Miksi työelämä on läpensä sairas ja mätä?

selittäkää?

Missä tahansa onkin töissä niin meno on aina yhtä persiistä. ERITTÄIN harvassa on ne työpaikat, missä voisi kuvitella viihtyvänsä tai jopa viihtyy oikeasti. Miksi näin on? Tekeekö työelämä mielen kieroksi ja sairaaksi vai tappaako pohjaton ahneus viimeisetkin inhimillisyyden rippeet?

48

4281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sellaista jossain

      Yksi työkaveri onnistuij kilpailuhenkisyydellään savustamaan yhden toisen työntekijän firmasta. Ehkä hän sai korotettua omaa arvoaan, mutta ei meistä muista ollut kiva kuulla niitä takanapäin puhumisia.

    • pahemminvointivaltio

      Siksi koska kokoomus on ollut liikaa vallassa.

      • kommarit kuoppaan

        Helvetti on irti, kun punaniskakommariduunarit pääsee pikkupomojen asemaan kepulikonsteja käyttäen, siinä kyykytetään mennen tullen kaikki, joiden pärstä ei miellytä ja jotka ei ole tasan tarkkaan samaa mieltä, maksetaan kaikki kauhea, luulotautinen kärsitty paha ja kauna muille ja seisotaan kukkona tunkiolla, joka haisee ja kauas.


    • duunaripete3

      Taisit jo itse vastata kysymykseesi. Kyllähän se on omistajien tms pohjaton ahneus, mikä ajaa työpaikoilla menon niin mielettömäksi, ettei mitään rajaa. Väkeä potkitaan siihen tahtiin pois, että heikompaa hirvittää. Loput jäljelle jäävät sitten painavat niska limassa minkä ehtivät.
      Hyvä esimerkki : Itse aloittelin kunnolla työuraani noin 10 vuotta sitten eräässä pienen kylän rautakaupassa. Kauppa oli perustettu tuossa 80-luvun alussa ja työntekijöitä oli parhaillaan 29. Tänä päivänä vakituisia on 12 ja pari osa-aikaista.

      Oon vähän kateellinen niille, jotka aloitteli työuraansa 40-50 vuotta sitten. Meni mihin tahansa kyseleen töitä, niin suunnilleen kysyttiin aloitatko heti vai tunnin päästä.

      Kiva nähdä, mitä on jäljellä parinkymmenen vuoden päästä...

    • Yksi selitys tässä?

      Olen alkanut miettiä tuota asiaa viime aikoina yhä syvemmin. Olen keksinyt monia syita kuten: ahneus, tyhmyys, liian korkeat elämisen peruskustannukset ja työnantajien häikäilemätön hyväksikäyttö.

      Ihmettelen myös kuinka ihmiset ovat niin hölmöjä, että antavat koko elämänsä mennä moiseen likaviemäriin. Kaikki tehdään vain sen vuoksi, että saadaan ylihintaiset asunnot maksettua. Samaan aikaan nuoret ovat alkaneet ns. "syrjäytyä". Mitä hlvettiä se muka on? Tuskin kukaan täysjärkinen haluaa tulla tällaiseen työelämä härdelliin mukaan. Nuoriso oirehtii aivan oikeasta asiasta, mutta mitä tilalle? Se askarruttaa enemmän.

      • luuserit töihin!

        Pullamössönuorisoa varten pitäisi perustaa ihan oma "task-force" joka ohjaa näitä velttoperseitä pakkotyöleireille opettelemaan työntekoa sen sijaan että litkitään puistossa bisseä tukka rastoilla kuin mitkäkin elämäntapaluuserit! Ainut syy miksi nuoriso syrjäytyy on se, että joutavanpäiväinen hengailu ja biletys kiinnostaa enemmän kuin reipas työnteko joka on jokaisen ihmisen perusvelvollisuus.


      • 13+5
        luuserit töihin! kirjoitti:

        Pullamössönuorisoa varten pitäisi perustaa ihan oma "task-force" joka ohjaa näitä velttoperseitä pakkotyöleireille opettelemaan työntekoa sen sijaan että litkitään puistossa bisseä tukka rastoilla kuin mitkäkin elämäntapaluuserit! Ainut syy miksi nuoriso syrjäytyy on se, että joutavanpäiväinen hengailu ja biletys kiinnostaa enemmän kuin reipas työnteko joka on jokaisen ihmisen perusvelvollisuus.

        ^ Tähän viestiin kiteytyykin varsin hyvin suomalainen luonteenlaatu eli keppiä porkkanan sijaan - AINA.


    • Yksi selitys tässä?

      "luuserit töihin!" nimimerkki edustaa juuri sitä linjaa miksei niitä "syrjäytyneitä" nuoria tahdo töihin saada. Kuka haluaisi tulla duuniin kuuntelemaan tuollaista? En minä ainakaan. Ja just tollasia tulee itsekin pakoiltua näin kokeneempana työntekijänä. Jos kaikki muut on muka jotain vtun "velttoprseitä" niin sinäkö ne prseet laitat ojennukseen vai? Aloittajan mainitsema dilemma kiteytyy myös tämän kaltaisiin tyyppeihin. Ja näitä riiitää ja riittää ja riittää. Vttu että kyllästyttää!

    • järkevää_toimintaa

      Ostan uusia vaatteita työtä varten ja illat pesen paitoja ja silittelen niitä. Sitten ajan ruuhkassa 1,5 h suuntaansa autolla johon olen ottanut pankista lainaa. Kaikki tämä vain siksi, että minulla on tilava omakotitalo tyhjillään päivät pitkät ja että saan kaiken tämän maksettua. :-D

      Kuka oikeasti tekee työtä josta tykkää, intohimosta työhönsä ja hyvän flown saattelemana?

      15 h vuorokaudesta tehdään asioita vain rahasta. Viikonloppuna sitten lataudutaan ja otetaan punaviiniä.

    • itsestäkin on kiinni

      Minä viihdyn työssäni erittäin hyvin, sillä minulla on hyvä pomo ja hyvät alaiset.

      • murvat

        Mistä tuntee hyvän johtajan ? Hänellä on työkavereita EI alaisia.


      • v altiolla

        Voisit olla minun pomoni. Suun soittaja, joka pääsi välisarjan esimieheksi miellyttämällä paria keskisuurta pomoa. Päättää omat työaikansa sekä nauttii olemattomaan vastuuseen nähden ihan mukavansuuruista korvausta. Alaiset hoitavat työnsä täysin itsenäisesti. Miellyttämisen haluinen kellokas tekee pomonkin hommat.


    • Yksi selitys tässä?

      "Minä viihdyn työssäni erittäin hyvin, sillä minulla on hyvä pomo ja hyvät alaiset."

      Jokaisessa työpaikassa on henkilöitä jotka ovat läpeensä tyytyväisiä. Jopa niissä, joissa on tyytymättömiä. Tuossa porukassa saattaa olla kuitenkin niitä joiden mielestä et olekaan niin hyvä pomo välttämättä. Tähän vaikuttaa varmasti se, minkälaisia työsuoritteet ovat, mikä on pomon rooli ja kuinka monta alaista on. Mitä paremmin tunnet alaisesi ilman varsinaista kaveruutta, niin sitä paremmin menee. Sama koskee sinun yläpuolella olevaa tahoa, joka voi olla jopa omistaja itse.

      • itsestäkin on kiinni

        Olen erimieltä kanssasi, vaikka kuinka katson peiliin olen hyvä pomo. Yksi selitys on tuo sinunkin selitys, ei vain meillä päde. Olen sitä mieltä, että kyllä pomo voi tosi paljon vaikuttaa työilmapiiriin, mutta tietty ei aina kaikkea voi tehdä. Tarvitaan myös hyviä työntekijöitä, jotka sen "tuloksen" lopulta tekevät. Pomo voi vain mahdollistaa sen... Tsemppiä kaikille, kun kaikki tehdään parhaamme, hyvä tulee!


    • Yksi selitys tässä?

      "Olen erimieltä kanssasi, vaikka kuinka katson peiliin olen hyvä pomo."

      Kuinkakohan moni pomo on mielestään hyvä? Olisiko 90% kaikista tai jotain sellaista. Jos kysytään alaisilta niin totuus on toinen. Olet oikeassa siinä, että tulos puhuu puolestaan. Mutta kyllä kokemusta löytyy siitäkin, että tulos on ihan yhtä hyvä "huonolla" tai "hyvällä" pomolla johdetulla ryhmällä. Alaisten ryhmähenki vaikuttaa kuitenkin kummassakin tapaukessa tulokseen enemmän.

      Alat kuulostaa erästä tuntemaani pomoa tuolla "tsemppiä" julistuksellasi. Ja hän ei ollut mikään kummoinenkaan. Mielestään varmaan oli. En tietenkään halua epäillä kykyjäsi, voi olla että oletkin ihan oikeasti "hyvä" pomo. Nimimerkkisi "itsestäkin on kiinni" pitää aivan kutinsa sekin.

      • itsestäkin on kiinni

        Sinä et ole tainu hyvää pomoa koskaan itellesi saada, katkeruudestasi päätellen. Toivotaan, jot vielä kohdallesi sattuu.. Tsemppiä toivotan, vaikka sua tietty se ärsyttääkin!


      • åkeeeeeeeeeeeee

        ei vittu te ootte ollu varmaan valiolla molemmat


    • Nora74

      Olen sairauslomalla: burnout. Nyt mennyt muutama viikko. Pitäisi pian palata takaisin. Mutta kun olen palaamassa takaisin samaan helvettiin, josta jo sairastuin... Tuli niin pahoja stressioireita, että piti jäädä pois.

      Jatko-opiskeluja mulla on. Olen tosi työorientoitunut, mutta mitä tahansa en halua. Nyt en jaksa kiinostavia jatko-opintojanikan **** työni takia, joka vie kaikki mehut!! Tuntuu, että minusta ei ole mihinkään. Masennusta ei ole, mutta tätä menoa kohta on. Olen itkenyt koko tämän aamun; tosi paha päivä.

      Kyllä tajuan, että johtaminen mättää ja pahasti tuolla. Yritin jo kuukausia sitten ottaa työoloni puheeksi esimieheni kanssa. Tuli vain tunne, että minulla on häenn mielestään huono työmoraali ja valitan ihan turhaan. "Muutkin ovat pärjänneet". Nyt tässä mietin, että minusta ei ole mihinkään, koska "muutkin ovat pärjänneet". ;-(

      Ja kun aina on niitä, jotka tekevät 5 lasta, ovat kokopäivätyössä, jatko-opiskelevat jne. Ja minä lapseton en pärjää näidenkään kanssa.

      Ehkä joskus kun saan jatko.opintoni tehtyä, ja voisin päästä mielenkiintoisempiin hommiin, tulee vastaan varmaan liian korkea ikä ja ikärasismi.

      Kyllä, olen saanut ammattiapua. Nyt on vain tosi paha päivä ja mieli on todella maassa.

      Onko musta koskaan yhtään mihinkään? Ja älkää todetko, että "työ ei ole kaikki". Ei se ole, mutta silsi tuntuu tältä.

    • Yksi selitys tässä?

      "Ja kun aina on niitä, jotka tekevät 5 lasta, ovat kokopäivätyössä, jatko-opiskelevat jne. Ja minä lapseton en pärjää näidenkään kanssa."

      Voi olla että tuossa juuri onkin se ero sinun heidän välillään. 5 kakaraa on tosin nykyisin paljon. Hommaa edes se yksi, niin johan alkaa tulla boostia muuhunkin tekemiseen. Sen voin sanoa ihan omasta kokemuksesta. Kaikkea joutuu miettimään eri kantilta. Silloin duunipaikan ongelmat eivät tunnu ihan niin isolta. Tämä on tosin miehen näkökulma ; )

      "Onko musta koskaan yhtään mihinkään? Ja älkää todetko, että "työ ei ole kaikki". Ei se ole, mutta silsi tuntuu tältä."

      No hlvetissä sinusta on yhtään mihinkään! Työ on liian dominoivassa asemassa nykyisin ja siellä saatetaan käydä jopa vääristä syistä. Jos ajattelee pelkkää rahantuloa eikä duunissa ole mitään muuta sisältöä, tarkoittaa se todennäköisesti jossain vaiheessa ongelmia. Aika harvalla on niin hyvä liksa, ettei työn sisällöttömyydellä ja pskalla organisaatiolla olisi mitään väliä. Ja sinulle asia ilmeisesti on juuri näin. Tuttu tunne tosiaan.

      • Nora74

        Ja ne lapset vaan "hommataan"? Niin helppoa se on??! Ehkä sinulle on sitten ollut.

        Omista lapsiaikeistani en kerro mitään; en ole edes maininnut, onko minulla miestä. Mutta sen sanon, että niitä ei todellakaan vain "hommata". Kaikille ei tule, vaikka yritetään "hommata". Ja lapsia ei myöskään "hommata" siksi, että elämä muuten mättää. Pitää olla parempia motiiveja. Olen entisissä töissäni nähnyt riittävästi niitä, jotka

        Duunini sisältö / mielenkiinnto ei ole ongelma, vaikka se ei mikään eläkevirkakaan ole. Siksi myös opiskelen, ja toivon saavani joskus mielenkiintoisempaakin. Ei kaiken tarvitse heti tulla.

        Olosuhteet on ongelma, joka pisti uupumaan. Ja kun edellisissä töissä mätti tiimin ilmapiirissä ja pahasti. Tässä työssäni ei mätä ilmapiirissä, vaan itse työssä ja sen vaatimuksissa, joihin ei tule helpotusta... Jotakin kosmeettista kyllä on luvattu tehdä, mutta työterveyshuollossakin ymmärtävät, että oikeaa helpotusta ei tule. On lannistavaa, kun aina on jotain ongelmia.

        Eli odotettavissa uusi työuupumus, kunhan palaan ensin töihin... Olen päättänyt, että en aio piitata mistään enää niin kauan kuin olen tuolla duunissa ja pomo ei ymmärrä helpottaa asioita niin, että ne oikeasti helpottuisivat.


      • reaalimaailmassa

        Puhut paljon asiaa. "Aika harvalla on niin hyvä liksa, ettei työn sisällöttömyydellä ja pskalla organisaatiolla olisi mitään väliä." Niin totta, kuin olla voi, mutta oikeassa elämässä suurin osa ihmisistä joutuu laskunsa maksaakseen tekemään turhauttavaa työtä ja/tai sietämään huonoa johtamista. Todellisuudessa kaikki eivät voi olla oman onnensa seppiä ja totuttaa itseään. Ikävä tosiasia on, että nykymuotoinen yhteiskunta ei toimisi ilman tylsien töiden tekijöitä. Sisällötön työ ja pska organisaatio vaativat tietenkin veronsa. Paljonti niiden vuoksi ihmiset sairastelevat ja joutuvat lopulta eläkkeille ennen aikojaan.


    • Yksi selitys tässä?

      "Ja ne lapset vaan "hommataan"? Niin helppoa se on??! Ehkä sinulle on sitten ollut."

      Ei muuten ollut, sen voin todellakin sanoa. Mutta kun se vihdoin onnistui, niin huomasin, että etua oli monin tavoin. Naisen asemaan en tietenkään voi ottaa tässä kohtaa kantaa, siinä olet oikeassa. Ja tämä asia on jokaisen oma sen tiedän myös, ja kunnioitan sitä !!!

      "Olosuhteet on ongelma, joka pisti uupumaan. Ja kun edellisissä töissä mätti tiimin ilmapiirissä ja pahasti. Tässä työssäni ei mätä ilmapiirissä, vaan itse työssä ja sen vaatimuksissa, joihin ei tule helpotusta... "

      Juuri näinhän se menee. Hommat vielä tekisi, mutta kun ne vtun tiimit ovat niin ristiriitaisia hengeltään ja tämän vuoksi vaikeita johtaa. Tuttu juttu ja olen kohdannut tuon ongelman itsekin monta kertaa. En nimittäin itsekään työskentele tiimihenkisessä yrityksessä. Pikemminkin päinvastoin. Heti kun ehdotetaan tiimissä tekemistä, joutuu ilmoittamaan pomolle, ettei ihan helppoa tule olemaan koska henkilökemiat ovat prseellään.

      Jos homman sisältö ja vaaimukset ovat poissa tolaltaan, niin herää kysymys, että osaako pomosi auttaa enää koko hommassa? Entä muu organisaatio? Oletko jäänyt kenties yksin pakertamaan jotain sellaista, johon ei sitä "tiimiä" pysty edes rakentamaan? Puhumattakaan siitä, että saisit apua jostain järkevältä taholta. Tosi paha juttu johdolta, jos näin on päässyt käymään. Eli taas se sama: Johtaminen ei toimi, aivan oikein. Siihen päädytään liian usein. Tuossa tilanteessa ei ole tosin sinun asiasi ottaa vastuuta liikaa, muista se. Huono pomo saa tosin tilanteen näyttämään siltä.

      Oho! Tulipa aikamoinen runoilu tehtyä, toivottavasti ei ihan turhaan kuitenkaan.

    • 1+1

      Olen tehnyt opiskelujen ohella osa-aikaista työtä monessa eri paikassa. Resepti on usein ollut sama: liian vähän työntekijöitä, liian tiukalle kiristetty työaika, liikaa töitä. Lisämausteena epäpätevä pomo, jolla eivät pysy ohjat käsissä; työntekijöitä kohdellaan alentavasti, informaatio ei kulje, yksistä puhutaan pashaa selän takana ja toisten edessä ollaan maireana.

      Onko tämä ihan normaalia ja nykypäivää työpaikoilla? Jatkuva kiire ja stressaava ympäristö on ilmeisesti normaali tila, ei mitenkään poikkeus. Onko mikään ihme, että töihin on vaikea sopeutua? En mielestäni ole ollut mikään pullamössö-velttopersaus-nuori, vaan tunnollinen ja reipas. Työpaikkojen meno on ollut kuin likainen tiskirätti vasten kasvoja. Tätäkö on työelämä?

    • tämä on se syy

      Työelämä on mätä ja sairas siksi että jokaista oikeasti v1tuttaa käydä raatamassa töissä kustantaakseen elämänsä ja työtä on tehtävä koko ajan yhä enemmän kun kaikki kallistuu, valtio keksii uusia maksuja ja veroja mutta palkka ei nouse kuluja vastaavasti joten orjuutuksen kierre on valmis.

      Jos ihmisille maksettaisiin parempaa palkkaa niin että elämä olisi helpompaa tässä kalliissa maassa niin luulen että ilmapiirikin kevenisi kun stressi ei vaivaisi jatkuvasti. Toimeentulo on tehty tässä maassa aivan liian vaikeaksi.

    • hartain toive

      Luulen ma, että Suomen katajainen pimeän metsäinen kansa tekee itse myös hallaa omalla ilmapiirin luonnillaan työpaikoilla. Ei ole etenemisen mahdollisuuksia, työpaikan vaihtomahdollisuuksia, palkan kilpailuttamismahdollisuutta. Kaikki kallistuu ja ihmiset kyynistyy.

      Toivomme me, että jonain kauniina päivänä pääsemme karistamaan Suomen tomut jaloistamme.

    • paras lääke tässä

      Siksi, koska ahneille duunareille ei riitä yhtään mikään, vaan aina vaan pitää ahmia lisää palkkaa, vaikka oikeasti palkkoja tulisi laskea ainakin 30% jotta kilpailukyky säilytettäisiin. Vielä kun ottaa huomioon sen, miten paljon AY-liike on onnistunut junailemaan erilaisia etuisuuksia tekemättömästä työstä, niin ei ole ihmekään miksi yrityksillä menee niin huonosti!

      Jos yrityksillä menisi hyvin, niin työntekijöilläkin menisi paremmin, mutta kun ei tajuta puhaltaa yhteiseen hiileen vaan ajatellaan vain omaa napaa "olen vain töissä täällä" -asenteella viis veisaten siitä, onko tehty työ laadukasta tai ollenkaan sen palkan arvoista, mitä työntekijälle maksetaan. Ainut ratkaisu mitä tässä tilanteessa pitäisi tehdä on AY-liikkeiden välitön lakkauttaminen ja työsopimusten sopiminen aina paikallisesti ilman mitään minimipalkkasääntöjä. Parasta olisi, kun koko palkanmaksu lopetettaisiin ja jokainen työssäkäyvä duunari saisi saman verran rahaa, jota kansalaispalkaksi kutsutaan (työttömät luonnollisesti saisivat tasan 0 euroa).

      • duunarin prkele

        Suomihan on maailman kilpailukykyisin maa!

        Palkkojen ostovoima on EU:n heikoimmasta päästä joten palkkoja tulisi pikemminkin NOSTAA 30%!!

        Todellinen syy kaikkiin Suomen ongelmiin on tappoverotus joka on mennyt aivan yli sietokyvyn joka paikassa. Julkista sektoria on karsittava, julkisen sektorin palkkoja alennettava, nythän esim. valtio on palkkatilastoissa johtaja mikä ei ole tervettä!! Suomi on liian pieni maa noin suuren ja kallispalkkaisen väen kustantamiseksi verotuloista, verotus muodostuu kuolettavan raskaaksi taakaksi kuten on jo hyvin nähty!!


      • Toimihenkilöasiantun

        Olisiko nakkikioskin omistajat myös valmiita tinkimään 30% omasta elintasostaan?


    • Nickel Knatterton

      Muutamia selityksiä työelämän klikkeihin:

      - joku on porukasta aina säntillinen ja pikkutarkka, joku toinen taas suurpiirteinen ja ehkä menee aina siitä mistä on aita vaan on matalin..
      Aiheuttaa tiimissä kahnausta. Työt eivät jakaudu tasaisesti..

      - epäselvyyksiä vastuista, kuka tekee ja mitäkin, ja myös silloin kun joku on sairaana / lomalla. Nämä voivat aiheuttaa ikäviä tilanteita jos henkilöstö on muutenkin jo minimissään..

      - pitäisi ihan jatkuvasti omaksua ja oppia uutta, mutta koulutuksiin ei ehkä pääse

      - huonoa johtamista, epäkohtiin ei ehkä puututa tai ongelmat lakaistaan matonalle

      - tieto ei kulje talon sisällä

      - työpaikalla on monia besserwissereitä, tietävät miten asioiden pitäisi oikeasti mennä, mutta eivät he ole valmiita nostamaan hihojaan ja muuttamaan käytäntöjä (työprosessien kehittämisestä ei välttämättä tule kiitosta tai se ei näy palkassa, tehkööt siis ne joku muu..)

      - samasta työstä voidaan maksaa eri palkkaa..

      - YT-neuvotteluita saattaa olla päällä, epävarmuus omasta tilanteesta aiheuttaa sellaista että osaamista ja oleellista tietoa ei jaeta toisten työntekijöiden kesken (pyritään turvaamaan oma asema YT-neuvotteluissa, vain minulla on X asian suhteen kompetenssiä)

      • Sisäinen sankari. .

        Työpaikalla on monia besserwissereitä, jotka luulevat enemmän kuin tietävät. Valitettavasti he myös vaikuttavat käytäntöihin...


      • tunaripomoja liikaa
        Sisäinen sankari. . kirjoitti:

        Työpaikalla on monia besserwissereitä, jotka luulevat enemmän kuin tietävät. Valitettavasti he myös vaikuttavat käytäntöihin...

        Puhumattakaan esimiehistä, joilta puuttuu taitoa, kykyjä ja halua toimia niin, että hommat sujuisivat mahdollisimman hyvin. Valitettavasti myös pomot ovat vain ihmisiä kaikkine puutteineen ja pikkumaisuuksineen. Heidät voidaan jaotella samoin kuin joku ylempänä määritteli työtekijätyyppejä. Esimiesasemiin pääsee liian helposti ilman tarvittavia perusedellytyksiä.


    • Sotaloordi

      Raha ei toimi ihmissuhteiden välissä. Enemmän palkkaa ja korvauksia jollekin on joltakulta toiselta työntekijältä pois. Vertailun vuoksi armeijassa on parempi joukkuehenki kuin työpaikoilla. Armeija käydessä raha ei sotke armeija-työpaikan ihmissuhteita.

      • psjfgierjgir

        Työtä ja armeijaa ei oikein voi verrata toisiinsa. Työ on periaatteessa itse valittu, käytännössä tosin asia voi olla toinen näinä rajallisten työpaikkojen ja suurtyöttömyyden vallitessa.
        Työssä käydään myös saadakseen elantonsa, jos toimeentulo olisi turvattu muutenkin, tuskin kukaan kävisi töissä.

        Armeija sen sijaan on vankeusrangaistuksen uhalla pakollinen velvollisuus miehille joten siinä mielessä jokainen mies on samalla viivalla armeijaan mennessä.
        Naiset on eri asemassa kun voivat käydä "leikkimässä sotaa" vähän aikaa ja v1ttuilemassa miehille, lähtevät sitten takaisin siviiliin ja väittävät kaikille että olenpa ollut armeijassakin kun vedättävät itselleen lisää etuisuuksia...


    • ärsyyntynyt

      Työelämä on ja pysyy sairaana tällä menolla varmasti ja pitkään. Omasssa työpaikassa osastollamme oli tähän samaan aikaan viime vuonna 9 henkeä töissä. Hupsis, nyt meitä on enää 5.

      Työtehtävät vaan eivät ole vähentyneet. Meiltä vaaditaan venymistä lisää ja lisää koko ajan. Pikkusen pelottaa, kun talvilomat alkaa ja ollaan kukin vuorollaan poissa lomalla viikon verran kerrallaan, kesäkaudesta puhumattakaan, silloin lomat on vähän pisempiä.

      • Seppo Sarkastinen ;)

        Tuo henkilöstöresurssien "tehostaminen" ja "vastuualueiden laajentaminen" ihan uusille tasoille pitää sinun nähdä ennenkaikkea haasteena ja isona mahdollisuutena kehittyäksesi edelleen ammatillisesti, eikä nähdä kaikkea niiinkään mörkönä ja uhkana..

        Joskus kuitenkin me joudumme menemään vähän niille "epämukavuusalueille"..

        Sinussa arvoisa nimimerkki "ärsyyntynyt" on kuitenkin potentiaalia vaikka mihin!

        Iltaluettavaa:

        http://johtaminen.kauppalehti.fi/book/menestyva-johtoryhma-kasikirja/johtoryhman-vetajan-ja-jasenten-menestystekijat/oman-mielen


      • life should be easy
        Seppo Sarkastinen ;) kirjoitti:

        Tuo henkilöstöresurssien "tehostaminen" ja "vastuualueiden laajentaminen" ihan uusille tasoille pitää sinun nähdä ennenkaikkea haasteena ja isona mahdollisuutena kehittyäksesi edelleen ammatillisesti, eikä nähdä kaikkea niiinkään mörkönä ja uhkana..

        Joskus kuitenkin me joudumme menemään vähän niille "epämukavuusalueille"..

        Sinussa arvoisa nimimerkki "ärsyyntynyt" on kuitenkin potentiaalia vaikka mihin!

        Iltaluettavaa:

        http://johtaminen.kauppalehti.fi/book/menestyva-johtoryhma-kasikirja/johtoryhman-vetajan-ja-jasenten-menestystekijat/oman-mielen

        Ei ei ei!!

        Miksi kenenkään pitäisi joutua menemään "epämukavuusalueelle", miksi kenenkään elämästä pitäisi tehdä epämukavaa varsinkin kun tällainen työn ylikuormittavuus olisi niinkin helposti korjattavissa kuin palkkaamalla lisää henkilökuntaa. Suomessahan ei ole pulaa ihmisistä.
        Nyt tilanne on se että eräät kyykyttävät niin työttömänä pidettäviä henkilöitä kuin vielä töissä oleviakin ylikuormittamalla heitä ja tässä ei ole kyse mistään muusta kuin täysin sairaasta vallan väärinkäytöstä, ilmeisesti saavat jotain kieroontunutta sadistista tyydytystä voidessaan kyykyttää niin monia ihmisiä ja tällaista toimintaa EI PIDÄ TUKEA!!!


    • ärsyyntynyt

      Niin en minäkään ymmärrä miksi pitäisi koko ajan painaa pää punaisena raskasta duunia (meillä käytännössä ulkotyö koko ajan, pakkasrajasta ei puhettakaan, ala ei moista tunne) sen takia, että säästösyistä osastomme henkilökunta on vähennetty melkeen puoleen vuoden aikana, kun muut osastot istuu sisällä lämpimässä ja voivottelee, että ompa ulkona kylmä. (Meillä siis 3 osastoa-2 sisällä 1 ulkona).
      Koita siinä sitten suhtautua positiivisesti, kun pakkasmittari hipoo paria kymppiä...ainoan haasteen, minkä koen on se, kun mietin miten tästä pa....sta pääsee eroon.

    • -Audimies-

      Työpahoinvoinnin hintalappu: 40 miljardia!

      http://www.kauppalehti.fi/etusivu/tyopahoinvoinnin hintalappu on raju 40 miljardia/201305419373

      Valitettavasti etenkin pörssiyhtiöt ovat usein sairaita työyhteisöjä. Järjestelmä jossa ihminen on vain yksi väline tuloksen tekoon, jota voidaan heitellä suhdanteitten tms. mukaan miten tahansa, ei koskaan tuota taspainoista ja tervettä työyhteisöä eikä niin ollen myöskään tervettä yhteiskuntaa.

      Keskeisin tavoite kun on tuottaa mahdollisimman paljon rahaa itselle/omistajille ja näihin yhdistyy sisäinen kilpailu ja muunnellun totuuden esittäminen, suosivat ~persoonia~ joilla arvot tai tunteet eivät häiritse tuloksentekoa.

      Tuloksen heiketessä kilpailu vain entisestään lisääntyy....

    • vattula

      Kenellekkään ei varmaan tule yllätyksenä että myös hoitoalalla toiminta on välillä niin sairasta varsinkin yksityisellä puolella. Itse töissä yksityisellä vanhustenhoitopuolella ja vielä 6kk sitten meillä oli 3 työntekijää. Nyt enää 1.5 työntekijää vuorossa ja jos joku on sairaana niin sijaista harvoin palkataan. Viikonlopputyöt on otettu pois kustannusten säästämiseksi ja työpaikalla ei ole välttämättä yhtään pätevää hoitajaa vuorossa. Kaikki kasaantuu pätevien hoitajien niskaan ja se vituttaa. Palkataan ei päteviä koska tulevat 100 e halvemmaksi kuukaudessa. Hoitoala on ehkä yksi harvoista aloista joissa kunnallisissa työpaikoissa on yleensä parempi palkka ja vähennyksiä ei voi tehdä niin kuin yksityisellä. En tosiaan ole elämääni kyllästynyt vanha kääkkä vaan 20 vuotias ja tykkään hoitotyöstä. Liika on kuitenkin liikaa.

    • pomoja alaisissakin

      Lue tästä viestiketjusta vaikka vaan yksi vastaus, sen jälkeen tiedät. Kaiken takana on ihminen.

    • Sanoit nappiin

      Minullakin on kokemusta siitä, että joka työpaikalla on valitusta ja pahan puhumista selän takana. Siis joka työpaikalla. Ainostaan yhdessä paikassa oli mukavaa työskennellä, mutta kyseessä oli pieni yksityisyrittäjä ja paikka meni konkkaan tietty.

      Olen helisemässä työn kanssa. Minun työelämä ei ole mennyt putkeen. En edes haluaisi 8h työpäiviä vaan 6h riittäisi vallan hyvin. Minulla vapaa-aika merkitsee niin paljon. En elä käydäkseni töissä vaan käyn töissä elääkseni. Miksi yhteiskunta painostaa nimenomaan kokopäivätyöhön joka on siis 8h/päivä viisi päivää viikossa. Osa-aikatyö tai määräaikainenn työ on jotenkin huono. Eikö saa rehellisesti sanoa, että EN halua olla niin paljon töissä, että vähempi raha riittää??? Jos sen ääneen sanoo, niin joku jo paheksuu ja haukkuu laiskaksi.

      Tässä yhteiskunnassa on niiiiin paljon mätää että! Luulen että työntekijät on siksi niin inhottavia toisilleen, koska työtä on liikaa yhdelle ihmiselle. Vähempi työtunteja riittäisi niin kaikilla alkaisi hymy olla herkässä. Mutta kun ei, ihmiset vielä aivopestään siten, että täytyy olla tarpeeksi työtunteja että saa tarpeeksi palkkaa ja siten voi ostaa sitä sun tätä. No, sielläpä kärsii. Sitten kun on eläkeikäinen, niin parhaat elinvuodet on takanpäin. Vietit koko elämäsi palvellen yhteiskuntaa, joka sitä vaati.

    • vituttaayötpäivät

      Ahneus, raskaus, vitutus, piheys, epätietoisuus, vitutus, tehostaminen, vitutus.

      Niistä on vittumainen työelämä tehty.

    • dwd

      No olkaa onnellisia että on edes töitä teillä. Voi kun mullaki olis näin 5 haastattelun jälkeen...

      • Tekee_jos_saa_tehdä

        Toivottavasti sait töitä. Suurin piirtein noihin aikoihin, kun laitoit viestisi, alkoi minulla kolmen vuoden työttömyysputki. Päässälaskullakin saa selville montako hakemusta lähetin, jos noin 1-3 lähti per päivä (juupelis, yli tonni siitä tulee...). Kävin useissa haastatteluissa. Lopulta tuli käytyä myös yksi AMK täydennyskoulutus, ja sen pohjalta saadulla energialla uuden ammattiopistotasoisen aikuiskoulutustutkinnon. Nyt olen, vuosia myöhemmin, sekä vanhan 2013 vuoden koulutukseni, että uuden koulutukseni mukaisessa työssä... en vakituisena, mutta sentään jo toistamiseen määräaikaisella.

        Teen todennäköisesti "liikaa" (en ole varma, pitäisi nimittäin oppia valtavasti lisää jotta saisin jatkaa vielä uudella sopimuksella) tai otan työn liian henkilökohtaisesti. En halua taas työttömäksi. Ehkäpä kohta olen sekä burnoutissa, että työtön.


    • Raivoromahdus

      Minulla on ollut kaikki aiemmat työpaikat hyvin viihtyisiä, osaavat esimiehet, mainiot työkaverit..... MUTTA NYT. Olen kaksi vuotta ollut paikassa, jossa kaikki on päin persettä. Olen useamman kerran huutanut tai motkottanut pomolleni ja tänään raivosin itsekseni ja rymistin tietokonettani ja löinkin ruutua muutaman kerran. Miten helvetissä päädyin tänne?! Miten helvetissä työpaikka voi ajaa fiksusti, rauhallisesti ja iloisesti käyttäytyvän ihmisen raivon partaalle näin pahasti!!??

      • Anonyymi

        Sepä se. Mulle kävi sama ja osin madaltunut raivokynnykseni johtui myös henkilökohtaisen elämäni haasteista. Ei nykyään saa oikein läsnä olevaa tukea mihinkään, vaikka juuri pitäisi.
        Tyhmä pomo sai minut uupumaan entisestään ja sillä on pitkäkestoinen vaikutus. Kyynistyin koko työhöni. Lopetan.


    • Anonyymi

      Työelämä on maanpäällinen Inferno ja muuttunut pahemmaksi koko ajan. Se on ollut sitä jo kauan ja vain pahenee.

      Alipalkatussa tyhmän ihmisen hommassakin pitää olla super tehokas, reipas ja mahtava ihminen. Hiukan luo ylimääräistä painetta harteille. En kuulu edes matalapalkka-alalle, mutta vaatimukset on silti kohtuuttomia ja oma tunnollisuus ei sovi siihen mitenkään. Vapaa-aikaa jää työn, matkojen ja nukkumisen jälkeen sellainen muutama tunti plus viikonloput. Loma on ainoa hetki jolloin jaksaa elää itseään varten. Ja ei ole oikein se.
      Ainoa hyvä on kivat työkaverit joiden kanssa eletään samaa maanpäällistä helvettiä.

      Siksi lähden osa-aikahommiin, opiskelen jotain fiksua ja palaudun jonkin aikaa.

      Saa riittää. Uupumuksen merkit on olleet ilmassa jo pitkään.
      Vaikea pitää itsestään huolta, kun on jo uupunut. Työ syö kaiken. Ei ole mitään elämää kuin työ ja neljä seinää kotona. Ei vaan ole aikaa kuin käydä nukkumassa kotona. Juuri ja juuri jaksaa ruuan tehdä.

    • Anonyymi

      Nykyisin voimat ja ilon vie pois jatkuva "kehittäminen" ja kokoustaminen sekä loputon keskustelu. Höpökonsultit suoltaa sontaa muka-yhteisöllisyyskoulutuksissa ja pomot kyttää yhä enemmän tilastodiagrammien kautta tuloksia täällä julkisellakin puolella. Ruskeakielisiä lemmikkejä aina löytyy ja juoruakkoja. Vituttaa kun vielä 9 vuotta ennen eläkeikää vielä. Tuskin jaksan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe