arvosta sitä, kun saa tulla perjantaina putipuhtaaseen kotiin, jossa on ruoka valmiina odottamassa.
      Tunnen olevani mieheni äiti. Tiedän, että ennen yhteenmuuttoamme hänen äitinsä teki kaiken hänen puolestaan. Heillä isä ei tee mitään muita kotitöitä, kun kuorii perunat joskus, vaikka kumpikin vanhemmista on samaten töissä. Nyt minä olen äiti.
      Taloudellisesti mies maksaa menoistamme enemmän. Maksan kyllä puolet vuokrasummastamme ja kaikki omat juttuni (parturit,vaatteet...) mutta mies maksaa noin 2/3 kauppareissuista ja saan käyttää hänen autoaan iltaisin, jos haluan. Hän myös kohtelee minua hyvin, tosin en tunne olevani arvostettu. En siis tiedä, onko aiheellista valittaa kotitöistä. Mieheni nettotulo on 4 kertaa enemmän kuin minun.
      Ajattelin ottaa käyttöön kokeiluajan: huomenna ei ole valmista ruokaa pöydässä, enkä liitosta 2 koneellista pyykkiä, mitkä odottaa kuivaustelineellä :)

    • t. fiksu emäntä

      Se kyllä suututtaa todella, että minä siivoan vapaapäivinäni ja ukkoni ei siivoa koskaan viikonloppusin. Itse olen yleensä viikonloppusin töissä... Kiroan aina ukkoani kun siivoan, itse pidän siististä asunnosta ja ukkoni entinen asunto oliki aika moinen sekamelska. Hän kyllä siivoaa, imuroi ym, mutta tulos on surkea..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      413
      1716
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1348
    3. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      172
      1334
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1285
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1026
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      936
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      890
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      110
      834
    Aihe