Aliarvostettu laji Suomessa

PJK

Vielä 50 - 60 - luvulla jääpallo oli Suomessa suositumpaa, kuin jääkiekko. Laji vaatii katsojilta asenteen sietää "ankarampia" olosuhteita verrattuna lätkään. Ruotsissa sikäläisen City - lehden mukaan laji on 5. trendikkäin maassa. Siksi mm. Ari Holopainen meni tästäkin syystä Ruotsiin pelaamaan.

Itse 70 - luvun alusta peliä seuranneena - varkautelainen kun olen - se on säilynyt "kuningaslajina". Paljon siistimpää, kuin lätkä ja vaikka yksinkertaistaen se voisi olla, kuin jalkapalloa luistimilla, niin bandyssa tapahtuu paljon enemmän, kuin jaliksessa.

Lätkä on mennyt niin fyysiseksi, ettet menesty, jos et ole "vaatekaapin" kokoinen. Jääpallossa taas luistelunopeus korostuu ja kestävyys. Siinä hennonpikin kaveri vie pallolla 70 metrin soolon!

Toivottavasti maailmanmestaruus hyödynnetään ja ihmiset ilman ennakkoluuloja kävisivät katsomassa otteluita. Uskon, että moni huomaa, miten vaiherikkaasta lajista on kysymys.

Onnea muuten Tornioon mestaruudesta. WP:llä taitaa olla mitalivuodet vähäksi aikaa takana. Syy on erään huippuilmapeli pelaajan lopettamisessa...

5

1148

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Torniolainen

   Ei kai meidän torniolaisten oma lempilampsi Harri K. ole vain lopettanut. Joskus ennen Näränperässä tuli Harrille katsomon puolelta kuitattua hänen mennessä jäähylle. Harri taisi kuitata takaisin syöttämällä ja tekemällä maalin. Peli taisi silloin päättyä ToPV - WP-35 5-5. Harri on huippu.

   • PJK

    " Menalla" (Harri) on ollut vuosia selkäongelmia. On joutunut huilaamaan yl.väh. 5 peliä / kausi.
    Nämä aiheuttivat lopettamisen. Olen kuullut jotain huhuja Harrin suosiosta Torniossa. Se todistaa yleisön asiantuntemuksen ja tietyn kypsyyden, mikä vähän Varkaudessa puuttuu. Itse totesin " sotasireenimiehelle" Varkaudessa vuosia sitten, että on hienoa, kun jääpalloperheeseen on tullut aktiivinen, uusi seura. Pelotti vain toPV:n pelaajien vauhti, että pärjääkö WP siinä kyydissä.

    Tuntuu, että näillä joukkueilla on tietty kunnioitus toidiaan kohtaan: Ei sikailua, yms. Kämärin henki aiheuttaa vierailijoille ylimääräistä painetta; satuin kuulemaan ToPV:n pukuhuonetunnelmia joskus.

    Liiton hommiin pitäisi saada Torniosta porukkaa. Poriakin ihmettelin, miten perinteinen lätkä paikkakunta kohosi nopeasti huipulle.


  • liitto

   no toivottavasti jaapalloliitto ite ei ala möhlimään mahdollisuuksiaan hyödyntää maailmanmestaruus lajin levittämiseksi laajemmealueelle suomessa. Takavuosina jääpalloliitto itse tuhosi miltei kokonaan koko jääpallon peluun suomessa nostamalla kaikki maksut ,osanoto,jäsen ,erotuomari ,ym.maksut niin että pohjois-suomessa suurinosa seuroista pisti ns.pillit pussiin ja siirtyivät halvenpaan lajiin eli kaukalopalloon. Pohjoisen seurat olisivat halunneet pelata 1 ja 2 divisjoonaa mut liito esti sen korottamalla maksut liian korkeiksi jotta pelaaminen olisi ollut mielekästä. Eihän siinä ollut mitään mieltä nostaa maksuja , kun seurat eivät halunneet pelata ylemmällä tasolla , lisivat pitäneet maksut niin että seurat olisivat pystyneet toimimaan. Toivottavasti edes nyt litto sen älyää ettei ala seuroilta ja pelaajilta vaatimaan mahdottomia maksuja...

  • Ääriliike

   Mitä tekee tuollaisella marginaalilajilla, jota harrastetaan vielä vähemmän maailmalla kuin toista marginaalilajia lätkää? Paskaako kukaan jaksaa noteerata jotain jääpallon "maailmanmestaruutta" joka on yhtä arvoton maailmanmestaruus kuin vaikkapa eukonkannon taikka kännykänheiton mm?

   • Torneå

    sie olet turha eikä jääpallo


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   193
   3521
  2. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   261
   2497
  3. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   123
   1685
  4. Ano Turtiainen: Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi

   Mitä kenelläkään voisi olla tällaista mielikuvaa vastaan?
   Maailman menoa
   384
   1650
  5. Kunpa voisin

   Edes lähettää viestiä sulle. Olet ajatuksissa sen verran paljon.
   Ikävä
   49
   1342
  6. Toimintasi on vainoamista

   Luulisi aikuisen ihmisen jo ymmärtävän..
   Tunteet
   124
   1253
  7. Eikö me nyt vaan

   Voitas.....kumpikin unohtaa toisemme ?
   Ikävä
   75
   1000
  8. Miksi sä oot noin kylmä?

   Mitä tein väärin?
   Ikävä
   44
   924
  9. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

   Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   3
   882
  Aihe