Aliarvostettu laji Suomessa

PJK

Vielä 50 - 60 - luvulla jääpallo oli Suomessa suositumpaa, kuin jääkiekko. Laji vaatii katsojilta asenteen sietää "ankarampia" olosuhteita verrattuna lätkään. Ruotsissa sikäläisen City - lehden mukaan laji on 5. trendikkäin maassa. Siksi mm. Ari Holopainen meni tästäkin syystä Ruotsiin pelaamaan.

Itse 70 - luvun alusta peliä seuranneena - varkautelainen kun olen - se on säilynyt "kuningaslajina". Paljon siistimpää, kuin lätkä ja vaikka yksinkertaistaen se voisi olla, kuin jalkapalloa luistimilla, niin bandyssa tapahtuu paljon enemmän, kuin jaliksessa.

Lätkä on mennyt niin fyysiseksi, ettet menesty, jos et ole "vaatekaapin" kokoinen. Jääpallossa taas luistelunopeus korostuu ja kestävyys. Siinä hennonpikin kaveri vie pallolla 70 metrin soolon!

Toivottavasti maailmanmestaruus hyödynnetään ja ihmiset ilman ennakkoluuloja kävisivät katsomassa otteluita. Uskon, että moni huomaa, miten vaiherikkaasta lajista on kysymys.

Onnea muuten Tornioon mestaruudesta. WP:llä taitaa olla mitalivuodet vähäksi aikaa takana. Syy on erään huippuilmapeli pelaajan lopettamisessa...

5

1129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Torniolainen

      Ei kai meidän torniolaisten oma lempilampsi Harri K. ole vain lopettanut. Joskus ennen Näränperässä tuli Harrille katsomon puolelta kuitattua hänen mennessä jäähylle. Harri taisi kuitata takaisin syöttämällä ja tekemällä maalin. Peli taisi silloin päättyä ToPV - WP-35 5-5. Harri on huippu.

      • PJK

        " Menalla" (Harri) on ollut vuosia selkäongelmia. On joutunut huilaamaan yl.väh. 5 peliä / kausi.
        Nämä aiheuttivat lopettamisen. Olen kuullut jotain huhuja Harrin suosiosta Torniossa. Se todistaa yleisön asiantuntemuksen ja tietyn kypsyyden, mikä vähän Varkaudessa puuttuu. Itse totesin " sotasireenimiehelle" Varkaudessa vuosia sitten, että on hienoa, kun jääpalloperheeseen on tullut aktiivinen, uusi seura. Pelotti vain toPV:n pelaajien vauhti, että pärjääkö WP siinä kyydissä.

        Tuntuu, että näillä joukkueilla on tietty kunnioitus toidiaan kohtaan: Ei sikailua, yms. Kämärin henki aiheuttaa vierailijoille ylimääräistä painetta; satuin kuulemaan ToPV:n pukuhuonetunnelmia joskus.

        Liiton hommiin pitäisi saada Torniosta porukkaa. Poriakin ihmettelin, miten perinteinen lätkä paikkakunta kohosi nopeasti huipulle.


    • liitto

      no toivottavasti jaapalloliitto ite ei ala möhlimään mahdollisuuksiaan hyödyntää maailmanmestaruus lajin levittämiseksi laajemmealueelle suomessa. Takavuosina jääpalloliitto itse tuhosi miltei kokonaan koko jääpallon peluun suomessa nostamalla kaikki maksut ,osanoto,jäsen ,erotuomari ,ym.maksut niin että pohjois-suomessa suurinosa seuroista pisti ns.pillit pussiin ja siirtyivät halvenpaan lajiin eli kaukalopalloon. Pohjoisen seurat olisivat halunneet pelata 1 ja 2 divisjoonaa mut liito esti sen korottamalla maksut liian korkeiksi jotta pelaaminen olisi ollut mielekästä. Eihän siinä ollut mitään mieltä nostaa maksuja , kun seurat eivät halunneet pelata ylemmällä tasolla , lisivat pitäneet maksut niin että seurat olisivat pystyneet toimimaan. Toivottavasti edes nyt litto sen älyää ettei ala seuroilta ja pelaajilta vaatimaan mahdottomia maksuja...

    • Ääriliike

      Mitä tekee tuollaisella marginaalilajilla, jota harrastetaan vielä vähemmän maailmalla kuin toista marginaalilajia lätkää? Paskaako kukaan jaksaa noteerata jotain jääpallon "maailmanmestaruutta" joka on yhtä arvoton maailmanmestaruus kuin vaikkapa eukonkannon taikka kännykänheiton mm?

      • Torneå

        sie olet turha eikä jääpallo


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe