Suomalaiset MAHTAVIA pituushypyssä!

Aukino

Kaksi miestä finaalissa, eivätkä jääneet edes viimeiseksi, 4. ja 6.
Tommi Evilän nimen noista vielä paremmin muistaa, koska Hänelle tuli silloin Helsingissä taannoin se Suomen ainoa mitali.. Ja oon äijältä joskus saanut nimmarin, Ratinan stadionilla, mutta se lappu taisi kyllä mennä hukkaan, tai kvariko sen otti?
Keihäänheitossa ollaan varmaa suorastaan MAAILMAN paras edelleen, joten ei tässä täysin Suomen urheilumaine ole vielä kadonnut?
Naisten 70-metrillä Noora-Lotta-Neziri oli 8. ja vaikka hän ei geeneiltään ole viissiin ihan suomalainen, niin loistava saavutus sekin.....
Kummallista ettei Suomen pituushyppytasoa ole enemmän hehkutettu!
Jos kaksi pituushyppääjää pääsee, kuten viime Olympialaisissakin finaaliin, niin eihän sen enempää keneltäkään urheilijalta voi vaatia? Ainako pitäisi voittaa tai olla mitaleilla? Se ei ole edes kovin todennäköistä noissa lajeissa, joita paljon maailmassa harrastetaan! Niissä menetstyminen ja mitalit yleensä kaatuu aina saman henkilön päälle, jota ei kyetä millaan tilastolla sitten muuttamaan, eli ei mitään suuria yllätyksiä kovin helposti tapahdu koskaan urheilussa?

Hiihdossa Suomi olisi todella se 5. paras, ja olisi suonut enemmän mitaleita hiihdosta, mutta siis sekä naisten että miesten hiihdossa 5. ja ei sekään "huono" sijoitus ole viestissä, vaikka kyllä nousu 3 parhaan joukkoon juurikin hiihdossa on realistista ja pitäisi pistää tavoitteeksi... Se paras on tietysti Norja, ja Ruotsi kakkonen, hiihdossa, Suomella mahdolliisuus ehkä joskus kolmanneksi parhaaksi?
Mäkihyppyä, ei Suomessa edes harrasteta varmaan kovin paljoo, ei oo joka kaupungissa visiin edes hyppyrii, eli ei siinä putoaminen maailman kärjestä ole yllätys.... Keskieuroopassa ja Norjassa sitä harrasetaan varmaan jopa prosntuaalisesti kansasta enemmän kuin Suomessa, ja koska Suomi on pieni kansa populaatioltaan, ei silloin pärjää, jos jollakin muualla isommalla maallla on pistää kymmenkertainen määrä äijiä vastaan!

Mutta saattaa olla niin, että Suomessa urheilijat menee jääkiekkoon eniten, ja lentopallossa ja salibandyssäkin on sellaisia jotka eivät välttämättä sitä ihan ammatikseen tee, mutta siis ne imee nykyään paljon parhaista urheilijatyypeistä? Joukkueurheilukisaaminen on usein paljon sydämelle parempaa, koska yksinäinen voittajatyyppi, ei kauaa säily, jos ei oikeasti pääse suurien voittojen makuun, ja eihän sitä voi monelle henkilölle maailmassa tapahtua? On hulluutta poistaa määrärahoja sellaisten lajien määrärhoista, joissa on finaaliinpääsemisiä! Eikä kenenkään maailman 100 parhaan joukossa olevan, kannata lopettaa aktiiviurheiijan uraansa liian nuorena, koska marginaalit on pieniä, ei sitä tiedä, milloin munkki omalle kohdalle napsahtaa, ja tulisi se SUURI MENESTYS!
Ei Urheilusta edes terveyden kannalta tosin ole paljoa hyötyä, koska niissä hommissa voi teloakin ittensä pahasti, mutta kllpailusta on tietysti aina hyöyyä, vaikkei sitten voittaisikaan! Eihän missään tavallisessa ammatissakaan tarvitse olla maailman edes miljoonan parhaan joukossa, ja siitä huolimatta voi olla ihan kelpo suorittaja ja saada siitä hyvät palkat:-)

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • havujaperkele!

      Kelpo-suorittajat ovat surkeimmillaan juuri arvokisoissa. Päätavoite ei voi olla kilpailun mukaan pääsy, kuten suomalaiset ovat oppimassa. Alaston totuus on, että Suomi ei ollut niiden 19 eurooppalaisen maan joukossa, jotka saivat mitalin hallikisoista. Talvikisoissa Suomi saavutti kaikkien aikojen huonoimman tuloksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8116
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2492
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1143
    Aihe