Aikamatkustus

tylsää on joo

Jos pystyisit yhden kerran käymään menneisyydessä kertomassa yhden asian (vinkin, varoituksen,mitä tahansa) kenelle tahansa hekilölle tunnetussa maailmanhistoriassa, mitä sanoisit ja kenelle?

30

354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuleva miljonääri

      Kävisin kertomassa itselleni suurimman (missä ei ole ollut yhtään voittajaa) Eurojackpotin tuloksen...

    • ytreszxcvbnj

      Sanoisin Hitlerille että, älä usko Amerikkalaisia he pettävät aina.

      • No ettehän te pulipäät hallitse oikeinkirjoitustakaan.


      • ei se niin ole
        kekek-kekek kirjoitti:

        No ettehän te pulipäät hallitse oikeinkirjoitustakaan.

        Amiksena olet tietenkin sitä mieltä, että pilkku on aina samassa paikassa.


    • 10+12

      Luulen, että taviksen olisi ollut vaikeata estää esim. toista maailmansotaa, vaikka olisi ennustellut vaikka mitä. Pienempiä katastrofeja olisi varmaan voinut estää, esim:
      "Kapteeni, tuolla on jäävuori, ruori äkkiä paapuuriin" (Pohjois-Atlantti, 15.4.2012)
      "Poliisikomentaja, luulen että tuon rakennuksen yläkerroksessa on sala-ampuja" (Dallas, 23.11.1963)
      "Kuulkaas käyttöpäällikkö, tuo koe on aivan liian vaarallinen, voi posahtaa koko reaktori" (Tshernobyl, 26.4.1985)
      "Mulla on vihi siitä että huomenaamulla ääri-islamistit aikovat kaapata useita lentokoneita" (USAn ilmailuhallitus, 10.9.2001).

      • 2+19

        Ettei vaan 15.4.1912, ei 2012 :)


      • 10+12
        2+19 kirjoitti:

        Ettei vaan 15.4.1912, ei 2012 :)

        Joo


      • hdfk

        Miksi olisit halunnut pelastaa Titanicin? Viktoriaanisen ajan suvaitsemattomia rasistisia ja homofobisia ihmisenkuvatuksiahan siinä vain meni.


      • Ruskea käsi

        "Hei! Sinä, joka ajat Franz Ferdinadindin autoa (Gräf & Stift), neuvoisin ajamaan kaupungin toiselta puolelta ulos Sarajevosta. -[Tekaistu syy:] Franz Josefin katu on kuulemma poikki liikenteeltä viemäriremontin vuoksi."
        [Todellinen syy: Gavrilo Princip hengaili tuolla pistoolinsa (Browning M1910) kanssa ja ampui kruununprinssin ja hänen puolisonsa heidän autonsa känntyessä vahingossa tuolle kadulle.] (Sarajevo 28. kesäkuuta 1914)

        Miljoonien henki olisi ehkä säästynyt, mutta Suomi ei olisi sen sijaan saattanut ikinä itsenäistyä.


      • Mopolla ajanut

        "Mulla on vihi siitä että huomenaamulla ääri-islamistit aikovat kaapata useita lentokoneita" (USAn ilmailuhallitus, 10.9.2001).

        Kummasti vaan nämä koneissa olleet ääri-islamistit ovat hengissä. Aina löytyy näitä jotka kuvittelevat 911 tapahtumien olevat islamistien tekosia.


    • mm?

      Olisin tiedottanut Wall Streetillä elokuussa 2001 että WTC-iskut on peruttu, jotta paskiaiset eivät olisi voineet rikastua toisten kärsimyksellä.

    • emmätiä

      No jos olisi käynyt vaikka vinkkaamassa Einsteinille suhteellisuusteorian vähän etuajassa, niin ukolle olisi jäänyt enemmän aikaa pähkäillä kaikkea muuta. saatettais olla tieteen saralla vähän pidemmällä kuin nykyisin.

      • shkskdsoldkasollla

        Mitä hyötyä tuosta olisi ? Aikamatkailun ollessa mahdollista voisit hypätä suoraan tulevaisuuteen jos nykyinen tieteen taso ei miellytä.


    • Kyllästynyt tähän

      Sanoisin isälleni, että vedäpä tällä kertaa vain käteen...

      • hälläväliiä

        Eipä isäsi toivettasi toteuta koska olet hänelle juttelemassa.


      • Kyllästynyt tähän
        hälläväliiä kirjoitti:

        Eipä isäsi toivettasi toteuta koska olet hänelle juttelemassa.

        Enpä päässyt käymäänkään sanomassa...


      • Amor fati
        hälläväliiä kirjoitti:

        Eipä isäsi toivettasi toteuta koska olet hänelle juttelemassa.

        Eikö tuossa juurikin piile aikamatkailun paradoksi? -Et voi ehkä mitenkään estää itseäsi syntymästä.


    • On helppoa ajatella että muuttamalla yhden valinnan menneisyydessä voisi estää jonkin onnettomuuden tai muuttaa asian mutta ei se niin mene. Koska yhden ihmisen a vaihto johonkin paikkaan tai tehtävään tuo vain toisen ihmisen b ko tehtävään ja jos hänen ympärillään olevat muut ihmiset pysyvät muuttumattomina niin on todennäköisempää että ko onnettommuus tai tapahtuma tapahtuu vain tälle vaihdetulle ihmiselle b eikä alkuperäiselle henkilölle a. Eli lyhyesti sanottuna isojen valintojen tapahtuminen ja onnettomuuksien ehkäiseminen vain palaamalla jassa taaksepäin ja sanomalla jollekin että älä tee sitä, ei ole mahdollista.

    • Kiinnostava keskustelu. Yllä leeroykincaid1978 väittää jotain, mitä en ymmärrä. Ei tuo voine olla ainakaan kokeellisesti toteennäytettyä?

      Jos siis ajatellaan, että A. Hitler olisi estetty syntymästä (tai hyväksytty taidekouluun), niin olisiko se ratkaisut paljonkin? Tuossa ajassa oli kuitenkin ilmassa paljon totalitarismia, että ... Ehkä yllä tarkoitettiinkin tätä, että ajassa on usein tiettyä painetta joihinkin suuntiin, eikä yksilöiden vaihtaminen riitä?

      Mikä aikamatkailussa ja historian muuttamisessa on ongelmallista, niin mistäs sitä tietää niitä sivureaktioita, vaikka saisikin sen toivotun muutoksen aikaiseksi?

      Esimerkkinä kuiskaus Tannerin korvaan: "Sota tulee varmasti syksyllä 1939, valmistaudu" vuonna 1937 olisi voinut muuttaa talvisodan kulkua niin paljon, että jatkosota olisi jäänyt väliin. Mutta sitähän emme sitten voi edes sanoa, että olisiko Suomi siltikään selvinnyt 2. maailmansodasta ja sen jälkeen paljoakaan nykyistä paremmin. Olisiko elintarvikehuolto toiminut? Olisiko kommunistinen maailmanvallankumous edennytkin pitemmälle? Olisko arktinen maamme sitten suuntautunut routaisten peltojen viljelyyn? Jne.

      Toisaalta voisi miettiä sitäkin, mistä voimme olla varmoja, ettei tulevaisuudessakaan keksitä aikamatkailua? Eräs mielestäni tähän viittaava tekijä on, ettei vielä ole keksitty kaikkea. Jos tietoa virtaisi tulevaisuudesta, niin eiköpähän se johtaisi teknologiamme siirtymisen tulevaisuuden tasolle ja kehityksen sitten pysähtyvän. Toinen viittaus on siinä, ettei aikamatkailijoita näy, vaan tämä ei ole kovin vahva perustelu. Säännöt voivat kieltää näkymisen. Niin jos ajattelemme, että tulevaisuuden aikamatkailijat eivät siirrä informaatiota meille päin eivätkä näy, niin eipähän sille sitten mitään voi..

    • Eihän se sitä varoitusta ottaisi todesta, ellei henkilölle samalla veisi jotain jännää, vaikkapa seuraavan lauantain vakioveikkauksen voittoriviä.

    • AlienIndie

      Itse olisin käynyt jossakin 1000 vuoden päässä kertomassa, että ihmiskunnalla on kaukaisessa tulevaisuudessa yhä samat elkeet kuin heidän aikanaan, että uutta teknologiaa ei käytetä yhteisen hyvinvoinnin parantamiseen vaan vallan kahmimiseen ja sotimiseen. Sitten olisin tarjonnut heille selvityksen koirien jalostuksen historiasta ja kehottanut heitä aloittamaan samalta pohjalta järjestelmällisen eugeniikkaohjelman ihmisillä, jotta satojen vuosien päästä ihmiskunnalla ei enää ole vallanhimoon ja julmuuteen taipuvaisia geenejä. Tietyst voisin ottaa mukaan myös geneettisen testauksen laitteiston, (tulevaisuudesta) selvityksen kaikkien geenien vaikutuksista ja jotain aseita ja käydä kivikaudella poistamassa kelvottoman aineksen itse.

      • 16+17

        Tuon 1000 yhteiskunnan vallanpitäjillä oli luultavasti noita vallanhimoon ja julmuuteen taipuvaisia geenejä. Olisit siis kehoittanut heitä kohdistamaan eugeniikkaohjelman omaan sukuunsa.


    • kuurot korvat
    • Uskottavuus?

      Eiköhän se suurin ongelma olisi uskottavuus. Järkevin tapa voisi olla käydä kertomassa itselleen jotain mistä voisi itse hyötyä, jos edes saisi itseään uskomaan.

    • "Älä välitä väkijoukon möykkäämisestä, vaan lyötä Barabbas paaluun ja päästä Jesse menemään. Se tyyppi on Rooman valtakunnalle vaarallinen vain marttyyrinä."

      Tosin todennäköisesti koko juttu on satua...

    • c8-

      pienikin muutos menneisyydessä saattais muuttaa maailmaa tosi radikaalisti kaikki liittyy kaikkeen kutsutaan perhos efektiksi

      • Vahvin todiste aikamatkailun mahdottomuudesta on se, ettemme näe niitä. Siis aikamatkailijoita. Ääretön määrä rinnakkaisuniversumeja aikamatkustusparadoksin ratkaisijana on täysin riittävä Hollywoodille, joskin ajatuksenakin naurettava.


      • 3+4
        Kollimaattori kirjoitti:

        Vahvin todiste aikamatkailun mahdottomuudesta on se, ettemme näe niitä. Siis aikamatkailijoita. Ääretön määrä rinnakkaisuniversumeja aikamatkustusparadoksin ratkaisijana on täysin riittävä Hollywoodille, joskin ajatuksenakin naurettava.

        Menneisyyden miehiä on näkynyt paljonkin mutta vähemmän tulevaisuuden.


      • AOAOAOAOAOAOAOAO
        3+4 kirjoitti:

        Menneisyyden miehiä on näkynyt paljonkin mutta vähemmän tulevaisuuden.

        Kävisin, EHKÄ, täällä, ja enkä vain kävisi, vaan vahtisin aina siihen asti, että tälle pariskunnalle kävisi kuin Hanokille/Eenokille.


        1Moos.3:1-6


        Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä, jotka Herra Jumala oli tehnyt; ja se sanoi vaimolle: "Onko Jumala todellakin sanonut: 'Älkää syökö kaikista paratiisin puista'?"
        2 Niin vaimo vastasi käärmeelle: "Me saamme syödä muiden puiden hedelmiä paratiisissa,
        3 mutta sen puun hedelmästä, joka on keskellä paratiisia, on Jumala sanonut: 'Älkää syökö siitä älkääkä koskeko siihen, ettette kuolisi'."
        4 Niin käärme sanoi vaimolle: "Ette suinkaan kuole;
        5 vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan".
        6 Ja vaimo näki, että siitä puusta oli hyvä syödä ja että se oli ihana katsella ja suloinen puu antamaan ymmärrystä; ja hän otti sen hedelmästä ja söi ja antoi myös miehellensä, joka oli hänen kanssansa, ja hänkin söi.


    • sarana55

      kävisin Ukrainassa ( "tzernomööpelin" ) voimalaitoksella sanomassa että huomenna jytkähtää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8584
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2323
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe